Skotská Premier League - souhrn 9. kola

23.10.2010, 15:00, aktualizováno 24.10.2010, 15:38
Komentáře a souhrny
Dnešní derby Old Firm ovládli hráči Rangers, kteří v Celtic Parku zvítězili 3:1. Utkání rozhodl dvěma góly bývalý hráč Celtiku Kenny Miller. Rangers tak zůstávají stoprocentní, Celtic zaznamenal první bodovou ztrátu. Aberdeen včera porazil Hibernian, Hearts díky Skácelově hattricku porazil St. Mirren. Motherwell si poradil s Dundee. St. Johnstone dokázalo vybojovat body v Hamiltonu a Inverness v Kilmarnocku.

Celtic FC - Rangers FC 1:3

24.10.2010 13:45

Góly: 45. Gary Hooper - 49. Glenn Loovens (vl.), 55. Kenny Miller, 67. Kenny Miller (pen.)

Očekávané derby mezi Celticem a Rangers ovládli hosté, kteří si z Celtic Parku odváží cenné vítězství 3:1 a svému soupeři unikli v tabulce o tři body. Lépe přitom začali domácí a po prvním poločase vedli gólem Hoopera, druhá půle však patřila hráčům Rangers, přičemž vlastní gól Loovense a dvougólový Miller otočili výsledek utkání na 3:1.

Celtiku možná uškodila nezkušenost, v základní sestavě domácích totiž nastoupilo hned šest hráčů, kteří Old Firm ještě nikdy nehráli. To na druhé straně byli úplnými nováčky pouze náhradníci Weiss a Beattie. Utkání začalo hodně tvrdě a už v prvních pěti minutách viděli žluté karty Stokes a McCulloch. Hned v úvodu hry ohrozil bránu Celticu Whittaker a brankář Forster musel zasahovat proti střele Davise. Po střetu s Naismithem musel být kvůli ráně nad okem už ve 14. minutě vystřídán kapitán domácích Maloney, kterého nahradil Juarez a hned poslal střelu vedle brány Rangers.

Další zákrok musel Forster vytáhnout proti střele Davise a na druhé straně nastřelil brankovou konstrukci obránce Izaguirre. Bougherra ani McCulloch se poté gólově neprosadili a volný kop Ki Sung-Yonga lapil gólman McGregor. Celtic zakončil první poločas sérií rohových kopů, z nichž poslední skončil v nastavení vedoucí brankou. Kiho rohový kop nešťastně prodloužil Whittaker přesně k Hooperovi, který míč uklidil do brány.

Rangers se však podařilo brzy v prvním poločase odpovědět, po volném kopu Davise tečoval míč Lafferty a Loovens si balón smolně srazil do vlastní brány, 1:1. Stokes měl poté dvě šance dostat Celtic znovu do vedení, první střela však mířila mimo bránu a s druhou si poradil McGregor. V 55. minutě proto byla řada na Rangers. Vše začalo slabým odkopem Forstera, který zachytil Naismith, jenž našel Edua a Majstorovičův obranný pokus skončil na kopačce Millera, který z první poslal Rangers do vedení 2:1.

Další velká chvíle Rangers přišla o deset minut později, kdy náhradník Broadfoot upadl v pokutovém území při souboji s Majstorovičem a i přes protesty domácích hráčů, podle kterých Broadfoot svůj pád přihrál, nařídil rozhodčí penaltu. K té se postavil Miller, který přesnou střelou zvýšil na 3:1. Celtic se mohl vrátit do hry, ale Kiho volný kop vyrazil McGregor a Majstorovičův pokus byl zablokován. Rangers představovali stálou hrozbu a čtvrtý gól měl na kopačce Lafferty, místo přihrávce lépe postavenému spoluhráči však nepřesně vystřelil. Když se v závěrečných minutách neprosadil ani Ledley, skončilo utkání vítězstvím Rangers 3:1.

Více informací k zápasu

Kilmarnock FC - Inverness CT 1:2

23.10.2010 16:00

Góly: 74. Rui Miguel - 42. Adam Rooney (pen.), 66. Jonathan Hayes

Inverness potvrdil, že se do ligového ročníku nevrátil z důvodu zachránit se, ale umístit se v horní polovině tabulky. To také nastínil sobotní duel v Rugby Parku, kde jeho hráči překvapivě zvítězili 2:1 a ztížili tak Kilmarnocku další práci v nadcházejících zápasech. Inverness byl v utkání šťastnějším týmem a po polovině druhé půle vedl i díky jedné penaltě už 2:0, domácí se i přes obrovský tlak zmohli jen na snížení.

Kilmarnock zůstal na desátém místě se sedmi body, Inverness se i přes výhru propadl na pátou pozici, o skóre se před něj dostal Heart of Midlothian. Nicméně na třetí příčku zaručující poháry ztrácí Thistle jen dva body, hra je tedy ve všech směrech otevřená. Podle průběhu utkání by si však Kilmarnock alespoň jeden bod zasloužil. V zápase měl mnohem více šancí a navíc sudí proti němu odpískal velmi kontroverzní penaltu.

Těsně před půlí totiž Momo Sissoko možná ani lehce neatakoval ve vápně Russella Duncana, sudí i přesto ukázal na penaltový puntík a kopala se tak penalta. Tu s přehledem proměnil Adam Rooney a otevřel gólový účet, gólman Cammy Bell byl bezmocný. V předchozím průběhu však Kilmarnock naprosto dominoval, nejvíce hrozili Eremenko, Sammon a Kelly. I ve druhé půli se dostávali domácí do vážnějších možností, jenže po dvaceti minutách zaváhali v obraně.

Předtím trestuhodně zahodili své šance na vyrovnání Pascali, Sammon a Eremneko. Proto v 66. minutě po nepřesné přihrávce Frazera Wrighta se dostal do zakončení Johmy Hayes a v podstatě nebylo co řešit - 0:2. Jenže Kilmarnock se před vlastními fanoušky nehodlal vzdát a čtvrthodiny před koncem ještě utkání zdramatizoval. Branku obstarali dva střídající hráči. V 64 .minutě přišel na hřiště Harry Forrester, v 70. minutě ho doplnil Rui Miguel.

A právě Forrester nacentroval krásný balón do vápna, který našel Miguelovu hlavu a Kilmarnock tak snížil - 1:2. V samém závěru měli domácí permanentně balón na kopačkách, jenže nedokázali nijak výrazněji ohrozit hostující branku. V příštím zápase se Kilmarnock pokusí napravit zaváhání na hřišti Hearts, Inverness bude chtít překvapit v Ibrox Parku superfavorita z Rangers.

Více informací k zápasu

Motherwell FC - Dundee United 2:1

23.10.2010 16:00

Góly: 1. Scott Severin (vl.), 75. Sean Dillon (vl.) - 50. David Goodwillie (pen.)

Kromě nedělního šlágru 9. kola SPL byl také k vidění sobotní šlágr mezi Motherwellem a Dundee United. Motherwellu se nepovedl pouze úvodní duel s Hibs, jinak získal z dalších sedmi zápasů téměř maximum, které mohl. Navíc odrazil útok právě dotírajícího Dundee, které ho mohlo při případné výhře přeskočit.

Domácí se dostali do vedení již v úvodní minutě po vlastní brance. Těsný stav udrželi až do přestávky, avšak pět minut po pauze hosté srovnali díky penaltě. Jenže jako by si Dundee muselo v tomto klání vypít kalich hořkosti až do dna, druhou vlastní branku si totiž United vsítili čtvrthodiny před koncem a na tu odpověď ve zbývajícím čase již nenašli. Motherwell si udržel dvoubodové manko na třetí pozici, Dundee kleslo s jedenácti body na sedmou příčku.

Hned v 1. minutě se řítil na gólmana Dundee Dušana Perniše Jamie Murphy a tvrdě vypálil. Perniš sice vyrazil, jenže pouze do obránce Scotta Severina a právě od něj skončil balón v síti. Hned na to mohl navýšit po neuvěřitelném sólu přes dva hráče Nick Blackman, avšak jeho pokus zastavil těsně před brankovou čarou Paul Dixon. Motherwell byl v průběhu celé první půle aktivnějším celkem.

Jenže po půlhodině hry ho potkala nepříjemnost, když kvůli svalovým problémům musel ze hry odstoupit hvězdný Keith Lasley, nahradil ho Steven Saunders. Po pauze Dundee i přes nemastný, neslaný výkon srovnalo stav. Ve vápně totiž nešikovně zahrál rukou Steven Hammell a sudí odpískal penaltu, kterou s přehledem proměnil ostrostřelec David Goodwillie. O něco později mohl Goodwille zvrátit stav zápasu, svůj únik ale nezakončil přesně.

V dalším průběhu hrozil především domácí Murphy. Ten opět skvěle napřáhl ze střední vzdálenosti, Perniš však ukryl balón v náručí. Domácí nakonec tlak zužitkovali přesně v 75. minutě. Nádherný centr do vápna od Humphreyho si nešťastně do vlastní sítě srazil Dillon - 2:1. V příštím kole bude chtít Dundee napravit situaci doma s Hibernianem, Motherwell by rád potvrdil dobrou formu doma s Hamiltonem.

Více informací k zápasu

Hamilton Academical - St. Johnstone FC 1:2

23.10.2010 16:00

Góly: 68. Simon Mensing (pen.) - 22. Sam Parkin, 86. Danny Grainger

Nejistý start Hamiltonu do nového ligového ročníku má pokračování, tentokrát Accies nestačili na vlastním hřišti St. Johnstonu, kterému podlehli 1:2. Hosté šli do vedení v prvním poločase po brance Parkina, v 68. minutě ještě sice srovnal Mensing, ale volný kop Graingera z konce utkání rozhodl o vítězi zápasu.

První zajímavější příležitost měli v utkání domácí, když nebezpečně centroval Imrie, Maybury však srazil míč na roh. Jen o chvíli později se ke střele odhodlal Jim Goodwin, gólman Graeme Smith si s ní však s přehledem poradil a na druhé straně mířil pouze nad bránu Collin Samuel. St. Johnstone stupňoval svůj tlak a Millar střílel těsně nad bránu. V 19. minutě hry se hostům konečně podařilo prosadit, když si na centr Craiga naskočil Parkin a hlavičkou překonal brankáře Černého.

Hamilton se pokoušel o vyrovnání, krátce před půlhodinou hry však střelu Hasselbainka zneškodnil Smith. Na druhé straně měl práci Černý, který musel vyrážet volný kop Graingera. Ve 40. minutě měl velkou příležitost Flavio Paixao, Smithovi se však podařilo míč vyrazit na roh. Hned po přestávce se domácí dožadovali pokutového kopu za zákrok Duberryho na Imrieho, rozhodčí však žádosti zamítl.

Na zajímavý centr Paixaa poté Hasselbaink nedosáhl a krátce před hodinou hry odmítl rozhodčí odpískat pokutový kop po pádu Parkina. Goodwinova tvrdá rána byla zablokována, ovšem poté zahrál v pokutovém území rukou Duberry a 22 minut před koncem utkání přišlo vyrovnání, z penalty srovnal Mensing. Hasselbaink mohl dokonce dostat domácí i do vedení, ale jeho střelu Smith chytil. Čtyři minuty před koncem základní hrací doby přišel vítězný gól St. Johnstonu, Grainger skvěle zahrál volný kop, na který byl Černý krátký.

Více informací k zápasu

Heart of Midlothian - St. Mirren FC 3:0

23.10.2010 16:00

Góly: 2. Rudolf Skácel, 24. Rudolf Skácel, 90. Rudolf Skácel

Heart of Midlothian potvrdili v utkání se St. Mirrenem roli favorita a nad svým soupeřem zvítězili 3:0. Velký zápas prožil český záložník Hearts, Rudolf Skácel, který vstřelil všechny tři branky svého týmu a stal se hvězdou utkání.

Domácí vstoupili do zápasu skvěle a už po 75 vteřinách vedli. Útočník Kyle poslal míč Skácelovi, ten se zdálky napřáhl a přesnou střelou do spodního rohu brány poslal Hearts do brzkého vedení 1:0. Na druhé straně měl příležitost McGowan, gólově se však neprosadil. Ve 24. minutě vstřelil Skácel už svůj třetí gól ve čtyřech zápasech po návratu do Edinburghu. Před pokutovým územím fauloval Potter Elliota, k volnému kopu se postavil Skácel a poslal míč za záda bezmocného Samsona.

St. Mirrenu viditelně scházela zkušenosti některých zraněných hráčů, Zaliukas dokázal s míčem proběhnout téměř celou délku hřiště, přihrál Skácelovi, jehož gólovou střelu však Potter tečoval na tyč. Hosté se nezlepšili ani ve druhé půli, naopak velkou příležitost měl hlavičkující Elliot. Deset minut před koncem utkání nenasměroval svoji hlavičku do brány ani aktivní Skácel, v nastavení přesto svůj třetí gól zaznamenal, když nikým nechráněný převzal míč a další parádní střelou si připsal svůj hattrick.

Více informací k zápasu

Aberdeen FC - Hibernian FC 4:2

23.10.2010 13:00

Góly: 18. Chris Maguire, 32. Scott Vernon, 50. Scott Vernon, 61. Paul Hartley - 63. Colin Nish, 90. Sol Bamba

Fotbalisté Aberdeenu dokázali konečně po pěti kolech vyhrát a získali velmi důležité tři body. Aberdeen sehrál s Hibernianem ofenzivní duel, kterému nechybělo skoro nic. Nicméně na hřišti úřadoval domácí celek, který po hodině hry už vedl 4:0, hosté poté dokázali pouze snížit. Aberdeen se proto v tabulce posunul na osmou pozici a opět se může naladit na správnou frekvenci. Hibs naopak nenavázali na minulý úspěch a krize tak zřejmě trvá.

Hibernian má na kontě jen osm bodů, sebevědomý mančaft tak klesl až na devátou příčku právě za Aberdeen. Hosté selhali hlavně v úvodním poločase, příliš dobře nezačali ani v tom druhém. Od začátku se Dons dostávali do vyloženějších šancí mnohem častěji, za hosty nejvíce hrozil Nish a Rankinem. Domácí tlak využili v 18.minutě. Po krásném dlouhém centru Sone Aluka z levé strany na pravou se uvolnil Chris Magiure a střelou do horního rohu otevřel stav.

Dons tlačili i nadále a krátce po odehrané půlhodině zvýšili stav. Avšak druhé brance předcházela obrovská hrubka gólmana Marka Browna. Střelu Scotta Vernona promáchl k zděšení všech spoluhráčů a pokus z dvanácti metrů díky tomu překvapivě skončil v síti. Domácí drželi stejné tempo až do poločasu a hned po pauze se vytasili se stejnými zbraněmi. Po nádherné přihrávce Maguireho skóroval opět Vernon.

Maguire nejprve musel v souboji jeden na jednoho obejít obránce Sola Bambu a Vernon pak milimetrově zamířil na zadní tyč. Po hodině hry zatáhl kapitán hostů Chris Hogg ve vápně unikajícího Sone Aluka a sudí ukázal na penaltový puntík. Z něho bez problémů skóroval Paul Hartley. Za dvě minuty se Hibs dočkali alespoň čestného úspěchu. A zařídil ho asi nejlepší muž na hřišti v hostujícím dresu Colin Nish.

Po vysokém centru Dannyho Galbraitha z levé strany vyskočil Nish nejvýše a hlavou pokořil bezmocného Howarda. V dalším průběhu však Aberdeen pod vedením nového kouče Colina Calderwooda už s jistotou hlídal příznivý stav, koncentraci ztratil jen v samotném závěru. Trefil se Bamba, který dopravil balón do sítě podobně jako Nish. Hibernian v příštím kole jede na půdu Dundee United, Aberdeen bude chtít uspět v St.Mirrenu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Rangers FC990025:827
2.Celtic FC980119:724
3.Motherwell FC951314:1116
4.Heart of Midlothian942314:1014
5.Inverness Caledonian942313:914
6.St. Johnstone FC93249:1011
7.Dundee United932410:1611
8.Aberdeen FC931513:1310
9.Hibernian FC922510:178
10.Kilmarnock FC921610:147
11.Hamilton Academical91359:206
12.St. Mirren FC91268:195

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (68)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nádhera, Stand free! :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Fotbal shit . Skotská liga=humus !

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tak to nepozeraj a vypadni odtialto

preco tieto zvasty (autora) moderator nevybanuje ???!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Bububu.... Mi je to jen líto,že se to tam zhoršilo.

Reagovat
smazaný uživatel

Skotský fotbal je nejlepší na světě! Ten styl mám nejradši! Pro mě lepší jak Anglická, Španělská či Italská liga! :)

Reagovat
smazaný uživatel

Skotové byli vždycky technicky vybavenější než Angličané

Reagovat
smazaný uživatel

více

Reagovat
smazaný uživatel

teda...více vybavení, co to píšu..no to je jedno

Reagovat
smazaný uživatel

si sice trochu popleteny ale inak mas pravdu

a hlavne sa ti dvaja (ENG-SCO) nemaju radi.

raz ked Gazza strelil Skotom gol, ti vymysleli tento vtip:

"Viete ako popalite Gazzovi ucho?

Tak, ze mu zavolate vo chvili ked prave zehli."

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrej.

Reagovat
smazaný uživatel

najlepsi nie je ale ja ho mam najradsej, rovnako ako Skotsko samotne.

a pre tych co tu nemaju co povedat k veci mam len jeden odkaz:

bezte si na ine forum tu na vas nikto nie je zvedavy

Reagovat
smazaný uživatel

ty jsi prostě magor...

Reagovat
smazaný uživatel

Hibs

Reagovat
smazaný uživatel

Rudi's back!

Reagovat
smazaný uživatel

Hattrick, no prosim.

Reagovat
smazaný uživatel

Skácel Neskutečný. Jinak dnes samé overy

Reagovat
Shevchenko

Skácel. Jen to dokumentuje úroveň SPL.

Reagovat
smazaný uživatel

? Skácel je vynikající fotbalista

Reagovat
smazaný uživatel

Shevchenko: co máš proti Skácelovi ? to jako, když nějakej Čech dá goly v zahraniční lize, tak je ta liga hned nahovno ? to je Turecká liga o ničem, protože Baroš dává goly ?

bože, takovýdle dmnti jako ty nemají mít ani přístup na internet

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kubys

Ty jsi dobrý mentál...

Reagovat
smazaný uživatel

promiň, ale na tebe nemám :)

další děcko, co má IQ jak sklenka vody -.-

Reagovat
smazaný uživatel

Rudo Rudo Rudo, Hearts jsou ti zkrátka souzeni

Reagovat
smazaný uživatel

GERS pěkně 1:3 .) skvělej zápas

Kenny trefil hezky tu penaltu

Reagovat
Virtuos

aaa škoda Celtic, no čo Rangers vyšiel druhý polčas a bolo zase Celtic v 2. polčasu to vôbec nešlo niečo tomu chýbalo, týmto gratulujem Rangers nabudúce sa roli vymenia

Reagovat
smazaný uživatel

Na jakem programu se trosku vice venuji skotske lize? Ted si objednavam TV sportovni balicek a rad bych videl aspon nejaky sestrihy ze zapasu skotske ligy, ta je mi totiz neskutecne sympaticka, narozdil od jinych lig, kde uz je to jenom cirkus preplacenych hvezd. Diky za tipy.

Reagovat
FC Porto FC

Nejlepší stanice je Sport1,2 davaj tam skotkou,italskou,nizozemskou,španělskou,českou,francouzskou a někdy i Magarskou ligu a davaj tam i Německý a Anglický poháry

Reagovat
smazaný uživatel

Seriu A uz nedavaju ale taliansky pohar tam ide Sport 1,2 je najlepsie

Reagovat
smazaný uživatel

21.10.2020

We are simply the BEST!

Skotsko bude zase modre. Obrana Salatov horela ako papier. Majostorvic a Lo(L)ovens sa nasim nemohli vyorvnat . Whittaker bol ako mur, nikto cez neho nepresiel. Tiez chvalim Naismitha a Lafertyho a samozrejme najlepsieho brankara McGregora Títo 4 najlepši v celom zapase Ale aby som nebol nespravodlivy zo Salatov by som pochvalil Kiho

Reagovat
Virtuos

ja by som ti trocha oponoval a to v 1. polčase sme vás tlačili nakoniec dali iba jeden gól to bola škoda, ale uznávam v 2. polčase ste dali dva rýchle góly a to rozhodlo hl. môže mrzieť ten druhý (vyrovnávajúci som nevidel ups..) nepodarený odkop brankára a to isté sa stalo pri treťom lenže nakoniec z toho bola penalta. No súhlasím a dovolím si tvrdiť, že najlepším hráčom zápasu bol McGregor a i keď Miller dal 2 góly hl. tá penalta bola fakt bomba a bolo vidieť že si verí. Za Celtic sa mi osobne páčil výkon Wilsona občas mu center alebo strela nevyšla, ale snažil sa. A Ki má veľmi dobrú kopaciu techniku len mi pripadá nepohybliví na ihrisku

Reagovat
FC Porto FC

Majostrovič jo ten byl fakt k popukání ale kdyby tam byl Artur tak ste v řiti

Reagovat
FC Porto FC

Majostrovič jo ten byl fakt k popukání ale kdyby tam byl Artur tak ste v řiti

Reagovat
Virtuos

no v obrane neurobil veľa chýb, ale ak už spravil tak to skončilo zle čo už... mal i jednú šancu pri rohu v 2. polčase vtedy tam McGregora zachránil spoluhráč

Reagovat
smazaný uživatel

Tak toto bola dnes svatokradez Celtic Parku

Ani vo sne by ma nenapadlo ze to bude pre nas takto lahky zapas.

Rozdiel bol v tom ze nasi vedia ako tieto derby treba hrat, naopak Celtic mal prilis vela debutantov a to rozhodlo. Este sa to musia naucit

For there's not a team like the Glasgow Rangers,

No not one, and there never shall be one

Reagovat
Virtuos

No bolo to vidieť a bolo i vidieť Samarasa, kt. už nejaké to derby odohral a hl. ta jeho zbytočná agresivita či už voči brankárovi alebo voči Naismithovi pri konci , kde sa zbytočný zákrok mohol dostať červenú

Reagovat
smazaný uživatel

Samaras je kopyto. Ten jeho styl mi vobec nesedi, i ked mam dojem ze je nuteny hrat inde nez mu je vlastne. On je cisty hrot ale vacsinou sa mota vsade len nie tam. Preto aj tych golov poriadne ubudlo. Ten zakrok bol na cervenu, myslim ze ten sudi uz prizmuril obe oci, bolo rozhodnute a chcel to uz dohrat bez sarvatok. Inak to bolo pre Colluma tiez prve OF derby ale myslim ze to celkom zvladol, urobil si poriadok hned na zaciatku a nevymklo sa mu to z ruk napriek tomu ze postavou nejaky respekt navonok nebudi. Urcite mu to zas niekedy nabuduce daju pisknut.

Reagovat
Virtuos

no Samaras i veľmi veľa hrá na seba a väčšinou prešvihne moment nahrávky a snaží sa to nejako konštruktívne no nejde to + myslím si že na hrot sa už nedostane lebo tam je Hooper mne sa jeho hra páči a ten gól čo dal to boli rýchle reakcie. No ak by Neil zmenil štýl hry a rozostavenie ktovie, ale za druhého útočníka by som dal Stokesa alebo Murphyho

Reagovat
Virtuos

konečne som videl Emília v akcii a bol celkom v poho. len Efrain ten by mal niečo urobiť so sebou a to platí i o iných

Reagovat
smazaný uživatel

Izaguirre ma kvalitu smerom dopredu, ma nadpriemernu lavacku, vie kopat standardky.

Mne by skor pasoval do zalohy, tam chybaju Celticu kreativni hraci ako byval Nakamura.

Dnes stred pola uplne vypustili, tam sme dominovali pretoze my tych hracov do kombinacie prave tam mame. Mozno z toho Korejca nieco bude ale vzdy sa lepsie ked mas pri sebe borcov od ktorych nieco pochytis. Takyto samouk to ma velmi tazke a som presvedceny ze takto do tej kvality na ktoru ma napokon ani nedorastie.

Reagovat
FC Porto FC

Mě se líbí jak zápasy Old Firm jsou ostré

Reagovat
smazaný uživatel

Prave to robi toto derby najvacsim. Medzi oboma tabormi je obrovska nenavist.

Navyse to nie je len otazka klubizmu ale aj nabozenstva. A z historie vieme ze takmer vsetky vojny sa odohrali prave kvoli nemu.

Pre nich je tento zapas ako finale MS a CHL dohromady.

Radsej prehrat so St Mirren ako v OF derby.

Pre fans je ich klub vsetkym, stoja za nim v dobrom aj zlom obdobi.

Videl som dokument o jednom fanusikovi Celticu (ale bolo ich tam 80 000) ktory chcel ist na finale Pohara UEFA do Sevilly.

Vybavil si v praci PN-ku s tym ze je chory ale na druhy den bol zhodou okolnosti na titulnej stranke dennikov medzi fanusikmi v Spanielsku.

Z prace dostal padaka ale jeho reakcia bola: Bol to najkrajsi den v mojom zivote. Napriek tomu ze to finale prehrali

Reagovat
smazaný uživatel

Nikdo nemá rád Irské katolíky a Britské unionisty

Reagovat
Ferguson6

Inak aj Michel Platini sa zastavil pozriet sa na nas

Reagovat
smazaný uživatel

radsej nech nam dovoli hrat PL

Reagovat
Ferguson6

A nedovoli?? Nebol problem nahodou v tom, ze to neodhlasovala vecsina klubov z PL. Myslim, ze nas vstup do PL asi pred rokom-dvoma podporil Bolton, ale za vstup Old Firms do PL hlasovalo len 6 týmov a myslim potrebne minimum bolo okolo 13, mozno trochu viac.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslel som to z pozicie prezidenta UEFA. Pretoze ta v pripade presunu do Anglicka oboch zo svojich sutazi vyluci.

Reagovat
Ferguson6

aha a to povedal Platini??

Reagovat
smazaný uživatel

To su regule UEFA na cele ktorej stoji. A pre nas je to v tejto aktivite brzda pretoze by sme prisli o europsku konfrontaciu. I ked ja osobne by som to ozelel pretoze ucast v Premier League by bola uzasna a klubu by prospela po vsetkych strankach.

Reagovat
Ferguson6

Preco by nam nemohli dat vynimku?? Cardiff a Swansea mozu hrat anglicku ligu a Cardiff by mohol aj EL, keby pred par rokmi vyhral vo finale FA Cupu, tak preco by sme mi nemohli?? Ci sa s tymy welšanmi mylim??

Reagovat
smazaný uživatel

to je ine, oni tam hraju uz davno. Myslim ze to je aj tak zbytocna tema lebo v najblizsich rokoch ten prechod nie je aktualny. V minulosti prebehlo aj hlasovanie, pre OF negativne, to je jasne, kazdy klub to berie tam ze by dostal o 2 kusy vacsiu konkurenciu co samozrejme nikomu nevyhovuje. Jedine fanusikovia to beru pozitivne, ti su jednoznacne za prechod oboch do PL.

Obaja maju (paradoxne) v Anglicku mnoho fanusikov, napriek vzajomnej rivalite Angicka a Skotska, dokonca je znama druzba Chelsea-Rangers a Liverpool-Celtic.

Ale ako vravim, nie je to aktualna tema. Na strane druhej, skotsky futbal by upadol pretoze pre vsetkych su oba OF najvacsim lakadlom a slusnym zdrojom prijmov zo vstupneho.

Reagovat
Ferguson6

Ale napadla mi este jedna vec. Co keby sme my Celic z PL zosupili? Isli by sme do Championship, alebo ako by to bolo??

Reagovat
smazaný uživatel

nuz asi, kde inde?

Reagovat
smazaný uživatel

Cardiff, Swansea ani zadny jiny velssky tym hrajici anglicke souteze by nemohl reprezentovat Anglii v evropskych poharech.

Reagovat
smazaný uživatel

Walter Smith ma oddnes najviac OF vitazstiev zo vsetkych manazerov v historii

Reagovat
Ferguson6

Reagovat
smazaný uživatel

a Kenny Miller 8 golov v OF derby. Z toho jeden za Celtic

Reagovat
smazaný uživatel

WE ARE BLUE

WE ARE WHITE

WE ARE GLASGOW DYNAMITE

Reagovat
Maverick 65

Reagovat
FC Porto FC

To by ste chtěli v PL přijít o LM?

Reagovat
smazaný uživatel

Celticu je to jedno ten aj tak vypadava uz v predkolach

Reagovat
FC Porto FC

dobře ty

Reagovat
smazaný uživatel

Inak ta fotka nie je z dnesneho derby, Miller nosi 9-tku

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

To si děláte srandu? Celtic a Rangers v PL? Nikdy... Fůj, to by rovnou celý britský fotbal ztratil smysl... Rovnou by se mohla vytvořit celá britská liga... Aberdeen s Dundee Utd. do Champioshnip, Hibs s Hearts do League one... fůj, nikdy!! Mám rád skotský fotbal tkový jaký je, i když by odchod Rangers a Celticu asi lize pomohl (a konečně by to byla SKOTSKÁ liga), tak by to znamenalo ztrátu jakékoliv prestiže a historie!

Reagovat
FC Porto FC

Nikdy si neviděl Skotskou ligu co?

Reagovat
fantomas

Moc to nechápu - proč to jako s Celticem a Rangers neni SKOTSKÁ liga?

Reagovat
Losinho

Paráda Rangers

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele