základní skupiny - skupina I, 3. kolo
24.10.2019 18:55 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Saint-Étienne překvapivě jen remizovalo s Oleksandrijou

Saint-Étienne ani na třetí pokus neurvalo na své konto tříbodový rezultát, poněvadž před vlastními fanoušky nedokázalo skolit outsidera z Kirovohradské oblasti, který je v hlavní fázi Evropské ligy absolutním nováčkem. Oleksandriji dopomohl ke konečné remíze vlastenec Gabriela Silvy, který mimochodem o pár chvil dříve skóroval také do brány soupeře.

Domácí vstupovali do tohoto mače jako favorit. Už jenom proto, že se po odchodu trenéra Ghislaina Printanta pročistila atmosféra v kabině a pod novým vedením mužstvo v lize skolilo v derby Lyon i naposledy Bordeaux. Nový kouč Claude Puel potřeboval se svým týmem konečně uspět naplno také v Evropské lize, jenže kýžené cíle splněny nebyly.

Oba kluby v úvodních dvou zápasech skupiny získaly jen bod a ztrácely na vedoucí duo v podobě Wolfsburgu a Gentu tři body. Měly nakonec štěstí, že souběžně hrané klání mezi těmito protivníky také dopadlo nerozhodně, takže se manko nijak nenavýšilo. Jak Saint-Étienne, tak Oleksandrija zkrátka mohou i nadále reálně usilovat o postup do play-off.

Oba klíčové momenty celého duelu přišly na řadu už v úvodní čtvrthodině hry. Nejprve si v 8. minutě na levé straně balón efektivně zpracoval Hamouma, který kolem obránce Pašajeva uvolnil svou přihrávkou Gabriela Silvu, jenž pak ve vápně nad ničím moc nepřemýšlel a svou dělovku usměrnil ke vzdálenější tyčce podél marně se natahujícího brankáře Pankiva.

O šest minut později bylo ovšem vyrovnáno a jiným směrem se už skóre ve zbytku utkání nepohnulo. Tretjakov, jehož včas nezastavili bránící Debuchy ani Kolodziejczak, unikl za obranu, následně zleva hledal svou přihrávkou nabíhajícího si spoluhráče Sitala, a ačkoli ten míč ve skluzu netrefil, do vlastní sítě nakonec zamířil vracející se Gabriel Silva.

Ve 35. minutě se hosté dokonce mohli ujmout vedení, avšak Kovalecovo zakončení stačil polapit brankář Ruffier. Ve druhém poločase se hlavně Les Verts snažili najít cestu za vítězstvím, ale marně. V 66. minutě se mezi tři tyče netrefil Hamouma, v 70. minutě Abi svou hlavičkou nevyzrál na Pankiva a v závěru opětovně nemířil přesně Hamouma.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
EverlastD

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele