základní skupiny - skupina B, 3. kolo
24.10.2019 21:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Malmö porazilo Lugano 2:1 a vrátilo se zpět do hry o postup

Švédské Malmö potvrdilo úlohu favorita proti švýcarskému Luganu a díky premiérové výhře v základní skupině B oživilo svou naději na postup do vyřazovací fáze. O svém úspěchu rozhodlo již krátce po půl hodině hry, kdy vsítilo obě dvě své branky, i přes brzké snížení protivníka udrželo hubený náskok až do závěrečného hvizdu. V tabulce se osamostatnilo na druhém místě se čtyřmi body a na dánskou Kodaň i ukrajinské Dynamo ztrácí jediný bod.

Hosté naopak nevyhráli ani na třetí pokus a účast v jarní fázi se jim výrazně vzdálila. Přitom do čtvrtečního zápasu vstoupili aktivně a po šesti minutách hry si vytvořili první velkou příležitost. K přímému volnému kopu z pětadvaceti metrů se postavil Custodio a svým krouceným pokusem minul vzdálenější šibenici jen o několik decimetrů. Jeden z důležitých okamžiků se zrodil za dalších šest minut.

Na pravém okraji pokutového území se totiž dopustil nedovoleného zákroku Obexer a zbytečně poslal k zemi Larssona, irský rozhodčí Harvey bez váhání nařídil pokutový kop. K němu se odhodlal devětadvacetiletý norský útočník Jo Inge Berget a nezaváhal, balón totiž i s přispěním zákroku brankáře Baumanna umístil do pravého horního rohu. Neuběhlo ani dalších dvacet minut a Švédové si vytvořili dvoubrankové vedení.

Od levého růžku pokutového území odcentroval Rieks, nabíhající Guillermo Molins otočen zády k brance zasáhl míč patičkou a trochu se štěstím ho usměrnil k bližší konstrukci. Domácí však od tohoto okamžiku polevili a švýcarský vítěz posledního národního poháru se postupně dostával zpět do hry. Výborně vstoupil do druhého poločasu, ani ne po pěti odehraných minutách vykřesal jeho šanci na bodový zisk Alexander Gerndt.

Zkušený třiatřicetiletý švédský forvard obdržel parádní přihrávku do běhu od Carlinhose a po prvním doteku náramně zavěsil k levé tyči. Vzápětí mohlo být dokonce vyrovnáno, jenže se dvěma precizními zákroky se vytáhl gólman Dahlin. Ten nejprve vytěsnil jednoruč na tyč štiplavou ránu Koffho Yaoa, posléze byl ve správnou chvíli na správném místě a zlikvidoval taktéž projektil Bottaniho. Ve zbývajícím průběhu se již nic důležitého nestalo.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
EverlastD

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele