základní skupiny - skupina D, 3. kolo
24.10.2019 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

PSV nepřekonal obranu rakouského Lince a poprvé v základní skupině ztratil

PSV Eindhoven nedokázal odčinit pár dní starou porážku v Utrechtu (0:3) a ani teď v pohárovém střetnutí s rakouským Lincem neskóroval. Poprvé ve skupině D tak ztratil body, i přesto se nachází na vedoucí příčce se sedmi body. LASK díky nečekanému nerozhodnému výsledku oživil svou naději na postup do jarní fáze, se čtyřmi body mu patří třetí místo a za portugalským Sportingem v tuto chvíli zaostává o body dva.

Svěřenci trenéra Marka van Bomella drželi míč z více jak pětapadesáti procent a vyslali i více střeleckých pokusů mezi tři tyče, jenže kýžené trefy se nedočkali. Přitom hned v 1. minutě byli blízko k otevření gólového účtu. Bergwijn přelstil ofsajdovou past, a i když mu pak utekl balón od kopačky, tak i přesto dokázal zakončit z mírného úhlu. Brankář Schlager byl ale připraven a s tvrdou ranou si dokázal poradit.

Domácí znovu zahrozili po necelé čtvrthodině hry. Gakpo se důrazně probil do šestnáctky protivníka a razantně vypálil, jenže pozorný Schlager jeho projektil brilantně zneškodnil. Vzápětí se po centru Ihattarena z levého křídla vyšplhal nejvýše do vzduchu Schwaab a hlavou ze sedmi metrů orazítkoval břevno. Poté se hra přeci jen vyrovnala a další možnosti se urodily až po přestávce.

V 54. minutě selhal ve stoprocentní příležitosti aktivní Bergwijn. Teprve dvaadvacetiletý útočník se zjevil zcela zapomenut ve středu šestnáctky rakouského vyzyvatele. Svá mířidla ale neseřídil přesně, neboť pálil pouze do středu branky, kde číhala připravená náruč Schlagera. Krátce po hodině hry se chvěla branková konstrukce podruhé. Smolařem tohoto utkání se stal Schwaab, který z nadějné vzdálenosti trefil hlavou znovu jen horní tyčku.

Hosté mohli prolomit bezbrankové skóre přesně v polovině druhého dějství. Hrdinou Lince se mohl stát Raguž, avšak v zakončení naprosto vyhořel a balón usměrnil o pár čísel nad bránu eindhovenského klubu. Zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem se pokusil napravit jeho zaváhání střídající Klauss, nicméně ten taktéž mířil hlavou mimo prostor tří tyčí.

V domácím dresu opět odehrál celý zápas český krajánek Michal Sadílek.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
EverlastD

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
AjaxFans

Stixxksi,jsi tam?

Reagovat
Stiksxx

Hrozný. Těšil jsem se. Sláva jaxvině, že se na to kouknu pěkně z gauče...a tragédie hrozná.

Reagovat
AjaxFans

Ty jsi chtěl vlastně na tu odvetu? Jedeš tam?

Reagovat
Stiksxx

Zatim nemam listky, tak nevim. ale jestli budou chtit hrat tak jak vcera, tak to snad anj nema cenu.

Reagovat
AjaxFans

Musíš fandit furt Já bych chtěl příští rok na Ajax.Uz mi to chybí

Reagovat
mickey mouse

Co to ta ČT zas vybrala

Reagovat
John Obi Mikel

Je tam Sadílek

Reagovat
mickey mouse

Brabec a jeho moudra

Reagovat
REPLIKATOR

Tragická úroveň fotbalu

Reagovat
REPLIKATOR

Ty kopyta mají první dotek na úrovni 2. české ligy

Reagovat
John Obi Mikel

Jak hraje Sadílek?

Reagovat
REPLIKATOR

špatně, kazí přihrávky, namazal na velkou šanci

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Stiksxx

Nehral podle me vubec spatne. Jednou tam sice namazal, ze spatne hlavickoval, ale bylo to v tezke pozici a navic na druhe strane, kdyz tam vyplnoval prostor za nekoho jineho.

Smerem dozadu se mi libil hodne, hlavne pozicne a ctenim hry. A dopredu tam zalozil jednu peknou akci pres Gakpa, ktery pripravil golovku pro Ihattarena. Urcite zahral lip, nez pulka tymu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele