základní skupiny - skupina J, 1. kolo
19.09.2019 21:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

AS Řím nadělil čtyři branky Başakşehiru a vede skupinu

Římané si po nevýrazné první půli pohlídali výsledek a po změně stran přidali. V síti hostujícího brankáře Merta Günoka skončily čtyři branky, o něž se rovným dílem podělili Džeko, Zaniolo a Kluivert, přičemž v prvním poločase se do vlastní brány trefil obránce Júnior Caiçara.

Zkušený španělský sudí přivedl z útrob Olimpica hráče jako Diawara, Spinazzola, Jesus nebo Pastore s Džekem na domácí straně, přičemž hosté vsadili na Topala, Višću či Ardu Turana s Clichym. Římané byli favority i proto, že tureckému klubu se na půdě soupeřů v Evropské lize moc nedaří. Vstup do utkání zvládali lépe a už v 1. minutě se do šance dostával klenot římské zálohy. Nicolò Zaniolo však pálil jen do nohy brankáře Günoka.

V ochozech se často ozýval pískot, protože tempo utkání bylo od začátku hodně pomalé a z obou stran vlažné. Římané hodně kazili kombinace a především finální nahrávky, zatímco turecký oponent neměl dostatek nápadů ani kvality na překonání pozorně bránící obrany. Pět minut před koncem nezáživné první půle se o tvrdou ránu pokusil Javier Pastore a jeho střela nadělala brankáři Günokovi pořádné trable.

"Vlkům" se jinak kolem vápna soupeře moc nedařilo. Pomohla jim ale 42. minuta, protože Edin Džeko vysunul nabíhajícího Leonarda Spinazzolu a ten se pokoušel centrovat před bránu. Jediný hráč, který se tam nacházel, byl zkušený bek Júnior Caiçara, který míč odrazil jen za záda bezmocného vlastního brankáře a AS Řím kuriózně vedl.

V šatně Giallorossi asi nebylo slyšet mnoho chvály, tu si hráči museli zasloužit. Ve 49. minutě už začali vlastní diváky bavit. Edin Džeko převzal míč od Javiera Pastoreho a střelou přes nohu pálil jen do brankáře Günoka. O chvíli později se AS dočkalo další branky, když přetažený centr od Kluiverta Zaniolo uklízel do branky a ještě před čarou jej hlavičkoval Džeko. Nacházel se ale v ofsajdu, takže gól platit nemohl.

V 58. minutě už podobná spolupráce Římu regulérně vyšla. Dnes na lajně přišpendlený Zaniolo si na straně vápna pohrál s Topalem a těsně před vybíhajícím brankářem posunul míč na střed vápna, kde Edin Džeko už snadno uklízel do brány - 2:0.

Dvacet minut před koncem se dočkal i předtím nahrávající Nicolò Zaniolo. Tentokrát se role otočily a po Kluivertově průniku do vápna Džeko posouval míč na osamoceného Zaniola. Italský reprezentant technickou placírkou otřel míč o tyč a domácí vedli o tři góly.

Snahu hrát ofenzivně předváděl dál a střídající Nikola Kalinić nadvakrát ztroskotal na výborném Günokovi. Římu se povedlo naplnit normu čtyř branek na zápas díky hráči, který si trefu zasloužil možná nejvíc. Justin Kluivert byl vidět celý zápas a ve třetí minutě nastavení jej Zaniolo poslal do úniku. Nositel slavného příjmení si pohrál s Caiçarou a zamířil nechytatelně k tyči - 4:0.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (12)

Přidat komentář
Elmas

2:0

Reagovat
Pharrell

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
John Obi Mikel

1:2

Reagovat
Largo

3:2

Reagovat
Frantszek

1:0

Reagovat
Largo

Neprijeli Inler, Robinho ani Škrtel.

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
EverlastD

3:1

Reagovat
Frantszek

Nikdo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele