Komentáře a souhrny

Serie A souhrn - 18. kolo

V Itálii nic nového. Vedoucí Inter vyhrál v Sieně a udržel si sedmibodový náskok před AS Řím, který uspěl v Bergamu. Tři body získaly i Fiorentina a Udinese, čímž se přiblížily Juventusu. Stará dáma včera až v poslední minutě zachránila alespoň bod v Catanii. Znovu selhalo Lazio, doma prohrálo s Janovem, naopak se předvedl Milán, když přejel 5:2 Neapol.

Anglická Premier League souhrn - 22. kolo

Boj o titul se dramatizuje a nejspíš se obejde bez účasti Liverpoolu, který remizoval v Middlesbrough. Stejným způsobem zaváhal i Arsenal s Birminghamem. Naopak Chelsea zvítězilia 2:0 nad Tottenhamem, Manchester United reagoval zostuzením Newcastlu 6:0! V neděli porazil Sunderland Portsmouth a Bolton podlehl Blackburnu.

Premier League - souhrn podzimu (3)

Arsenal postavil předsezonní předpoklady na hlavu a po podzimní části vévodí celé Premier League. Kanonýrům dýchá na záda Manchester United, ztráta třetí Chelsea je už šestibodová. Na ukončení dlouhého čekání na mistrovský titul si zřejmě bude muset ještě počkat Liverpool, před který se dokázal vklínit Manchester City. Hodně důvodů ke spokojenosti mají v Evertonu...

Serie A - souhrn podzimu (3)

Poslední díl našeho bilancování podzimní části Serie A je zde a na zoubek se tentokráte podíváme vedoucí šestici. Té suverénně kraluje a minimálně ještě několik týdnů kralovat bude Inter Milán, jemuž nejvíce na paty šlape AS Řím. Roční absence mezi elitou se nijak výrazně neprojevila na Juventusu, čtvrtý je pak další tým vyznávající bíločerné barvy - Udinese. Předsezonní předpoklady naplňuje pátá Fiorentina a i šesté Palermo...

Premier League - souhrn podzimu (2)

Kdo na podzim v Premier League zklamal umístěním ve středu tabulky a kdo se naopak v těchto vodách pohybuje překvapivě? Do té první kategorie jistě spadá Newcastle a Tottenham, druhou pak tvoří Aston Villa, Portsmouth a dá se říci, že i West Ham...

Serie A - souhrn podzimu (2)

Ve druhém díle našeho ohlédnutí za necelou první polovinou letošního ročníku Serie A se zaměříme na kluby ve středu tabulky. Až na jeho konci se senzačně nachází AC Milán a výše mířila i devátá Samodoria. Za překvapení se dá považovat desátá pozice Catanie a skvěle si zatím vede i nováček z Neapole...

Serie A - souhrn podzimu (1)

Italská Serie A se přes polovinu přehoupne až v lednu, přesto můžeme zhodnotit úvodní část sezony. Po sedmnácti odehraných kolech se v nejnižších patrech tabulky potácejí většinou papírově nejslabší celky, najdeme tu však také římské Lazio.

Premier League - souhrn podzimu (1)

Anglická Premier League má za sebou podzim završený náročným vánočním programem a na nás tak je se za jednadvaceti odehranými koly ohlédnout. Nejprve se podíváme na boj o záchranu. Zdá se, že spočítané to už nyní má Derby, ale kdo bude další? Adeptů je jako obvykle dost...

Primera División souhrn - 18. kolo

Barcelona včera vyhrála na hřišti Mallorky 2:0, Real však reagoval porážkou Zaragozy ve stejném poměru, takže si udržel náskok sedmi bodů. Povedený barcelonský den v sobotu dovršil Espanyol, který doma nedal šanci Villarrealu. FC Sevilla zvládla derby s Betisem, nezaváhalo ani Atlético v La Coruni, naopak Valencia jen remizovala s Levante.

O čem jsme psali v roce 2007 (1)

Jeden rok končí, další začíná. A jak je tomu zvykem, také my se chceme podívat za tím, který nás v těchto dnech nenávratně opouští. A jelikož titulek mluví sám za sebe, pustíme se v prvním pokračování tohoto miniseriálu hned do díla. Leden, je měsíc mrazivý a přímo předurčený k popíjení horkého grogu nebo svařeného vína. Ale na stránkách eurofotbal.cz se i tak objevilo 306 titulků.

Skotská Premier League souhrn - 22. kolo

Rangers nezaváhali doma proti Dundee a v tabulce přeskočili dosud první Celtic, který zítra hraje v třetím Motherwellu. Aberdeen remizoval ve Falkirku, Inverness si s přehledem poradil s poslední Gretnou.

Anglická Premier League souhrn - 21. kolo

St. James Park už není nedobytná tvrz. V dnešním utkání se o tom přesvědčil manažer Sam Allardyce, který opět nepostavil českého reprezentanta Davida Rozehnala a nakonec nedokázal čelit Manchesteru City. O velké překvapení se na Anfield Road postaral Wigan, který uhrál v Liverpoolu cennou remízu.

Skotská Premier League souhrn - 21. kolo

Aberdeen porazil Inverness a i nadále může pomýšlet na účast v evropských pohárech. Další propadák předvedli fotbalisté Hearts, kteří podlehli 1:4 na půdě Dundee United a navíc dohrávali o osmi hráčích. Počtvrté v řadě vyhrál Falkirk, který o všechny body tentokráte obral Kilmarnock...

Anglická Premier League souhrn - 20. kolo

Neuvěřitelná podívaná se udála na White Hart Lane, kde Tottenham přestřílel Reading 6:4. Samotný domácí útočník Berbatov skóroval hned čtyřikrát. Chelsea zachránila tři body těsně před koncem a stáhla náskok Manchesteru United, který prohrál na půdě West Hamu. Arsenal psychicky posílen prohrou úhlavního rivala deklasoval v posledním sobotním utkání Everton 4:1.

Skotská Premier League souhrn - 20. kolo

V prvním atraktivním utkání skotské Premier League fotbalisté Rangers porazili Hibernian 2:1 a vyhoupli se do čela. Na prvním místě se ale moc neohřáli, neboť Celtic porazil Gretnu 3:0 a vrátil se na pozici lídra. Po sobotě bude smutno také Hearts, kteří nedokázali udržet vedení na hřišti Falkirku a nakonec prohráli 1:2.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele