základní skupiny - skupina A, 1. kolo
19.09.2019 18:55 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Sevilla bez větších potíží přejela Qarabağ Ağdam

Evropská liga sice ve čtvrtek nabídla několik překvapení, ale utkání v Baku k nim rozhodně nepatřilo. Zcela jasně a bez potíží ho ovládla Sevilla, za kterou se postupně prosadili Javier Hernández, Munir El Haddadi a také Óliver Torres.

V bráně španělského favorita opět nastoupil český brankář Tomáš Vaclík, jeho výsostné území hájili hráči jako Pozo, Koundé nebo Escudero. O ofenzivní manévry, které jsou pro trenéra Julena Lopeteguiho dost důležité, se starali primárně Torres s Vázquezem a Chicharitem Hernándezem. Těm musel čelit velezkušený a populární brankář Asmir Begović.

Že ho čeká hodně práce, to věděl. A kdyby si náhodou nebyl jistý, hostující fotbalisté mu to často připomínali. Španělský favorit se od začátku prezentoval chytrou rozehrávkou a nebezpečnými zakončeními. Chicharito si ve 4. minutě seběhl na zadní tyč, kde v záklonu zkoušel vrátit míč do malého vápna, avšak včasným zákrokem ho odklízel pozorný Husejnov.

Ani domácí nehodlali jen sledovat umění Sevilly a ve 29. minutě se málem radovali z branky. Obránci Sevilly před Vaclíkem totiž naprosto zapomněli na volného Husejnova, který se natlačil do vápna a mohl pálit. I přes vynikající pozici však nezvládl první dotyk s míčem a poslal ho daleko nad bránu.

První poločas se pomalu chýlil ke konci a ke smutku diváků nenabízel mnoho šancí. Především jsme ale neviděli ani jednu branku. Druhá půle už byla o něčem naprosto jiném. Trenér Lopetegui musel asi v šatně hodně zvyšovat hlas, protože hráči najednou zabrali. Laxnost byla ta tam, stejně tak nepřesné nahrávky. Jordán rozehrál další z mnoha rohových kopů, po kterém z otočky pálil Torres. Tomu se sice rána zase tak nepovedla, ale těsně vedle šibenice posílal míč dorážející Gudelj.

Další závar přinesl jen nepřesné zakončení skákajícího Chicharita. Po hodině hry už to ale Seville vyšlo parádně. Hostující ekipa zahrávala velice nebezpečnou standardní situaci, ke které se postavil právě zkušený kanonýr Javier Hernández. Místo centru volil přímou střelu a nemohl to udělat lépe. Jeho krásný obstřel poslal Sevillu bezpečně do vedení.

Pokud to měl Qarabağ před utkáním těžké, teď byla vidina bodů jen teoretickou. Tím spíš v 78. minutě, kdy Sevilla pojistila své vedení. Na začátku gólové akce stál Franco Vázquez, který čistým způsobem obral o míč protihráče a vyslal do šance Munira El Haddadiho. Někdejší velký talent už si poradil s přehledem a zvýšil na 2:0.

Ani to ale nebylo všechno. Zprvu se zdálo, že Pozo už je přeci jen vyveden z ideálního prostoru pro centr, ale nakonec před čarou ještě míč stihl. Vázquez hlavou na zadní tyči vrátil z úhlu míč před bránu, kam si naběhl záložník Óliver Torres. Ten sice byl zády k brance, ale to mu nijak zásadně nevadilo. Krásnými nůžkami totiž uzavřel skóre na 3:0.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (18)

Přidat komentář
Elmas

0:3

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

snad odvezem nějaký body. 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pharrell

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mass

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Messiáš

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
EverlastD

1:2

Reagovat
blaugrana
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele