základní skupiny - skupina G, 3. kolo
24.10.2019 18:55 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Porto opět zaváhalo a doma jen remizovalo s Rangers

FC Porto nakonec doma jen remizovalo s Rangers FC a jeho pozice ve skupině se nemění. Druhému celku tabulky ze Skotska to naopak vyhovuje. Prakticky celý zápas tahali Rangers za kratší konec a nakonec za bod vděčí především brankáři Allanu McGregorovi.

Skupina G byla před začátek zápasu vzácně vyrovnaná, protože všechny čtyři týmy měly shodně po třech bodech. Takto to dál nemohlo pokračovat a Porto věřilo v sílu domácího prostředí. Koneckonců, Rangers ještě na půdě Porta nikdy nevyhráli. Dnes se spoléhali na pevnou obranu v čele s brankářem McGregorem a hrotového útočníka Morelose. Na něj si dávali pozor hráči jako Pepe, Marcano nebo Telles.

Portugalci se hned od začátku utkání nastěhovali před pokutové území soupeře a mačkali jeho obranu jednou kombinací za druhou. Skotský soupeř se naopak nemohl dostat do tempa a jeho herní projev postrádal důraz i snahu.

Marega se hnal za centrem na malé vápno, ale hostující brankář Allan McGregor vyrazil ven z branky a schoval míč do rukavic. Po třiceti minutách se Portu málem povedlo dostat se do vedení, jenže radost mu zkazila branková konstrukce. Na parádní centr si naskočil Zé Luís, ale svou hlavičku poslal jen do tyče.

Deset minut před koncem první půle už to domácímu Portu konečně vyšlo. Luis Díaz si nachystal míč na střelu a protože k němu nikdo nešel, vystřelil. Rána mu sedla naprosto parádně a brankář McGregor neměl žádný nárok - 1:0.

Porto se neradovalo zas tak dlouho, během deseti minut bylo srovnáno. Borna Barišić krásnou přihrávkou do velkého vápna našel prostor, kam si naběhl útočník Alfredo Morelos. Ten si míč zpracoval a poslal nemilosrdně do sítě - 1:1.

Branka do šatny notně nalomila ducha Porta, které chvíli po změně stran nebylo schopné reagovat. Přesto několik šancí mělo. Útočník Marega se natahoval po odraženém míči na hranici pokutového území, ale proti přesile neměl šanci. O chvíli později si Na povedený centr naskočil Barišič, jenže jeho hlavička mířila přímo do míst, kde stál připravený Marchesin.

Po hodině hry se střídající Shoya Nakajima dostal do zakončení, které bylo velmi slibné, jenže hostující brankář Allan McGregor opět vytasil parádní zákrok a vytáhl míč mimo bránu. Neuspěl ani Marega, který sváděl marný sprinterský souboj se dvěma protihráči.

Času ubývalo a skóre se pořád neměnilo. Porto ale cítilo, že potřebuje nutně vyhrát. A tekly mu nervy. Několikrát se jeho hráči dopouštěli tvrdších zákroků za hranou. Dvě minuty před koncem se domácí útočník Marega mohl stát hrdinou domácího Porta. Zkušený střelec si ve vápně naběhl na centr z levé strany, ale jeho střelu placírkou skvěle vyrazil McGregor!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
EverlastD

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele