základní skupiny - skupina H, 1. kolo
19.09.2019 21:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Espanyol pouze remizoval s Ferencvárosem

Překvapivou remízou 1:1 skončilo utkání na Estadi Corenllá - El Prat v Barceloně. Místní Espanyol nenaplnil roli favorita a s Ferencvárosem si rozdělil body. Šlo o utkání dvou týmů, které se v základní skupině evropského poháru objevily po dlouhé době. Obě branky vstřelili domácí, jednu ovšem do vlastní sítě.

Favoritem zápasu byl jednoznačně španělský celek z Katalánska - Espanyol. Maďarský soupeř neměl na El-Pratu co ztratit a jak se nakonec ukázalo, to mu hrálo do karet.

Espanyol měl v utkání převahu, ovšem vůbec mu nevyšel začátek. První varování na branku Diega Lópeze vyslal nebezpečnou střelou těsně vedle tyče Isael a za další tři minuty stejný hráč zadělal na úvodní gól. Pas za obranu přeměnil v přihrávku před branku, kterou si do vlastní sítě srazil Javi López. Domácí pak sice měli územní převahu, ale jejich útoky byly pomalé a defenzíva Ferencvárose se pokaždé stačila zformovat. Za celý první poločas neměl Espanyol jedinou velkou šanci, ale je nutno pochválit obranu Maďarů, která pracovala velice zodpovědně.

Španělé měli na vyrovnání spoustu času, ale museli si dávat pozor na zadní vrátka. V 51. minutě vystrašil domácí příznivce opět Isael, který rozehrál standardní situaci zcela po vzoru Ronaldinha z mistrovství světa v roce 2002. Tehdy Brazilec načapal v brance Anglie Davida Seamana, ale Isael stejně úspěšný nebyl, protože balón skončil na brankové konstrukci.

Za domácí byl hodně nebezpečný Wu Lei, který se často dostával do koncovky, ale stejně často narážel na Dibusze. Snaha Espanyolu nakonec přeci jenom vedla k vyrovnání. Přesně po hodině hry přišel do vápna Maďarů nákop, který v náběhu trefil hlavou do sítě Matías Vargas. Espanyol cítil šanci na zvrat a i když soupeř hru kouskoval, šanci si vytvořil. V 77. minutě orazítkoval střelou z druhé vlny tyčku Esteban Granero. Další tlak Katalánců už se ale nekonal, takže první vzájemný souboj skončil překvapivou remízou.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
Elmas

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Franzstadt

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
EverlastD

5:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele