Anglická Premier League - souhrn 26. kola

05.02.2011, 15:41, aktualizováno 06.02.2011, 19:05
Komentáře a souhrny
Liverpool dnes dokázal vyhrát na Chelsea a Birmingham zvládl důležitý zápas s West Hamem. Včera padaly spousty branek. Manchester United prohrál ve Wolverhamptonu, Arsenal zase v posledních dvaceti minutách promrhal čtyřgólový náskok a v Newcastlu jenom remizoval 4:4. Tottenham vydřel výhru nad Boltonem, Manchester City neměl problémy s WBA. V boji o záchranu si hodně polepšil Birmingham...

Chelsea FC - Liverpool FC 0:1

06.02.2011 17:00

Góly: 69. Raúl Meireles

Liverpool sice přijel na Stamford Bridge s více než defenzivní taktikou, jenže tah manažera Kennyho Dalglishe vyšel na výbornou. Alespoň co se výsledku týče, protože diváci se celých 90 minut nudili. Reds porazili Chelsea zásluhou Raula Meirelese 1:0, domácím nepomohl ani Fernando Torres, který byl po hodině hry stažen.

Na Torresovi bylo vidět, že se musí teprve pořádně seznámit s novými spoluhráči, jeho výkon nebyl zrovna nejlepší. V základní jedenáctce Carlo Ancelotti vedle sebe poskládal Drogbu, Torrese i Anelku, ale proti trojici stoperů v sestavě Liverpoolu se všichni tři prosazovali jen těžko.

Zápas nezačal šťastně pro Johna Obiho Mikela, který už po pár sekundách fauloval Gerrarda a dostal žlutou kartu. Naštěstí pro něj se ale Liverpool zatáhl hluboko ke své brance a útočil jen sporadicky, a tak nemusel Mikel podstupovat tolik soubojů. Ve druhé minutě jakoby Maxi Rodriguez zapomněl, že Fernando Torres již není jeho spoluhráčem a velice nepřesnou přihrávku mu před vápnem připravil míč, ale španělský útočník zpoza vápna branku netrefil. Maxi si mohl oddychnout.

To bylo jedno z mála vzrušení, které hráči divákům v západním Londýně připravili. Chelsea se většinu času nedařilo vyzrát na dobře organizovanou defenzívu Reds, až ve 26. minutě opět vzplanuly vášně, když loktem udeřil Torrese Agger. Trochu překvapivě se celý incident obešel bez karty, kopala se pouze standardní situace. Chvilku nato kopal rohový kop Lampard a našel hlavičku Ivanoviče, který těsně minul zadní tyč. Po půlhodině hry poslal za obranu nabíhajícího Torrese Drogba, ale svého bývalého spoluhráče při zakončení výtečně zastavil Carragher. Ten byl pravděpodobně nejlepším obráncem na place.

Pak konečně vystrčil růžky Liverpool a hned z toho byla obrovská šance. Meireles si nalevo vyměnil míč s Johnsonem, až se dostal k Gerrardovi, který ho poslal před bránu, kde stál Maxi, jenže hostující záložník nedokázal asi ze dvou metrů trefit zcela odkrytou klec - nastřelil břevno. Pořádně horko muselo být v poslední minutě prvního dějství Čechovi s Ivanovičem. Spoluhráči se totiž nedohodli při Kellyho centru a oba se řítili vstříc míči, střetli se a Ivanovič Čechovi míč vykopl a málem z toho byl vlastní gól. Český brankář však již na podruhé míč chytil. Nicméně se vzápětí na srbského stopera pořádně rozzuřil.

Po změně stran se do šance dostal po dalším Lampardově rohu Anelka, ale na bližší tyči byl vytlačen a nemohl zamířit mezi tři tyče. Za dalších deset minut opět zafungovala spolupráce anglického záložníka s francouzským útočníkem, ale ani tentokrát nebyl Anelka v zakončení úspěšný, branku těsně minul. A pak to přišlo. Běžela 69. minuta, Gerrard z pravé strany odcentroval a Petr Čech se znovu nedohodl s Ivanovičem, pustil míč dál vápnem, kde číhal Meireles a vystřelil Liverpoolu vedení. Obrovská chyba domácích. V tu dobu už na hřišti tři minuty nebyl Fernando Torres, kterého nahradil Kalou. Na inkasovanou branku pak Ancelotti reagoval stažením Mikela s Bosingwou a nasazením Luize a Maloudy, jenže obrana Reds byla nadále nepropustná.

Do střelecké pozice se po chytré přihrávce Anelky sice dostal z Malouda, ale z velkého úhlu nemohl Reinu překvapit. Čas pro Chelsea ubíhal hodně rychle, až došlo na čtyřminutové nastavení a v jeho první minutě na střet Johnsona s Ivanovičem. Srbský obránce nabíhal ve vápně na vysoký míč, když se mu do cesty tělem postavil Johnson a sestřelil ho k zemi. Sudí Marriner však nechtěl o penaltě vůbec slyšet. Ve zbylých sekundách si už Blues nic dalšího nevytvořil a padl na vlastní půdě.

Více informací k zápasu

West Ham United - Birmingham City 0:1

06.02.2011 14:30

Góly: 65. Nikola Žigić

Radost z důležité výhry nad Blackpoolem hráče West Hamu rychle přešla. V neděli totiž do Upton Parku přijel Birmingham a další klíčový zápas už Hammers nezvládli a po prohře 0:1 klesli na poslední místo tabulky. Naopak Brums ze sestupového pásma alespoň na čas utekli.

West Ham šel do zápasu posílen dvěma posledními výhrami a také začal lépe. Ve většině akcí měl prsty Victor Obinna, kterého v útoku doplňovali Robbie Keane s Fredericem Piquionnem. Zkušenosti Keana a jeho schopnost udržet míč domácím hodně pomáhala a po jeho přihrávkách pálili Obinna i Piquionne, ale ani jeden neuspěl. Za hosty se snažil ohrozit branku David Bentley, ale jinak záložní řady nepracovala ideálně. Útočná dvojice Žigič - Jerome jako by byla na hrotu odříznuta. V první půli byl za hosty nejblíže brance Roger Johnson, když hlavičkoval po Bowyerově centru, ale míč zamířil nad bránu. Vzápětí už musel opět bránit, Obinnův nepříjemný centr zastavil.

Ještě před výkopem musel Grant nečekaně sáhnout do sestavy, když zraněného Tomkinse nahradil Upsonem, ale ten příliš dlouho nevydržel. O poločase ho musel ve středu obrany nahradit Da Costa. Ten se okamžitě dostal pod tlak, když na Žigiče centroval Bentley, ale srbský dlouhán naštěstí pro Da Costu hlavičkou nepřesně. Po necelé hodině hry se McLeish rozhodl stáhnout Jeroma a na hřiště poslal Larssona. Švédský záložník se mu za to v 65. minutě skvěle odvděčil, když z trestného kopu našel Žigiče a ten vstřelil svůj šestý gól sezóny. Domácí pak chtěli po sudím Foyovi odpískat několik penalt, ale hlavní arbitr byl neoblomný. A správně.

Vyrovnání nakonec málem zařídil střídající Demba Ba, jenž přišel za Keana v 75. minutě a okamžitě se ukázal, když svou střelou orazítkoval tyč. Jaký skvělý debut to mohl být. Jenže na víc se West Ham v útoku nezmohl a v závěru mohl pojistit výhru Brums Žigič, ale namířil svojí střelu přímo do Greena.

Více informací k zápasu

Wolverhampton Wanderers - Manchester United 2:1

05.02.2011 18:30

Góly: 10. George Elokobi, 40. Kevin Doyle - 3. Nani

Manchester United poprvé v letošní Premier League padl! Svěřenci Sira Alexe Fergusona nestačili na Wolverhampton, přestože velmi brzy vedli. Všechny tři branky padly už v prvním poločase, vítězný gól má na svědomí Kevin Doyle.

Rudí ďáblové na nic nečekali a už ve 3. minutě se chopili vedení. Nani potáhl míč až do pokutového území, kde se jej ale rozhodně nechtěl zbavovat, vše vzal na sebe a prudkou ranou otevřel skóre utkání - 1:0 pro Manchester United. Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat, centr Jarvise dopravil hlavou do sítě Elokobi. Brankář Van der Saar byl absolutně bez šance - 1:1. Pak se hrála vyrovnaná partie, ale Manchester United a ani Wolves si nic moc pořádného nevypracovaly.

Pět minut před odchodem do šaten se Vlci ujali vedení, tentokrát přišel centr z levé strany a hlavou zakončoval Kevin Doyle - 2:1 pro Wolves. Manchester United se na odpověď nezmohl, a tak skončil první poločas překvapivým vedením domácího mužstva.

Manchester United začal druhý poločas náporem, avšak Nani pálil dvakrát pouze vedle. Wolverhampton úvodní snažení hostů přečkal a postupem času se více stahoval do vlastního pokutového území. United zase kolem 70. minuty znervózněli a začali kazit.

Deset minut před koncem ale Manchester United několikrát před pokutovým územím soupeře zakombinoval, ale vždy došlo k zablokování, nebo k nepřesné střele. Skvělý zákrok předvedl brankář Hennessey po zakončení Scholese. Anglický záložník ale zakončoval volejbalovým způsobem, za což si poprávu vysloužil žlutou kartu.

Rozhodčí nastavil dlouhých pět minut, ale hosté v nich nedokázali uspět. Wolverhampton se tak stal prvním týmem, který v letošní Premier League dokázal Manchester United porazit.

Více informací k zápasu

Wigan Athletic - Blackburn Rovers 4:3

05.02.2011 16:00

Góly: 35. James McCarthy, 50. Hugo Rodallega, 56. James McCarthy, 65. Ben Watson (pen.) - 23. Jason Roberts, 58. Christopher Samba, 81. David Dunn (pen.)

Bláznivý scénář se dnes nevyhnul ani DW Stadium, kde sváděl důležitou bitvu domácí Wigan s Blackburnem. A po 90 minutách parádního boje si mohli Latics gratulovat, protože dokázali Rovers porazit a zajistili si velice cenné tři body.

Přitom mohlo být vše jinak, kdyby Al Habsi v prvních patnácti minutách nevytáhl dobré zákroky proti Benjanimu s Pedersenem, jejichž pokusy určitě mohly skončit gólem. Al Habsiho protějšek Robinson musel poprvé do akce až po dvaceti minutách, z trestného kopu ho prověřil Watson. Ve 23. minutě se zaslouženého vedení ujal Blackburn. Emerton si to z pravé strany namířil do vápna, poslal míč před bránu na Robertse a ten těsně před brankářem zavěsil. Vzápětí mohli Rovers navýšit vedení, ale Benjani o kousek nedosáhl na Pedersenův centr. Wigan vycítil šanci a ve 35. minutě bylo srovnáno. Útok domácích nemohl vést nikdo jiný než Charles N'Zogbia. Ten přihrával Boycovi, kterého sice Robinson vychytal, ale proti dorážce McCarthyho byl bez šance. 1:1, to byl stav o přestávce.

Druhé dějství začalo lépe pro Wigan. Po pěti minutách totiž nedokázal ubránit Rodallegu Samba a útočník Latics si pak poradil i s vyběhnutým Robinsonem a trefil odkrytou klec. Už za šest minut přišel další gól, opět z kopaček domácích borců. N'Zogbia tak dlouho kličkoval ve vápně, až přihrál McCarthymu, jenž rovněž ukázal své umění s míčem, přehodil si míč vzduchem kolem Jonese na druhou stranu a pravačkou přesně zavěsil.

Vedení 3:1 vypadalo pro domácí dobře, jenže příliš dlouho netrvalo. Dvě minuty nato totiž kopal roh Pedersen a volný Samba hlavou snížil na 3:2 a vrátil Blackburn do hry. Manažer hostů Steve Kean vycítil šanci, poslal na hřiště útočníka Mameho Dioufa, ale vyrovnat se nepovedlo. V 65. minutě totiž Salgado fauloval Diameho a Watson z penalty vrátil domácím dvougólový náskok. O deset minut později mohl snížit Diouf, ale velkou šanci promarnil. Rovers nakonec třetí gól přeci jen vstřelili, když další nařízenou penaltu proměnil Dunn, ale to bylo vše, čeho se fanoušci na DW Stadium dočkali, a tak slavili domácí.

Více informací k zápasu

Tottenham Hotspur - Bolton Wanderers 2:1

05.02.2011 16:00

Góly: 6. Rafael van der Vaart (pen.), 90. Niko Kranjčar - 55. Daniel Sturridge

Tottenham zvítězil v domácím prostředí nad Boltonem 2:1, ale na výsledek se musel pořádně nadřít. Rozhodující trefu totiž vstřelil až v nastaveném čase povedenou ranou Niko Kranjčar.

Pro Kohouty začalo utkání nesmírně dobře. Nejprve sice neuspěli Michael Dawson ani Vedran Čorluka, nicméně Kevin Davies z Boltonu zahrál v pokutovém území rukou a domácí měli možnost zahrávání pokutového kopu. Van der Vaart si se situací poradil a Tottenham vedl 1:0. Jenom o minutu později kopal nizozemský záložník další penaltu, tentokráte po faulu Rickettse na Lennona a Van der Vaart znovu uspěl. Svůj pokus ovšem musel opakovat a ve druhém případě už nepochodil.

Další šanci měl v 19. minutě vytáhlý Peter Crouch poté, co si krásně zpracoval dlouhý balón, zakončil do náruče připraveného Jaaskelainena. Bolton se uvedl až později a hned z toho hrozilo velké nebezpečí. Z tečované rány Sturridgeho vzešel rohový kop a z něho pak asi největší šance Boltonu v průběhu prvního poločasu. Sturridge totiž hlavou pořádně protáhl brankáře Gomese. Do půlhodiny mohlo být vedení Kohoutů dvojnásobné, Defoe se ale nacházel v ofsajdu a branka nebyla uznána.

Tottenham byl v prvním poločase lepším týmem, ale vedení navýšit nedokázal. Crouche na poslední chvíli zastavil Robinson, Palacios pálil jenom doprostřed.

Ve druhém poločase se podařilo doposud nevýraznému Boltonu vyrovnat. Dobře umístěnou levačkou se prezentoval Daniel Sturridge - 1:1. S Tottenhamem vyrovnávací branka přeci jenom trošku zamávala, každopádně Kohouti se nevzdávali a chtěli vedení zpátky. Defoe přestřelil a další šanci domácích spálil Jenas. Doslova tisíciprocentní šanci měl Piennar, brankář Boltonu skvěle zasáhl. Wanderers se zmohli pouze na nepřesnou střelu Holdena. O konečném výsledku 2:1 se rozhodlo až v nastaveném čase, Niko Kranjčar si udělal prostor ke střelbě a pak neomylně zakončil - 2:1. Jeho branka zároveň znamenala celkové vítězství.

Více informací k zápasu

Newcastle United - Arsenal FC 4:4

05.02.2011 16:00

Góly: 68. Joey Barton (pen.), 75. Leon Best, 83. Joey Barton (pen.), 87. Cheik Tioté - 1. Theo Walcott, 3. Johan Djourou, 10. Robin van Persie, 26. Robin van Persie

Úchvatné drama bylo k vidění na St. James Parku. Arsenalu nestačilo na výhru ani poločasové vedení 4:0. Ve druhém dějství byl totiž vyloučen Diaby a Straky začaly rychle manko stahovat. Výsledek se nakonec zastavil na divoké remíze 4:4.

Začátek utkání byl v podání Gunners doslova neuvěřitelný. Ještě neuběhla ani první minuta a obránce Coloccini marně naháněl rychlonohého Walcotta. Anglický reprezentant v průniku uspěl a Arsenal vedl 1:0. Než se stačily Straky otřepat, prohrávaly už 0:2. Přímý kop Aršavina dopravil do sítě hlavou švýcarský obránce Djourou - 2:0 pro Arsenal. Jedinou odpovědí Newcastlu byla střela z dálky Bartona.

Arsenal ale pokračoval ve skvělém úvodu, Walcott vykouzlil parádní přihrávku pro Van Persieho, který měl snadnou úlohu - 3:0 pro Arsenal. O pár minut později měl podobnou šanci jako Van Perise Walcott, ovšem přestřelil. Newcastle byl už v tuto chvíli zralý na ručník, avšak do poločasu musel spolknout ještě jednu pilulku. Krásný Sagnův centr zatloukl jako hřebík hlavou Robin Van Persie - 4:0. V tuto chvíli si diváci mysleli, že je po zápase, ovšem to byl hrubý omyl.

Po změně stran se totiž začaly dít věci. Vše odstartovala zbytečná červená karta pro Abu Diabyho. Francouzský záložník povalil na zem provokatéra Bartona a následně postrčil i Nolana. Rozhodčí vše viděl a Diabyho vyloučil. To, co pak následovalo, se dá těžko popsat slovy. Newcastle doslova vstal z mrtvých a Arsenal najednou nevěděl, kde mu stojí hlava. Co mohl, pochytal brankář Szczesny, jenomže proti pokutovému kopu toho mohl vymyslet málo.

V 68. minutě si přidržel Wilshere Leona Besta, a jelikož to bylo ve vápně, kopala se penalta. Barton jí bezpečně proměnil a snížil na 1:4. Zanedlouho vstřelil regulérní branku Best, jenomže pomezní špatně avizoval ofsajd. Branka tak neplatila, ale Bestova chvíle ještě přišla. Obrana Gunners chybovala a Best se snadno dostal k míči a dal na 2:4.

V 83. minutě se kopala penalta číslo dvě. Do penaltového kontaktu se namotal český záložník Rosický a Barton ani napodruhé nezaváhal - 3:4. Diváci a celý stadion vycítili velkou šanci na vyrovnání, či dokonce na zvrat. A právě vyrovnání nastalo dvě minuty před koncem. Odvrácený balón poslal za Szczesnyho parádní volejí Ismael Tiote - 4:4! A Arsenal se musel najednou strachovat i o remízu, Straky měly i další šanci, ale remíza 4:4 se už nezměnila.

Více informací k zápasu

Everton FC - Blackpool FC 5:3

05.02.2011 16:00

Góly: 20. Louis Saha, 47. Louis Saha, 76. Louis Saha, 80. Jermaine Beckford, 84. Louis Saha - 37. Alex Baptiste, 62. Jason Puncheon, 64. Charlie Adam

V Goodison Parku sice dnes hrál proti Blackpoolu Everton, jenže název domácí mužstva by se klidně mohl přepsat na "Louis Saha". Vždyť obrozený francouzský útočník zařídil čtyři z pěti gólů Toffees a výraznou měrou přispěl k výhře. Ani Tangerines ale nezahráli špatně, vždyť padli po velké bitvě a nakonec odjíždí s prázdnou po prohře 5:3.

Ian Holloway vsadil jak jinak než na ofenzivní rozestavení, když poslal na hřiště hned trojici útočníků. DJe Campbella na hrotu doplňovali Beattie s Puncheonem, přičemž pro oba to byl první debut v dresu Tangerines. Pravdou však je, že v úvodu se to Blackpoolu příliš nevyplácelo, v první půlhodině hry měli hosté problém vůbec se dostat z vlastní poloviny.

Během úvodní dvacetiminutovky dostali hned tři různí hráči domácích šanci na exekuci trestného kopu, ale Baines, Arteta i Biljaletdinov svou šanci promarnili. Gólman Paul Rachubka, jenž zaskakoval za Kingsona, musel likvidovat nepříjemný pokus Heitingy. Obránce Carney pak měl štěstí, když si málem srazil míč do vlastní sítě. Po dalších zmařených příležitostech Fellainiho a Rodwella přišla pro domácí stranu 20. minuta a konečně trochu uklidnění. Vynikající práci Biljaletdinova na levé straně zakončil přesnou ranou Saha a poslal Toffees do vedení. Blackpoolu se však podařilo ještě do poločasu vyrovnat. Po Adamově rohu pálil Evatt, ten sice neuspěl, ale dorážející Baptiste všechno napravil. Do kabin se šlo za stavu 1:1 a diváci se mohli těšit na druhé dějství.

V závěru prvního dějství ještě sudí Friend k nelibosti domácích neuznal gól Sahy, ale vše se zpravilo pár desítek sekund po změně stran, kdy po skvělém pasu Bainese opět přesně pálil Saha. Ani podruhé se ale Seasiders nevzdali, naopak ve druhé půli byli ještě lepší a po hodině hry bylo opět srovnáno. Debutující Puncheon po chytré přihrávce Beattieho slavil. Od čtvrtého gólu odpoledne uběhly jen dvě minuty a už se na bránu Evertonu řítil další útok soupeře. Puncheon měl více možností, ale nakonec si vybral na pravé straně nabíhajícího Campbella a udělal dobře. Campbell totiž v zakončení neselhal a Blackpool poprvé vedl - 2:3.

Everton, možná lépe řečeno Louis Saha, se nechtěl s takovým scénářem srovnat a čtvrthodiny před koncem opět udeřil. Po rohovém kopu Artety završil hlavičkou hattrick a vrátil Toffees do zápasu. A když po skvělém Bainesově centru a ještě lepším zakončení Beckforda z voleje svítilo na světelné tabuli 4:3, propukla v domácím táboře velká radost. Pro jistotu pak ještě v 84. minutě přidal pátý gól Evertonu a svůj čtvrtý po velkém sólu Louis Saha.

Více informací k zápasu

Manchester City - West Bromwich Albion 3:0

05.02.2011 16:00

Góly: 17. Carlos Tévez (pen.), 22. Carlos Tévez, 39. Carlos Tévez (pen.)

Carlos Tevez opět ukázal, jak moc je pro Manchester City důležitý, když zcela sám zrežíroval dnešní vítězství nad West Bromem. Baggies pokořil hned třemi góly v prvních 40 minutách, přičemž se dvakrát trefil ze značky pokutového kopu. Lepší dárek ke svým 27. narozeninám si snad hvězdný Argentinec ani nemohl přát.

Ještě před samotným výkopem se na Eastlands minutu tleskalo na počest bývalé hvězdy Citizens Neila Younga. Jakmile rozhodčí Martin Atkinson zapískal do píšťalky na znamení startu zápasu, ujali se iniciativy domácí borci. Edin Džeko začal pouze na lavičce, a tak ofenzivněji, než je zvyklý, operoval Kolarov. Hned ve čtvrté minutě se ukázal centrem na Teveze, který z voleje přestřelil. V úvodu zahrozili i hosté, ale Joe Hart si poradil s Bruntovým trestňákem a Olssonovou hlavičkou.

Poprvé se skóre měnilo v 17. minutě. Standardku rychle rozehrál Kolo Touré a Reid vzápětí ve vápně fauloval Kolarova, načež hlavní sudí odpískal penaltu. K exekuci opět nikoho nepustil Tevez a tentokrát se nemýlil. Devatenáctý gól sezóny přidal Tevez už za pět minut. Po spolupráci s Kompanym a Silvou se ocitl sám před Myhillem a se svými zkušenostmi a uměním ho již neměl problém překonat. V ten okamžik Citizens soupeře naprosto drtili a jen parádní zákroky Myhilla proti pokusům Kolarova a Silvy mohly za to, že WBA neprohrávalo o více gólů.

Nakonec ale třetí branka stejně přišla. Zabaletův centr trefil ruku Thomase a Atkinson opět pískal penaltu. Znovu ji kopal Tevez, znovu proměnil, a tak si k narozeninám nadělil hattrick.

Baggies nemají v poslední době dobrou formu, postupně se propadají tabulkou a o poločase si asi hodně fanoušků hostů říkalo, kolik gólů že jim soupeř ještě nadělí. Jenže bylo vidět, že City se spokojily s tříbrankovým vedením, a tak více útočil West Brom. Do šancí se sice postupně dostali Odemwingie, Brutn, Fortune i Vela, jenže ani jeden pokus neměl gólové parametry. Když i Shoreyho trestný kop brankář Hart vyrazil, nedokázal už West Brom najít sílu na další útočení a prohrál 3:0.

Více informací k zápasu

Aston Villa - Fulham FC 2:2

05.02.2011 16:00

Góly: 13. John Paintsil (vl.), 72. Kyle Walker - 52. Andrew Johnson, 78. Clint Dempsey

Čtyři branky viděli diváci ve Villa Parku. Domácí Aston Villa v zápase dvakrát vedla, avšak Fulham vždy srovnal a nakonec odjíždí s bodem. Výsledek 2:2 oba týmy nikam neposunul, oba zůstávají ve druhé polovině tabulky.

Aston Villa vstoupila do utkání lépe a už ve 13. minutě šla do vedení. Nikdo z domácích se ale mezi střelce nezapsal, neboť Fulham si vstřelil vlastní branku sám. Přesněji John Pantsil - 1:0 pro Aston Villu. Odpovědí na vedoucí branku byla střela Sidwella, se kterou si brankář Friedel poradil. Po půlhodině hry obrana Villians zablokovala pokus Duffa, o osm minut později znovu střílel Sidwell, tentokrát vedle. Aston Villa těsné vedení do poločasu uhájila, avšak ve druhém dějství jí ještě čekal pořádně urputný boj.

Fulham věděl, že zápas zdaleka není ztracen a snaha o vyrovnání pokračovala i po změně stran. V 52. minutě hosté poprvé vyrovnali, Andy Johnson se v pokutovém území prosadil hlavou a dal na 1:1.

Zhruba čtvrthodiny před koncem se domácí Villa opět dostala do vedení. Kyle Walker předvedl ze střední vzdálenosti dokonalou střelu a brankář Schwarzer lovil míč ze sítě podruhé - 2:1 pro Aston Villu. Končené slovo ale měli hosté, Clint Dempsey hlavičkoval ze stejné pozice jako před ním Johnson. Na hlavu mu z rohového kopu poslal přesný centr Danny Murphy - 2:2. Fulham mohl dokonce vyhrát, ale střely Johnsona a Bairda už v brance neskončily.

Více informací k zápasu

Stoke City - Sunderland AFC 3:2

05.02.2011 13:45

Góly: 32. John Carew, 83. Robert Huth, 90. Robert Huth - 2. Kieran Richardson, 48. Asamoah Gyan

Sunderlandu i Stoke prozatím letošní sezóna vychází velmi dobře, a tak do vzájemného souboje nemusel ani jeden celek vstupovat pod nějakým velkým tlakem. Ze tří bodů se nakonec radovali Potters, kteří sice hned dvakrát prohrávali, i přesto ale nakonec zvítězili 3:2.

Mnohem lépe vyšel vstup do zápasu hostujícím fotbalistům. Už po pouhých dvou minutách se totiž dokázali střelecky prosadit. Kanonýr Asamoah Gyan sice se svým zakončením neuspěl, k míči se ale následně dostal záložník Kieran Richradson, který měl již více štěstí. Brzy však mohlo být vyrovnáno. V bráně Sunderlandu se však zaskvěl gólman Gordon, který efektivně zlikvidoval ránu stopera Hutha. Německý zadák se sice následně dostal ještě k dorážce, míč ale poslal nad.

Huth byl dnes místy v šestnáctce Black Cats hodně nebezpečný. Ve 23. minutě zakončoval po rohovém kopu Pennanta, avšak jeho ránu tečoval ještě Higginbotham a míč letěl vedle. Vytouženého vyrovnání se domácí fotbalisté dočkali až o devět minut později. Ve své domácí premiéře si připsal gól útočník John Carew, který se dostal do palebné pozice ve skrumáži, která vznikla po dlouhém autu Delapa.

Vstupy do poločasu dnes Sunderlandu skutečně vycházely na jedničku. Za druhý gól si ale Stoke mohlo z velké části samo. Robert Huth se totiž dopustil nesmyslné chyby, když se mu nedařilo odvrátit míč do bezpečí, a Asamoah Gyan už měl vcelku jednoduchou pozici. Potters tak nezbylo nic jiného, než se opět tvrdě rvát o vyrovnávací gól.

V 58. minutě mohl přitom Sunderland přidat další zásah. Na výborný Hendersonův centr ale Onuoha těsně nedosáhl. Zanedlouho přišla první další větší šance Stoke, jenže Delap vytěžil pouze roh. Druhý gól měl naopak na kopačkách Richradson, ovšem gólman Begovič jeho ránu na poslední chvíli vyrazil. Závěr zápasů domácím vyšel výborně. Hlavní hvězdou byl obránce Robrt Huth, který nejprve v 83. minutě vyrovnal a v nastaveném čase využil špatného bránění hostů a vstřelil rozhodující branku.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Manchester United25159155:2454
2.Arsenal FC25155554:2750
3.Manchester City26147542:2249
4.Chelsea FC25135746:2244
5.Tottenham Hotspur25128535:2744
6.Liverpool FC261151034:3138
7.Sunderland AFC26910732:3137
8.Bolton Wanderers2689936:3733
9.Stoke City251031231:3233
10.Newcastle United25871040:3831
11.Blackburn Rovers26941334:4231
12.Fulham FC26612828:2830
13.Everton FC25612733:3430
14.Aston Villa26781130:4529
15.Blackpool FC25841338:4928
16.Birmingham City24512724:3327
17.West Bromwich Albion25751331:4826
18.Wigan Athletic265111026:4426
19.Wolverhampton Wanderers25731526:4324
20.West Ham United26591227:4524

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1698)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele