základní skupiny - skupina D, 1. kolo
19.09.2019 18:55 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Linec zvládl premiéru v Evropské lize, Rosenborg skolil o branku

LASK se do základních skupin Evropské ligy probojovalo vůbec poprvé ve své historii a při své premiéře dokázalo skolit v tomto ohledu daleko zkušenější Rosenborg. Podařilo se mu udržet čisté konto, zaznamenalo přitom v nastavení první půle branku zásluhou Jamese Hollanda a získalo velmi důležité tři body v pranici o dvě postupová místa.

PSV a Sporting, se kterými se rakouský vicemistr následně utká, představují papírově bezpochyby pořádně těžký kalibr. I proto pro něj bylo velmi důležité zvládnout vzájemný duel s nefavorizovaným klubem z Trondheimu, aby mohl reálně usilovat o jarní play-off. Minimálně střelecky byl aktivnější, byl tedy ke třem bodům určitě blíže.

Troillongan drželi sice více míč na svých kopačkách, vyprodukovat však finální přihrávku nebo dostat svého soka na delší období pod nějaký soustavnější tlak se jim ovšem za celých devadesát minut nepodařilo. Všudy všeho si připsali na své konto pouhých pět střel, z toho jedna jediná mířila mezi tři tyče. V ofenzívě zkrátka působili bezradným dojmem.

Úvodní minuty tohoto klání patřily Die Schwarz-Weissen. V 7. minutě se propracoval do velmi dobré pozice Tetteh, pravačkou ovšem napřímo gólmana Hansena neohrozil, jelikož mířil jen mimo. Ghanský forvard o deset minut později mohl načít bezbrankové skóre ještě jednou, ovšem s jeho pokusem si Hansen poradil a v podnikání mu zamezil.

Šest minut před přestávkou mohl Linec udeřit z další slušné možnosti. Goiginger si v pokutovém území narovnal míč na svou pravačkou a ostře vypálil, Hansen měl však zase své rukavice připravené. O osudu utkání rozhodla na konci půle standardka, po centru z rohového kopu od Michorla protečoval balón do sítě naskakující Holland.

Rosenborg se na žádnou odpověď během celé druhé pětačtyřicetiminutovky nezmohl, ba naopak mohl spíše inkasovat. Třeba krátce po změně stran se v obrovské šanci neprosadil Klauss, jenž mohl skórovat i v 88. minutě, avšak s jeho zakončením si poradil Hansen. V samotném závěru ještě pálil Raguz, ale bránu Hansena o kousek minul.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, uefa.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
Elmas

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
EverlastD

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele