základní skupiny - skupina A, 1. kolo
19.09.2019 18:55 CET
3 : 4
(0:1)

Reportáž

Dudelange šokovalo APOEL a z Nikósie si odváží všechny tři body po výhře 4:3.

Naprosto divokého průběhu se dočkali diváci v Nikósii, kde místní APOEL po utkání jako na houpačce senzačně podlehl lucemburskému Dudelange v poměru 3:4. Hosté se krátce po změně stran dostali do dvoubrankového vedení, nicméně kyperský výběr duel otočil a to během pouhých čtyř minut. Hosté se však ve zbývajícím průběhu nevzdali a do závěrečného hvizdu skórovali ještě dvakrát, díky tomu dosáhli na historické vítězství.

Lucemburský mistr vybojoval tři body v Evropské lize vůbec poprvé, loni totiž zaznamenal pouze jeden nerozhodný výsledek. První větší možnost si vypracoval už po pěti minutách hry, kdy po krásném signálu z rohového kopu vypálil z první ze čtrnácti metrů zcela volný Daniel Sinani a pravou tyč minul o centimetry. Ve 34. minutě se hosté dostali ještě do větší tutovky, jenomže po úniku dva na nikoho neprostřelil Mendy vyběhnutého brankáře Belece.

Dudelange přeci jen zužitkovalo svou aktivitu za další dvě minuty. Do vedení ho dostal aktivní Sinani, jenž po přesně načasované kolmici do běhu od Antoineho Berniera nezaváhal tváří v tvář proti Belecovi a elegantně ho přehodil. Pak se až do konce úvodního dějství nic zajímavého nepřihodilo, hosté přidali druhou trefu v 51. minutě. Tentokráte se prosadil Bernier, který po chybné rozehrávce Matiče zamířil po zemi z osmnácti metrů k levé tyči.

APOEL od tohoto okamžiku výrazně přidal a pak se během krátké chvíle postaral o nevídaný obrat. Nejprve snížil srbský kanonýr Andrija Pavlović, když se po nádherném pasu Joãozinha zjevil před hranicí brankového území a hlavou zavěsil do protějšího dolního rohu. Neuběhly ani dvě minuty a moldavský rozhodčí Muntean přisoudil kyperskému mistrovi pokutový kop, který s velkým přehledem proměnil Tomás De Vincenti - 2:2.

V 58. minutě se domácí dostali poprvé a naposledy do vedení, svůj druhý zásah zaznamenal Pavlović. Po zpětné přihrávce téměř od brankové čáry, následné střele a zásahu gólmana Jouberta se propracoval k dorážce právě Pavlovič a nekompromisně uklidil balón pod břevno. Krátce po odehrané hodině se mohl prosadit Gentsoglou geniální patičkou, jenomže Joubert byl připraven a míč vytáhl nad svou branku. Stejný hráč pak nevyzrál na hostujícího strážce ani v 68. minutě.

Když už se zdálo, že F91 nezbyly žádné síly, tak zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem srovnal krok. Po centru z levého křídla od Bouchouariho zvolnil akrobatické zakončení Dominik Stolz a míč se štěstím zaplaval k levé konstrukci. Hrdinou hostujícího celku se stal Sinani a to v 82. minutě. Těsně předtím ho ještě vychytal Belec, pak už ale rozvlnil síť s pomocí pravé tyče po projektilu z hranice šestnáctky.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz

Komentáře (9)

Přidat komentář
Elmas

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
EverlastD

3:2

Reagovat
blaugrana

dudelonz zasa caruje...19 kurz

Reagovat
fsada

Dudelange, jede já jim to přeju,aby ještě nepostoupily ze skupiny,ale na to je ještě brzo...

Reagovat
Bucky

To je letos trhač tiketů. Postup přes tři předkola (často mají problém i s tím prvním), výhra na hřišti APOELu a zároveň doma ve své sranda lize mají po 4 titulech v řadě jen 4 body z 5 zápasů.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele