Ligue 1 - souhrn 10. kola

23.10.2010, 20:57, aktualizováno 24.10.2010, 22:54
Komentáře a souhrny
Sobota byla ve francouzské lize ve znamení překvapení a v podobném duchu se pokračovalo dnes. Lyon přijel do Arles pro tři body, jenže si odváží jen jediný za remízu 1:1. Trápící se Auxerre dokázalo zabrat na půdě Paříže a vyhrálo 3:2, Lille doma podlehlo Marseille, která už je druhá. Včera vyhrály Toulouse, Brest či Lens.

Lille OSC - Olympique Marseille 1:3

24.10.2010 21:00

Góly: 26. Yohan Cabaye - 53. Loïc Rémy, 71. Lucho González, 81. Loïc Rémy

Dokonalý obrat se povedl v posledním utkání 10. kola nejvyšší francouzské soutěže fotbalistům Marseille. Domácí vedli od 26. minuty zásluhou Cabayeho, v druhém poločase ale zavelel v hostujícím dresu k protiútoku Rémy. Ten se trefil hned dvakrát, jednu branku vstřelil Lucho González.

Lepší vstup do střetnutí měli domácí, a gólman Marseille Mandanda musel proti pokusu Cabayeho zasahovat už ve druhé minutě. Po dvaceti minutách hry se situace opakovala, s přímý kopem Cabayeho si Mandanda opět poradil. Strážce hostující svatyně ale byl na aktivního Cabayeho krátký ve 26. minutě, kdy domácí fotbalista poslal za jeho záda přesnou přihrávku Hazarda - 1:0. Za hosty si největší šanci vytvořil Gignac, ale vylámal si zuby na gólmanovi domácích Landreauovi.

Druhá půle začala šancí na každé straně. Nejprve hostující Gignac mířil nad, domácího Gervinha zase vychytal Mandanda. V 53. minutě už ale bylo vyrovnáno, Valbuena posunul míč na Rémyho, který bez problémů prostřelil Mandandu - 1:1.

Valbuena stál i u zrodu druhého gólu Marseille, když přihrávkou vybídl ke skórování Lucha Gonzáleze. Zaskočený domácí výběr nebyl schopen na rychlý obrat reagovat, naopak to byla Marseille, která definitivně pojistila své vítězství.

Deset minut před koncem zápasu se znovu prosadil muž utkání Rémy, který po rohu Lucha vyskočil nejvýše a prudkou hlavičkou zajistil tři body pro Marseille.

Po kompletním desátém kole tak domácí okupují osmou příčku, Marseille se vyšroubovala už na druhé místo tabulky.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - AJ Auxerre 2:3

24.10.2010 17:00

Góly: 1. Nenê, 68. Nenê - 4. Jean-Pascal Mignot, 11. Roy Contout, 24. Julien Quercia

Auxerre získalo svou druhou výhru v sezóně a odpoutalo se ze sestupového pásma na patnáctou pozici. Domácí PSG sice zásluhou Neneho vedli, ale tři góly během dvaceti minut mu náhle zkazily plány. Všechny přitom dostali po chybách obrany, která tak po dlouhé době znovu hodně hořela. Druhé půli Pařížané dominovali, dokázali v ní však pouze snížit na 2:3.

Samotný úvod utkání jako by ani nenaznačoval, že by se Auxerre mohlo po sérii horších výsledků zvednout. Už ve 2. minutě totiž napřáhl z pětadvaceti metrů Nene a technickou ránou levačkou zamířil přesně do pravého horního rohu Sorinovy brány. Jenže hostům se hned za další dvě minuty podařilo srovnat. Po rohovém kopu Pedrettiho se prodral ve vápně k míči Mignot a trefil se přesně pod břevno.

Branky do sítí i nadále padaly rychle a zběsile jako kapky londýnského deště na zem. Ve 12. minutě zaběhl za pařížskou obranu Oliech, doleva ještě přihrál Contoutovi, jenž poloodkrytou branku nemohl netrefit. Domácí brankář Edel byl pak překonán ve 24. minutě potřetí, Pedretti našel parádním centrem rozeběhnutého Querciu, který nikým nehlídán pádil skoro od půlky na branku PSG a pohodlně skóroval. Hrůznou chybu při tom vyrobila pařížská defenzíva.

V pařížské kabině bylo o poločase asi hodně rušno. Protože po přestávce se svěřenci trenéra Antoineho Kombouarého hnali k napravení aktuálního výsledku jako diví. Chantome hezky vypálil a pro AJA bylo velké štěstí, že tečovaná střela jeho obráncem Grichtingem skončila jen na levé tyčce. Kvality gólmana Sorina v 63. minutě prověřil i hlavou Melvüt, ale v branku jeho šance nevyústila.

Až v 68. minutě se podařilo domácím snížit. Grichting si totiž ve vápně šlapákem počínal proti Chantomemu a kopala se logicky penalta, kterou proměnil znovu Nene. Auxerre muselo i v posledních dvaceti minutách zvládat velký tlak, nakonec mu ale odolalo. Melvütova hlavička skončila jen na pravé tyčce a Neneho střela sedm minut před koncem jen těsně přeletěla břevno.

Více informací k zápasu

AC Arles-Avignon - Olympique Lyon 1:1

24.10.2010 17:00

Góly: 36. Franck Dja Djédjé - 47. Jimmy Briand

Špatná taktika, podcenění, nevhodně zvolená sestava. To jsou jedny z mnoha důvodů dalšího lyonského zaváhání. Sedminásobný francouzský šampion se již rozjížděl k dlouhé tříbodové jízdě, jeho pohodu ale nyní narušila nečekaná remíza 1:1 s posledním Arles.

Pro nováčka francouzské nejvyšší soutěže se jedná o veliký úspěch. Nejen, že obral o body jeden z nejslavnějších tamních týmů, připsal si také body již podruhé v řadě. Bezbranková remíza z Brestu a dnešní výsledek znamená pro tým Faruka Hadžibegiče již druhý bod. Na nesestupové pozice ale stále ztrácí propastných devět bodů. To Lyon rázně utnul entusiasmus svých příznivců - do tohoto utkání dokázal l'OL vyhrát hned čtyřikrát v řadě, z toho dvakrát v Lize mistrů.

Na papírově slabšího soupeře ale jako by se nedokázal dostatečně namotivovat a po úvodní brance Francka Dja Djedjého dokonce musel stahovat náskok soupeře. Hosté stihli vstřelit již pouze jednu branku, jejím autorem se stal znovuzrozený střelec Jimmy Briand. Olympique tak i nadále zůstává v dolní polovině tabulky - na potupném čtrnáctém místě. Na pohárové příčky mu v tuto chvílí chybí pět bodů, na čelo tabulky pak ještě o dva více.

Domácí se překvapivě ujali v úvodu utkání iniciativy, do zápisu se jako první zapsala také příležitost avignonského týmu. Thomas Ayasse se pokoušel překvapit gólmana Llorise pohotovým lobem, nicméně míč se vznesl nad břevno branky. Následovala chvíle kontroverze - dvojice urostlých stoperů v lyonských řadách se postarala o pořádný rozruch, konkrétně Brazilec Cris. Ten svým loktem totiž nevybíravě "sejmul" unikajícího Camela Meriema, který se pod jeho ranou skácel k zemi. Přestože se z nosu domácího záložníka řinula krev, rozhodčí pro žádné karetní ocenění nesáhl.

Zkušený záložník dokonce musel své místo v 22. minutě uvolnit Benjaminu Psaumemu, čtyřiadvacetiletému útočníkovi. Střídání se ale nakonec ukázalo jako dobrý tah, nepříliš známý forvard totiž sehrál významnou roli v otevírací brance dnešního utkání. Na jeho dlouhý balon si v 36. minutě naběhl Dja Djedjé, který se díky své rychlosti a hbitosti prohnal kolem dvou hromotluků v hostující obraně a ještě stihl míč přiťuknout pod padajícího Llorise - na Parc des Sports propuklo neobyčejné nadšení. Arles vedlo nad Lyonem 1:0.

Vedení ale nevydrželo domácímu celku příliš dlouho. Přestože do kabin se ještě šlo za pozitivního výsledku pro avignonské, již po necelých dvou minutách bylo skóre opět vyrovnané. A to zásluhou Jimmyho Brianda, kanonýra, jenž dal v tomto měsíci již svou čtvrtou branku. Miralem Pjanić zahrál nebezpečný rohový kop, na nějž si na bližší tyči nejlépe naskočil právě francouzský reprezentant. Jeho tvrdá hlavička překonala váhajícího gólmana Mervilla - 1:1.

Další nebezpečnou šanci připravil pro svého spoluhráče - tentokrát náhradníka Bafeho Gomise - znovu Miralem Pjanić. Po hodině hry svou šikovnou přihrávkou vyslal urostlého útočníka do solidní příležitosti, francouzský reprezentant se senegalskými kořeny ale svou hlavičkou o pár centimetrů minul branku. O tom, že Gomis není zrovna ve skvělé formě, se mohli všichni přítomní přesvědčit o pár minut později. Pětadvacetiletý striker sice dokázal využít zaváhání Bakaryho Sora, díky čemuž se objevil zcela sám před brankářem Mervillem, zapomněl ale na svůj hlavní úkol coby útočník - dávat branky. I z tohoto souboje tak vyšel jako vítěz brankář domácích.

Nakonec vše mohlo skončit opravdovou senzací - totiž výhrou posledního celku Ligue 1. Deme N'Diaye napálil svou ranou ale pouze fanoušky za brankou Huga Llorise. Poslední zoufalý pokus vyslal na Cyrilla Mervilla brazilský míčový kouzelník - do té doby téměř neviditelný; a když už, tak pokaženým centrem - Michel Bastos. Jeho přímý kop ale zlikvidoval Merville.

Více informací k zápasu

FC Sochaux - Toulouse FC 1:3

23.10.2010 21:00

Góly: 90. Geoffrey Tulasne - 73. Daniel Congré, 80. Mauro Cetto, 89. Daniel Congré

Kdo chtěl vidět vše podstatné v utkání mezi Sochaux a Toulouse, mohl přijít na posledních 20 minut. Během této doby totiž padly všechny čtyři branky utkání. Hosté si během šestnácti minut vytvořili tříbrankový náskok, který v závěrečných momentech domácí jen korigovali na konečných 1:3.

První poločas příliš zajímavou podívanou nepřinesl, náznaky šancí si vytvořili domácí Martin, který trefil z přímého kopu břevno branky Toulouse, za hosty pak zahrozili Braaten a Devaux. Divák se tak v první pětačtyřicetiminutovce musel vyloženě nudit.

Druhé dějství začalo šancí Sochaux, střelu Ideyeho ale bravurně zlikvidoval gólman hostů Valverde. S ubíhajícím časem však začali otěže zápasu přebírat fotbalisté Toulouse. Nejprve z přímého kopu trefil břevno Machado, gól však přinesla až 73. minuta. Po rohovém kopu Machada se hlavou prosadil Congré - 0:1. O sedm minut později se hosté radovali už z dvougólového náskoku. Aktivní Machado si tentokrát vybral Cetta, kterému přesně posadil míč na hlavu a ten se nemýlil - 0:2.

Machado pak mohl přidat třetí gól sám, ale v rozhodujícím momentu trefil pouze strážce domácí svatyně Dreyera. Pak se raději vrátil do role architekta a připravil i třetí branku. Po rohovém kopu z jeho dílny se podruhé v utkání prosadil Congré - 0:3. Slabou útěchou pro Sochaux pak byl gól střídajícího Tulasneho, jenž zužitkoval centr Martina. Zápas tak skončil vítězstvím Toulouse 3:1.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - SM Caen 1:1

23.10.2010 19:00

Góly: 82. Emmanuel Rivière - 38. Youseff El Arabi

Až neuvěřitelnou příležitost promarnilo Saint-Étienne proti Caen. Až do poslední minuty se hrál vyrovnaný souboj, remíza 1:1 nedávala zeleno-bílím šanci na poskočení na první místo. Poté rozhodčí zapískl do píšťalky a Dimitri Payet se chystal proměnit penaltu. Minul. ASSE tak zůstává po desátém kole na druhém místě.

Domácí tak mohli dovršit veliký obrat. Hosté vedli již od 39. minuty, kdy se trefil El Arabi, za domácí ale dokázal osm minut před koncem vyrovnat Riviere a vše se mohlo dokonat v poslední minutě zápasu. Kdyby ovšem nejlepší střelec Ligue 1 neselhal. Saint-Étienne tak nevyhrálo již potřetí v řadě, přesto i nadále okupuje druhou pozici nejvyšší francouzské soutěže. Nováček z Caen se z tříbodového zisku neradoval ještě o jeden týden déle - přesto mu jeden bod dnes stačil k posunu o dvě příčky - na momentální deváté místo.

Domácí začali aktivněji a během úvodních dvaceti minut si vytvořili dvě slibné příležitosti. Hlavní postavou se ale tentokrát ukázal být brankář Alexis Thébaux - jednička Caen, která si dokázala poradit jak s pokusem Payeta, tak i s následující šancí Landrina. Sůvj fotbalový um poté společně ukázali Laurent Batlles a Emmanuel Riviere. Zkušenější z obou hráčů svému mladšímu spoluhráči připravil míč do perfektní pozice, Riviere ale tváří v tvář Thébauxovi zklamal a přestřelil.

První šance hostů přišla ve 24. minutě. Romain Hamouma si naběhl na balon od El Arabiho a vyslal první nesmělý pokus na Jeremieho Janota. Zkušený brankář si ale s touto ranou poradil a levou nohou míč poslal mimo branku. Třiatřicetiletému gólmanovi to ale nebylo nic platné, o další čtvrthodinu později již musel míč ze své sítě lovit. Sorbonův centr z pravé strany propadl až k El Arabimu, jenž levačkou napálil balon do dolního růžku branky - 0:1. Pro francouzského útočníka s marockými kořeny to byla již šestá branka v probíhající sezoně.

Hosté mohli své vedení ještě zvýšit. Ve druhém poločase se v dobré pozici objevil Tafforeau, který zkoušel své štěstí z levého rohu pokutového území. Jeho pokus ale skončil těsně vedle. Saint-Étienne v poslední půlhodině vrhlo veškeré své síly do útoku - vědomo si souběžně hraného zápasu v Rennes - a svého soupeře zatlačilo k nucenému odkopávání míče od vlastního vápna.

Bakary Sako se prohnal po pravém křídle a dostal se dokonce i ke střele, s tou si ale Thébaux dokázal poradit. Po Rivierově přihrávce se do zakončení procpal také Batlles, ani on se ale proti jistému gólmanovi neprosadil. Přesto se domácí nakonec vyrovnávací branky dočkali - osm minut před koncem se z bezprostřední blízkosti z dorážky prosadil Emmanuel Riviere - 1:1.

V nastaveném čase mohlo být velkolepá podívaná dokonána. Jeremy Sorbon fauloval v pokutovém území Blaise Matuidiho a rozhodčí odpískal v 92. minutě pokutový kop. Nikdo se k exekuci příliš neměl, nakonec se k balonu postavil průběžně nejlepší střelec francouzské Ligue 1 - Dimitri Payet. Jindy obávaný kanonýr ale tentokrát zklamal a poslal penaltu nad břevno.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - Montpellier HSC 0:1

23.10.2010 19:00

Góly: 43. Joris Marveaux

Devět zápasů vydržela neuvěřitelná série Rennes. Až v jubilejním desátém utkání sezony padl tým Frédérica Antonettiho - prozatím prvním pokořitelem červených se stal loňský nováček z Montpellieru, jemuž výhru zařídil jedinou trefou Joris Marveaux.

Přestože se tak Stade de Rennes musí smířit se svou první prohrou v probíhající sezoně, postavení v tabulce je může i nadále těšit. Zaváhali totiž také konkurenti v boji o první příčku a ani zítra nemůže Rennes žádný z týmů na čele tabulky vystřídat. Zato Montpellier si po vítězství nad Sochaux připsal další důležité tři body a v tabulce poskočil hned o pět míst - rázem je na pohárové čtvrté příčce.

Domácí začali utkání aktivněji, již po několika minutách se brankář Montpellieru dostal ke dvěma důležitým zákrokům. Dvě standardní situace Marveauxe, respektive Leroye ale přeci jen neznamenaly výraznější nebezpečí. Zajímavější zákrok musel Jourdren vytasit v 39. minutě - Brahimi se prosmýkl kolem svých strážců a ještě zvládl nahrát úplně volnému Jiresu Kembu Ekokovi. Dvaadvacetiletý útočník ale v rozhodujícím momentu selhal a nechal vyniknout soupeřova brankáře.

Netrvalo to ani tři minuty a Rennes za své zaváhání bylo potrestáno. Veliký šok způsobila branka Jorise Marveauxe, který svou hlavičkou usměrnil do sítě rohový kop Marca Estrady. Pro francouzského záložníka to byla první trefa v této sezoně - 0:1.

Hosty vstřelená branka očividně povzbudila a i po změně stran zůstávali nebezpečnější. Souleymane Camara svou tvrdou střelou trefil pouze sedačky za Douchezovou brankou, Estrada byl ke skórování o něco blíže. Jeho přímý kop již překonal plachtícího Doucheze, nicméně balon se odrazil zpátky do hry až od reklamních bannerů - odkop od branky.

Naděje hostujícího týmu na zisk všech bodů ale řádně ochably v 62. minutě. Za na první pohled nevybíravý zákrok byl vyloučen bek Garry Bocaly, přestože opakované záběry následně ukázaly, že rozhodčí mohl vytasit klidně pouze žlutou kartu. Domácí se tak pochopitelně dali do útočení, velice blízko vstřelení branky se ocitl Abdoul Camara, jehož rána se zdála být nepolapitelná. Dalekonosná a tvrdá střela mířila přesně do horního růžku branky. Proti byl ale hostující gólman Jourdren, který neuvěřitelným zákrokem dokázal míč vyrazit na rohový kop.

Brankář si následně poradil i s tvrdým pokusem Kevina Theopila Catherineho, na nepřekonatelného brankáře si o pár minut nepřišel ani Kembo Ekoko. V 79. minutě na něho nebezpečně pálil Yann M'Vila, tentokrát potřeboval čtyřiadvacetiletý gólman dva pokusy ke konečnému a úspěšnému zkrocení balonu.

Neúspěšný večer pro domácí završila v 83. minutě červená karta pro Kadera Manganeho, jenž byl vyloučen za svůj brutální zákrok.

Více informací k zápasu

AS Monaco - Valenciennes FC 0:2

23.10.2010 19:00

Góly: 32. Grégory Pujol, 52. Grégory Pujol

Monako po domácí prohře 0:2 s Valenciennes kleslo jen těsně nad sestupové pásmo, naopak hosté se mu hodně vzdálili a jsou v klidném středu tabulky na dvanáctém placu. Pro VA to byla vůbec první venkovní výhra v sezóně. Tu režíroval hlavní hrdina útočník Grégory Pujol, který zařídil obě branky utkání, a jeho kolega David Ducourtioux, který u obou přímo asistoval.

Svěřenci hostujícího lodivoda Philippeho Montaniera vstoupili do zápasu tou správnou nohou. Od začátku soupeře mírně tlačili a snažili se dostávat do gólových příležitostí. Vůbec první vykouzlil už v 6. minutě Cohade, který se uvolnil pěkně na pravé straně, vypálil nakonec ovšem těsně vedle.

O pár chvil později byl Cohade zakladatelem další akce, po níž Danic perfektně nacentroval na Ducourtiouxe, jehož rána z voleje byla zablokována na rohový kop. Ve 21. minutě udeřilo značným způsobem konečně i Monako, jenže Aubameyang měl v zakončení smůlu. Hlavou totiž ve skrumáži trefil pouze břevno.

Ve 32. minutě se však Valenciennes ujalo vedení. Sanchez ve spolupráci s Cohadem vytvořili pozici pro centr Ducourtiouxovi, který našel Pujola, jenž z voleje překonal domácího brankáře Ruffiera poprvé. V 52. minutě Ruffier lovil míč ze sítě podruhé. Ducourtioux si připsal další gólovou nahrávku a Pujol po jeho centru zprava zase skóroval.

Domácí mohli s výsledkem něco udělat až v rozmezí mezi 75. minutou a závěrem zápasu. Tehdy totiž Park Chu-Young hlavou zamířil do tyčky, o deset minut později střelecký pokus Bonnarta z přímého kopu likvidoval hostující gólman Penneteau. Poslední šanci zápasu si vytvořili hosté, Cohadeho standardku se snažil usměrnit do brány Ducourtioux, gólu ale zamezil pohotový zákrok Ruffiera.

Více informací k zápasu

AS Nancy-Lorraine - FC Lorient 1:0

23.10.2010 19:00

Góly: 8. Julien Féret

Nancy po čtyřzápasové šňůře proher na domácím stánku konečně zvítězilo. Lorient skolilo díky jedinému gólu Juliena Féreta ze začátku utkání. Hostující Les Merlus si navíc plány na možný zvrat zkomplikovali, jelikož po šedesáti minutách hráli o deseti. Oba týmy mají aktuálně stejný počet jedenácti bodů, domácí jsou jen o skóre horší.

Že už chce ASNL nabídnout domácímu publiku konečně výsledek, po kterém si bode moci připsat na své konto bodový zisk, dokazovalo už od úvodních minut. V sedmé minutě vlastně ukončil tohle trápení Féret. Vahirua s Brisonem pěkně zakombinovali, k následnému odraženému centru se dostal domácí záložník, který v pohodě rozvlnil síť.

Na druhé straně mohl odpovědět rychle ostrostřelec Gameiro, avšak brankář Gregorini jeho střelu z přímého kopu polapil. Ve 22. minutě se ke střele dostal opět Gameiro, jeho přízemní pokus však znovu vychytal Gregorini.

Dvě minuty po přestávce mohl navýšit vedení Cuvillier, gólman Cappone byl ovšem mužem na svém místě. V 60. minutě se začervenalo. Hostující gólman Cappone se vrhl pod nohy nabíhajícího Hadžiho, počínal si však nedovoleně, a tak ho sudí Bien vyloučil za zmaření vyložené brankové příležitosti.

Jedinou šanci, kterou si Lorient vytvořil i v oslabení a kterou mohl ještě zkorigovat stav, byla střela Gameira z přímého kopu, jenž však letěla pouze přímo do rukavic Gregoriniho. Nancy tak v klidu udrželo leč jen těsný náskok, který mu zařídil po skoro třech měsících onou slavnou výhru na Stade Marcel Picot.

Více informací k zápasu

RC Lens - OGC Nice 1:0

23.10.2010 19:00

Góly: 90. Issam Jemâa

Fotbalisté Lens získali svou druhou výhru v sezóně, když doma porazili Nice 1:0 gólem z poslední minuty zásluhou Jemaay. Hosté nebyli na půdě aktuálně osmnáctého celku tabulky o nic horším týmem, jedna menší chyba v obraně je však stála ztrátu všech bodů. Domácí trenér Jean-Guy Wallemme si díky tomuto úspěchu s největší pravděpodobností zachránil svůj krk.

Trenér Lens byl před zápasem s Nice pod menším tlakem ze strany prezidenta klubu Gervaise Martela. Ten mu totiž řekl, že pokud se nyní nepodaří uhrát pozitivní výsledek, bude jeho pozice hlavního kouče vážně ohrožena. Proto se domácí vrhli hned zezačátku do útoku.

Nejprve střela z přímého kopu od Roudeta letěla nad bránu, ve 13. minutě Eduardo zakombinoval s Akalém, který se ve vápně objevil v dobré pozici ke skórování, ale rovněž mířil jen mimo. Po dvaceti minutách se však hra začala srovnávat a do konce půle to bylo spíše Nice, které bylo na hřišti lepším týmem.

V 19. minutě uvolnil Mounier spoluhráče Ljuboju, který byl najednou sám před domácím brankářem Runjem, ten se však srbskému útočníkovi vrhl včas pod nohy a zamezil mu v jakémkoli podnikání. O deset minut později Clerc našel centrem Faého, jenže z voleje prostor mezi třemi tyčemi netrefil.

Sotva se domácí Sertic ohřál na hřišti, když v 58. minutě vystřídal Roudeta, vybojoval na levé straně standardku, kterou i sám rozehrál a vypálil na hostujícího gólmana Ospinu, jenž si s potížemi nakonec poradil. O čtyři minuty později se ke střílení dostal další náhradník Pollet, jeho dělovka tentokráte orazítkovala břevno.

O třech bodech pro Lens nakonec rozhodla až první minuta nastavení. Pollet na pravém křídle unikl obránci Cantareilovi, nacentroval na Jemaau, jenž šajtlí překonal Ospinu.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - Stade Brestois 0:2

23.10.2010 19:00

Góly: 6. Romain Poyet, 80. Benoît Lesoimier

Neuvěřitelné se povedlo nováčkovi z Brestu. Ten jako by kopíroval úspěšnou dráhu loňského Montpellieru, v této sezoně vyhrál již páté utkání v řadě a po dnešním překvapivém vítězství 2:0 na půdě Bordeaux se dostal na vynikající průběžné třetí místo.

Solidní série Girondins - tedy tři výhry a jedna remíza - tak narazila v utkání, kde se čekala jasná dominance domácího mužstva. Brestois ale letos překvapuje všechny příznivce francouzské kopané - v lize neprohrálo již od konce srpna a po odehrání většiny zápasů desátého kola se dokonce objevilo na příčkách zajišťujících Ligu mistrů. V základní sestavě se dnes představila i dvojice českých krajánků - Mario Lička odehrál celé utkání, Tomáš Mičola odešel ze hřiště deset minut před koncem.

Domácí, kterým kvůli karetnímu trestu chyběl kapitán Alou Diarra, začali utkání lépe a již ve druhé minutě byli velice blízko skórování. Místo jásotu se ale na Stade Chaban-Delmas rozezvučelo dlouhé zahučení, hostující gólman Steeve Elana totiž předvedl proti Jussiemu skvělý reflexivní zákrok.

A toto jediné zaváhání domácí muselo domácí pořádně zamrzet o čtyři minuty později, kdy se hosté po rohovém kopu poprvé prosadili. Za nic netušícího brankáře Carrassa poslal míč hlavou do sítě Romain Poyet, pro něhož to byla vůbec první trefa v této sezoně - 0:1.

O své vedení ale mohl Brest záhy přijít - v nebezpečné akci se totiž ukázal český reprezentant Jaroslav Plašil, jenž svou střelou pořádně protáhl brankáře Elanu. Míč nakonec sice skončil za brankovou čarou, pro domácí to ale znamenalo pouze rohový kop. Ale ani Češi na druhé straně fronty na sebe nedali dlouho čekat - jmenovitě Mario Lička, jehož rána ale skončila na jistém Carrassovi. Obdobně dopadl i následný pokus Lesoimiera.

I nadále se zápas odvíjel s českými notami v osnovách. Hostující gólman Elana musel Plašilovu jedovatou střelu z přímého kopu likvidovat nadvakrát, nakonec si s ní ale poradil. Bordeaux tak do kabin odcházelo za nepříznivého stavu 0:1.

Předloňští mistři Francie se letos opět trápí, což dokázal po hodině hry Wendel. Brazilský záložník svým volejem v nadějné pozici ani netrefil branku. O devět minut později, přesně v 68. minutě, se přitom hostům naskytla obrovská šance na zvýšení náskoku. Michael Ciani v pokutovém území fauloval pronikajícího Angouu a rozhodčí nařídil pokutový kop. K míči se postavil Nolan Roux, nicméně svou střelu opřel pouze do břevna.

Stejně jako Brest potrestal v samém úvodu Bordeaux za jeho zaváhání, měli nyní bleděmodří velice slibnou příležitost toto svým soupeřům oplatit. Anthony Modeste uvolnil na levém křídle náhradníka Maazoua, ten ale pouze o pár centimetrů minul branku Steeva Elany. A tak se stal naprostý opak. Zatímco domácí svou šanci promarnili, hosté dali svým sokům lekci z produktivity. Rouxova přihrávka našla nabíhajícího Mičolu, jenž ještě v otočce dokázal oslovit Lesoimiera. Sedmadvacetiletý záložník z bezprostřední blízkosti napálil míč do sítě - 0:2.

Nakonec to mohlo pro Girondins skončit potupným debaklem. V nastaveném čase se z veliké vzdálenosti pokoušel překvapit Carrassa Payet, francouzský reprezentant byl ale tentokrát úspěšnější a brilantním zákrokem střelu kryl.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Stade Rennes1054112:519
2.Olympique Marseille1053218:1118
3.AS Saint-Étienne1053215:1018
4.Stade Brestois105329:418
5.Toulouse FC1052313:1017
6.Montpellier HSC1052310:917
7.Paris Saint-Germain1043315:915
8.Lille OSC1035213:1114
9.Girondins Bordeaux104249:914
 SM Caen103529:914
11.FC Sochaux1041517:1413
12.Valenciennes FC1034311:1013
13.OGC Nice103439:1213
14.Olympique Lyon1033411:1312
15.AJ Auxerre1025314:1311
16.FC Lorient103259:1111
17.AS Nancy-Lorraine1032510:1611
18.AS Monaco101637:99
19.RC Lens102358:179
20.AC Arles-Avignon100284:212

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (135)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Viděl někdo rozhovor s Plašilem po zápase? nevíte čí dres to měl na sobě? Asi Ličky co?

Reagovat
smazaný uživatel

NAPROSTO PARADNI VYSLEDKY!!

Az zasnu, jak to krasne vyslo, akorat Lorientu je vecna skoda.. A Monaco opet prekvapilo. Nemile.

Reagovat
sajty

jako by vsichni hrali proto,abychom se na ne dotahli :D

Reagovat
smazaný uživatel

Jakpak by ne, Lyon dopredu patri. Zitra to potvrdit proti Arles.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

Joo, Montpellier Výborný výsledky.

To je ono, Renému to vyšlo. Ale Bocaly, doufám, že můžu čekat další distanc.

Reagovat
stas87

dal by som si facku dneska som vahal medzi dvojkou na wolfsburg a valenciennes bohuzial som dal vlkov prejebany liter...dogy zajtra vyhraju 3:1 a gervinho sa trafi..

Reagovat
smazaný uživatel

Grr. Co se dějě, že jsou zelenáči tak nahoře?

Reagovat
smazaný uživatel

Stesti zacatecnika, co nevidet pujdou dolu, pokud v zime odejde Payet, nebude to ani na pohary.

Reagovat
Godwinson

V Montpellieru by se mi líbil.

Reagovat
smazaný uživatel

Vy mate nejaky penize?

Reagovat
Godwinson

Spoustu, Nicollin v létě ušetřil.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nebudu rikat, ze by se mi u vas nelibil, akorat mam jisty pochybnosti, jestli nema ambice jit do lepsi ligy.

Reagovat
Godwinson

Tak ještě bych mu dal čas, uvidíme. Ale v rámci ligy bych ten přestup už taky moc nečekal, i když kdo ví, v Marseille jsou nenasytný.

Reagovat
smazaný uživatel

Je potreba treti nahradnik za Remyho a Valbuenu, pravda.

Reagovat
Godwinson

Tak Remy, Gignac, Payet by bylo zajímavý.

Reagovat
sajty

ja bych zelenacum vratil Gomise,pak budou zase na sestup :D

Reagovat
smazaný uživatel

Vymenit za Riviera.

Reagovat
smazaný uživatel

Bordeaux

Reagovat
PePiG7

zítra Marseille musí využít zaváhání

Reagovat
Liquid

Brest je best

Reagovat
sajty

to jo,hlavne ze doma nedokazali porazit avignon

Reagovat
Liquid

to byl bod ze soucitu

Reagovat
smazaný uživatel

Bordeaux Lens

Reagovat
smazaný uživatel

Skoda Sochaux, cekal jsem, ze jim domaci neporazitelnost vydrzi dyl.

Congre.

Reagovat
smazaný uživatel

cesi hrali v zapase bordo-brest dulezitou roli.. jedni z nejlepsich na hristi, plasil vybornej, micola asistence, licka dobrej..

Reagovat
smazaný uživatel

Baníkovská škola

Reagovat
Godwinson

Teď už jen, aby zabralo Arles s Auxerre ... Lille vlastně taky.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
rufus

Nic moc výsledky tohle kolo..

Reagovat
smazaný uživatel

Saint-Etienne si to zase jednou hezky podmazlo, gol z ofsajdu a dost pofiderni penalta, jeste, ze ji Payet nedal.

Reagovat
domingo

Až na mrdky z Nancy dobrý výsledky, dneska potvrdit

Reagovat
smazaný uživatel

Hm..Cris malem prizabil Meriema, snad mu nic nebude..

Reagovat
domingo

To je válec!!! tyvole hlavně nedělal krávoviny... Edel jak chytal minulý týden dobře, tak teď je asi ožralý...

Reagovat
domingo

nedělat*

Quercia žere syrový maso dneska

Reagovat
smazaný uživatel

Diakhate takovej likvidacni zakrok. Dneska se s tim nasi neserou..

Reagovat
domingo

Diakhaté je kader, vy máte vůbec ty stopery pořešený dobře, tři hovada :)

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, ted kvalitne zaridil gol...

Reagovat
smazaný uživatel

Kallstrom ven, je to nekopa..

Reagovat
domingo

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, Pat a Mat to ted hezky vyresili..

Reagovat
smazaný uživatel

Diakhate je naprostej dement.

Reagovat
domingo

Franck

domingo24.10.2010 15:51

Až na mrdky z Nancy dobrý výsledky, dneska potvrdit

zatím to šlape

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli dneska nevyhrajem, tak bych Puela bez milosti vyrazil, prijet na hriste Arles s takhle smesnou taktikou, to je na pest.

Reagovat
domingo

V čem je problém, zálohou propadávaj míče? Cissokho hoří proti Franckovi?

Reagovat
smazaný uživatel

Franck se dostava k mici diky tragednosti tech dvou komediantu ve stredu obrany, jinak by byl uplne utopenej, nase zaloha je v podstate uplne vystavena mimo hru, Kallstrom je uplne mimo a misto rychly kombinace po zemi, ktera je nam vlastni, furt jen nakopavame balony, je mi z toho vykonu na bliti. A ani jsme snad nevystrelili na branku za celej polocas.

Reagovat
domingo

Aspoň v praxi vidíš, kdo je váš nejdůležitější hráč (vedle Huga) :)

Reagovat
Tomanatura

To si Lyon dělá k*rva prdel, ne?

Reagovat
Liquid

Arles udržet

Reagovat
smazaný uživatel

Gourcuff dolu, ta at uz de Claude do pochvy.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja vedel, ze nam Arles ten gol daruje, vedeni jim nesvedci.

Reagovat
domingo

SuperJimmy

když už někdo má dát góla, tak ať je to on... už je to zase ten starej známej Jimmy

Reagovat
smazaný uživatel

Doporucuju pak kouknout na sestrih toho SuperJimmyho, z toho uz tak odvarenej nebudes. Ale zasmejes se tomu golmanovi, o tom zadna.

Reagovat
domingo

Ach jo, Mervilleho mám radši než Plantého, to slyším nerad.

Reagovat
smazaný uživatel

Puel se nakrkl a poslal na hriste pateho utocnika.. Rozestaveni 3-1-1-5

Reagovat
smazaný uživatel

Dja Djedje asi zranenej, to by mohl bejt klic k nasemu vitezstvi..

Reagovat
domingo

to bylo vtipný střídání...

Franck Dja Djédjé <-> Ndiaye Deme N'Diaye

Reagovat
smazaný uživatel

Gomis je neco jako Kim. Bez formy na nic.

Reagovat
domingo

JE TO TAM !!!!

Jeane, tuhle sestavu stavět!

Allez! Loni jsme byli taky bez Jeleńe, měli jsme docela formu a na Parc des Princes jsme dostali, tak snad se to teď bude už jenom otáčet následující tři zápasy vypadají nadějně - nejdřív v poháru rozmlátíme Bastii, pak v lize Nice a pak hurá na Ajax, všechno doma

A Lyon hned co Frankie pochválil Puela v souhrnu, tak zase ukázal, jakej je to pošmatlanej matlák. No a samozřejmě kde není Toulalan, tam není záloha, to je neskutečný, jak je to důležitej fotbalista. Snad ho Laurent konečně kurva využije správně !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna Smakoun hral dobre, dneska jsme doplatili na mizernej pohyb bez i s balonem a na nepresnosti, ktery se jeste prohloubily po stahnuti Gourcuffa. (gratulace Claude..)

Reagovat
domingo

Mohl hrát jako pánbůh, ale prostě Jeremyho práci neudělá.

Reagovat
domingo

Od toho tam je Gonalons, aby po Jérémyho odchodu nebo při zranění byl adaptovanej na lyonskej styl a převzal jeho pozici a úkoly. A ne že mi vypadne DM, který má navíc nejspecifičtější herní projev na světě a všichni ostatní jsou na něj zvyklí, tak tam třísknu dvě CM, ať si překážej (a po přestávce přidám třetí )..

Reagovat
Godwinson

Mám Clauda rád.

Reagovat
domingo

Reagovat
smazaný uživatel

Svine.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jasne, ze Makoun Toulalana nenahradi plnohodnotne, ale o to mi ani neslo.

Chtel jsem rict, ze dneska nam to neprohral zranenej Jeremy, ale Puel. Nevim, co je s Kallstromem, ale letos zatim odehral vsechny zapasy stejne - mizerne. Kdyby naopak od zacatku vedle sebe hral Pjanic a Kallstrom, jsem si jistej, ze by zaloha a obrana Arles mela mnohem vetsi problemy, oba se ukazali v dobrem svetle, ale bylo videt, ze by jeden druhyho vedle sebe uvitali. Chybel mi i vykartovanej Pied, ten aspon maka na 200%, ne jak Bastos, kterej se snazi jen v LM, aby se ukazal velkoklubum.. Gomis je pripad sam pro sebe, jestli kdy mel nejakou techniku, tak ji pres leto uplne ztratil a neni schopny si uz ani pokryt balon, Lacazette hral mnohem lip a malem i rozhodl, ale jsem rad, ze se mu to nepovedlo, takhle mozna zacne vedeni neco resit.

Reagovat
domingo

Proto si máte vychovat DM, který Jeremyho roli převezme. DM máte, mladý je, talentovaný taky, odchovanec je taky, tak co s ním sakra celou dobu děláte?

Že tenhle zápas jde na Puelův vrub, to jsem psal hned na začátku vlákna... Kimmy je bohužel vyhořelej, snad by se mohl vrátit do Rennes, tam bych ho viděl rád, i když nezahrál by si ani tam přes tlustoprda Dalmata se nedostane a dopadl by jako chudák Tettey.

Bastos je Brazilec a Gomis je klaun.. on přitom ale není špatnej, do určitých typů zápasů je ideální, naváže na sebe hráče, rozbourá obranu, rozhodí všechny. Jenom nesmí dostávat balon jinam než na hlavu :)

Nezdá se mi, že by půlka vašeho kádru zapomněla za týden hrát fotbal, kór když jste se tak nadějně rozjížděli... prostě jste se na to vysrali jak na placatej šutr, zatímco pro Arles je každá minuta v L1 splněnej sen a bojujou jako lvi.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky bych dal zrovna proti Arles radsi sanci Gonalonsovi, ale znas Clauda, ze dvou moznosti vzdycky vybere tu horsi.

Kima mi je taky lito, mam ho moc rad, je u nas uz dlouho a za odmenu ma bud lavicku, nebo stridani postu napric celou zalohou a i obranou.

A co se tyce Gomise - letos je srandovnejsi nez Sanogo, s touhle formou je skoda, ze jsme ho neprodali do Fenerbahce a radsi nevsadili na mladi, kdyz uz se to sere.

Reagovat
domingo

Ale góly dávat umí, letos už má snad čtyři... prostě kopyto do vápna, no. Turecko by mu sedlo, si myslím... ať se vezme s Oliechem za ruku a táhnou někam do Ankaragücü (i když Oliech na hrotu je mnohem lepší než na křídle, takže na lávce bych ho možná rok, dva zkousnul, než dozraje Yaya).

Reagovat
smazaný uživatel

Gomis? Letos pouze 2 goly, co dal proti Caen s tim, ze to byly klasicky goly by Gomis, jeden hlavou a druhej do prazdny z metru. nevim, proste podobny utocniky rad nemam a v Lyonu vzdycky platilo, ze na hrotu je forvard, ktery je sice zabijak, ale umi i s balonem. Vyjimky jako Fred nebo Gomis vzdycky casem vysumely.

Jinak utok Gomis - Oliech, to bych snad i sledoval. :) Kdyz uz nic jnyho, byla by prdel.

Reagovat
domingo

A v LM ještě, ne?

No ta představa je brutální ale tak třeba do Gala by mohl, stejně tam kromě skleněnýho Baroše nemají pořádnýho hrota a dobře by zaplatili...

Reagovat
smazaný uživatel

V LM nic, tam skoro ani nehral. (dikybohu)

Kamkoli do Turecka, Kataru nebo Saudsky Arabie, hlavne pryc z L1.

Reagovat
smazaný uživatel

Co se da k vykonu rict, snad jen ostuda.. Z predvedeny "hry" mi je zle. Jak se dokazi Puelovi sverenci na LM namotivovat, tak v lize na to evidentne serou a takhle to dopada, tudiz konecne privest trenera, ktery prinuti hrace makat a ne jen pochodovat a lamat rukama. Dalsi hloupe ztracenej bod, krome Monaca a Bordeaux jsme meli jednoznacne na to ziskat v kazdem zapase tri body a jen blbe zvolena taktika to zbabrala. A Bastos by se mohl naucit centrovat, nepovedl se mu ani jeden z asi 12 pokusu, coz je i na me moc silny kafe.

Reagovat
domingo

Koho bys chtěl? A reálně, žádnej Antonetti nebo Fernandez

K Bastosovi - ne že bych byl překvapenej, on tam není od centrování, ale od ostrých nahrávek po zemi a střílení gólů... otázka je, proč Puel stahoval hráče s druhým nejlepším centrem v celé lize, když musel přece vědět, že mu tam nezůstane nikdo, kdo by nacentroval Pjanić taky není žádnej chirurg, lítá mu to všelijak.

Reagovat
smazaný uživatel

Fernandeze bych nechtel, to je hrac do malyho klubu, kde bude odvadet dobrou praci, v Auxerre ho chci videt i nadale.

Antonettiho bych naopak hodne chtel, ten by hrace naucil makat, ale ted nema zadnej duvod k nam chodit, kdyz ma sanci zurocit dobrou praci v Rennes a uhrat pohary..

Tezko rict, koho k nam, Aulas nejvic zaspal loni, kdy jsme Puela neposlali do pryc a neprivedli Deschampse, to by byl ten spravnej clovek na spravny misto..

Reagovat
domingo

No a teď? Nebo bys prostě jenom vyrazil Puela a nechal trénovat asistenta? :)

Mně totiž nenapadá, kdo by k vám z francouzských trenérů šel. Kdo je vlastně volnej - Gerets, Baup, Domenech, Le Guen, samí průměráci... nebo ukecáte Santiniho? :) Spíš bych to viděl na nějakou trosku typu Eriksson, která skočí po nabídce i uprostřed podzimu jak slepice po flusu, a to by pro vás bylo z louže pod okap. Jedinej trenér, kterej může okamžitě naskočit do Lyonu a začít hned fungovat, je Antonetti, kterej k vám nepůjde, Fernandez, kterej k vám nepůjde už tuplem, a pak takový ty otazníky jako Gourcuff, Montanier a Casanova, kteří jsou všichni schopní (a to tak že hodně), ale je tady riziko, že by pod tlakem dopadli jak Kombouaré.

Prostě si nevybereš

Reagovat
smazaný uživatel

Tak krok s tim asistentem by nemusel byt od veci, dvojka Collot a Genesio koneckoncu vi nejlip, jak to v tymu chodi, a treba by do tymu prinesli novy impuls, ktery chybi.. Bohuzel to je jak rikas, momentalne neni nejaky volny manazer, ktery by tym pozvedl, tudiz tady by to mohly resit jen volby typu Domenech nebo Le Guen, coz by potesilo max. Godwinsona.

Reagovat
domingo

Ještě Rijkaard je volnej.

Reagovat
smazaný uživatel

Vidis, toho bych bral treba hned. I kdyz tady by mohl byt taky problem s pristupem, v ty posledni sezone v Barce na to tam taky ta plazova osa kolem Ronaldinha pekne dlabala, ale zase by pod nim ten fotbal urcite byl co k cemu. A 4-3-3 zmakly mel.

A libil by se mi i ten Dunga, ten by alespon hre dal rad, lepsi hrat trochu defenzivneji nez soucasnej chaos.

Reagovat
domingo

A Dunga :)

Reagovat
Godwinson

O'Neill

Reagovat
domingo

Hm.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

Nelíbí?

Reagovat
smazaný uživatel

Uz jsme to resili mam pocit s fantikem nekdy v lete, Brit, ktery trenoval (hral) cely zivot na Ostrovech a ovlada jen AJ tezko pujde delat kouce do "nepratelske" Francie, k tomu do utapejiciho se tymu.

Ale ten Rijkaard me hodne navnadil, to by byl trener podle myho gusta.

Reagovat
Godwinson

Samozřejmě, že je to blbost, ten snad skončí v Celticu. U vás sázim na Geretse.

Reagovat
smazaný uživatel

Gerets by mi nevadil, ale ted nove trenuje marockou repre, takze asi nic..

Reagovat
Godwinson

Tak to mě minulo, to necháme se překvapit.

Reagovat
Godwinson

Fantazie, jen škoda, že Arles nevytěžilo bodů více.

Auxerre taky pěkný, s tou ofenzívou dát tři góly, půlzázrak.

Reagovat
domingo

To je Querciou, řekl si o základ

Reagovat
Godwinson

Arles by to mohlo nakopnout za záchranou.

Reagovat
domingo

To asi těžko, když se jim zranil jedinej hráč, kterej v tom kroužku kopání do míče umí fotbal

Reagovat
Godwinson

Tak tragicky bych to neviděl.

Reagovat
domingo

No jestli je to s Djédjém na dýl, tak jsou fakt úplně v háji... kdo jim tam bude dělat útok, Kermorgant? Ten je rád, že jednou za měsíc trefí jeden přímák... nebo snad Psaume?

Reagovat
Godwinson

Tak reagoval jsem spíš na to, že jim chybí fotbalisti, to bych neviděl tragicky. Jestli jim odejde Djedjé, tak to problém bude velikej, to je jasný.

Reagovat
domingo

Ale chybí, pak tam nějakou úroveň splňuje už jenom Ben Idir a možná ten Piocelle, sem tam, + v budoucnu Abenzoar. Jinak je to prostě klasickej tým L2

Reagovat
Godwinson

Ben Idir, Fanchone .. Cabella. Nj, je to bída, ale tu záchranu jim přeju.

Reagovat
domingo

Ale musí se nechat, že Ben Idir byl výborný kup, hodně slušný štít... doufám, že si ho v létě vezme někdo, kdo zůstane v L1... s Le Havrem by zůstal zakopaný až do konce kariéry s lemply jako Sakuwaha.

Reagovat
Godwinson

Tak zakopanej, Le Havre je sympatickej, má parádní hráče a když se nerozutečou, jako, že asi brzo jo, tak se můžou brzo ukázat v L1.

Reagovat
domingo

Hm... nikoho dalšího tam neznám

Reagovat
Godwinson

.. měl být nový.

Reagovat
Godwinson

100. pro Montpellier v LM

Reagovat
Godwinson

Je taam

Reagovat
smazaný uživatel

doufam, ze jste ocenili novou fotecku..

Reagovat
smazaný uživatel

Ne!

Reagovat
smazaný uživatel

a ja sem se s ni tak nadrela..

Reagovat
smazaný uživatel

co rikas na tuhle?

Reagovat
domingo

Ten Mandandův dres tady vypadá jak náš venkovní

Reagovat
Godwinson

Reagovat
smazaný uživatel

ASSE jde pěkně dolů vodou...

Reagovat
domingo

Mají bod ztrátu na prvního, hrůza.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak s brestem je to doma na typickou remízku.. A to pak před ně půjde Toulouse.. + by mohlo překvapit HSC proti PSG

Reagovat
domingo

S tím arménským šaškem v bráně můžou PSG hrát jak bohové, ale stejně minimálně jednoho góla dostanou, takže pokud Girard přestane šaškovat se složením obrany a pošle tam normálně to nejlepší co má, tak by mohli překvapit.. klíčový bude, jak si Bocaly poradí s Nenem, takovýho hráče proti sobě letos ještě neměl a nevěřím tomu, že se z něj přes léto stal nějakej mílius, uvidíme, jak moc ho Nené bude vytáčet

ASSE - Brestois bude o tom, jestli se trefí Payet, Roux, nebo oba.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak s tím Brestem mi jde hlavně o to, že doma mají snad nejvíc remíz v lize.. Navíc formy obou celků tý remíze napovídají..

Jak neměl proti sobě někoho jako Nené.. Měl proti sobě Payeta, ne?

Reagovat
domingo

To nehrál, v tom zápase to odnesl Abdel, kterej byl snad střídanej v poločase... to si pamatuju kvůli němu právě, Bocaly seděl. A navíc to už bylo v období, kdy Payet hrál hrota, ne levý křídlo

Reagovat
smazaný uživatel

Jo tak.. No tak to bude zajímavý.. Nené je parádní fotbalista..

Reagovat
domingo

Je neskutečnej, když se podíváš, co udělal s PSG a kde se bez něj plácá Monako zatím nejlepší hráč ligy, po Payetovi.

Reagovat
smazaný uživatel

Mně se v Monaku vždycky víc líbil Park, ale teď když koukám jak bezradně hraje bez něj, tak musim uznat, že jsem se zase mýlil..

Reagovat
domingo

Jj, nahrazovat Neného Aubameyangem je pitomost a už se to ukazuje, zase si odehrál svoje tři dobrý zápasy a teď bude hrát až do června hovno, než si ho vezme zase někdo jinej škoda, že se s tím veze i Nic, ale on nikdy nebyl typem fotbalisty, co zlomí zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

Monako celkově nemá moc dobrý vedení

Reagovat
Godwinson

Bocaly si s ním určitě neporadí.

Reagovat
domingo

Chce to k němu hodit někoho, kdo tu pravou stranu bude jistit, takže buď Mapou na RCB, nebo někdo klidnější (Marveaux třeba).

Reagovat
Godwinson

Myslel jsem to tak, že Bocaly dostal čistou rudou, takže hrát nebude. Bude tam Mapou, i když já už si netroufnu moc tipovat, možná tam bude hrát Marveaux nebo Stambouli Ale snad už si zahraje Abdel, i když to už jsem psal mnohokrát.

Reagovat
domingo

Aha. Tak s Mapouem to bude ještě větší sranda, no. Jinak Abdel naposledy strašně shořel, takže je asi u Girarda v nemilosti... když místo něj hrajou borci jako Collin...

Reagovat
Godwinson

Tak jestli myslíš Štěpány, tak je to sice pravda, ale on nehrál ani před tim, jen sedí. Moc to nechápu, to snažení předělat Mapoua na stopera, marně.

Já si myslim, že Mapou si s Nenem poradí lépe.

Reagovat
domingo

Bocaly -> Mapou

Ale celkově tipovat cokoliv ohledně vaší obrany je ruleta, když nemáš k dispozici Girardovy drogy.

Reagovat
Godwinson

Hezky napsáno.

Mi by osobně zajímalo, co Girardovi udělal Karim, když se před něj dostala dvojka Kabze, Belhanda, muselo to bejt něco strašnýho.

Reagovat
domingo

Je divnej.

Reagovat
domingo

Hm, zajímavý... minulej týden s jedním supersilným týmem 1:3, ale hra byla dobrá a dalo se to svést na Llorise a Rozehnala... teď hrála papírově nejsilnější sestava, hrálo se doma a zase se supersilným týmem 1:3. Má Lille vůbec na nejvyšší příčky, nebo je to tým "odsouzenej" k drcení slabších a pendlování okolo třetího-pátýho místa?

Reagovat
Godwinson

Lille nějak slábne a slábne ...

Reagovat
domingo

Přitom hrálo to nejlepší, co měli k dispozici...

Reagovat
Godwinson

O to je to horší, moc nechápu, proč to vypadá poslední dobou takhle.

Reagovat
Godwinson

Ta Marseille se ale moc rozjíždí, možná by ten Claude měl dostat padáka.

Reagovat
smazaný uživatel

konečně, jen doufám, že to teď bude ještě lepší a mohli by hlavně vyšperkovat obranu - máme jednu z nejhorších, útok se začíná rozjíždět a přeju jim, ať jim to vydrží... OM!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele