základní skupiny - skupina J, 1. kolo
19.09.2019 21:00 CET
0 : 4
(0:3)

Reportáž

Senzace v Mönchengladbachu. Vlci z Wolfsbergu čtyřmi góly rozpárali domácí hříbata

Wolfsberg ve svém historicky prvním vystoupení ve skupině Evropské ligy šokoval celý kontinent, když si z hřiště silné Borussie Möncchengladbach odvezl senzační vítězství 4:0. Utkání bylo na šance poměrně vyrovnané, jenže domácí pálili, co mohli, kdežto hosté byli v zakončení klinicky přesní. O vítězi bylo rozhodnuto v podstatě již po prvním poločase, jelikož v tu dobu už Wolfsberg vedl o tři branky. Ještě jeden gól přidali Rakušané po změně stran.

Hosté pokoušeli štěstí od samotného začátku. Brankář hříbat Sommer musel už ve čtvrté minutě likvidovat pokus Liendla, za dalších devět minut už ale lovil míč ze sítě. K tečovanému centru Schmida se jako první dostal Weismann, který ve skluzu umístil merunu nechytatelně k tyči.

Mönchengladbach pochopitelně usiloval o vyrovnání, nicméně jeho kombinační snaha byla zoufale neefektivní. To vlci udělovali lekci z produktivity na počkání. Po půlhodině hry si na Liendlovu standardní situaci naběhl Leitgeb a zcela osamocen hlavičkoval mimo dosah Sommera - 0:2. Za deset minut bylo Borussii ještě hůř. Ritzmaier utekl obraně domácích, jeho první pokus ještě Sommer vyrazil, ovšem pouze před sebe, a to už se Ritzmaier z dorážky nemýlil. Wolfsberg šel do kabin s šokujícím tříbodovým náskokem.

Útočná snaha hříbat nadále vyznívala vniveč. Pléa v 59. minutě tečoval přízemní centr tak nešťastně, že skončil na rukavicích gólmana hostí Koflera. Navíc za dalších pět minut si další vysoký míč od Liendla, tentokráte od rohového praporku, opět našel Leigteb a svým druhým gólem v zápase přidal čtvrtý zásah vlků. Zatímco pokusy domácích létaly pouze vedle tyče, Wolfsbergu se povedlo téměř vše, na co sáhl, a zpět do Rakouska odvezl slavné vítězství.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
Elmas

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
EverlastD

3:0

Reagovat
Counter

Gladbach luxusně.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Heresy

Gladbach to rozjel ve velkym teda ...

Reagovat
smazaný uživatel

Fck off na sázení. To nemá absolutně logiku.

Reagovat
cink

Reagovat
smazaný uživatel

ma, ale ne na fotbal

Reagovat
Messiáš

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele