základní skupiny - skupina D, 1. kolo
19.09.2019 18:55 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

PSV potvrdilo ofenzivní kvality a portugalský Sporting porazilo 3:2

Nizozemské PSV potvrdilo úlohu favorita proti portugalskému Sportingu a v domácím prostředí ho dokázalo porazit po výsledku 3:2, ovšem především v závěru utkání se o tříbodový zisk pořádné strachovalo. Vicemistr uplynulého ročníku nejvyšší nizozemské soutěže vedl během pětadvaceti minut o dvě branky, jenže soupeř hned dvakrát dokázal snížit na rozdíl jediné branky a živil tak naději na bodový zisk až do úplného konce.

Eindhoven se na vyprodaném stadionu Philips dostal do vedení ze své první vážnější příležitosti po necelých dvaceti odehraných minutách. Hrdina víkendového střetnutí Donyell Malen, který vsítil všech pět branek svého výběru, si tentokráte po přihrávce od Ihattarena navedl míč před hranici pokutového území a levačkou tvrdě vypálil, i kvůli lehké teči brankáře Ribeira se odrazil balón od vzdálenější konstrukce do sítě.

O šest minut později přidali svěřenci trenéra Marka van Bomella druhou trefu. Na pravé straně šestnáctky se ocitl Bruma a adresoval přihrávku do předbrankového prostoru, vracející se Sebastián Coates ve snaze odvrátit míč do bezpečí před nabíhajícím Malenem nezahrál ve skluzu tak, jak chtěl a pouze nešťastně zamířil do levého spodního rohu. Lisabonskému klubu svitla naděje na bodový zisk necelých deset minut před přestávkou.

Ve vlastní šestnáctce si počínal až příliš agresivně Hendrix a slovenský rozhodčí Kružliak okamžitě nařídil penaltu. K té se postavil Bruno Fernandes a střelou do levého horního rohu ji bezpečně proměnil - 2:1. Domácí skvěle vstoupili do druhého poločasu a dvoubrankové vedení si vzali zpět. Po rohovém kopu z levé strany od Ihattarena si seběhl do volného prostoru Timo Baumgartl a z voleje nádherně zavěsil do levé šibenice.

V 52. minutě mohl definitivně pojistit výhru PSV aktivní Ihattaren, ale Ribeiro si poradil a zkrotil balón ve svých rukavicích. Následně hlavičkoval těsně vedle Fernandes a stejný hráč pak nechal vyniknout gólmana Zoeta z přímého volného kopu. Zhruba dvacet minut před koncem se domácí strážce opět blýskl proti ráně Fernandese, v 82. minutě přidal druhý gól Sportingu Pedro Mendes parádním projektilem z dvaadvaceti metrů k přední tyči. CP se však na nic dalšího již nezmohlo, výsledek se proto již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz

Komentáře (9)

Přidat komentář
Elmas

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
Pharrell

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

5:2

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
Benfica

toto je zle.. to mal Zbording vyhrať..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele