Komentáře a souhrny

Serie A souhrn - 29. kolo

O vítězství Lazia v římském derby se v 90. minutě postaral svou brankou Behrami a Vlci tak náskok na Inter nesnížili, přestože milánští ztratili body v Janově. Bodovat nedokázal ani jeden z týmů bojujících o Ligu mistrů. Fialky z Fiorentiny uvadly na horké půdě v Neapoli a AC Milán dokonce padl na vlastní stadionu se Sampdorií. Dva body za remízu v Empoli ztratil i Juventus.

Manchester splnil povinnost, porazil Bolton

Manchester žádné zaváhání nepřipustil. Boltonu oplatil porážku z prvního letošní vzájemného střetnutí a díky výhře 2:0 si upevnil první místo v tabulce, na kterém má náskok na druhý Arsenal už tři body.

Anglická Premier League souhrn - 30. kolo

V pondělní dohrávce Birmingham remizoval s Newcastlem a oba týmy tak i nadále zůstávají v sestupovém ohrožení, domácí dělí od sestupových pozic jen dva body, hosty o dva body více. 30. kolo však přineslo především střídání v čele tabulky - Arsenal jen remizoval s Middlesbrough a toho využil Manchester United, i když jen hubenou výhrou v Derby. Ze třetího místa navíc dotírá Chelsea.

Gambrinus liga souhrn - 21. kolo

Spartu v Mladé Boleslavi nijak nezaskočil vedoucí gól domácích a nakonec vysoko vyhrála. Hodně letenským pomohl kapitán Středočechů Jan Rajnoch, který byl před přestávkou vyloučen. Sparta díky vítězstí opět stáhla náskok vedoucí Slavie na pouhé dva body.

Primera Division souhrn - 28. kolo

Deportivo porazilo Real Madrid, ale Barca o desíti neudržela vedení s Almeríou. Mizérii prodloužila i Valencia, doma nestačila na Sevillu. Huelva přestřílela Murcii, utkání mezi Betisem a Bilbaem bylo za stavu 1:2 přerušeno poté, co byl předmětem z hlediště zasažen hostující brankář. První jarní porážku má na kontě Mallorca, vítězství si pak pohlídal Villarreal i Getafe, remízou skončilo utkání mezi Valladolidem a Osasunou.

Ligue 1 souhrn - 29. kolo

Olympique Lyon i nadále kráčí za ziskem sedmého titulu v řadě, Monacu nedal šanci, a tak Bordeaux, které porazilo Štrasburk, stále ztrácí šest bodů. Nice vyhrálo v Métách a bude bojovat o Ligu mistrů poté, co Nancy jenom remizovalo v Sochaux, brankové hody byly k vidění v Lens, kde se proti Marseille zrodila remíza 3:3.

Serie A souhrn - 28. kolo

Inter Milán odpověděl na výhru AS Řím nad AC Milán a na čele tabulky má opět šestibodový náskok. Zaváhání Rossoneri využila Fiorentina a je opět o něco blíže k účasti v příštím ročníku Ligy mistrů. V desíti odehraných zápasech padlo 33 branek, tu poslední vsítil minutu před koncem Iaquinta, a zajistil tak Juventusu tři body nad Neapolí.

Zenit se se Spartakem rozešel smírně

Očekávaný duel mezi Zenitem Petrohrad a Spartakem Moskva skončil bezbrankovou remízou. Do utkání nastoupilo trio českých fotbalistů, Radoslav Kováč však musel kvůli zranění z úvodu utkání vystřídat.

Bundesliga souhrn - 24. kolo

Ani jednu branku nedal Bayern a po porážce 0:2 v Chotěbuzi se mu komplikuje cesta za titulem. Hamburk porazil Dortmund a vyhrálo i Schalke, z jehož hřiště odjíždí s prázdnou Duisburg. Tři body veze z Karlsruhe Frankfurt, stejně tak překvapivě Wolfsburg z Brém, Leverkusen doma deklasoval Norimberk, remízy se zrodily v Bochumi, Hannoveru a Rostocku...

Ruská Premier Liga souhrn - 1. kolo

Ve šlágru kola branka nepadla a Zenit se se Spartakem rozešel smírně 0:0. Fotbalisté FK Moskva vezou z Vladivostoku jen bod, stejně tak jako Dinamo Moskva z Tomsku. Už v sobotu zaváhal CSKA Moskva, s Jaroslavlí jen remizoval 1:1. Dařilo se Permu, který si veze z Chimki výhru 3:0. Stejným výsledkem vyhrála i Samara na hřišti Tereku. Doma uspěl Nalčik...

Corgoň liga souhrn - 21. kolo

Vedoucí dva týmy slovenské nejvyšší soutěže nezaváhaly - Žilina veze tři body z Dubnice a Artmedia uspěla v Trnavě. Výhry doma slaví Senec, Zlaté Moravce a Nitra, Banská Bystrica se o body podělila se Slovanem Bratislava...

Skotská Premier League souhrn - 30. kolo

Hibernian porazil Kilmarnock a posunul se již na třetí příčku tabulky. Aberdeen neměl problémy s Gretnou, Falkirk veze tři body z Invernessu a v utkání St. Mirren s Hearts se body dělily...

Pohár UEFA souhrn - 2. zápasy osmifinále

Z Poháru UEFA vypadl i poslední zásupce Anglie, po Tottenhamu a Evertonu se loučí také Bolton, jenž neodolal tlaku Sportingu a prohrál na jeho hřišti 0:1. Stejně skončil i duel Werderu Brémy s Rangers, ani drtivý tlak však domácím nestačil na víc, než výhru 1:0, která jim k postupu nestačila.

Anglická Premier League souhrn - dohrávky 29. kola

Chelsea připravila Derby další těžký debakl a stáhla náskok Arsenalu na pět bodů. Portsmouth v šestigólové přestřelce udolal Birmingham a znovu se zapojil do boje o poháry. Naopak Aston Villa zaváhala a doma pouze remizovala s Middlesbrough.

Liverpool vyhrál i v Miláně a zaslouženě postupuje

Inter Milán nedokázal vážněji zamíchat postupovými kartami a rovněž v domácí odvetě Liverpoolu podlehl. Reds tentokráte stačila jenom jedna branka, jejímž autorem byl kanonýr Fernando Torres. Do čtvrtfinále se tak dostalo kompletní kvarteto anglických klubů.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele