Evropská liga - preview třetích zápasů skupinové fáze

24.10.2019, 08:54
Aktuality
Co napravovat má Borussia Mönchengladbach, která se tentokrát představí na půdě AS Řím, jenž má na "Hříbata" na čele tabulky tříbodový odstup. Úlohy favoritů chtějí naplnit CSKA Moskva a Porto, které se zatím pohybují na posledních místech, načež by dalším zaváháním mohly ztratit šanci na postup. Arsenal chce potvrdit stoprocentní bilanci proti Vitórii Guimarães...
Skupina A
Qarabağ Ağdam - APOEL Nikósie  (čtvrtek 18:55)
Oba dva jediní zástupci své země v evropských pohárech by rádi postoupili do další fáze Evropské ligy, momentálně na tom je lépe domácí výběr. Ten ve dvou zápasech vybojoval tři body a patří mu druhá pozice, zatímco kyperský klub zaostává za očekáváním a je úplně poslední s nulovým bodovým ziskem. Pro oba dva celky budou následující dva vzájemné duely klíčové, především APOEL musí alespoň jednou zvítězit.

Ázerbájdžánský Karabach nemá ani v této sezóně na domácí scéně žádnou konkurenci, neboť v osmi dosavadních utkáních pouze jednou remizoval a s dvaadvaceti body vévodí celé soutěži o osm bodů před druhým Neftči Baku. Do základní skupiny EL se musel prokousávat přes předkola obou evropských pohárů, ve skupině Evropské ligy nejprve nestačil na vysoce favorizovanou španělskou Sevillu a podlehl jí hladce v poměru 0:3.

Vzápětí si ale spravil chuť na půdě největšího outsidera z lucemburského Dudelange a porazil ho přesvědčivě po výsledku 4:1. "Jestliže v následujících dvou zápasech získáme více bodů než soupeř, tak se velmi přiblížíme k postupu do jarní části. Je nám jasné, že před vlastními fanoušky máme mnohem větší šanci na úspěch, proto hodláme nechat na hřišti úplně všechno," uvedl pro klubové stránky domácí kouč Gurban Gurbanov.

Hostující celek předváděl v předkolech solidní výkony a příliš daleko neměl ani do základní skupiny LM. Nicméně v EL je to zatím bída. Hned na úvod naprosto vyhořel proti Dudelange. V průběhu zápasu prohrával o dvě branky, a i když následně otočil vývoj během necelých pěti minut, tak nakonec musel skousnout senzační porážku 3:4. Před třemi týdny srdnatě vzdoroval španělské Seville, jenomže těsnou prohru 0:1 odvrátit nedokázal.

V kyperské lize doposud neztratil ani bod, kvůli menšímu počtu odehraných střetnutí než ostatní rivalové se v tabulce nachází na pátém místě s devíti body. "Nezačali jsme dobře, ale jsou před námi ještě čtyři souboje a naděje na postup určitě existuje. Do Ázerbájdžánu jedeme s cílem zvítězit, jeden dílčí úspěch by nám mohl výrazně pomoci. Musíme se vypořádat s náročnými podmínkami, ale věřím, že to zvládneme," řekl optimisticky německý trenér klubu z Nikósie Thomas Doll.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.15 - 3.38 - 3.57
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Sevilla FC - F91 Dudelange  (čtvrtek 21:00)
Na Estadio Ramón Sánchez Pizjuán se ve čtvrtek večer odehraje další bitva obra z trpaslíkem. Obrem je domácí Sevilla, které Evropská liga říká pane, zatímco Dudelange je jasným outsiderem, který sází na moment překvapení.

Jasným vládcem skupiny A je Sevilla, která neohroženě skalpuje protivníky a se šesti body se po dvou výhrách usadila na první místě. Trenér Julen Lopetegui se svým týmem vyhrál oba zápasy a co na nich bylo zajímavé, je obrana Sevilly. Ta totiž neinkasovala ještě ani jednu branku. A pokračovat v tom hodlá proti obrovskému outsiderovi z Lucemburska.

"Evropskou ligu má Sevilla v krvi a já chci v tomto odkazu pokračovat, jak nejlépe budu umět. Přes léto se náš kádr hodně změnil a myslím, že vzhledem k častým zraněním bude ještě chvíli trvat, než se dostaneme všichni do optimální formy. Ale krok za krokem se zlepšujeme a nacházíme své opěrné body. Líbí se mi především naše obrana, která dřív byla kritizovaná, a teď se z ní stala naše silná stránka," dodal mladý trenér před utkáním.

Celkově Sevilla nezažívá úplně pozitivní start do sezony, protože v LaLize často klopýtá. Aktuálně jí patří až šesté místo, což je dost daleko od Ligy mistrů. Pozitivem ale zůstává poslední vítězství nad Levante, kdy ji spasil jediným gólem utkání Luuk de Jong. Asi málokoho překvapí, že když se do sebe pustí španělský zástupce s tím lucemburským, nikdy to ještě nedopadlo vítězstvím lucemburského. Jen jednou si kromě jedenácti porážek body rozdělily.

A bylo to právě proti sevillskému týmu. V rámci minulého ročníku Evropské ligy totiž Dudelange proti městskému rivalovi, Betisu, remizovalo bez branek. Domácí utkání ale nepomohlo k postupu, ostatně v Seville pak dostalo tři branky.

Letos tenhle počin dokázalo překonat hned v prvním utkání, kdy zvládlo porazit APOEL Nikósie. Byl to hodně bláznivý zápas a Dudelange nakonec muselo dát čtyři branky, aby vyhrálo. Naposledy už to zopakovat nedokázalo, neboť od Qarabağu Ağdam naopak čtyři góly dostalo. V utkání byl navíc vyloučen Mickael Garos, který o duel v Seville přijde.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.05 - 18.40 - 39.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Sevilla FC (ESP)22004:06
2.Qarabağ Ağdam (AZE)21014:43
3.F91 Dudelange (LUX)21015:73
4.APOEL Nikósie (CYP)20023:50
Skupina B
Dynamo Kyjev - FC Kodaň  (čtvrtek 21:00)
Dynamo Kyjev i Kodaň mají situaci po dvou odehraných kolech základních skupin Evropské ligy rozehranou slušně. Oba celky se nacházejí na prvních dvou postupových pozicích, přičemž na třetí Malmö a čtvrté Lugano disponují tříbodovým náskokem. Případné vítězství ze vzájemného souboje by jejich postavení v tabulce ještě více posílilo.

Domácí od půlky září disponují opravdu velmi slušnou formou. Sedmkrát v řadě napříč všemi soutěžemi neprohráli, z toho hned šestkrát slavili tři body. "Víme, že Kodaň je silným soupeřem. Hlavně fyzicky je dobře připravená," uvedl záložník Vitalij Bujalskyj. "Hrajeme před vlastními fanoušky, takže musíme od první minuty ukázat, kdo je tu doma."

Oba týmy se v rámci evropských pohárů střetnou vůbec poprvé v historii. Mírným favoritem bude přece jenom Dynamo, které má i poměrně slušnou bilanci proti dánským klubům. Hned devětkrát ze čtrnácti případů je porazilo, přičemž pouze dvakrát prohrálo. Na druhou stranu Kodaň proti jiným ukrajinským sokům ve čtyřech střetnutích ještě neprohrála.

Na nynější klání se bezpochyby těší domácí středopolař Benjamin Verbič, který před přestupem do Kyjeva působil dva a půl roku právě v dánské metropoli. Mohla by to být pro svěřence trenéra Oleksije Mychajlyčenka jakási výhoda. Své současné protihráče Slovinec jistojistě zná, určitě může na některé skutečnosti své nynější spoluhráče připravit.

Bujalskyj každopádně prozradil, že Verbič v tomto směru nebyl zatím na sto procent aktivní. "Ještě nám neřekl o Kodani všechna tajemství. Ale jsem si jistý, že tak učiní těsně před utkáním," povídal. "Až budeme vědět, v jakém složení náš soupeř nastoupí, rozhodně se s námi podělí o své zkušenosti. Ostatně trenéři o Kodani vědí možná i více."

Kyjevský celek naposledy uhrál bod v Luganu, teď by ovšem chtěl navázat na úvodní skalp Malmö. Dosud ještě v hlavní fázi Evropské ligy neinkasoval, ale zároveň vsítil jen jednu branku. "Bylo těžké hrát proti Luganu, opravdu dobře bránilo. Samozřejmě že teď bychom chtěli dosáhnout na víc než na jeden bod," burcoval celou kabinu Bujalskyj.

Taktéž hostům vyšel vstup do podzimní části evropských pohárů dobře, doma skolili Lugano, stejně jako Dynamo však následně pouze plichtili, a to v Malmö. Na hřišti nepůsobí vyloženě ofenzivně, zaznamenali v těchto dvou zápasech jen dvě branky, a to i proto, že celé mužstvo po odchodu velké opory Roberta Skova nenašla úplného ostrostřelce.

Dánský záložník v létě opustil FCK a přestoupil do Hoffenheimu. "Hráč, který vám za sezónu nastřílí třicet gólů, je vždy hodně znát. A je jasné, že Robert byl pro nás v mnoha situacích rozhodujícím mužem," říkal trenér Stale Solbakken. "Odešel navíc v nejhorší možné době, přesně takhle se to nemělo stát. Ví to sám Robert, víme to dobře i my," smutnil.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.89 - 3.53 - 4.66
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Malmö FF - FC Lugano  (čtvrtek 21:00)
Švédské Malmö nedokázalo v dosavadním průběhu ani jednou zvítězit, a jestliže se chce probojovat do vyřazovací fáze, tak musí zabrat ve dvojzápase s největším outsiderem skupiny B ze švýcarského Lugana. Na kontě má stejně jako jeho nadcházející protivník jediný bod, proto hodlá potvrdit před vlastními fanoušky úlohu favorita. Hosté se taktéž neprezentují špatnými výkony a určitě mohou svého soupeře potrápit.

Od Lugana se v základní skupině nic moc nečeká, každý získaný bod by pro něj měl být úspěchem. Hosté nejprve zavítali do Kodaně, se svým protivníkem sehráli vyrovnanou partii a domů odjížděli s nejtěsnější porážku 0:1. Minule přivítali favorizované ukrajinské Dynamo Kyjev, v celém průběhu si vytvořili více vyložených možností a sahali dokonce po vítězství, nicméně ani bezbranková remíza rozhodně není k zahození.

Malmö při svém úvodním vystoupení v hlavní fázi zavítalo do Kyjeva a také sahalo po cenném bodu, jenomže v závěru inkasovalo a muselo tak skousnout těsnou prohru 0:1. Minule tahalo za kratší konec proti Kodani a vybojovalo remízu 1:1, což pro něj může být v konečném účtování ztráta. Ve švédské lize bojuje o mistrovský titul, dvě kola před koncem mu patří třetí místo s devětapadesáti body a za vedoucím Djurgårdenem zaostává o body tři.

Lugano prošlo přímo mezi osmačtyřicítku nejlepších díky třetímu místu v tabulce, letos se mu mezi švýcarskou elitou tolik nedaří. Po jedenácti odehraných kolech je na osmé pozici s deseti body, v generálce na čtvrteční souboj se rozešlo smírně bez branek s Curychem. "Každé utkání si chceme naplno užít a pohoda na hřišti zatím byla znát. S Malmö bychom chtěli konečně skórovat, tříbodový zisk je v našich silách," řekl optimisticky trenér Fabio Celestini.

Jeho protějšek Uwe Rösler očekává od protivníka koncentrovaný defenzivní výkon s využíváním rychlých brejků. "Lugano vychází ze zabezpečené obrany, proti Kyjevu si vytvořilo několik slibných možností a doplatilo pouze na špatnou koncovku. Proti nám to může být naopak, musíme být obezřetní. Jestli ztratíme, tak se naše postupové ambice výrazně sníží," uvědomuje si důležitost tohoto klání padesátiletý německý rodák Rösler.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.73 - 3.55 - 5.59
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.FC Kodaň (DEN)21102:14
2.Dynamo Kyjev (UKR)21101:04
3.Malmö FF (SWE)20111:21
4.FC Lugano (SUI)20110:11
Skupina C
Getafe CF - FC Basilej  (čtvrtek 21:00)
Ve skupině C zatím pokračuje pohádka španělského Getafe, které na začátku losu nebylo favoritem na postup, ale zatím podává velmi dobré výkony. Španělského nováčka se z prvního místa pokusí sesadit jeho nejbližší soupeř, Basilej.

Na Coliseum Alfonso Perez se dostaví švýcarský vicemistr s jediným záměrem - vyhrát a převzít první místo v tabulce. Na to zatím ztrácí jen dva body, takže se už po třetím utkání může měnit postavení. Getafe má ale historicky navrch. Basileji se totiž proti španělským týmům hrubě nedaří a dlouhodobě od nich dostává na frak. Z osmnácti zápasů proti soupeřům z Ligue 1 jich už jedenáct prohrálo.

A často to není náhoda, že se mu takto nedaří. Jen za poslední tři duely se španělskými soky na jejich území totiž dostalo ohromujících 15 branek! Takže první, co by mohlo fanoušky Basileje napadnout, je slovo výprask. To by proti Getafe ale nemuselo platit, právě tady se totiž rýsuje reálná šance změnit zavedený stereotyp. Getafe je totiž před bránou soupeře vyloženě tragikomické.

Ve dvou odehraných duelech se mu povedlo dát jen tři branky, což, jak jistě uznáte, neukazuje na zrovna oslňující ofenzivu. A v LaLize to dlouhodobě nebylo o moc lepší. Změna nastala až v posledních třech duelech, které Getafe vždycky vyhrálo a vždy v nich dalo aspoň dvě branky. Trenér José Bordalás by v tom moc rád pokračoval také proti Basileji.

"Víme, že v Evropské lize se nám zase tak moc nedaří skórovat, jak bychom si asi přáli. Ale usilovně na tom pracujeme. Na domácí půdě se cítíme jistější. Teď jde jen o to, abychom dokázali tuhle pohodu a nabyté sebevědomí přenést do pohárů. Věřím, že před našimi fanoušky zvládneme náročného soupeře, který má oproti nám víc zkušeností, a zůstaneme na první místě."

Getafe má se švýcarským fotbalem malé zkušenosti, protože v ročníku 2010/2011 narazilo na Young Boys. Doma s nimi dokázalo vyhrát a udržet čisté konto, třebaže ve venkovním duelu se jim to už nepovedlo. Právě v tomto ročníku se Getafe do Evropy podívalo úplně poprvé.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.88 - 3.73 - 4.44
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Trabzonspor - FK Krasnodar  (čtvrtek 21:00)
Trabzonspor ani Krasnodar na tom nejsou ve skupině C zrovna růžově, nicméně oba určitě ještě mají šanci na postup do vyřazovací fáze. O něco lépe na tom je domácí celek, který má na kontě alespoň bod, ruský výběr naopak v obou případech prohrál. Nyní se pokusí svou mizérii přerušit právě na turecké půdě, ale ani tentokráte to nebude jednoduchý úkol. Vzhledem ke kvalitám příštích soupeřů se dá očekávat nesmírně vyrovnaný souboj.

Skupina C je podle papírových předpokladů jednou z nejvíce otevřených, na postup mohou myslet všichni čtyři účastníci. Od Trabzonsporu i Krasnodaru se v dosavadním průběhu určitě čekalo více. Přemožitel pražské Sparty z 3. předkola Evropské ligy nejprve zavítal na půdu španělského Getafe a prohrál tam nejtěsnějším poměrem 0:1. Následně se utkal se švýcarskou Basilejí a dokázal otočit vývoj, jenomže i přesto bral jen bod za remízu 2:2.

To hostům se vede ještě mnohem hůře. Po senzačním skalpu Porta z 3. předkola Ligy mistrů a následném vyřazení od řeckého Olympiakosu zavítali do Basileje a utrpěli naprosto nečekaný debakl 0:5. Před třemi týdny přivítali Getafe, téměř čtvrthodiny hráli proti oslabenému konkurentovi, jenomže dvoubrankové manko dohnat nedokázali (1:2). Krasnodaru se v ruské nejvyšší soutěži daří mnohem více, se sedmadvaceti body mu patří solidní třetí místo.

Klub z Trabzonu je na tom v turecké lize také dobře, po osmi odehraných střetnutích se nachází na druhém místě s patnácti body. Trenér Ünal Karaman nemá k dispozici zraněného Ömüra a Ekubana, jistotu startu nemá ani nigerijský středopolař Obi Mikel. Naopak v základní sestavě by se měl znovu objevit český obránce Filip Novák. Krasnoadar se musí vypořádat s ještě početnější marodkou, na které se nacházejí Claesson, Cabella, Gazinskij a brankář Sinicin, na trávník se možná nepodívají ani Wanderson, Ignatjev či Škopintcev.

"Situace se pro nás nevyvíjí úplně nejlépe, my se však musíme soustředit pouze na naše výkony. V této skupině není žádný jednoduchý soupeř, všichni mají evropské renomé a každé utkání tak stojí hrozně moc sil. Výkony Krasnodaru v Evropské lize jsou pro mě obrovským překvapením a neodpovídají jeho kvalitám. Jestliže chceme zvítězit, tak musíme odvést maximum, bude to opravdu velmi náročné," řekl zamyšleně domácí trenér Ünal Karaman.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.45 - 3.71 - 2.88
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Getafe CF (ESP)22003:16
2.FC Basilej (SUI)21107:24
3.Trabzonspor (TUR)20112:31
4.FK Krasnodar (RUS)20021:70
Skupina D
Sporting CP - Rosenborg BK  (čtvrtek 21:00)
Souboj celků, které neoplývají zrovna nejlepší formou uvidí Estádio José Alvalade. Sporting od úvodu sezóny nenalezl ideální formu a v hlavním městě Portugalska došlo již k výměně trenéra. Rosenborg zase nezvládá závěr ligové sezóny a hrozí mu, že se nekvalifikuje do evropských pohárů.

Ani po reprezentační přestávce se forma Sportingu nezlepšila a lisabonský klub o víkendu překvapivě vypadl z Portugalského poháru s třetiligovou Alvercou. Nedařilo se ani Trondheimu, který pouze remizoval Kristansundu a nevyhrál již čtyři zápasy v řadě.

Rosenborg ve svých slavných letech do Portugalska již zavítal, ale proti Sportingu hraje v evropských pohárech poprvé. V Lisabonu se naposledy představil před 15 lety v Poháru UEFA a podlehl Benfice 0:1, což i přes domácí výhru 2:1 znamenalo pro norský celek konec v soutěži.

Sporting má ve skupině lepší výchozí pozici než jeho norský soupeř. Po prohře v Eindhovenu dokázal doma udolat Linz a je na druhém místě skupiny D. Trondheim zatím prohrál v Linzi a obdržel doma výprask od PSV Eindhoven 1:4.

Výhodou pro domácí celek může být fakt, že norská nejvyšší soutěž směřuje ke svému konci a o poháry bojující Rosenborg čeká o víkendu zápas s lídrem tabulky Molde. Ani Sporting před sebou ovšem nemá snadné a bude hrát s vysoko postavenou Vitórií Guimarães.

Domácí kouč Silas se navíc nadále nebude moct spolehnout na zraněného Battagliu a Jovane Cabrala. Také hosté se musí potýkat se zdravotními absencemi. Je jisté, že do utkání nezasáhne Trondsen a zcela zdráv není ani útočník Adegbenro.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.50 - 4.49 - 6.55
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
PSV Eindhoven - LASK Linz  (čtvrtek 21:00)
PSV Eindhoven už má na kontě dvě výhry a teď k nim bude chtít přidat třetí, která by ho notně přiblížila ke kýženému postupu ze skupiny. O ten svádí boj mimo jiné s Linzem, který má jen o tři body méně a na dálku svádí se Sportingem boj o druhou příčku.

Trenér Mark van Bommel zatím s PSV předvádí velmi solidní práci, která se dotýká jak Eredivisie, tak především Evropské ligy. Jedinou kaňkou na dosavadním průběhu sezony je poslední klání v první nizozemské lize, kde si s PSV poradil Utrecht. Domácí favoritovi zasadili hned tři rány a PSV dokonce dohrávalo utkání v devíti lidech. To byla pro Van Bommela první ligová porážka a na ni se pokusí co nejdřív zapomenout.

V Evropské lize by to mohlo jít, protože první dva duely PSV vyhrálo a je na špici tabulky. Hned na úvod zvládlo těžkou bitvu se Sportingem, který by podle prvních odhadů měl být jeho primárním sokem v boji o postup. V minulém kole dostal Rosenborg dokonce čtyři branky a v tomto trendu by zkušený trenér moc rád pokračoval i proti Linci.

"Soupeře rozhodně nemáme v plánu podcenit. Už jsme v prvních dvou jeho duelech viděli, co dokáže. Má silné stránky a my si na ně musíme dát pozor. To, že jsme zkušený nebo kvalitní tým, v Evropské lize znamená málo. Určující je vždy současná forma. A my se chceme posunout od poslední ligové porážky. Máme kvůli ní u našich fanoušků dluh, který splatíme jedině dobře odvedenou prací."

Pozor si hosté budou muset dát především na mladého střelce Donyella Malena, který hraje parádní zápasy a velkou měrou přispívá k ofenzivní produkci PSV. I v Evropské lize už stihl dát tři branky ve dvou duelech.

Rakouský tým hned na úvod těsně vyhrál nad Rosenborgem, k čemuž přidal v minulém kole smolnou porážku od Sportingu. V rámci rakouské bundesligy si ale zlepšil náladu, když za poslední dva duely nasázel svým soupeřům dohromady devět branek.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.74 - 4.06 - 4.85
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.PSV Eindhoven (NED)22007:36
2.Sporting CP (POR)21014:43
3.LASK Linz (AUT)21012:23
4.Rosenborg BK (NOR)20021:50
Skupina E
Celtic FC - SS Lazio  (čtvrtek 21:00)
Lazio v minulém kole dokázalo vyhrát a znovu oživilo své šance na postup ze skupiny. Další krok k němu by rádo učinilo na neútulné půdě Celticu a případná výhra by mu hodně pomohla. Právě Celtic totiž sídlí na prvním místě.

Lazio jede do Skotska úplně poprvé. A skotský soupeř z toho nemůže být zrovna nadšený, protože protivníky ze Serie A nezvládá. Čísla hovoří jasně proti němu - za pětadvacet utkání vyhrál Celtic proti italskému soupeři jen pětkrát. A hned v posledních devíti duelech Hoops prohráli. Ve čtvrtek večer v Celtic Parku by se jim tedy velmi hodilo tuto bilanci vylepšit a nemají pro to zrovna špatné předpoklady.

Celticu se daří v Evropské lize bodovat a aktuálně vede tabulku. Na půdě Rennes hned na začátku sice jen remizoval, ale v minulém kole si poradil s Kluží. A svědčí mu to především doma, což potvrdil i v rámci skotské Premiership. S Ross County neměl slitování a rozstřílel jej 6:0, čímž si hodně zvedl sebevědomí před náročným pohárovým utkáním. Jeho důležitost si manažer Neil Lennon velmi dobře uvědomuje.

"Lazio je velmi nebezpečný soupeř, který má v kádru skvělé hráče. Má hodně zkušeností v poháru a takticky je velmi dobře připraven. Budeme muset hlídat jeho často konstruktivní zálohu a smrtonosný útok, abychom mohli vyhrát. To je samozřejmě naším cílem, protože máme dostatečně kvalitní kádr a postup si nechceme nechat ujít. Klíčové pro něj budou právě zápasy s Laziem jakožto největším rivalem."

Biancocelesti přijedou z Říma s pocitem, že musí odčinit první duel skupiny. Ten se jim hrubě nepovedl, neboť svěřenci trenéra Simone Inzaghiho prohráli v rumunské Kluži. Minule už si vedli lépe a díky střídajícímu Milinkovićovi-Savićovi otočili utkání s Rennes ve svůj prospěch.

Římané v minulém kole Serie A naprosto nezvládli první poločas s Atalantou a prohrávali už o 3 branky, ale stejný počet zvládli za poločas druhý rovněž vstřelit. Už ve druhém zápase v řadě ale remizovali a konečně by si přáli tři body. Trenéra Inzaghiho může těšit také fakt, že má téměř kompletní kádr, neboť menší problémy má pouze Leiva a doma zůstal Alberto.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.59 - 3.62 - 2.77
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Stade Rennes - CFR Cluj  (čtvrtek 21:00)
Rennes od začátku září neprožívá vůbec pohodové období. Už skoro dva měsíce čeká na jakoukoli soutěžní výhru, celkem se jeho tříbodový půst zastavil na čísle devět. Pakliže přitom nezachytí brzy situaci v Evropské lize, je dost možné, že se z ní bude pakovat už po podzimu. Nynějším soupeřem mu bude vždy nevyzpytatelná Kluž.

Jestliže se bretaňský celek po třech ligových kolech nacházel v popředí tabulky, neboť třikrát v řadě zvítězil, a to přitom pod jeho kudlou skončilo i slavné PSG, od porážky s Nice loňský vítěz Coupe de France strádá. Před reprezentační pauzou nejprve v evropských pohárech nestačil na Lazio, v Ligue 1 padl doma s Remeší i naposledy na hřišti Monaca.

Zatím se na severozápadě Francie nahlas nehovoří o tom, že by mužstvo potřebovalo nějaký nový impuls například v podobě výměny trenéra. Julien Stéphan by však měl svůj tým začít konečně nějak burcovat. A mohl by tak učinit hned v aktuálním utkání. "V Monacu v nás zavládlo obrovské zklamání. Bylo velmi kruté inkasovat v nastavení," smutnil.

Negativní komentář nicméně ke Stéphanovi měl nedávno Sylvain Armand, jeden z hlavních mužů sportovního úseku vedení. A to se domácímu stratégovi pochopitelně nelíbilo. "Moje pozice byla ze strany klubu před pár týdny oslabena, já jsem však bojovník. Jsem odhodlaný zvrátit současný negativní trend jak u hráčů, tak u zaměstnanců klubu," vzkázal.

Na úvod hlavní fáze Evropské ligy remizovalo Rennes se Celticem, dál už nevytěžilo nic. S jedním bodem na kontě je tak na posledním místě. Aby se z něho vyhrabalo nahoru, potřebuje bezpodmínečně Kluž skolit. "Čeká nás zkušené mužstvo založené na kompaktnosti. Rozhodovat bude naše intenzita hry, ale také samotné odhodlání," mínil Stéphan.

Obrovský problémem Rennes je před tímto důležitým střetnutím řešit obsazení brankářského postu. Protože v Monacu se zranil Romain Salin a není vůbec jisté, jestli se do kupy dá Edouard Mendy, což se ve finále příliš nepředpokládá, bude muset mezi tři tyče až trojka Pépé Bonet, jenž může ve svých šestnácti letech prožít pořádně ostrý debut.

Na marodce Rennes se přitom nachází i další trio, a to ve složení Jakob Johansson, Gerzi Nyamsi a Jonas Martin. "Během mezinárodní přestávky jsme hodně tvrdě pracovali," ujišťoval domácí lodivod. "Jsme zcela připraveni přeskočit dosavadní laťku. Chceme vyhrát jedině tím způsobem, že se prosadíme naší vlastní hrou," vyzýval své svěřence.

Hostům se na úvod Evropské ligy podařilo skolit Lazio, pak si však odvezli porážku z půdy Celticu. Jsou aktuálně na třetí příčce, nicméně jen bod ztrácejí na tu první. V rumunské lize si zatím drží výsostní postavení, ve své zemi jsou v tuhle chvíli nejlepším týmem. Ve Francii by neměl mít trenér Dan Petrescu k dispozici pouze zraněného Georgeho Tucudeana.
Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
Bonet - H. Traoré, Gnagnon, Da Silva, Maouassa - Camavinga - Hunou, Bourigeaud, Grenier, Tait - Niang
CFR Cluj - pravděpodobná sestava:
Arlauskis - Sušič, Boli, Burca, Camora - Bordeianu, Djokovič, Luís Aurélio - Omrani, L. Traoré, Deac
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.86 - 3.57 - 4.79
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Celtic FC (SCO)21103:14
2.SS Lazio (ITA)21013:33
3.CFR Cluj (ROU)21012:33
4.Stade Rennes (FRA)20112:31
Skupina F
Arsenal FC - Vitória SC Guimarães  (čtvrtek 21:00)
Bilance Arsenalu je v letošním ročníku Evropské ligy zatím ukázková. Gunners zvítězili v obou zápasech a se skóre 7:0 a jsou na čele skupiny F. Nyní přivítají Vitórii SC Guimarães, která naopak zatím ani nebodovala.

Arsenalu reprezentační přestávka neprospěla a ztratil o víkendu na půdě Sheffieldu United svou osm zápasů trvající sérii neporazitelnosti. Ani Vitória do utkání nejde v nejlepším rozpoložení, neboť vypadla o víkendu s třetiligovou Sintrou z Portugalského poháru.

Pro oba kluby jde o první společné setkání, ale z historického hlediska se Arsenalu proti portugalským celkům v evropských pohárech daří, naopak Guimarães oba své dosavadní pohárové zápasy s anglickými soky prohrál.

V portugalské nejvyšší soutěži se ovšem Guimarãesi daří a posledních tří zápasů získal plný počet bodů se skóre 9:2. Poslední zápas v lize ovšem Vitória odehrála skoro před měsícem.

Nevýhodou pro anglický tým může být nabitý program, a tak se předpokládá, že Unai Emery nenasadí úplně nejsilnější sestavu. Ostatně Arsenal má skupinu dobře rozehranou a s tím nejsilnější nenastoupil ani proti Standardu Lutych, ani proti Frankfurtu.

Celkově však Gunners zažívají neobvykle klidnou situaci a Emery by klidně mohl nasadit svou nejsilnější možnou sestavu - jediným zraněným hráčem áčka je devatenáctiletý Reiss Nelson, který stále sbírá první minuty v dresu severolondýnského celku. Guimarães také marodka výrazněji netrápí a trenér Ivo Vieira může zabojovat o body na Emirates Stadium s tím nejsilnější, co má k dispozici.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.23 - 6.59 - 12.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Eintracht Frankfurt - Standard Lutych  (čtvrtek 21:00)
Ve třetím kole Evropské ligy se utkají týmy, které zřejmě budou bojovat o druhou postupovou příčku za prvním Arsenalem. Domácí Frankfurt je zatím o skóre třetí za druhým Standardem Lutych, který je však podle sázkových kanceláří v dnešním utkání outsiderem. Oba celky si zatím připsaly stejné výsledky, tedy prohru s Arsenalem a výhru s portugalským Guimarãesem.

Frankfurt se zatím v německé Bundeslize po osmi odehraných kolech nachází se čtrnácti body na osmém místě. V posledním utkání na domácím stadionu přejel Leverkusen 3:0, když se trefili dvakrát Paciência a jednou Dost. Svou formu bude chtít Eintracht ukázat i v Evropské lize. "Domácí vítězství a nejlépe čisté konto by nás dostaly do ideální pozice. V Belgii hrají dobrý fotbal, dynamický a agresivní. Musíme hrát stejně jako v pátek proti Leverkusenu a hned od začátku na sto procent," řekl pro klubový web trenér Frankfurtu Adi Hütter.

Belgická liga má za sebou jedenáct kol a Standardu Lutych patří druhá příčka za prvními Bruggami. V minulém kole Lutych na domácí půdě porazil Genk 1:0, vítěznou branku si připsal Samuel Bastien. "Je to pro nás důležitá výhra před nadcházejícím zápasem ve Frankfurtu, kde budeme chtít bodovat. Řekneme si, co bylo správně a co nikoliv, a budeme se to snažit přenést do dalšího utkání," líčil pro klubový web kouč Lutychu Michel Preud’Homme.

Zda zvítězí domácí favorit či uvidíme překvapení, se dozvíme ve čtvrtek večer.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.45 - 4.85 - 7.01
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Arsenal FC (ENG)22007:06
2.Standard Lutych (BEL)21012:43
3.Eintracht Frankfurt (GER)21011:33
4.Vitória SC Guimarães (POR)20020:30
Skupina G
FC Porto - Rangers FC  (čtvrtek 18:55)
Už předem se očekávalo, že skupina G bude jednou z nejvypjatějších v letošním ročníku Evropské ligy vůbec, a úvodní dvě kola tyto předpoklady v podstatě jen naplnila. Všechny čtyři celky, včetně Porta a Rangers, mají na svém kontě shodný počet tří bodů. Oba dva kluby aktuálně mají nejhorší skóre, a tak jsou zatím mimo první dvě postupová místa.

Oběma týmům vyšly první zápasy. Zatímco Porto porazilo před vlastními fanoušky Young Boys Bern, Rangers skolili doma Feyenoord. Jenže následná střetnutí venku už jim přinesla jen porážku. V tomto souboji každopádně budou favority domácí, kteří jsou na evropské scéně zkušenější. Spíše přitom vždy působí v bohatší Lize mistrů.

Myslí si to i sám hostující stratég Steven Gerrard, jehož mužstvo naposledy o víkendu v lize pouze remizovalo na půdě Hearts. "Nemyslím si, že nám většina dává nějakou šanci vzhledem ke standardům našeho soupeře," uvedl. "My však v kabině věříme, že pokud budeme hrát na sto procent, můžeme zde v Portugalsku získat dobrý výsledek."

Naposledy se skotský klub potkal s Portem v roce 2005 v rámci základních skupin Ligy mistrů. Tehdy uhrál na jeho půdě remízu, doma ho dokonce porazil. "Rangers jsou mužstvem, které ctí tradiční skotskou hru. Na hřišti hlavně bojuje, je agresivní, především má však vždy pozitivní přístup k utkání," pojmenovával soka kouč portugalského klubu Sérgio Conceição.

Domácí letos napříč všemi soutěžemi utrpěli tři prohry, včetně té poslední na půdě Feyenoordu, jinak v ostatních deseti případech vyhráli. Před tímto kláním sehráli v rámci Taca de Portugal zápas na půdě Coimbroes, kde zvítězili velmi snadno o pět branek. V lize se jinak nacházejí na třetí příčce jen bod za překvapivým lídrem z Famalicãa.

Dragoes nebudou mít k dispozici Sérgia Oliveiru, zdravý není ani Romário Baró, nicméně start Jesúse Manuela Corony by nakonec mohl vyjít. "Rangers vždy usilovně bojuje o druhé, odražené míče. Když mluvíte o fotbale v tomto kontextu, někteří lidé si myslí, že takhle se fotbal nehraje. Záleží ale jen na principech a strategii," dodával domácí lodivod.

The Teddy Bears, jež ve skotské Premiership disponují stejným počtem bodů jako jeho úhlavní rival Celtic, budou moci využít uzdraveného Ryana Jacka. V nominaci nechybí ani Ryan Kent, jenž by se na hřišti mohl objevit, byť není základním článkem sestavy. Nicméně spolu s Jordanem Jonesem a Andym Kingem zřejmě začne nejprve na lavičce.
FC Porto - pravděpodobná sestava:
Marchesín - Corona, Pepe, Ivan Marcano, Alex Telles - Uribe, Danilo Pereira, Otavinho - Marega, Tiquinho, Díaz
Rangers FC - pravděpodobná sestava:
McGregor - Tavernier, Helander, Goldson, Barišič - Arfield, Aribo, Davis, Kamara, Ojo - Morelos
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.47 - 4.61 - 7.03
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
BSC Young Boys - Feyenoord Rotterdam  (čtvrtek 18:55)
Jeden z prvních klíčových zápasů o postup ze skupiny G se odehraje na stadionu v Bernu, kde místní Young Boys přivítá rotterdamský Feyenoord. Všichni čtyři účastníci této skupiny mají na kontě tři body a zatím se tak zdá, že o dvě místa v další fázi se strhne obrovská bitva. Vzhledem k aktuální formě je považován za mírného favorita domácí výběr, nicméně i tak se dá očekávat nesmírně vyrovnaný souboj.

Švýcarský mistr to letos nebude mít při cestě za obhajobou titulu tak snadné jako v předešlé sezóně. V jedenácti odehraných střetnutích vybojoval pětadvacet bodů a je druhý o bod za Basilejí. Generálku na tento čtvrteční duel zvládl, když porazil Xamax jasně 4:1. "Jsme dobře naladění, výhra nám určitě pomůže po psychické stránce. Jestliže chceme ve čtvrtek porazit Feyenoord, tak na podobnou produktivitu musíme navázat," řekl kouč švýcarského klubu Gerardo Seoane.

Ten na pozápasové tiskové konferenci s Xamaxem dále varoval před velkými kvalitami soupeře. "Feyenoord má obrovskou sílu na všech postech a budeme se muset zřejmě vyrovnat s mnohem větším odporem než teď. Každá maličkost může hrát svou roli." Svěřenci čtyřicetiletého rodáka z Luzernu nejprve zavítali na půdu portugalského Porta a podlehli mu 1:2, minule přivítali skotské Rangers a zdolali ho 2:1 gólem ze třetí minuty nastavení.

Hostům se momentálně tolik nedaří, v Eredivisii totiž rozhodně zaostávají za očekáváním. V dosavadních deseti kláních získali jen čtrnáct bodů a patří jim až desátá příčka, s čímž nemohou být spokojeni. Na ligové scéně nezvítězili dvakrát po sobě, po senzační porážce v Sittardu (2:4) nenašli v neděli recept ani na Heracles a remizovali s ním 1:1. V EL na úvod nevyzráli na Rangers a z Glasgow si odvezli prohru 0:1.

Před třemi týdny však naprosto zaskočili favorizované Porto a zdolali ho 2:0. Rotterdamský klub se musí obejít bez Ayouba s Van Beekem (poraněný kotník). "Každý zápas je zcela jiný, nedá se srovnávat liga a Evropská liga. Young Boys vyznává stejně jako my ofenzivní styl, proto očekávám, že se diváci budou bavit. Do Bernu jedeme s cílem zvítězit, rádi bychom zopakovali sebevědomí s Portem," prohlásil nejlepší střelec Feyenoordu a zároveň kapitán týmu Steven Berghuis.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.92 - 3.97 - 3.74
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Feyenoord Rotterdam (NED)21012:13
2.BSC Young Boys (SUI)21013:33
3.Rangers FC (SCO)21012:23
4.FC Porto (POR)21012:33
Skupina H
Ludogorec Razgrad - Espanyol Barcelona  (čtvrtek 18:55)
Ludogorec nasázel v prvních dvou duelech skupinových bojů branek a jeho ofenziva je hodná respektu. Ten by jí ve čtvrtek měl ukázat katalánský Espanyol, který však něco podobného nemá v úmyslu.

Ludogorec bude muset v utkání s Espanyolem jít proti zaběhaným pořádkům. Bulharskému týmu se totiž proti španělským sokům vůbec nedaří a v posledních čtyřech případech, kdy se jeho oponentem stal španělský soupeř, prohrál. Celkově se bulharské týmy nedokáží aklimatizovat na úroveň těch španělských a ve třinácti posledních zápasech mezi nimi nevyhrál žádný bulharský tým ani jednou. Čili před Ludogorcem stojí velmi náročná výzva.

Pokud však někdy nastala příhodná chvíle, kdy by se tato nelichotivá bilance měla změnit, pak je to právě nyní. Ludogorec totiž zažívá perfektní časy a z jeho útoku jde oprávněně strach. Ludogorci se povedlo nasázet už osm branek a jen jednu dostat, což z něj dělá obávaného soupeře. Především jeho pět branek do sítě zkušeného CSKA Moskva vyvolalo v jeho fanoušcích nadpozemské nadšení, kterému teď budou hráči chtít dostát znovu.

Ostatně o tom svědčí slova trenéra Stanislava Genčeva v rozhovoru pro stránky UEFA. "Máme za sebou dva vynikající zápasy, které jsme zvládli lépe, než jsme asi sami čekali. Vítězství je ale návyková věc, takže je jasné, že ihned chceme přidávat další. Nejinak tomu bude i proti Espanyolu, který je velmi zajímavým soupeřem. I vzhledem k tomu, jak málo nás dělí, musíme do zápasu dát úplně všechno."

S Espanyolem se Ludogorec utkán vůbec poprvé a stejně tak je pro katalánského zástupce ojedinělým výlet do Bulharska. Jeho forma však ostře kontrastuje s tím, na co jsou poslední dobou zvyklí domácí fandové.

Espanyol sice v rámci evropských pohárů hraje velmi dobré partie a ve dvou duelech ještě neprohrál, ale na domácí palubovce LaLigy je to naprosto odlišný tým. V posledních deseti soutěžních duelech se mu povedlo vyhrát jen dvakrát a v minulých dvou zápasech nedal dokonce ani jednu branku. Klub dokonce vyměnil trenéra a na Ludogorec se už těší Pablo Machín.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.33 - 3.51 - 3.03
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
CSKA Moskva - Ferencvárosi TC  (čtvrtek 18:55)
Jestli chce CSKA Moskva ještě nějakým výraznějším způsobem promluvit do bojů o první dvě postupová místa, mělo by urychleně napravit své dva výsledkové nezdary proti Ludogorci a Espanyolu a chytnout se na asi největším outsiderovi skupiny z Ferencvárosi. Jinak může jeho pouť v Evropské lize skončit už dříve. A to by byla nečekaná záležitost.

Horší zprávou je, že moskevský klub dokonce herně svým dosavadním dvěma soupeřům nestačil. Od bulharského celku inkasoval hned pět branek, od španělského další dvě, přičemž za celých sto osmdesát minut vsítil jen jeden gól. Domácí trenér Viktor Gončarenko ví, že jeho mužstvo se musí pořádně zlepšit, aby v evropských pohárech mohlo uspět.

Objevují se i hlasy, že CSKA údajně Evropskou ligu vypouští na úkor domácích soutěží. A že by hlavně v lize konečně chtělo uzmout po delší odmlce titul. "Takhle to fakt není," ujišťoval běloruský stratég. "Nikdy jsme na hřišti neprovedli něco, co by nám ušetřilo síly. Naopak jak proti Ludogorci, tak proti Espanyolu jsme vynaložili opravdu hodně energie."

Oba celky na sebe narazily v roce 1994. Byl to tehdy vyrovnaný duel v rámci Poháru vítězů pohárů, v němž nakonec uspěl Ferencváros až po penaltách v odvetě. "Teď jeho hru určují ve středu pole tři ukrajinští hráči. V podstatě mají systém založený na tom z národního týmu Maďarska. Tedy spousta dlouhých přihrávek do běhu," vyjmenovával Gončarenko.

Domácí v ruské lize určitě nijak nezaostávají. Ačkoli se v ní nacházejí na čtvrtém místě, na vedoucí Zenit ztrácejí jen tři body. Generálka na tenhle mač jim každopádně nevyšla podle představ, pouze remizovali na půdě Ufy. V kontextu utkání před reprezentační přestávkou nemají aktuálně dobrou formu, v uplynulých třech případech hned dvakrát padli.

Pro CSKA je možná tenhle souboj vůbec tou poslední reálnou nadějí, jak ještě promluvit do bitvy o jarní fázi Evropské ligy. "Vzájemná utkání navíc mohou rozhodnout o osudu celé skupiny," dodával Gončarenko. "Máme nejen nula bodů, ale také mizerné skóre. Následující dvě klání proti Ferencvárosi budou klíčové. Jsme každopádně v dobré pohodě."

Tým z budapešťského centra sice na úvod urval velmi cennou plichtu v Espanyolu, jenže následně jednoznačně podlehl před vlastními fanoušky Ludogorci. V tuhle chvíli ztrácí na druhou příčku tři body, potřeboval by tedy rovněž jednoznačně zabrat jako jeho nynější sok. O minulém víkendu porazil nejtěsnějším možným způsobem v lize Újpest.

Hosté si zatím působení v hlavní fázi Evropské ligy pochvalují. "Čím více a déle budeme hrát na mezinárodní úrovni, tím více to pro nás bude rutina," říkal záložník Ihor Charatin. "Nemyslím si, že bychom měli rozlišovat mezi ligou a evropskými poháry. My se musíme vždycky ujistit tím, že hrajeme dobře. CSKA máme analyzované velmi dobře."
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.51 - 4.53 - 6.38
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Ludogorec Razgrad (BUL)22008:16
2.Espanyol Barcelona (ESP)21103:14
3.Ferencvárosi TC (HUN)20111:41
4.CSKA Moskva (RUS)20021:70
Skupina I
KAA Gent - VfL Wolfsburg  (čtvrtek 18:55)
Před necelými čtyřmi lety se Gent utkal s Wolfsburgem v osmifinále Ligy mistrů a po dvou porážkách byl vyřazen. Nyní nastává belgicko-německá konfrontace znovu, ovšem v základní skupině Evropské ligy. Oba týmy mají shodný počet bodů, takže případný vítěz nejen odskočí na rozdíl tří bodů, ale zároveň se osamostatní na čele.

V sázce je zkrátka průběžné vedení a to není málo. Gent i Wolfsburg mají o motivaci postaráno, navíc se potkávají v naprosto ideální době. Gent o víkendu porazil Waasland-Beveren 2:0 a s výjimkou zápasu s Bruggami má velice slušnou formu. V tabulce je sice až na třetí, ale na rozdíl od druhého Standardu Lutych má o jedno utkání méně. Gent po úvodní výhře nad Saint-Étienne jenom remizoval v Oleksandriji 1:1, když nedokázal udržet bleskurychlé vedení.

V ještě lepší formě se nachází Wolfsburg. Německý celek od začátku sezony nenašel přemožitele a tento stav nadále trvá. Z Bundesligy už je jediný, kdo ještě neprohrál a po víkendové remíze v Lipsku mu patří druhá příčka za vedoucím Mönchengladbachem. Mimochodem, "Vlci" mají s Gladbachem shodný počet bodů, jen o trochu horší skóre. V Evropské lize začali stejně jako jejich hostitel výhrou. Oleksandriji doma porazili 3:1, zatímco se Saint-Étienne si body rozdělili. Kouč Oliver Glasner sklízí jen samou chválu a pevně doufá, že jeho tým prodlouží zápasovou neporazitelnost i v Belgii.

Bylo už řečeno, že se oba celky potkaly před necelými čtyřmi lety. Kádry prošly na obou stranách výraznými proměnami, stále však existuje několik málo pamětníků, kteří u toho tenkrát byli. V dresu Gentu to jsou Nana Asare nebo záložník Sven Kums, ve Wolfsburgu to zase pamatujé Koen Casteels, Robin Knoche, Joshua Guilavogui nebo Maximilian Arnold.
KAA Gent - pravděpodobná sestava:
Kaminski - Lustig, Plastun, Ngadeu-Ngadjui, Asare - Kums, Owusu - Odjidja-Ofoe - David - Yaremchuk, Depoitre
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Pervan - Knoche, Bruma, Tisserand - William, Guilavogui, Arnold, Roussillon - Klaus, Weghorst, Brekalo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.77 - 3.65 - 2.56
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AS Saint-Étienne - PFK Oleksandrija  (čtvrtek 18:55)
Od začátku října si vzal Saint-Étienne pod svá křídla trenér Claude Puel a zdá se, že aspoň na krátkou chvíli zažehnal krizi, do které se mužstvo dostalo pod vedením dnes již bývalého kouče Ghislaina Printanta. Jestliže alespoň v lize se svým týmem jakžtakž napravil celou situaci, v Evropské lize by potřeboval proti Oleksandriji určitě ještě zabrat.

Zatím je osmapadesátiletý stratég v domácí kabině pouze pár týdnů. Přesto svoje svěřence nejprve vyburcoval k vítězství ve velkém derby Rhone-Alpes proti Lyonu a po reprezentační přestávce s nimi naplno bodoval taktéž v Bordeaux. ASSE se díky těmto dvěma úspěchům posunulo do středu tabulky. A rozhodně se mu aktuálně daleko lépe dýchá.

Jestli však bude chtít pokračovat na evropské scéně i na jaře, mělo by konečně zvítězit taktéž nad svým nynějším protivníkem. Mdlý výkon totiž předvedlo na úvod v Gentu, následně doma jen remizovalo s Wolfsburgem. A oba jeho rivalové jsou před ním na rozdíl tří bodů. Opravdu by Les Verts potřebovali navrátit se k obvyklé konstantní výkonnosti.

Ačkoli už dvakrát za sebou udrželi čisté konto, Puel by nerad své hráče přechvaloval. "V Bordeaux jsme měli potíže. Scénář celého utkání pro nás vyzněl dobře, protože se ukázalo, že jsme schopni pracovat v klidovém režimu. Absolutně však ten výsledek nezakrývá tu skutečnost, že stále musíme udělat ještě další velké pokroky," krotil emoce.

Proti Oleksandriji se na hrací ploše neobjeví dlouhodobě zraněný Kévin Monnet-Paquet, jenž mimochodem vynechá kvůli přetrženému přednímu zkříženému vazu celou letošní sezónu, jinak se marodka domácím postupně uzdravuje. Zcela fit by již měl být Jean-Eudes Aholou, zdravá je taktéž brankářská jednička Stéphane Ruffier i obránce Sergi Palencia.

Pořád však není jasné, jestli se bude moci zapojit do hry Loïc Perrin, jenž duel v Bordeaux neodehrál celý kvůli zdravotním komplikacím a musel být střídán, a zda už se dal plně do kupy Gabriel Silva. "Čeká nás důležitý zápas. V zásadě musíme vyhrát v podstatě každý. Co mě vždy udělá šťastným, to je fakt, že mám kvalitní širší kádr," mnul si ruce Puel.

Zatím si na celkovou atmosféru v novém působišti nemůže výrazněji stěžovat. "Co mě hlavně zajímá, to je celková předvedená hra. To je to nejdůležitější," pokračoval. "Pokud nepodáme dobrý výkon, nebudeme schopni dosáhnout požadovaného výsledku. Musíme udržovat dobrou pohodu, avšak jen to nestačí. Tohle mužstvo má každopádně charakter."

Oleksandrija je ve skupině I pasována do role velkého outsidera, přesto už v minulém kole uzmula svůj první bod proti Gentu. V Saint-Étienne by měla mít k dispozici kompletní kádr. "Je to velmi bojovný a agresivní soupeř," varoval Puel. "Spoléhá hlavně na soudržný výkon. My však jednoduše nemůžeme ztratit, jde tady jen o naši kvalitu, kterou je potřeba ukázat."
AS Saint-Étienne - pravděpodobná sestava:
Ruffier - Moukoudi, Saliba, Kolodziejczak - Debuchy, Youssouf, Cabaye, Trauco - Boudebouz, Hamouma - Berič
PFK Oleksandrija - pravděpodobná sestava:
Pankiv - Pašajev, Dubra, Buchal, Mirošničenko - Banada, Kovalec, Hrečyškin - Lučkevyč, Sitalo, Tretjakov
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.46 - 4.58 - 7.27
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.VfL Wolfsburg (GER)21104:24
2.KAA Gent (BEL)21104:34
3.AS Saint-Étienne (FRA)20113:41
4.PFK Oleksandrija (UKR)20112:41
Skupina J
AS Řím - Borussia Mönchengladbach  (čtvrtek 18:55)
AS Řím zůstává na čele skupiny J a bude se maximálně snažit, aby se na tom nic nezměnilo ani po utkání s Borussií Mönchengladbach. Do něj ale nemůže nasadit celou řadu opor a na to se německý celek bude spoléhat především.

Na Stadio Olimpico ve Věčném městě se AS Řím poprvé dostane do kontaktu s Borussií Mönchengladbach a bude doufat, že vylepší své statistiky proti soupeřům z Bundesligy. Doposud se proti nim postavilo v sedmadvaceti kláních a hned patnáctkrát prohrálo, takže to není zrovna lichotivá vyhlídka. Jeho současná situace navíc nehraje vyloženě pro něj.

Vlci jsou zmítáni obrovskými problémy zdravotního charakteru, neboť trenér Paulo Fonseca má k dispozici jen 17 hráčů prvního týmu. Mimo hru se nachází opory jako Lorenzo Pellegrini, Bryan Cristante, Amadou Diawara nebo Henryk Mchitarjan s Nikolou Kalinićem, přičemž zcela fit nejsou ani Cengiz Ünder nebo Edin Džeko. Ten nastoupil alespoň na druhý poločas minulého ligového klání se Sampdorií, když se Kalinić zranil.

Ku prospěchu AS se to ale moc nejevilo, protože Římané nedokázali za 70 minut vystřelit na bránu a nakonec si s janovským týmem jen rozdělili body. Jednalo se už o třetí remízu v řadě a počítáme do toho i poslední klání v Evropské lize. V něm AS rovněž zklamalo, když nedokázalo rozhodnout zápas s Wolfsbergem.

Přesto se mladý obránce Gianluca Mancini nevzdává. Na předzápasové tiskové konferenci zmínil: "Máme velkou smůlu, pokud jde o zranění. Není to nepozorností nebo špatnou péčí, naopak se tu všichni snaží dávat pozor. Ještě jsem se nesetkal s takovým množstvím zranění takhle krátce po startu sezony, je to skoro jako prokletí. Nezbývá nám ale nic jiného, než zatnout zuby a pracovat dál na sto procent. Nesmí to pro nás být žádná výmluva."

Vlkům by mohlo v mnohém pomoci domácí prostředí. Pod hlavičkou UEFA se jim totiž povedlo vyhrát devět z posledních deseti utkání a jen jednou prohráli. V pěti z posledních dvanácti duelů se jejich ofenziva vytáhla a nasázela čtyři góly. Ani Gladbach nebude v Římě kompletní. Schází mu náhradní brankář Tobias Sippel a rovněž opory jako Matthias Ginter nebo Alassane Pléa.

Ten se musel svěřit do péče lékařů po duelu s Borussií Dortmund, které bylo šlágrem posledního kola Bundesligy. A Hříbata ho nezvládla tak, jak by si asi představovala.

Jedinou branku si na své konto paradoxně připsal Marco Reus, který má ke Gladbachu velmi vřelý vztah. Ani Evropská liga zatím fanouškům Hříbat neskýtá takovou radost, za což mohl především úvodní šok, kdy Gladbach prohrál 4:0 s Wolfsbergem. Ani minule proti Başakşehiru Istanbul nebylo ono a remízu 1:1 musel Patrick Herrmann zachraňovat až v nastaveném čase.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.27 - 3.84 - 3.08
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Istanbul Başakşehir - Wolfsberger AC  (čtvrtek 18:55)
Zatím největším překvapením skupiny J jsou výkony rakouského Wolfsbergeru, který ve dvou dosavadních zápasech ani jednou neprohrál a navzdory papírovým předpokladům bojuje o postup do další fáze. Ve dvou utkáních proti velkým favoritům Borussii Mönchengladbach a AS Řím vybojoval nesmírně cenné čtyři body a nyní může udělat další důležitý krok na půdě tureckého Başakşehiru, kde bude znovu považován za mírného outsidera.

Domácí výběr na tom tak dobře rozhodně není. Po neúspěchu v předkole Ligy mistrů nejprve zavítal do Říma a místnímu AS podlehl vysoko v poměru 0:4, následně přivítal německý Mönchengladbach a remizoval s ním 1:1. Jestliže chce oživit reálnou naději na postup do vyřazovací fáze, tak nyní potřebuje rakouského vyzyvatele porazit. V ligové soutěži si vede poměrně slušně, v osmi střetnutích získal solidních čtrnáct bodů a je čtvrtý tři body za vedoucím Alanyasporem.

Hosté se dostali do základní skupiny EL přímo díky parádnímu třetímu místu v lize. Hned při své premiérové účasti v základní skupině přijeli do německého Mönchengladbachu, nátlakovou hrou rozebrali protivníka v defenzivě a nakonec si domů odvezli senzační výhru v poměru 4:0, což suverénně bylo největší překvapení 1. kola hlavní části. Dalšího obrovského úspěchu dosáhli minule s AS Řím po nečekané remíze 1:1.

Dobrou pohodu si přinášejí také do rakouské nejvyšší soutěže, ve kterém jim patří solidní třetí příčka s třiadvaceti body a za vedoucím Salzburgem zaostávají o body tři. "Kádr našeho příštího soupeře není sice příliš známý, jenže Wolfsberger letos jasně ukazuje, že má obrovskou kvalitu. Pokud vyhrajete nad německým klubem o čtyři góly, tak se s vámi prostě musí počítat. Nic jednoduchého nás nečeká, to je jasné," prohlásil s respektem Okan Buruk.

Šestačtyřicetiletý trenér istanbulského klubu na předzápasové tiskové konferenci dále uvedl, že jeho svěřenci se musí ve všech ohledech zlepšit. "Naše výkony mají stoupající tendenci a já věřím, že vzrůstající forma vydrží co nejdéle. S profesorskou taktikou neuspějeme, to víme předem. Musíme hrát nátlakově od samého začátku, bez maximálního úsilí a nasazení jen těžko můžeme myslet na premiérovou výhru."
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.10 - 3.69 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.AS Řím (ITA)21105:14
 Wolfsberger AC (AUT)21105:14
3.Borussia Mönchengladbach (GER)20111:51
 Istanbul Başakşehir (TUR)20111:51
Skupina K
Beşiktaş JK - SC Braga  (čtvrtek 18:55)
Beşiktaş je zatím bez bodu, což bude chtít v dalším domácím utkání s Bragou napravit. Turecký celek nebyl v oněch dvou zápasech vyloženě horším týmem, doplatil však na mizernou produktivitu. Nyní ale doufá, že mu pomůže i tradičně bouřlivá atmosféra Vodafone Arény.

Žádný bod po dvou zápasech se u Beşiktaşe přeci jenom nečekal. Těsně po losu základních skupin byl turecký celek pasován do role jednoho z favoritů na postup, což zatím vůbec nepotvrzuje.

Turci v prvním zápase překvapivě podlehli Slovanu Bratislava 2:4 a ve druhém těsně nestačili na anglický Wolverhampton Wanderers. Celek z Premier League vyhrál až po jediné brance ze třetí minuty nastavení! Pokud chce Beşiktaş ještě pomýšlet na postup, bude muset Bragu nejlépe porazit. V opačném případě to bude mít s postupem už hodně složité.

Forma domácích přitom není bůhvíjaká, v Süper Lig patří Beşiktaşi až dvanácté místo, což je velké zklamání a ruku v ruce se špatnými výsledky se hodně hlasitě hovoří o odvolání trenéra Abdullaha Avciho. Po zápase s Wolverhamptonem sice domácí v lize zabrali, porazili Alanyaspor 2:0, aktuálně vedoucí tým turecké soutěže, ale o týden později opět ztratili remízou 0:0 na hřišti Ankaragücü.

Naopak prodloužit svoji sérii neporazitelnosti se ve Vodafone Aréně pokusí SC Braga. Ta neprohrála na všech frontách už sedm soutěžních zápasů. Každopádně v portugalské lize je postavení Bragy také neuspokojivé, jedenácté místo je hodně za očekáváním a určitě je co zlepšovat. V Evropské lize mají svěřenci Ricarda Sá Pinta čtyři body jako vedoucí Slovan Bratislava, takže dvojzápas s Beşiktaşem je pro ně naprosto klíčový.

Nejde přitom o neznámé týmy, oba celky se spolu utkaly už ve vyřazovací fázi stejné soutěže v sezoně 2011/2012. Beşiktaş v Portugalsku vyhrál 2:0, takže mu na postup stačila i následná domácí porážka 0:1.
Beşiktaş JK - pravděpodobná sestava:
Karius - Rebocho, Uysal, Vida, Douglas - Elneny, Hutchinson- Yalcin, Ljajić, Lens - Nayir
SC Braga - pravděpodobná sestava:
Eduardo - Esgaio, Viana, Santos, Sequeira - Galeno, Fransergio, Palhinha, Horta A., Horta R. - Paulinho
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.13 - 3.42 - 2.42
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Slovan Bratislava - Wolverhampton Wanderers  (čtvrtek 18:55)
Slovan Bratislava se po druhé v základní skupině Evropské ligy představí na domácí půdě a jeho soupeřem bude anglický Wolverhampton Wanderers. Svěřenci Jána Kozáka mladšího ve dvou zápasech neprohráli, navíc z domácí soutěže se mohou pyšnit zajímavou formou. Ani "Vlci" na tom ale nejsou špatně, před utkáním v Bratislavě drží šestizápasovou soutěžní neporazitelnost. Utkání budí emoce kvůli nařízenému trestu od UEFA i jeho alternativnímu řešení v podání domácího celku.

Hodně se toho namluvilo, hodně se toho napsalo. Slovan čeká další utkání bez vlastních fanoušků, zato však se zaplněným dětským publikem, což se hostům z Anglie zrovna dvakrát nelíbí. Podle některých názorů by měli být na stadionu angličtí fanoušci. Jedním z kritiků těchto poměrů je i klubová legenda Andy Thompson: "Myslím si, že by mělo být povoleno víc našich fanoušků. Domácí jsou přece ti, kteří se dopustili chyby, takže by měli být potrestání oni a ne příznivci Wolves," prohlásil muž, který dres Wolverhamptonu oblékal dlouhých jedenáct let. Že by měl být umožněn vstup hostujících fanoušků si mimochodem myslí i trenér Slovanu Ján Kozák mladší.

Slovan odehrál bez diváků už první zápas ve skupině proti Beşiktaşi a v hledišti ho podporovalo zhruba šest tisíc děti. Proti Vlkům by ale měl být dětmi zaplněný celý stadion. Slovenský celek má po dvou zápasech čtyři body a je v čele skupiny K, ovšem za favorita se v tomto duelu nepovažuje. "Je to velmi kvalitní tým, což potvrdil i nedávno, když vyhrál na půdě Manchesteru City 2:0. Už to mluví samo za sebe. Nicméně si nemyslím, že by Beşiktaş nebo Braga, kterým jsme dokázali sebrat body, byly horšími týmy, než je Wolverhampton," nechal se slyšet útočník Andraž Šporar.

"Belasí" o víkendu porazili FK Pohronie 2:1 a upevnili si vedení ve Fortuna lize o dva body před Žilinou. Zároveň z pěti ligových duelů vyhráli čtvrtý a společně se zápasy Evropské ligy a Slovnaft Cupu neprohráli devět soutěžních duelů v řadě. Skvělou formu Slovanu Bratislava ještě umocňuje fakt, že trenér Ján Kozák mladší má k dispozici takřka kompletní kádr, s jedinou výjimkou, kterou tvoří Dávid Strelec.

Wolverhampton přijíždí do slovenské metropole v dobrém rozpoložení. Není to tak dávno, co zvítězil na půdě Manchesteru City, a i když tři body následně doma proti Southamptonu nepotvrdil (1:1), celkově můžeme říci, že je ve slušné formě. V Premier League jsou Wolves na třináctém místě, o bod před dalším účastníkem Evropské ligy Manchesterem United. V Evropské lize mají hosté tři body, za jednu výhru na hřišti Beşiktaşe.
Slovan Bratislava - pravděpodobná sestava:
Greif - Medveděv, Bajrič, Abena, Vernon, Suchockyj - Holman, Rabiu, de Kamps - Šporar, Rharsalla
Wolverhampton - pravděpodobná sestava:
Rui Patricio - Boly, Coady, Saiss - Doherty, Dendoncker, Moutinho, Castro - Gibbs-White - Jimenez, Cutrone
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.95 - 3.76 - 1.79
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Slovan Bratislava (SVK)21106:44
2.SC Braga (POR)21103:24
3.Wolverhampton Wanderers (ENG)21011:13
4.Beşiktaş JK (TUR)20022:50
Skupina L
FK Partizan - Manchester United  (čtvrtek 18:55)
FK Partizan přivítá v bouřlivé atmosféře bělehradského stadionu slavný Manchester United. Pro srbský klub je návštěva "Rudých ďáblů" velkým svátkem. I když se United herně a výsledkově nedaří, pořád budou v pozici velkého favorita. Oba celky mají shodný počet bodů, na prvním místě je však díky lepšímu skóre Partizan.

Srbové v prvním zápase na vlastním stadionu jenom remizovali 2:2 s Alkmaarem, ale bodovou ztrátu dokázali napravit výhrou v Astaně. Zisk čtyř bodů tak katapultoval tým Sava Miloševiće do čela skupiny, o skóre před Manchester United.

Jejich vzájemný duel je na programu nyní a půjde o vůbec první vzájemné střetnutí od roku 1966. Tehdy byl Partizan ve dvou zápasech lepší, ale to už je hodně dávná historie. Pravdou je, že ani jeden tým zrovna nezáří. V srbské lize patří Partizanu až páté místo se ztrátou sedmi bodů na vedoucí Crvenou Zvezdu. Může za to i nejtěsnější víkendová porážka od Mladosti Lučani. Ještě hůře si v domácí soutěži vede Manchester United. Red Devils mají po devíti kolech pouze deset bodů a v tabulce jsou až čtrnáctí. Pozice trenéra Oleho Gunnara Solskjaera je hodně nejistá a kdo ví, jestli není utkání v Srbsku jeho posledním. Man Utd sice o víkendu obral o body Liverpool, ale remíza z domácího utkání je pro tak velký klub prostě málo. Zvláště když United v lize už čtyři kola nevyhráli.

Žádná sláva to není ani v Evropské lize. Nejtěsnější výhra nad Astanou a remíza 0:0 v Alkmaaru, po které navíc Solskjaer své svěřence k údivu všech pochválil, nebudí u fanoušků žádný optimismus.

Evropská liga není pro Manchester United prioritou a Ole Gunnar Solskaer už v předchozích zápasech sázel na dravé a leckdy i neznámé mládí. V Bělehradu by to mělo být podobné, rozhodně nečekejte hvězdný výběr, vždyť s týmem ani neodletěli zraněné opory David de Gea nebo Paul Pogba. Chybět budou také Axel Tuanzebe, Luke Shaw nebo Nemanja Matić. Naopak k dispozici už je záložník Jesse Lingard.
FK Partizan - pravděpodobná sestava:
Stojković - Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević - Natcho, Zdjelar - Asano, Soumah, Tošić - Sadiq
Manchester United - pravděpodobná sestava:
Romero - Young, Rojo, Jones, Wan-Bissaka - McTominay, Fred, Pereira - Mata, Greenwood, Martial
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.47 - 3.36 - 2.28
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AZ Alkmaar - FC Astana  (čtvrtek 18:55)
Alkmaar nevstoupil do základní skupiny Evropské ligy úplně špatně, teď ho čekají dva důležité zápasy proti kazašské Astaně. Jestliže se chce přiblížit k postupu do vyřazovací fáze, tak potřebuje v obou případech bodovat a z toho alespoň jednou zvítězit. Větší možnost bude mít ve čtvrtečním domácím utkání, kde bude plnit úlohu jasného favorita. Hosté jsou totiž bez jediného získaného bodu a další porážka by jim už výrazně ztížila situaci.

AZ se v tomto ročníku celkem daří, do hlavní fáze EL se prokousalo hned přes tři předkola a ani v nizozemské nejvyšší soutěži nezaostává za očekáváním. V Eredivisii se momentálně nachází na solidní čtvrté příčce s dvaceti body a za třetím Vitesse Arnhem je o body tři, nicméně těsně po reprezentační přestávce naprosto selhalo v defenzivě. S konkurenčním Heerenveenem totiž inkasovalo hned čtyřikrát a muselo skousnout porážku 2:4.

V probíhajícím ročníku to byla teprve jeho druhá prohra, trenér Arne Slot však vzhlíží k příštímu souboji optimisticky. "Možná nám neprospěla delší přestávka, možná jsme měli v hlavách utkání s Astanou. Tak či tak, v tuto chvíli na tom nezáleží. Neúspěchy k fotbalu patří a my na to musíme zapomenout. Střetnutí s Astanou je pro nás klíčové v mnoha ohledech a myslím si, že jsme na něj připraveni," prohlásil Slot s mírným úsměvem ve tváři.

Alkmaar nejprve zavítal do Bělehradu, více než hodinu hry vzdoroval v oslabení a domů si odvezl přijatelný nerozhodný výsledek v poměru 2:2. Naposledy prokázal velké kvality proti anglickému Manchesteru United a ukořistil nesmírně cenný bod za bezbrankovou remízu. "Hráli jsme pozorně a koncentrovaně, na podobný výkon, jaký jsme předvedli proti Man Utd, bychom rádi navázali i teď. Nicméně v ofenzivě musíme být aktivnější," dodal jednačtyřicetiletý Slot.

Kazašský mistr taktéž sehrál s anglickým gigantem vyrovnanou partii a z Old Trafford si odvezl těsný neúspěch 0:1. Před třemi týdny ale nezvládl klíčový duel s Partizanem a podlehl mu 1:2, nyní tak nutně potřebuje bodovat. Domácí celek nemůže využít služeb islandského útočníka Gudmundssona kvůli poraněnému kolenu, naopak po odpykání trestu za vyloučení s Partizanem by se měl vrátit do základní jedenáctky norský obránce Svensson.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.35 - 5.19 - 9.36
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.FK Partizan (SRB)21104:34
2.Manchester United (ENG)21101:04
3.AZ Alkmaar (NED)20202:22
4.FC Astana (KAZ)20021:30

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (19)

Přidat komentář
rabl

Na Pasienkách bejvavalo

Reagovat
janinho

tvl, moze tam toto niekto napisat???

Reagovat
ratusek

Slovan, Dudelange, LASK - pome

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal má super tým, možná nejvíc kvalitní za poslední dekádu a přitom hraje největší sračku za poslední dekádu. Wenger měl mnoho let fakt směšný hráče typu Bendtner nebo Chamakh ale dokázal s nima hrát aspon super fotbal. Tak asi si ten Arsenal dělá prdel jako vždycky všechno naopak než má bejt

Reagovat
El Campeon

Slovan hodně pěkná přímočará akce a Šporar skvěle

Reagovat
smazaný uživatel

tie decka na slovane su uplne fantasticke !

Reagovat
eder

Francouzi dostali pokutu popletenou hymnu

Francouzská fotbalová federace dostala pokutu 20 tisíc eur za blamáž s hymnou před kvalifikačním utkáním proti Albánii. Organizátoři celku z Balkánu zahráli omylem hymnu Andorry. Hlasatel se pak k dovršení všeho omlouval "příznivcům Arménie".

Ach, ty hymny...

Reagovat
Majk91

Nevie niekto ako je na tom de Marco so slovenským občianstvom? Lebo taký ľavý back by sa nám do repre hodil ako soľ.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím že má slovenský pas

Reagovat
Majk91

ale potom strašidelnom druhom polčase od neho by som ho nepostavil ani v okrese

Reagovat
ZB 07

Slovan perfektně

Reagovat
smazaný uživatel

heh Ozil ani dneska nedosáhl na lavici, tam se děje něco moooc škaredýho

Reagovat
wiggum

Buzeranti Gladbach.

Reagovat
Mönchengladbach

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Bily

Roma neuveritelnej ZAREZ, rok 2019 a frajer si dovoli pisknout penaltu se kterou si nemohl byt 100% jisty!!!

to jake neni v EL jejich slavny VAR, ktery je tak celkove na 50% platny, viz situace v Kapr lize a v Calciu :(((((

Reagovat
pastal

Zmrd či udělal AS

Reagovat
CHONG

Trošku komplikace, uvidíme, jak to bude vypadat v Basileji, ale do karet nám hraje, že budeme mít Krasnodar v posledním kole doma, to musíme dát

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele