základní skupiny - skupina A
20.10.2010 20:45 CET
4 : 3
(4:0)

Reportáž

Z jasné záležitosti bylo drama, Inter porazil Tottenham 4:3

Jakoby se bohové opravdu zbláznili. Málo vídané utkání se vším všudy. Oba poločasy jako na houpačce, málem se dokonce stal zázrak. Italský Inter Milán vedl po poločase 4:0 a soupeř hrál v početní nevýhodě. Zdálo se, že italský obhájce trofeje Ligy mistrů už v poklidu duel dohraje. Jenže chyba lávky. Díky obrovské nedisciplinovanosti inkasoval ve druhé půli hned třikrát, o všechny tři branky hostů se postarala vycházející hvězda Gareth Bale.

Dva góly ale Tottenham dal během minuty, jenže až v nastaveném čase a na srovnání proto jednoduše čas nezbyl.

V první půli si Inter pohrál s anglickým klubem a během čtvrthodiny ho absolutně poslal do kolen. Ve 14. minutě byl vidět na světelné tabuli stav 3:0, k tomu hosté již hráli v oslabení. Inter mohl v prvním poločase vést více jak 4:0, celkově vystřelil směrem k hostujícímu gólmanovi více jak patnáctkrát. To se ale nestalo a proto se diváci dočkali závěru jako ze sci-fi filmů.

Tottenham má na kontě čtyři body a stále vše drží ve svých rukách. Zápas hodně ovlivnila úvodní desetiminutovka. A v podstatě hned druhá minuta. Inter totiž překrásně kombinoval a hned první vážnější akce mu vyšla. Eto'o po chytré hře po zemi uvolnil na levém křídle Javiera Zanettiho. Ten se ocitl po hrubé chybě obrany úplně sám před Gomésem a také ho pokořil.

Tottenham se sice z toho oklepal a chtěl útočit, jenže v 8. minutě pohasly jeho naděje na bodový zisk. Po další obrovské hrubce obrany zůstal za obranou Kohoutů hráč milánského celku a Gomés neměl jinou možnost, než faulovat. Za to byl jeho celek potrestán dvojnásobně, sám se totiž musel předčasně pakovat do kabin a soupeři nabídl penaltu. Mezi tři tyče se postavil náhradník Carlo Cudicini, který ale na milimetrový pokus Eto'o nedosáhl, i když perfektně vystihl směr - 2:0. Ze hřiště musel hvězdný chorvatský záložník Modrič.

Po necelé čtvrthodině měla obrana Tottenhamu opět den otevřených dveří a po přihrávce Eto'oa nedůsledně hlídala Dejana Stankovicče. Ten si narazil se spoluhráčem a tvrdě zavěsil - 3:0. V polovině prvního dějství zasáhl Cudicini skvěle proti ráně z voleje od Stankoviče, hosté se poprvé ozvali o dvě minuty později. Úplně osamocený Crouch však hlavičkoval příliš vysoko.

Deset minut před koncem první půle nezachytila defenzíva Tottenhamu další kolmou přihrávku. Tentokráte jí převzal Eto'o a svou druhou brankou v zápase zvýšil na 4:0. V samém závěru poločasu ještě dvakrát velmi tvrdě pálil Maicon, jenže dva brilantní zákroky vytáhl ze svého repertoáru Cudicini. Hosté zaznamenali první gól po pauze, kde předvedl genialitu Gareth Bale. Ten sólem přeběhl téměř půl hřiště, prosmýkl se mezi dvěma obránci Interu a našel ještě sílu zakončit přímo k tyči.

V dalším průběhu se šance ze hřiště vytratily, Inter mohl navýšit po velmi nadějných střelách osmnáctiletého Brazilce Coutinha a střídajícího Santona. Naprosté šílenství se však urodilo v samém závěru, kde byl Tottenham blízko k bodům. Z obrany Interu se stala zadřená mašina. V předposlední minutě předvedl další skvělou akci Bale, který se rozběhl ze třiceti metrů a uklidil balón z hranice vápna do stejného místa, jako při jeho první brance.

Neuběhla ani minuta a Bale dokonce dokonal hattrick. Ve středu hřiště se uvolnil Lennon a naservíroval nalevo na volného Velšana, který i v pádu zase zamířil přesně do levého vzdálenějšího rohu. Nicméně senzační branky už přišly pozdě. Oba výběry se spolu utkají v dalším kole na anglické půdě.

Autor: Viktor Sandev

Komentáře (510)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele