základní skupiny - skupina K, 3. kolo
24.10.2019 18:55 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Beşiktaş prohrál i s Bragou a je stále bez bodu

Beşiktaş ve skupině utrpěl třetí porážku a jeho postupové šance rapidně poklesly. V utkání sice prohrával po brance Ricarda Horty, ale po změně stran vyrovnal a pak měl k dispozici pokutový kop. Adem Ljajić ho ke smůle Turků poslal do tyče a Braga deset minut před koncem rozhodla! Hrdinou se stal Wilson Eduardo.

Přitom turecký celek začal aktivně a měl dobrou příležitosti ujmout se vedení. Hned z kraje zápasu se dostal do zakončení Adem Ljajić a balón dokonce orazítkoval tyčku. I další snažení Beşiktaşe zůstávalo bez gólového vyjádření a ve 22. minutě přispěchali s gólovkou i hosté. Pohlednou akci Palhinha zakončoval střelou vysoko nad Paulinho. O pár minut později došlo zase k závaru na druhé straně a Matheus musel likvidovat hlavičku svého spoluhráče. Do permanence se dostal i Karius, který vyboxoval nepříjemný centr ke kopačkám dalšího protihráče, ale ten také vysoko přestřelil.

Nerozhodný stav vydržel v Istanbulu do 38. minuty. Ještě než Ricardo Horta otevřel skóre utkání, se Braga marně dožadovala pokutového kopu po zákroku Chorvata Vidy na Palhinhu. Bragu to nemuselo mrzet, vzápětí domácí vyrobili hrubku v obraně a Karius přes první dobrý zákrok inkasoval z dorážky Ricarda Horty a Portugalci vedli 1:0.

Na začátku druhého poločasu měla Braga velkou možnost odskočit, ale Karius Galenovu tvrdou ránu skvěle vyrazil do tyče. To mohl potrestat Ljajić, kdyby v klíčový moment nepodklouzl. Beşiktaşi se podařilo vyrovnat až dvacet minut před koncem. Centr do vápna Ljajić jenom líznul a dílo zblízka dokonal Umut Nayir. V této fázi zápasu se utkání lámalo a Beşiktaş dostal jedinečnou příležitost strhnout vedení na svojí stranu. Palhinha se ve vápně provinil nedovoleným zákrokem a sudí odpískal Turkům pokutový kop. Adem Ljajić se mohl stát hrdinou, jenomže penaltu poslal do tyče!

Braga přežila klinickou smrt a pak sama mohla rozhodnout. Esgaio se ocitl v obrovské šanci, ale i Karius dokázal svůj tým podržet. Německému brankáři to nakonec nebylo nic platné. V 80. minutě předvedli Portugalci bleskurychlý brejk a Galenovu přihrávku před branku poslal do protipohybu Kariuse Wilson Eduardo. Domácí tým se ještě v závěru tlačil do koncovky, chtěl vyrovnat, ovšem nestihl to a i ve třetím zápase ve skupině prohrál.

Autor: Ondřej Linhart / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hiko

Pěkně Braaaga

Reagovat
Benfica

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele