semifinále - odvety
02.02.2011 22:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Real přehrál doma Sevillu a je druhým finalistou Copa del Rey

Trpělivá hra na domácím hřišti zajistila Realu výhru nad Sevillou. Bílý balet se tak střetne ve finále Španělského poháru s Barcelonou, která si snadno poradila s Almerií. Gólově se prosadil Ozil a poprvé v bílém dresu i Adebayor.

Po sedmi letech se Bílý balet probojoval do finále Copa del Rey. Po těsné výhře v Seville zvítězil nad Andalusany i před domácím publikem a o cennou trofej se střetne s Barcelonou. Sevilla se příliš neprosadila a po loňském vítězství se se soutěží loučí.

Jako vždy se jednalo o vypjaté střetnutí. Real nastoupil v brance s Casillasem, ale zato bez Marcela, kterého nahradil Arbeloa, na stoperu se objevili Carvalho s Albiolem a na pravém beku Ramos. Střed zálohy měl složení Xabi - Khedira a útočné kvarteto mělo obvyklou podobu Ronaldo - Di María na křídlech s Ozilem na spojce a Benzemou na hrotu.

Trenér Manzano nahradil distancovaného Palopa Varasem, obrannou čtveřici tvořili zleva Navarro - Escudé - Sánchez a Cáceres. V záloze debutoval Rakitič spolu s Romaricem, Zokorou a Navasem. Negredo a Kanouté hráli v útoku.

Už ve 4. minutě nastřelil tyč Di María, dorážka se nepovedla Benzemovi. O dvě minuty později po pěkné kombinaci Benzema s Khedirou pálil mimo Ronaldo. V 10. minutě se zlobili hosté, když gól Negreda nebyl uznán pro pochybný ofsajd. Tehdy se hra vyrovnala. V 16. minutě málem zavěsil do vlastní branky Albiol, který odvracel centr Navase na Negreda.

Poté se věci děly až ve 30. minutě, kdy Di María vysunul Ronalda, ale ten vyloženou šanci neproměnil. Hosté byli často nebezpečnější, ovšem do příležitostí se nedostávali, výjimkoou byla střela Negreda ve 38. minutě, která těsně minula tyč.

Druhé dějství začalo akcí Benzemy, který si ovšem míč v poslední chvíli moc předkopl. Další příležitost měl po chybě Sáncheze Arbeloa, ale branku minul. Tempo zápasu zvolnilo, z ochozů se tu a tam ozýval i pískot. Až v 67. minutě se dostal do jasné šance Di María, ale Varas ho vychytal. Pokus Ronalda po přihrávce Benzemy zblokoval Escudé.

Hosté měli příležitost po chybě Ramose, ale míč kutálející se na brankové čáře níkdo do sítě nenasměroval. Na opačné straně lapil Varas střelu Xabiho. Zanedlouho se řítil do šance Benzema, ale pod tlakem Cácerese přestřelil.

O osudu zápasu i celého semifinále rozhodla poslední desetiminutovka. V 81. minutě využil krásnou přihrávku Khediry jeho reprezentační spoluhráč Ozil, v brejku obešel i brankáře a otevřel skóre. O chvíli později byl po druhé žluté vyloučen Sergio Sánchez a domácí se trochu zklidnili.

Mourinhovi pak vyšlo střídání, když první šanci po přihrávce Ronalda ještě nevyužil Adebayor, ale v poslední minutě nastavení se už po přihrávce dalšího střídajícího - Lasse - již nemýlil a poprvé se gólově prosadil v dresu svého nového mužstva, kterému zpečetil postup do finále Copa del Rey.

Autor: Jaroslav Smrž / www.marca.es

Komentáře (342)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele