Evropská liga - souhrn třetích zápasů základních skupin

21.10.2010, 21:00, aktualizováno 21.10.2010, 23:04
Komentáře a souhrny
Sparta v samotném závěru ztratila zápas s Lausanne, v druhém utkání skupiny F jasně zvítězilo CSKA v Palermu. Manchester City díky Adebayorově hattricku vyhrál s Lechem, Juventus remizoval v Salzburku. Anderlecht dříve porazil AEK. Stuttgart si poradil s Getafe, Charkov překvapivě nenechal ani bod Sampdorii. Venku zvítězily Rapid Vídeň, Porto nebo Eindhoven. V Neapoli, kde hrál Liverpool, gól nepadl.
Skupina A

Manchester City - Lech Poznań 3:1

21.10.2010 21:05

Góly: 13. Emmanuel Adebayor, 25. Emmanuel Adebayor, 73. Emmanuel Adebayor - 50. Joël Tshibamba

Favorizovaný Manchester City doma očekávaně porazil Lech Poznaň 3:1 a je už blízko postupu do další fáze. Hrdinou se stal Emanuel Adebayor, jenž vstřelil všechny tři branky. Jediný zásah Lechu obstaral krátce po změně stran Tshibamba.

Citizens si v prvním poločase v klidu došli pro dvoubrankový náskok. Skóre otevře ve 13. minutě Adebayor, když se po přihrávce krásně obtočil kolem bránícího hráče a k tyči přesně zakončil - 1:0. Poláci ale nehráli špatně a brankář Hart měl první práci s dalekonosnou střelou Kamila Drygase. Ve 25. minutě se znovu prosadil Adebayor, tentokrát si naskočil na přesný centr a hlavou od tyče zvýšil - 2:0 pro Manchester City. Zajímavé je, že Poznaň už favoritovi nic nedovolila, ale pravdou také je, že dvoubrankové vedení bylo domácím hodně pohodlné.

Druhý poločas ale začal pro anglický celek špatně, neboť Poláci dokázali snížit. Tshibamba dostal po závaru v pokutovém území míč a nemýlil se - 2:1. Citizens chtěli dvojbrankové vedení zpátky, Silva se individuálním průnikem dostal až před brankáře Burice, jenže minul. Lech Poznaň chvílemi nepříjemně Manchesteru zatápěla, Peszkova střela z přímého kopu skončila nad.

Domácí ale překvapení nepovolili, Vieira nejprve praštil do míče a minul, a to samé platilo i o Adebayorovi. Tožský fotbalista nakonec hattrick zkompletoval a dodal svému celku klid - 3:1. Angličané ještě nastřelili břevno, ovšem další branku nevsítil. Manchester City porazil Lech Poznaň 3:1.

Více informací k zápasu

Red Bull Salzburg - Juventus FC 1:1

21.10.2010 21:05

Góly: 36. Dušan Švento - 48. Miloš Krasić

Fotbalisté Juventusu po závěrečném hvizdu radostí rozhodně neskákali. Ani na třetí pokus se jim totiž nepovedlo v Evropské lize zvítězit a také proto jim po třech odehraných kolech patří nepostupová třetí pozice.

Salcburk neprožívá rozhodně plodné období. Trápí se nejen v domácí lize, ale také na evropském poli. Před tímto utkáním podlehl na svém stadionu Manchesteru City a neuspěl ani na horké půdě Lechu Poznaň. Tentokrát však předvedl svou lepší tvář a dosáhl na své první body. Juventus naopak potřetí v řadě remizoval, nicméně na druhý Lech ztrácí pouze bod. Šance na postup jsou tedy pro všechny týmy zatím otevřené.

Salcburk vletěl do utkání od první minuty jako uragán, Všechny strasti dosavadního vývoje sezony hodil za hlavu a hned v osmé minutě zkoušel štěstí ranou z dálky Zarate, ale prostor mezi třemi tyčemi minul. Brankáře Tremmela na protější straně vystrašil Del Piero, jenže jeho dalekonosný pokus ze třiceti metrů gólman domácích ztlumil ve svých rukavicích. Podobnou situaci musel na druhé straně řešit také Manninger, ale skóre zůstalo i po střele Mendese neměnné.

Poprvé se s ním hýbalo až deset minut před koncem poločasu. Po rychlé kombinaci dostal v prostoru kolem penalty hodně prostoru k zakončení bývalý Slávista Švento a ranou k tyči nechal Manningera bez šance. Kouč Del Neri o přestávce oživil hru a na trávník poslal místo Pepeho Krasiče. Ten se mu za důvěru odvděčil hned krátce po návratu na trávník. Naběhl si totiž na přesný centr De Ceglieho za obranu a v poklidu vyrovnal. Domácí přesto nesložili zbraně a Wallner s Leitgebem pořádně zaměstnali Manningera. Na druhé straně pak propásl možnost rozhodnout zápas Del Piero, a tak se obě mužstva rozešla spravedlivou dělbou bodů.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Manchester City (ENG)32106:27
2.Lech Poznań (POL)31116:64
3.Juventus FC (ITA)30305:53
4.Red Bull Salzburg (AUT)30121:51
Skupina B

Atlético Madrid - Rosenborg BK 3:0

21.10.2010 21:05

Góly: 18. Diego Godín, 66. Sergio Agüero, 78. Diego Costa

Tak přece jen se úřadující vítěz Evropské ligy začíná rozjíždět. Nepříznivé období překlenul nejenom v domácí soutěži, kde o víkendu dokázal zdolat Getafe, ale také na evropské scéně. Tentokrát zlobu probouzejícího se šampiona odnesl norský Rosenborg Trondheim.

Pozitiva se na tým trenéra Florese v posledních hodinách jen hrnou. Po již zmiňovaných vítězstvích je to jistě také fakt, že se v duelu proti Rosenborgu opět vrátil do hry argentinský útočník Sergio Aguero. Utkání sice začal na lavičce, do hry však přišel v 65. minutě a hned nato vstřelil důležitý druhý gól. Tom use říká comeback jak se patří. Vítězství Atletika navíc pořádně zamotal situaci ve skupině. Na čele je zatím Leverkusen s pěti body stíhán Atleticem a Arisem se čtyřmi. Poslední je zatím Rosenborg s jedním vítězstvím a dvěma porážkami.

Byl to velký zápas Jose Antonia Reyese. Také dík němu byly odvráceny hrozby nečekaného konce v základní skupině. Měl totiž prsty ve všech ze tří gólů svého celku. Reyes byl jako politý živou vodou, což dokázal už po osmnácti minutách hry. Krásným centrem vybídl k hlavičce Diega Godina, který pěkným obloučkem překonal brankáře Orlunda poprvé. Rosenborg ale nepřijel do Španělska pouze s obrannými úmysly. Přízemní střelu Henriksena ale v klidu zlikvidoval brankář Robles. Vůbec největší šanci celého utkání si hosté vytvořili až v závěru první půle. Střela Mortena Moldskreda ale zabrnkala pouze o tyč domácí brány.

Nepříliš přesvědčivá hra Atletica z úvodních pětačtyřiceti minut nabrala po přestávce na obrátkách. Nevýrazného Forlána nahradil po hodině hry Aguero a ihned se zapsal do listiny střelců. Reyes jakoby si všiml v pokutovém území hladového Aguera, naservíroval mu lahůdkovou nabídku, kterou nešlo odmítnout. S dvoubrankovým náskokem Atletico na trávníku vládlo. Třináct minut před koncem navíc podnikli do otevřené obrany rychlý protiútok Reyes, Aguero a zakončující Costa. Výsledek je možná pro hosty krutý, šanci na reparát ale budou mít v domácí odvetě už za dva týdny.

Více informací k zápasu

Aris Soluň - Bayer Leverkusen 0:0

21.10.2010 21:05

Góly: -

Již dvacet tři utkání je na domácí půdě v rámci mezinárodní konfrontace neporažen řecký Aris Soluň. Tentokrát si ze stadionu Kleanthise Vikelidise odváží pouhý bod Bayer Leverkusen, jehož pozici na čele skupiny to ale nijak neohrozí.

Zápas sám o sobě moc záživný nebyl. Ten, kdo očekával ofenzivní smršť Leverkusenu a defenzivní katastrofu Arisu zdeptaného poslední prohrou v lize s AEK Athény 0:4, se mýlil. Ani jeden z týmů si mnoho výraznějšího příležitostí vypracovat nedokázal.

První šanci utkání měl na svědomí Lars Bender v sedmé minutě, nicméně s jeho pokusem z přímého kopu si řecká reprezentační jednička Sifakis poradil. O tři minuty později vyzkoušel Adlerovu pozornost domácí kapitán Koke, avšak ani on nebyl úspěšný.

A když v síti neskončil ani nadějný volný kop Michala Kadlece z pětadvaceti metrů po čtyřiceti minutách hry, šlo se do kabin za bezbrankového stavu.

Ten se neměnil ani ve druhé fázi hry. Šance měli převážněji domácí, dvakrát neuspěl Toja a ještě jednou ani Ruiz. Diváci tedy v řecké Makedonii gól neviděli.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayer Leverkusen (GER)31205:15
2.Atlético Madrid (ESP)31114:24
3.Aris Soluň (GRE)31112:24
4.Rosenborg BK (NOR)31022:83
Skupina C

Sporting CP - KAA Gent 5:1

21.10.2010 21:05

Góly: 6. Diogo Salomão, 13. Liédson, 27. Liédson, 37. Maniche, 60. Hélder Postiga - 16. Stef Wils

O postupu Sportingu Lisabon do další fáze soutěže je v tuto chvíli téměř rozhodnuto. Nechybělo však mnoho a portugalský celek do základních skupin vůbec nepostoupil. Doma totiž ve 4. předkole podlehl Brondby 0:2 a do hry ho vrátila až senzační výhra v Kodani 3:0. Teď Sporting válí v základních skupinách.

Naopak šance Gentu jsou v tuto chvíli spíše na bodu mrazu. Tým se ziskem pouhého jednoho bodu opravdu nemůže pomýšlet na úspěch. Tím spíše, že v portugalské metropoli totálně shořel při obranné činnosti a po zásluze si odváží pětibrankový výprask. Dvěma góly se o vysoké vítězství přičinil už během první půle kanonýr Liedson.

Sporting se s belgickým soupeřem od prvních minut rozhodně nepáral. Už v sedmé minutě utekl po pravé straně Perreira, přesným centrem předložil míč Solomaovi a ten z první vymetl levý dolní růžek hostující branky. Uběhlo pouhých šest minut a skóre se měnilo poprvé. Tentokrát se poprvé do listiny střelců zapsal Liedson. Jeho rána z pětadvaceti metrů jen tak zaplavala ve vzduchu a zaplula do pravého dolního rohu Jorgačevičovy svatyně. Gent se ovšem nevzdal a díky dravému průniku Wilse snížil na 1:2. Ze strany hostů se ale jednalo pouze o labutí píseň.

Neuběhla ani půlhodina hry a domácí se mohli radovat potřetí. Své rychlé nohy nastartoval opět Perreira, krásný centrem uvolnil Liedsona a ten rychle vrátil svému týmu dvoubrankový náskok. Hrál ose v podstatě na jednu branku. Další gól sebral Manichemu z kopačky výtečný zákrokem Jorgačevič. Stejný hráč ale o dvě minuty později využil další excelentní nabídky neúnavného Perreiry a upravil na 4:1. Po přestávce sice domácí přece jen zvolnili, houževnatého soupeře ale na dostřel přiblížit nenechali. Tentokrát v roli dvorního nahrávače vystřídal Perreiru autor první branky Solomao a Postiga z jeho práce vytěžil pátou branku. Více se už nestalo, přesto mohl Sporting přesvědčivé vítězství.

Více informací k zápasu

Lille OSC - Levski Sofia 1:0

21.10.2010 21:05

Góly: 49. Aurélien Chedjou

Měla to být jasná záležitost Lille, které očekávalo, že soupeře přejede několika vstřelenými góly. Levski Sofie však držela s favoritem utkání překvapivě krok. A to ve Francii neměla tři klíčové hráče Hrista Jovova, Darka Tasevskiho a kapitána Georgiho Petkova. Nakonec o předpokládané výhře domácích rozhodla jediná trefa Chedjoua ze 49. minuty.

První varování domácím, že Levski nepřijelo do Lille nějak odevzdaně, naservírovali hosté už po sedmdesáti sekundách hry. Sotva se brankář Landreau mezi třemi tyčemi ohřál, už musel mimo nebezpečí likvidovat střelu Mladenova. Další jeho pokus znovu polapil Landreau, tentokráte s ním ale tolik práce jako v prvém případě neměl.

V 19. minutě se zase v plné krásně ukázali francouzské Dogy, Obraniak totiž rozezvonil břevno. Hostující brankář Mitrev pak musel být na pozoru i při střele Belgičana Hazarda, naštěstí pro bulharské mužstvo odvrátil alespoň na rohový kop. Mitrev si i poradil proti dalekonosné ráně Gueyey.

První půle byla opravdu hodně vyrovnaná a diváci moc gólových šancí neviděli. Čtyři minuty po přestávce však z ničeho nic udeřilo. Série hlaviček ve vápně po standardce dospěla až k Chedjouovi, jenž hlavou z blízkosti zamířil přesně k levé tyči Mitrevovy brány. Za další brankou se však Lille příliš nehnalo.

Těžko říci, zda-li nemělo komplex z prvního dějství, kde Levski nehrálo vůbec špatnou partii. Snažilo se jen bránit jednogólový náskok, poněvadž tři body byly svatější a rozhodně důležitější než předvedená hra. Hosté mohli srovnat snad jen Gadzhevem, Landreau si však s přehledem poradil, a LOSC si tak mohl na své konto připsat první vítězství v Evropské lize.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Sporting CP (POR)330012:29
2.Lille OSC (FRA)31113:34
3.Levski Sofia (BUL)31023:83
4.KAA Gent (BEL)30124:91
Skupina D

Villarreal CF - PAOK Soluň 1:0

21.10.2010 21:05

Góly: 38. Marco Rubén

Fotbalisté Villarealu se vyhoupli v tabulce skupiny D na první místo. Po poslední výhře nad Bruggami doma podruhé vyhráli, když brankou Rubéna z 38. minuty porazili řecký PAOK Soluň. Ten naopak spadl z čela na třetí místo. Španělům k průběžnému vedení ve skupině pomohla i remíza souběžně hraného utkání v Záhřebu, kde Dinamo uhrálo bod s Bruggami.

Prvních třicet minut se na hřišti prakticky nic nedělo. Až tehdy se Rubén dostal ke střele, kterou však trefil jen hostujícího obránce Cirilla. Nemusel však dlouho smutnět. Ve 38. minutě narazil Rossi kolmou přihrávku dozadu na pravou stranu na svého spoluhráče z Argentiny, který křižnou ránou překonal brankáře Krešiče.

Muslimovič mohl na druhé straně záhy vyrovnat, ale rohový kop Fotakise zužitkoval jen hlavičkou nad bránu. Dvě minuty před přestávkou mohl navýšit vedení Rossi, zamířil ovšem jen mimo tři tyče. Dalo by se říci, že Žlutým ponorkám vyšel první poločas celkem slušně a i v tom druhém byli na hřišti lépe hrajícím týmem.

Rossi prověřil, jak umí pálit z dálky, jenže balón se do brány nevešel. I soluňský Fotakis se snažil skórovat z velké vzdálenosti, ovšem stejně jako Rossi nebyl úspěšný, ačkoli měl domácí gólman Diego López velké starosti. Pak se snažil rozvlnit síť villarrealský Cani, jenže podruhé v utkání včas zakročil dobře bek Cirillo.

PAOK ucítil šanci, že by si mohl ze Španělska odvést nějaký ten bod, proto se do příležitostí dostal v 71. minutě Ivič a o tři minuty později i El Zhar, jenže oba stříleli jen mimo branku. Nakonec se ukázalo, že snažení Řeků bylo marné. V závěru utkání ještě protáhl domácí Cani levačkou Krešiče a v nastaveném čase to samé udělal Altidore, druhou branku však Villareal díky nim nepřidal.

Více informací k zápasu

Dinamo Záhřeb - Club Bruggy 0:0

21.10.2010 21:05

Góly: -

Dinamo Záhřeb doma remizovalo s posledním celkem tabulky skupiny D z Brugg 0:0. Hosté se zdáli být prakticky tři čtvrtiny zápasu nebezpečnějšími, poslední patnáctiminutovka ovšem patřila chorvatskému mančaftu, který v ní zahodil nabídnutou penaltu. Rozdělení bodů se nakonec zdá být pro oba velice spravedlivé.

Domácí věděli, že si soupeř přijel spíše pro bod než pro výhru. Prohlašoval to i v médiích před utkáním, jelikož mu chyběl zraněný útočník Ronald Vargas. Z Dinama měl docela velký respekt. A tak se Plavi snažili hrát od začátku dopředu. Už ve 2. minutě se musel protáhnout hostující brankář De Vlieger proti střele Sammira. Jenže pak se více do hry dostávaly Bruggy.

Do šance se dostal nejprve Geraerts, jenž vypálil levačkou, a domácí brankář Kelava musel střelu likvidovat. Geraerts poté znovu vyzkoušel, jak umí dávat góly, ale na Kelavovi zase vyhořel. A těsně před přestávkou ten samý záložník ještě dvakrát střílel, ovšem jen vedle. Ve 39. minutě také nebezpečně střílel Kouemaha.

Jako by se zdálo, že tvrzení, která Bruggy vyslovovala před cestou do Záhřebu, byla přesným opakem. I po přestávce byly totiž tím lepším týmem a hrály na vítězství. V 63. minutě vyslal dalekonosný pokus Perišič a Kelava se měl co ohánět. O pět minut později zase zahrozilo po dlouhé době Dinamo, jenže ani Rukavina, ani Cufré gól nevstřelili.

V 75. minutě mělo Dinamo největší šanci na to, jak strnout vítězství na svou stranu. Sammira totiž ve vápně fauloval brankář De Vlieger a sudí Yefet se nebál ukázat na bílý puntík, odkud se kopala penalta. Sám postižený ale selhal a balón poslal na pravou stranu mimo tři tyče.

Zbývající minuty patřily domácím, jenže střídajícího Bečiraje v 81. minutě vychytal De Vlieger, a Badelj s Tonelem mířili jen mimo.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Villarreal CF (ESP)32013:36
2.Dinamo Záhřeb (CRO)31112:14
3.PAOK Soluň (GRE)31112:24
4.Club Bruggy (BEL)30212:32
Skupina E

Sheriff Tiraspol - BATE Borisov 0:1

21.10.2010 21:05

Góly: 8. Sjarhej Sasnowski

Důležité utkání mezi Šeriffem Tiraspol a BATE Borisov dopadlo lépe pro běloruský celek. Už v 9. minutě se totiž trefil Sosnovsky a na jeho zásah nedokázal nikdo odpovědět či navázat. BATE je díky výhře 1:0 na prvním místě skupiny.

Hosté začali hodně dobře a brzy se ujali vedení. Renan Bressan zahrál rohový kop a obránce Sosnovsky poslal BATE do vedení - 1:0. Také ve 20. minutě zahrozili Bělorusové, střela Rodinova však příliš nebezpečná nebyla. Ofenzíva Šeriffu se začala výrazněji prosazovat po půlhodině hry, Alexandr Erokhin těžil z dobré práce Rouamby, ale na brankáře Veremka nevyzrál. První poločas skončil vedením Borisova 1:0.

Moldavané se ve druhé půli snažili vyrovnat a měli převahu, jenže proti dobře organizované obraně se nemohli brankově prosadit. Erokhin a Pavel Nekhaichik na druhé straně neuspěli. Snaha Šeriffu byla marná, BATE nejtěsnější vedení uhájilo a získalo veledůležité tři body.

Více informací k zápasu

AZ Alkmaar - Dynamo Kyjev 1:2

21.10.2010 21:05

Góly: 35. Erik Falkenburg - 16. Artem Milevskyj, 40. Jevhen Chačeridi

AZ Alkmaar selhal v koncovce a to je důvod, proč si fotbalisté Dynama Kyjev odváží z Nizozemska tři body za vítězství 2:1.

První dvě kola se Dynamu vůbec nepovedly, což vedlo vedení ukrajinského klubu ke změně trenéra. Valerije Gazzajeva nahradil Oleh Lužnyj, jeden z jeho asistentů. Dynamo začalo aktivně, především hra po stranách na rozdíl za éry Gazzajeva fungovala. První vážnější moment si ale vypracovali hostitelé, Falkenburg ale nedosáhl na přihrávku Martense. O pět minut později, v 16. minutě, otevřelo Dynamo skóre. Vukojevič vysunul na roh pokutového území Eremenka, ten z prvního doteku našel Milevského a klenot Dynama rozvlnil síť.

Ve 35. minutě Alkmaar vyrovnal, střelcem se stal Falkenburg, který vymetl vzdálenější roh branky Kyjeva. Do té doby se Nizozemci prezentovali spíše jen hrubými fauly, ke kterým byl sudí příliš shovívavý, protože žluté karty měla mít tak polovina hráčů AZ.

Fotbalisté Kyjeva nicméně reagovali na inkasovanou branku pohotově a ve 40. minutě opět vedli, když se prosadil Jevhen Chačeridi hlavou z rohového kopu. Obránce hostů tak dal zapomenout na poziční chyby, které ho celý první poločas provázely.

Po změně stran bylo na hřišti jen jedno mužstvo - AZ Alkmaar. Domácí vymazali ukrajinského vicemistra ze hřiště a jen díky tragickému zakončení nerealizovali obrat. Kyjev podržel brankář Koval, na čáře zachraňoval obránce Almeida, ve stoprocentních šancích mířili mimi tři tyče Falkenburg a Schaars. Dynamo si připsalo cenné tři body a vyhouplo se na druhé místo, do ideálu však má hra ukrajinského celku velmi daleko.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.BATE Borisov (BLR)32107:37
2.Dynamo Kyjev (UKR)31114:54
3.Sheriff Tiraspol (MDA)31023:33
4.AZ Alkmaar (NED)31024:73
Skupina F

Città di Palermo - CSKA Moskva 0:3

21.10.2010 21:05

Góly: 34. Seydou Doumbia, 59. Seydou Doumbia, 82. Tomáš Necid

CSKA Moskva si připisuje třetí vítězství ve skupině F a suverénně vede tabulku, ve čtvrtečním utkání Armějci porazili Palermo na jeho hřišti vysoko 3:0. O góly vítězů se postarali dvoubrankový Seydou Doumbia a střídající Tomáš Necid.

Míč se snažilo od úvodního hvizdu kontrolovat CSKA, rychlí agilní hráči Palerma ale v prvních minutách dělali hodně problémů moskevské obraně. Jako první zahrozil záložník Italů Abel Hernandez, ale na Akinfejeva nevyzrál. Následně došlo k velmi kontroverznímu momentu u branky CSKA, asistent na čarách totiž nesprávně signalizoval ofsajd, kdyby nechal praporek dole, Sicilané by se zcela jistě dostali do vedení.

V době, kdy hráči Palerma soustředili tlak na branku CSKA, podniklo armádní mužstvo rychlý a účinný brejk, který zastavil faulem na Gonzaleze brankář Benussi. Sudí Robert Schörgenhofer neváhal s nařízením pokutového kopu. Penaltu vzal na sebe útočník Vágner Love, ale na Benussiho nevyzrál a Ital se stal hrdinou okamžiku. Co se nepovedlo Vágnerovi, povedlo se ve 34. minutě jeho útočnému kolegovi Seydou Doumbiovi. Reprezentant Pobřeží slonoviny hlavou rozvlnil síť po centru obránce Nababkina z pravé strany.

Hostitelé odpovědli průnikem a následnou střelou Maccaroneho, s ní však dobře postavený gólman Akinfejev neměl problémy. Na druhé straně hřiště zahrozil opět agilní Doumbia, který si na levé straně pohrál s obranou Palerma, ale ke střele se nakonec nedostal.

Doumbia si vše vynahradil v 58. minutě, kdy se až neuvěřitelně snadno prosadil přes dva zadáky sicilského mužstva a nekompromisně zakončil - 2:0. Ihned poté šel hrdina CSKA ze hřiště a příležitost dostal český reprezentant Tomáš Necid. Na nějakou dobu převzali iniciativu hostitelé, blízko kontaktního gólu byl Cassani, jeho tečovaná střela Berezuckým jen těsně minula branku modročervených.

V době kdy se hnalo Palermo za kontaktním gólem, významně je přibrzdilo vyloučení Javiera Pastoreho. Tvůrce hry domácích, který se ve čtvrtečním utkání vůbec neprosadil, byl vyloučen po druhé žluté kartě za ironický potlesk směrem k rozhodčímu. Na svých oblíbených 3:0 stanovilo CSKA v 82. minutě, Sekou Oliseh z pravé strany naservíroval ideální přihrávku Tomáši Necidovi a český legionář se sám před brankářem nemýlil. CSKA vede tabulku s devíti body a skóre 9:0. Palermo je třetí o bod za pražskou Spartou, která překvapivě remizovalo s druholigovým švýcarským klubem Lausanne 3:3.

Více informací k zápasu

Sparta Praha - Lausanne Sport 3:3

21.10.2010 21:05

Góly: 10. Wilfried Bony, 20. Juraj Kucka, 23. Wilfried Bony - 6. Sébastien Meoli, 75. Martin Steuble, 90+6. Silvio

Sparťanští fotbalisté ve svém druhém domácím utkání v Evropské lize proti Lausanne nedokázali udržet dvoubrankové vedení a po remíze 3:3 si zkomplikovali postupové plány, přestože po 3. kole poskočili na druhé místo v tabulce. Hosté na Letné vedli 1:0, prohrávali 1:3, ale v závěrečné čtvrthodině vyrovnali. Bod jim zajistil gól v šesté minutě nastaveného času.

Potvrdila se očekávání a druholigový švýcarský klub nesázel na Letné na defenzivu. Jen co finský sudí Asumaa pískl do píšťalky, hrál se otevřený zápas a rušno bylo před oběma brankami. Zpočátku více před tou švýcarskou. Už ve čtvrté minutě se rozpomněli na jarní spolupráci na pravé straně Kušnír, který poprvé v sezoně nastoupil v základní sestavě, se Sionkem. Ten vyslal první ze svých tří nepřesných pokusů směrem k brance soupeře v prvním poločase.

Pak ale přišly nebývale efektivní minuty od obou výběrů. Hosté se dostali po rohu a hlavičce Meoliho hned z první střely mezi tyče do vedení. Sparta ale nepřipustila nervózní průběh: mezi 10. a 23. minutou nastřílela naivně hrajícímu soupeři tři rychlé góly. Dvakrát se trefil Wilfried - poprvé hlavou po Sionkově centru, podruhé po chytrém obloučku přes gólmana, na 2:1 předtím otočil skóre Kucka.

Pohodový a otevřený fotbal pro diváky se hrál i nadále, i když branky už nepřicházely. Šance Wilfrieda a Kucky na jedné straně i tvrdá rána Munsyho po gólu volaly.

Také druhý poločas začal poměrně divoce. Sparta měla v krátkém mezičase dvě velké šance při akcích Kucky, ale brankář Favre jeho trestný kop i průnik středem obrany vychytal. Výše sparťanského náskoku se nezměnila ani po hlavičce Brabce, jenž nastřelil břevno, o další možnost svůj tým váháním na hranici šestnáctky obral Sionko.

I proto se zápas nečekaně zdramatizoval, když patnáct minut před koncem po chybě Wilfrieda přesnou ranou k tyči Steuble snížil. Sparťané pak závěr nezvládli. Rezignovali na pozornou defenzivu a neustále útočili, ale dělali chyby v rozehrávce a soupeř to potrestal.

V šesté minutě nastaveného času po trestném kopu z poloviny hřiště se dostal míč do šestnáctky, kdy Silvio po závaru dotlačil míč za brankovou čáru. Sparta musela litovat, že těsně předtím Sionko neproměnil vyloženou šanci při rychlém protiútoku.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.CSKA Moskva (RUS)33009:09
2.Sparta Praha (CZE)31116:84
3.Città di Palermo (ITA)31023:63
4.Lausanne Sport (SUI)30123:71
Skupina G

Zenit Petrohrad - Hajduk Split 2:0

21.10.2010 19:00

Góly: 25. Aleksandr Bucharov, 68. Danny

Trenér Zenitu Luciano Spalletti zamíchal sestavou, ale i v oslabeném složení ruské mužstvo zdolalo Hajduk Split 2:0 a upevnilo si vedoucí postavení ve skupině.

V základní sestavě Petrohradu se neobjevila obvyklá jména Malafejev, Hubočan, Bruno Alves, Zyrjanov, Keržakov, Širokov a Bystrov. Šanci dostali Ževnov, Luković, Križanac, Lazović, Fajzulin a Bucharov. Podle toho vypadaly i úvodní minuty, hráči Zenitu se na hřišti hledali a Hajduk Split nebyl horším mužstvem. Ve 25. minutě se Zenit přesto dostal do vedení, na pas Děnisova si naběhl za obranu Bucharov a přesnou hlavičkou rozradostnil domácí publikum na stadionu Petrovskij.

Hajduk po inkasované brance na chvíli sevřel favorita před vlastní brankou, vyrovnat mohl Vukušič, ale jeho pokus jen rozcvičil brankáře Zenitu Ževnova. Na druhé straně se dvakrát v dobré pozici objevil Alexandr Bucharov, ale vždy útočníka domácích zradilo špatné zpracování.

Po změně stran byl k vidění živější fotbal. V 56. minutě Fajzulin krásně vysunul Dannyho, ale Portugalec v úniku celou akci zbrzdil a Zenit kopal jen roh. V 68. minutě se Zenit dočkal druhé uklidňující branky, nadýchaný oblouček Lazoviće dopravil elegantně do branky Danny. Do závěrečného hvizdu ještě nastřelili tyčky Bucharov s Ionovem, skóre však zůstalo nezměněno. Zenit porazil Hajduk Split 2:0 a po třech odehraných kolech Evropské ligy má na kontě plný počet bodů.

Více informací k zápasu

RSC Anderlecht - AEK Atény 3:0

21.10.2010 19:00

Góly: 31. Mbark Boussoufa, 71. Romelu Lukaku, 75. Roland Juhász

Anderlecht se ve třetím utkání dočkal prvních tří bodů v základní skupině F, když s přehledem porazil AEK Atény 3:0. Ústřední postavou domácích byl Mbark Boussoufa, který první branku vstřelil a další dvě svým spoluhráčům připravil.

Klub z Bruselu body nutně potřeboval, předchozí prohry se Zenitem a Hajdukem mu moc šancí na postup do další fáze nedávaly. Domácí tak začali aktivně, jenže AEK vystavěl pevný obranný blok, který v prvních minutách povolil soupeři jen jedinou střelu z větší dálky.

Hosté se poté museli vyrovnat s první nepříjemností. Křídelník Nacho Scocco si přivodil zranění kolena a musel opustit hřiště. O chvíli později přišla úvodní branka zápasu. Kljestanovu střelu ještě zblokoval Saja, proti Boussofově dorážce už ale nikdo z řeckého týmu zasáhnout nedokázal.

Domácí s vědomím náskoku dál drželi míč a trpělivě dobývali branku soupeře, přičemž AEK byl v útoku neškodný. Naopak Anderlecht na přelomu šesté a sedmé desetiminutovky ovládl hřiště. Hodně vidět byl Romelu Lukaku. Ve velkých šancích hlavičkoval nad a střílel těsně vedle, až se napotřetí dočkal branky. Psala se 71. minuta když Boussoufa přerušil rozehrávku hostí, předložil míč Lukakovi a stadion bouřil podruhé radostí.

Už o tři minuty později přišel třetí uklidňující gól domácích. Zaskvěl se Roland Juhásk, který se volejem opřel do přímého kopu Boussoufy a trefil naprosto přesně. Anderlecht kráčel k výhře a také si ji připsal. Nic na tom nezměnila ani dvojitá šance hostí ze závěru zápasu. Burnse vychytal brankář Proto a Blanco svoji dorážku poslal nad břevno.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Zenit Petrohrad (RUS)33009:39
2.RSC Anderlecht (BEL)31024:43
3.AEK Atény (GRE)31025:83
4.Hajduk Split (CRO)31022:53
Skupina H

BSC Young Boys - Odense Boldklub 4:2

21.10.2010 19:00

Góly: 25. Henri Bienvenu, 34. Scott Sutter, 61. David Degen, 74. Senad Lulić - 48. Peter Utaka, 84. Chris Sørensen (pen.)

Švýcarský Young Boys Bern porazil na vlastním hříšti Odense 4:2 a po druhém zisku tří bodů výrazně zvýšil své postupové šance do vyřazovací fáze Evropské ligy. Situace Odense je po třech prohrách přesně opačná.

Zápas přesto odstartovali lépe hosté a gólman Bernu Marco Wolfli si po střelách Kadriiho a Utaky na nedostatek práce rozhodně stěžovat nemohl. Příznivci bernského týmu si na první větší šanci počkali do 14. minuty. Výborně zahraný trestný kop Luliče ze 20 metrů ale nakonec gólman Alexander Lund Hansen zlikvidoval.

Tento brankář však přesto zanedlouho vytahoval míč ze své sítě. Běžela 26. minuta, když Moreno Costanzo krásně odcentroval na Ntsamu Bienvenu, který po přesné hlavičce poprvé rozradostnil domácí fanoušky.

Další gejzír radosti na stadionu Stade de Suisse vypukl v 34. minutě, kdy se po přihrávce Degena gólově prosadil Scott Sutter.

Přes dvoubrankové manko po prvním dějství se dánské Odense nevzdávalo a začátek druhé půle patřil právě jemu. V 49. minutě zmátl Sörensen svým přímým kopem celou domácí defenzivu a útočník Utaka pohodlně snížil.

Poté ale začal opět útočit domácí celek. V 55. minutě se ke střele dostal Moreno Costanzo, ale Hansena nepřekonal. To se podařilo až Davidu Degenovi, který si naběhl právě na centr Costanza a po hodině hry poslal svůj tým opět do dvoubrankového vedení. Stejný hráč mohl přidat další gól v 65. minutě, ale jeho střelu zblokovala zkonsolidovaná obrana.

Degen patřil i nadále k nejagilnějším hráčům na hřišti. V 76. minutě se znovu uvolnil a po jeho centru se přesně zamířil Senad Lulic. Na poměrně jasném vítězství YB Bernu nad Odense nic nezměnila ani korující branka Chrise Sörensena, který se po faulu Jemala na Andrease Johanssona nemýlil z nařízeného pokutového kopu. Na zdramatizování utkání ale bylo již příliš pozdě a sudí Kevin Blom tak duel ukončil za stavu 4:2.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - Getafe CF 1:0

21.10.2010 19:00

Góly: 29. Ciprian Marica

V Bundeslize je Stuttgart na posledním místě tabulky, v Evropské lize však šlape jako správně seřízené hodinky. I potřetí v řadě zvítězil a usadil se v pohodě na prvním místě tabulky. K zisku třech bodů nad Getafe stačila jedna jediná branka, kterou zařídil ve 29. minutě Marica. A to VfB zahodil během zápasů další příležitosti.

Výhra je určitě o to cennější, že domácí na lavičce měli jen prozatímního trenéra Jense Kellera, protože klub před nedávnem odvolal z funkce neúspěšného Christiana Grosse.

Úplný úvod zápasu nevyšel Stuttgartu podle představ, nizozemský obránce Boulahrouz měl ve vápně plné ruce práce, aby zastavil odvážné počínání španělského soupeře. Poté, co Camoranesi donutil k zákroku hostující gólmana Ustariho, se však karta začala obracet. A ve 29. minutě překonal z blízkosti Ustariho nadvakrát Marica.

Jinak to byli rovněž domácí, kdo v první půli dominoval. Připravenost Ustariho vyzkoušel záložník Kuzmanovič, střela ovšem letěla od rukavic getafského strážce branky kolem tyče a mimo do bezpečí. Pár chvil na to hlavičkoval z dobré pozice Camoranesi, ale mířil nad bránu. Další Kuzmanovičův pokus konečky prstů Ustari vytěsnil.

I po přestávce si zprvu Getafe příliš z balónem nerozumělo. Ustari likvidoval šanci Cacaua, Kuzmanovičova rána letěla vedle, jeho další zase polapil hostující brankář. Maricu v 66. minutě vystřídala čerstvá ruská síla v podobě Pogrebňaka, Bah zase o deset minut později Boulahrouze, a i s nimi nadále pokračoval tlak Stuttgartu.

Bah vystřelil levačkou znovu na zaměstnaného Ustariho, na druhé straně si Getafe vytvořilo snad jedinou gólovou příležitost zápasu zásluhou del Morala. Dobře však zachytal gólman Ulreich, a tak Stuttgart po měkolika zmařených tutovkách nemusel smutnit. Tři body totiž díky jedinému gólu přece jenom zůstaly v Německu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.VfB Stuttgart (GER)33006:19
2.BSC Young Boys (SUI)32016:56
3.Getafe CF (ESP)31022:43
4.Odense Boldklub (DEN)30034:80
Skupina I

Metalist Charkov - UC Sampdoria 2:1

21.10.2010 19:00

Góly: 38. Taison, 73. Cleiton Xavier - 32. Vladimir Koman

Metalist Charkov potvrdil dobrou formu z ukrajinské ligy, kde je na třetím místě za giganty Šachtarem Doněck a Dynamem Kyjev, a po domácí prohře s PSV Eindohven tentokráte vlastnímu publiku nabídl v Evropské lize vítězství 2:1 nad italskou Sampdorií. Až do 73. minutě bylo na světelné tabuli průběžné skóre 1:1. Pak ovšem zařídil tři body Metalistu, který hrál od 57. minuty v deseti, záložník Cleiton Xaver.

Zdá se, že Sampdoria prostě na tohoto soupeře neumí. Už před dvěma lety s ním ve 4. kole Poháru UEFA vypadla, když na něj doma nestačila 0:1 a venku mu podlehla 0:2. Je pravda, že tentokráte hostům chyběli Pazzini i Palombo, například hvězdný útočník Cassano však do zápasu nastoupil. Domácí i přesto, že většinu druhé půle hráli v oslabení, znovu dokázali vyhrát.

Ukrajinský klub začal lépe, Brazilec Taison, jenž do Charkova přestoupil toto léto za více než šest miliónů euro z brazilského SC Internacional, dvakrát provětral brankáře Curciho. Ve 32. minutě ale šla do vedení Sampdoria. Série dobrých narážeček během tří sekund přešla z půlky až ke Komanovi, jenž si ještě položil gólmana Dišljenkoviče a pohodlně zakončil do poloodkryté brány.

Velmi hbitých bylo šedesát sekund 38. minuty. Nejprve hostující Cassano parádně kroutil střelu z přímého kopu mezi tři tyče, Dišljenkovič však dobře vyrazil. Hned z protiútoku Taison napřáhl z třiceti metrů a zamířil přesně ke vzdálenější tyči, kam se maně natahoval Curci, a rázem bylo srovnáno.

Jenže po přestávce byl Taison velice zbytečně vyloučen. Ale co také mohl v 57. minutě za surový zákrok proti obránci Voltovi čekat. Hosté však zahráli nabídnutou přesilovku velmi bídně, ke vstřelení gólu se prakticky vůbec nedostali. Ba co ví, v 73. minutě inkasovali podruhé, na což odpovědět i v přesile nedokázali. Centr zprava usměrnil nůžkami krásně k tyči Brazilec Xavier.

Více informací k zápasu

Debreceni VSC - PSV Eindhoven 1:2

21.10.2010 19:00

Góly: 35. Mirsad Mijadinoski - 40. Orlando Engelaar, 66. Jonathan Reis

Debrecín proti Eindhovenu vykročil za prvními body v letošní Evropské lize, své vedení ale neudržel a nakonec prohrál. Tři body pro nizozemský tým zařídil vítězným gólem střídající Jonathan Reis.

Domácí vstupovali do utkání jako outsider a nikterak jim nevadilo, že PSV od první minuty držel míč a diktoval tempo hry. Přesto to byli Maďaři, kteří byli dlouho nebezpečnější. V pětadvacáté minutě rozehrál roh Czvitkovics a Mijadinoski usměrnil míč do tyče.

Jinak se Debrecín soustředil na brejky. Ty sice příliš nevycházely, ale po deseti minutách tak domácí vybojovali nebezpečný přímý kop. Ten rozehrál Czvitkovics, Marcelo míč odrazil k připravenému Mijadinoski a ten otevřel skóre. Hosté přispěchali s odpovědí velmi rychle. Berg sklepl balon pro Engelaara a i on trefil přesně.

Po přestávce Eindhoven zvýšil tempo a okamžitě si vytvářel šance. Hned v první minutě druhé půle vyzkoušel brankáře Malinauskase Dzsudzsak, někdejší opora domácích, následovaly dobré šance Boumy a Afellaye, taktéž bez gólového efektu. Hosté se radovali až v 66. minutě, kdy se tečovaný centr Boumy dostal k Reisovi, který se stihl zorientovat a přesně vystřelit.

Nizozemský tým se s vedením nespokojil, dál kontroloval hru a přicházely další šance. Blízko pojistce byl Afellay, který čtvrt hodiny před koncem zatočil míč těsně vedle tyče, brankář se jen ohlédl. Hosté vyslali ještě několik střel, ty na změnu skóre ale nestačily. I tak odjíždějí spokojeni, se sedmi body vedou základní skupinu I.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.PSV Eindhoven (NED)32105:27
2.Metalist Charkov (UKR)32017:36
3.UC Sampdoria (ITA)31113:34
4.Debreceni VSC (HUN)30031:80
Skupina J

Borussia Dortmund - Paris Saint-Germain 1:1

21.10.2010 19:00

Góly: 50. Nuri Şahin (pen.) - 87. Clément Chantôme

V divácky atraktivním utkání remizovala německá Borussia Dortmund s francouzským Paris Saint-Germain 1:1. Domácí měli převahu, jenže doplatili na neproměňování šancí. Na proměněnenou penaltu Sahina totiž odpověděl pár minut před koncem Chantome.

Utkání bylo hodně bohaté na šance, o první rozruch se postaral domácí Lucas Barrios, jenž nastřelil tyčku. Francouzi zareagovali střelou Peguyho Luyinduly, ovšem brankář Weidenfeller byl na místě. Ve 25. minutě zahrávala Borussia rohový kop, ke střele se dostal opět Lucas Barrios a minul. Tento hráč byl hodně vidět a odhodlal se i ke střelbě z dálky, znovu byl ale neúspěšný. Dortmund byl lepším celkem, ale ani Grosskreutz nedokázal trefit branku. Jedinou šanci PSG v prvním poločase měl Camara, jeho hlavička také nebyla přesná. Utkání jako by gradovalo, šance neustále přibývaly.

Po změně stran se diváci na vyprodaném stadionu dočkali gólu. Ještě než se tak stalo, nechal Götze vyniknout Edela. Pak už přišel první klíčový okamžik celého utkání, střídajícího Feulnera bránil "rukama-nohama” Sakho, a jelikož to bylo v pokutovém území, pískala se penalta. Sahin pokutový kop proměnil a Dortmund vedl 1:0.

Vedoucí branka domácí celek hodně nabudila a PSG mělo problémy. Kagawa popotáhl míč a pak ostře vypálil těsně vedle levé tyče. O kousek vedle zamířil i další střídající hráč Lewandowski. Druhý zásah mohl přidat opět Sahin, ale brankář Edela byl skvělý. Borussii se spalování šancí stalo osudným, neboť PSG nakonec vyrovnalo na 1:1. Hoaraou si ještě vylámal zuby na Weidenfellerovi, ale v 87. minutě už vyzrál Chantome. Uvnitř pokutového území obdržel skvostnou přihrávku a stačilo jen přesně zamířit, což se stalo - 1:1. Zápas byl až do závěrečného hvizdu hodně zajímavý, nicméně nerozhodný výsledek se už nezměnil.

Více informací k zápasu

Karpaty Lvov - Sevilla FC 0:1

21.10.2010 19:00

Góly: 34. Frédéric Kanouté

Karpaty Lvov na premiérové body v základní skupině Evropské ligy stále čekají. Nepovedlo se jim to ani doma proti Seville, které podlehli 0:1. Jedinou branku vsítil útočník Kanouté.

Sevilla začala pěkně zostra a hned v 8. minutě Escude nastřelil břevno. Hosté kontrolovali hru a ve 34. minutě se dostali do vedení, Perottiho rohový kop poslal z pěti metrů hlavičkou za záda brankáře Ruděnka útočník Kanouté. Hosté drželi náskok celkem pohodlně, ale v 61. minutě prožívali infarktové chvíle. Gólman Palop neudržel míč po souboji se střídajícím Kuzněcovem, ale naštěstí pro hosty míč odklidil před Kuzněcovem do zámezí bdělý zadák Escude.

O závěrečný tlak připravil Karpaty obránce Čečer, který byl po faulu na unikajícího Kanoutého po druhé žluté kartě vyloučen. Sevilla zvítězila na Ukrajině 1:0 a ve skupině J je se šesti body druhá. Karpaty jsou bez bodu poslední.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Paris Saint-Germain (FRA)32104:17
2.Sevilla FC (ESP)32012:16
3.Borussia Dortmund (GER)31115:54
4.Karpaty Lvov (UKR)30033:70
Skupina K

FC Utrecht - Steaua Bukurešť 1:1

21.10.2010 19:00

Góly: 60. Édouard Duplan - 75. Aljé Schut (vl.)

Utrecht si v utkání Evropské ligy rozdělil body se Steaou Bukurešť za remízu 1:1. Domácí po většinu utkání kontrolovali hru a také se dostali do zaslouženého vedení, jenže vlastní gól Aljeho Schuta je o výhru připravil.

Základní skupina K je zatím velmi vyrovnaná. Utrecht k utkání přistoupil s cílem poprvé vyhrát a od začátku se snažil útočit. Do první šance se dostal v devatenácté minutě Mulenga, který z dobré pozice přestřelil. Na druhé straně vyrazil nebezpečnou střelu Latovleviciho brankář Vorm, jinak měli šance výhradně domácí.

Cornelisse trefil hezkým pokusem břevno a a chvíli po něm byl blízko úvodnímu gólu van Wolfswinkel, ale ani on neuspěl. Utrecht byl aktivní i po přestávce. Další šanci měl Duplan a van Wolfswinkelův gól nebyl uznán pro ofsajd. V šedesáté minutě se ale už skóre měnilo. Hostující obránci zaspali ve vápně, dali kousek prostoru Duplanovi a ten přesně umístěnou ranou poslal domácí do vedení.

Záhy to mohlo být o dva góly, kdy pálil Mertens, Tatarusanu zasáhl. Po následném rohu hlavičkoval vedle Schut. Stejný hráč se nakonec do statistik zapsal, určitě však ne ke svoji spokojenosti. V 75. minutě totiž nešťastně usměrnil centr hlavou do vlastní sítě a bylo vyrovnáno, skončila tím po 402 minutách neprůstřelnost Utrechtu v Evropské lize. Domácí se ještě vrhnuli do útoku a šli po výhře, Můlengův volej ale hezky vyrazil brankář Tatarusanu.

Více informací k zápasu

SSC Neapol - Liverpool FC 0:0

21.10.2010 19:00

Góly: -

Neapol znovu nevstřelila branku a remizovala tentokrát s Liverpoolem 0:0. Zápas nabídl fotbalovou nudu, a jak diváci v ochozech, tak i u televizních obrazovek musejí být zklamaní.

Diváci se v prvním poločase museli nudit, šancí bylo minimum a doslova se nic nehrálo. Pravdou je, že Liverpool nastoupil v hodně pozměněné sestavě, ze základní jedenáctky mu chybělo sedm hráčů. Neapol na tom byla lépe, ale směrem dopředu toho moc nevymyslela. Jediný brankový okamžik měli na svědomí Italové, brankář Reina už byl Hamšíkem překonán, ale na brankové čáře jej zastoupil obránce Konchesky.

Druhá půle byla už mnohem zajímavější, i když žádná ofenzivní smršť se nekonala. Edinson Cavani měl dvě solidní příležitosti. Jeho první střela měla gólové parametry, nicméně Reina jí lapil. O chvíli později se stejný hráč dostal k hlavičce a zde mu chyběla větší přesnost. V 69. minutě zahrozil i Liverpool, Jovanovič krásně připravil stoprocentní šanci pro Babela, ale brankář De Sanctis skvěle vyrazil.

Také deset minut před koncem Liverpool zazdil velkou šanci, Aronica změnil směr střely N’Goga a uchránil Neapoli nerozhodný výsledek, neboť střela těsně minula branku De Sanctise. Remízový stav vydržel až do konce utkání, nic na tom nezměnila ani střela Argentince Lavezziho.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Liverpool FC (ENG)31204:15
2.SSC Neapol (ITA)30303:33
3.FC Utrecht (NED)30301:13
4.Steaua Bukurešť (ROU)30215:82
Skupina L

CSKA Sofia - Rapid Vídeň 0:2

21.10.2010 19:00

Góly: 28. Jan Vennegoor of Hesselink, 32. Steffen Hofmann

Rapid žije. Vídeňské mužstvo splnilo povinnost, z vychladlé sofijské půdy si díky slepeným gólům Hesselinka s Hoffmannem z poloviny první půle veze tři body a vrátilo se do hry o postup. Je ale nutno zdůraznit, že postupové šance Rapidu jsou spíše teoretické, ztráta tří bodů a vzájemného zápasu na Besiktas je vinou domácího zaváhání příliš hluboká.

Ačkoliv do Sofie přijížděl jako favorit Rapid, aktivnější bylo zpočátku domácí CSKA. Po jedenácti minutách hry hrozil Gregory Nelson, obrana Rapidu však jeho jedovku přestála bez úhony. Domácí hrozili i nadále, v 15. minutě střílel Marquinhos jen těsně nad břevno, Hedl si pak připsal první zákrok po průniku a následném zakončení Sheridana.

O to krutější pak pro domácí byla náhlá efektivita Rakušanů, po Kavlakově rohu hlavičkoval velmi vysoký Soma a pohotovým volejem otevřel skóre Jan Vennegoor. A Armějcům mělo být ještě hůře. Ve dvaatřicáté minutě dostal příliš prostoru Hoffmann a přesnou ranou zvýšil na 2:0.

Náboj utkání pak z pochopitelných důvodů upadl, Rapidu komfortní náskok vyhovoval a CSKA působilo zakřiknutě. Příliš se na tom nezměnilo ani po M'Bohliho střele pět minut před poločasem. Ani v tom druhém nebyla aktivita ani jednoho z mužstev nijak závratná, kromě Delevovi dělovky někam nalevo se Bulhaři k ničemu nedostali, a Rapid tak důležité vítězství uhlídal.

Více informací k zápasu

Beşiktaş JK - FC Porto 1:3

21.10.2010 19:00

Góly: 90+2. Bobô - 26. Falcao, 59. Hulk, 78. Hulk

Divoký zápas se sehrál v Istanbulu, kde místní Besiktas přivítal portugalské FC Porto. Domácí fanoušci však moc důvodů k radosti mít nemohli, neboť BJK doma podlehl 1:3. A to alespoň čestný gól zařizoval ve druhé minutě nastavení Bobo. Hostům tři body kazí fakt dvou červených karet. První obdržel Maicon, druhou Fernando Reges. V sestavě Besitkasu se představil i Čech Tomáš Zápotočný.

Domácí i bez opor Ricarda Quaresmy a Gutiho vstoupili do střetnutí celkem dobře, hlavičku Nihata ze 3. minuty musel s vypětím všech sil likvidovat gólman Helton. Jenže ve 26. minutě obdrželi první branku. Rohový kop Fernanda Belluschiho našel ve vápně hlavu Falcaa, jenž dokázal zamířit na vzdálenější pravou tyčku, kde brankář Arikan neoperoval.

Tabata mohl záhy vyrovnat z přímého kopu, pozorný však byl i nadále Helton, který vyrážel na rohový kop. Ve 44. minutě šlo Porto do desíti hráčů. Maicon fauloval v tutovce Boba a rozhodčí Gómez vytáhl z kapsičky červenou kartu.

Porto však v 59. minutě navýšilo vedení z rychlého brejku. Dlouhá přihrávka Jorgeho Rolanda si našla nabíhajícího Hulka, jenž perfektně prostřelil Arikana. Hotovo bylo dvanáct minut před koncem, kdy si Hulk narovnal míč na levačku a nekompromisně zamířil do pravého horního rohu.

Poslední dvě minuty hráli hosté dokonce o devíti, Fernando Reges totiž zahrál rukou, a protože dostal druhou žlutou kartu, uviděl pochopitelně hned barvu červenou. Besiktas řadu gólovek nakonec proměnil v alespoň jeden gól v nejnevhodnější chvíli, když už se o ničem nerozhodovalo. Tabata ve vápně našel Boba, jenž z úhlu v pohodě zamířil po zemi ke vzdálenější tyči.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Porto (POR)33007:19
2.Beşiktaş JK (TUR)32014:46
3.Rapid Vídeň (AUT)31023:53
4.CSKA Sofia (BUL)30030:40

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (39)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Porto

Reagovat
Paddy

PORTO

Reagovat
herbage

Borussia Dortmund předvádí zatím nejlepší výkony ze všech bundesligových klubů v pohárové Evropě, ale bohužel výsledky neodpovídají realitě. Dnes to měly být 3 body

Reagovat
Ondraa24

je to tak, šancí mají strašně, bohužel je nedokážou využít, kdyby proměnili aspoň polovinu toho co mají, tak maj 3 body pokaždý jistý

Reagovat
Arne

V BL se jim to zase vrací, třeba ve Stuttgartu, na Millerntoru nebo s Bayernem.

Reagovat
smazaný uživatel

PSG.

Reagovat
herbage

Reagovat
Ondraa24

ani ten bod si nezasloužili

Reagovat
smazaný uživatel

Who cares?

Reagovat
vlastik

Reagovat
smazaný uživatel

PSV

Reagovat
Godwinson

Sparta

Reagovat
smazaný uživatel

CSKA. Tipoval jsem remízu, ale dnes Palermo úplně přejeli a to ještě nedal Vágner Love penaltu.... Doumbia za deset milionů eur? Nákup roku, to se CSKA moc povedlo.

Zenit s béčkovou sestavou porazil Hajduk 2:0, oba týmy po třech kolech plný počet bodů. Ani bych se nedivil, kdyby se to rozdali ve finále Evropské ligy.

Reagovat
herbage

Doumbia tu udělal moc pěkně, ale co tam ti obránci Palerma předváděli, to jsem nepochopil

Reagovat
smazaný uživatel

To asi nikdo.

Reagovat
cristiano.K.

porto je největší aspirant na vítěztství

Reagovat
smazaný uživatel

A Calcio zase raz dostalo na picu

Reagovat
smazaný uživatel

Ta Sparta je fakt k smíchu, celý druhý poločas jsem se jenom nevěřícně smál a to jinak nebývám škodolibý k českým týmům

Reagovat
Liquid

AC Sparta Praha nejsměšnější tým v evorpské lize. Nad druholigovým týmem vedou doma 3:1, jedou několikrát sami na brankáře, expert Drobný řekne, že se v žádném případě nestane aby soupeř dal 3 góly a po nastavování 4 minut v 6 nastavené to tam padne, 3:3 masakr

Reagovat
smazaný uživatel

To je pravda, ten nejsmesnejsi tym je na druhy, tudiz postupovy pozici ,,,

Reagovat
smazaný uživatel

ved on nepovedal ze najslabsi.ale ze najsmiesnejsi

Reagovat
ACSMan

To je ostuda nevim čim si Sionko zaslouží hrát v základu když si to nezaslouží ani na střídačce a ani v celym "A" týmu zklamanej

Reagovat
smazaný uživatel

Sionko da gol z jedny sance z 15, bohuzel ,,,

Reagovat
smazaný uživatel

to jim patří rudé bandě když jsou to osli...

Reagovat
Liquid

Reagovat
smazaný uživatel

rudá armáda bojuje 13 minut

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavní je že si všichni od Pepka až po hráče namastěj kapsu a náká remíza se švýcarskejma sračkama je jim u prdele.

Reagovat
smazaný uživatel

Neciiiiid

Reagovat
smazaný uživatel

jo Sparta... druha švicarska liga už ji m.da

Reagovat
panca

svi??? wtf

Reagovat
smazaný uživatel

ano... proto že svině jsou

Reagovat
herbage

Tohle kolo LM+EL: Bundesliga 1,5 bodu, Serie A 0,57 bodu

Reagovat
smazaný uživatel

nienahodou bundesliga 2 body? vad 12 bodov /6 zapasov sa rovna 2

Reagovat
herbage

Za výhru 2 body, za remízu 1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta opět potěšila, hrála by důstojnou roli i ve druhé švýcarské lize Dneska se mi bude dobře spát. To mi jen tak nějakých 0,25b do anšeho katastoficientu nemůže nikdy vynahradit

Reagovat
smazaný uživatel

a ted v klidu koukame, jak dal Metalist druhou branku http://football.sport.ua/news/107045

Reagovat
Tomanatura

Skoda, z Juve si zaslouzi pochvalu hlavne Del Piero a Krasic. Red Bull dobry vykon hlavne jak nastoupil Leitgeb, tak si solidne daval celou stredni zalohu uplne sam S Alexem to byl nejlepsi hrac na hristi.

Jinak, Zarete zase ukazal, jak spatny debil to je, jesteze mu rozhodci ani jednu simulaci nepiskl

Reagovat
skteel

Co to vytahli za komentátory v zápase Neapol - Lpool ?? chápu,že takový fotbal se asi těžko dal komentovat,ale toto byla katastrofa.Mohli si do trojky pozvat ještě Vaška Titlbacha.Zlatý Míra Bosák

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele