Bundesliga - souhrn 9. kola

22.10.2010, 22:29, aktualizováno 24.10.2010, 19:23
Komentáře a souhrny
Dortmund přišel o vítěznou sérii a první místo, proti Hoffenheimu ale vybojoval alespoň bod. Na čele je po vítězství v Leverkusenu Mainz, z posledního místa se odpíchl Stuttgart. Tři body mají i Brémy, Norimberk, Hannover a Freiburg, mezi HSV a Bayernem se zrodila remíza.

VfB Stuttgart - FC St. Pauli 2:0

24.10.2010 17:30

Góly: 19. Georg Niedermeier, 79. Zdravko Kuzmanović

Jens Keller zatím ve Stuttgartu potvrzuje staré rčení, že nové koště dobře mete, a VfB pod jeho vedením již opustilo nejen poslední místo, ale také sestupovou zónu. St. Pauli sice v Mercedes-Benz Areně předvedlo nebojácný výkon, domácí byli ale efektivnější a zvítězili 2:0.

Hosté přijeli do Švábska s dvěma výhrami v zádech a koučem Stanislawskim nezměněná sestava byla v úvodu na hřišti dominantní, v koncovce se jí ovšem nedařilo. Opačně si vedl domácí ansámbl, který po rychlém kontru vybojoval roh a z něj udeřil. Po precizním zahrání Gebharta vyskočil na malém vápně Niedermeier a jeho hlavička neměla chybu - 1:0.

Stuttgartští chtěli hned vedení pojistit a hrnuli se do útoku, takže v následujících minutách mělo utkání patřičné grády. Na horní síťce skončila dalekonosná rána Kuzmanoviće, na druhé straně Ulreich vychytal střelu Lehmanna. Hosté se znovu dostali na koně a po půlhodině málem vyrovnali, jenže Zambrano trefil pouze břevno.

Do druhého poločasu vstoupil lépe švábský celek a Kuzmanović s Cacauem mohli brzy zvýšit, prve jmenovaný ale nebyl v zakončení důsledný a "německého Brazilce" zneutralizoval pozorný Kessler. Poté se ozval znovu bundesligový nováček a Ebbers šikovně přehazoval Ulreicha, za něj ale na čáře zaskočil pohotový Tasci.

Hamburští dnes ve finální fázi zklamali a v 79. minutě přišlo to, co přijít muselo. Rychlý brejk domácích vyřešil střídající Marica zpětnou přihrávkou na Kuzmanoviće, který umístěnou ranou zvýšil na 2:0. St. Pauli se už v závěrečných minutách na odpor nezmohlo a naopak mohlo dohrávat o deseti, když Zambrano loktem zasáhl Cacaua. Oba hráči z toho nakonec vyvázli bez následků a druhý jmenovaný tak následně mohl slavit teprve druhý tříbodový zisk v této ligové sezóně.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - 1. FSV Mainz 05 0:1

24.10.2010 17:30

Góly: 70. Andreas Ivanschitz

Mainz se díky šťastné výhře v BayAreně a remíze Dortmundu vrátil do čela bundesligové tabulky.

Leverkusen měl jednoduše řečeno více ze hry. Zpočátku se odhodlával spíše jen ke střelám z dálky, z těchto partií neuspěli ve dvanácté minutě Vidal a v šestnáctce Sam. Neustálý tlak svěřenců Juppa Heynckese měl za následek i několik slibných standardních situací. V jednadvacáté minutě byl pravděpodobně nejblíže skórování Derdiyok, nicméně jeho hlavička po Schwaabově centru jen těsně minula Wetklovu pravou tyč.

Udeřit mohlo i na druhé straně. Nadějnou pozici si vytvořili Szalai s Allaguiem, maďarský útočník Mainzu ale v nadějné pozici sám před Adlerem jen přestřelil branku. Leverkusen na to odpověděl za deset minut, Derdiyokův pokus se ale neujmul.

Do druhého poločasu si už Leverkusen nepřinesl tolik sil. V 55. minutě vydal první varování Szalai, když svou pomalou ránou pořádně protáhl Adlera. O dvě minuty později pak dával Caliguri přednost Allaguiovi, což se při nedůrazu v domácí šestnáctce vymstilo.

O osudu utkání rozhodla 70. minuta. Allagui dlouho udržel míč na kopačce, pak kolmicí našel budoucího hráče Leverkusenu Schürrleho a ten už jen předložil do prázdné branky Ivanschitzovi. Leverkusen už odpovědět nedokázal.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - TSG Hoffenheim 1:1

24.10.2010 15:30

Góly: 90+3. Antonio da Silva - 9. Demba Ba

Borussia Dortmund měla v zápase proti Hoffenheimu mnohem více šancí, přesto si z utkání odnáší jen bod, který si zajistila až v samém závěru zápasu.

Již v deváté minutě přišlo na tým Jürgena Kloppa špatné znamení. Včeličky letos vždy vyhrály v zápase, kde jako první skórovali. Tentokrát se ale prosadil soupeř. Mlapa vybojoval míč pro Luize Gustava, ten jej předložil křížem šestnáctkou na Dembu Bu, pro nějž už nebylo problémem uklidit míč do odkryté branky.

Dortmund dostal možnost odpovědět po čtvrthodině hry. Talentovaný Kagawa vnikl do pokutového území, kde jej Vorsah fauloval loktem. Sudí Stark nezaváhal a ukázal na značku pokutového kopu. Míč si postavil Nuri Sahin a proměnil. Nicméně vše se muselo opakovat, neboť podle hlavního arbitra zápasu dva z hráčů v žlutém vyběhli předčasně ze zdi. Napodruhé už Sahin tak úspěšný nebyl, Starke jej vychytal.

BVB si dokázal vytvořit obrovské kvantum šancí, ale ani jednu z nich nedokázal v prvním poločase proměnit. Hoffenheim nadále produkoval dobře takticky seřízený fotbal a sám rychle přecházel do protiútoku. Do konce prvního poločasu ale už gól nepadl.

Obměněná sestava domácích vtrhla do druhé části hry jako velká voda. Ve 49. minutě se v ideální střelecké pozici zjevil Grosskreutz, nicméně z deseti metrů branku přestřelil. Stejný hráč schovával hlavu do dlaní i o deset minut později, kdy nejvyvýšenějším bodem svého těla posunul míč jen těsně vedle Starkeho branky.

V 63. minutě si pak oddechlo celé Vestfálsko ve žlutých barvách. Weidenfeller totiž pro Vukcevićovi vytáhl parádní zákrok z elitní kategorie. Borussia se i nadále trápila. Kagawův pokus z 81. minutě byl v slibné pozici zablokován, za pět minut zase Hummels jen těsně minul.

Pak ale ve třetí minutě nastavení přišel volný kop pro domácí barvy. Nuri Sahin poznamenán událostmi zápasu přenechal jeho exekuci letní posile z Basileje Antoniu Da Silvovi, na jehož krásně točenou ránu byl Tim Starke krátký.

Druhou žlutou kartu pak ještě po závěrečném hvizdu viděl Sejad Salihović za protesty a svému týmu tak bude chybět za týden proti Hannoveru.

Více informací k zápasu

1. FC Norimberk - VfL Wolfsburg 2:1

23.10.2010 15:30

Góly: 11. Ilkay Gündogan, 63. Mike Frantz - 29. Grafite

Norimberk si díky skvělému výkonu Gündogana připsal v domácím prostředí tři body proti Wolfsburgu a alespoň na pár chvil se vzdálil bezprostřednímu boji o udržení.

Der Club začal utkání velkým náporem a velkým kvantem šancí. Nejprve se nedokázali prosadit Frantz s Pinolou, nicméně zoufat mohli jen do jedenácté minuty. Schieber přistrčil před šestnáctku míč Ilkayi Gündoganovi, jenž se pravačkou nemýlil a umístěnu ránou nedal Hitzovi v brance hostí žádnou šanci.

Tým Steva McClarena na odpověď čekal do 28. minuty. Norimberk nezachytil jeho průnik po levé straně, Marcelu Schäferovi se podařilo procpat míč na přední tyč, kam si naběhl Grafite a ani bránění od Pinoly mu nezabránilo v překonání Raphaela Schäfera. Od té doby jako by na hřišti existoval pouze jeden celek, a to ten hostující. Skóre se už ale nepovedlo změnit ani jednomu.

Do druhého poločasu vstoupily oba celky v nezměněné sestavě, na rozdíl od závěru první půle aktivnější byli domácí. V 63. minutě obelstil šikovný norimberský útočník Schieber u rohového praporku své dva strážce, pronikl do šestnáctky. Od koncové čáry pak předal míč pod sebe Gündoganovi, jehož ránu dokázal ještě před Hitzem tečovat Mike Frantz a rozhodl tak o výsledku.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - 1. FC Kaiserslautern 2:1

23.10.2010 15:30

Góly: 36. Papiss Cissé, 60. Stefan Reisinger - 8. Jan Morávek

Jan Morávek se objevil v základní sestavě a poprvé v této sezóně a zároveň v dresu 1. FC Kaiserslautern se gólově prosadil. Doma ale bouchat šampáňské rozhodně nebude, jeho tým totiž potvrdil špatnou formu a popáté v řadě prohrál. Freiburg skóre otočil a zvítězil 2:1.

Po krátkém oťukání měl první příležitost domácí Mujdža, branku ale přestřelil a na druhé straně udeřil soupeř. Probíhala sedmá minuta, kdy se na levé straně uvolnil Iličević a předložil míč českému středopolaři, proti jehož zakončení neměl Baumann pražádnou šanci - 0:1. Ďáblové z Betzenbergu získali na jistotě, v defenzivě nedělali chyby a naopak jejich kontry domácím fanouškům "smděly" nebezpečím.

To samé platilo také o standardce Tifferta, po níž hlavičkoval Amedick jen těsně mimo branku, ve 35. minutě ale z ničeho nic domácí vyrovnali. Rodnei špatně odhadl Bastiansův centr a k balonu se tak dostal Cissé, jenž už neměl zblízka problém vstřelit svou letošní osmou branku, čímž stanovil poločasové skóre 1:1.

Po změně stran hrál prim opět Kaiserslautern, společně se stopery Amedickem a Rodneiem ovšem svoji šanci neproměnil ani Iličević. Přesně po hodině hry tak hosté dostali lekci z produktivity, opět centroval Bastians a na zadní tyči zakončoval z úhlu úspěšně Reisinger - 2:1.

FCK mohlo pak vyrovnat v závěrečných minutách, jenže Nemcovu hlavičku zneškodnil Baumann a Lakić trefil jen břevno. Freiburský kanonýr Cissé měl sedm minut před koncem šanci přidat pojistku a vylámal si zuby na Sippelovi, na tříbodovém zisku pro domácí se ale už nic nezměnilo.

Více informací k zápasu

Hannover 96 - 1. FC Köln 2:1

23.10.2010 15:30

Góly: 4. Didier Ya Konan, 15. Didier Ya Konan - 86. Martin Lanig

Efektivní Hannover se díky dvěma gólům Ya Konana stále drží v top 3 letošní bundesligy, naopak jeho dnešní soupeř z Kölnu čím dál tím více zabředává do sestupových vod.

Pro svěřence Mirka Slomky začalo utkání jak nejlépe mohlo. Djakpa od postranní čáry přihrál volnému Didieru Ya Konanovi, ten si míč přistrčil ještě blíže k šestnáctce a krásným obstřelením na zadní tyč nechal Varvodiće poprvé kapitulovat.

Köln se snažil okamžitě odpovědět, ve dvanácté minutě zahodil svou příležitost záložník Clemens a zanedlouho toho musel litovat. Jen o tři minutky později totiž Hannover zaútočil ve čtyřech lidech, Rausch ze šestnáctky odcentroval do ohně, kde na přední tyči nedokázal okopírovat pohyb Ya Konana Geromel a pro útočníka z Pobřeží slonoviny už bylo jen třešničkou na dortu posunout míč za opět bezmocného Varvodiće.

Köln musel po pro něj šokující úvodní čtvrthodině rychle něco vymyslet. Dokonce měl více ze hry, jenomže stále útočil do dobře připravené a hlavně agresivní obrany Dolnosasů. Před přestávkou se tak zrodila už jen jedna pozoruhodná akce, přímý volný kop Pinta proletěl jen kousek od rohu kolínské branky.

Do druhého poločasu se hostující kouč Zvonimir Soldo rozhodl poslat do hry místo Clemense Novakoviće a přítomnost slovinského útočníka byla ihned znát. V jednapadesáté minutě byl v tu chvíli nejblíže skórování Laniga, jeho dalekonosný pokus ale Fromlowitz skvělý skokem do dolního rohu vytěsnil.

Po hodině hry se opět zapotil Varvodić, když se mu brilantně pokusilo zneškodnit Avevorovu hlavičku. Porýnský celek i nadále hrál svou hru, která byla na rozdíl od druhého poločasu mnohem pohlednější a lepší, nicméně dlouho se mu nedařilo prorazit obranný val soupeřovy defenzivy. V 65. minutě byla Jajalova rána ze slibné pozice zablokována, o deset minut později zase Podolski sám před brankou dlouho váhal a na poslední chvíli přispěchal Chabec.

Definitivně rozhodnuto mohlo být deset minut před koncem, Rauschova rána z okraje šestnáctky ale konečné řešení nepřinesla. Hannover se nakonec ještě musel bát o výsledek, neboť dlouhý aut za sebe v 86. minutě prodloužil Novaković, Lanig si obhodil Avevora a překonal Fromlowitze.

Tři body ale zůstaly v AWD-Areně.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - Schalke 04 0:0

23.10.2010 15:30

Góly: -

Vítězná série Frankfurtu je u konce, Eintracht dnes totiž i přes znatelnou převahu jen remizoval bez branek se Schalke. Hosté tak podruhé v řadě remizovali a už jsou mimo sestupové pásmo, navíc poprvé v sezóně udrželi čisté konto.

Königsblauen měli lepší úvod a pokusili se domácí dostat pod tlak, první pokus měl ale frankfurtský Ochs, jehož střela z dálky branku minula. S04 se mohlo dočkat po necelých dvaceti minutách, po skvělé kombinaci Farfána s Juradem si ale na Nikolovovi vylámal zuby Raúl.

Pak převzali komando Orli a málem skóroval Gekas, v poslední chvíli ho ale zblokoval Schmitz a chvíli nato o chlup minuli Altintop a Russ. V závěru poločasu mohl Commerzbank-Arenu šokovat Huntelaar, i proti němu ale Nikolov udržel skóre nerozhodné.

Hostující kouč Magath o přestáce vyměnil Rakitiće za Moritze, jenže pozitivní impuls tím svému týmu nedal. Lepší totiž byli hráči Frankfurtu a zúročit to mohli například umístěnou střelou Meiera, s níž si ale skvěle poradil Neuer.

Německý reprezentační brankář potom děkoval vyšším sílám, že ve svých příležitostech zklamali Altintop a znovu Meier, zatímco Gekasův gól z ofsajdové pozice nebyl poprávu uznán. Když pak v poslední minutě neuspěl v zakončení ani Köhler, odvezlo si spokojené Schalke z hesenské metropole bod.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - Werder Brémy 1:4

23.10.2010 15:30

Góly: 67. Per Mertesacker (vl.) - 5. Marko Marin, 12. Wesley, 51. Aaron Hunt, 75. Claudio Pizarro

Werder se pomalu, ale jistě zvedá a v devátém kole si na své konto připsal první venkovní výhru v této sezóně. Odnesla to Borussia Mönchengladbach, která tak již od konce srpna čeká na vítězství a propadá se až do sestupové zóny.

Brémští měli vstup do utkání přímo raketový. V páté minutě rozehrál standardku z levé strany Marin a balon prošel jako nůž máslem až do sítě u vzdálenější tyčky - 0:1. Hosté se tím dostali na koně a v klidu kontrolovali hru, zatímco Gladbach byl zcela znejistěn a určitě mu nepomohla ani druhá inkasovaná branka. Ta přišla sedm minut po té první, kdy Wesley využil Bradleyho špatné rozehrávky a nepříliš přesvědčivého zásahu Baillyho - 0:2.

Domácí Hříbata se do hry dostávala pozvolna, postupem času ale převzala otěže zápasu a brzy mohla vykřesat naději, jenže po Silvestreho chybě si Idrissou vylámal zuby na skvělé reakci Mielitze, který dobře zastupoval zraněného Wieseho. Mladý brémský brankář měl i štěstí, to když ho po Andersonově hlavičce zachránila pravá tyč. Hosté do poločasu vystrčili růžky prostřednictvím Marina, jehož lob branku těsně minul, jinak se ale spíš bránili a museli být rádi, když ve se ani v jedné ze tří šancí neprosadil aktivní de Camargo.

Do druhého poločasu vstoupili oba soupeři bez personálních změn, společným nositelem obou pětačtyřicetiminutovek ovšem byl dobrý nástup Werderu. Nejprve ovšem musel Mielitz zachránit proti Idrissouovi, v 51. minutě ale nasadil Hunt k rychlému kontru, dostal se až k šestnáctce a díky dokonce dvojnásobné teči domácích zvýšil už na 0:3.

Borussia se však nevzdala a v 67. minutě alespoň dala alespoň čestnou branku. Respektive on jí dal Mertesacker, který si srazil míč do vlastní sítě poté, co Mielitz vyrazil Reusův pokus - 1:3. Jakékoliv naděje domácích na bodový zisk ale byly rychle pryč. Dvakrát za sebou sice v koncovce neuspěl Arnautović, v 75. minutě si ovšem na Wesleyho centr naběhl Pizarro a upravil na konečných 1:4. Peruánský útočník se navíc zapsal do historických tabulek, neboť se se 134 góly stal nejlepším bundesligovým střelcem mezi cizinci.

Více informací k zápasu

Hamburger SV - Bayern Mnichov 0:0

22.10.2010 20:30

Góly: -

Jen co Bayern nechal své fanoušky žít v domnění, že se konečně střelecky probudil, připravil pro ně i kruté vystřízlivění. V očekávaném šlágru devátého kola gól nepadl, 57 tisíc fanoušků tak Imtech Arenu vyprodalo zbytečně.

Vše šlo skoro jako přes kopírák. Každá akce končila neúspěchem, ať už střílel hrdina HSV z posledního zápasu v Mainzu Guerrero, nejlepší střelec letošního mistrovství světa Müller, proti Hannoveru probuzený Gomez, nebo stále ještě elitní kanonýr van Nisterlooy. Jedinou vážnější situací prvního poločasu tak bylo zřejmě střídání na domácí straně. Brankářská jednička Frank Rost si v souboji se Schweinsteigerem poranil koleno a do branky tak musel jeho česká zástupce Jaroslav Drobný, pro nějž to od přestupu z berlínské Herthy bylo první bundesligové utkání.

I ve druhé polovině utkání, do níž ani jeden z trenérů neudělal žádnou změnu, by se jen těžko našla akce, která by alespoň stála za zmínku. Celkově zápas moc střele nenabídl, nicméně fanoušci Bayernu se pořádně zapotili v 56. minutě. Pitroipa dostal pro hanzovní klub tak příhodný míč za obranu, sprintoval sám na Butta, ten se mu pokusil zmenšit střelecký úhel, mladý záložník domácího výběru ale stihl zakončit, leč pro Vehovce bohužel jen do levé tyče, od níž se míč odrazil ven.

V Hamburku tak gól nepadl a oba týmy si připsaly jen po bodu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.1. FSV Mainz 05980119:824
2.Borussia Dortmund971121:722
3.Hannover 96951313:1216
4.TSG Hoffenheim943217:1315
5.Bayer Leverkusen943218:1515
6.Hamburger SV943213:1115
7.SC Freiburg950414:1415
8.Werder Brémy942317:1814
9.Eintracht Frankfurt941414:913
10.FC St. Pauli941411:1213
11.Bayern Mnichov93338:812
12.1. FC Norimberk933311:1212
13.VfL Wolfsburg931515:1610
14.VfB Stuttgart921616:177
15.1. FC Kaiserslautern921610:187
16.Schalke 04913510:166
17.Borussia Mönchengladbach913514:276
18.1. FC Köln91269:175

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (215)

Přidat komentář
smazaný uživatel

hamburg byl lepsi, skoda te tycky....bayern bez dua R+R je proste v p*deli..

Reagovat
smazaný uživatel

Je to tak,ale neni to jen R+R,ale i další: Klose,Olic,Bommel,Buyten,prostě je to znát

Reagovat
smazaný uživatel

to neni R+R... tohle napíše jen každej vůl kdo ten tým vlbec nesleduje...

Reagovat
smazaný uživatel

pravda...Bayern nesleduji, ale tento zapas sliboval zajimavy souboj a nic to nemeni na tom, ze HSV si zaslouzilo 3 body

Reagovat
smazaný uživatel

R+R nejsou jediní hráči...

...dnes chyběli také van Buyten (v obraně hrál DM), dále chyběl kapitán, Contento, Olić (jeho nasazení bylo riskem), Klose...

Reagovat
REPLIKATOR

Drobný konečně dostal šanci

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, že jenom kvůli zranění Rosta, ale podle prvních zpráv to je na hodně dlouhou dobu.

Reagovat
smazaný uživatel

uz je mi s tej hry poriadne zle...to hadam ani neni futbal totalny grc co predvadzaju drevaci z Mnichova...dve strely na branu ved to je hanba Kroos zatial v drese bayernu nepodal ani jeden poriadny vykon ...radsej sa tu nebudem jedovat lebo aj tak to nema cenu ...nech nas rozsekaju bremy v DFB Pokale a hadam sa uz nieco zacne diat lebo neni normalne aj ked mudrc Gaal strieda dorantaneho olica a to v 80 minute totalne na grc

Reagovat
smazaný uživatel

Naskok BVB 14 bodu na Bayern by uz mohl byt vazne luxusni.. Takze jen vykopejte ty vesnicany.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Stiksxx

hmhm..Jarda dostal šanci a hned s nulou. ted když je na dlouho zraněný Rost,je třeba chytnout šanci za pačesy a nepustit!

Reagovat
smazaný uživatel

Včera hrozná nuda ten zápas, škoda Hamburku, že neproměnil aspoň jednu vyloženou šanci

Reagovat
smazaný uživatel

Hamburg? takoví křeni?

Reagovat
Arne

Asi dobre, ze jsme sel spat, ja to v posledni dobe umimi vychytat... Btw. za chvili vyrazim k Rudolf Harbig Stadionu nahanet listek.

Reagovat
smazaný uživatel

??? co to zas je?

Reagovat
Arne

Drazdany... Btw. kdo mate doma MDR, tak od dvou koukejte, bude to peklo.

Reagovat
smazaný uživatel

heh, na jednom kanále se dívam na Bělehradské derby, na druhém se dívám na DD. To je mazec jak cyp, ty dýmovnice na začátku byli maras jak cyp

Reagovat
smazaný uživatel

Vsechno je neco jak cyp, vid.

Reagovat
smazaný uživatel

Viď ?

Reagovat
smazaný uživatel

už to mám v sobě nějak naučené :)

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to já mám dycky husí skůru.... brrr

Reagovat
smazaný uživatel

...njn, ale Dynamu hrozí zápas bez diváků moderní fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

a to proběhla v Německu demonstrace Ultras před týdnem

Reagovat
smazaný uživatel

aha, tak to hrozí Rostocku, jsem prvně nějak přeslechl...

...a jinak DFb a německá TV

Reagovat
smazaný uživatel

a je to v řiti To je v Německu taky taková represe vůči fans?

Reagovat
smazaný uživatel

možná ještě větší... fanoušci Hansy jeli taky od nádraží busem až ke stadionu... a co komentátor to "bosákovský" názor na pyro

Reagovat
smazaný uživatel

a proto nechápu, proč je z Bosáka každej tak hotovej. Je to jen prach obyčejnej ko.ot, co je proti fans

Reagovat
smazaný uživatel

Lepsi nez byt prachobycejny kokot, ktery jen obhajuje hovada... Bosak je skvely komentator a nic na tom nemeni jeho nazory na fotbalove deni.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejde jen o Bosákovy stupidní a zaujaté názory proti aktivním fanouškům. Celkově jeho komentování dost ztratilo na kvalitě. Nevím jestli mu stoupla sláva do hlavy, ale přijde mi, že se víc soustředí na ty svoje rádoby vtipné průpovídky a na sdělování svých moudrých názorů, než na samotné komentování. Nicméně pořád patří mezi nejlepší fotbalové komentátory u nás, ale já osobně jsem radši, když zápas komentuje někdo jiný než on.

Reagovat
smazaný uživatel

Da se souhlasit, v nasich podminkach je ale porad skvely. Jen jsem chtel poukazat na to, jak trevor kritizuje. Bosak se mu nelibi proto, ze ma jiny nazor nez on na jeho srdecni zalezitost a proto je to ko.ot. Naprosto pak ale zapomina na jeho komentatorske kvality, ktere jsou porad skvele i pres jeho "vtipky".

Reagovat
smazaný uživatel

Já si ale taky myslím, že je Bosák debil, když takhle hloupě napadá fanoušky. Trevor to jen vyjádřil poněkud agresivněji. Při zápasech Ligy mistrů si Bosák pochvaluje báječnou atmosféru a pak když v GL sparťani po gólu odpáli oslavné světlice, říká to svoje "blbcům není pomoci". Nejen, že by si to mohl odpustit, ale taky by se měl zamyslet. Kdo asi tu atmosféru na stadionech vytváří? Právě ti jeho "blbci", kteří si tak rádi hrají se sirkama.

Reagovat
smazaný uživatel

"Já si ale taky myslím, že je Bosák debil, když takhle hloupě napadá fanoušky."....

Reagovat
smazaný uživatel

naopak (myslím, že Čapek) při komentování utkání Plzeň - Besiktas po vyrovnání na 1:1 na konto tureckých fanoušků řekl pouze: "mezi fanoušky Besiktase nyní můžeme vidět oslavné bengálské ohně" ...to je si myslím lepší řešení než se pustit agresivně do fanoušků...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

a, další jeho stoupenec, gratuluju ti. On už není špička sportovního moderátorského nebe v Česku, už jsem slyšel lepší moderátory, on už je jen taková trapna, rádobyvtipná loutka

Reagovat
smazaný uživatel

Gratulaci prijimam, dekuji.

Reagovat
smazaný uživatel

já bych se spíš za to styděl

Reagovat
smazaný uživatel

No kdyz to doporucuje odbornik na vsechno jako ty, tak bych to asi mel prehodnotit.

Reagovat
smazaný uživatel

na všechno zas ne, jen na ty důležité věci

Reagovat
smazaný uživatel

No tak to pak jo.

Reagovat
smazaný uživatel

I kdyz, kdyz nad tim ted premyslim, tak je docela dost mozne, ze se nam Bosakovy vtipky uz zprotivily svou kvantitou a proto nas to stve, prestoze mohou byt sebelepsi.

Reagovat
Arne

Co nemecka TV? Jinak hrozi to Rostocku, resp. je to takrka zpeceteny, ze budou mit nejaky Geisterspiele.

Atmosfera paradni, z obou stran... Hansaschweine maji vyborne pokriky, hodne z nich neoposlouchane, co jsem dosud neznal. Dynamo je samozrejmost, choreo pekny.

Akorat melo se vyhrat, sakra... Rostock je sice fotbalovejsi, ale nic extra nepredvedl. Ve druhe puli tam mel Esswein i Müller pridat treti a ctvrtou branku a bylo by hotovo. Tihle dva hraci jsou ale pani fotbaliste, ti by si s celou GL vytreli prdel. Chtelo by to postup, jinak pujdou do vyssi ligy sami.

Reagovat
smazaný uživatel

nejlepší je, jak kotel DD začne skandovat "DY!! NA!! MO!! ". Z toho jde mráz po zádech. A ty dýmovnice na začátku taky fajne. Pak už to byla spíš řežba na hřišti

Reagovat
smazaný uživatel

Ten chorál je výbornej. Na Letný ho zkoušela Žilina (to byl snad jediný chorál, který neokopírovali od Slovanu Bratislava ), ale v jejich podání za moc nestál.

Reagovat
Arne

Jj, to je paráda... Ale ještě lepší je, když chvíli před zápasem začne hlasatel, aby opakovali jednotlivá písmenka... ein D, ein Ypsilon, atd. a pak na závěr "... und das heißt - Dynamo, Dynamo, Dynamo!!!"

Večer už snad budou nějaký videa, budu to čekovat.

Reagovat
smazaný uživatel

ja woll meine obergrupenfuhrer

Reagovat
Arne

Reagovat
Arne

Jak to vubec vypadalo v Belehrade?

Reagovat
smazaný uživatel

no, žádné výtržnosti, k tomu fans Delije vytáhli nějaký transparent, kde poukazovali na Grobari a smáli se tomu i samotní komentátoři, škoda, že nevím, co tam bylo napsané. Ale atmosféra mi přišla lepší na Dynamu než na Marakana a i fotbal byl lepší v Německu.

Reagovat
Arne

Ja s fotbalem ve treti lize jsem spokojen vzdycky, pekne se na to kouka, oproti ceske prvni je tam treba asi horsi kvalita, ale tempo a nasazeni je uplne jinde... Co se tyce atmosfery, tak tady je dobry, jak je to pomerne malej stadion, uzavrenej a dobre resenou strechu, takze akustika super

Reagovat
smazaný uživatel

Asi před půl rokem jsem viděl zajímavý video z jedné z nižších německých soutěží. Bylo to v zimě a na stadionek, který byt tak odpovídal okresnímu či krajskému přeboru, se valila pod dozorem robocopů horda fanoušků hostí. Všichni v černém v modrobílých čepicích. Bylo jich tak pár stovek. Vytvořili za brankou parádní kotel. Paráda. Mimochodem, v zimě se asi pojedu podívat s kamarády na Herthu, tak jsem na to zvědavý .

Reagovat
Arne

Jj, ono jednou jsem cetl, ze na Kreisligu prislo 12 tisic, to je neskutecni... Tam ti lidi hodne drzi pri svych mestech a fandi mistnim klubum, resp. casto maji dva kluby - jeden "velkej" a jeden ten z domova.

Jinak na kterej zapas vyrazite? Na podzim jsou tam z tech zajimavych Bochum, akorat ta v pondeli, Duisburg a Aueschweine. Ja asi pojedu v prosinci ven, bud do Mnichova nebo Augsburgu. Jestli muzu poradit, tak si to nechte az na unor, bude derby, to bude zazitek. Ja tam samozrejme nemuzu chybet.

Reagovat
smazaný uživatel

Zápas jsme si ještě nevybrali. Ale derby by bylo super. Díky za tip. Uvidíme jak to všichni skloubíme se školou a s prací. Nicméně bych kromě návštěvy Berlína rád stihnul nějaký ten zápas v nižší soutěži. Na to je asi nejlepší východní Německo, co?

Reagovat
Arne

Tak v Berline je nizsi soutez, no. Nejlepsi na to by samozrejme bylo Dynamo, pak Magdeburg hrajici ctvrtou ligu, ale to uz je trochu zajizdka. Jinak zas tak moc toho tam neni, no.

Reagovat
smazaný uživatel

No, Baník Ostrava má fanclub "až" v Plavnu. Moji známí z Chebu tam jednou jeli na fotbal, tehdy hráli právě s DD a říkali mi, že větší adrenalin nezažil, že tam chuloši DD dělali šílené náběhy a oni pak raději utekli

Reagovat
Arne

Jj, proti jejich nabehum bych se taky nechtel ocitnout. Dneska, kdyz jsem tam tak v poledne sel, tak proti me takova skupinka vyholencu, docela jsem byl takovej nejistej.

Reagovat
smazaný uživatel

jejich chuliganka je na úrovni první ligy, no, o tom žádná

Reagovat
smazaný uživatel

Chuligánka Dynama Drážďany? Ti si prý udělali mezi českými hools ostudu tím, jak se chtěli vetřít do grilovačky u příležitosti derby "S".

Reagovat
smazaný uživatel

jo? o tom ani nevím. Si to chtěli rozdat s cizinou, no Já jen vím, že jsou přátelé anebo dříve byli s GKS Katowice a chtěli být i s Baníkem. Dokonce vytvořili na vlastní náklady obrovskou flagu s iniciálama FCB, GKS a DD ale Baník se od toho distancoval, takže to šlo do kopru

Reagovat
smazaný uživatel

Údajně chtěli nejdřív jít proti sparťanům se slávisty. Ale slávisti to odmítli. Tak potom to zkoušeli u sparťanů, že prý chtějí jít proti Polákům z Gorniku.

Reagovat
Arne

Heeej... 17.11. Sachsenpokal, Plauen - DD, bude veselo.

Reagovat
smazaný uživatel

tak to tam zas asi pojedeou někteří chachaři na ten zápas Plavno má taky hodně přátel mezi Havířovákama, což je teď docela aktivní skupina fanoušků podporující FCB

Reagovat
smazaný uživatel

na NDR to jde taky (jinak jsem na to samozřejmě zapomněl a koukám až od 70. minuty - tzn. že už se gólově nic dít nebude )

Reagovat
smazaný uživatel

začátek byl zajímavější, teď už je to nuda. Ale hlavní je, že DD vede

Reagovat
smazaný uživatel

začátek snad časem najdu na YT

Reagovat
smazaný uživatel

to bylo hustý, teď už u toho usínám

Reagovat
smazaný uživatel

no, ono většinou ty páteční zápasy stojí za dvě věci

Reagovat
smazaný uživatel

to je až 3.liga? Hmm

Reagovat
smazaný uživatel

jo, je ale je to něco neuvěřitelného

Reagovat
smazaný uživatel

Věřim.

Reagovat
smazaný uživatel

No kromě Schweinyho a maximálně ještě dvou hráčů jsme hráli s Béčkem.Ono sice každej řekne ,pořád se vymlovají na Robbena s Riberym ,ale to jsou právě osobnosti který drží Bayern nad vodou stejně jako by drželi nad vodou jakejkoliv jinej klub ,samozřejmě Bayern má i jiné fotbalisty podobnýho formátu jako Schweiny ,Muller ale ti tam sami nic nezmůžou ,když Kroos se ne a ne prosadit a Van Bommel, Klose jsou kde jinde než na marodce .Olič sice hrál ale ne moc dlouho ,je totiž taky zraněnej a to se potom hraje opravdu těžko ještě k tomu na hřišti Hamburgu

Reagovat
smazaný uživatel

každý komentátor akorát řekne, že to je banda idiotů a že nám ty záběry těch "prasat" raději ani neukážou... přitom se po tom gólu ozvala jen rána a ničeho víc jsem si v tv nevšiml - ale on to nemůže přejít bez komentáře a musí k tomu něco hodit

Reagovat
smazaný uživatel

...měla být reakce na Arneho

Reagovat
smazaný uživatel

...měla být reakce na Arneho

Reagovat
Arne

Nj, to se nemůže poslouchat, no... Měli by tu atmosféru někdy zažít a třeba by pak zavřeli hubu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

...ikdyž, Hašek si ji dle mne musel ve Strassbourgu zažít (a předtím Sparta)

Reagovat
smazaný uživatel

Což potom v Saint Etienne. Ti mají jedny z nej. ultras ve Francii. Nicméně za připomenutí báječné atmosféry na Spartě děkuji

Reagovat
smazaný uživatel

připomenutí? ve Spartě byl v 80. letech ne? to opravdu nepamatuji

Reagovat
smazaný uživatel

Pak jí trénoval v sezónách 1999/2000 a 2000/2001. A hrál za Spartu také v sezóně 1996/1997. Ještě dnes si pamatuju, jak dal Jablonci hattrick na jaře 1997.

Reagovat
smazaný uživatel

taky máš někdy nostalgickou náladu a vzpomínáš, jak tehdy nádherně bylo v hledišti, když je to teď na mrtvém bodě?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jinak, gratuluju ti k tomu těžce vydřenému bodu v pátek Ale byl to divnej, hnusnej zápas, zlateý BVB, zlatý Hoffenheim

Reagovat
smazaný uživatel

Nejen v hledišti, ale i na hřišti. Za Haška to byla asi nejlepší éra, jakou ve Spartě pamatuju.

Reagovat
smazaný uživatel

pamatuješ si, jak Sparta dostala čočku od BVB v LM?

Reagovat
smazaný uživatel

To byla sezóna 97/98. Spartutehdy vedl Jozef Chovanec. S Dortundem hrála Sparta0:3 a 1:4. Tehdy byla Borussia Dortmund čerstvý vítěz Ligy mistrů, takže to neberu jako takovou strašnou potupu. V následujích zápasech si Sparta vedla velmi zdatně. S Parmou, která rok na to vyhrála Pohár UEFA hrála 2:2 a 0:0, přičemž jí pokud vím poškodil rozhodčí. A s Galatasarayem hrála doma 3:0 a venku 0:2. Třetí místo ve skupině, ale tehdy se nepostupovalo do Poháru UEFA.

Reagovat
smazaný uživatel

nooo, Sparta v Parmě vedla 2:0 anebo dotahovala? Jinak tehdy za Parmu chytal první sezonu "mladíček" Buffon. S tím Dortmundem si to pamatuju jako by to bylo dneska, Andy Moller byl snad tehdy nejlepší záložník v Evropě a neuvěřitelně si to diktoval

Reagovat
smazaný uživatel

V poslední minutě fouklnul proti Spartě penaltu za "faul" Řepky. A snad Chiesa dal na 2:2.

Reagovat
smazaný uživatel

Enricoooooooo

Reagovat
Arne

Ja si dokazu predstavit, ze tehdy bych jim treba nefandil... Az do te krize, co meli pred par lety, tak neskutecne preplaceli hrace, az to hezky nebylo. Jako tehdejsi dobu jsem nezazil (jako fotbalovy fanda), tak nemuzu rict, ale uplne se to nabizi.

Reagovat
smazaný uživatel

Já si to pamatuju právě, finále LM matně ale vím, že tehdejší mladíček Ricksen rozhodl finále pěkným golem, tehdy mu bylo sedmnáct let. Pak začli přeplácet hráče a dopadlo to, jak dopadlo. Btw, ty si nepamatuješ na Andyho Mollera?

Reagovat
Arne

Ricken Möllera si pamatuju jen ze Schalke, kde se i pres pocatecni nenavist nakonec stal oblibencem fanousku, v dresu BVB ho znam jen z fotek a nejakych zaznamu. Jsem prece jen trochu mladsi rocnik.

Reagovat
smazaný uživatel

Ricksen ale v Německu hrál taky !! Já si tyhle dvě jména furt pletu. Jo, v Schalke hrál taky ale to už se mi moc nelíbilo, hrát v dresu největšího rivala

Reagovat
smazaný uživatel

hm, tak nehrál, já ho znám ze Zenitu

Reagovat
smazaný uživatel

Lars Ricken dával gól na 3:0 (aspoň myslím). A gól to byl opravdu nádherný. Škoda, že jeho kariéru vážně poznamenala zranění.

http://www.youtube.com/watch?v=2OuwX1dOpQo

Tady je ten gól.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Zápas, na který tu vzpomínáme byl za časů Alexandra Rezeše a slovenských majitelů. Tehdy byla Sparta opravdu štědrá a miliony z ní jen padaly. Rezeš měl i fantaskní plány jak přivede hvězdy ze zahraniční. Mimo jiné Stoičkova a Mathausse. Nicméně to byly časy, kdy neexistovalo, aby titul vyhrál někdo jiný než Sparta, takže na tubu dobu vzpomínám sakra rád. A pak ti hráči co tu byli. Novotný, Hašek, Řepka, Hašek, Horňák, Poštulka, Čaloun, Svoboda, Lokvenc, Siegl, Baranek, Gabriel, Obajdin, Frýdek, Votava, později také Jarošík, Rosický, Sionko, Fukal...kdeže loňské sněhy jsou

Reagovat
smazaný uživatel

jo jo, Lothar měl jezdit jen na zápasy a trenovat měl tam někde u sebe doma, to si taky pamatuji

Reagovat
smazaný uživatel

...tak jsem si myslel, že Gladbach dal aspoň čestný gól, a on to byl Mertesacker jinak se Claudiovi konečně povedlo překonat Élbera... jinak Gündogan, Morávek a Werder

Reagovat
smazaný uživatel

...tak jsem si myslel, že Gladbach dal aspoň čestný gól, a on to byl Mertesacker jinak se Claudiovi konečně povedlo překonat Élbera... jinak Gündogan, Morávek a Werder

Reagovat
smazaný uživatel

Schalke, úplná tragédia, Eintracht body stratil, toľko vyložených šancí nepremeniť

Reagovat
smazaný uživatel

Krásně Norimberk

Reagovat
smazaný uživatel

Inak Wesley paráda som rád že sa mu darí

Reagovat
One-Real

Morávek

Reagovat
Arne

Sebastian Mielitz Co tam dneska predvadel, to klobouk dolu, Wiese aby se bal o misto.

Reagovat
jv

Tak ono to bude i pro samotného Wieseho jenom dobře, když bude cítit větší konkurenci, než měl doted, může mu to jen pomoct, protože poslední dobou ty jeho výkony nebyly nic moc..

Jinak dneska jsem neměl možnost vidět žádný zápas, i když jsem měl v plánu shlédnout Lautern ve Freiburgu nebo Werder v Gladbachu, ale všechno si to vynahradím zítra, kdy budou k vidění dva nejzajímavější zápasy tohoto kola.

Reagovat
Arne

Jojo... Ja BVB uvidim asi az druhou puli, pak Leverkusen bude ale taky paradni.

Reagovat
jv

Těším se už teď.

Reagovat
smazaný uživatel

Pizarro překonal Elbera A to sem myslel, že toho šutera už nikdo nikdy nepřekoná. To byl tehdy útok, Elber-Jancker, v záloze Jeremiens, Scholl se Salihamidžičem atd...

Reagovat
Arne

A nebo magicke trio Balakov - Elber - Bobic ve Stuttgartu, tam tech branek taky par dal... Na ne navazali az ve Wolfsburgu pred dvema lety.

Reagovat
smazaný uživatel

ty jo, na Krasimira sem uplně zapomněl, to byl taky výbornej záložník Tehdy dvěma góly (a pěknými) z přímaku vyřadil Slavii z Uefy.

Reagovat
smazaný uživatel

a Fredi, to byl první "Koller" v BVB

Reagovat
smazaný uživatel

Jednu sezónu se spekulovalo, že by mohl jít do Sparty. Podobně se taky mluvilo o Larssonovi a jednom Norovi z Rosenborgu.

Reagovat
smazaný uživatel

Iversen To víš, Sparta chtěla každého

Reagovat
smazaný uživatel

To nebyl Iversen. Ale Fredy Jonsen, nebo tak nějak.

Reagovat
smazaný uživatel

ale svého času Sparta chtěla i Iversena, je to tak 3-5 let zpátky mám pocit A rozmejšlela se mezi ním a Lustrinellim

Reagovat
smazaný uživatel

No je to možný. Mauro byl ale správňák. Škoda, že se výrazněji neprosadil.

Reagovat
smazaný uživatel

jo, byl, toho sem tam měl rád, snažil, se chtěl zapadnout mezi Vás ale spoluhráči byli jaksi proti.

Reagovat
smazaný uživatel

Spoluhráči ho podle všeho docela brali. Spíš doplatil na trenérem ordinovanou taktiku (Grigovo 4-3-3) a pak na pokles výkonnosti za Bílka.

Reagovat
smazaný uživatel

to byla právě taktika na něj, horší bylo, že totálního hrota strkal furt na křídlo. Jakmile se dostal na své místo, dával góly

Reagovat
smazaný uživatel

Jemu sedělo, když hrál vedle Doška. Mohl sbírat Doškem sklepávané balóny. Ale když byl v útoku s prckem Matušovičem, nevysokým Pospěchem, tak při své výšce logicky nemohli moc vysokých míčů, které sparťani tak rádi dopředu posílali, uspět. Ale jeho gól proti Jablonci v 11 vteřině byl luxusní. Nebo gól proti Slovanu, po kterém následovala nádherná dávka emocí .

Reagovat
smazaný uživatel

jo jo, jak si klepal dlaní na srdce a líbal znak Sparty

Reagovat
smazaný uživatel

To si nepamatuju. Ale naběhl před kotel, řval jak tur a radoval se s hráči. V tom zápase ale jeden útočník po gólu znak líbal. Byl to Jan "nevidím si do huby" Holenda. Byl pořád kmenový hráč Sparty a políbil znak Slovanu, poté co dal vítězný gól. Říkal taky, že měl problémy s fanoušky Sparty (to by mě zajímalo jaký, když za nás prakticky nehrál). Pak přišel do Spary a všechna čest, ale makal jako šroub, nicméně na svoje prohřešky z minula jaksi zapomněl a nedělal mu problémy v zápase proti Bohemce slavit gól plácáním do prsou před kotlem našich fans.

Reagovat
Arne

Jj

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavý by bylo, jak by se Kollerovi dařilo, kdyby vinou vážné nemoci (či co to bylo) neodpadl Heiko Herrlich.

Reagovat
smazaný uživatel

Heiko byl výbornej útočník ale jak sám píšeš, hodně ho zastavila ta nemoc. Ale když se pak vrátil, stal se totálním oblíbencem fanoušků a začal zase dávat goly

Reagovat
jv

Právě, když se vrátil, tak už góly nedával, poslední gól v bundeslize dal proti Bayernu začátkem listopadu 2000 a nedlouho potom u něj naplno propukla ta nemoc, po vyléčení už za áčko neodehrál více, jak deset zápasů, nastupoval pouze jako střídající hráč, vyjímkou byla jeho rozlučka, kdy odehrál celej zápas po boku Jendy Kollera, později už hrál spíše za rezervu, potom v roce 2004 ukončil kariéru a začal trénovat, nejdříve u nás U19, potom mládežnický reprezentace a loni vedl Bochum v BL, kde v průběhu sezóny nahradil Marcela Kollera, ale Bochum se mu v BL zachránit nepodařilo a tak by ještě před koncem sezóny odvolán...

Reagovat
smazaný uživatel

oj, tak tady sem přestřelil, díky za vysvětlení

Reagovat
jv

Tak sice si Heika nevybavuju z doby, kdy ještě aktivně hrál, ale co jsem měl možnost vidět ze sestřihů a přečíst, tak to byl výbornej hráč a člověk, kterýho hodně zbrzdila ta vážná nemoc, po který už se nedokázal vrátit na svojí předešlou úroveň, navíc se v té době chytil Jenda, kterýho skvělě doplňoval Ewerthon...Jinak ta útočná dvojice Herrlich - Chapuisat byla legendární, v nastřílených gólech se s nimi může měřit jenom dvojice Koller - Ewerthon...

Reagovat
jv

Reagovat
jv

I když u nás těch gólů zase tak moc nedal, Jenda byl jenom jeden.

Reagovat
smazaný uživatel

já v to taky doufal, ale jak se říká: rekordy jsou od toho, aby byli překonávány...

Reagovat
smazaný uživatel

já v to taky doufal, ale jak se říká: rekordy jsou od toho, aby byli překonávány...

Reagovat
smazaný uživatel

Mario Basler a Stefan Effenberg. To byli taky plejeři.

Reagovat
smazaný uživatel

Stefan hrál u nás v Modřanech s Batistutou.

Reagovat
smazaný uživatel

Když si to tak vemu, tak ti záložníci, co teď kopou v Německu nemaj na ty dřívější, jak už tady bylo napsáno, Moller, Basler, Balakov, Jeremiens, Scholl, Nerlinger,Vilmots, Helmer, to byla špička Anebo útočníci, jako Jancker, Ebbe Sand, Neuville, Max, Elber, Bobic, Zickler...

Reagovat
smazaný uživatel

No to bych teda neporovnaval.

Reagovat
smazaný uživatel

bo to neznáš a nepamatuješ nejspíš. Mně tenhle moderní fotbal ani nebaví, hráči jsou jak naspeedovaný, namakaní, zlatá 90. léta, resp přelom tisíciletí

Reagovat
smazaný uživatel

Obdivuje te, jak vsechno hned vis...

Reagovat
smazaný uživatel

fajn, okej, zeptám se tě takhle, sledoval si fotbal třeba v polovině devadesátých let? Či pak na přelomu tisíciletí? Kdy si začal sledovat fotbal?

Reagovat
smazaný uživatel

Ja jsem to myslel tak, ze to se porovnat proste neda. Samozrejme, ze sledoval, proto si myslim, ze se ta kvalita proste porovnat neda, chapes?

Reagovat
smazaný uživatel

je to pouze můj názor, nevnucuju ti ho. A máš pravdu, tehdy byl jinej fotbal a teď je taky jinej a mně chybí ten z minulosti, nejenom díky hráčům na hřišti ale i kvůli tomu, co se dělo v ochozech

Reagovat
smazaný uživatel

Ale vzdyt ja si taky myslim, ze tehda byl lepsi.

Reagovat
smazaný uživatel

jo, okej, už mlčím

Reagovat
smazaný uživatel

(Jak dlouho ti to vydrzi? )

Reagovat
smazaný uživatel

enjoy the silence

Reagovat
smazaný uživatel

Máš víceméně pravdu, že lze těžko srovnávat kvality Effenberga se Schweinsteigerem. Alespoň ne objektivně. Nicméně tehdejší hráči mi přišli jako větší osobnosti, oproti řadě dnešních hvězdných plejerů a člověk si k nim vytvářel větší respekt a sympatie (neplatí to nezbytně na německé hráče, myslím to obecně). Je to prostě dáno tím, jakým směrem se fotbal vyvíjí.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja si myslim, ze soucasni hraci dozraji jako osobnosti pozdeji a za dvacet let se na to budeme divat jinak.

Reagovat
smazaný uživatel

To si nemyslím. Moderní fotbal jejich dozrávání moc nesvědčí. Nicméně na některé dnešní hráče se bude určitě vzpomínat s nostalgií, jako jsme tu teď vzpomínali na bývalé hvězdy.

Reagovat
smazaný uživatel

také záleží na tom, jestli třeba Džeko nakonec vydrží ještě dlouho v BL (to samé Diego + setrvání nadějí jako Götze, Sahin, Müller...) jinak takový Claudio se k nim dle mne dá počítat, což dokázal právě tím rekordem...

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě bych připomněl Effenberga, Sforzu, Hasslera, Ziegeho a hlavně sparťana a ikonu Schalke 04 Jiřího Němce. Pak talenty Rickena a vinou zranění zmařený talent Sebastiana Deislera.

Reagovat
smazaný uživatel

Ciriaco z Lauternu, no vidíš, na tyhle sem zapomněl. Máš recht. Deislera si pamatuji, jak kopal za Herthu proti Spartě v LM a komentátoři tehdy říkali, že je to nové zázračné dítě německého fotbalu

Reagovat
jv

Lars Ricken, škoda ho...

Reagovat
smazaný uživatel

Helmer byl obránce (jestli myslíš Thomase) jinak se to nedá říct tak najisto, ale máš pravdu v tom, že hvězdní útočníci, kteří se pomalu chystají do důchodu na ně nemají...

Reagovat
smazaný uživatel

anebo defenzivní záložník, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

tam hrál tušim jen v prvních letech v Dortmundu...

Reagovat
smazaný uživatel

aha, aha, tak to jo

Reagovat
smazaný uživatel

nebo možná i v úvodu profesionální kariéry, ale do Bayernu už přišel jako obránce a jako obránce se postupně dále vypracovával...

Reagovat
Arne

http://www.youtube.com/watch?v=EhsjzdxVkUA - ten komentator, to je sila.

Jinak na k-block.net zatim nic, no, uvidime zitra...

Reagovat
smazaný uživatel

raději bych počkal na zítřek, teď jsou fanoušci buď na cestě domů či to rozebíraj někde v barech

Reagovat
Arne

Jj, jasne... To jen ja tady delam chuvu.

Reagovat
smazaný uživatel

chůva v akci 2, pokračování v Německu...

Reagovat
Arne

Uz to ale vsecko spi, tak je to dobry.

Reagovat
smazaný uživatel

vedle v "podobných filmech" jsem viděl záběry z posledního utkání v Olympiastadionu (Mnichov) a zjišťuju, že znak HSV na té staré tabuly vypadá trochu komicky

Reagovat
smazaný uživatel

vedle v "podobných filmech" jsem viděl záběry z posledního utkání v Olympiastadionu (Mnichov) a zjišťuju, že znak HSV na té staré tabuly vypadá trochu komicky

Reagovat
Arne

Reagovat
jv

Reagovat
Arne

Když na to tak koukám, tak musím poněkolikátý říct, že mnichovskej Olympiastadion, ten měl kouzlo. Někdy se tam musím podívat, škoda, že to od AA je tak daleko.

Reagovat
jv

Škoda...

Reagovat
JIMMY-PO

super aspoň bod..zaslúžená remíza..proti Hoffenheimu nevadí ani vymyslený priamy kop

Reagovat
jv

OT: Soldo konečně v Kölnu končí, snad budou mít štastnou ruku při výběru novýho trenéra.

Reagovat
Riijkark

zaptalpanbu za bod..

Reagovat
Godwinson

To je ovšem škoda pro Hoffenheim.

Reagovat
Arne

No, tak žádná sláva, ale furt lepší, než kdyby BVB prohrálo a Mainz taky... Mám tím na myslím, že oni prostě nejsou, co se týče celé sezóny, pro Borussii konkurentem. Příští neděli bude beztak dvojka.

Reagovat
jv

Tak snad máš pravdu...Jinak to, že Hannover s Freiburgem jsou nahoře, to už nebude náhoda, oba dva týmy se opírají o výbornou hru doma, neprostupnou obranu a spolehlivé africké střelce, ať už Ya Konana nebo Cissého, zatím to vypadá, že by ten klidný střed hrát mohli, zajímavý taky bude, jak se konkurence popere např. o Cissého...

Reagovat
Arne

Podle mě spíš o Ya Konana, to je hráč podle mýho gusta. Oba asi půjdou dolů, ale se záchrannými pracemi to nevypadá, že by měli co do činění. Jinak brzo očekávám dalšího kouče a tím bude Frontzeck, snad ne Kurz.

Reagovat
jv

Já se právě obávám o toho Kurze , ale snad ho vedení podrží, přece jenom vybojoval postup do BL, začátek mu vyšel, teď sice přišla krize, ale dal bych mu ještě šanci, shodou okolností teď hrajou doma s Gladbachem, tam se to asi rozsekne, buď půjde Frontzek a nebo on...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Jo, to by mohl být zápas kdo s koho. Snad rozhodne domácí prostředí a FCK to konečně urve.

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

MAINZ pěkněěě to samé i Freiburg a Hannover nebo dědina, to je dobře, že se dostávají takové tými, nemusi byt furth ty samé...

Reagovat
smazaný uživatel

Furth BL nehraje, to si pletes...

Reagovat
Arne

Tenhle týden byli ve Fürthu namistrovaní a v Berlíně prakticky nic nepředvedli.

Reagovat
jv

Jj, sice jsem ten zápas neviděl, ale podle sestřihu tam měl Fürth za celej zápas jen nějaké střely z dálky, do pořádný šance se nedostal, u Vás byl podle sestřihu hodně aktivní Ramos, kterej tam měl jenom za první půli snad pět střel, břevno a nakonec přihrál i na druhej gól a Raffael...Jinak, jak to vypadá s Mijatović, kterej kvůli zranění střídal.

Reagovat
Arne

Bude chybět min. šest týdnů, asi to vypadá na celý podzim... Ale žádná tragédie, já jsem rád, že dostane šanci Neumann.

Jinak Sejna tam měl jeden takovej zákrok, kdy mu to vypadlo, podklouzl a nějakej Müller měl na kopačce gól, ale podklouzl snad taky nebo to prostě netrefil. Jinak sami si Frankové nevytvořili nic.

Reagovat
jv

Jj, Neumann by se mohl po boku Hubni "zaučit", jinak ze hra jste je nepustili prakticky k ničemu, měli tam jen nějaké standartky a střela z velké dálky...

Reagovat
Arne

Jj, ten Aleksić je umí zahrávat dobře, toho jsme prý poslední tři roky vždycky chtěli získat.

Reagovat
jv

Tak třeba se Vám ho povede získat teď, ale s Janovem to nebude snadný vyjednávání, přišel tam teprve v zimě...Otázkou je, jestli bude vůbec na prodej, je to velkej talent a ve Fürthu se rozehrál výborně.

Reagovat
smazaný uživatel

jejj furt ne ne furth

Reagovat
smazaný uživatel

Po dnesku uz nepochybuji, ze Dortmund vyrazne promluvi do boje o titul.

Reagovat
jv

Tak hodně napoví už příští zápas v Mainzu...

Reagovat
smazaný uživatel

Uz jen to, jak hrali vcera ukazalo, ze do prvni trojky pokud se neco strasneho budou.

Reagovat
jv

Reagovat
Shevchenko

Mainz. Tohle už fakt nebude náhoda. Jinak Hannover po té tragédií minulý rok taky skvěle šlape.

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern ma paradni skore koukam ,,,

Reagovat
smazaný uživatel

uuuuuuuuuuuuuf, v hodině dvanácte. Jinak Arne, dneska už sem viděl na Tifu fotky z derby a dobrý

Reagovat
Arne

k-block.net - fotky tam už jsou, video ještě ne... Případně tam je článek o té berlínské Fandemo.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Arne

Hej, dost dobrý stránky... Nicméně těším se na video od K-Blocku, ty mají šťávu.

Jinak jak Rostock začal to peklo a prakticky celej stadion odpověděl skandováním "Dynamo, Dynamo", to byla síla. Ty jo, jel bych hnedka zase.

Reagovat
smazaný uživatel

jo, tyhle stránky jsou fajn, máš tam různé fotky zajímavé. Kdes byl vůbec ty? Na hlavní či kotel?

Reagovat
Arne

http://www.dynamo-dresden.de/index.php?eID=tx_cms_showpic&file=uploads/pics/Stadionplan_neu.jpg&width=800m&height=600m&bodyTag=%3Cbody%20style%3D%22margin:0;%20background:%23fff;%22%3E&wrap=%3Ca%20href%3D%22javascript:close();%22%3E%20|%20%3C/a%3E&md5=e73d5b1ca48db56e57c25520c3908749

O1, první řada... Normálně jdu do K5 nebo K4, ale takhle jsem přišel, tam nějaká rodina z Pirny a měla lupem, tak jsem to hnedka bral, abych to neprovařil, že jo.

Reagovat
Arne

Roz***al jsem tím stránku? V Chromu pohoda, ale jestli, tak se bude mazat...

Reagovat
smazaný uživatel

ano, v chromu pohoda, já si nestěžuju

Reagovat
smazaný uživatel

ale jinak ano, vyjebal si tuto stránku Budeš chtít něco přivést ze Splitu?

Reagovat
Arne

A co třebas?

Reagovat
smazaný uživatel

můj úmrtní list? Mám v plánu pořídit šálu a třeba lepky, jestli tam budou mít či další suvenýry z kuchyně ultras Torcida

Reagovat
Arne

Tak nějakou lebku třeba, pokud nebude tvoje.

Reagovat
smazaný uživatel

"Fanoušci Hansy Rostock byli potrestáni vlastním klubem za to, že opakovaně na výjezdech odpalovali pyrotechniku, naposledy během sobotního třetiligového šlágru v Drážďanech. Vedení severoněmeckého klubu oznámilo, že na obě listopadová venkovní utkání odmítne přidělený počet vstupenek."..... Nechte fanoušky, vy kurvy, nechte fanoušky

Reagovat
Arne

Pyrotechnik ist kein Verbrecher!!!

Dynamo i Hansa dostanou i nějaké pokuty, v Rostocku možná bude nějaký zápas bez diváků, prostě síla... Nějaký finanční postih má už i Norimberk a Bielefeld.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele