základní skupiny - skupina A, 3. kolo
24.10.2019 18:55 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

APOEL ani napotřetí nezvítězil, z Baku si i přesto odváží první bod

Karabach nedokázal potvrdit úlohu mírného favorita proti kyperské Nikósii a pouze s ní remizoval v poměru 2:2, vzhledem k průběhu však musí nakonec brát i nerozhodný výsledek. Ázerbájdžánský mistr se osamostatnil na druhé pozici se čtyřmi body a za vedoucí španělskou Sevillou zaostává o bodů pět. Oba dva výběry se spolu znovu utkají za čtrnáct dní a Karabach se v každém případě pokusí bodovat.

Jestliže totiž na kyperské půdě neprohraje, tak se výraznou měrou přiblíží k postupu do jarní fáze. APOEL i přes houževnatý výkon zůstává na posledním místě skupiny A bez jediného vítězství a ve druhé polovině potřebuje výrazně zabrat. Ve čtvrtečním utkání brzy prohrával, nicméně ještě do poločasu otočil vývoj a dokonce tak sahal po všech třech bodech. Domácí začali zostra a již po necelé čtvrthodině hry využili obrovské hrubky v defenzivě protivníka.

Savič s Gentsoglouem se nedohodli při rozehrávce, míč pak převzal Míchel a rychlou přihrávku uvolnil na pravé straně pokutového území Daniho Quintanu. Dvaatřicetiletý španělský záložník na nic nečekal a levačkou přeloboval brankáře Belece, balón zapadl do bližší šibenice. Přesně v polovině úvodního dějství mohli domácí zvýšit svůj náskok, jenomže Maksim Medveděv po pobídce od Zoubira jen nechal vyniknout fantastického Belece.

Hosté z ničeho nic prorazili po necelé půl hodině hry. Po přímém volném kopu Matiče z pravého křídla chtěl hlavou odvrátit míč do bezpečí právě Medvedev, ale jen nešťastně zamířil k levé konstrukci vlastní branky. APOEL od tohoto okamžiku ožil a zvrátit stav se mu povedlo v nastavení úvodního dějství. Švédský útočník Linus Hallenius obral o míč domácího kapitána Sadiqova a pak zcela osamocen propálil naprosto bezmocného gólmana Begoviće.

Po změně stran se domácí stále častěji tlačili na útočnou polovinu. Nejprve napřáhl ze střední distance Ailton a připravený Belec odvracel na rohový kop. Po jeho zahrání odcentroval povedenou šajtlí Quintana a důrazný Ailton se protlačil k hlavičce ze čtyř metrů, balón vzápětí usměrnil do bližší šibenice. V 87. minutě mohl znovu převrhnout misky vah na stranu Karabachu střídající Emreli, avšak hlavou mířil o decimetry vedle pravé tyče.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
EverlastD

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele