základní skupiny - skupina K, 1. kolo
19.09.2019 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Wolverhampton nestačil ve vyrovnaném souboji na Bragu

Premiéra nováčkovi Evropské ligy nevyšla. Ve svém historicky prvním zápase v této soutěži nestačil Wolverhampton na Bragu, které podlehl nejtěsnějším možným způsobem. O osudu utkání rozhodl ve druhém poločase Ricardo Horta. Ve zbývajících zhruba dvaceti minutách už pak domácí žádnou odpověď nenašli, hostům se čisté konto podařilo udržet.

Vlci se objevili v hlavní fázi evropských pohárů naposledy v sezóně 1980/81, v letošních předkolech proti Crusaders, Pjuniku Jerevan a FC Turín vyhráli ve všech šesti případech, na tyto výsledky ale navázat v základních skupinách nedokázali. V podstatě tak potvrdili, že aktuálně nejsou po porážkách s Evertonem a Chelsea v úplně nejlepším rozpoložení.

I Os Arcebispos, podobně jako jejich soupeř, v uplynulých dvou ligových kolech nijak nezářili, připsali si pouze porážky s Benficou a na půdě Setúbalu, přičemž v obou případech nevstřelili jedinou branku, tentokráte se však radovali z cenného úspěchu. Po prvním kole se zařadili v tabulce na druhé místo za bratislavský Slovan, jenž porazil Besiktas.

První dějství vlastně nepřineslo žádný extra důležitý moment. Braga, která mimochodem stejně jako Wolverhampton zvítězila ve všech svých zápasech v rámci předkol Evropské ligy, působila na anglické půdě dosti opatrným dojmem. The Wanderers si vytvořili dvě poměrně slušné možnosti, v úvodní branku však ve finále nepřetavili ani jednu z nich.

Ve 22. minutě přetáhl Rúben Neves centr z pravé strany až do pokutového území, kde byl sice Cutrone otočený zády k brance, dokázal se však obmotat do střelecké pozice a levačkou vypálil, mířil však jen nad. Italský forvard zahrozil ještě těsně před přestávkou, tentokráte ozkoušel svou pravačku, jenže ani během tohoto zakončení nenašel správnou mušku.

V 51. minutě se snažil změnit bezbrankové skóre Dendoncker, avšak se svou střelou doprostřed brány na hostujícího gólmana Matheuse nevyzrál. O dvacet minut později naopak Braga udeřila ze své ojedinělé šance. Galeno založil rychlý brejk, předal přihrávku doprava, kde byl úplně osamocený Ricardo Horta, a ten prostřelil brankáře Ruie Patrícia.

Wolves se na vyrovnání nezmohli. Dobře bránícího a organizovaného protivníka pod žádný soustavnější tlak nedostali, ten od vstřeleného gólu hrál jednoduše, a tahle jeho taktika nakonec byla velice účinná. Snad jen v samotném nastavení byl blízko skórování Rúben Neves, nicméně s jeho pokusem si poradil dobře připravený Matheus.

Autor: Patrik Sandev / livesport.cz, whoscored.com

Komentáře (17)

Přidat komentář
Elmas

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
penepi

1:2

Reagovat
Stannis Baratheon

0:1

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
EverlastD

2:1

Reagovat
Benfica

paradaaa.. v lige výsledky na hovno, ale EL im zatiaľ ide..

Reagovat
Messiáš

Reagovat
Messiáš

To ten Trincao sel tak dolu, ze uz neni ani v zakladu Bragy ? Se o nem mluvilo jako o mega talentu a uz nic..

Reagovat
Benfica

On ešte nikdy nehral zaklad v Ačku Bragy..

Reagovat
smazaný uživatel

Kkti Wolves

Reagovat
fsada

Ale notáák Wolwes,letos nám to nejde prostě.Asi by to chtělo možná udělat nějakou změnu.....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele