základní skupiny - skupina G, 6. kolo
12.12.2019 21:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Remíza stačila Rangers k postupu, pro Young Boys Bern znamenala konec

Fotbalisté Rangers uhráli na závěr hlavní fáze Evropské ligy plichtu s Young Boys Bern, přišli tak o první místo ve skupině na úkor Porta, které v souběžně hraném mači skolilo Feyenoord, přesto nemuseli smutnit, neboť i tak proklouzli do jarního play-off. Naopak jejich soupeř díky tomuto výsledku spadl z druhého postupového místa na třetí nepostupové.

Pro oba týmy byl tenhle souboj více než klíčový. V lepší výchozí pozici byli domácí, kteří situaci měli pevně ve svých rukou. A právě remíza jim mohla zaručit úspěch, zatímco hosté na toto privilegium spoléhat nemohli. Ti nakonec srovnali svou bilanci na dvě výhry, dvě plichty a dvě porážky. Ani osm urvaných bodů na vyřazovací boje nestačilo.

Zprvu bylo utkání opatrné, až nějakou střelu na bránu vyslal v 19. minutě Katič, a to po standardní situaci zvané rohový kop, jenže svou hlavičku nasměroval jen mimo tři tyče. Nicméně jen o pár chvil později se již bernský gólman von Ballmoos musel v bráně přece jenom ohánět, neboť likvidoval následnou možnost nebezpečného Goldsona.

Ve 21. minutě Rangers mohli opravdu reálně udeřit zásluhou Morelose. Ten se najednou objevil osamocený v soupeřově šestnáctce, zakončil z bezprostřední blízkosti, ovšem pozorný von Ballmoos vyběhl ze své brány včas a i tuto šanci svého soka zastavil. Nakonec se však kolumbijský forvard vůči němu přece jenom prosadil, a to o devět minut později.

Kent zachytil mizernou rozehrávku svého protivníka, podařilo se mu prostrčit míč na volného spoluhráče, jenž si ho se štěstím poposunul na hranici pokutového území, odkud pohodlně zacílil do sítě. Ve 34. minutě se snažil náskok svého týmu pojistit Arfield, nicméně ten svou pravačkou na von Ballmoose, jenž s připsal další úspěšný zákrok, prostě nevyzrál.

Ani druhá půle s sebou nepřinášela s notnou dávkou pravidelnosti nějaké gólové příležitosti. Zkraje se ozval opět neúnavný Morelos, který ale tentokráte hostujícího muže v rukavicích ve 48. minutě nepřekonal, skórovat se snažil taktéž Barišič v 58. minutě z přímého kopu, jenomže jeho pokus skončil po teči bránícího Martinse Pereiry pouze v zámezí.

Young Boys Bern se pokusil v poslední třetině zápasu posílit ofenzívu, do hry tak například z lavičky přišel zkušený Hoarau, ve finále se ovšem švýcarský celek dočkal jen vyrovnání zásluhou vlastní trefy Barišiče, které navíc na řadu přišlo příliš pozdě. Závěrečné minuty Rangers dohrávali v oslabení po červené kartě Jacka, postup si však už pohlídali.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Pharrell

3:1

Reagovat
Pharrell

3:1

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Coutinho10

zive na Novasport 2 kazdopadne na tento zapas se hodne tesim a skoda, ze jeden z techto tymu zrejme nepostoupi, ale aspon to bude mit naboj

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele