základní skupiny - skupina E, 3. kolo
24.10.2019 21:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Tři červené karty i neproměněná penalta. Divočinu v Rennes ovládla Kluž

Rennes pokračuje ve výsledkové mizérii a svou sérii utkání bez vítězství prodloužilo už na deset zápasů v řadě. Ba co hůře pro něj, ve třetím kole Evropské ligy nezískalo ani bod proti Kluži. Bretaňskému klubu výrazně ublížila hned dvě vyloučení zkraje obou poločasů. Taktéž rumunský celek nedohrával v plném počtu, červenou kartu ale inkasoval až v závěru.

Nutno říci, že ruský rozhodčí Jeskov měl v tomhle mači pořádný kupec práce. Už v páté minutě vyhodil ze hry domácího brankáře Mendyho, ve 46. minutě předčasně opouštěl hřiště i jeho spoluhráč Camavinga, ve 28. minutě přitom nařizoval pokutový kop pro Rennes. Hostům se pak osm minut před koncem nechal vyloučit Sušić po dvou žlutých kartách.

Bylo to vážně divoké střetnutí. Kluž do něj vstoupila hodně zostra a Lacina Traoré se po pár chvilkách objevil v obrovské šanci, avšak v tu chvíli ho těsně před vlastním pokutovým územím podrazil bez míče vyběhnuvší Mendy, jenž za zmaření zjevné brankové možnosti inkasoval červenou kartu. Nahradit ho tak musel mezi třemi tyčemi mladík Bonet.

Jen o čtyři minuty později hosté zaznamenali jediný gól tohoto souboje, který určil jeho konečný výsledek. Deac se chopil rozehrání přímého volného kopu, zvolil tvrdé zakončení a vyplatilo se mu to. Bonet na jeho střelu přes připravenou zeď ne úplně dobře viděl, hnul se na brankové čáře na špatnou stranu a pak už svoje zaváhání neuhasil zavčasu.

SRFC mělo velkou příležitost vyrovnat poté, co hostující stoper Boli fauloval ve vápně Hunoua a kopala se penalta. Ovšem Niang jako exekutor selhal, z bílého puntíku nasměroval svůj pokus pouze po zemi vedle tyčky. A aby toho nebylo pro svěřence trenéra Juliena Stéphana málo, sotva se začalo hrát po změně stran, už hráli o devíti mužích v poli.

Omrani se řítil přímo na bránu, na poslední chvíli, ale nedovoleným způsobem, řešil před šestnáctkou nevábnou situaci vracející se Camavinga, jenž od Jeskova uviděl další červenou kartu. Od té doby se tým kouče Dana Petrescua snažil hlavně o bránění těsného náskoku. Přestože hrál dvojnásobnou přesilovku, nebyl v obraně vyloženě stoprocentní.

Třeba v 65. minutě mohl na Deacovu trefu odpovědět Hunou, nicméně mířil o kousek mimo kýžený prostor brány. V 71. minutě byl blízko skórování taktéž Bourigeaud, jenže ani jemu štěstí v koncovce nepřálo. V 82. minutě ještě byla k vidění jedna červená karta, Sušić totiž udeřil loktem do obličeje Nianga a byl vyloučen po dvou žlutých kartách.

Jestli může Rennes aktuálně aspoň něco těšit, to je fakt, že se částečně zapsal jeho hráč do historických milníků Evropské ligy. Protože zraněný byl již před zápasem gólman Romain Salin a Edouard Mendy tohle utkání nedohrál, musel do brány Pépé Bonet, který se stal ve věku 16 let a 254 dní nejmladším gólmanem v dějinách této soutěže.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, uefa.com, sports.fr

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
EverlastD

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Pharrell

Kluž sou borci

Reagovat
Pharrell

Kluž sou borci

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele