Evropská liga - souhrn třetích zápasů skupinové fáze

24.10.2019, 20:57, aktualizováno 24.10.2019, 23:00
Komentáře a souhrny
Arsenal otočil zápas s Vitórií Guimarães a zůstává stoprocentní. To platí i pro Sevillu, která naplnila úlohu favorita proti Dudelange. Borussia Mönchengladbachvybojovala bod na půdě AS Řím a nadále drží postupovou naději. Opět neuspělo CSKA Moskva, jenž tentokrát nestačilo na Ferencváros a po třech kolech zůstává bez bodu. Stejně je na tom Beşiktaş, další zklamání má za sebou Porto...
Skupina A

Sevilla FC - F91 Dudelange 3:0

24.10.2019 21:00

Góly: 48. Franco Vázquez, 75. Franco Vázquez, 78. Munir El Haddadi

Dudelange přijelo do Sevilly jako velký outsider a jeho role se nakonec potvrdila. Španělský celek nenechal nikoho na pochybách a zvítězil jednoznačně 3:0.

Hostující hráči se museli ohánět hned od úvodního hvizdu. Ve dvacáté minutě musel gólman Joubert vyrážet povedenou hlavičku po rohovém kopu, která mířila pod horní tyčku.

Ve 24. minutě se k balonu po zblokované střele dostal kapitán Sevilly Escudero a ránou nártem z voleje orazítkoval břevno. Joubert se jen ohlédl, na reakci neměl šanci.

O pět minut později bylo před brankou Dudelange znovu rušno. Centre ze strany jeden z obránců tečoval, ve vápně vznikl závar několika hráčů a míč nakonec skončil těsně vedle levé tyče.

Ve 40. minutě zahrozili poprvé i hostující hráči. Jejich střela zpoza vápna jen těsně minula prostor mezi třemi tyčemi.

V první půli se domácím nepodařilo skórovat, tři minuty po začátku druhého poločasu si však sevillští hráči napravili reputaci. Torres centrem z levé strany našel osamoceného Franca Vázqueze, který se hlavou trefil přesně k tyči.

V 66. minutě se k hlavičkovému zakončení znovu dostal Vázquez, tentokrát jej však skvělým reflexivním zákrokem vychytal Joubert.

O devět minut později už však hostující brankář neměl šanci. Munirovu technikou střelu z hranice pokutového území ještě zvládl vyrazit, jenže pouze do míst, kam dobíhal nikým nehlídaný Franco Vázquez, který míč dorazil do poloprázdné svatyně.

V podání několikanásobného vítěze soutěže to však ještě nebylo všechno. Diváci se ještě pomalu radovali ze druhého gólu a Munir už přidal třetí. Ten dostal míč na penaltu a z první jej uklidil k levé tyčce.

Sevilla je po třech kolech stoprocentní na čele skupiny a ještě neinkasovala. Dudelange patří se třemi body třetí příčka. Skupinu A doplňují druhý čtyřbodový Karabach a čtvrtý APOEL s jednou remízou.

Více informací k zápasu

Qarabağ Ağdam - APOEL Nikósie 2:2

24.10.2019 18:55

Góly: 13. Dani Quintana, 58. Aílton - 29. Maksim Medvedev (vl.), 45+1. Linus Hallenius

Karabach nedokázal potvrdit úlohu mírného favorita proti kyperské Nikósii a pouze s ní remizoval v poměru 2:2, vzhledem k průběhu však musí nakonec brát i nerozhodný výsledek. Ázerbájdžánský mistr se osamostatnil na druhé pozici se čtyřmi body a za vedoucí španělskou Sevillou zaostává o bodů pět. Oba dva výběry se spolu znovu utkají za čtrnáct dní a Karabach se v každém případě pokusí bodovat.

Jestliže totiž na kyperské půdě neprohraje, tak se výraznou měrou přiblíží k postupu do jarní fáze. APOEL i přes houževnatý výkon zůstává na posledním místě skupiny A bez jediného vítězství a ve druhé polovině potřebuje výrazně zabrat. Ve čtvrtečním utkání brzy prohrával, nicméně ještě do poločasu otočil vývoj a dokonce tak sahal po všech třech bodech. Domácí začali zostra a již po necelé čtvrthodině hry využili obrovské hrubky v defenzivě protivníka.

Savič s Gentsoglouem se nedohodli při rozehrávce, míč pak převzal Míchel a rychlou přihrávku uvolnil na pravé straně pokutového území Daniho Quintanu. Dvaatřicetiletý španělský záložník na nic nečekal a levačkou přeloboval brankáře Belece, balón zapadl do bližší šibenice. Přesně v polovině úvodního dějství mohli domácí zvýšit svůj náskok, jenomže Maksim Medveděv po pobídce od Zoubira jen nechal vyniknout fantastického Belece.

Hosté z ničeho nic prorazili po necelé půl hodině hry. Po přímém volném kopu Matiče z pravého křídla chtěl hlavou odvrátit míč do bezpečí právě Medvedev, ale jen nešťastně zamířil k levé konstrukci vlastní branky. APOEL od tohoto okamžiku ožil a zvrátit stav se mu povedlo v nastavení úvodního dějství. Švédský útočník Linus Hallenius obral o míč domácího kapitána Sadiqova a pak zcela osamocen propálil naprosto bezmocného gólmana Begoviće.

Po změně stran se domácí stále častěji tlačili na útočnou polovinu. Nejprve napřáhl ze střední distance Ailton a připravený Belec odvracel na rohový kop. Po jeho zahrání odcentroval povedenou šajtlí Quintana a důrazný Ailton se protlačil k hlavičce ze čtyř metrů, balón vzápětí usměrnil do bližší šibenice. V 87. minutě mohl znovu převrhnout misky vah na stranu Karabachu střídající Emreli, avšak hlavou mířil o decimetry vedle pravé tyče.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Sevilla FC (ESP)33007:09
2.Qarabağ Ağdam (AZE)31116:64
3.F91 Dudelange (LUX)31025:103
4.APOEL Nikósie (CYP)30125:71
Skupina B

Dynamo Kyjev - FC Kodaň 1:1

24.10.2019 21:00

Góly: 53. Artem Šabanov - 2. Pieros Sotiriou

I když Dynamo Kyjev bylo před tímto utkáním pasováno do role mírného favorita, v souboji s Kodaní před vlastními fanoušky uhrálo nakonec nerozhodný výsledek. Situace v tabulce skupiny B se tak na prvních dvou místech nezměnila, akorát se zmíněnému duu přiblížilo na dostřel Malmö, které v souběžně hraném klání porazilo poslední Lugano.

Oba celky v zahajovacích dvou kolech hlavní fáze Evropské ligy urvaly slušné čtyři body, případné druhé vítězství ve skupině by jednomu z nich pozici pro postup do play-off ještě více posílilo. Remíza však ve finále způsobila, že oproti soupeři ze Švédska vlastně svoje postavení oslabily, neboť teď na něj oba disponují jen jednobodovým náskokem.

Domácím se především vůbec nevydařily úvodní chvíle a už po dvou minutách hry prohrávali. Falk ze středu pole poslal přihrávku doleva, odtud Oviedo poslal centr do šestnáctky, kde ještě Michael Santos balón prodloužil na zadní tyč, tam ho Stage sklepl pro svého spoluhráče Soterioua, jenž následně z voleje propálil gólmana Buščana.

Vyrovnat se snažil hned v 10. minutě De Pena, k němuž propadl pas Cyhankova, nicméně jeho slabý pokus v pohodě zlikvidoval brankář Johnsson. V 18. minutě se ocitl v dobré možnosti Verbič, jehož chytře uvolnil Kedziora, Slovinec se pak rozhodl nakonec ještě najít svým obloučkem Bjesjedina nebo De Penu, avšak ani jeden z nich na míč nedosáhl.

Kodaň se opětovně ozvala ve 22. minutě, to když hlavičkoval k Nelsson, nicméně Buščan jeho zakončení vychytal, o pár vteřin později se na bližší tyčce snažil skórovat Michael Santos, i on ale ztroskotal na Buščanovi. Do poločasu se ještě snažil vyrovnávat De Pena, ovšem jeho přízemní střela skončila těsně vedle Johnssonovy vzdálenější tyče.

V 53. minutě se již kyjevskému mužstvu podařilo přece jenom zaznamenat přesný zásah. Vydařila se mu standardní situace, kterou rozehrál Cyhankov, a po jeho centru hlavou zacílil Šabanov. Zbytek utkání pak spíše patřil hostům, jenže ve své příležitosti neuspěl v 73. minutě Michael Santos a pět minut před koncem přestřelil z přímého kopu Bartolec.

Více informací k zápasu

Malmö FF - FC Lugano 2:1

24.10.2019 21:00

Góly: 13. Jo Inge Berget (pen.), 32. Guillermo Molins - 50. Alexander Gerndt

Švédské Malmö potvrdilo úlohu favorita proti švýcarskému Luganu a díky premiérové výhře v základní skupině B oživilo svou naději na postup do vyřazovací fáze. O svém úspěchu rozhodlo již krátce po půl hodině hry, kdy vsítilo obě dvě své branky, i přes brzké snížení protivníka udrželo hubený náskok až do závěrečného hvizdu. V tabulce se osamostatnilo na druhém místě se čtyřmi body a na dánskou Kodaň i ukrajinské Dynamo ztrácí jediný bod.

Hosté naopak nevyhráli ani na třetí pokus a účast v jarní fázi se jim výrazně vzdálila. Přitom do čtvrtečního zápasu vstoupili aktivně a po šesti minutách hry si vytvořili první velkou příležitost. K přímému volnému kopu z pětadvaceti metrů se postavil Custodio a svým krouceným pokusem minul vzdálenější šibenici jen o několik decimetrů. Jeden z důležitých okamžiků se zrodil za dalších šest minut.

Na pravém okraji pokutového území se totiž dopustil nedovoleného zákroku Obexer a zbytečně poslal k zemi Larssona, irský rozhodčí Harvey bez váhání nařídil pokutový kop. K němu se odhodlal devětadvacetiletý norský útočník Jo Inge Berget a nezaváhal, balón totiž i s přispěním zákroku brankáře Baumanna umístil do pravého horního rohu. Neuběhlo ani dalších dvacet minut a Švédové si vytvořili dvoubrankové vedení.

Od levého růžku pokutového území odcentroval Rieks, nabíhající Guillermo Molins otočen zády k brance zasáhl míč patičkou a trochu se štěstím ho usměrnil k bližší konstrukci. Domácí však od tohoto okamžiku polevili a švýcarský vítěz posledního národního poháru se postupně dostával zpět do hry. Výborně vstoupil do druhého poločasu, ani ne po pěti odehraných minutách vykřesal jeho šanci na bodový zisk Alexander Gerndt.

Zkušený třiatřicetiletý švédský forvard obdržel parádní přihrávku do běhu od Carlinhose a po prvním doteku náramně zavěsil k levé tyči. Vzápětí mohlo být dokonce vyrovnáno, jenže se dvěma precizními zákroky se vytáhl gólman Dahlin. Ten nejprve vytěsnil jednoruč na tyč štiplavou ránu Koffho Yaoa, posléze byl ve správnou chvíli na správném místě a zlikvidoval taktéž projektil Bottaniho. Ve zbývajícím průběhu se již nic důležitého nestalo.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.FC Kodaň (DEN)31203:25
2.Dynamo Kyjev (UKR)31202:15
3.Malmö FF (SWE)31113:34
4.FC Lugano (SUI)30121:31
Skupina C

Getafe CF - FC Basilej 0:1

24.10.2019 21:00

Góly: 18. Fabian Frei

Getafe na domácí půdě nestačilo na Basilej, která si ze hřiště soupeře odváží těsnou výhru. Tu jí zajistil Fabian Frei už v 18. minutě utkání. Posledních dvacet minut sice hosté dohrávali v početním oslabení, ale ani to je o výhru nepřipravilo.

Getafe se před utkáním nacházelo na prvním místě, které si chtělo před dotírající Basilejí pojistit. A do utkání vlétli domácí opravdu ve skvělém tempu. Nejprve Kenedy snadno obešel svého strážce a Ángel Rodríguez na jeho pobídku jen těsně nedosáhl. V desáté minutě se mu vedlo o mnoho lépe, když si naběhl na zadní tyč a centrovaný míč ze standardní situace trefil špičkou kopačky prakticky sám před brankářem Đorđem Nikolićem. Radost mu ale zkazila právě tyč, od níž se balon odrazil mimo.

O osm minut později domácí nechtěně darovali soupeři vedoucí gól utkání. Nyom totiž při přebírání míče v roli posledního hráče podklouzl a sledoval, jak si míč bere Petretta. Ten našel před bránou ve druhé vlně volného Fabiana Freie, který bez problémů prostřelil brankáře Leandra Chichizolu - 1:0.

S inkasovanou brankou Getafe nic nenadělalo, ale nehodlalo se smířit s porážkou. Usadilo se na polovině švýcarského soupeře a ostřelovalo jeho bránu. Přesný centr Carnera našel hlavu Garcíi, který se ocitl ve velké šanci. Jenže jeho hlavička zamířila těsně vedle. Deset minut před koncem první půle si za obranu naběhl aktivní Ángel Rodríguez, jehož skákavou ránu k tyči vyrážel brankář Nikolić nohou na poslední chvíli.

Krátce po změně stran se hlavou po rohovém kopu snažil prosadit obránce Widmer, jenže těsně minul. Na opačné straně domácí pokračovali v aktivní hře a opět zahrozili po standardní situaci. Raúl García vzal odpovědnost na sebe a parádně protáhl brankáře Nikoliće, který přizvedl ránu nad břevno!

Celé utkání provázely tvrdé zákroky za hranou a výsledkem bylo hned 11 žlutých napomenutí, z nichž osm putovalo pro hosty. V 75. minutě proto skončilo utkání pro Kevina Buu, jenž dostal už druhou žlutou kartu a musel do sprch. I přes zvýšené držení míče už domácí nedokázali s výsledkem nic udělat a klesli na druhé místo.

Více informací k zápasu

Trabzonspor - FK Krasnodar 0:2

24.10.2019 21:00

Góly: 49. Marcus Berg, 90+2. Tonny Vilhena

Turecký Trabzonspor nezvítězil v základní skupině C ani na třetí pokus a po porážce 0:2 od ruského Krasnodaru si výrazně zkomplikoval cestu do jarní části Evropské ligy. Ve čtvrtečním utkání byl aktivnějším výběrem, diktoval tempo a vytvořil si i více střeleckých pokusů, nicméně protivník mu uštědřil lekci z produktivity. FC naopak poprvé bodovalo a se třemi body je třetí, domácí výběr klesl na poslední čtvrté místo s jediným bodem na kontě.

V domácím dresu znovu odehrál celý zápas český krajánek Filip Novák, jenomže druhé porážce svého celku ani on nezabránil. První poločas toho příliš zajímavého nenabídl. Oba soupeři měli problémy ve finální fázi a nemohli se dostat do zakončení z bezprostřední blízkosti, proto hrozili ze střední vzdálenosti. Krasnodar se chtěl dostat z ničeho nic do vedení přesně po deseti odehraných minutách z první větší příležitosti čtvrtečního střetnutí.

Sulejmanov se opřel do míče z hranice pokutového území a jeho kroucená střela se odrazila od horního okraje břevna do zámezí. Od tohoto momentu začali domácí hrozit z přímých volných kopů. Nejblíže ke skórování měli po půlhodině hry, kdy z dobrých pětadvaceti metrů napřáhl Sarı a brankář Safonov musel odvracet do strany. Krasnodar po přestávce přidalo a ze svého mírného tlaku vytěžilo vedoucí branku ve 49. minutě.
Olsson po přesně načasované kolmici uvolnil rozběhnutého Petrova, který v ještě lepší pozici našel osamoceného Marcuse Berga. Švédský útočník sice napoprvé trefil jen ruku obětavého Pereira, ale s dorážkou do prázdné branky již neměl velké problémy. Po dvaceti minutách ve druhém dějství mohl na opačné straně srovnat domácí kapitán Sosa, ale z mírného úhlu si na Safonova nepřišel. Následně byl blízko k pojištění náskoku Krasnodaru Tonny Vilhena.

Nizozemský záložník obdržel přihrávku Fernandese a z voleje mířil těsně vedle zadní konstrukce. Ihned na to zkusil štěstí z obrovské vzdálenosti Kambolov a horní tyčku přestřelil o několik decimetrů. S přibývajícím časem začali hrát domácí na stále větší riziko a podruhé inkasovali ve druhé minutě nastavení. Ari uvolnil Vilhenu, jenž zblízka zavěsil přesně do levého spodního rohu kolem naprosto bezmocného gólmana Çakıra.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.FC Basilej (SUI)32108:27
2.Getafe CF (ESP)32013:26
3.FK Krasnodar (RUS)31023:73
4.Trabzonspor (TUR)30122:51
Skupina D

Sporting CP - Rosenborg BK 1:0

24.10.2019 21:00

Góly: 70. Yannick Bolasie

Lisabonský Sporting dokázal i přes špatnou formu podruhé v základní skupině Evropské ligy zvítězit a udělal krok k postupu do další fáze. O výhře portugalského celku rozhodl svou první brankou za klub Bolasie.

Domácí byli od úvodu lepší týmem. V 10. minutě z nenápadné pozice centroval do pokutového území Acuňa a Luiz Phellype hlavičkoval těsně vedle Hansenovy brány. V 17. minutě zahrozila z přímého kopu největší hvězda Sportingu Bruno Fernandes, který trefil břevno.

O pár minut později opět nebezpečně centroval Acuňa po jehož centru rybičkou nebezpečně hlavičkoval Vietto, ale Hansen se blýskl skvělý reflexivním zákrokem. Argentinský útočník mohl v 30. minutě potrestat špatnou rozehrávku hostů, ale opět si vylámal zuby na Hansenovi.

Druhý poločas začal opatrněji než ten první a pořádné šance se diváci na Estádio Jose Alvalade dočkali až v 69. minutě, kdy Mathieu nebezpečně střílel z přímého kopu. O minutu později už se domácí dočkali a gól to byl šťastný. Acuňův centr byl sražen, ale do šestnáctky se dostal k Bolasiemu, který hlavičkoval do stopera Hovlanda, od kterého se míč odrazil do brány.

Hosté se k výraznější ofenzivní aktivitě odhodlali až po obdrženém gólu, ale k výraznějšímu ohroženě branky Sportingu se nedostali. Sporting tak po Linzu porazil i Rosenborg a udělal další krok k postupu.

Více informací k zápasu

PSV Eindhoven - LASK Linz 0:0

24.10.2019 21:00

Góly: -

PSV Eindhoven nedokázal odčinit pár dní starou porážku v Utrechtu (0:3) a ani teď v pohárovém střetnutí s rakouským Lincem neskóroval. Poprvé ve skupině D tak ztratil body, i přesto se nachází na vedoucí příčce se sedmi body. LASK díky nečekanému nerozhodnému výsledku oživil svou naději na postup do jarní fáze, se čtyřmi body mu patří třetí místo a za portugalským Sportingem v tuto chvíli zaostává o body dva.

Svěřenci trenéra Marka van Bomella drželi míč z více jak pětapadesáti procent a vyslali i více střeleckých pokusů mezi tři tyče, jenže kýžené trefy se nedočkali. Přitom hned v 1. minutě byli blízko k otevření gólového účtu. Bergwijn přelstil ofsajdovou past, a i když mu pak utekl balón od kopačky, tak i přesto dokázal zakončit z mírného úhlu. Brankář Schlager byl ale připraven a s tvrdou ranou si dokázal poradit.

Domácí znovu zahrozili po necelé čtvrthodině hry. Gakpo se důrazně probil do šestnáctky protivníka a razantně vypálil, jenže pozorný Schlager jeho projektil brilantně zneškodnil. Vzápětí se po centru Ihattarena z levého křídla vyšplhal nejvýše do vzduchu Schwaab a hlavou ze sedmi metrů orazítkoval břevno. Poté se hra přeci jen vyrovnala a další možnosti se urodily až po přestávce.

V 54. minutě selhal ve stoprocentní příležitosti aktivní Bergwijn. Teprve dvaadvacetiletý útočník se zjevil zcela zapomenut ve středu šestnáctky rakouského vyzyvatele. Svá mířidla ale neseřídil přesně, neboť pálil pouze do středu branky, kde číhala připravená náruč Schlagera. Krátce po hodině hry se chvěla branková konstrukce podruhé. Smolařem tohoto utkání se stal Schwaab, který z nadějné vzdálenosti trefil hlavou znovu jen horní tyčku.

Hosté mohli prolomit bezbrankové skóre přesně v polovině druhého dějství. Hrdinou Lince se mohl stát Raguž, avšak v zakončení naprosto vyhořel a balón usměrnil o pár čísel nad bránu eindhovenského klubu. Zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem se pokusil napravit jeho zaváhání střídající Klauss, nicméně ten taktéž mířil hlavou mimo prostor tří tyčí.

V domácím dresu opět odehrál celý zápas český krajánek Michal Sadílek.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.PSV Eindhoven (NED)32107:37
2.Sporting CP (POR)32015:46
3.LASK Linz (AUT)31112:24
4.Rosenborg BK (NOR)30031:60
Skupina E

Celtic FC - SS Lazio 2:1

24.10.2019 21:00

Góly: 67. Ryan Christie, 89. Christopher Jullien - 40. Manuel Lazzari

Souboj dvou dosavadních vedoucích týmů tabulky skupiny E dopadl lépe pro Celtic, který urval již svou druhou výhru a posílil vedoucí postavení v tabulce. Lazio na skotské půdě sahalo aspoň po bodu, až do 89. minuty byl totiž průběžný stav utkání nerozhodný. Právě v tu dobu ale nakonec přetavil tři body na stranu domácích skórující Christopher Jullien.

Historicky se The Hoops na italské protivníky vůbec nedaří. Ve všech pětadvaceti případech nad nimi zvítězili jen pětkrát, přičemž ze všech posledních devíti zápasů s celky ze Serie A odcházeli poraženi. Tentokráte ale mizernou bilanci otočili k lepšímu. Nebyli však na hřišti vyloženě lepším mužstvem, asi více by tomuto klání opravdu slušela konečná plichta.

Po poněkud vlažnějším začátku se z ničeho nic v 16. minutě ozval Celtic, a to zásluhou Christieho, který zpoza vápna vypálil dělovku svou levou nohou, k jeho smůle ovšem skončil míč po jeho zakončení pouze na tyčce. Jinak obecně první poločas příliš zajímavých či zásadních momentů nenabídl. Tedy až na 40. minutu, v níž se Lazio gólově prosadilo.

Do té doby římský klub v útoku opravdu nijak nezářil, těžkopádně se, podobně jako jeho soupeř, dostával do jakékoli šance, přesto pět minut před přestávkou zařadil na vyšší rychlostní stupeň, po bleskově rozehraném brejku Correa přihrál ve sprintu naběhnuvšímu si Lazzarimu, který i z ostřejšího úhlu propálil nepříliš jistého gólmana Forstera.

Ani po přestávce se obrázek hry příliš nezměnil. Hosté se snažili hlídat si těsný náskok a číhali na svou kořist ze zálohy, domácí na dobře organizovaného soka nenacházeli správný recept. V 59. minutě možná mohl vyrovnat Christie, jeden z mála nebezpečných hráčů Celticu, ovšem jeho střelu ze slušné pozice mu zablokoval bránící Vavro.

Kdyby Biancocelesti v 65. minutě přetavili svou obrovskou příležitost v branku, těžko by se Celticu dvougólové manko dohánělo. Ke své asistenci si mohl zapsat na své konto úspěšný přesný zásah Correa, jenže z bezprostřední blízkosti trefil pouze brankovou konstrukci. Tuhle zahozenou možnost v následujících minutách glasgowský celek tvrdě potrestal.

Nejprve v 67. minutě zacílil Christie za záda gólmana Strakoshy poté, co nikým nehlídaný ani neatakovaný usměrnil balón po přihrávce Édouarda levačkou z voleje ke vzdálenější tyčce. Minutu před koncem měl prsty v klíčové akci celého střetnutí znovu Christie, protože po jeho centru z rohového čtvrtkruhu mohl překonat Strakoshu taktéž hlavičkující Jullien.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - CFR Cluj 0:1

24.10.2019 21:00

Góly: 9. Ciprian Deac

Rennes pokračuje ve výsledkové mizérii a svou sérii utkání bez vítězství prodloužilo už na deset zápasů v řadě. Ba co hůře pro něj, ve třetím kole Evropské ligy nezískalo ani bod proti Kluži. Bretaňskému klubu výrazně ublížila hned dvě vyloučení zkraje obou poločasů. Taktéž rumunský celek nedohrával v plném počtu, červenou kartu ale inkasoval až v závěru.

Nutno říci, že ruský rozhodčí Jeskov měl v tomhle mači pořádný kupec práce. Už v páté minutě vyhodil ze hry domácího brankáře Mendyho, ve 46. minutě předčasně opouštěl hřiště i jeho spoluhráč Camavinga, ve 28. minutě přitom nařizoval pokutový kop pro Rennes. Hostům se pak osm minut před koncem nechal vyloučit Sušić po dvou žlutých kartách.

Bylo to vážně divoké střetnutí. Kluž do něj vstoupila hodně zostra a Lacina Traoré se po pár chvilkách objevil v obrovské šanci, avšak v tu chvíli ho těsně před vlastním pokutovým územím podrazil bez míče vyběhnuvší Mendy, jenž za zmaření zjevné brankové možnosti inkasoval červenou kartu. Nahradit ho tak musel mezi třemi tyčemi mladík Bonet.

Jen o čtyři minuty později hosté zaznamenali jediný gól tohoto souboje, který určil jeho konečný výsledek. Deac se chopil rozehrání přímého volného kopu, zvolil tvrdé zakončení a vyplatilo se mu to. Bonet na jeho střelu přes připravenou zeď ne úplně dobře viděl, hnul se na brankové čáře na špatnou stranu a pak už svoje zaváhání neuhasil zavčasu.

SRFC mělo velkou příležitost vyrovnat poté, co hostující stoper Boli fauloval ve vápně Hunoua a kopala se penalta. Ovšem Niang jako exekutor selhal, z bílého puntíku nasměroval svůj pokus pouze po zemi vedle tyčky. A aby toho nebylo pro svěřence trenéra Juliena Stéphana málo, sotva se začalo hrát po změně stran, už hráli o devíti mužích v poli.

Omrani se řítil přímo na bránu, na poslední chvíli, ale nedovoleným způsobem, řešil před šestnáctkou nevábnou situaci vracející se Camavinga, jenž od Jeskova uviděl další červenou kartu. Od té doby se tým kouče Dana Petrescua snažil hlavně o bránění těsného náskoku. Přestože hrál dvojnásobnou přesilovku, nebyl v obraně vyloženě stoprocentní.

Třeba v 65. minutě mohl na Deacovu trefu odpovědět Hunou, nicméně mířil o kousek mimo kýžený prostor brány. V 71. minutě byl blízko skórování taktéž Bourigeaud, jenže ani jemu štěstí v koncovce nepřálo. V 82. minutě ještě byla k vidění jedna červená karta, Sušić totiž udeřil loktem do obličeje Nianga a byl vyloučen po dvou žlutých kartách.

Jestli může Rennes aktuálně aspoň něco těšit, to je fakt, že se částečně zapsal jeho hráč do historických milníků Evropské ligy. Protože zraněný byl již před zápasem gólman Romain Salin a Edouard Mendy tohle utkání nedohrál, musel do brány Pépé Bonet, který se stal ve věku 16 let a 254 dní nejmladším gólmanem v dějinách této soutěže.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Celtic FC (SCO)32105:27
2.CFR Cluj (ROU)32013:36
3.SS Lazio (ITA)31024:53
4.Stade Rennes (FRA)30122:41
Skupina F

Arsenal FC - Vitória SC Guimarães 3:2

24.10.2019 21:00

Góly: 32. Gabriel Martinelli, 80. Nicolas Pépé, 90+2. Nicolas Pépé - 8. Marcus Edwards, 36. Bruno

Po dvou jednoznačných vítězstvích si Arsenal v Evropské lize připravil pro své příznivce pořádný thriller. Proti portugalské Vitórii totiž "Kanonýři" po matném výkonu dlouho prohrávali a zvrat si nechali až do samotného závěru, kdy na trávník nastoupil Nicolas Pépé. Letní posila z Lille dvěma brilantními zásahy z přímých kopů vlastnoručně strhla zápas ve prospěch svého týmu a postup již má Arsenal na dosah.

Unai Emery podle očekávání výrazně pozměnil sestavu Arsenalu, ovšem i tak se pro Mesuta Özila nenašlo místo ani na lavičce náhradníků. Zatímco v předešlých zápasech Evropské ligy nestála absence německého záložníka za větší pozornost, neboť Gunnerss přehledem v obou případech zvítězili, tentokráte to byla jiná písnička. Vitória se totiž od prvních minut prezentovala kvalitním výkonem a nejenže zvládala držet favorita na dostřel, ale sama vyrážela při každé příležitosti do rychlých protiútoků.

Už ve čtvrté minutě měl průlom skóre na dosah Almeida, když se šikovně obtočil kolem Holdinga a vypálil, ovšem jeho ráně scházela razance a brankář Martínez stihl zasáhnout. Pár minut nato už však argentinský brankář Arsenalu přece jen kapituloval, a to po akci, která se té Almeidově podobala jako vejce vejci. Rychlý kontr Vitórie po pravé straně skončil přízemním centrem do šestnáctky, kde Marcus Edwards zachoval chladnou hlavu a propálil Martíneze mezi nohama.

Zaskočení domácí si s pozornou defenzivou soupeře dlouho nevěděli rady a k prvním vážnějším příležitostem se dostali až po půlhodině hry. Po několika závarech se Arsenalu v 32. minutě povedlo obranu Guimarãese rozhodit natolik, aby Tierneyho excelentní centr našel volného Gabriela Martinelliho a brazilský forvard s přehledem uklidil míč hlavou do sítě. Chvíli nato mohl bleskový obrat zařídit Emile Smith-Rowe, ale jeho gólovku na poslední chvíli stačila obrana Vitórie tečovat mimo tři tyče.

Euforie "Kanonýrů" však neměla dlouhého trvání, neboť se opět nevyvarovali zbytečné chyby v rozehrávce. Ainsley Maitland-Niles si nešikovně zpracoval Torreirovu pobídku, čímž založil další rychlý brejk hostí, a i když rána Davidsona skončila pouze na tyči, odražený míč zabořil tvrdě do sítě dobíhající Duarte a stanovil překvapivý poločasový stav 2:1, který však byl plně zasloužený.

Na nepříznivý vývoj utkání zareagoval Emery hned dvojím přestávkovým střídáním, když matné Willocka s Maitlandem-Nilesem nahradili Guendouzi a Ceballos, ovšem i bezprostředně po změně stran nechybělo mnoho, aby Vitória skórovala i potřetí. Po dobré pobídce Davidsona se na přední tyči zjevil Poha, ale Martínez jeho pokus zablokoval.

V 54. minutě měl vyrovnání na kopačce aktivní Smith-Rowe, k němuž se odrazil tečovaný centr Tierneyho, jenže mladý anglický odchovanec Arsenalu nedokázal skákající míč zkrotit a vypálil nepřesně, přestože měl na zakončení spoustu času. To však byla nadlouho jediná vážnější příležitost Gunners, neboť hráčům Vitórie nechyběly síly ani s přibývajícími minutami a Arsenal se proti aktivnímu napadání ve středu pole nedokázal prosadit.

Oživení skomírající ofenzivy Arsenalu přinesl až střídající Nicolas Pépé, který se také deset minut před koncem postaral o srovnání. Rekordní letní posila z Lille se postavila k rozehrání přímého kopu a brilantní ranou na zadní tyč probudil svůj tým k životu. Chvíli nato mohl obrat dokonat neúnavný Martinelli, jemuž po skvělé kolmici Mustafiho připravil gólovou pozici Bellerín, jenže brazilský útočník trefil pouze střed brány s připraveným brankářem Miguelem. Další slibnou možnost měl vzápětí Holding, ale Miguel obstál i tentokrát.

Když už se zdálo, že si portugalský celek za kvalitní výkon vyslouží z Emirates Stadium cenný bod, předvedl Nicolas Pépé svůj nepochybný um ze standardních situací podruhé. V samém nastavení vybojoval Guendouzi výhodu přímého kopu z ideální pozice ve středu pole před šestnáctkou a Pépé excelentní ranou do horního růžku rozhodl o výhře Arsenalu 3:2.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - Standard Lutych 2:1

24.10.2019 21:00

Góly: 28. David Abraham, 73. Martin Hinteregger - 82. Selim Amallah

Frankfurt byl v zápase proti Lutychu jasným favoritem a svou roli dokázal potvrdit. Hosté už dokázali jen snížit, z Německa si odváží porážku 1:2.

V prvním poločase se dlouho nic nedělo, oba celky začaly rozvážně a do žádných větších příležitostí se nedostávaly. To se nakonec podařilo protrhnout domácím, kteří svou první větší šanci dokázali přetavit v gól. Ve 28. minutě rozehrál Kamada standardní situaci a celé to skvěle na zadní tyči zavíral David Abraham, který už měl velmi jednoduchý úkol. Doklepnout balon do sítě.

Zbytek první půle kazila spousta individuálních chyb, nepřesných přihrávek či centrů. Hráči tak šli do šaten za stavu 1:0.

Z kraje druhé pětačtyřicetiminutovky Kostić našel centrem ve vápně Paciênciu, který akrobatickou střelou prověřil kvality gólmana Milinkoviče-Saviče.

V 73. minutě však byl hostující brankář podruhé pokořen. Kamada znovu perfektně rozehrál přímý kop a tentokrát našel naprosto přesně hlavu Martina Hintereggera, který o zem poslal míč za brankovou čáru.

V 81. minutě se Milinković-Savić znovu předvedl. Frankfurt se dostal do rychlého protiútoku, na jehož konci hlavičkoval Gonçalo Paciência, gólman Lutychu však vytáhl další perfektní zákrok.

O minutu později se překvapivě radovali hosté. Boljević výbornou přihrávkou našel ve vápně Selima Amallaha, který z první zakončil ke vzdálenější tyči.

K vyrovnání už se však Lutych nezmohl. Situace ve skupině D je tedy následovná: vede Arsenal s devíti body, druhý Frankfurt bodů šest, Lutych tři a Guimarães i přes dnešní výborný výkon na Emirates stadium s nulou.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Arsenal FC (ENG)330010:29
2.Eintracht Frankfurt (GER)32013:46
3.Standard Lutych (BEL)31023:63
4.Vitória SC Guimarães (POR)30032:60
Skupina G

FC Porto - Rangers FC 1:1

24.10.2019 18:55

Góly: 36. Luis Díaz - 44. Alfredo Morelos

FC Porto nakonec doma jen remizovalo s Rangers FC a jeho pozice ve skupině se nemění. Druhému celku tabulky ze Skotska to naopak vyhovuje. Prakticky celý zápas tahali Rangers za kratší konec a nakonec za bod vděčí především brankáři Allanu McGregorovi.

Skupina G byla před začátek zápasu vzácně vyrovnaná, protože všechny čtyři týmy měly shodně po třech bodech. Takto to dál nemohlo pokračovat a Porto věřilo v sílu domácího prostředí. Koneckonců, Rangers ještě na půdě Porta nikdy nevyhráli. Dnes se spoléhali na pevnou obranu v čele s brankářem McGregorem a hrotového útočníka Morelose. Na něj si dávali pozor hráči jako Pepe, Marcano nebo Telles.

Portugalci se hned od začátku utkání nastěhovali před pokutové území soupeře a mačkali jeho obranu jednou kombinací za druhou. Skotský soupeř se naopak nemohl dostat do tempa a jeho herní projev postrádal důraz i snahu.

Marega se hnal za centrem na malé vápno, ale hostující brankář Allan McGregor vyrazil ven z branky a schoval míč do rukavic. Po třiceti minutách se Portu málem povedlo dostat se do vedení, jenže radost mu zkazila branková konstrukce. Na parádní centr si naskočil Zé Luís, ale svou hlavičku poslal jen do tyče.

Deset minut před koncem první půle už to domácímu Portu konečně vyšlo. Luis Díaz si nachystal míč na střelu a protože k němu nikdo nešel, vystřelil. Rána mu sedla naprosto parádně a brankář McGregor neměl žádný nárok - 1:0.

Porto se neradovalo zas tak dlouho, během deseti minut bylo srovnáno. Borna Barišić krásnou přihrávkou do velkého vápna našel prostor, kam si naběhl útočník Alfredo Morelos. Ten si míč zpracoval a poslal nemilosrdně do sítě - 1:1.

Branka do šatny notně nalomila ducha Porta, které chvíli po změně stran nebylo schopné reagovat. Přesto několik šancí mělo. Útočník Marega se natahoval po odraženém míči na hranici pokutového území, ale proti přesile neměl šanci. O chvíli později si Na povedený centr naskočil Barišič, jenže jeho hlavička mířila přímo do míst, kde stál připravený Marchesin.

Po hodině hry se střídající Shoya Nakajima dostal do zakončení, které bylo velmi slibné, jenže hostující brankář Allan McGregor opět vytasil parádní zákrok a vytáhl míč mimo bránu. Neuspěl ani Marega, který sváděl marný sprinterský souboj se dvěma protihráči.

Času ubývalo a skóre se pořád neměnilo. Porto ale cítilo, že potřebuje nutně vyhrát. A tekly mu nervy. Několikrát se jeho hráči dopouštěli tvrdších zákroků za hranou. Dvě minuty před koncem se domácí útočník Marega mohl stát hrdinou domácího Porta. Zkušený střelec si ve vápně naběhl na centr z levé strany, ale jeho střelu placírkou skvěle vyrazil McGregor!

Více informací k zápasu

BSC Young Boys - Feyenoord Rotterdam 2:0

24.10.2019 18:55

Góly: 14. Roger Assalé (pen.), 28. Jean Pierre Nsamé (pen.)

Švýcarský Bern navázal na tři týdny staré vítězství se skotskými Rangers (2:1) a nyní před vlastními fanoušky přehrál nizozemský Feyenoord po výsledku 2:0, o svém úspěchu rozhodl již v úvodní půlhodině. Díky tomu se posunul do překvapivého čela skupiny G se šesti body a do druhé poloviny tak bude vstupovat z nejlepší výchozí pozice. Rotterdamský gigant naopak podruhé venku prohrál a klesl na poslední čtvrté místo se třemi body.

Hostům se v poslední době příliš nedaří na ligové scéně a mizernou formu si přenesli také na půdu Young Boys. Domácí začali zostra a do vedení se dostali po necelé čtvrthodině hry. Po centru z pravého křídla totiž zahrál Edgar Ié evidentně rukou ve výskoku a slovenský rozhodčí Glova okamžitě nařídil pokutový kop. K němu se odhodlal Roger Assalé a brankáře Vermeera chladnokrevně poslal na opačnou stranu.

Neuběhlo ani dalších patnáct minut a švýcarský výběr kopal svou druhou penaltu v zápase. Vermeer ve vyložené brankové příležitosti nezasáhl balón a trefil jen nohy unikajícího Jeana Pierra Nsamého, Glova ani v toto případě příliš dlouho neváhal. Míč si vzápětí postavil právě faulovaný kamerunský útočník Nsamé a i on prokázal pevně nervy, neboť zavěsil do levé šibenice. Hostující strážce branky sice vystihl směr střely, ale na razantní projektil dosáhnout nemohl.

Feyenoord se mohl vrátit zpět do hry o bodový zisk ve 33. minutě, jenomže přízemní pokus Sinisterry dokázal famózním způsobem odvrátit na rohový kop pozorný gólman Von Ballmoos. V následujícím průběhu si domácí s přehledem hlídali dostatečný náskok a protivníka vůbec k ničemu nepouštěli. Hosté se snažili něco s výsledkem udělat, nicméně v ofenzivě se trápili a na pozornou obranu soupeře nenacházeli recept.

Obrázek hry se příliš nezměnil ani po přestávce. Svěřenci trenéra Jaapa Stama si vytvořili jedinou gólovou možnost a to po necelé hodině hry. Teprve osmnáctiletý záložník Kökçü mířil k pravé konstrukci, ale Von Ballmoos se nenechal překvapit a vytasil se s naprosto parádním zákrokem. Ve zbývajícím průběhu už k ničemu zásadnímu nedošlo, oba dva rivalové se spolu znovu utkají za čtrnáct dní na stadionu De Kuip.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.BSC Young Boys (SUI)32015:36
2.Rangers FC (SCO)31113:34
3.FC Porto (POR)31113:44
4.Feyenoord Rotterdam (NED)31022:33
Skupina H

Ludogorec Razgrad - Espanyol Barcelona 0:1

24.10.2019 18:55

Góly: 13. Víctor Campuzano

Ludogorec v úvodních dvou duelech hlavní fáze Evropské ligy neztratil ani bod, tentokráte však doma proti Espanyolu neuspěl, a přišel tak o průběžné vedení ve skupině. Jestliže si dosud připsal hned osm vstřelených gólů, v nynějším případě se střelecky neprosadil ani jednou. Španělský celek rozhodl o svém vítězství zásluhou Víctora Campuzana.

Domácí naposledy utrpěli porážku v půlce července, od té doby napříč všemi soutěžemi v jednadvaceti utkáních po sobě vždy uhráli aspoň remízu. To hosté naopak v lize před i po reprezentační pauze příliš nezářili a dvakrát prohráli, a i proto byl lehce mírným favoritem spíše jejich soupeř. Periquitos přesto nakonec klání v Bulharsku zvládli.

Povedly se jim totiž hned úvodní minuty tohoto souboje. Ve 13. minutě se ujali vedení, které pak nepustili až do závěrečného hvizdu sudího Agajeva. Byla to trochu náhodná akce, neboť Lluís López spíše původně zamýšlel míč na středové čáře pouze odvrátit, ale nakonec v podstatě vyslal do úniku Víctora Campuzana, jenž pak z blízkosti zacílil.

Razgradský klub se snažil odpovědět v 17. minutě, Wanderson vzal situaci na sebe a předvedl individuální průnik, po němž i solidně zakončil, nicméně jeho pokus minul bránu o kousek. Už v 9. minutě, ještě za nerozhodného stavu, se snažil skórovat Lukoki, a ačkoli ten svou hlavičkou mezi tři tyče zamířil, nevyzrál na hostujícího gólmana Diega Lópeze.

Espanyol směrem dopředu od zaznamenané branky nijak výrazněji nepospíchal. Nějakým způsobem ohrozil domácího brankáře Ilieva až ve 40. minutě Espinosa, a to po rohovém kopu, ovšem jeho hlavička minula kýžený a chtěný prostor. Ve druhém dějství se pak barcelonské mužstvo i nadále soustředilo hlavně na bránění těsného náskoku.

Nutno říci, že Ludogorec, co se ofenzivního pojetí týče, neměl svůj den, a tak se nakonec jeho protivníkovi opravdu vyplatilo vložit síly do defenzívy. V 71. minutě mohl vyrovnat snad jen Nedjalkov, jenže pouze přestřelil. V závěru byl vyloučený hostující kapitán Javi López po dvou žlutých kartách, na konečný výsledek ale tenhle moment neměl žádný vliv.

Více informací k zápasu

CSKA Moskva - Ferencvárosi TC 0:1

24.10.2019 18:55

Góly: 86. Roland Varga

Ne že by CSKA ještě nemělo šanci na postup ze skupiny do jarních bojů Evropské ligy, ale svou situaci si po třetí porážce v řadě tak zkomplikovalo, že jen skvostná druhá polovina hlavní fáze ho může od pohromy zachránit. Před vlastními fanoušky ruský celek nestačil ani na maďarský Ferencváros, o jehož vítězství rozhodl přesný zásah Rolanda Vargy.

Domácí letos na evropské scéně opravdu nijak nezáří, a to přitom v konkurenci Ludogorce a Espanyolu i tak patřili předem k favoritům zásluhou svých bohatých zkušeností z pohárové Evropy. Zase se jim nepodařilo udržet čisté konto, inkasovali již svou osmou branku a bez jediného získaného bodu se nacházejí logicky na samotném dně tabulky.

Hosté v Moskvě bezpochyby urvali velmi cenný skalp, který jim pomohl přiblížit se alespoň druhé postupové příčce na rozdíl dvou bodů. Znovu tak venku odvedli velmi dobrou práci. Připomeňme, že už v půlce září se jim podařilo remizovat v Barceloně, a pokud v dalších duelech zaberou i doma v Budapešti, bezpochyby mohou usilovat o play-off.

Zápas měl mimochodem taktéž českou stopu, ačkoli na soupisce obou týmů jakýkoli hráč z našich luhů a hájů chyběl. Jeho vedení si totiž na starosti vzala čtveřice českých arbitrů v čele s jednatřicetiletým Pavlem Orlem, jemuž na čarách asistovali jeho obvyklí kolegové Petr Blažej a Jiří Kříž. Čtvrtým rozhodčím byl pak delegován Ondřej Pechanec.

Ač už v Rusku určitě nepanuje v tuto roční dobu úplně příjemné počasí, oba týmy nepůsobily nijak zamrazeným dojmem, co se vytvořených šancí týče. Jako první v 16. minutě zahrozil Obljakov, nicméně jeho pokus bravurně vychytal hostující brankář Dibusz, na druhé straně se do vyložené pozice propracoval Nguen, jenže svůj pokus nasměroval trestuhodně mimo.

Honba za gólem pokračovala i v následujících minutách, ve 23. minutě nebezpečně zakončoval Achmetov, avšak nenašel správnou mušku, ostatně jako jeho spoluhráč Vlašič, který sám před Dibuszem poslal míč po zemi jen do reklamních panelů za bránou. Ještě se mohl trefit do poločasu Sigurdsson, ovšem ani on na pozorného Dibusze nevyzrál.

I ve druhém poločase bylo CSKA o něco aktivnější, jenže prosadit se nepodařilo Vlašičovi v 65. minutě ani v 72. minutě Čalovovi. Naopak Ferencváros čtyři minuty před koncem vyškolil svého soupeře z produktivity a slavil vítězství. Isaelovu střelu ještě vyrazil gólman Akinfejev, pouze však k Zubkovovi, po jehož následné přihrávce skóroval Varga.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Espanyol Barcelona (ESP)32104:17
2.Ludogorec Razgrad (BUL)32018:26
3.Ferencvárosi TC (HUN)31112:44
4.CSKA Moskva (RUS)30031:80
Skupina I

KAA Gent - VfL Wolfsburg 2:2

24.10.2019 18:55

Góly: 41. Roman Jaremčuk, 90+4. Roman Jaremčuk - 3. Wout Weghorst, 24. Victor Sá

Už to znovu vypadalo na vítězství Wolfsburgu, ale domácí KAA Gent zabral a ve čtvrté minutě nastavení srovnal na 2:2. Bundesligový celek měl vynikající prvního poločas, ale místo toho, aby odskočil na rozdíl tří branek, inkasoval kontaktní gól z kopačky Jaremčuka a stejný muž pak zařídil konečný výsledek.

Wolfsburg začal v Belgii opravdu skvěle a domácí zaskočil už po 180 sekundách vedoucí brankou. Marcel Tisserand naservíroval Woutu Weghorstovi lahůdkovou přihrávku před prázdnou branku a druhý jmenovaný neměl sebemenší problém zakončit. Německý klub vedl 1:0 a měl i další šance. Weghorstovu ránu vyrazil Kaminski. Hosté pokračovali v aktivitě a ve 24. minutě už to bylo o dva góly. Po rychlé akci středem neomylně vypálil Joao Víctor a Kaminski s tím těžko mohl něco dělat.

Po půlhodině hry měl Wolfsburg další velkou šanci na třetí gól, ale Víctor z tutovky netrefil a toho dost možná ještě teď mrzí. Gent toho v prvním poločase moc nevymyslel, přesto se dokázal vrátit do zápasu kontaktním gólem. Roman Jaremčuk si z velké dálky navedl balón na pravačku a parádní ranou překonal Pervana.

Každopádně domácí kouč Jess Thorup nemohl být s výkonem svých svěřenců spokojen. Gent po změně stran zpřesnil a vyrovnal hru a Wolfsburg už neměl zdaleka takovou převahu jako v prvním poločase. V 63. minutě zkusil střelecké štěstí i Jonathan David, ale Pervan schoval balón do rukavic. Čtvrthodinu před koncem Gent znovu sahal po vyrovnání, po centru z pravé strany zakončoval na malém vápně vedle Giorgi Kvilitaia.

Závěr zápasu byl skutečně dramatický, Wolfsburg už na ofenzivu rezignoval a soustředil se na ubránění výsledku. Právě to, se mu nakonec stalo osudným. Ve strhujícím nastaveném čase se stal hrdinou zápasu Roman Jaremčuk, který prakticky z poslední akce vyrovnal na 2:2. Jean-Luc Dompé načechral balón do šestnáctky a Jaremčuk špičkou kopačky překonal Pervana po druhé. "Vlci" ještě reklamovali gól u hlavního sudího, neboť podle jejich názoru měl Jaremčuk nohu až příliš vysoko. Bylo to však marné, sudí gól neodvolal a utkání skončilo remízou.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - PFK Oleksandrija 1:1

24.10.2019 18:55

Góly: 8. Gabriel Silva - 14. Gabriel Silva (vl.)

Saint-Étienne ani na třetí pokus neurvalo na své konto tříbodový rezultát, poněvadž před vlastními fanoušky nedokázalo skolit outsidera z Kirovohradské oblasti, který je v hlavní fázi Evropské ligy absolutním nováčkem. Oleksandriji dopomohl ke konečné remíze vlastenec Gabriela Silvy, který mimochodem o pár chvil dříve skóroval také do brány soupeře.

Domácí vstupovali do tohoto mače jako favorit. Už jenom proto, že se po odchodu trenéra Ghislaina Printanta pročistila atmosféra v kabině a pod novým vedením mužstvo v lize skolilo v derby Lyon i naposledy Bordeaux. Nový kouč Claude Puel potřeboval se svým týmem konečně uspět naplno také v Evropské lize, jenže kýžené cíle splněny nebyly.

Oba kluby v úvodních dvou zápasech skupiny získaly jen bod a ztrácely na vedoucí duo v podobě Wolfsburgu a Gentu tři body. Měly nakonec štěstí, že souběžně hrané klání mezi těmito protivníky také dopadlo nerozhodně, takže se manko nijak nenavýšilo. Jak Saint-Étienne, tak Oleksandrija zkrátka mohou i nadále reálně usilovat o postup do play-off.

Oba klíčové momenty celého duelu přišly na řadu už v úvodní čtvrthodině hry. Nejprve si v 8. minutě na levé straně balón efektivně zpracoval Hamouma, který kolem obránce Pašajeva uvolnil svou přihrávkou Gabriela Silvu, jenž pak ve vápně nad ničím moc nepřemýšlel a svou dělovku usměrnil ke vzdálenější tyčce podél marně se natahujícího brankáře Pankiva.

O šest minut později bylo ovšem vyrovnáno a jiným směrem se už skóre ve zbytku utkání nepohnulo. Tretjakov, jehož včas nezastavili bránící Debuchy ani Kolodziejczak, unikl za obranu, následně zleva hledal svou přihrávkou nabíhajícího si spoluhráče Sitala, a ačkoli ten míč ve skluzu netrefil, do vlastní sítě nakonec zamířil vracející se Gabriel Silva.

Ve 35. minutě se hosté dokonce mohli ujmout vedení, avšak Kovalecovo zakončení stačil polapit brankář Ruffier. Ve druhém poločase se hlavně Les Verts snažili najít cestu za vítězstvím, ale marně. V 66. minutě se mezi tři tyče netrefil Hamouma, v 70. minutě Abi svou hlavičkou nevyzrál na Pankiva a v závěru opětovně nemířil přesně Hamouma.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.VfL Wolfsburg (GER)31206:45
2.KAA Gent (BEL)31206:55
3.AS Saint-Étienne (FRA)30214:52
4.PFK Oleksandrija (UKR)30213:52
Skupina J

AS Řím - Borussia Mönchengladbach 1:1

24.10.2019 18:55

Góly: 32. Nicolò Zaniolo - 90+5. Lars Stindl (pen.)

AS Řím doma jen remizoval s Borussií Mönchengladbach a veškerá zlost domácích fandů směřuje na sudího Colluma. Ten totiž nepochopitelně odpískal penaltu pro hosty, ač se balon dotkl jen tváře obránce Smallinga.

Borussia Mönchengladbach potřebovala vyhrát, aby se posunula na první místo skupiny. To patřilo před utkáním právě AS Řím, který svou kůži nehodlal dát lacino. Domácí "Vlci" však na "Hříbata" nečekali tak dychtivě, protože jejich ofenzivní síla byla z velké části otupena. Na četná zranění si před utkáním už stěžoval trenér Paulo Fonseca, který z nutnosti do zálohy vysunul stopera Manciniho. Hosté vsadili na dravý útok ztělesněný Embolem a Thuramem.

Došlo samozřejmě i na očekávaný duel dvou synů slavných otců. Na straně domácích nastoupil Justin Kluivert, zatímco dres Gladbachu oblékl Marcus Thuram. Nositel slavného jména přispíval k tomu, že se Borussia velmi často dostávala do útoku. Římané často nestíhali postihovat a bránit její útoky a na bránu španělského brankáře Lópeze se valila jedna vlna útoku za druhou.

Borussia na míči působila mnohem sebejistěji a její akce dávaly smysl. Řím se místo toho marně hledal. Jeho lepená a nesehraná sestava neměla šanci vyrovnat se Borussii, která si dělala, co se jí zachtělo. Pravda, terén v Římě byl naprosto podmáčený a vytrvalý déšť jakékoli snahy o kombinační hru úspěšně potíral.

A tak zbývaly střely. Na ty se specializovali především hostující hráči. Marcus Thuram v 15. minutě pálil po kombinaci s Herrmannem těsně vedle, stejně jako Embolo po nahrávce od Neuhause. Borussia byla aktivnějším týmem a chvílemi mačkala AS na jeho polovině, ale přesto inkasovala jako první.

Ve 32. minutě zahrávalo AS rohový kop, který si ve vápně našel Nicolò Zaniolo a hlavou poslal míč k tyči, na což brankáře Yann Sommer nestačil reagovat. Je pravda, že skákal jako jediný.

Římané vedli a do konce první půle se jim povedlo udržet vedení. Branka Edina Džeka totiž kvůli ofsajdu zkušeného bombera nebyla uznána. Druhá půle už tolik zajímavých momentů nenabídla. Do zakončení se natlačil domácí záložník Jordan Veretout, jehož ránu srazil na rohový kop pozorný Jantschke. Hlavní charakterizací druhé půle se snadno mohlo stát slovo nepřesnost.

Ani jeden z týmů totiž nebyl schopen dlouhodobě držet míč na svých kopačkách nebo aspoň vystřelit přesně. A to se pak vyhrává těžko.

Až v závěru se do plynutí hry vložil sudí. Nejprve střídající Alessandro Florenzi neproměnil samostatný náběh a pak už úřadoval William Collum. Míč po centru ze strany zasáhl Smallinga do tváře, ale sudí místo toho odpískal penaltu za domnělou ruku! Střídající kapitán Lars Stindl nezaváhal a body se nakonec ke smůle AS dělily.

Více informací k zápasu

Istanbul Başakşehir - Wolfsberger AC 1:0

24.10.2019 18:55

Góly: 78. Irfan Kahveci

Turecký Başakşehir zvládl vyrovnanou bitvu s dosavadním největším překvapením skupiny J rakouským Wolfsbergerem a svého protivníka přehrál nejtěsnějším poměrem 1:0, vítěznou branku vstřelil zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem. Díky tomu dosáhl na svou první výhru v hlavní fázi a výrazně tím oživil i svou naději na postup do vyřazovací části. Hostující celek naopak poprvé prohrál, oba dva soupeři mají momentálně na kontě čtyři body.

Hosté se favorizovaného protivníka nezalekli a v celém průběhu si vytvořili více střeleckých pokusů, i když míč drželi pouze z pětačtyřiceti procent. K prvnímu většímu nebezpečí došlo na stadionu v Istanbulu po necelé čtvrthodině hry, kdy po zpětné přihrávce z levé strany napřáhl z dobrých pětadvaceti metrů Leitgeb a jeho razantní přízemní projektil dokázal vyrazit na rohový kop pozorný brankář Günok.

Hosté se snažili útočit také v následujícím průběhu a podruhé zahrozili těsně před odehranou půlhodinou. Ze střední vzdálenosti vypálil Ritzmaier a Günok měl co dělat, aby balón konečky prstů odvrátil nad svou branku. V úvodním dějství již k ničemu dalšímu nedošlo, ihned po změně stran přitlačil Başakşehir. Nejprve mohl otevřít skóre Irfan Kahveci, jenomže po geniální kolmici za obranu mířil o decimetry vedle levé konstrukce.

V 50. minutě se zjevil v ještě větší příležitosti Višća, avšak s jeho přízemní střelou si výtečně poradil připravený gólman Kofler. V následujícím průběhu tempo hry přeci jen opadlo a vypadalo to, že se bezbrankový stav měnit nebude. Nicméně v 78. minutě přeci jen rozhodl Kahveci. Čtyřiadvacetiletý záložník předvedl své kvality po dlouhém pasu na levou stranu od Okechukwua, když se elegantní kličkou zbavil bránícího protihráče.

Vzápětí si navedl míč do pokutového území Wolfsbergeru a z dvanácti metrů zamířil přímo do vzdálenějšího spodního rohu. O osm minut později mohl z téměř podobné pozice pojistit náskok tureckého klubu střídající Robinho, ale pravou tyč minul zhruba o půl metrů. V poslední možnosti čtvrtečního souboje se ocitl Višća, jeho slabou střelu doprostřed prázdné branky nadvakrát odkopl do bezpečí vracející se obránce Novak.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.AS Řím (ITA)31206:25
2.Wolfsberger AC (AUT)31115:24
3.Istanbul Başakşehir (TUR)31112:54
4.Borussia Mönchengladbach (GER)30212:62
Skupina K

Beşiktaş JK - SC Braga 1:2

24.10.2019 18:55

Góly: 71. Umut Nayir - 38. Ricardo Horta, 80. Wilson Eduardo

Beşiktaş ve skupině utrpěl třetí porážku a jeho postupové šance rapidně poklesly. V utkání sice prohrával po brance Ricarda Horty, ale po změně stran vyrovnal a pak měl k dispozici pokutový kop. Adem Ljajić ho ke smůle Turků poslal do tyče a Braga deset minut před koncem rozhodla! Hrdinou se stal Wilson Eduardo.

Přitom turecký celek začal aktivně a měl dobrou příležitosti ujmout se vedení. Hned z kraje zápasu se dostal do zakončení Adem Ljajić a balón dokonce orazítkoval tyčku. I další snažení Beşiktaşe zůstávalo bez gólového vyjádření a ve 22. minutě přispěchali s gólovkou i hosté. Pohlednou akci Palhinha zakončoval střelou vysoko nad Paulinho. O pár minut později došlo zase k závaru na druhé straně a Matheus musel likvidovat hlavičku svého spoluhráče. Do permanence se dostal i Karius, který vyboxoval nepříjemný centr ke kopačkám dalšího protihráče, ale ten také vysoko přestřelil.

Nerozhodný stav vydržel v Istanbulu do 38. minuty. Ještě než Ricardo Horta otevřel skóre utkání, se Braga marně dožadovala pokutového kopu po zákroku Chorvata Vidy na Palhinhu. Bragu to nemuselo mrzet, vzápětí domácí vyrobili hrubku v obraně a Karius přes první dobrý zákrok inkasoval z dorážky Ricarda Horty a Portugalci vedli 1:0.

Na začátku druhého poločasu měla Braga velkou možnost odskočit, ale Karius Galenovu tvrdou ránu skvěle vyrazil do tyče. To mohl potrestat Ljajić, kdyby v klíčový moment nepodklouzl. Beşiktaşi se podařilo vyrovnat až dvacet minut před koncem. Centr do vápna Ljajić jenom líznul a dílo zblízka dokonal Umut Nayir. V této fázi zápasu se utkání lámalo a Beşiktaş dostal jedinečnou příležitost strhnout vedení na svojí stranu. Palhinha se ve vápně provinil nedovoleným zákrokem a sudí odpískal Turkům pokutový kop. Adem Ljajić se mohl stát hrdinou, jenomže penaltu poslal do tyče!

Braga přežila klinickou smrt a pak sama mohla rozhodnout. Esgaio se ocitl v obrovské šanci, ale i Karius dokázal svůj tým podržet. Německému brankáři to nakonec nebylo nic platné. V 80. minutě předvedli Portugalci bleskurychlý brejk a Galenovu přihrávku před branku poslal do protipohybu Kariuse Wilson Eduardo. Domácí tým se ještě v závěru tlačil do koncovky, chtěl vyrovnat, ovšem nestihl to a i ve třetím zápase ve skupině prohrál.

Více informací k zápasu

Slovan Bratislava - Wolverhampton Wanderers 1:2

24.10.2019 18:55

Góly: 11. Andraž Šporar - 58. Romain Saïss, 63. Raúl Jiménez (pen.)

Ani vydatná dětská podpora v hledišti nakonec nestačila Slovanu na body. Wolverhampton Wanderers v Bratislavě sice rychle prohrával, ale po změně stran potvrdil větší kvalitu a dvěma góly výsledek otočil. Slovenský celek utrpěl první porážku ve skupině, ale stále může bojovat o postup. Výhru Angličanů vystřelili Saïss a z pokutového kopu Jiménez.

Utkání, které před začátkem budilo emoce nakonec skončilo výhrou Wolverhamptonu 2:1. Slovan podporoval dětmi zaplněný stadion až do závěrečného hvizdu.

Slovan si přitom lepší začátek nemohl ani představit. Už v 11. minutě se dostal do samostatného úniku Andraž Šporar, pochvalu přitom zaslouží i Rabiu, který ho svojí přihrávkou nastartoval a domácí útočník skvěle na přední tyč zakončil. Bratislavský celek vedl 1:0 a na tahu byli hosté. Wolverhampton skutečně zvýšil aktivitu, ale se střelou Moutinha si hravě poradil Greif. Slovanu dělal v prvním poločase velký problém anglický presing, ovšem hosté málo zakončovali a tak není divu, že poločas skončil domácím vítězstvím.

"Vlci" se rozhodli o přestávce k prvnímu střídání a nevýrazného Patricka Cutroneho nahradil Adama Traoré. Sázka na větší důraz ve vápně se nakonec vyplatila, i když kdo ví, jak by se utkání vyvíjelo, kdyby v 53. minutě proměnil svojí šanci Šporar. Autor vedoucí branky si v rychlosti navedl balón na levačku a jeho pokus vytěsnil Rui Patricio.

Wolverhampton se nakonec dočkal šťastného vyrovnání o pět minut později. Dalekonosnou střelu Romaina Saïsse měl brankář Greif chytat, jenomže zachyboval a skákavý balón skončil v síti. To pochopitelně dodalo Wolverhamptonu čerstvou krev a za chvíli přišla pro Slovan další pohroma. De Marco na malém vápně zbytečně postrčil soupeře a sudí nařídil pokutový kop. Raúl Jiménez nedal Greifovi žádnou šanci a Wolves v Bratislavě vedli 2:1.

Belasím se určitě nedala upřít snaha, ale "Vlci" si zápas už pečlivě hlídali. Jistá šance se Slovanu naskytla v 87. minutě po vyloučení Dioga Jota. Svěřenci Jána Kozáka mladšího se dokázali usadit na polovině soupeře, jenomže čas hrál proti nim. Hosté si výsledek pohlídali a po třech kolech jim patří postupová příčka.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.SC Braga (POR)32105:37
2.Wolverhampton Wanderers (ENG)32013:26
3.Slovan Bratislava (SVK)31117:64
4.Beşiktaş JK (TUR)30033:70
Skupina L

FK Partizan - Manchester United 0:1

24.10.2019 18:55

Góly: 43. Anthony Martial (pen.)

Hráči Manchesteru United zvládli utkání na horké půdě Partizanu Bělehrad a po výhře si upevnili vedení. Ze strany "Rudých ďáblů" to znovu nebyl žádný ofenzivní koncert a na tři body nakonec stačila jediná branka z pokutového kopu, kterou vstřelil Anthony Martial.

Při pohledu na tabulku možná vedení Manchesteru United nepřekvapí, ale pokud se podíváme na skóre, je to přeci jenom zarážející. Ve třech zápasech nastřílel anglický celek jen dva góly, přesto je blízko postupu do vyřazovací fáze.

V Bělehradu ho čekal Partizan a také bouřlivá atmosféra. Srbové byli na slavný celek hodně natěšeni a vůbec je nemrzelo, že nevidí velké hvězdy typu Paula Pogby nebo Davida de Gey, kteří s týmem ani nedocestovali. Počáteční entuziasmus však z kopaček Partizanu rychle vyprchal a Manchester přeci jenom získával převahu. Po čtvrthodině hry odcentroval na malé vápno Juan Mata a Scott McTominay hlavou trefil jen boční síť.

I dál byl více na balónu Man Utd, ale s vyloženými šancemi to tak horké nebylo. Ve 37. minutě těsně netrefil branku technickým obstřelem Jesse Lingard a pak měli hosté velké štěstí, protože Umar Sadiq krásnou střelou orazítkoval tyčku! Staré klišé nedáš - dostaneš platilo i tentokrát. Po dravém průniku Brandona Williamse fauloval Miletić a sudí nařídil ve prospěch Angličanů pokutový kop. Anthony Martial naprosto v klidu balón uklidil do sítě a United vedli po prvním poločase 1:0.

Partizan se ve druhém poločase snažil o odpověď a dá se říci, že byl lepším týmem. Manchester United ho však do žádné velké příležitosti nepustil. Domácí v průběhu hodně protestovali vůči verdiktům hlavního sudího, což jim nebylo nic platné. Dvacet minut před koncem atmosféra na stadionu pořádně zhoustla, ale ani pískot diváků s herním projevem nic neprovedl. Red Devils si nejtěsnější vedení podobně jako proti Astaně udrželi a jsou v čele skupiny.

Více informací k zápasu

AZ Alkmaar - FC Astana 6:0

24.10.2019 18:55

Góly: 39. Teun Koopmeiners (pen.), 43. Myron Boadu, 77. Calvin Stengs, 83. Teun Koopmeiners (pen.), 85. Yukinari Sugawara, 90+2. Oussama Idrissi

Kazašská Astana opět potvrdila mizernou formu z poslední doby a tentokráte na půdě nizozemského Alkmaaru utrpěla obrovský debakl 0:6. Domácí v azylu na stadionu Den Haagu skórovali dvakrát ke konci prvního poločasu, další čtyři trefy si schovali do závěrečné čtvrthodiny a v tabulce skupiny L tak zaznamenali své premiérové vítězství, díky němuž výrazně oživili svou naději na postup do nadcházející fáze.

Hosté naopak prohráli již potřetí a brána do jarní části EL se jim hodně přivřela. AZ od samého začátku na trávníku dominovalo, nicméně hosté v úvodní půlhodině odolávali. Teprve pak si jasný favorit čtvrtečního souboje začal vytvářet gólové možnosti. Ještě předtím se Astana musela vyrovnat s velkou ztrátou, neboť kvůli zranění odstoupil brankář a zároveň kapitán týmu Erić, místo něj se postavil mezi tři tyče náhradník Mokin.

Domácí mohli otevřít skóre ve 31. minutě, jenže Wijndal napálil z ostrého úhlu pouze břevno. Vzápětí hlavičkoval velmi nebezpečně Calvin Stengs a Mokin se vytasil s parádním zákrokem. Jeden z klíčových okamžiků se zrodil necelých deset minut před výměnou stran. Svensson odcentroval z pravé strany a Šomko zahrál rukou. Míč na penaltový puntík si postavil Teun Koopmeiners a bezmocného Mokina poslal na opačnou stranu.

Neuběhly ani čtyři minuty a domácí vedli o dvě trefy. Po pobídce od Stengse a zblokované ráně Svenssona se zjevil u zadní tyče Myron Boadu a zblízka nemohl odkrytou branku minout. Po změně stran tempo hry opadlo a Alkmaar jakoby se spokojil s dostatečným vedením, pravý nefalšovaný ofenzivní koncert rozjel až patnáct minut před koncem. Jeho třetí branku přidal Stengs po bombě Oussamy Idrissiho a zákroku Mokina, zcela osamocen pak dorazil balón do sítě.

V 82. minutě napálil střídající Jukinari Sugawara ruku bránícího Postnikova a albánský sudí Jorgji nařídil druhý pokutový kop. K němu se znovu odhodlal tradiční exekutor Koopmeiners a stejně chladnokrevně ho proměnil. Neuběhly ani dvě minuty a Mokin lovil míč ze své branky popáté, Sugawara po nahrávce Svenssona zamířil z mírného úhlu přímo do protějšího spodního rohu. Ve druhé minutě nastavení uzavřel gólový účet Idrissi technickým pokusem kolem marně se natahujícího Mokina.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Manchester United (ENG)32102:07
2.AZ Alkmaar (NED)31208:25
3.FK Partizan (SRB)31114:44
4.FC Astana (KAZ)30031:90

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (45)

Přidat komentář
Alberto Aquilani
Reagovat
Minister

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
naheCZ

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Bily

Roma neuveritelnej ZAREZ, rok 2019 a frajer si dovoli pisknout penaltu se kterou si nemohl byt 100% jisty!!!

to jake neni v EL jejich slavny VAR, ktery je tak celkove na 50% platny, viz situace v Kapr lize a v Calciu :(((((

Reagovat
Zark

Evropská liga je sračka, neni tam ani var a rozhodčí jsou exoti

Reagovat
Mönchengladbach

Bude dokonalý pohárový týden Anglánů?

Reagovat
Anacron

Arsenal na tom už pracuje

Reagovat
Mönchengladbach

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Counter

Reagovat
Hokaido

7-0-0, skore 21:5. Nevím, jestli se to vůbec někdy předtím stalo.

Reagovat
Counter

┳┻|

┻┳|

┳┻|

┻┳|

┳┻|

┻┳|

┳┻|

┻┳|

┳┻|

┻┳|

┳┻|

┻┳|

┳┻| _

┻┳| •.•) nejlepší liga na světě

┳┻|⊂ノ

┻┳|

Reagovat
Hokaido

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
8lampard8

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Euphael

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
kilobyte

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Hokaido

https://twitter.com/PlaydirtyRavz/status/1187400106993168385?s=20

Italští fanoušci a rasismus. Name a more iconic duo.

Reagovat
CHONG

Ruští fanoušci a rasismus.

Reagovat
fenixLFC

nech zostaneme v rovnakej krajine- italske kluby a korupcia?

Reagovat
Hokaido

Ok, no.

Reagovat
kilobyte

Rusko a

Reagovat
Nuno čomes

Tak Zaniolo má 30... Dobrý přehled ten týpek na čt sport

Reagovat
smazaný uživatel

Stat nerdi - kdy dal naposled Arsenal 2g z přímáků?

Reagovat
masly008

92?

Reagovat
Counter

This is the first instance of Arsenal scoring two direct free kicks in the same game in our database so that's back to 1992 in the Premier League and about 2006 in other competitions so I can't tell you the last time it happened or if it ever did before.

Stats jsou na Pepeho krátké.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
naheCZ

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Vůbec nechápu co mela znamenat ta penalta proti AS, vždyť to ani nejde omluvit taková chyba.

Reagovat
Zark

mistni odbornici ti reknou ze to italove koupili, eh teda prodali, nebo proste zkoruptovali

Reagovat
The Krupy

Reagovat
Pharrell

VAR

Reagovat
Counter

Ve skupinách EL právěže VAR není.

Reagovat
smazaný uživatel

Pepe skvelý výkon, gratuluju mu

PREHLAĎ VIDEO ZáPASU Z EUROPSKE LIGY JE TU

https://www.futbalovysvet.sk/clanok/43053/video-zostrihy-europskej-ligy-pepe-famoznym-obratom-zachranil-arsenal-londyn

Reagovat
cristiano.K.

ti skoti nás fakt dají

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele