základní skupiny - skupina E, 6. kolo
12.12.2019 18:55 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Rennes poprvé vyhrálo, Lazio naopak zklamalo

Rennes si připsalo první výhru v letošní sezoně Evropské ligy, přesto ale končí. Končí také Lazio, které dnes potřebovalo kromě jiného vyhrát.

Římský celek chtěl navázat na úspěch Atalanty z Ligy mistrů, které před posledním zápasem nedávali ani odborníci moc šancí na postup, ale přesto se klub z Bergama dokázal prosadit a postoupit výhrou nad Šachtarem. Dnes se Lazio ocitalo ve stejné situaci, protože potřebovalo vyhrát na půdě Rennes a ještě doufat v pomoc Celticu proti Kluži. Rennes už postoupit nemohlo a se soutěží se po velmi špatném výkonu ve skupinách rozloučilo.

Trenér Inzaghi i za tím účelem nasadil do hry obávanou dvojici Immobile - Caicedo, kterou navíc podporoval Luis Alberto s Cataldim. Domácí Rennes se spoléhalo na Siebatcheua s Grenierem a Taitem. Oproti předpokladům to bylo Rennes, které se od začátku tlačilo do útoku. V sedmé minutě to z dálky zkusil Joris Gnagnon, ale ten jen trochu protáhl pozorného Silvia Prota. Hra Lazia naopak nedávalo moc smysl a vůbec to nevypadalo jako hra týmu, který chce nutně vyhrát.

Marco Parolo se přeci jen pokusil zaskočit domácího brankáře Salina. Zkušený Ital se sám dostal až do střelecké pozice, z hranice šestnáctky však napálil prvního protihráče. Mnohem víc práce měl hostující brankář Silvio Proto. Po pětadvaceti minutách se James Lea Siliki skvěle uvolnil a tvrdou ranou prověřil Prota, který jen s námahou vyrážel míč na rohový kop.

Domácí si za svou aktivitu tři body jednoznačně zasloužili a velký krok směrem k nim udělali ve 31. minutě. Yann Gboho poslal hlavou míč do vápna, kde ho i přes tlak obránců Lazia získal Joris Gnagnon. Na jeho tvrdou ránu z voleje neměl brankář Proto žádný nárok a kapituloval.

Lazio se do konce první půle k ničemu pořádnému nedostalo a do šaten šlo s pocitem, že je postup do další fáze hodně daleko. První útok Lazia ve druhé půli se dostával do šance Felipe Caicedo, který byl ale v rozhodující chvíli podražen. Sudí však faul neviděl a Rennes mohlo dál v poklidu útočit. Obávaný střelec Ciro Immobile se ani po padesáti minutách k pořádnému zakončení nedostal a Lazio působilo dojmem, který bere poháry oproti lize jen jako nutné zlo.

Aby to trenér Inzaghi ještě podtrhl, vyslal do hry místo Alberta záložníka Valona Berishu. Místo nevýrazného Immobileho dostal šanci mladík Bobby Adekanye, který vypadal hodně natěšeně. Lazio se ale pomalu loučilo s postupem, protože Kluž v souběžně hraném utkání vedla nad Celticem o dvě branky.

Alespoň čestný úspěch v jinak nepovedeném představení mohl zaznamenat Marco Parolo, který dostal parádní centr ze strany, jenže zakončoval jen do tyče. A definitivní konec nadějím udělala 87. minuta, ve které svou druhou branku zaznamenal Joris Gnagnon díky jednoduché dorážce.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Pharrell

1:3

Reagovat
EverlastD

3:1

Reagovat
Gimme

To jsou žebráci

Reagovat
Lech

A co AS? Tvl

Reagovat
Gimme

Taky to odflakli...ale aspoň ty lemry postoupili

Reagovat
Vtáky cez tepláky

Hanba!! Na čo tam chodia?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele