základní skupiny - skupina H, 6. kolo
12.12.2019 21:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Ludogorec remizoval s Ferencvárosem 1:1 a zahraje si jarní fázi EL

Ludogorec zvládl závěrečný duel s maďarským Ferencvárosem, a i když v samém závěru přišel o výhru, tak mu i nerozhodný výsledek 1:1 stačí na postup do vyřazovací části EL z druhého místa. Poslední bulharský mistr si v rozhodujícím čtvrtečním zápase vytvořil více vyložených možností, na druhou stranu bylo utkání ve všech statistických ohledech vyrovnané a z tohoto pohledu se dá proto říci, že remíza je naprosto zasloužená.

Budapešťský klub se za své účinkování ve skupině H rozhodně nemusí stydět, se sedmi body obsadil třetí pozici a k historické účasti mezi dvaatřicítkou nejlepších v EL neměl až zase tak daleko. Celek z Razgradu začal velmi aktivně a na svého protivníka nastoupil s velkým odhodláním. Po necelé čtvrthodině hry využil nakrátko rozehraného přímého volného kopu Wanderson a z velké dálky se razantně opřel do míče, ovšem brankář Dibusz byl pozorný a tuto dělovku chytil.

Jednatřicetiletý brazilský rodák trápil defenzivu posledního maďarského mistra i nadále a v 16. minutě po chytré kličce opět tvrdě vypálil, jenomže ani tentokráte si na hostujícího strážce branky nepřišel. Ludogorec přetavil svůj mírný tlak ve vedoucí trefu přesně v polovině úvodního dějství. Jody Lukoki využil naprosto chybné rozehrávky protivníka, naběhl si na skvostnou kolmici od Marcelinha a poté tváří v tvář proti Dibuszovi nezaváhal.

Od tohoto okamžiku hosté přidali a valili na svého protivníka jeden nebezpečný útok za druhým. Nejprve po půl hodině hry nevyzrál na gólmana Ilieva střílející Nguen, ve 37. minutě se po standardní situaci Isaela zjevil na hranici brankového území Frimpong a zblízka orazítkoval bližší konstrukci. Ve druhém poločase tempo hry přeci jen opadlo, nicméně Ferencváros to rozhodně nezabalil a tlačil se za vyrovnáním.

V 68. minutě vymyslel přesně načasovanou nahrávku do volného prostoru Boli, jenže zcela osamocený Isael ve stoprocentní šanci trestuhodně selhal a mířil mimo prostor tří tyčí. Zhruba deset minut před závěrečným hvizdem mohl stejný hráč své předchozí zaváhání napravit, ale v tomto případě proti němu famózně zasáhl Iliev. V páté nastavené minutě se po nádherném centru střídajícího Škvarky z levého křídla dokázal hlavou prosadit Mikalaj Sihnevič, avšak hostům tato trefa již příliš nepomohla, neboť na otočení vývoje jim nezbyl vůbec žádný čas.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Franzstadt

2:3

Reagovat
EverlastD

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele