základní skupiny - skupina J, 3. kolo
24.10.2019 18:55 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Istanbul Başakşehir udolal rakouský Wolfsberger a poprvé zvítězil

Turecký Başakşehir zvládl vyrovnanou bitvu s dosavadním největším překvapením skupiny J rakouským Wolfsbergerem a svého protivníka přehrál nejtěsnějším poměrem 1:0, vítěznou branku vstřelil zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem. Díky tomu dosáhl na svou první výhru v hlavní fázi a výrazně tím oživil i svou naději na postup do vyřazovací části. Hostující celek naopak poprvé prohrál, oba dva soupeři mají momentálně na kontě čtyři body.

Hosté se favorizovaného protivníka nezalekli a v celém průběhu si vytvořili více střeleckých pokusů, i když míč drželi pouze z pětačtyřiceti procent. K prvnímu většímu nebezpečí došlo na stadionu v Istanbulu po necelé čtvrthodině hry, kdy po zpětné přihrávce z levé strany napřáhl z dobrých pětadvaceti metrů Leitgeb a jeho razantní přízemní projektil dokázal vyrazit na rohový kop pozorný brankář Günok.

Hosté se snažili útočit také v následujícím průběhu a podruhé zahrozili těsně před odehranou půlhodinou. Ze střední vzdálenosti vypálil Ritzmaier a Günok měl co dělat, aby balón konečky prstů odvrátil nad svou branku. V úvodním dějství již k ničemu dalšímu nedošlo, ihned po změně stran přitlačil Başakşehir. Nejprve mohl otevřít skóre Irfan Kahveci, jenomže po geniální kolmici za obranu mířil o decimetry vedle levé konstrukce.

V 50. minutě se zjevil v ještě větší příležitosti Višća, avšak s jeho přízemní střelou si výtečně poradil připravený gólman Kofler. V následujícím průběhu tempo hry přeci jen opadlo a vypadalo to, že se bezbrankový stav měnit nebude. Nicméně v 78. minutě přeci jen rozhodl Kahveci. Čtyřiadvacetiletý záložník předvedl své kvality po dlouhém pasu na levou stranu od Okechukwua, když se elegantní kličkou zbavil bránícího protihráče.

Vzápětí si navedl míč do pokutového území Wolfsbergeru a z dvanácti metrů zamířil přímo do vzdálenějšího spodního rohu. O osm minut později mohl z téměř podobné pozice pojistit náskok tureckého klubu střídající Robinho, ale pravou tyč minul zhruba o půl metrů. V poslední možnosti čtvrtečního souboje se ocitl Višća, jeho slabou střelu doprostřed prázdné branky nadvakrát odkopl do bezpečí vracející se obránce Novak.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
EverlastD

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Krasna 2 , tip 1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele