základní skupiny - skupina I, 3. kolo
24.10.2019 18:55 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

KAA Gent v nastavení urval proti Wolfsburgu bod

Už to znovu vypadalo na vítězství Wolfsburgu, ale domácí KAA Gent zabral a ve čtvrté minutě nastavení srovnal na 2:2. Bundesligový celek měl vynikající prvního poločas, ale místo toho, aby odskočil na rozdíl tří branek, inkasoval kontaktní gól z kopačky Jaremčuka a stejný muž pak zařídil konečný výsledek.

Wolfsburg začal v Belgii opravdu skvěle a domácí zaskočil už po 180 sekundách vedoucí brankou. Marcel Tisserand naservíroval Woutu Weghorstovi lahůdkovou přihrávku před prázdnou branku a druhý jmenovaný neměl sebemenší problém zakončit. Německý klub vedl 1:0 a měl i další šance. Weghorstovu ránu vyrazil Kaminski. Hosté pokračovali v aktivitě a ve 24. minutě už to bylo o dva góly. Po rychlé akci středem neomylně vypálil Joao Víctor a Kaminski s tím těžko mohl něco dělat.

Po půlhodině hry měl Wolfsburg další velkou šanci na třetí gól, ale Víctor z tutovky netrefil a toho dost možná ještě teď mrzí. Gent toho v prvním poločase moc nevymyslel, přesto se dokázal vrátit do zápasu kontaktním gólem. Roman Jaremčuk si z velké dálky navedl balón na pravačku a parádní ranou překonal Pervana.

Každopádně domácí kouč Jess Thorup nemohl být s výkonem svých svěřenců spokojen. Gent po změně stran zpřesnil a vyrovnal hru a Wolfsburg už neměl zdaleka takovou převahu jako v prvním poločase. V 63. minutě zkusil střelecké štěstí i Jonathan David, ale Pervan schoval balón do rukavic. Čtvrthodinu před koncem Gent znovu sahal po vyrovnání, po centru z pravé strany zakončoval na malém vápně vedle Giorgi Kvilitaia.

Závěr zápasu byl skutečně dramatický, Wolfsburg už na ofenzivu rezignoval a soustředil se na ubránění výsledku. Právě to, se mu nakonec stalo osudným. Ve strhujícím nastaveném čase se stal hrdinou zápasu Roman Jaremčuk, který prakticky z poslední akce vyrovnal na 2:2. Jean-Luc Dompé načechral balón do šestnáctky a Jaremčuk špičkou kopačky překonal Pervana po druhé. "Vlci" ještě reklamovali gól u hlavního sudího, neboť podle jejich názoru měl Jaremčuk nohu až příliš vysoko. Bylo to však marné, sudí gól neodvolal a utkání skončilo remízou.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, uefa.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Heresy

Reagovat
Pharrell

Reagovat
EverlastD

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele