základní skupiny - skupina G, 1. kolo
19.09.2019 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Skotské Rangers si vyšláplo na nizozemský Feyenoord a zdolalo ho 1:0

Rangers zvládli papírově vyrovnanou bitvu s nizozemským Feyenoordem a před vlastními fanoušky ho přehráli nejtěsnějším poměrem 1:0, jediný gól čtvrtečního střetnutí vsítili v polovině úvodního dějství a pak udrželi hubený náskok až do závěrečného hvizdu. Rotterdamský výběr tentokráte nepotvrdil ofenzivní kvality a jeho čtyřzápasová vítězná šňůra tedy skončila, naopak skotský celek zaznamenal nesmírně cenný skalp.

Přitom hosté nevstoupili do tohoto utkání vůbec špatně a první větší možnost si vypracovali po sedmi odehraných minutách. Po přesně načasované přihrávce na pravou stranu pokutového území okamžitě vypálil Larsson a činit se musel brankář McGregor, následná dorážka z hodně ostrého úhlu skončila v boční síti. Neuběhly ani dvě minuty a na opačné straně dostali domácí obrovskou příležitost ke skórování.

Edgar Ié totiž zahrál ve vlastní šestnáctce rukou a španělský rozhodčí Antonio Mateu Lahoz bez váhání nařídil pokutový kop. K němu se postavil James Tavernier a selhal, svým přízemním projektilem totiž orazítkoval pouze pravou tyč. V 19. minutě se chvěla branková konstrukce podruhé, když z deseti metrů napřáhl Arfield a jeho pohotová střela se odrazila od spodního okraje břevna zpět do pole. Rangers se přeci jen dočkalo o pět minut později.

Dvaadvacetiletý záložník s nigerijskými kořeny Sheyi Ojo, který hostuje v klubu z anglického Liverpoolu, využil vyhraného osobního souboje od Barišiće a zkusil štěstí z dvaadvaceti metrů. Jeho utěšená rána zaplavala nad gólmanem Vermeerem a skončila v síti, hostující strážce neměl nejmenší naději zasáhnout. Stejný hráč mohl přidat svůj druhý gól zhruba pět minut před přestávkou, ale jeho pokus z dvanácti metrů byl na poslední chvíli zablokován.

Ve druhém dějství vyložených možností ubylo a lehce opadlo také tempo hry. Hosté mohli srovnat krok v 67. minutě, nicméně rychlonohý Larsson svou skákavou střelou z pětadvaceti metrů nepřekvapil pozorného McGregora. Asi deset minut před závěrečným hvizdem se v poslední šanci ocitl Narsingh a McGregor měl co dělat, aby jeho razantní projektil směřující ke vzdálenější konstrukci vyrazil do strany, svůj výběr tak opět výrazně podržel.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Feyenoord potvrdí svou kvalitu.

0:2

Reagovat
AjaxFans

Nemá formu a podle mě Stam brzo vyletí.

Reagovat
Pharrell

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
EverlastD

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele