základní skupiny - skupina B, 1. kolo
19.09.2019 18:55 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
Parken, Kodaň

Reportáž

Kodaň potvrdila úlohu favorita proti Luganu a zvítězila 1:0

Kodaň potvrdila úlohu favorita proti švýcarskému Luganu a vybojovala všechny tři body po těsné výhře 1:0, na které se však výrazně natrápila. Čtvrteční utkání bylo ze statistického pohledu velmi vyrovnané, dánský výběr rozhodl o svém úspěchu krátce po změně stran a hubený náskok udržel až do závěrečného hvizdu. Hosté se však za svůj výkon rozhodně nemusejí stydět, k bodovému zisku totiž neměli příliš daleko.

Úvodní větší příležitost se zrodila krátce po odehrané čtvrthodině a dostali se do ní domácí. Po tečovaném centru z levého křídla od Bengtssona se propracoval k nadějné hlavičce Soteriou, nicméně brankář Baumann se předvedl s fantastickým zákrokem zhruba půl metru před brankovou čarou a balón reflexivně odvrátil do strany. Ve 24. minutě byli domácí ještě blíže ke skórování, jen centimetry chyběly právě Bengtssonovi.

Po akci na levém křídle a následné hlavičce jednoho z bránících hráčů se odrazil míč právě na kopačku zkušeného jednatřicetiletého švédského obránce, který razantním projektilem z deseti metrů orazítkoval bližší konstrukci. Až do konce úvodního dějství hosté spolehlivě bránili a protivníka k ničemu nepouštěli, také po změně stran se obrázek hry příliš neměnil. K rozhodujícímu okamžiku čtvrtečního střetnutí došlo v 50. minutě.

Na levé straně pokutového území odvedl pořádný kus práce Bengtsson a odcentroval před branku, kde se nabíhající uruguayský útočník Michael Santos odpoutal do svého bránícího protivníka a přesně umístěnou hlavičkou rozvlnil síť, Baumann v tuto chvíli neměl žádnou šanci na úspěšný zákrok. Hosté mohli okamžitě odpovědět o tři minuty později, jenomže Carlinhos svou střelou z hranice pokutového území minul pravou tyč o několik decimetrů.

V následujícím průběhu se Lugano marně snažilo najít recept na dobře organizovanou defenzívu soupeře, balón do branky dopravilo v 74. minutě. Po centru z pravého křídla hlavičkoval přesně Aratore, jenomže jeho branka nemohla být uznána kvůli zhruba půlmetrovému ofsajdovému postavení. Pak již k ničemu nebezpečnému nedošlo, Lugano se příště utká s ukrajinským Dynamem Kyjev a Kodaň zavítá na půdu švédského Malmö.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
Elmas

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
EverlastD

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele