základní skupiny - skupina E, 3. kolo
24.10.2019 21:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Christie režíroval obrat Celticu proti římskému Laziu

Souboj dvou dosavadních vedoucích týmů tabulky skupiny E dopadl lépe pro Celtic, který urval již svou druhou výhru a posílil vedoucí postavení v tabulce. Lazio na skotské půdě sahalo aspoň po bodu, až do 89. minuty byl totiž průběžný stav utkání nerozhodný. Právě v tu dobu ale nakonec přetavil tři body na stranu domácích skórující Christopher Jullien.

Historicky se The Hoops na italské protivníky vůbec nedaří. Ve všech pětadvaceti případech nad nimi zvítězili jen pětkrát, přičemž ze všech posledních devíti zápasů s celky ze Serie A odcházeli poraženi. Tentokráte ale mizernou bilanci otočili k lepšímu. Nebyli však na hřišti vyloženě lepším mužstvem, asi více by tomuto klání opravdu slušela konečná plichta.

Po poněkud vlažnějším začátku se z ničeho nic v 16. minutě ozval Celtic, a to zásluhou Christieho, který zpoza vápna vypálil dělovku svou levou nohou, k jeho smůle ovšem skončil míč po jeho zakončení pouze na tyčce. Jinak obecně první poločas příliš zajímavých či zásadních momentů nenabídl. Tedy až na 40. minutu, v níž se Lazio gólově prosadilo.

Do té doby římský klub v útoku opravdu nijak nezářil, těžkopádně se, podobně jako jeho soupeř, dostával do jakékoli šance, přesto pět minut před přestávkou zařadil na vyšší rychlostní stupeň, po bleskově rozehraném brejku Correa přihrál ve sprintu naběhnuvšímu si Lazzarimu, který i z ostřejšího úhlu propálil nepříliš jistého gólmana Forstera.

Ani po přestávce se obrázek hry příliš nezměnil. Hosté se snažili hlídat si těsný náskok a číhali na svou kořist ze zálohy, domácí na dobře organizovaného soka nenacházeli správný recept. V 59. minutě možná mohl vyrovnat Christie, jeden z mála nebezpečných hráčů Celticu, ovšem jeho střelu ze slušné pozice mu zablokoval bránící Vavro.

Kdyby Biancocelesti v 65. minutě přetavili svou obrovskou příležitost v branku, těžko by se Celticu dvougólové manko dohánělo. Ke své asistenci si mohl zapsat na své konto úspěšný přesný zásah Correa, jenže z bezprostřední blízkosti trefil pouze brankovou konstrukci. Tuhle zahozenou možnost v následujících minutách glasgowský celek tvrdě potrestal.

Nejprve v 67. minutě zacílil Christie za záda gólmana Strakoshy poté, co nikým nehlídaný ani neatakovaný usměrnil balón po přihrávce Édouarda levačkou z voleje ke vzdálenější tyčce. Minutu před koncem měl prsty v klíčové akci celého střetnutí znovu Christie, protože po jeho centru z rohového čtvrtkruhu mohl překonat Strakoshu taktéž hlavičkující Jullien.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
EverlastD

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Pharrell

SS Lazio

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele