základní skupiny - skupina J, 3. kolo
24.10.2019 18:55 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Collum opět úřadoval, Borussia bere ve Věčném městě bod

AS Řím doma jen remizoval s Borussií Mönchengladbach a veškerá zlost domácích fandů směřuje na sudího Colluma. Ten totiž nepochopitelně odpískal penaltu pro hosty, ač se balon dotkl jen tváře obránce Smallinga.

Borussia Mönchengladbach potřebovala vyhrát, aby se posunula na první místo skupiny. To patřilo před utkáním právě AS Řím, který svou kůži nehodlal dát lacino. Domácí "Vlci" však na "Hříbata" nečekali tak dychtivě, protože jejich ofenzivní síla byla z velké části otupena. Na četná zranění si před utkáním už stěžoval trenér Paulo Fonseca, který z nutnosti do zálohy vysunul stopera Manciniho. Hosté vsadili na dravý útok ztělesněný Embolem a Thuramem.

Došlo samozřejmě i na očekávaný duel dvou synů slavných otců. Na straně domácích nastoupil Justin Kluivert, zatímco dres Gladbachu oblékl Marcus Thuram. Nositel slavného jména přispíval k tomu, že se Borussia velmi často dostávala do útoku. Římané často nestíhali postihovat a bránit její útoky a na bránu španělského brankáře Lópeze se valila jedna vlna útoku za druhou.

Borussia na míči působila mnohem sebejistěji a její akce dávaly smysl. Řím se místo toho marně hledal. Jeho lepená a nesehraná sestava neměla šanci vyrovnat se Borussii, která si dělala, co se jí zachtělo. Pravda, terén v Římě byl naprosto podmáčený a vytrvalý déšť jakékoli snahy o kombinační hru úspěšně potíral.

A tak zbývaly střely. Na ty se specializovali především hostující hráči. Marcus Thuram v 15. minutě pálil po kombinaci s Herrmannem těsně vedle, stejně jako Embolo po nahrávce od Neuhause. Borussia byla aktivnějším týmem a chvílemi mačkala AS na jeho polovině, ale přesto inkasovala jako první.

Ve 32. minutě zahrávalo AS rohový kop, který si ve vápně našel Nicolò Zaniolo a hlavou poslal míč k tyči, na což brankáře Yann Sommer nestačil reagovat. Je pravda, že skákal jako jediný.

Římané vedli a do konce první půle se jim povedlo udržet vedení. Branka Edina Džeka totiž kvůli ofsajdu zkušeného bombera nebyla uznána. Druhá půle už tolik zajímavých momentů nenabídla. Do zakončení se natlačil domácí záložník Jordan Veretout, jehož ránu srazil na rohový kop pozorný Jantschke. Hlavní charakterizací druhé půle se snadno mohlo stát slovo nepřesnost.

Ani jeden z týmů totiž nebyl schopen dlouhodobě držet míč na svých kopačkách nebo aspoň vystřelit přesně. A to se pak vyhrává těžko.

Až v závěru se do plynutí hry vložil sudí. Nejprve střídající Alessandro Florenzi neproměnil samostatný náběh a pak už úřadoval William Collum. Míč po centru ze strany zasáhl Smallinga do tváře, ale sudí místo toho odpískal penaltu za domnělou ruku! Střídající kapitán Lars Stindl nezaváhal a body se nakonec ke smůle AS dělily.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (23)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
EverlastD

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Largo

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Largo

Bohužel.

Reagovat
Pharrell

bohužel kvůli penaltě

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Pharrell

**

Reagovat
DieFohlenBMG

1:3

Reagovat
Largo

Tak úplně jinak. Oficiální:

AS ROMA (4-2-3-1): Pau Lopez; Spinazzola, Fazio, Smalling, Kolarov; Mancini, Veretout; Zaniolo, Pastore, Kluivert; Dzeko

To jsem zvědav, to jsem zvědav.

Reagovat
Frantszek

a ta ruka byla kde?

Reagovat
smazaný uživatel

Strašný koho napadlo přivádět Smallinga

Reagovat
Largo

Reagovat
Zark

Reagovat
Largo

?

Reagovat
Zark

Reagovat
smazaný uživatel

Tak velká omluva sledoval sem jen text prenos... tu takzvanou ruku jsem viděl až teď

Reagovat
smazaný uživatel

To je výsměch ta penalta

Reagovat
Largo

Reagovat
Largo

Žádná penalta!!! Collume, di do háje

Reagovat
kopajda

po několikáté jasný zářez AS na mezinárodní úrovni

Reagovat
Largo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele