základní skupiny - skupina G, 3. kolo
24.10.2019 18:55 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Young Boys proměnil obě penalty a konkurenční Feyenoord tak porazil

Švýcarský Bern navázal na tři týdny staré vítězství se skotskými Rangers (2:1) a nyní před vlastními fanoušky přehrál nizozemský Feyenoord po výsledku 2:0, o svém úspěchu rozhodl již v úvodní půlhodině. Díky tomu se posunul do překvapivého čela skupiny G se šesti body a do druhé poloviny tak bude vstupovat z nejlepší výchozí pozice. Rotterdamský gigant naopak podruhé venku prohrál a klesl na poslední čtvrté místo se třemi body.

Hostům se v poslední době příliš nedaří na ligové scéně a mizernou formu si přenesli také na půdu Young Boys. Domácí začali zostra a do vedení se dostali po necelé čtvrthodině hry. Po centru z pravého křídla totiž zahrál Edgar Ié evidentně rukou ve výskoku a slovenský rozhodčí Glova okamžitě nařídil pokutový kop. K němu se odhodlal Roger Assalé a brankáře Vermeera chladnokrevně poslal na opačnou stranu.

Neuběhlo ani dalších patnáct minut a švýcarský výběr kopal svou druhou penaltu v zápase. Vermeer ve vyložené brankové příležitosti nezasáhl balón a trefil jen nohy unikajícího Jeana Pierra Nsamého, Glova ani v toto případě příliš dlouho neváhal. Míč si vzápětí postavil právě faulovaný kamerunský útočník Nsamé a i on prokázal pevně nervy, neboť zavěsil do levé šibenice. Hostující strážce branky sice vystihl směr střely, ale na razantní projektil dosáhnout nemohl.

Feyenoord se mohl vrátit zpět do hry o bodový zisk ve 33. minutě, jenomže přízemní pokus Sinisterry dokázal famózním způsobem odvrátit na rohový kop pozorný gólman Von Ballmoos. V následujícím průběhu si domácí s přehledem hlídali dostatečný náskok a protivníka vůbec k ničemu nepouštěli. Hosté se snažili něco s výsledkem udělat, nicméně v ofenzivě se trápili a na pozornou obranu soupeře nenacházeli recept.

Obrázek hry se příliš nezměnil ani po přestávce. Svěřenci trenéra Jaapa Stama si vytvořili jedinou gólovou možnost a to po necelé hodině hry. Teprve osmnáctiletý záložník Kökçü mířil k pravé konstrukci, ale Von Ballmoos se nenechal překvapit a vytasil se s naprosto parádním zákrokem. Ve zbývajícím průběhu už k ničemu zásadnímu nedošlo, oba dva rivalové se spolu znovu utkají za čtrnáct dní na stadionu De Kuip.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
EverlastD

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele