základní skupiny - skupina B, 1. kolo
19.09.2019 18:55 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
Olimpijskyj, Kyjev

Reportáž

Těsnou výhru nad Malmö vystřelil Dynamu v závěru Bujalskyj

Ačkoli kyjevské Dynamo bylo pasováno do role mírného favorita, nebylo před tímto duelem v nejlepším rozpoložení, neboť od začátku srpna v šesti zápasech po sobě nezaznamenalo jediné vítězství. Malmö se na jeho půdě hodně dlouho drželo. Nerozhodný výsledek by pro něj nebyl žádnou tragédií, nicméně nakonec inkasoval od Vitalije Bujalskyje.

Domácí měli více času míč na kopačkách, střelecky byli rovněž aktivnější než jejich soupeř, a ke třem bodům tak měli asi o něco blíže. Především ve druhé půli, čím více se blížil konec zápasu, se jako by hosté více zatahovali dozadu a bránili průběžnou plichtu, což se jim ve finále nevyplatilo. Šest minut před koncem ukrajinský celek rozhodl o svém úspěchu.

Jako první zahrozilo Dynamo v 7. minutě, to když zpoza šestnáctky napřáhl z voleje Sydorčuk, nicméně ten napřímo protivníkovu bránu neohrozil, protože jeho zakončení stačil zablokovat bránící Bachirou. V 18. minutě se snažil o změnu bezbrankového skóre Verbič, jenž vypálil opravdu hodně nebezpečně, nicméně kýžený a chtěný prostor minul.

Jen o chvilku později se výrazněji ozvalo taktéž Malmö, a to zásluhou Riekse, jenž tlačil svou střelu k tyči, avšak na gólmana Bojka si nakonec nepřišel, jelikož ten zasáhl svou rukavicí. Domácí jinak do přestávky pokračovali za honbou k vedení, ve 27. minutě však nenašel správnou mušku Bujalskyj a ve 29. minutě se nedokázal trefit ani Cyhankov.

I ve druhém poločase byli svěřenci trenéra Oleksije Mychajlyčenka hladovější po výhře, pořád se jim ale nedařilo prolomit defenzívu houževnatých Himmelsblatt. V 54. minutě se v tutové pozici zjevil stále neúnavný Bujalskyj, jenže z blízkosti napálil jen brankáře Dahlina, po hodině hry si vstřelil málem vlastní branku Nielsen, avšak Dahlin stačil zasáhnout.

Klíčový okamžik celého střetnutí přišel na řadu až v 84. minutě. Bujalskyj přebral přihrávku Šepeljeva do běhu, dostal se za defenzívu Malmö, a ačkoli se bránící Bengtsson snažil situaci ještě zažehnat skluzem pod sokovy nohy, byl v souboji příliš pozdě, a tak obdrženému gólu prostě nezabránil. Marně se pak hosté snažili s negativním rezultátem ještě něco udělat.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
Elmas

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
EverlastD

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele