Evropská liga - souhrn prvních zápasů skupinové fáze

19.09.2019, 20:52, aktualizováno 19.09.2019, 22:56
Komentáře a souhrny
Arsenal zvládl zápas ve Frankfurtu a vyhrál 3:0, stejný výsledek si z Ázerbájdžánu veze Sevilla. Basilej deklasovala FK Krasnodar, ze šoku se vzpamatovávají fanoušci APOELu Nikósie a ostudu si uřízly rovněž ruské kluby nebo Gladbach. Slovan v závěru zasadil dva smrtící údery Besiktasi...
Skupina A

APOEL Nikósie - F91 Dudelange 3:4

19.09.2019 18:55

Góly: 54. Andrija Pavlović, 56. Tomás De Vincenti (pen.), 58. Andrija Pavlović - 36. Danel Sinani, 51. Antoine Bernier, 72. Dominik Stolz, 82. Danel Sinani

Naprosto divokého průběhu se dočkali diváci v Nikósii, kde místní APOEL po utkání jako na houpačce senzačně podlehl lucemburskému Dudelange v poměru 3:4. Hosté se krátce po změně stran dostali do dvoubrankového vedení, nicméně kyperský výběr duel otočil a to během pouhých čtyř minut. Hosté se však ve zbývajícím průběhu nevzdali a do závěrečného hvizdu skórovali ještě dvakrát, díky tomu dosáhli na historické vítězství.

Lucemburský mistr vybojoval tři body v Evropské lize vůbec poprvé, loni totiž zaznamenal pouze jeden nerozhodný výsledek. První větší možnost si vypracoval už po pěti minutách hry, kdy po krásném signálu z rohového kopu vypálil z první ze čtrnácti metrů zcela volný Daniel Sinani a pravou tyč minul o centimetry. Ve 34. minutě se hosté dostali ještě do větší tutovky, jenomže po úniku dva na nikoho neprostřelil Mendy vyběhnutého brankáře Belece.

Dudelange přeci jen zužitkovalo svou aktivitu za další dvě minuty. Do vedení ho dostal aktivní Sinani, jenž po přesně načasované kolmici do běhu od Antoineho Berniera nezaváhal tváří v tvář proti Belecovi a elegantně ho přehodil. Pak se až do konce úvodního dějství nic zajímavého nepřihodilo, hosté přidali druhou trefu v 51. minutě. Tentokráte se prosadil Bernier, který po chybné rozehrávce Matiče zamířil po zemi z osmnácti metrů k levé tyči.

APOEL od tohoto okamžiku výrazně přidal a pak se během krátké chvíle postaral o nevídaný obrat. Nejprve snížil srbský kanonýr Andrija Pavlović, když se po nádherném pasu Joãozinha zjevil před hranicí brankového území a hlavou zavěsil do protějšího dolního rohu. Neuběhly ani dvě minuty a moldavský rozhodčí Muntean přisoudil kyperskému mistrovi pokutový kop, který s velkým přehledem proměnil Tomás De Vincenti - 2:2.

V 58. minutě se domácí dostali poprvé a naposledy do vedení, svůj druhý zásah zaznamenal Pavlović. Po zpětné přihrávce téměř od brankové čáry, následné střele a zásahu gólmana Jouberta se propracoval k dorážce právě Pavlovič a nekompromisně uklidil balón pod břevno. Krátce po odehrané hodině se mohl prosadit Gentsoglou geniální patičkou, jenomže Joubert byl připraven a míč vytáhl nad svou branku. Stejný hráč pak nevyzrál na hostujícího strážce ani v 68. minutě.

Když už se zdálo, že F91 nezbyly žádné síly, tak zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem srovnal krok. Po centru z levého křídla od Bouchouariho zvolnil akrobatické zakončení Dominik Stolz a míč se štěstím zaplaval k levé konstrukci. Hrdinou hostujícího celku se stal Sinani a to v 82. minutě. Těsně předtím ho ještě vychytal Belec, pak už ale rozvlnil síť s pomocí pravé tyče po projektilu z hranice šestnáctky.

Více informací k zápasu

Qarabağ Ağdam - Sevilla FC 0:3

19.09.2019 18:55

Góly: 62. Javier Hernández, 78. Munir El Haddadi, 85. Óliver Torres

Evropská liga sice ve čtvrtek nabídla několik překvapení, ale utkání v Baku k nim rozhodně nepatřilo. Zcela jasně a bez potíží ho ovládla Sevilla, za kterou se postupně prosadili Javier Hernández, Munir El Haddadi a také Óliver Torres.

V bráně španělského favorita opět nastoupil český brankář Tomáš Vaclík, jeho výsostné území hájili hráči jako Pozo, Koundé nebo Escudero. O ofenzivní manévry, které jsou pro trenéra Julena Lopeteguiho dost důležité, se starali primárně Torres s Vázquezem a Chicharitem Hernándezem. Těm musel čelit velezkušený a populární brankář Asmir Begović.

Že ho čeká hodně práce, to věděl. A kdyby si náhodou nebyl jistý, hostující fotbalisté mu to často připomínali. Španělský favorit se od začátku prezentoval chytrou rozehrávkou a nebezpečnými zakončeními. Chicharito si ve 4. minutě seběhl na zadní tyč, kde v záklonu zkoušel vrátit míč do malého vápna, avšak včasným zákrokem ho odklízel pozorný Husejnov.

Ani domácí nehodlali jen sledovat umění Sevilly a ve 29. minutě se málem radovali z branky. Obránci Sevilly před Vaclíkem totiž naprosto zapomněli na volného Husejnova, který se natlačil do vápna a mohl pálit. I přes vynikající pozici však nezvládl první dotyk s míčem a poslal ho daleko nad bránu.

První poločas se pomalu chýlil ke konci a ke smutku diváků nenabízel mnoho šancí. Především jsme ale neviděli ani jednu branku. Druhá půle už byla o něčem naprosto jiném. Trenér Lopetegui musel asi v šatně hodně zvyšovat hlas, protože hráči najednou zabrali. Laxnost byla ta tam, stejně tak nepřesné nahrávky. Jordán rozehrál další z mnoha rohových kopů, po kterém z otočky pálil Torres. Tomu se sice rána zase tak nepovedla, ale těsně vedle šibenice posílal míč dorážející Gudelj.

Další závar přinesl jen nepřesné zakončení skákajícího Chicharita. Po hodině hry už to ale Seville vyšlo parádně. Hostující ekipa zahrávala velice nebezpečnou standardní situaci, ke které se postavil právě zkušený kanonýr Javier Hernández. Místo centru volil přímou střelu a nemohl to udělat lépe. Jeho krásný obstřel poslal Sevillu bezpečně do vedení.

Pokud to měl Qarabağ před utkáním těžké, teď byla vidina bodů jen teoretickou. Tím spíš v 78. minutě, kdy Sevilla pojistila své vedení. Na začátku gólové akce stál Franco Vázquez, který čistým způsobem obral o míč protihráče a vyslal do šance Munira El Haddadiho. Někdejší velký talent už si poradil s přehledem a zvýšil na 2:0.

Ani to ale nebylo všechno. Zprvu se zdálo, že Pozo už je přeci jen vyveden z ideálního prostoru pro centr, ale nakonec před čarou ještě míč stihl. Vázquez hlavou na zadní tyči vrátil z úhlu míč před bránu, kam si naběhl záložník Óliver Torres. Ten sice byl zády k brance, ale to mu nijak zásadně nevadilo. Krásnými nůžkami totiž uzavřel skóre na 3:0.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Sevilla FC (ESP)11003:03
2.F91 Dudelange (LUX)11004:33
3.APOEL Nikósie (CYP)10013:40
4.Qarabağ Ağdam (AZE)10010:30
Skupina B

Dynamo Kyjev - Malmö FF 1:0

19.09.2019 18:55

Góly: 84. Vitalij Bujalskyj

Ačkoli kyjevské Dynamo bylo pasováno do role mírného favorita, nebylo před tímto duelem v nejlepším rozpoložení, neboť od začátku srpna v šesti zápasech po sobě nezaznamenalo jediné vítězství. Malmö se na jeho půdě hodně dlouho drželo. Nerozhodný výsledek by pro něj nebyl žádnou tragédií, nicméně nakonec inkasoval od Vitalije Bujalskyje.

Domácí měli více času míč na kopačkách, střelecky byli rovněž aktivnější než jejich soupeř, a ke třem bodům tak měli asi o něco blíže. Především ve druhé půli, čím více se blížil konec zápasu, se jako by hosté více zatahovali dozadu a bránili průběžnou plichtu, což se jim ve finále nevyplatilo. Šest minut před koncem ukrajinský celek rozhodl o svém úspěchu.

Jako první zahrozilo Dynamo v 7. minutě, to když zpoza šestnáctky napřáhl z voleje Sydorčuk, nicméně ten napřímo protivníkovu bránu neohrozil, protože jeho zakončení stačil zablokovat bránící Bachirou. V 18. minutě se snažil o změnu bezbrankového skóre Verbič, jenž vypálil opravdu hodně nebezpečně, nicméně kýžený a chtěný prostor minul.

Jen o chvilku později se výrazněji ozvalo taktéž Malmö, a to zásluhou Riekse, jenž tlačil svou střelu k tyči, avšak na gólmana Bojka si nakonec nepřišel, jelikož ten zasáhl svou rukavicí. Domácí jinak do přestávky pokračovali za honbou k vedení, ve 27. minutě však nenašel správnou mušku Bujalskyj a ve 29. minutě se nedokázal trefit ani Cyhankov.

I ve druhém poločase byli svěřenci trenéra Oleksije Mychajlyčenka hladovější po výhře, pořád se jim ale nedařilo prolomit defenzívu houževnatých Himmelsblatt. V 54. minutě se v tutové pozici zjevil stále neúnavný Bujalskyj, jenže z blízkosti napálil jen brankáře Dahlina, po hodině hry si vstřelil málem vlastní branku Nielsen, avšak Dahlin stačil zasáhnout.

Klíčový okamžik celého střetnutí přišel na řadu až v 84. minutě. Bujalskyj přebral přihrávku Šepeljeva do běhu, dostal se za defenzívu Malmö, a ačkoli se bránící Bengtsson snažil situaci ještě zažehnat skluzem pod sokovy nohy, byl v souboji příliš pozdě, a tak obdrženému gólu prostě nezabránil. Marně se pak hosté snažili s negativním rezultátem ještě něco udělat.

Více informací k zápasu

FC Kodaň - FC Lugano 1:0

19.09.2019 18:55

Góly: 50. Michael Santos

Kodaň potvrdila úlohu favorita proti švýcarskému Luganu a vybojovala všechny tři body po těsné výhře 1:0, na které se však výrazně natrápila. Čtvrteční utkání bylo ze statistického pohledu velmi vyrovnané, dánský výběr rozhodl o svém úspěchu krátce po změně stran a hubený náskok udržel až do závěrečného hvizdu. Hosté se však za svůj výkon rozhodně nemusejí stydět, k bodovému zisku totiž neměli příliš daleko.

Úvodní větší příležitost se zrodila krátce po odehrané čtvrthodině a dostali se do ní domácí. Po tečovaném centru z levého křídla od Bengtssona se propracoval k nadějné hlavičce Soteriou, nicméně brankář Baumann se předvedl s fantastickým zákrokem zhruba půl metru před brankovou čarou a balón reflexivně odvrátil do strany. Ve 24. minutě byli domácí ještě blíže ke skórování, jen centimetry chyběly právě Bengtssonovi.

Po akci na levém křídle a následné hlavičce jednoho z bránících hráčů se odrazil míč právě na kopačku zkušeného jednatřicetiletého švédského obránce, který razantním projektilem z deseti metrů orazítkoval bližší konstrukci. Až do konce úvodního dějství hosté spolehlivě bránili a protivníka k ničemu nepouštěli, také po změně stran se obrázek hry příliš neměnil. K rozhodujícímu okamžiku čtvrtečního střetnutí došlo v 50. minutě.

Na levé straně pokutového území odvedl pořádný kus práce Bengtsson a odcentroval před branku, kde se nabíhající uruguayský útočník Michael Santos odpoutal do svého bránícího protivníka a přesně umístěnou hlavičkou rozvlnil síť, Baumann v tuto chvíli neměl žádnou šanci na úspěšný zákrok. Hosté mohli okamžitě odpovědět o tři minuty později, jenomže Carlinhos svou střelou z hranice pokutového území minul pravou tyč o několik decimetrů.

V následujícím průběhu se Lugano marně snažilo najít recept na dobře organizovanou defenzívu soupeře, balón do branky dopravilo v 74. minutě. Po centru z pravého křídla hlavičkoval přesně Aratore, jenomže jeho branka nemohla být uznána kvůli zhruba půlmetrovému ofsajdovému postavení. Pak již k ničemu nebezpečnému nedošlo, Lugano se příště utká s ukrajinským Dynamem Kyjev a Kodaň zavítá na půdu švédského Malmö.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Dynamo Kyjev (UKR)11001:03
 FC Kodaň (DEN)11001:03
3.Malmö FF (SWE)10010:10
 FC Lugano (SUI)10010:10
Skupina C

FC Basilej - FK Krasnodar 5:0

19.09.2019 18:55

Góly: 9. Kevin Bua, 40. Kevin Bua, 52. Luca Zuffi, 55. Tonny Vilhena (vl.), 79. Noah Okafor

Švýcarsko-ruská konfrontace v St-Jakob-Parku dopadla jednoznačně pro domácí Basilej. Souboj dvou vyřazených týmů z předkola Ligy mistrů zcela ovládla Basilej, která protivníkovi z dalekého Krasnodaru uštědřila bůra.

Čekal se o dost vyrovnanější zápas, ale Basilej byla od začátku zcela nekompromisní. Soupeře okamžitě zatlačila a v 9. minutě šla do vedení. Do rozhozené obrany vlétl rychlonohý Kevin Bua, nikdo mu nezatarasil cestu a zabránit gólu nedokázal ani Safonov, který pár minut předtím vytáhl proti Fabianu Freiovi skvělý zákrok. Basilej nadále pokračovala v aktivitě, ale s první šancí přispěchal i Krasnodar, domácí zachránil ve spolupráci s defenzívou Omlin. Ještě v prvním poločase domácí navýšili vedení, nejprve Uroš Spajić hlavičkoval vedle a za chvíli dostal opět prostor ve vápně Kevin Bua a lehkým obloučkem přes Safonova zvýšil.

Murad Musaev musel o přestávce reagovat, ale ani střídáním hru svých svěřenců nezlepšil. Spíše naopak, v 52. minutě potrestal ztrátu balónu přesnou ranou k tyči Luca Zuffi a jen o tři minuty později zamířil do vlastní sítě Tonny Vilhena.

Býkům se na začátku druhého poločasu utkání definitivně rozpadlo. Basilej dál neměla potřebu bezhlavě útočit a hra se zhruba do 70. minuty často kouskovala. Zlomenému soupeři domácí ještě zasadili poslední ránu jedenáct minut před koncem a znovu po obrovské chybě defenzívy. Lacinou ztrátu tentokrát potrestal Noah Okafor.

Basilej pak měla ještě šance na další góly, ale skóre se nezměnilo. Pro Krasnodar se zápas proměnil v noční můru a Murad Musaev bude mít svým svěřencům co říci.

Více informací k zápasu

Getafe CF - Trabzonspor 1:0

19.09.2019 18:55

Góly: 18. Ángel Rodríguez

Getafe se do evropských pohárů vrací výhrou. A když řeknu, že soupeře k ničemu nepustilo, bude to přesné. Brankář španělského celku si totiž proti tureckému Trabzonsporu nemusel připsat ani jeden jediný zákrok.

Getafe bylo jedním z nejpříjemnějších překvapení loňského ročníku LaLigy a nechybělo mnoho, aby se dostalo protlačilo do Ligy mistrů. Nakonec se muselo "spokojit" jen s Evropskou ligou, která však pro něj bude velkým úspěchem. A hned první duel ukázal, že Getafe má co nabídnout. Trabzonspor je poměrně zkušeným týmem a domácí to s ním neměli mít zase tak jednoduché.

Tým, ve kterém nastupují jména jako Erdogan, Obi Mikel, Sturridge nebo Avdijaj se Sosou se ale dnes rozhodně nepředvedl v dobrém světle. Starala se o to především domácí obrana, která pracovala výborně, jistě a přesně. Turci sice na začátku tvořili hru a působili nebezpečnějším dojmem, ale na brankáře Chichizolu neposlali jedinou střelu.

V 18. minutě se navíc stadion Coliseum Alfonso Perez mohlo poprvé radovat. Timor byl faulován a centrovaný míč ze strany nedokázali hosté ubránit. K hlavičce se dostal zkušený útočník Ángel Rodríguez, který hlavou z úhlu překonal brankáře Uğurcana Çakıra zakončením opřeným o brankovou konstrukci - 1:0 pro domácí Getafe.

Úspěšný střelec první branky se dostal k míči u vápna ještě o pár minut později, ale tentokrát jeho ránu srazil obránce Campi. Jinak hra hostujícího celku vykazovala plno nepřesností a kvůli zbytečným faulům na hraně pravidel byla dost rozkouskovaná. Trabzonspor každopádně prohrával a s tím bylo třeba něco udělat. Nastoupil proto někdejší anglický reprezentant Daniel Sturridge.

V 57. minutě ale i pozorná obrana Getafe chybovala. Nyom dostal u vlastního vápna jesle a Trabzon se řítil dopředu. Nebýt pohotového skluzu vracejícího se Gonzáleze, tak mohl útočník Alexander Sørloth zakončovat do prázdné brány!

Po hodině hry se přes Novákovu stranu dostal centr až k brankáři Çakırovi, který musel zakročit. Kdyby míč nevyboxoval, pravděpodobně by ho překonal pohotový Kenedy. Dvacet minut před koncem utkání se pokusil zakončit opět Ángel Rodríguez, jenže mířil těsně vedle tyče. Utkání proto skončilo těsnou výhrou domácích, přičemž turecký sok nevyslal na Chichizolu ani jednu střelu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.FC Basilej (SUI)11005:03
2.Getafe CF (ESP)11001:03
3.Trabzonspor (TUR)10010:10
4.FK Krasnodar (RUS)10010:50
Skupina D

PSV Eindhoven - Sporting CP 3:2

19.09.2019 18:55

Góly: 20. Donyell Malen, 25. Sebastián Coates (vl.), 48. Timo Baumgartl - 38. Bruno Fernandes (pen.), 82. Pedro Mendes

Nizozemské PSV potvrdilo úlohu favorita proti portugalskému Sportingu a v domácím prostředí ho dokázalo porazit po výsledku 3:2, ovšem především v závěru utkání se o tříbodový zisk pořádné strachovalo. Vicemistr uplynulého ročníku nejvyšší nizozemské soutěže vedl během pětadvaceti minut o dvě branky, jenže soupeř hned dvakrát dokázal snížit na rozdíl jediné branky a živil tak naději na bodový zisk až do úplného konce.

Eindhoven se na vyprodaném stadionu Philips dostal do vedení ze své první vážnější příležitosti po necelých dvaceti odehraných minutách. Hrdina víkendového střetnutí Donyell Malen, který vsítil všech pět branek svého výběru, si tentokráte po přihrávce od Ihattarena navedl míč před hranici pokutového území a levačkou tvrdě vypálil, i kvůli lehké teči brankáře Ribeira se odrazil balón od vzdálenější konstrukce do sítě.

O šest minut později přidali svěřenci trenéra Marka van Bomella druhou trefu. Na pravé straně šestnáctky se ocitl Bruma a adresoval přihrávku do předbrankového prostoru, vracející se Sebastián Coates ve snaze odvrátit míč do bezpečí před nabíhajícím Malenem nezahrál ve skluzu tak, jak chtěl a pouze nešťastně zamířil do levého spodního rohu. Lisabonskému klubu svitla naděje na bodový zisk necelých deset minut před přestávkou.

Ve vlastní šestnáctce si počínal až příliš agresivně Hendrix a slovenský rozhodčí Kružliak okamžitě nařídil penaltu. K té se postavil Bruno Fernandes a střelou do levého horního rohu ji bezpečně proměnil - 2:1. Domácí skvěle vstoupili do druhého poločasu a dvoubrankové vedení si vzali zpět. Po rohovém kopu z levé strany od Ihattarena si seběhl do volného prostoru Timo Baumgartl a z voleje nádherně zavěsil do levé šibenice.

V 52. minutě mohl definitivně pojistit výhru PSV aktivní Ihattaren, ale Ribeiro si poradil a zkrotil balón ve svých rukavicích. Následně hlavičkoval těsně vedle Fernandes a stejný hráč pak nechal vyniknout gólmana Zoeta z přímého volného kopu. Zhruba dvacet minut před koncem se domácí strážce opět blýskl proti ráně Fernandese, v 82. minutě přidal druhý gól Sportingu Pedro Mendes parádním projektilem z dvaadvaceti metrů k přední tyči. CP se však na nic dalšího již nezmohlo, výsledek se proto již nezměnil.

Více informací k zápasu

LASK Linz - Rosenborg BK 1:0

19.09.2019 18:55

Góly: 45+3. James Holland

LASK se do základních skupin Evropské ligy probojovalo vůbec poprvé ve své historii a při své premiéře dokázalo skolit v tomto ohledu daleko zkušenější Rosenborg. Podařilo se mu udržet čisté konto, zaznamenalo přitom v nastavení první půle branku zásluhou Jamese Hollanda a získalo velmi důležité tři body v pranici o dvě postupová místa.

PSV a Sporting, se kterými se rakouský vicemistr následně utká, představují papírově bezpochyby pořádně těžký kalibr. I proto pro něj bylo velmi důležité zvládnout vzájemný duel s nefavorizovaným klubem z Trondheimu, aby mohl reálně usilovat o jarní play-off. Minimálně střelecky byl aktivnější, byl tedy ke třem bodům určitě blíže.

Troillongan drželi sice více míč na svých kopačkách, vyprodukovat však finální přihrávku nebo dostat svého soka na delší období pod nějaký soustavnější tlak se jim ovšem za celých devadesát minut nepodařilo. Všudy všeho si připsali na své konto pouhých pět střel, z toho jedna jediná mířila mezi tři tyče. V ofenzívě zkrátka působili bezradným dojmem.

Úvodní minuty tohoto klání patřily Die Schwarz-Weissen. V 7. minutě se propracoval do velmi dobré pozice Tetteh, pravačkou ovšem napřímo gólmana Hansena neohrozil, jelikož mířil jen mimo. Ghanský forvard o deset minut později mohl načít bezbrankové skóre ještě jednou, ovšem s jeho pokusem si Hansen poradil a v podnikání mu zamezil.

Šest minut před přestávkou mohl Linec udeřit z další slušné možnosti. Goiginger si v pokutovém území narovnal míč na svou pravačkou a ostře vypálil, Hansen měl však zase své rukavice připravené. O osudu utkání rozhodla na konci půle standardka, po centru z rohového kopu od Michorla protečoval balón do sítě naskakující Holland.

Rosenborg se na žádnou odpověď během celé druhé pětačtyřicetiminutovky nezmohl, ba naopak mohl spíše inkasovat. Třeba krátce po změně stran se v obrovské šanci neprosadil Klauss, jenž mohl skórovat i v 88. minutě, avšak s jeho zakončením si poradil Hansen. V samotném závěru ještě pálil Raguz, ale bránu Hansena o kousek minul.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.PSV Eindhoven (NED)11003:23
2.LASK Linz (AUT)11001:03
3.Sporting CP (POR)10012:30
4.Rosenborg BK (NOR)10010:10
Skupina E

Stade Rennes - Celtic FC 1:1

19.09.2019 18:55

Góly: 38. M'Baye Niang (pen.) - 59. Ryan Christie (pen.)

Měl to být vyrovnaný zápas dvou protivníků, kteří v úvodu sezóny nevykazovali nijak špatnou formu. Tohle tvrzení nakonec mělo reálné základy. Rennes skórovalo do poločasu, Celtic, jenž mimochodem závěr zápasu dohrával o deseti mužích v poli, po přestávce, a urodila se asi zasloužená plichta. Obě branky padly po proměněných penaltách.

Možná že o něco lepšími výsledky disponoval před tímto mačem skotský celek, který měl na svém kontě šest výher v řadě, ovšem Les Rouge et Noir na domácí scéně rovněž nijak výrazněji nezaháleli, v tabulce se drželi druzí hned za vedoucím PSG, jen jim úplně nevyšly dva poslední duely před a po reprezentační pauze proti Nice a během derby v Brestu.

SRFC bylo v prvním poločase přece jenom o něco lepším mužstvem, nebo alespoň na hřišti působilo hladověji. Ve 13. minutě se mu podařilo zahrozit poprvé, to když Raphinha popotáhl míč po pravé straně až k brankové čáře, následně nacentroval do druhé vlny nabíhajícímu si Grenierovi, jenž, leč osamocen, usměrnil hlavičkou balón pouze hodně mimo bránu.

Po půlhodině hry vyprodukoval dobrý projektil sám Raphinha, který teprve nedávno přišel do klubu z portugalského Sportingu za rekordních dvacet miliónů eur, tlačil míč svou levačkou na zadní tyčku, avšak gólman Forster stačil zasáhnout. Až ve 37. minutě se mužstvo z Bretaně gólově prosadilo. Dopomohl mu k tomu hvizd sudího Josého Sáncheze.

Hostující stoper Ajer, jenž ještě před několika dny trpěl lehkým zdravotním šrámem, si v šestnáctce počínal velmi nešikovně vůči pronikajícímu Niangovi, jehož stáhl za dres, a nařízen byl tak pokutový kop. Jediný typický hrot Rennes se pak sám chopil exekuce, zkušeně si počkal, kam se mu hne Forster, a zamířil velmi snadno do jeho protipohybu.

Celticu se podařilo vyrovnat také díky penaltě. Ve vápně se postavil Da Silva do cesty Forrestovi, který si pro faul chytře došel, a Christie následně z bílého puntíku nezaváhal. I když se podařilo brankáři Mendymu vystihnout směr soupeřovy střely, nedosáhl na ní. Ve zbytku klání se pak diváci v Roazhon Parku žádného dalšího gólu nedočkali.

Oba mančafty měly ještě dvě možnosti na to, jak změnit nerozhodný stav, jenže Grenier z přímého kopu v 64. minutě trefil tyčku a o dvě minuty později nezakončoval přesně Forrest. V nastavení došlo ještě na červenou kartu, střídající Bayo totiž nesmyslně atakoval Mendyho, a protože už žlutou kartu v 89. minutě obdržel, pakoval se předčasně ze hřiště.

Více informací k zápasu

CFR Cluj - SS Lazio 2:1

19.09.2019 18:55

Góly: 41. Ciprian Deac (pen.), 75. Billel Omrani - 25. Bastos

Lazio sice podle předpokladů vedlo nad domácí Kluží, jenže nakonec domů neveze ani bod. O senzaci se postarali Deac se střídajícím Omranim.

Lazio cestovalo do Rumunska s jediným cílem - vyhrát. K tomu trenér Simone Inzaghi využil hráče jako Acerbi, Bastos, Jony, nebo Caicedo. Úplně poprvé vyběhl na trávník s kapitánskou páskou záložník Sergej Milinković-Savić a do základu se dostal i slovenský stoper Denis Vavro. Římský klub si musel dávat velký pozor na útočníka Deace.

První minuty mnoho šancí nenabídly a diváci na ni čekali až do 12. minuty. Rychlý centr před vápno překvapil obranu domácích, na což nejrychleji reagoval mladý útočník Correa. Následně si naskočil na míč, který na hranici malého vápna poslal přímo na branku. Brankář Arslauskis však byl pozorný a míč dokázal vyrazit mimo svou bránu. Rohový kop hostů o něco později hlavičkoval ve vápně Milinković-Savić, ale míč zamířil přímo do hráče před ním a ten ho vyrazil.

Biancocelesti hráli mnohem aktivněji a odměnou jim byla úvodní branka celého utkání. Ve 25. minutě Lazio zahrávalo rohový kop nakrátko. To domácí nezaregistrovali a následný centr neuhlídali. Toho využil řízný stoper Bastos a tvrdou hlavičkou poslal míč do sítě!

Po třiceti minutách Lazio udeřilo téměř podruhé. Mladý obránce Manuel Lazzari intuitivně podnikl dlouhý sprint za centrem, míč dostihl a ještě obešel posledního soupeře. Těsně před brankářem Arslauskisem ale mířil mimo. Lazio hrálo lépe, ale ani to mu nestačilo. Ve 40. minutě totiž záložník Lucas Leiva fauloval svého soupeře přímo ve vápně a sudí prostě musel pískat penaltu. K té se postavil útočník Ciprian Deac a srovnal na 1:1.

Po změně stran se na hřiště dostavil Billel Omrani a byla to velmi dobrá volba. Kluži narostla křídla a záhy se to projevilo před branou Italů. Právě Omrani unikal s míčem hostující obraně a svoji střelu poslal centimetry vedle levé tyče! Lazio se uchýlilo spíše k rychlým brejkům a jeden z nich po hodině hry málem proměnil Jony. Jeho krásnou střelu však likvidoval brankář Arslauskis.

To ale nebylo všechno, protože v 75. minutě se domácím povedl obrat! Na začátku bylo břevno smolně trefené, od nějž se míč odrazil do hry a našel ho střídající Omrani. Ten přehlavičkoval blízko postaveného Strakoshu a Kluž zvítězila.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.CFR Cluj (ROU)11002:13
2.Stade Rennes (FRA)10101:11
 Celtic FC (SCO)10101:11
4.SS Lazio (ITA)10011:20
Skupina F

Eintracht Frankfurt - Arsenal FC 0:3

19.09.2019 18:55

Góly: 38. Joseph Willock, 85. Bukayo Saka, 88. Pierre-Emerick Aubameyang

Po groteskně špatném ligovém vystoupení proti Watfordu si londýnský Arsenal se vším všudy spravil chuť v úvodním zápase Evropské ligy proti Frankfurtu. Na půdě papírově nejtěžšího soupeře ze skupiny, která dále čítá Standard Lutych a Vitórii Guimares, se Kanonýři ve výrazně pozměněné sestavě opět nevyvarovali děravé obrany, ovšem směrem dopředu předvedli excelentní výkon a konečnou výhru 3:0 si zcela zasloužili. Hlavní hvězdou večera byl mladičký Bukayo Saka, autor jedné branky a dvou přihrávek.

Teprve osmnáctiletý produkt mládežnické akademie Arsenalu dostal od Unaie Emeryho šanci ukázat své kvality od první minuty a této příležitosti plnohodnotně využil. V první půli po jeho přihrávce s trochou štěstí skóroval další mladý odchovanec Joe Willock, po změně stran se právě na Sakovi vykartoval Dominik Köhr a oslabený Frankfurt pak v závěru dvakrát inkasoval, když se nejprve Saka prosadil brilantní střelou zpoza šestnáctky a pár minut nato díky skvělému napadání poslal do samostatného úniku Piérra-Emericka Aubameyanga, který suverénně vsítil třetí a poslední gól večera.

Frankfurt do zápasu nastupoval z pozice loňského semifinalisty Evropské ligy, který v evropských pohárech naposledy prohrál před domácími fanoušky v roce 2006, a do zápasu vůbec nevstoupil špatně. Nebýt pozorného Emiliana Martíneze, který při svém prvním zápase sezony naskočil za stoperskou dvojkou s kontroverzní pověstí Luiz-Mustafi, by Arsenal čisté konto udržel jen stěží. Jako první argentinského gólmana prověřil Moussa Sow a poté aktivní Filip Kostić.

V zápase otevřených obran a ještě otevřenějších záložních řad však byli tím nebezpečnějším týmem Kanonýři. Velké příležitosti zprvu zahodili Torreira, Willock a Emile Smith Rowe, další z talentovaných odchovanců, který nastoupil v červeném dresu poprvé v sezoně, ovšem v 37. minutě se již hosté dočkali. Joe Willock si v šestnáctce podsekl míč do středu hřiště a jeho následnou ránu tečoval domácí kapitán Abraham tak nešťastně, že míč přeletěl brankáře Trappa a od břevna se odrazil za brankovou čáru. Když pak Martínez skvěle zneškodnil pokus Andrého Silvy a Aubameyangovi na poslední chvíli zabránil v zakončení Hinteregger, šlo se do kabin za těsného vedení Arsenalu.

Hned na úvod druhé půle mohl být náskok Emeryho týmu dvojnásobný, jenže střílený centr Granita Xhaky z přímého kopu za strnulého přihlížení všech na stadionu skončil pouze na břevně. Oproti zmíněnému duelu s Watfordem navíc Kanonýři nesundávali nohu z plynu ani za vedoucího stavu a nadále se hnali dopředu - Trapp sice šance Willocka se Sakou zneškodnil, ale v závěrečné desetiminutovce přece jen ještě dvakrát inkasoval. To už Eintracht dohrával utkání v desíti, neboť Köhr za podražení unikajícího Saky uviděl druhou žlutou kartu.

O uklidnění nervů hostujících fanoušků se nezastavitelný Saka postaral pět minut před koncem. Po přihrávce střídajícího Pepeho osmnáctiletý talent využil chvilkového nedostoupení bránícího hráče a výtečnou kroucenou střelou na zadní tyč obstřelil marně se natahujícího Trappa. Tři minuty nato pak tentýž hráč vypíchl míč čím dál rozhozenější obranš Frankfurtu a nastartoval samostatný únik Aubameyanga, jenž měl v zakončení tváří v tvář Trappovi moře času a bezpečně míč uklidil do sítě. Arsenal tak uštědřil Frankfurtu vůbec historicky nejvyšší domácí porážku v evropských soutěžích a do nadcházejícího zápasu s Aston Villou vstupuje v lepším rozpoložení. To Eintracht čeká v neděli Borussia Dortmund.

Více informací k zápasu

Standard Lutych - Vitória SC Guimarães 2:0

19.09.2019 18:55

Góly: 66. Florent Hanin (vl.), 90+1. Paul-José M'Poku

Správnou nohou vykročil do Evropské ligy Standard Lutych. Vedoucí tým belgické ligy porazil 2:0 Vitórii Guimarães, když po hodině hry otevřel skóre vlastním gólem Florent Hanin a v nastaveném čase pečetil výsledek Paul-José M'Poku.

Lutych vstupoval do zápasu s portugalskou Vitórií jako mírnější favorit, ale utkání bylo od začátku víceméně vyrovnané a bohužel musíme konstatovat, že s minimem brankových příležitostí. O častější střelbu se sice pokoušeli hostující hráči, ale první poločas žádnou gólovku nepřinesl. Za zmínku stojí jen nepřesný volný přímý kop v podání Limbombeho.

Zdálo se, že ani druhá půle nepřinese změnu, ale v 66. minutě si srazil Vojvodův centr do vlastní sítě Florent Hanin a Portugalci ztráceli jeden gól. Hosté byli blízko vyrovnání jedenáct minut před koncem, ale brankář Milinković-Savić fantasticky vyrazil hlavičku Tapsoby. Více hosté ale nezvládli a v první minutě nastavení inkasovali druhý gól, který definitivně rozhodl o vítězi.

Bondarenko nezvládl odhlavičkovat dlouhý nákop a průbojný Paul-José M'Poku překonal brankáře Silvu. Standard Lutych začal učinkování v základní skupině Evropské ligy důležitou výhrou.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Arsenal FC (ENG)11003:03
2.Standard Lutych (BEL)11002:03
3.Vitória SC Guimarães (POR)10010:20
4.Eintracht Frankfurt (GER)10010:30
Skupina G

FC Porto - BSC Young Boys 2:1

19.09.2019 21:00

Góly: 8. Tiquinho Soares, 29. Tiquinho Soares - 15. Jean Pierre Nsamé (pen.)

Velmi atraktivní čtveřice týmů byla nalosována do skupiny G Evropské ligy, ze zahajovacího souboje mezi Portem a Young Boys Bern vyšli díky první půli lépe domácí. Za ty dvakrát skóroval Soares, a tak k ničemu byla vyrovnávací penalta Nsameho.

Už v osmé minutě dostal Tiquinho Soares vysoký pas na hranici šestnáctky, který si hrudí narazil o Díaze. Těžko říct, zda v momentě zpětné přihrávky nebyl brazilský kanonýr v ofsajdu, sudí si to ale nemyslel a nechal tak Soarese podél brankáře zakončit. Portugalci brzy mohli své vedení navýšit, Danilova střela levačkou gólmana pořádně vyděsila.

Na druhé straně se Assalé dostal mezi dvěma obránci pro míč, píchl si jej okolo brankáře a přes něj také přepadl. Rozhodčí bez váhání nařídil pokutový kop. Jeho exekuce se ujal Jean-Pierre Nsamé, jenže dělovkou do horního rohu srovnal stav utkání.

Po pětadvaceti minutách Corona rozehrál roh na hlavu Danila, jehož hlavička trefila tyč. Zanedlouho ale už Porto zase vedlo. Díazův pokus o lob přes obranu za sebe hlavou prodloužil Otavia do míst, kam si už zabíhal Corona. Ten před bránou objevil dobíhajícího Tiquinha Soarese a připravil mu snadný gól.

Ve druhé půli to byl opět Soares, kdo měl blízko brance. Jeho přízemní střela ale tyč těsně minula. Na opačném konci hřiště se k ráně ze strany dostal García, připravený Marchesín jeho pokus ovšem vychytal. V závěru sice neuspěl Fábio Silva, to však nic na výhře Porta nezměnilo.

Více informací k zápasu

Rangers FC - Feyenoord Rotterdam 1:0

19.09.2019 21:00

Góly: 24. Sheyi Ojo

Rangers zvládli papírově vyrovnanou bitvu s nizozemským Feyenoordem a před vlastními fanoušky ho přehráli nejtěsnějším poměrem 1:0, jediný gól čtvrtečního střetnutí vsítili v polovině úvodního dějství a pak udrželi hubený náskok až do závěrečného hvizdu. Rotterdamský výběr tentokráte nepotvrdil ofenzivní kvality a jeho čtyřzápasová vítězná šňůra tedy skončila, naopak skotský celek zaznamenal nesmírně cenný skalp.

Přitom hosté nevstoupili do tohoto utkání vůbec špatně a první větší možnost si vypracovali po sedmi odehraných minutách. Po přesně načasované přihrávce na pravou stranu pokutového území okamžitě vypálil Larsson a činit se musel brankář McGregor, následná dorážka z hodně ostrého úhlu skončila v boční síti. Neuběhly ani dvě minuty a na opačné straně dostali domácí obrovskou příležitost ke skórování.

Edgar Ié totiž zahrál ve vlastní šestnáctce rukou a španělský rozhodčí Antonio Mateu Lahoz bez váhání nařídil pokutový kop. K němu se postavil James Tavernier a selhal, svým přízemním projektilem totiž orazítkoval pouze pravou tyč. V 19. minutě se chvěla branková konstrukce podruhé, když z deseti metrů napřáhl Arfield a jeho pohotová střela se odrazila od spodního okraje břevna zpět do pole. Rangers se přeci jen dočkalo o pět minut později.

Dvaadvacetiletý záložník s nigerijskými kořeny Sheyi Ojo, který hostuje v klubu z anglického Liverpoolu, využil vyhraného osobního souboje od Barišiće a zkusil štěstí z dvaadvaceti metrů. Jeho utěšená rána zaplavala nad gólmanem Vermeerem a skončila v síti, hostující strážce neměl nejmenší naději zasáhnout. Stejný hráč mohl přidat svůj druhý gól zhruba pět minut před přestávkou, ale jeho pokus z dvanácti metrů byl na poslední chvíli zablokován.

Ve druhém dějství vyložených možností ubylo a lehce opadlo také tempo hry. Hosté mohli srovnat krok v 67. minutě, nicméně rychlonohý Larsson svou skákavou střelou z pětadvaceti metrů nepřekvapil pozorného McGregora. Asi deset minut před závěrečným hvizdem se v poslední šanci ocitl Narsingh a McGregor měl co dělat, aby jeho razantní projektil směřující ke vzdálenější konstrukci vyrazil do strany, svůj výběr tak opět výrazně podržel.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.FC Porto (POR)11002:13
2.Rangers FC (SCO)11001:03
3.BSC Young Boys (SUI)10011:20
4.Feyenoord Rotterdam (NED)10010:10
Skupina H

Ludogorec Razgrad - CSKA Moskva 5:1

19.09.2019 21:00

Góly: 48. Wanderson, 50. Jody Lukoki, 52. Claudiu Keșerü, 69. Claudiu Keșerü, 73. Claudiu Keșerü (pen.) - 11. Igor Divejev

Moskevské CSKA prohrálo šokujícím způsobem na půdě Ludogorce, ačkoli od jedenácté minuty vedlo. Branka Divejeva ale nestačila, protože po změně stran se utrhl ze řetězu Claudiu Keșerü a hattrickem pomohl Bulharům k destruktivnímu skóre 5:1.

Brankář Igor Akinfejev toho ve své bohaté kariéře zažil už hodně, ale na tenhle večer jen tak nezapomene, i když se asi bude hodně snažit. Ruský celek byl jasným favoritem utkání a po prvních 45 minut tuto roli splňoval. Ale co se dělo po změně stran, to se jen tak nevidí. Přitom vše začalo tak dobře. V 5. minutě CSKA zachránila tyč po střele Wandersona a o šest minut později se Rusové prosadili. Nikola Vlašić zahrál standardní situaci perfektně a naskakující obránce Igor Divejev se nemýlil.

Jenže to jenom povzbudilo domácí Ludogorec. Ve 20. minutě se kanonýr Claudiu Keserü poprvé předvedl a jen skvělé reflexy brankáře Akinfejeva zabránily srovnání skóre. CSKA se ale ubránilo. Ještě v poločase to vypadalo, že se mu povede přidat jednu branku a všichni budou spokojeni. Chyba lávky.

Ve 48. minutě spustil Ludogorec totální ofenzivu, z níž rezultovala dělovka Wandersona, která prošla Akinfejevovi pod rukou. O pouhé dvě minuty později už evidentně hladovější Ludogorec vedl. Nedjalkov z levé strany poslal míč do pokutového území přesně na naběhnutého Jodyho Lukokiho, kterého obránci CSKA neuhlídali. A to nebylo všechno, protože za další dvě minuty Akinfejev opět inkasoval. Po centru Wandersona se ukázkově z voleje přesně trefil Claudiu Keserü - 3:1.

CSKA se marně snažilo o zvrat, ale v podstatě nebylo schopné si konstruktivně přihrát. Nečekaný vývoj utkání ho dokonale zasáhl. Rusové přitom poměrně často okopávali kanonýra Claudia Keserüa a ten se jim za to pomstil nejlepším možným způsobem.

V 68. minutě si naběhl do vápna a zpracoval pobídku od Antona Nedjalkova, kterou snadno umístil za Akinfejevova záda. A když pak zkušený gólman fauloval ve vápně Marcelinha, bylo jasné, kdo si postaví míč. Opět Keserü a opět další branka. Zkušený veterán zkompletoval hattrick a potopil moskevského giganta.

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - Ferencvárosi TC 1:1

19.09.2019 21:00

Góly: 60. Matías Vargas - 10. Javi López (vl.)

Překvapivou remízou 1:1 skončilo utkání na Estadi Corenllá - El Prat v Barceloně. Místní Espanyol nenaplnil roli favorita a s Ferencvárosem si rozdělil body. Šlo o utkání dvou týmů, které se v základní skupině evropského poháru objevily po dlouhé době. Obě branky vstřelili domácí, jednu ovšem do vlastní sítě.

Favoritem zápasu byl jednoznačně španělský celek z Katalánska - Espanyol. Maďarský soupeř neměl na El-Pratu co ztratit a jak se nakonec ukázalo, to mu hrálo do karet.

Espanyol měl v utkání převahu, ovšem vůbec mu nevyšel začátek. První varování na branku Diega Lópeze vyslal nebezpečnou střelou těsně vedle tyče Isael a za další tři minuty stejný hráč zadělal na úvodní gól. Pas za obranu přeměnil v přihrávku před branku, kterou si do vlastní sítě srazil Javi López. Domácí pak sice měli územní převahu, ale jejich útoky byly pomalé a defenzíva Ferencvárose se pokaždé stačila zformovat. Za celý první poločas neměl Espanyol jedinou velkou šanci, ale je nutno pochválit obranu Maďarů, která pracovala velice zodpovědně.

Španělé měli na vyrovnání spoustu času, ale museli si dávat pozor na zadní vrátka. V 51. minutě vystrašil domácí příznivce opět Isael, který rozehrál standardní situaci zcela po vzoru Ronaldinha z mistrovství světa v roce 2002. Tehdy Brazilec načapal v brance Anglie Davida Seamana, ale Isael stejně úspěšný nebyl, protože balón skončil na brankové konstrukci.

Za domácí byl hodně nebezpečný Wu Lei, který se často dostával do koncovky, ale stejně často narážel na Dibusze. Snaha Espanyolu nakonec přeci jenom vedla k vyrovnání. Přesně po hodině hry přišel do vápna Maďarů nákop, který v náběhu trefil hlavou do sítě Matías Vargas. Espanyol cítil šanci na zvrat a i když soupeř hru kouskoval, šanci si vytvořil. V 77. minutě orazítkoval střelou z druhé vlny tyčku Esteban Granero. Další tlak Katalánců už se ale nekonal, takže první vzájemný souboj skončil překvapivou remízou.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Ludogorec Razgrad (BUL)11005:13
2.Espanyol Barcelona (ESP)10101:11
 Ferencvárosi TC (HUN)10101:11
4.CSKA Moskva (RUS)10011:50
Skupina I

VfL Wolfsburg - PFK Oleksandrija 3:1

19.09.2019 21:00

Góly: 20. Maximilian Arnold, 24. Admir Mehmedi, 67. Josip Brekalo - 66. Jevhen Banada

Vlci z Wolfsburgu úspěšně vstoupili do základní skupiny Evropské Ligy a porazili ukrajinskou Oleksandriji v poměru 3:1, o svém úspěchu rozhodli již v prvním poločase. V něm totiž skórovali hned dvakrát a na snížení protivníka okamžitě odpověděli, do tabulky si tak připisují povinné tři body. Domácí byli ve všech ohledech lepším výběrem a mohli vyhrát i větším rozdílem, i přesto mohou být s výsledkem spokojeni.

Hosté přitom nezačali vůbec špatně a první větší příležitost si vypracovali po sedmi minutách hry. Z nějakých pětadvaceti metrů napřáhl Buchal a jeho střele nescházela razance ani přesnost, ovšem s výborným zákrokem se vytáhl brankář Pervan a podržel svůj výběr. Domácí se z ničeho nic dostali do vedení přesně po dvaceti odehraných minutách, kdy se prosadil pětadvacetiletý záložník Maximilian Arnold.

Ten po nahrávce od Weghorsta zkusil štěstí z více jak třiceti metrů a jeho skákavý projektil nedokázal gólman Pankiv zkrotit, míč totiž propadl mezi jeho rukavicemi do sítě. Neuběhly ani čtyři minuty a Wolfsburg si vytvořil dvoubrankový náskok. Brekalo odvedl skvělou práci na pravé straně pokutového území a předložil balón pro nabíhajícího Admira Mehmediho, jenž svou parádní technickou střelu usměrnil přímo ke vzdálenější konstrukci.

Poté se po vyložených možnostech slehla zem, domácí se nikam netlačili a ukrajinský výběr naopak nemohl najít recept na dobře organizovanou defenzivu protivníka. PFK se vrátilo do hry o bodový zisk v 66. minutě. Hrečyškin po přímém volném kopu z pravé strany našel v předbrankovém prostoru skluzujícího Jevhena Banadu a ten si věděl rady, zblízka totiž překvapil Pervana a balón umístil přesně mezi jeho nohy.

Neuběhla ani minuta a domácí si vzali zpět dvoubrankové vedení. Po přihrávce z pravého křídla od Mehmediho stanul před prázdnou brankou osamocený Josip Brekalo a jednadvacetiletý chorvatský útočník nemohl odkrytý prostor tří tyčí minout. Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem chtěl definitivně pojistit náskok favorita Mbabu, ale když byl Pankiv u balónu včas, tak se výsledek již nezměnil.

Více informací k zápasu

KAA Gent - AS Saint-Étienne 3:2

19.09.2019 21:00

Góly: 2. Jonathan David, 43. Jonathan David, 64. Loïc Perrin (vl.) - 38. Wahbi Khazri, 75. Thomas Kaminski (vl.)

V určitě lepším rozpoložení před tímto zápasem byl Gent, jenž v Evropské lize a na domácí scéně neprohrál celkem šestkrát v řadě, kdežto St. Étienne letos zvítězilo v pěti případech jen jednou. A jako by se pohoda obou celků promítla přímo na hřiště. Domácí nakonec byli suma sumárum o jeden gól lepší, přestože jejich soupeř s velkou vervou odolával.

Hosté na rozdíl od svého protivníka nepodstoupili nevyzpytatelná předkola Evropské ligy, absolvovali tedy v uplynulých několika týdnech daleko méně náročný program, ani větší fond fyzických sil jim však k úspěchu nepomohl. KAA zkrátka spoléhal na aktuální velmi dobré výsledky a stejně jako v Jupiler Pro League proti Cercle a Mechelenu skóroval třikrát.

Že v mužstvu kouče Jesse Thorupa panuje dobrá atmosféra, co se ofenzívy týče, potvrdila již druhá minuta tohoto utkání. Poté, co po rychlém brejku unikl po levé straně Jaremčuk a zatáhl míč až k brankové čáře, se po jeho tečované přihrávce, možná i střele, propracoval v brankovém území k balónu David, jenž ho následně doklepl snadno do brány.

V 17. minutě mohlo ASSE vyrovnat, jenže pod nohy pronikajícího Hamoumy se vrhl včas vyběhnuvší gólman Kaminski, a tak z téhle akce nezbylo hostům nakonec nic. Až ve 38. minutě se francouzský celek poprvé radoval ze vstřeleného gólu. Hamouma přiťukl merunu Khazrimu a ten svou pumelici z dálky nasměroval nekompromisně pod břevno.

Do přestávky ovšem stačil ještě Gent navrátit vedení na svou stranu. A byla to opravdu hodně povedená příležitost, během níž důrazný útočník Depoitre elegantní patičkou vybídl Davida, který vlétl do pokutového území jako uragán a v ne úplně jednoduchém střeleckém úhlu zamířil na bližší tyčku do protipohybu chybně reagujícího brankáře Ruffiera.

St. Étienne nechtělo tenhle průběžný negativní výsledek nechat jen tak, v 51. minutě se tak znovu ozval Khazri, jenž z přímého kopu obstřelil zeď a mířil do šibenice, Kaminski ovšem vůči tomuto pokusu předvedl perfektní zákrok. V 61. minutě naopak mohl na druhé straně po Jaremčukově přihrávce zkompletovat hattrick David, po zemi však pálil jen mimo.

Domácím se podařilo náskok navýšit v 64. minutě. Standardku rozehrál dlouhým nákopem Odjidja-Ofoe, těsně potom si vlastence na své konto připsal nešťastník Perrin. Les Verts se podařilo ve zbytku klání už jen snížit. Totální hrubku předvedl Kaminski, který si špatně zpracoval nahrávku spoluhráče Plastuna a zavezl si míč komicky do vlastní sítě.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.VfL Wolfsburg (GER)11003:13
2.KAA Gent (BEL)11003:23
3.AS Saint-Étienne (FRA)10012:30
4.PFK Oleksandrija (UKR)10011:30
Skupina J

AS Řím - Istanbul Başakşehir 4:0

19.09.2019 21:00

Góly: 42. Júnior Caiçara (vl.), 58. Edin Džeko, 71. Nicolò Zaniolo, 90+3. Justin Kluivert

Římané si po nevýrazné první půli pohlídali výsledek a po změně stran přidali. V síti hostujícího brankáře Merta Günoka skončily čtyři branky, o něž se rovným dílem podělili Džeko, Zaniolo a Kluivert, přičemž v prvním poločase se do vlastní brány trefil obránce Júnior Caiçara.

Zkušený španělský sudí přivedl z útrob Olimpica hráče jako Diawara, Spinazzola, Jesus nebo Pastore s Džekem na domácí straně, přičemž hosté vsadili na Topala, Višću či Ardu Turana s Clichym. Římané byli favority i proto, že tureckému klubu se na půdě soupeřů v Evropské lize moc nedaří. Vstup do utkání zvládali lépe a už v 1. minutě se do šance dostával klenot římské zálohy. Nicolò Zaniolo však pálil jen do nohy brankáře Günoka.

V ochozech se často ozýval pískot, protože tempo utkání bylo od začátku hodně pomalé a z obou stran vlažné. Římané hodně kazili kombinace a především finální nahrávky, zatímco turecký oponent neměl dostatek nápadů ani kvality na překonání pozorně bránící obrany. Pět minut před koncem nezáživné první půle se o tvrdou ránu pokusil Javier Pastore a jeho střela nadělala brankáři Günokovi pořádné trable.

"Vlkům" se jinak kolem vápna soupeře moc nedařilo. Pomohla jim ale 42. minuta, protože Edin Džeko vysunul nabíhajícího Leonarda Spinazzolu a ten se pokoušel centrovat před bránu. Jediný hráč, který se tam nacházel, byl zkušený bek Júnior Caiçara, který míč odrazil jen za záda bezmocného vlastního brankáře a AS Řím kuriózně vedl.

V šatně Giallorossi asi nebylo slyšet mnoho chvály, tu si hráči museli zasloužit. Ve 49. minutě už začali vlastní diváky bavit. Edin Džeko převzal míč od Javiera Pastoreho a střelou přes nohu pálil jen do brankáře Günoka. O chvíli později se AS dočkalo další branky, když přetažený centr od Kluiverta Zaniolo uklízel do branky a ještě před čarou jej hlavičkoval Džeko. Nacházel se ale v ofsajdu, takže gól platit nemohl.

V 58. minutě už podobná spolupráce Římu regulérně vyšla. Dnes na lajně přišpendlený Zaniolo si na straně vápna pohrál s Topalem a těsně před vybíhajícím brankářem posunul míč na střed vápna, kde Edin Džeko už snadno uklízel do brány - 2:0.

Dvacet minut před koncem se dočkal i předtím nahrávající Nicolò Zaniolo. Tentokrát se role otočily a po Kluivertově průniku do vápna Džeko posouval míč na osamoceného Zaniola. Italský reprezentant technickou placírkou otřel míč o tyč a domácí vedli o tři góly.

Snahu hrát ofenzivně předváděl dál a střídající Nikola Kalinić nadvakrát ztroskotal na výborném Günokovi. Římu se povedlo naplnit normu čtyř branek na zápas díky hráči, který si trefu zasloužil možná nejvíc. Justin Kluivert byl vidět celý zápas a ve třetí minutě nastavení jej Zaniolo poslal do úniku. Nositel slavného příjmení si pohrál s Caiçarou a zamířil nechytatelně k tyči - 4:0.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - Wolfsberger AC 0:4

19.09.2019 21:00

Góly: 13. Shon Weissman, 31. Mario Leitgeb, 41. Marcel Ritzmaier, 68. Mario Leitgeb

Wolfsberg ve svém historicky prvním vystoupení ve skupině Evropské ligy šokoval celý kontinent, když si z hřiště silné Borussie Möncchengladbach odvezl senzační vítězství 4:0. Utkání bylo na šance poměrně vyrovnané, jenže domácí pálili, co mohli, kdežto hosté byli v zakončení klinicky přesní. O vítězi bylo rozhodnuto v podstatě již po prvním poločase, jelikož v tu dobu už Wolfsberg vedl o tři branky. Ještě jeden gól přidali Rakušané po změně stran.

Hosté pokoušeli štěstí od samotného začátku. Brankář hříbat Sommer musel už ve čtvrté minutě likvidovat pokus Liendla, za dalších devět minut už ale lovil míč ze sítě. K tečovanému centru Schmida se jako první dostal Weismann, který ve skluzu umístil merunu nechytatelně k tyči.

Mönchengladbach pochopitelně usiloval o vyrovnání, nicméně jeho kombinační snaha byla zoufale neefektivní. To vlci udělovali lekci z produktivity na počkání. Po půlhodině hry si na Liendlovu standardní situaci naběhl Leitgeb a zcela osamocen hlavičkoval mimo dosah Sommera - 0:2. Za deset minut bylo Borussii ještě hůř. Ritzmaier utekl obraně domácích, jeho první pokus ještě Sommer vyrazil, ovšem pouze před sebe, a to už se Ritzmaier z dorážky nemýlil. Wolfsberg šel do kabin s šokujícím tříbodovým náskokem.

Útočná snaha hříbat nadále vyznívala vniveč. Pléa v 59. minutě tečoval přízemní centr tak nešťastně, že skončil na rukavicích gólmana hostí Koflera. Navíc za dalších pět minut si další vysoký míč od Liendla, tentokráte od rohového praporku, opět našel Leigteb a svým druhým gólem v zápase přidal čtvrtý zásah vlků. Zatímco pokusy domácích létaly pouze vedle tyče, Wolfsbergu se povedlo téměř vše, na co sáhl, a zpět do Rakouska odvezl slavné vítězství.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.AS Řím (ITA)11004:03
 Wolfsberger AC (AUT)11004:03
3.Borussia Mönchengladbach (GER)10010:40
 Istanbul Başakşehir (TUR)10010:40
Skupina K

Wolverhampton Wanderers - SC Braga 0:1

19.09.2019 21:00

Góly: 71. Ricardo Horta

Premiéra nováčkovi Evropské ligy nevyšla. Ve svém historicky prvním zápase v této soutěži nestačil Wolverhampton na Bragu, které podlehl nejtěsnějším možným způsobem. O osudu utkání rozhodl ve druhém poločase Ricardo Horta. Ve zbývajících zhruba dvaceti minutách už pak domácí žádnou odpověď nenašli, hostům se čisté konto podařilo udržet.

Vlci se objevili v hlavní fázi evropských pohárů naposledy v sezóně 1980/81, v letošních předkolech proti Crusaders, Pjuniku Jerevan a FC Turín vyhráli ve všech šesti případech, na tyto výsledky ale navázat v základních skupinách nedokázali. V podstatě tak potvrdili, že aktuálně nejsou po porážkách s Evertonem a Chelsea v úplně nejlepším rozpoložení.

I Os Arcebispos, podobně jako jejich soupeř, v uplynulých dvou ligových kolech nijak nezářili, připsali si pouze porážky s Benficou a na půdě Setúbalu, přičemž v obou případech nevstřelili jedinou branku, tentokráte se však radovali z cenného úspěchu. Po prvním kole se zařadili v tabulce na druhé místo za bratislavský Slovan, jenž porazil Besiktas.

První dějství vlastně nepřineslo žádný extra důležitý moment. Braga, která mimochodem stejně jako Wolverhampton zvítězila ve všech svých zápasech v rámci předkol Evropské ligy, působila na anglické půdě dosti opatrným dojmem. The Wanderers si vytvořili dvě poměrně slušné možnosti, v úvodní branku však ve finále nepřetavili ani jednu z nich.

Ve 22. minutě přetáhl Rúben Neves centr z pravé strany až do pokutového území, kde byl sice Cutrone otočený zády k brance, dokázal se však obmotat do střelecké pozice a levačkou vypálil, mířil však jen nad. Italský forvard zahrozil ještě těsně před přestávkou, tentokráte ozkoušel svou pravačku, jenže ani během tohoto zakončení nenašel správnou mušku.

V 51. minutě se snažil změnit bezbrankové skóre Dendoncker, avšak se svou střelou doprostřed brány na hostujícího gólmana Matheuse nevyzrál. O dvacet minut později naopak Braga udeřila ze své ojedinělé šance. Galeno založil rychlý brejk, předal přihrávku doprava, kde byl úplně osamocený Ricardo Horta, a ten prostřelil brankáře Ruie Patrícia.

Wolves se na vyrovnání nezmohli. Dobře bránícího a organizovaného protivníka pod žádný soustavnější tlak nedostali, ten od vstřeleného gólu hrál jednoduše, a tahle jeho taktika nakonec byla velice účinná. Snad jen v samotném nastavení byl blízko skórování Rúben Neves, nicméně s jeho pokusem si poradil dobře připravený Matheus.

Více informací k zápasu

Slovan Bratislava - Beşiktaş JK 4:2

19.09.2019 21:00

Góly: 14. Andraž Šporar, 58. Andraž Šporar, 90+3. Marin Ljubičič, 90+4. Moha - 29. Adem Ljajić (pen.), 45+1. Vasil Božikov (vl.)

Pouze sedm tisícovek dětí mohlo vinou trestu od UEFA na Tehelném poli sledovat úvodní duel skupinové fáze Evropské ligy. Domácí v něm uspěli proti Beşiktaşi 4:2, brankami se o to postarali Ljubičić, Moha a dvakrát Šporar. Hostům ke gólu pomohl vlastenec a Ljajićova penalta.

Slovan udeřil jako první. A vedla k tomu obrovská chyba Lorise Kariuse. Ten podběhl dlouhý balón za obranu, ještě k tomu srazil na zem Rebocha, a tak se zcela sám před prázdnou bránou objevil Andraž Šporar. Slovinský šutér si s nastalou situací věděl rady a míč do sítě doklepl. Další souboj Šporara s Kariusem skončil ostrým skluzem německého brankáře, píšťalka sudího ale zůstala němá a situace rezultovala jen v roh.

Po necelé půlhodině si de Kamps bídně zpracoval míč ve vlastním pokutovém území, do šance se tak mohl dostat Ljajić. Toho ale de Kamps poslal k zemi a rozhodčí odpískal pokutový kop. Sám faulovaný Adem Ljajić se ujal jeho exekuce a po zemi doprostřed proměnil.

A ještě do poločasu stihli Turci skóre otočit. N'Koudou pěkně a šikovně pronikl na levé straně do vápna. Odcentroval po zemi do vápna, kde měl sice Slovan početní převahu, možná to se mu ale právě vymstilo. Míč totiž letěl přímo do kroku Vasila Božikova, který si nešťastně a trochu komicky srazil míč do vlastní branky.

Bratislavští však mají v kádru Andraže Šporara, který se znovu ukázal hned po pauze. Na rohu vápna přijal přihrávku od Holmana, načež zprava postupoval směrem na brankáře. Karius zřejmě očekával přihrávku dobíhajícím spoluhráčům, a tak nechal odkrytou přední tyč, na kterou právě Šporar míč tlačil a také jej do sítě dostal.

Asi deset minut před koncem mohl zkompletovat hattrick, jenže Danielův centr trefil jen temenem hlavy a balón zamířil nad. Slovan přesto udeřil, a sice v nastavení. Šporar vybojoval rohový kop na Rebochovi, byť mu k tomu dopomohla hrubka rozhodčího, který neviděl Slovincovu vysokou nohu. Standardku rozehrál Holman, Šporar míč na přední tyči prodloužil na Marina Ljubičiće a ten již skóroval.

To ještě nebylo od můžu z hlavního slovenského města všechno. Křižná přihrávka našla u levé postranní čáry Rharsallu Mohu. Marocký křídelník si míč zasekl a postupoval s ním na střed, aby následně pravačkou nechytatelně poslal balón na vzdálenější tyč. Bratislavští tak Beşiktaş zdolali a po prvním kole vedou nabitou skupinu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Slovan Bratislava (SVK)11004:23
2.SC Braga (POR)11001:03
3.Wolverhampton Wanderers (ENG)10010:10
4.Beşiktaş JK (TUR)10012:40
Skupina L

Manchester United - FC Astana 1:0

19.09.2019 21:00

Góly: 73. Mason Greenwood

Jméno Masona Greenwood už pomalu začínají poznávat nejen fanoušci anglického fotbalu. Mladý talent nastoupil proti Astaně v základní sestavě a manažeru Solskjaerovi se za důvěru odvděčil jediným gólem zápasu. Manchester United měl plno šancí, nicméně se na vítězství nakonec dost nadřel. Přesto kazašský celek odjel s britských ostrovů s prázdnou.

V základní sestavě domácích se kromě Greenwooda objevili také další nadějní talenti, jako například obránce Tuanzebe, záložník Gomes či útočník Chong. Jako první se však ukázal jejich starší spoluhráč Fred, jenž si ve třetí minutě připravil míč na dalekonosnou střelu levou nohou, která skončila na břevně. Aktivní Man Utd měl další velkou šanci o deset minut později. Po rohovém kopu se míč odrazil ke zcela volnému Rashfordovi, jenž ve stoprocentní šanci trefil famózního gólmana žluto-modrých Eriće.

Za další tři minuty dal o sobě vědět Greenwood, jeho obstřel se však mezi tři tyče nevměstnal. Další tutovku měl ve 22. minutě Rashford. Anglický útočník si naběhl na výborný pas od Roja, jenže opět ztroskotal na výborně chytajícím Erićovi. Ve zbytku první půle se ale ofenzivní snaha United zasekla. Astana dobře bránila a až na další Greenwoodův nepřesný pokus se Erić nemusel cítit příliš nervózně.

Osm minut po změně stran byl v akci opět Greenwood, jenž se po dalším rohovém kopu dostal ke krkolomnému zakončení, které skončilo vedle brány. O tři minuty později se Rashfordovi příliš nepovedla rozehrávka přímého kopu, když míč skončil na tribuně. Po hodině hry si exekuci standardní situace vzal na starost Fred, jenž obstřelil zeď, ovšem Erić předvedl další vynikající zákrok a balón vyrazil.

V 62. minutě měl z ničeho nic velkou šanci hostů Logviněnko, avšak po centru Jangy nezamířil přesně. Za dalších osm minut Logviněnko opět zakončoval, nicméně znovu bez kýženého efektu. A tak bezbrankový stav prolomil až v 73. minutě Greenwood. Mladík převzal přihrávku od Freda, na pravém místě oklamal obránce a udělal si prostor ke střela, kterou propasíroval míč mezi nohami Eriće.

Pojistku na vítězství "Rudých ďáblů" mohl v 81. přidat střídající Lingard, ale jeho povedený pokus zastavila tyč. Závěrečná snaha Astany o vyrovnání již žádný větší vzruch nepřinesla a domácí si tak připsali těžce vydolované, ale zasloužené tři body.

Více informací k zápasu

FK Partizan - AZ Alkmaar 2:2

19.09.2019 21:00

Góly: 42. Bebars Natcho (pen.), 61. Bebars Natcho - 13. Calvin Stengs, 67. Myron Boadu

I v dlouhém, více jak hodinovém oslabení, dokázal AZ Alkmaar vyválčit na horké srbské půdě bod. Partizan sice nezačal dobře, ale po vyloučení Svenssona dvakrát udeřil Natcho a následně měl mít utkání pod svojí kontrolou. Jenže neměl a nizozemský klub rychle vyrovnal a výsledek už nepustil.

Pro bělehradský tým je to pochopitelně ztráta. Hrát hodinu v početní převaze a nevyužít toho je velká škoda, na druhou stranu Alkmaar by si dost možná prohrát ani nezasloužil.

Na stadionu v Bělehradu panovala jako vždy bouřlivá atmosféra, tu ale nečekaně rychle utišil Calvin Stengs. Ve 13. minutě předvedli hosté opravu pohlednou akci, při které Koopmeiners skvěle uvolnil Boadua a ten akci ještě vyšperkoval přihrávkou před branku na volného Calvina Stengse. Prázdná branka trefena a Alkmaar vedl 1:0. Jenomže dobrý začátek si Holanďané sami pokazili. Jonas Svenssona zastavil unikajícího Asana nedovoleně a protože domácí běžel sám na branku, vytasil sudí rovnou červenou kartu.

Partizan stihl využít početní převahu ještě do přestávky. Ve 42. minutě italský sudí Guida vyhodnotil souboj Wuytense se Sadiqem jako nedovolený a Bibras Natcho proměněnou penaltou vyrovnal na poločasových 1:1.

Alkmaar začal druhý poločas sympaticky, chtěl domácí zaskočit aktivitou, jenomže místo vstřeleného gólu v 60. minutě inkasoval. Sadiq nejprve poslal balón do tyče, ale z dorážky se nemýlil Bibras Natcho. V době, kdy začal mít Partizan převahu, přišel nečekaný úder. Stengsův pas zachytil Myron Boadu a zblízka propasíroval balón za záda Stojkoviće.

Remíza pro Partizan byla v tuhle chvíli málo a rozhodnout mohl po chybě Vlaara Lazar Marković, který postupoval na Bizota sám, ale jeho pokus ho přelobovat mu nevyšel, balón totiž skončil nad brankou. Srbové rozhodnout nedokázali a s Alkmaarem získali jenom bod.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Manchester United (ENG)11001:03
2.FK Partizan (SRB)10102:21
 AZ Alkmaar (NED)10102:21
4.FC Astana (KAZ)10010:10

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (315)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Emery League

Reagovat
Rothbard

Dudelange

Reagovat
widlak

Snad to dotáhnou co nejdál.

Reagovat
Mononukleoza

Za chvilku bude ostuda prohrát jen se San Marinem a Andorou...

Reagovat
Counter

Reagovat
Godwinson

Reagovat
Liquid

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
niflheim

Reagovat
Kincl

Arsenal by mohl hrát jen EL tam by mohl vyhrávat často :D taková jejich liga když na PL nemají a LM tam dostávali často klepec

Reagovat
Gunner14

Si nás tam do těch oblíbených už přidej konečně, komentuješ to víc jak většina fandů Arsenalu. ;) :D :) :*

Reagovat
Gunner14

Papírově nejtěžší zápas skupiny v pohodě zvládnutý s rotovanou sestavou.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
nani92

Karius kráľ

Reagovat
Kixi Syhimour

Zase něco?

Reagovat
Godwinson

Ten kluk má pech

Reagovat
Zark

to uz nebude pech

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Na vine asi bude Ramos. Od finále má ešte otras mozgu...

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
niflheim

Reagovat
JeséRodriguez

+ měl jít ven po faulu na Sporara

Reagovat
smazaný uživatel

jak ho nekdo muze platit.. nechapu..

Reagovat
8lampard8

Reagovat
PP

hrozný šašek.. ať jde radši na ten modeling.

Reagovat
smazaný uživatel

Vaclik - 5.zapas v rade za sevillu dostal jenom jeden gol

spolu s CR repre tedy 7 zapasu a 3 goly

Reagovat
Hokaido

Jako jo, je to super, ale taky se sluší říct, že na něj za těch 5 zápasů šly 4 střely.

Reagovat
Losinho

Reagovat
smazaný uživatel

no tak sbiral centry, co ja vim

Reagovat
smazaný uživatel

A někteří hlupáci by v repre místo něj stavěli Pavlenku

Reagovat
Whitemedia

čuměl jsem jako puk jenže pak jsem otevřel info ze dvou zápasů a ani v jednom na něj nešla střela.. takže se spíš sluší pochválit defenzivu Sevilly

Reagovat
KingMaster13

Jako na Španěly to je až obdivuhodná obrana, tam se totiž na obranu většinou kašlalo

Reagovat
Counter

Do venkovního zápasu Arsenalu nastoupí Mustafi s Luizem s krajními beky Chambersem a Kolašinacem... a udrží čisté konto.

It's funny because it's true.

Reagovat
Müllered

Frankfurt a Gladbach Německé týmy EL vypouští...

Reagovat
smazaný uživatel

5-7 zaklad a hned tohle. Legenda.

Reagovat
Liquid

Reagovat
Rudnevs

Frankfurt nevypúšťa určite, tam boli na predkolá plné štadióny, veľké nasadenie a podobne, dnes prehrali tri nula a aj tak ich fanúšikovia podporili a oslavovali. Len akurát holt ten Arsenal neni zas tak úplne easy súper.

Gladbach ťažko povedať, čo tam stvára.

Reagovat
C-M@ster

Frankfurt vyhrál na střely 24:17 (7:6) a dva inkasovaný v závěru, když hráli v deseti. Rozdíl třídy určitě průběhu neodpovídá.

Reagovat
Counter

xG bylo drtivě ve prospěch Arsenalu, není střela jako střela.

Reagovat
C-M@ster

Nevím, já jen podle onlajnu viděl, že můj kapitán ve fantě Kostič jednu velkou šanci (prý) spálil a jednu poslal vedle tyče.

Reagovat
frankiefcb

co je vlastně to xG. Vím, ež tím hodně operujete v Anglické sekci, ale vůbec se nechytám, když to čtu.

Reagovat
kiciN

"Expected goals" is a metric which assesses every chance, essentially answering the question of whether a player should have scored from a certain opportunity. Put simply, it is a way of assigning a "quality" value (xG) to every attempt based on what we know about it.

Reagovat
Counter

Je to takové znázornění kvality střel, které na základě tisíců předešlých fotbalových zápasů odhaduje, jak velká šance to je. Třeba penalta je za 0,76 xG (statisticky padne v 76 % případů) atd. Takže když měl Arsenal xG 3,5 a Frankfurt 1,5, bylo by velké překvapení proti proudu hry, aby Frankfurt v takovém zápase bodoval.

Reagovat
frankiefcb

aha ok, chápu a je někde tabulka těch situací?

Reagovat
Counter

Je řada lidí, kteří mají své vlastní modely (každý bere ty šance ze své databáze a mohou se tak od sebe trochu lišit). Opta samotná to má taky, ale není to veřejné.

Oblíbený je třeba Michael Caley - https://twitter.com/Caley_graphics

Reagovat
frankiefcb

Super díky

Reagovat
PP

dej tam poměr xG našich s Watfordem.. a stejně to skončilo 2:2..

Reagovat
Counter

Však jo, taky že jsme si to vůbec nezasloužili a byla to haluz.

Reagovat
smazaný uživatel

Spousta střel byla ukvapenych. Arsenal mel naproti tomu dalších x tutovek, když Rowe sel sam, Torreira přestřelil, nebo Auba netrefil prázdnou... Ale to je spíš ukázka obrany Frankfurtu, vsak nam tam nekolikrat sami namazali

Reagovat
Kily

ruské jim celkem zdatně konkurují

Reagovat
Counter

A turecké jakbysmet.

Reagovat
smazaný uživatel

spis na ni nemaji

Reagovat
BaggioRoberto

https://youtu.be/yPVRzKCWlGI zahrajte pro všechny fanoušky Arsenalu a speciálně pro Skhordana Mustafiho.

Reagovat
Hokaido

Gladbášek

Reagovat
C-M@ster

Rakousko 3 výhry do koeficientu. Ti ještě proženou země před nima.

Reagovat
Counter

Reagovat
Rudnevs

Tak to má byť.

Reagovat
didosh

Reagovat
andrew96

Ale ne na úkor Gladbášku!

Reagovat
Vincent Vegan

Reagovat
martin1

APOEL

Reagovat
JuventusFC1897

Slovan

Reagovat
nani92

Slovan > Manchester United

Moha > Lingard

Sporar > Rashford

Kozak > Ole

deti > Gloryhunteri

Kmotrik > Glazerovci

Reagovat
Hokaido

Nani=mimi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2-4 TRUE

Reagovat
netopier

Slovan zaslúžená výhra

Reagovat
montaigne33

Slovan v závěru slušně zabral Ačkoliv místo rohu (před brankou na 3:2) měl rozhodčí pískat faul... Jinak se domnívám, že by SKS mohla ze Slovanu Bratislava posílit (udělat kvalitativně jiný nákup než z Trenčína = GvK) Rozhodčí hrozný...

Reagovat
penepi

Hlavne mal Karius dostat v prvom polcase redku a bol by pokoj.

Reagovat
montaigne33

Souhlas... Gratulace Slovanu

Reagovat
pistacik11

No hej, odpiska im penaltu čo není, potom úplne čistú odmení žltou za filmovanie, spomínaný zákrok kariusa na sporara, faul pred 3:2. Ale tak tou CK už by Kariusovi úplne pochoval Kariéru asi.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mayday

To jsou vůbec nepochopil, ještě se i Sporar hned omlouval a ukazoval na rozhodčího, že jo, že ho kopl.

Reagovat
Salfovic

Co je vůbec s tím Ševelou, trénuje teď někde v Polsku nebo ne ?

Reagovat
smazaný uživatel

Zaglebie

Reagovat
Salfovic

Lubin? Tady mi to ukazuje nějakého Holanďana.

https://int.soccerway.com/teams/poland/zaglebie-lubin-ssa/1663/

Reagovat
smazaný uživatel

Ten tragéd tam nevydrží ani do konca sezóny

Reagovat
Salfovic

Ten holandskej nebo slovenskej ?

Reagovat
smazaný uživatel

Ševela

Reagovat
smazaný uživatel

Ševela a traged? To jako kvuli jednomu dvojzapasu z kvaldy do LM? Ty tomu fotbalu asi hodne malo rozumis co?

Reagovat
smazaný uživatel

Ševela je trénerský šašo a neschopak ak by si ho sledoval dlhšie tak tu nepíšeš sprostosti

Reagovat
Emmett Brown

Ševela je čistý šašo, už v Trenčíne bol

Reagovat
Ferguson6

Jak niekto môže po tomto rozhovore so Šporarom povedať, že je problémový? Na ihrisku možno trochu hajzlík, ale inak vyzerá byť ako fajn človek

Reagovat
penepi

On je uplny pohodak.

Reagovat
netopier

Reagovat
JackDaniels.

Tiez nerozumiem odkial tie keci su... Mozno len preto, aby naam ho neukradli

Reagovat
didosh

..jj toho nechtějte raubira

Reagovat
Ferguson6

Teraz som si pozrel záznam a ešte aj ako sa hral s copíkom toho decka pred ním pri hymne EL, totálny sympaťák

Reagovat
smazaný uživatel

mne sa nahodou paci ako tie zapasy preziva aj s Trnavou ako keby bol Slovanista odmalicka. Rusov to proste nezvladol ked o nom hento povedal no

Reagovat
Ferguson6

No však nemusí byť Šporar Einstein, ale nezdá sa mi vôbec problémový. A ešte keď to hovorí Rusov, ktorý tam ukazoval Slovnistom prostredníky. Myslím, že on nemá čo poukazovať na niekoho nízke IQ.

Reagovat
stas87

Tak Rusov vyzera ako nejaky muzik zo zemljanky s trojkou v zile. Ten tak moze hodnotit niekoho IQ.

Reagovat
Pablos

To Getafe... Co to bylo jako za návštěvu? Jim je jako EL málo jo?

Reagovat
netopier

Asi drahé vstupné

Reagovat
didosh

Reagovat
frankiefcb

No Getafe se celkově moc nechodí.

Reagovat
smazaný uživatel

Slovan momentálně nejlepší CZSK tým novej stadion,nejnabitější kádr klobouček

Reagovat
penepi

Reagovat
2miguel1

Slavia bude asi plus minus narovnako nie?

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Diego2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Stannis Baratheon

Tak to je žraso.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
KingMaster13

To nemyslíš vážně ne? Tým co vypadne v 1. předkole LM s nějakou černohorskou dírou má být lepší než třeba Slavia nebo Plzeň?

Reagovat
penepi

To vypadnutie je uplne irelevantne, kedze vo finale sme vyradili PAOK a dnes v skupine porazili Besiktas.

Reagovat
JackDaniels.

Len nemajte velke oci

Reagovat
penepi

Vsak ja ani netvrdim, ze suhlasim s tym nazorom. Slavia je urcite kvalitnejsia. O Plzni by som uz pochyboval. Kazdopadne poukazovat na vypadnutie so Sutjeskou, pricom este v tej istej sezone sme vyradili PAOK a teraz porazili Besiktas je uplne ucelova traposina.

Reagovat
KingMaster13

Stejnak ale to je výpadek co by se Slovanu stát rozhodně neměl jestli chce být nejlepší tým Československa. Plzeň loni uhrála v Champions league 7 bodů ve skupině, Slavia došla do čtvrtfinále EL. Porazit Paok a Besiktas je hezký, chválím ale něco vám furt na ty 2 týmy chybí

Reagovat
mistr129

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mistr129

Plzeň to letos dojebala s Antverpama, ale ještě rok zpátky bodovala s Římem a vyhrála s CSKA.

Reagovat
Trapný diskutér

ale to už nikoho nezajímá, dávná historie..

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Salfovic

Reagovat
mayday

No asi až tak irevelantne není.

Reagovat
pistacik11

Hodnotiť tým, kvôli prvým súbojom v sezóne, kde boli odpaleny po príprave.

Reagovat
KingMaster13

Stejnak tohle se nesmí stát prostě. Jako já bych takhle nereagoval ale tvrdit že to je nejsilnější tým Československa mi přijde jako pěkná blbost. Slavia loni čtvrtfinále EL, Plzeň 7 bodů v LM, Slavia tento rok v LM remíza na Interu.

Reagovat
Ferguson6

Tak najmä Slavia je oproti minulej sezóne úplne iný tím a Plzni tiež odišiel najlepsi hráč a ten zvyšok nie je taký oslnivý ako pred pár rokmi.

Reagovat
KingMaster13

Oslabili budiž ale furt je to kvalita co přehrála Inter na San Siru. Jako jasně, je to skupina taková, že klidně další body přijít už nemusí ale věřím, že Slavia ještě další 4 přidá. Plzeň proměnila kádr a výrazně ho omladila, pokud dá dohromady ty mladíky co má tak do 2 let se má Slávia na co těšit ohledně konkurence

Reagovat
Ferguson6

Je ti jasne, že hneď tvoja prvá veta nie je úplne pravda. Si ti napísal tak, ako keby boli lepší ako Inter. Tomu snáď neveríš. Ten výsledok je skôr dôsledkom slabej hry Interu, čo Slavia využila.

Reagovat
vladino10

áno, ale Slovan nevyužil slabú hru feneru

Reagovat
fenixLFC

nevyuzil pretoze s fenerom nehral....

Reagovat
vladino10

Prepáč

Mrzí ma ak sa ťa tento môj omyl dotkol

Reagovat
vladino10

..ale snáď ti k pochopeniu pomôže ak to prepisem ešte raz-

áno, ale Slovan nevyužil slabú hru besiktasu

Reagovat
penepi

Nevyuzil a preto vyhral? Co si ty za myslitela.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
KingMaster13

Inter si zasloužil prohrát. Slavia ho pomalu až znemožnila Je vidět, že jsi ten zápas neviděl

Reagovat
Ferguson6

Veď fajn, ale Slavia nie je lepšia ani na úrovni Interu, to je celé.

Reagovat
KingMaster13

Nejsme na úrovni Interu o tom se vůbec nehádám

Reagovat
stas87

Keby to napisal aspon niekto rozumny..ale tento typek ma komentare k pobaveniu.

Reagovat
KingMaster13

Tak já do vaší sekce moc nechodím takže nevím ale prostě tohle mi přišlo směšný Neříkám, že Slovan je nějakej trash ale v naší lize by byl nejlépe třetí

Reagovat
stas87

Ved to je vas clovek, on pise pod vasu ligu.

Reagovat
KingMaster13

Fakt? Já jsem ho u nás snad nikdy neviděl Navíc nemá od nás z ligy ani oblíbenej tým tak co by tam dělal

Reagovat
twelwer

Reagovat
penepi

O druhe miesto by sme sa urcite bili.

Reagovat
Pablos

jj... s Mladou Boleslaví o 5-7 místo

Reagovat
penepi

Taketo prispevky su rovnako smiesne ako keby tu niekto seriozne tvrdil, zeby sme urcite vyhrali titul.

Reagovat
Pablos

no tak je to liga... navíc by se na Vás kde kdo hecnul... ale když teda nebudeme teoretizovat, tak upřímně na Plzeň to není ...3. - 4. místo by jste bojovali.

Reagovat
penepi

Dobre, pan odbornik, som rad, ze poznas do detailov nas kader. Ak by si chcel oponovat v opacnom garde, tak ano, Plzen tu uz predsa len nejaku dobu je, takze tam si clovek dokazal spravit slusny prehlad.

Reagovat
Pablos

Proč odborník, říkám si svůj názor stejně jako ty. No práve, Plzeň tu už nějákou dobu je ....Slovan teď hraje základní skupinu EL ...přidejte další rok, další rok a pak už by se dalo bavit, takhle to jsou dle mého názoru jen výkřiky, ať už z mé strany či z tvé. I když oni to výkřiky budou vždycky, protože liga je liga, to se těžko takhle posoudí.

Reagovat
penepi

Ved ale prave z toho vychadzam, bavime sa o aktualnej situacii a nie o minulych uspechoch, ktore su teraz uplne bezpredmetne. Plzen uz ma to najlepsie za sebou a ta kvalita uz naozaj nie je ako dva ci tri roky dozadu, kedy by som nepochyboval. Ale v principe suhlasim, mozeme sa tu takto natahovat aj do rana, su to len uvahy.

Reagovat
Pablos

no nemá takovou úroveň, je tam přestavba ...ale stejnak bude Slavii dýchat ještě dost na záda, příjde mi to, že se až moc podceňuje. Ale třeba já naopak moc podceňuji Slovan.. to samosebou taky může bejt

Reagovat
smazaný uživatel

Pobavil si. S kým vypadli v tom předkole Champions League?

Reagovat
2miguel1

Tak Sporar hra zaklad v repre Slovinska, Bozikov zaklad Bulharov... tam to moze byt pokojne lepsi kader ako Slavia... Plzen tam sa asi ani nemusime bavit, na to Plzen nema. Slavia mozno teosku lepsi kader

Reagovat
alcantara

Zase klidek Bez toho, aby som sledoval Slaviu, tak ta bude inde. Ale motivovany Slovan v plnej sile by kludne mohol byt za Slaviou a zrejme Plznou Ceskoslovenska trojka.

Reagovat
smazaný uživatel

Slavia má oveľa lepšie pripravené mužstvo Slovan má v každom zápase slabšie úseky

Reagovat
2miguel1

Slavia vyťažila z koeficientu, co im spravila Plzen. Česka liga je momentalne velmi silna, no ta Slavia ze by mala nejak oslňujuce muzstvo? Na papieri mi teda nepridu silni

Reagovat
smazaný uživatel

A to samé platí i pro Slovan, proberte se, takové blbosti,, určitě nemají úroveň ani z daleka jako Slavia nebo Plzeň omg

Reagovat
smazaný uživatel

Plzeň

Reagovat
smazaný uživatel

Slovan

Reagovat
KingMaster13

Plzeň hrála 3x Champions league a vždy tam udělala minimálně 3 body. Co vy by jste za to dali? Rozhodně není na místě se smát Plzni, protože výkonostně jsou určitě nad váma. Nicméně jak jsem psal výše respektuju, že Slovan v té top trojce CZ/SK ligy by byl

Reagovat
smazaný uživatel

Momentálna Plzeň určite nie je pred Slovanom demotivovany Vrba prestarnute hviezdy Limberský alebo Hubnik a priemeraci ako Ekpai ,Kavlach alebo Procházka dajme tomu že sú tie mužstva na rovnakej úrovni

Reagovat
KingMaster13

Kalvach je náhodou výbornej, ten jestli bude hrát tak jak hraje tak ho dlouho v Plzni neudrží. Na hostování mají Buchu se Šulcem kteří jsou fantastičtí a ještě mají skvělého Jánoška. Pokud se to povede tak příští sezonu může mít Plzeň zálohu s věkovým průměrem 23 let. Obrana vypadá sice hrozně na papíře ale svoje si odehraje. Jinak s tím demotivovaným Vrbou máš pravdu. Tam si myslím že by jim prospělo kdyby to za něj vzal třeba Jožka Weber ale jinak ten tým má velkou sílu do budoucna.

Reagovat
Trapný diskutér

šulc se tam moc nevohřeje, ten vypálí hned ven.. bucha by měl taky, jestli neni blbej.. janošek mě vůbec nezaujal.. kalvach časem uvadne jako hořava.. nevidim to tam moc optimisticky.

Reagovat
KingMaster13

To uvidíme Každopádně všichni ti mladí mají na to jít ven

Reagovat
Robochelsea

A Slovan vyhral PVP... Čo sem pletieš minule sezóny, je reč o súčasnej situácii.

Reagovat
KingMaster13

Tak ale minulá sezona vs 60 let? Ten kádr Plzně se zase až tak nezměnil

Reagovat
KingMaster13

Vyřazení Sevilly, Genku, výhra nad Petrohradem, skoro výhra na San Siru, 3 goly na Stamford Bridge. Tak ať to dokáže Slovan zopakovat když je lepší A že nemáme takový tým? Souček má větší hodnotu jak pomalu celej Slovan Pak je tu Stanciu, Olayinka, Hovorka. Respekt Slovanu za vyřazení Paoku a Besiktase ale tohle je hrozná blbost.

Reagovat
Emmett Brown

Reagovat
smazaný uživatel

třeba se poštěstí, slávka projde do EL na jaře, a s trochou štěstí se slovanem poměří

Reagovat
Pablos

to by se muselo poštěstit hlavně u Slovanu postoupit dál

Reagovat
smazaný uživatel

šance asi hodně malá u obou, ale náhoda je blbec.

Reagovat
Pablos

však já vím

Reagovat
mistr129

Reagovat
KingMaster13

Kéž by, do Blavy by to byl super výjezd

Reagovat
smazaný uživatel

se Sevillo to byl luck,Genk jsou slabka,Petrohrad nekomentuju a je Chelsea a Chelsea to proti čemu tenkrát hrála Sparta bylo daleko víc něž loni ta čukotka

Reagovat
KingMaster13

Jasně..... a Inter?

Reagovat
Rarášek

Šporar má větší hodnotu než tři Součkové.

Stanciu je jedinej, co tam vynika .. Slavii tahnou tymový výkony, individualní kvalita je určitě na straně Slovanu.

Reagovat
smazaný uživatel

já jsem na ně včera chvilku koukal a zase taková hitparáda to není. Těžili jen z rychlých přechodů do protiútoku, mají tam pár rychlostních a šikovných hráčů, ale taky dost průměráků, kteří jakmile se dostali pod tlak, nebyli schopni dát přesný pas. Fakt by mě zajímal přímý souboj SLovan-SLavia v EL.

Reagovat
Rarášek

Nechci přeceňovat Slovan, ale myslím si, že těch individuálně kvalitnějších hráčů mají víc. Slavisté hodně těží ze systému. Hráč, kterej by kvalitou fakt vyčuhoval tam je pro mě fakt jen Stanciu, jinak je to hlavně díky způsobu hry, týmový pojetí. Kdežto ve Slovanu mají větší sílu v individualitách než v systému. Na papíře asi vypadá tým Slovanu líp, ve vzájemným zápase by je ale Slavia porazila.

Reagovat
KingMaster13

Mám tě rád ale zrovna nepomáháš mi tu

Reagovat
Rarášek

Jako individualně vaši hráči prostě nejsou tak dobrý, viz co píšu vejš.

Reagovat
Pablos

Šporar s výkyvama, Moha s takovou poloformou, Greif ...zbytek takovej ten bulharsko-rumunskej průměr co jim tam běhá všude po lize... nic velkýho tam nevidím. Možná ten Abena ještě. Podle mě jsou na úrovni lepší Bolky.

Reagovat
Rarášek

A koho má Slavia individuálně výš než zbytek týmu? Stanciu a dál? Rozdíl je prostě ve způsobu hry, v systému. Slavia by Slovan porazila, ale individuální kvalita je na straně Slovanu.

Reagovat
Pablos

Tak je otázka co si pod tou individuální kvalitou taky představuješ ? takovej Hušbauer je třeba chodec, přesto nemůžeš říct, že nemá min. kopací techniku na vysoké úrovni, On i když je nemám zrovna v lásce tyhle typy hráčů jako je Coufal a hlavně Bořil, tak ale defenzivně i tak to budou určitě o dost kvalitnější hráči než co má Slovan. Pak tam máme Součka, Stanciu. Bída jsou jen ty křídla a hrot.

Reagovat
Rarášek

Greif, Šporar, Moha, Čavrič, Rabiu, Dražič .. To jsou prostě individuálně mnohem lepší hráči. Hráči, který nad ostatníma vyniknou, ne takový, který se jen vezou se systémem prostě.

Reagovat
Pablos

jako ještě nějákej zápas nakoukám teda ...mě přesvědčili zatím jen ty první tři.

Reagovat
Rarášek

Jako jsem zasedlej hlavně na ofenzivní hráče .

Ale třeba Dražič je hráč, kterýho bych v český lize viděl hrozně rád.

Reagovat
Pablos

nutno ještě dodat, ale že je něják nasledovaný nemám ten Slovan, takže je třeba moc podceňuju, vycházím z těch pár zápasů co jsem je viděl, abych koukal na slovenskou ligu třeba, to mi příjde morbidní Ale to počítám, že ty je asi v lize taky sledovat nebudeš

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
alcantara

Akoze po tomto cakam trojku od Bragy, nic ine.

Reagovat
twelwer

Reagovat
JackDaniels.

Typicke... Po dvoch dobrych vysledkoch velke oci... Az slovan prejde skupinou a potom vyradi klub na utovni Seville potom sa mozme baavit o tom kto z nih je lepsi, teraz to nema ziadnnu cenu, ved oni pred par hodiinami takmer vyhrali s Interom Milano ! Halo ! Drzim Slovanu palce ! No treba zostat na nohami na zemi nie hlavami v oblakoch..

Reagovat
mistr129

Reagovat
Emmett Brown

Neblázni...

Reagovat
BílíAndelDrcKo

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
smazaný uživatel

Slavia potom Slovan

Reagovat
Shevchenko

Jako vtip dobrý

Reagovat
Liquid

Reagovat
smazaný uživatel

tak určitě

Reagovat
smazaný uživatel

dobre sis to tady povodil

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
oli9

a spousta lidí s IQ 90 mu na to skočilo

Reagovat
r3

Reagovat
exot12

Ty si úplne mimo! Neviem čo berieš, ale ten matroš je dosť silný a mal by si prestať!

Slávka je úplne inde a dovolím si tvrdiť, že aj Plzeň.

Pokiaľ naša liga nebude kvalitnejšia, aby Slovan mohol hrať náročnejšie zápasy každý týždeň, tak sa Slovan ďaleko neposunie. Áno teraz hrá EL, ale vzhľadom ku koeficientu, sa tam dostať bude ešte nejaký rok stále tažké aj pre Slovan, pretože to väčšinou bude o jednom dvojzápase, ak mu to nedá, zostaneme celý rok iba naša liga.

Keď to porovnáš s Českou ligou, kde aj keď Plzeň momentálne nehrá EL alebo LM, tak stále odohrá dosť ťažkých zápasov a udrží si vysokú kvalitu!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
luismiksak

Pekne jsi rozvlnil stojaté diskusní vody...

Přitom takový hejtík a ostatní zuří.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně schovejte hlášky 2miguel1, Ferguson6 a Nigro...velcí kandidáti na silvestrovskou hlášku roku Díky, pobavili jste

Reagovat
Emmett Brown

Nigro a Ferguson úplne v pohode príspevky, Nigro je v našej sekcii jeden z najväčších kritikov Slovanu, akurát miguel trošku uletel...

Reagovat
Ferguson6

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby jen Československa, já bych řekl střední Evropa, minimálně.

Reagovat
penepi

Tak cisto teoreticky, ak by sme brali vylucne V4, tak v Polsku ani Madarsku nie su lepsie timy ako Slavia, Plzen, Slovan.

Reagovat
smazaný uživatel

1. Slavia

2. Plzeň

3. Jablonec

4. Sparta

pak možná ten Slovan

Reagovat
smazaný uživatel

5. Boleslav

pak možná Slovan

Reagovat
Losinho

Slovan někde za Líšní. Ale jen o kousek.

Reagovat
smazaný uživatel

Slávista že připomíná Líšeň

Reagovat
penepi

Reagovat
smazaný uživatel

Nefetuj

Reagovat
montaigne33

Gladbach předvedl velkolepou ostudu Šílené...

Reagovat
Elliasson

Ale zase rakouským týmům to přeji. To spíš CSKA předvedlo ostudu prémiovou.

Reagovat
Ferguson6

Ešte treba poznamenať, že vďaka Kariusovi si spraví Slovan vo svete celkom reklamu, keďže toho je plný Twitter a aspoň časť z tých ľudí si určite pozrie, kto je vlastne Slovan.

Reagovat
Majk91

Karius taký marketingový guru

Reagovat
Pharrell

Reagovat
misinho7

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Liquid

Karius se minul povoláním a je důkaz toho, že mezi trenéry je ovela víc debilom ako jinde, od Kloppa počínaje až po Turka v Besiktasi konče, už loni jim podělal zápas se severským týmem

Reagovat
Elliasson

Podělal dva zápasy se severským týmem, ale Besiktas to dokázali otočit. I KDYŽ... tam i něco chytil!

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
oli9

Reagovat
8lampard8

Reagovat
montaigne33

Karius je neuvěřitelná figura- drahý i zadarmo...

Reagovat
kris_kros

Festival nepremenenych sanci a potom trapenie, este ze to tam nakoniec padlo mladenu Greenwodovi. Inak z mladasov zamna najlepsi Gomes, skoda ze ho Ole vystriedal, mal super pohyb aj dotyky s loptou. Na druhej strane Chong uplne strateny, nedarilo sa mu vobec Rashford prvy polcas kludne mohol strelit hetrik, chybala mu chladnokrvnost v zakonceni, sklamanie.

Z obrany najlepsi Axel, posobil isty dojmom, bez chyb, na rozdiel od Jonesa Kraje bieda, Rojo za mna fakt hroza, Dalot do zadu v pohode, do utoku pripominal s centrami Younga Zaloha v pohode, Matic istota v strede, Fred dobry vykon. Astana prisla pre bod, branenie v 10 hracoch.

Reagovat
stas87

LASK. Salzburg zosmiesnil Genk, Wolfsberger povodil Gladbach. Som rad, ze nasli za viedenske kluby dostojne nahrady.

Reagovat
Ferguson6

Jak hrali poľské?

Reagovat
pistacik11

Tie sa sústredia na východoeurópsku premiér League.

Reagovat
Rudnevs

Inak, viedenské kluby sú celkom v riti, najmä teda Austria a toto sa už nedá považovať za jednosezónny výpadok, ale trebárs s tým Stöger niečo spraví.

Reagovat
Vincent Vegan

snad jo, ale už ta "krize" trvá na můj vkus moc dlouho

Reagovat
.13

Bol som na Austria- Rapid a okrem atmosfery (boli sme v kotli Austrie), to bol odporny zapas. Smutne kam sa Austria prepadla

Reagovat
Rudnevs

Hrozné, no. Rapid ešte ako tak, ale Austria je v tabulke úplne dole. Ale naopak kluby ako LASK a Wolfsberg vedia robiť dobrý futbal i s menšími prostriedkami a slabším menom. Ako vravím, nádejou pre Austriu môže byť Stöger, to je schopný človek.

Reagovat
Elliasson

Zajímavé je, že loni to bylo naopak. Austria byla obstojná, ale Rapid totálně v háji.

Reagovat
Liquid

jinak aby to nezaniklo, od dob zmr*a Ovrobeho jsem neviděl horší výkon od hlavního sudího v evropských pohárech, ten Estonec udělal 3 fatální chyby, červená pro Kariuse byla jasná, následně byla taky jasná penalta pro BES, místo které přišla směšná žlutá za simulaci, přitom toho koňara kolenem do stehna dostal a poslední fatální chyba přišla v nastavení, za kopačku do hlavy měl možná i udělit žlutou Šporarovi, pokud ne tu, tak jistě odpískat faul, místo toho z toho udělal roh, ze kterého padl vítězný gól

Reagovat
twelwer

Ten to nezvladol bravurne

Reagovat
messi80

Zmrd ovrebo... Donekonečna budem opakovať a snáď si niekedy ten dvojzápas pozrú znova aj fanúšikovia chelsea... Áno poškodil vás ale zďaleka nie tak aka legenda sa z toho stala. Po prvé poškodili aj barcu a po druhé za tie simulácie drogbu v tom zápase by ste takého neymar zozrali

Reagovat
smazaný uživatel

Víťaz EL postupuje do LM a niektoré kluby z renomovaných líg majú túto súťaž v paži?

Reagovat
smazaný uživatel

Ale prd, jen se obcas vse nepovede.

Reagovat
Fakt

Besiktas držet remízový výsledek až do nastavení proti nejlepšímu týmu na světě

Reagovat
smazaný uživatel

Tvl slovaci, vy uz snad zas vidite ten vas prasivej Slovan s poharem Omlouvate vypadnuti v prvnim predkole pripravou, hezky porazit tureckej a reckej tym, ale spis by to chtelo ty ze zapadu. Trosku soudnosti. Po sto letech v poharech a hned o titul v nasi lize

Reagovat
smazaný uživatel

* po roku

Reagovat
smazaný uživatel

Ale po peti letech ve skupine. Predkolo nepocitam.

Reagovat
Emmett Brown

Slovan tu preceňujú 2-3 ľudia, ostatní sú úplne pri zemi, súdny človek vidí, že hlavne Slavia je inde...na druhej strane vypadnutie so Sutjeskou bol výbuch, to sa vo futbale stáva a navyše to bol úplne iný Slovan ako ten včerajší, ktorý mal na lavičke trénera, nie komedianta.

No a to, že zhadzuješ výsledky Slovana s tým, že porazili grécky a turecký tím je tiež úsmevné keď si spomeniem, že Plzeň vypadla s gréckym a Sparta s tureckým mužstvom

Reagovat
smazaný uživatel

Nikto nespochybňuje že Slávia je inde ale Slovan sa môže momentálne bez problémov porovnávať s Plnou o Sparte sa ani nemusíme baviť druhá vec je čo sa stane v zime keď začnú odchádzať hráči ako Šporar , Moha prípadne Abena

Reagovat
smazaný uživatel

Me prekvapilo ze v zakladu jeden slovak a na lavce dva. Kdo vlastni Slovan?

Reagovat
smazaný uživatel

Kmotrik ale trvalo to 4 roky kým dal dokopy schopný tim ale ak chce byť konkurencie schopný iná cesta momentálne nie je slovenski hráči ktorí by boli pre Slovan prinosom a je ich dosť málo hrajú v lepších ligách a práca s mládežou je momentálne všade okrem Žiliny veľmi slaba čiže ani nieje odkiaľ kupovať navyše ak sa objaví zaujímavý hráč v našej lige tak jeho klub pýta od Slovana viac ako od zahraničných klubov

Reagovat
Vincent Vegan

Ten Lucescu asi vážně chce nějaký job v Serii A.

Reagovat
Zark

zasloužil by si

Reagovat
Puskas

Prakticky bez našich hráčů...

Reagovat
insane

Vysledky EL zase tradicne bizarni a v mnoha pripadech nereflektujou skutecny rozlozeni sil. Nerikam, ze nejaky prekvapeni cas od casu neni fajn, ale zpusob, jakym se k tomu nektery muzstva ze silnejsich lig stavi, cloveka maximalne presvedci v tom, ze ta treti klubova soutez uz bude totalni fraska bez jakykoliv prestize ...

Reagovat
smazaný uživatel

je to insane !

Reagovat
Pipo123

Reagovat
smazaný uživatel

Uplne nezmyselny komentar. Zhadzovanie uspechu a zosmiesnovanie supera, nedostatok respektu. Eu liga je skvela liga a skoro kazdy zapas, ktory som ja videl aj minuly rok v Trnave naprikpad ale aj v televizii, bol plny emocii.

Reagovat
Pipo123

Aj mňa tá súťaž baví, dokonca viac než LM, zápasy v EL sú zábavné, ale to čo píše insane vyššie je pravda, silnejšie kluby sa k tej súťaži stavajú zle, pre nich nemá žiadny zmysel. Všetci chcú hrať LM lebo tam sa točia tie pravé milióny ktoré každého lákajú.

Reagovat
smazaný uživatel

Mě taky baví mnohdy EL víc jak LM, protože se raději kouknu na nějaký neokoukaný tým, než pořád na Real, Barcelonu, Bayern...A pořád dokola. Ta třetí soutěž si myslím že by měla smysl pro malé týmy za předpokladu, že bude buď dobře honorovaná, tak aby pro ně měla finančně smysl, a nebo budou regionální skupiny, aby ty menší týmy všechny finance neutopily v cestování a aby to nedopadlo jako Liga mistrů v hokeji.

Reagovat
luismiksak

BRIZANTNÍ, říká Franz Straka

Reagovat
smazaný uživatel

A proto bylo loni finále EL Korce - Trnava a předloni Sigma - FK Sarajevo.

Ale jo na půl máš pravdu, na jaře to už ale rozhodně neplatí. Jen zcela vyjímečně.

Reagovat
insane

jasny, ja vim. ono je to pro nezaujatyho fanouska ve skupinach fakt spis ozehnani, ale na druhou stranu je to prosty diletantstvi a clovek ma pocit, jak kdyz sleduje nejakej predsezonni turnaj, ve kterym o nic kterym jde tymum hlavne o nabrani fyzicky ...

Reagovat
cristiano.K.

Skotsko skončí před námi v koeficientu

Reagovat
Zark

Skoti??Tak to už je teprv ostuda

Reagovat
fsada

Nesmysl.Nemyslím,si ,že by se to mohlo stát,protože tak něják doufám,že by ta Slávia,při troše štěstí mohla postoupit do Evropské ligy,ze 3.místa .... Já vím, je to předčasné a ano mohlo, by se to stát,ale aby se tak stalo, musel by Skotský tým dojít v Evropské lize daleko .. Aby posbírali co nejvíce bodů do Koeficientu.... Uvidíme

Reagovat
Ferguson6

Tak šanca, že nejaký škótsky tím dojde v EL ďaleko je zhruba rovnaká ako, že tam prejde Slavia. Pokiaľ postúpia a v play off nenarazia na anglický tím, tak je to o šťastí.

Reagovat
smazaný uživatel

Já nechápu, který blázen může platit smlouvu někomu jako je Karius. Je to naprosto podprůměrný brankář a určitě nebere zrovna málo peněz. Kohokoliv jiného místo něj, někoho mladého, nějakého čecha koupit, ale tohle...stejně nechápu jako když někdo angažuje Stramacioniho

Reagovat
smazaný uživatel

Taky nechápu, určitě tam mají nějakého mladého Turka co by nemohl být horší...prohrát s nejhorším týmem skupiny je dost ostuda Ale hold Turci jsou dost ujetí na ta velká jména

Reagovat
smazaný uživatel

Presne taká ostuda ako pre Inter Milan remizovať so Sláviou

Reagovat
jenage

Reagovat
smazaný uživatel

Slavia tam mohla vyhrať 3:0 keby mali trochu viac šťastia

Reagovat
Rakoid

Taky ale mohla prohrát 3:0, kdyby měla víc smůly...

Reagovat
JackDaniels.

Reagovat
Ferguson6

Však Slovan mohol tiež vyhrať vyšším rozdielom, keby mal viac šťastie. Čo je toto za logiku?

Reagovat
shitcool

Reagovat
The Krupy

Reagovat
Liquid

tak před rokem a něco by to tak bylo, teď to ani Škriniar tak nepopisoval

Reagovat
Liquid

Reagovat
Zark

Gladbášek mmm, gratulki

Reagovat
luismiksak

Sporar je pro Slovan už asi neudržitelný a za cca 4 Euromíče půjde. Dále možná ještě Moha, Holmann a Greif.

Reagovat
smazaný uživatel

Sporar sa musi hlavne tesit z toho ze v lete nesiel do Krasnodaru

Reagovat
ďuriLFC

Moha ma jednu z najhorsich foriem z celeho timu tuto sezonu,ten nebude az taky zaujimavy. Holman na vacsi futbal nema. Greif musi ist, ten moze spravit velmi peknu karieru.

Reagovat
Majk91

Greif urobí takú karieru, ako doteraz žiaden náš brankár. Nepamätám si aby sme na Slovensku mali tak talentovaného brankára.

Reagovat
Emmett Brown

a to ho trénerský mág Ševela ani nie dva roky dozadu takmer odfajčil...

Reagovat
smazaný uživatel

On išiel dosť hore hlavne za posledný polrok ak mu vyjde európska liga tak urobí dobrý prestup najneskôr v lete

Reagovat
r3

Tento nezmysel ako bol Greif utlacany pred par rokmi uz prosim nech skonci. Pred 2-3 rokmi bol o Greif realne o dve (momentalne mozno aj o tri) triedy horsie brankar, ktory nedokazal vychytat nulu ani doma proti poslednym timom ligy. V tom case keby niekto povedal, ze o 2 roky bude Greif na takejto urovni, tak by mu kazdy kto sledoval Slovan povedal, ze asi berie toluen na ranajky.

Greif urobil chvalabohu obrovsky pokrok, ma to zrovnane v hlave, oblubeny medzi fanusikmi, rozumny na svoj vek. Ma vsetky predpoklady, aby isiel este dalej hore.

Reagovat
smazaný uživatel

Ani vtedy nebol horší od chýbajúceho Šullu z ktorého urobil Ševela jednoznačnu jednotku a chvíľu bol dokonca trojka za Ruzinskym

Reagovat
KnoxXx

Reagovat
penepi

Vtedy bol slabsi.

Reagovat
r3

V tom case bol Sulla urcite lepsi. To neznamena, ze Sulla bol vtedy fantasticky, ale v tom case bol Greif mlady brankar s dobrymi zableskami, ale nestalou vykonnostou a vykyvami. Co je uplne prirodzene na jeho vtedajsi vek, ja len poukazujem na to, ze niektori tu (a fakt netusim z akeho dovodu) z neho robite martyra.

Reagovat
smazaný uživatel

Martýra z neho nikto nerobí ale že bol pred 2 rokmi skoro odpísaný a chceli ho poslať do Senice alebo Skalice je proste fakt

Reagovat
r3

Ano, pretoze v tom case objektivne nemal vykonnost na Acko Slovanu. To je hlavny fakt.

Reagovat
JackDaniels.

suhlasim, vtedy ho odpisoval takmer kazdy, alle ako sa hovori po vojne je kazdy, tak sa z hory ozyva

Reagovat
smazaný uživatel

Vtedy to bol priemerný brankár rovnako ako Šulla a celé mužstvo Slovana obrana bola vtedy v zložení Čikoš Rundič Bozhikov Chouchoumis

Reagovat
Ferguson6

To sa hovorilo aj o Muchovi, Rusovovi, Jakubechovi a Vantrubovi... Zatiaľ snáď jediný slovenský brankár, ktorý nespravil zlý prestup je Dúbravka.

Reagovat
Majk91

O Muchovi a už vôbec nie o Rusovovi to nikto nevyhlasoval. Jakubech je talent, ale prestup do Lille nebol od neho spravny krok, ale stale ma este len 22(?), este moze ist hore, v Belgicku si urcite zachyta. Vantruba je pripad sam o sebe. Ten este ani v nasej lige nic poriadne neukazal a uz mal velke oci.

Reagovat
Ferguson6

O Muchovi sa to hovorilo pred prestupom do Evertonu. Však už ho ľudia videli v Arsenale. Rusov to isté. Minimálne Trnavčania ho videli v Dortmunde a Poľsko malo byť len medzizastávka na dve sezóny. Jakubech má 22 a v Kotrijku len vysedáva na lavičke, čo mohol aj v Lille.

Reagovat
Elliasson

O Vantrubovi se říkalo to samé.

Reagovat
luismiksak

Greif jako jediný Slovák v základu??

Reagovat
penepi

A v lige z casu na cas 18-rocny talent Strelec.

Uz to tu vysvetloval Nigro. Prakticky vsetci Slovaci, co by mali kvalitativne na Slovan, su prilis drahi a hraju v zahranici. Ak sa nejaky solidny vyskytne v SK lige, tak od Slovanu pytaju niekolkonasobne viac, ako je jeho hodnota.

Reagovat
luismiksak

Si myslím, ze je otázka času, než se liga na Slovensku zvedne na úroveň české, protože stadiony už začínají být mnohdy lepší.

Reagovat
penepi

Ale kde, to nehrozi.

Reagovat
smazaný uživatel

Na stadiony tam byly nějaké státní dotace ne? Mohli by tak zainvestovat i u nás - hlavně Brno a Ostrava potřebují nové velké stadiony jako sůl, i když Baník v této pozici asi o něco víc, pak by se neztratily ani v Hradci Králové, Pardubicích, rekonstrukce a modernizace na Bohemce a ve Zlíně - ještě lépe taky nový na stávajícím místě. Jinak je to OK, nejhorší v lize je asi Příbram společně s Bohemians. Ale už by se tu mohlo začít něco dělat, staví se někde u nás vůbec kromě nekonečných plánů?

Reagovat
smazaný uživatel

Není to ale zbytečné, na VAše poměry docela velké stadiony na začátku asi bude chodit dost lidí, pak ale jak nový stadion omrzí a přestane se dařit tak zase tisíc lidí

Reagovat
penepi

Tak zrovna tieto dve mesta si urcite tych 10k zasluzia.

Reagovat
Majk91

Kmotrik by bol blby keby ho pustil len za 4 mega. Ten bude mať určite vyššiu hodnotu keď bude takto pokračovať v EL. Navyše v dnešnej dobe je ťažké nájsť kvalitnú 9, takže bude mať slušnú pozíciu pri vyjednávaniach.

Reagovat
smazaný uživatel

4 mil.?? Počas leta za jeho prišla ponuka skoro 9 mil. , určite nepôjde za menej a tobôž nie, pokiaľ sa bude v Európe presadzovať

Reagovat
smazaný uživatel

Mönchengladbach

Reagovat
JackDaniels.
Reagovat
JackDaniels.

S bratislavskym prizvukom

Reagovat
JackDaniels.

https://youtu.be/cUA-OxoBp7s

Pozapasovy rozhovor

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele