Bundesliga - souhrn 22. kola

12.02.2011, 17:27, aktualizováno 13.02.2011, 19:24
Komentáře a souhrny
Dortmund přišel o výhru v Kaiserslauternu a ztratil dva body ze svého náskoku. Leverkusen vyhrál ve Frankfurtu a drží druhé místo před Bayernem, který doma neměl problémy s Hoffenheimem. Tři body mají Norimberk, St. Pauli, Hamburk, Schalke a 1. FC Köln, Werder s Hannoverem berou po bodu...

Werder Brémy - Hannover 96 1:1

13.02.2011 17:30

Góly: 50. Per Mertesacker - 26. Didier Ya Konan

Werder se rozešel s Hannoverem smírně a opustil tak šestnáctou barážovou příčku, na kterou klesl Kaiserslautern. Naopak Hannover odmítl možnost posunout se na třetí místo před Bayern Mnichov, ale i nadále má vše ve vlastních rukou.

Domácí kouč Thomas Schaaf se musel v zápase znovu obejít bez distancované brankářské jedničky Tima Wieseho, zastoupit ho tak musel mladík Sebastian Mielitz. Nastoupit nemohli ani zranění Naldo, Boenisch, Borowski a pomalu se uzdravující Wesley. Začátek zápasu se nesl v duchu prvotního oťukávání, postupem času ale začal být aktivnější přeceněn domácí Werder.

První šance na sebe nenechala dlouho čekat. Psala se teprve 3. minuta a Marin se z pravé strany dobře probíjel do pokutového území, nakonec se rozhodl z velkého úhlu vystřelit, Zieler byl však na místě. Werder byl v té době hodně aktivní. Za dalších šest minut se dostal do dobré možnosti Pizarro, jenž nejprve obešel Hagguiho a následně vystřelil k pravé tyči Zielerovi branky, hostující brankář byl ale opět na místě včas. Ve 20. minutě hlavičkoval po rohovém kopu Marina Prödl, míč směřující do brány ale zastavil na brankové čáře Schmiedebach.

S přibývajícím časem se začali dostávat do hry i hosté. Naprostý šok pro Werder pak přišel v šestadvacáté minutě hry. Schlaudraff přihrál přes stínujícího Bargfredeho, dobře do běhu Ya Konanovi, ten si poradil jak se Silvestrem, tak s Mertesackerem a následně prostřelil na zadní tyč Mielitze - 0:1. Po půlhodině hry se z pravé strany proháčkoval ke střele Stindl, ale mířil metr vedle levé tyče domácí svatyně. Pět minut před koncem prvního poločasu zkoušel štěstí z velkého úhlu ještě Marin, ale Zieler si bez problémů poradil.

Druhou půli začali o poznání aktivněji domácí. Nejprve se dostal k zajímavé střele Hunt, ale branku znovu netrefil. V 50. minutě už ale bylo vyrovnáno. Po standardní situaci Hunta a následném prodloužení Silvestreho se dostal k míči Mertesacker a umístěnou hlavičkou k levé tyči překonal Zielera - 1:1. Následně zkoušel štěstí znovu Hunt, ale ani tentokrát nemířil přesně. V 56. minutě napřáhl z velké dálky ještě Arnautović, ale ani on neměl správně seřízená mířidla.

Po hodině hry přišlo po jednom střídání na každé straně. Nejprve obměnil sestavu domácí Werder, Pizarra nahradila nová zimní posila Denni Avdić. Následně provedl změnu i Mirko Slomka, místo vyčerpaného Konana poslal na trávník Stoppelkampa. Na další zajímavou příležitost jsme si museli počkat až do 79. minuty. Schlaudraff našel výbornou průchozí přihrávkou na pravé straně rozběhnutého Stindla, ten postupoval z úhlu sám na Mielitze, prostřelit ho přesto nedokázal.

Následně vyslal Pinto míč do běhu Schlaudraffovi, proti němu ale dobře vyběhl Mielitz a míč mu ukopl. Ke střele se dostal také Rausch, ale Mielitz si znovu poradil. S koncem zápasu přicházel tlak domácích, kteří chtěli vstřelit vítěznou branku. Nejprve dobře vyrazil Arnautovičův centr Zieler, potom ještě střílel ze standardní situace těsně za pokutovým územím Marin, ale ani on branku netrefil, a tak utkání skončilo zaslouženou remízou.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - 1. FSV Mainz 05 4:2

13.02.2011 15:30

Góly: 3. Lukas Podolski, 43. Milivoje Novakovič, 55. Lukas Podolski, 60. Milivoje Novakovič - 31. Sami Allagui, 89. Petar Slišković

1. FC Köln znovu doma úřadoval, v duelu celků z karnevalových měst přehrál Mainz po celých devadesát minut a zaslouženě zvítězil 4:2, načež konečně opustil barážovou šestnáctou příčku, zatímco hosté si mírně přitížili v boji o evropské poháry.

Vše přitom mohlo vypadat úplně jinak, kdyby ve druhé minutě proměnil svojí šanci hostující Schürrle. Mladý reprezentant ovšem po chytré přihrávce Holtbyho pálil nad branku a z brzké trefy se naopak mohli radovat domácí. Podolski zakroutil standardku na zadní tyč, kde Lanig míč minul, ten ale nakonec skončil v síti - 1:0.

Kozlové byli při chuti, dobře kombinovali a svého soupeře do blízkosti vlasní šestnáctky prakticky nepustili. Po čtvrthodině hry mohl zvýšit Lanig, s jeho hlavičkou si však poradil pozorný Müller. Domácí se poté trochu stáhli a profesorsky hrající Mainz toho využil v 31. minutě, kdy Matuschyk nešťastně prodloužil míč do běhu Schürrlemu, ten ještě ztroskotal na Rensingovi, ale bystrý Allagui již neměl s dorážkou problém - 1:1.

Hra se vyrovnala, do přestávky ale přece jen šel za příznivějšího stavu Köln. Dvě minuty před pauzou hlavičkoval po Clemensově standardce znovu aktivní Lanig, Müller vyrazil efektním zákrokem, nikoliv však efektivním, neboť balon zblízka do sítě hlavou dostal Novaković a zajistil svému týmu poločasové vedení 2:1.

Po obrátce hosté chvilku tahali pilku, vítr z plachet jim ale vzal jejich kapitán. V 55. minutě Noveski upadl a nabídl tak míč Peszkovi, který jej potáhl do šestnáctky a předal Podolskému, který ještě obešel bezmocného Müllera a do prázdné branky nekompromisně zakončil - 3:1. Mainz se chtěl oklepat prostřednictvím držení míče, s tím ale moc úspěchu neslavil.

Přesně pět minut od třetí branky totiž přišlo definitivní rozhodnutí, když se osamocený Novaković prosadil mezi třemi protihráči a proti jeho přízemní střele nebylo obrany - 4:1. Kozlové si od té doby již utkání naplno užívali a své vedení mohli ještě navýšit, když z dálky nebezpečně pálili Clemens s Podolskim a v obrovské šanci poté neuspěl znovu Clemens. Minutu před koncem se tak dostali ke slovu hosté, Fuchs vysunul Sliškoviće a ten svojí premiérovou bundesligovou brankou upravil na konečných 4:2.

Více informací k zápasu

1. FC Kaiserslautern - Borussia Dortmund 1:1

12.02.2011 18:30

Góly: 90. Jan Morávek - 81. Sven Bender

Dortmund se nakonec rozešel s Kaiserslauternem smírně, i nadále tak zůstává na čele, ale jeho náskok se po dnešku ztenčil na deset bodů. Domácí získali hodně důležitý bod potřebný k záchraně.

Za domácí nastoupil v základní sestavě Adam Hloušek. Poprvé od listopadu se navíc dostal na hřiště i Jiří Bílek, když k tomu ještě připočteme Jana Morávka, tak se na hřišti objevili všichni zdraví Češi, to značí jak na ně domácí kouč Marco Kurz spoléhá. V hostujícím týmu proběhla také jedna změna, zraněného Kubu nahradil Lewandowski.

Dortmund se snažil hned od úvodních minut tlačit dopředu. Vypracoval si také první velkou šanci. Ve 4. minutě se po kombinaci Lewandowského s Barriosem odhodlal druhý jmenovaný ke střele a trefil levou tyč Sippelovi brány. Utkání mělo od počátku velké tempo. Za další tři minuty se dostali do šance i domácí. Tiffert se rozhodl z velké dálky vystřelit, nádhernou střelou trefil břevno hostující svatyně, následně se dostal k dorážce ještě Hloušek, ale z obtížné pozice branku netrefil.

Rudí ďáblové byli v té době v tlaku. Vypracovali si několik rohových kopů, ale obrana BVB si dokázala poradit. Ve 12. minutě se po centru Großkreutze dostal ke střele dobře naběhnutý Subotić, ale mířil vysoko nad branku. O šest minut později si vypracovali nadějnou příležitost znovu domácí. Na dlouhý pas Tifferta za obranu si naběhl Iličević, ale Weidenfellera prostřelit nedokázal. Následně se do šance dostal na druhé straně Großkreutz, ale zbytečně volil místo střela nebo přihrávky kličku a o míč přišel.

Ve 22. minutě přišla další velká možnost BVB. Nejprve se do šance dral Lewandowski, následně ještě Großkreutz, potom ještě střílel Götze, ale Sippel míč v klidu chytil. Po půlhodině hry vyběhl mimo pokutové území Sippel, míč ovšem netrefil, naštěstí byl nablízku Jessen a balón odkopl. Hned vzápětí centroval z pravé strany Götze, ale Barrios na míč o chlup nedosáhl. Do konce prvního poločasu se dostal ke střele z velké dálky nejprve Tiffert, následně ještě Sahin, ale ani jeden z nich nedokázal zamířit přesně.

Druhý poločas začal o poznání opatrněji, než ten první. První nadějná příležitost přišla v 53. minutě. Großkreutz posunul za obranu FCK na rozběhnutého Götzeho, jeho střelu ale Sippel bezproblémů kryl. Za dvě minuty viděl žlutou kartu za zbytečný faul na Morávka Subotić, z následné standardní situace ale domácí nic nevytěžili.

Po hodině hry nahradil Hlouška Slaven Rivić a hned vzápětí se mohl zapsat mezi střelce. Iličević přihrál do středu na svého krajana, který se nerozmýšlel a z první vystřelil, trefil ale jen záda Subotiće. V 75. minutě se na trávník podíval Mohamed Zidan, nahradil nepříliš výrazného Lewandowského. O šest minut později se Dortmund ujal vedení. Lukasz Piszczek přistrčil Svenu Benderovi, který střelou na vzdálenější tyč prostřelil do té doby bezchybného Sippela - 0:1. Pro Bendera to byla první branka v letošní sezóně a zároveň jeho první v Bundeslize. Vzápětí vystřídal otřeseného Zidana da Silva.

V 85. minutě ale viděl druhou žlutou kartu za faul na Lakiće Subotić a musel tak předčasně ze hřiště. V té době také proběhlo po jednom střídání na každé straně. Riviće, který na trávníku stejně jako Zidan dlouho nepobyl nahradil Ervin Hoffer. Na druhé straně vystřídal Götzeho Santana. Kaiserslautern se nakonec dočkal zaslouženého vyrovnání v 90. minutě. Po odraženém rohovém kopu Tifferta se k míči dostal Morávek a z první ho napálil nádhernou střelou do pravého horního rohu Weidenfellerovi brány.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - 1. FC Norimberk 1:4

12.02.2011 15:30

Góly: 45. Patrick Funk - 11. Timmy Simons, 28. Julian Schieber, 51. Timothy Chandler, 63. Mehmet Ekici

Stuttgart doma znovu selhal a tentokrát nejen výsledkově, ale hlavně hrou. Norimberk i přes své momentální tabulkové postavení nepřijel do Švábska v roli favorita, zápas ale ovládl naprosto suverénně a po vysokém vítězství 4:1 navýšil svůj náskok na sestupové pozice.

VfB přitom začalo celkem dobře a v úvodu mělo územní převahu, dobře bránící a agresivně hrající hosté ale žádné šance nepřipustili a naopak svou první příležitost hned proměnili. Probíhala jedenáctá minuta, když se míč po Pinolově autovém vhazování dostal až k Simonsovi a jeho střela neomylně zamířila k pravé tyči - 0:1. Domácí mohli odpovědět o tři minuty později, kdy Wolf fauloval Träsche a byl z toho velice nadějný přímý kop, s ním ale velice mrzutým způsobem naložil Hajnal.

Maďarská posila Stuttgartu se revanžovala po necelých dvaceti minutách, když servírovala Pogrebňakovi, ten ale úspěšně zakončit nedokázal. To v norimberském dresu řádí kmenový hráč VfB Schieber a ten o sobě začal dávat vědět. Ve 24. minutě ještě svojí šanci zahodil, čtyři minuty nato ale hlavičkou již zvýšil na 0:2. Wolf či Pinola poté mohli přidat další branku, místo toho se ale v nastavení opřel do míče Funk a bránící Judt tečoval míč mimo dosah svého brankáře Schäfera - 1:2.

Právě domácí obránce, který figuruje ve střeleckých statistikách, musel v přestávce uvolnit místo pro Cacaua, ani ten ale nezabránil studené sprše ze začátku druhého poločasu. V 51. minutě vycvičil Schieber na levé straně hřiště Tasciho a předložil Chandlerovi, který bez větší námahy upravoval již na 1:3.

Po hodině hry mohl naději vykřesat Švábům Pogrebňak, jeho hlavičce ale k úspěchu přece jen něco chybělo. Dvě minuty nato tak bylo hotovo, když se dopředu vydal Wolf a na kraji šestnáctky přihrál Ekicimu, jehož branka na 1:4 již znamenala pro domácí definitivní K.O. Ten samý hráč byl poté blízko pátému gólu, zastavila jej však levá tyč, na druhé straně branková konstrukce zkazila radost Élsonovi. I v samém závěru měli znatelně navrch Frankové, kteří si i přes další neproměněné odvážejí zasloužený triumf.

Více informací k zápasu

FC St. Pauli - Borussia Mönchengladbach 3:1

12.02.2011 15:30

Góly: 37. Max Kruse, 53. Gerald Asamoah, 58. Matthias Lehmann - 9. Igor De Camargo

Mönchengladbach znovu ztratil dobře rozehraný zápas a nadále tak zůstává na posledním místě. Naopak St. Pauli dokázalo porazit dalšího konkurenta v boji o sestup a posunulo se tak do klidnějších vod.

Hostující kouč Michael Frontzeck se musel obejít bez distancovaného Danteho, ve stoperské dvojici tak nastoupily zimní posily Martin Stranzl a Havard Nordtveit. Zraněného Reuse nahradil mladíček Thorben Marx. Začátek zápasu se nesl v duchu počátečního oťukávání, ani jeden z týmů nechtěl udělat chybu. První šance přesto skončila gólem v domácí síti. Psala se 9. minuta, po chybě Volze se míče zmocnil Hanke, přistrčil ho do strany de Camargovi, který se moc dlouho nerozmýšlel a umístěnou střelou prostřelil Kesslera. Potvrdil tak výbornou formu, trefil se totiž v každém z posledních tří zápasů.

Belgický reprezentant byl v hlavní roli i nadále. V 21. minutě byl nejprve ve středu hřiště faulován Lehmannem, jenže de Camargo neudržel nervy na uzdě a protože se snažil oplácet, tak ho sudí Wolfgang Stark poslal předčasně do šatny. Tímto momentem začalo pro Gladbach více, než hodinu trvající početní oslabení. St. Pauli se téměř okamžitě chopilo dirigentské taktovky a snařilo se co nejdříve vstřelit vyrovnávací branku. To se domácím povedlo ve 37. minutě. Po kombinaci Volze s Asamoahem, nacentroval druhý jmenovaný na dobře naběhnutého Kruseho, jehož střela z první skončila v levém horním rohu Heimerothovi brány - 1:1.

O poločasové přestávce provedl hostující trenér jednu změnu. Nevýrazného Marxe nahradil mladíček Patrick Herrmann. Jen osm minut z druhé půle potřebovali domácí k tomu, aby se jim povedlo vstřelit vedoucí branku. Asamoah rozehrál akci, přistrčil Bartelsovi, ten narazil Takyimu, který už mohl střílet, ale rozhodl se ještě přihrát dobře naběhnutému Asamoahovi, jenž už si věděl rady. Jenže netrvalo to ani pět minut a domácí už vedli o dvě branky. Kruse vymyslel výbornou dlouhou přihrávku z poloviny hřiště na rozběhnutého Lehmanna, ten si míč ještě zpracoval a následně překonal umístěnou střelou Heimerotha potřetí.

V té době byl zápas rozhodnutý, domácí se soustředili výhradně na obranu a snažili se vyrážet do rychlých brejků. Možnost navýšit skóre měl nejprve v 81. minutě Kruse, následně ještě střídající Sukuta-Pasu, ale Heimeroth už další míč za svá záda nepustil. St. Pauli si ale i tak připisuje první domácí vítězství nad Mönchengladbachem od roku 1989. Domácí se tak můžou v klidu připravovat na středeční derby s HSV.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - SC Freiburg 1:0

12.02.2011 15:30

Góly: 49. Jefferson Farfán

Schalke se doma proti Freiburgu obdivuhodně nadřelo na výhru, kterou mu nakonec zařídil krátce po změně stran Farfán. Domácí se tak posunuli v tabulce vzhůru, zatímco hosté jsou od pohárových příček opět o kus dál.

Přitom to mohl být Freiburg, kdo by jako první rozvlnil brankovou síť. Mladý krajní bek Schmitz při rozehrávce našel prvního hráče soupeře Caligiuriho, který přihrávkou za obranu posunul do velké šance jednoho z nejlepších ligových střelců Cissého - toho ale na hranici šestnáctky zradil první dotek s míčem a vracející se Höwedes mu s přesností praxe čtyřicet let pracujícího chirurga odebral míč.

Schalke se nenechalo zahanbit a odpovědělo šancí Raúla, po jehož hlavičce z bezprostřední blízkosti uchránil od pohromy svůj tým skvělým zákrokem brankář Baumann. Zástupce zraněné jedničky Pouplina se musela činit i v jedenácté minutě, kdy si Kluge stahovačkou poradil hned se třemi protihráči a míč nasměroval na zadní tyč, kam dokázal Baumann špičkami prstů dosáhnout.

Domácí svého soupeře neustále drželi na jeho polovině, ale šancí měli pramálo. Poslední výraznější byla Huntelaarova hlavička nad ze třinácté minuty. Oba týmy tak šly na poločasové rozhovory za bezbrankového stavu.

Ten se ale změnil pouhé čtyři minuty po nástupu ze šaten. Mladík Mujdža napodobil svého juniorského kolegu Schmitze a u postranní čáry trefil Jurada, ten předal míč Raúlovi, jehož přihrávka našla z druhé vlny nabíhajícího Jeffersona Farfána, který zakončením podél Baumanna poslal Königsblauen do vedení.

Před brankou týmu z Breisgaue zahořelo i o tři minuty později. Mujdža po Farfánově centru odkopl míč jen k Juradovi, jehož střela orazítkovala pravou tyč a odrazila se k Raúlovi, jehož dorážka už branku neohrozila.

Elitní španělský střelec si vše málem vynahradil dvacet minut před koncem. Propadl k němu centr na zadní tyč, jenomže on sám prvně z voleje trefil jen Baumanna a napodruhé mířil vedle. Stav tak zůstal 1:0 pro Magathovce.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - TSG Hoffenheim 4:0

12.02.2011 15:30

Góly: 2. Mario Gómez, 15. Thomas Müller, 63. Arjen Robben, 81. Arjen Robben

Bayern opět předvedl, že před domácími fanoušky je jen těžko k zastavení, což dnes čtyřmi góly ve vlastní síti odnesl Hoffenheim. Domácí kouč van Gaal udělal několik nezbytných úprav v sestavě a ty se mu zlatě vyplatily, mnohé také ovlivnil rychlý gól.

Ihned po výkopu se sice hnali do šestnáctky hosté, jejich útok ale zastavil bývalý spoluhráč Gustavo a místo toho padla velice brzká branka na druhé straně. Už ve druhé minutě prostrčil Müller na křídlo Robbenovi, který servíroval před branku a zde po drobné hostující teči bez potíží zakončoval Gómez - 1:0. Hosté se poté snažili zklidnit hru, jenže zbytečně ztráceli míč a naopak domácí byli doslova k neudržení.

Při pohledu na zelený pažit v Allianz Areně muselo být každému jasné, že druhá branka je jen otázkou času a ten nastal po patnácti minutách. Po katastrofální rozehrávce Vorsaha vybojoval Müller šanci pro Ribéryho, ten tváří v tvář Starkemu ještě neuspěl, míč ale vrátil zpět Müllerovi a ten jej po kličce do středu hřiště uklidil k bližší tyči - 2:0.

TSG 1899 se poté přece jen dostalo do hry a v držení míče mělo dokonce navrch, ani proti nepříliš jisté obraně Bayernu ale dopředu nic nevymyslelo. Zdramatizovat utkání se pak málem podařilo Pranjicóvi, po jeho zkratu ale Salihović mířil mimo Kraftovu svatyni. Na druhé straně se ještě před odchodem do kabin musel vytáhnout Starke, když reflexivně vyrážel Schweinsteigerovo zakončení po chytrém pasu od Robbena.

Po obrátce se hosté dostali dokonce do menšího tlaku, Kraft ale mohl zůstat v klidu. Nebezpečí naopak hrozilo i nadále před hoffenheimskou brankou, třeba když kontr dvou proti jednomu bránícímu hráči táhli Gómez s Müllerem, zakončení druhého jmenovaného ale vytěsnil do zámezí Starke. V 63. minutě byl ale už i on bezmocný, když si to Robben klasicky namířil z levého křídla do středu hřiště a následně střelou do protipohybu zvýšil na 3:0.

Tím však nizozemský šutér ještě neskončil. V 81. minutě na něj přenesl hru Ribéry, Robben dlouho neotálel a levačkou vykouzlil parádní trefu do protějšího růžku hostující branky - 4:0. Vzápětí byl Hoffenheim málem odměněn za své snažení ve druhém poločase, Babelovu šanci ale vychytal Kraft a pohlídal si své první čisté konto v bundesligové kariéře, takže Bayern zvítězil čtyřgólovým rozdílem.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - Hamburger SV 0:1

12.02.2011 15:30

Góly: 33. Mladen Petrić (pen.)

Wolfsburg nastoupil do prvního utkání pod novým koučem Pierre Littbarskim a v jeho trenérské premiéře jej zklamal. O porážce týmu mistra světa z roku 1990 rozhodl z penalty Mladen Petrič.

Oba týmy vstoupily do utkání v obrovském tempu, z čehož pramenily i dvě úvodní šance - nejprve ve třinácté minutě poslal svůj první varovný výstřel Tuncay, na nějž o pět minut později navázal Jansen.

Otěže utkání do svých rukou potom převzali hosté, nicméně ve většině případů mířili vysoko nad nebo příliš vedle. Až do 32. minuty, kdy Kjaer obdržel svou pátou žlutou kartu v sezóně a do zápasu ve Freiburgu tak nezasáhne. Pro dánského stopera bylo zklamání to větší, že sudí Marco Fritz nařídil pokutový kop. K němu si stoupl sám postižený Mladen Petrič a ačkoliv domácí gólman Benaglio vystihl směr jeho rány, chorvatský útočník jediným gólem rozhodl o osudu celého utkání.

Domácí se samozřejmě ihned snažili o odpověď, ale ta nepřicházela. Do nadějných příležitostí se dostal hned třikrát Grafite, ale v každé pohořel.

Podobně se zápas vyvíjel i ve druhém poločase. Dvě nové akvizice Helmes a Tuncay ale v krátkém časovém sledu za sebou dvakrát zahodili své šance. Branku VfL pak ještě jednou ohrozil van Nisterlooy, ale ani on už konečný stav utkání nezměnil.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - Bayer Leverkusen 0:3

12.02.2011 15:30

Góly: 9. Simon Rolfes, 32. Renato Augusto, 84. Hanno Balitsch

Leverkusen s přehledem zvítězil ve Frankfurtu a i nadále tak zůstává na druhém místě. Naopak Eintracht zažívá hodně špatné období, na jaře ještě nevyhrál a zůstává tak ve středu tabulky.

Hostující kouč Jupp Heynckes udělal oproti poslednímu zápasu hned dvě změny v základní sestavě. Ballacka s Kießlingem nahradil Sam s Derdiyokem. Oba týmy začaly utkání aktivně. První možnost přišla po pěti minutách hry. Renato Augusto se prohnal po pravé straně kolem Tzavellase, následně odcentroval před bránu, ale Derdiyok na míč o chlup nedosáhl.

Hned v další minutě si vypracoval hostující celek další příležitost. Tentokrát se prozměnu kolem Tzavellase prohnal Sam, ale následně si míč předkopl a v poklidu ho tak sebral strážce domácí svatyně Nikolov. V 8. minutě už ale hostující hráči slavili. Po faulu Franze na Augusta rozehrával standardní situaci Vidal, míč ještě dobře prodloužil Hyypiä až na zadní tyč, kde se dobře zorientoval Simon Rolfes a v akrobatické pozici poslal svůj tým do vedení - 0:1.

Po čtvrthodině hry přišla další nadějná možnost Leverkusenu. Schwaab se dostal s míčem až před domácí pokutové území, následně ještě udělal kličku Tzavellasovi, ale poté už nedokázal přesně zamířit. Ve 22. minutě se dostali do první vážnější šance i domácí. Gekas se řítil sám na Adlera, ale na poslední chvíli si střelu rozmyslel a rozhodl se pro přihrávku na nabíhajícího Caia, s ním se dobře vrátil Rolfes a získal míč pro sebe.

Ve 32. minutě udeřilo podruhé. Castro vystihl špatnou rozehrávku Junga, posunul Vidalovi, ten přihrál do strany na nabíhajícího Augusta, který se moc nerozmýšlel a umístěnou střelou k pravé tyči překonal Nikolova. Domácí brankář na míč nemohl dosáhnout. Tři minuty před koncem prvního poločasu měl Frankfurt obrovské štěstí. Po standardní situaci Sama z levé strany se k míči dostal hlavičkující Hyypiä a trefil pouze levou tyč domácí svatyně, následně se míč odrazil přímo k Nikolovovi.

O poločasové přestávce se domácí trenér Skibbe rozhodl změnit rozložení sil a poslal do hry Altintopa s Feninem. Místo jim přepustil nevýrazný Caio a chybující Tzavellas. V úvodu druhé půle byli domácí přeceněn aktivnějším týmem, nedorozumění Schwaaba s Reinartzem musel nakonec řešit Adler.

V 53. minutě měli domácí velkou příležitost vstřelit kontaktní gól. Jung dobře nacentroval z pravé strany, míč se nejprve snažil trefit v hodně obtížné pozici Altintop, následně ještě hlavičkoval Gekas, ale Adlera ohrozit nedokázali. O pět minut později už mohlo být definitivně rozhodnuto. Na Vidalův rohový kop si naběhl Hyypiä a dobře hlavičkoval na vzdálenější tyč, Nikolov ale osvědčil výborný reflex a míč vyrazil. Z následného protiútoku odvracel před nabíhajícím Gekasem míč Adler.

Velkou šanci na snížení měli domácí ještě v 80. minutě. Po centru Junga z pravé strany se k hlavičce dostal Meier, ale Adler se překonat nenechal a vytáhl míč alespoň na břevno. Za tři minuty nahradil Derdiyoka Kießling a hned se výrazným způsobem zapsal do dějin zápasu. Balitsch sebral míč, nejprve si narazil s Augustem, poté také s Kießlingem a nakonec přehodil nešťastného Nikolova - 0:3. Následně se ještě dostal ke střele Altintop, ale Adler se zaskočit nenechal a připsal si tak šestou nulu v sezóně.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Borussia Dortmund22164247:1352
2.Bayer Leverkusen22126444:3042
3.Bayern Mnichov22116546:2639
4.Hannover 9622122830:3138
5.1. FSV Mainz 0522121934:2637
6.SC Freiburg22104829:2934
7.Hamburger SV21103830:3033
8.TSG Hoffenheim2288639:3232
9.1. FC Norimberk2295830:3132
10.Schalke 042285927:2629
11.Eintracht Frankfurt22831124:2927
12.FC St. Pauli21741026:3525
13.1. FC Köln22741129:4125
14.Werder Brémy22661028:4424
15.VfL Wolfsburg2258926:3123
16.1. FC Kaiserslautern22651132:3823
17.VfB Stuttgart22541338:4319
18.Borussia Mönchengladbach22441432:5616

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (166)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ještě aby zítra vyhrál Werder a Köln a bude to paráda

Reagovat
jv

Reagovat
Arne

Robbenův druhej gól, to byla lahůdka. Pro Bayern docela škoda, že nehrají už tenhle týden a nezačíná doma, dneska mě fakt přesvědčili, že na postup mají. V tomto složení, kdy je Schweini na svém místě a za Gómezem silná trojka, mohou v AA porazit skutečně každého.

Reagovat
Bayern +

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

Jj, poslední dobou jdou neskutečně nahoru, i když Inter taky, ale věřím Bayernu.

Reagovat
juveforever

Vfb je v peknom prúsere

Reagovat
Darren Fletcher

hanba

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern vyhraje i letos.

Reagovat
smazaný uživatel

Jurgen se směje

Reagovat
Darren Fletcher

mozno pokal

Reagovat
Shevchenko

?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak co by to asi tak mohlo znamenat, když se nacházíme na EuroFotbale, tedy stránce o fotbale, konkrétně pod souhrnem komentářů k sobotním bundesligovým utkáním, v nichž figuroval i zápas Bayernu, nejúspěšnějšího německého klubu, který i přes velký odstup od prvního místa vzhledem k větším zkušenostem s těmito situacemi a kvalitnějšímu kádru než Dortmund stále má šanci na titul?

Reagovat
Arne

Spíš se tě ptá na důvod než na význam...

Reagovat
smazaný uživatel

To jsem taky napsal.

Reagovat
Arne

Tys napsal, že má šanci, což nepochybně má... Ale důvod, proč by měl vyhrát, ne.

Reagovat
smazaný uživatel

"vzhledem k větším zkušenostem s těmito situacemi a kvalitnějšímu kádru než Dortmund"

Reagovat
Arne

"má šanci na titul" stojí v té větě... Mimochodem, kolik zkušeností má Bayern s tím, že na někoho v BL ztrácí třináct a více bodů?

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern má zkušenosti se zvládáním závěrů sezóny, kdy potřeboval podávat heroické výkony, aby měl alespoň tu šanci na titul. Kdy byl naposledy Dortmund v pozici, že vede ligu o tolik bodů? Navíc je to velmi mladý tým, takže se mu mohou rozklepat kolena.

Zkus si tu větu přečíst ještě jednou.

Reagovat
Arne

"...který i přes velký odstup od prvního místa vzhledem k větším zkušenostem s těmito situacemi a kvalitnějšímu kádru než Dortmund stále má šanci na titul." - Ať to čtu zepředu, zezadu nebo zprostředka, tak tam vidím, že má stále šanci na titul a ne, že ho díky těmto atributům vyhraje.

Ty důvody jsou obsáhlý, dejme tomu, až v tomhle posledním příspěvku... Takže ok, dál bych už tu neslovíčkařil.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, teď se dívám, že jsem se špatně vyjádřil, promiň.

Ok, já si po té slátanině na SoL jdu dát Cestu do hlubin študákovy duše.

Reagovat
Arne

Já jsem si dal Krvavý diamant a rozhodně jsem nelitoval.

Reagovat
smazaný uživatel

Kriste pane ten Stuttgart

Reagovat
Jajinek

hmm....z Bayernu jde strach...hlavně že jsou obě křídla zdravá zrovna před naším zápasem...to si mi nelíbí...

Reagovat
JIMMY-PO

Stuttgart

Reagovat
smazaný uživatel

Robben

Reagovat
smazaný uživatel

ten robben vie snad jednu klucku a kazdy mu na ni skoci nebyt tych jeho zdravotnych patalii tak by bol v top 3 o zlatu loptu

Reagovat
smazaný uživatel

Hloušek Morávek základ

Reagovat
slovaňáák

To se očekávalo.

Reagovat
smazaný uživatel

u Hlouška moc ne.

Reagovat
slovaňáák

Ale jo, hraje místo zraněného Kircha.

Reagovat
jv

Přesně tak, ale moc mu to dneska bohužel nešlo, ale až se otrká tak by mohl být platný.

Reagovat
slovaňáák

Byl to teprve druhej zápas, musí si zvyknout. Podle mě bude Adam určitě platným hráčem, má skvělej přístup, je hrozně pracovitej, rychlej i dobře technicky vybavenej, tvrdou levou nohu, pravá není až tak silná. Snad ho nijak nepoznamenalo to dlouhý zranění, ale co sem čelt tak koleno drží, na podzim odehrál asi jen čtyři zápasy, snad se vrátí do bývalé formy. Hlavně si podle mě vybral dobře klub, kde může hrát a výkonostně růst, Lautern naopak získal kvalitního perspektivního mladýho hráče, kterej jim může pomoct a v budoucnu ho třeba dobře zpeněžnit, proto doufám, že na něj uplatněj opci.

Reagovat
jv

Jj, to že šel zrovna do Luternu mě nevadilo, teď ještě aby se udrželi.

Reagovat
slovaňáák

Právě, jak to po podzimu vypadalo relativně na klidnej střed, tak teď to bude pořádná fuška ještě se udržet..

Reagovat
jv

Jj, ale věřím tomu, že to zvládnou.

Reagovat
slovaňáák

Já v to pevně doufám, Lautern do BL patří!

Reagovat
jv

Reagovat
jv

Plus se do základu vrátil Jirka Bílek.

Reagovat
pepindo8

no Arjene ty kluku doufám že ted bude zbytek sezony bez zranění ....

Reagovat
smazaný uživatel

Hloušek zase napravo? Nevím jestli to je zrovna ideální...

Reagovat
smazaný uživatel

I když teď operuje nalevo, tak nevím jak to vlasně mají

Reagovat
jv

Tak začal nalevo, potom byl chvíli napravo, ale končil zase vlevo.

Reagovat
Arne

Já jsem to zapnul na poslední minuty a Iličeviće sem tam viděl na pravý straně... Takže asi tihle dva by se měli v průběhu zápasů prohazovat, co?

Reagovat
jv

Jj, je to tak. Ale dneska to ani jednomu vyloženě nešlo, Hloušek strašně kazil centry a Iličević nebyl tak moc vidět. Dneska to všechno tahal Tiffert, to je neskutečnej hráč, ta jeho střela do břevna, to byla nádhera. Jsem rád, že je právě v Lauternu.

Reagovat
slovaňáák

Reagovat
Arne

Já ho úplně žeru, přitom v Duisburgu mě nějak neoslovoval...

Reagovat
jv

Jj, já ho v Duisburgu taky moc nemusel, ale v Lauternu je to něco jinýho.

Reagovat
smazaný uživatel

mně se moc líbil ve Stuttgartu jako mladej, ale pak nějak zapad do toho Rakouska

Reagovat
REPLIKATOR

Morávek

Reagovat
F.Torres

docela dobrá česká kolonie v tom Kaiserslauternu mohl by někdo(kdo sleduje jejich zápasy) popsat jak jednotlivci hrajou a jak se jim daří/nedaří? Jinak koukám, že zase Morávek dal gól

Reagovat
smazaný uživatel

šimůnek zraněn nehraje. Bílek vypadl dlouhodobě ze základu, ale dnes překvapivě hrál. Morávek patří do základu a hraje dobře dává i docela dost golů. Hloušek tam teprve přišel a zatím odehrál dva zápasy. Jestli si udrží základ se uvidí časem.

Reagovat
F.Torres

dik

Reagovat
smazaný uživatel

Hloušek na základ určitě má. Takový přístup jako je jeho se musí zamlouvat každému trenérovi.

Reagovat
jv

Reagovat
jv

Překvapivě ne, nahradil na DM Petsose, kterej zase zastoupil distancovanýho Dicka, podle mě se to vrátí v příštím kole zase zpátky.

Reagovat
jv

Tak Lautern sleduju docela dost, viděl jsem většinu zápasů. Vezmu to jednotlivě.

Šimůnek přišel jako posila, ale hned na začátku přípravy se zranil, nejdřív to bylo břicho, potom byl ještě na operaci, tuším že s tříslama... Potom když se uzdravil, tak nastoupil v poháru s Bielefeldem, to bylo na konci října, jenže hned na začátku střídal kvůli přitahovači. Mimo byl až do Vánoc a trénovat začal v lednu, jenže v průběhu se mu ty potíže vrátily, zatím ještě není připravenej nastoupit. Zkrátka má pech. Jinak šanci na základ při dobrejch výkonech určitě má.

Bílek odehrál loni komplet skoro všechny zápasy při postupu z 2. BL. Letos taky začal v základu, ale v průběhu listopadu ho nahradil talent zapůjčený z Leverkusenu Thanos Petsos a Bílek se tak vrátil až dneska, i když to je asi jen nakrátko, protože Petsos zastupoval distancovaného Dicka na beku. Má docela velkou konkurenci, na pozici DM je tam ještě de Wit.

Morávek začal na lavičce ale postupem času se probojoval do základu, hlavně v poslední době nehraje špatně a je navíc i gólovej. Spolu s Iličevićem je druhej nejlepší střelec. Ale třeba zrovna dneska nebyl moc vidět, zrovna jsem to napsal a on dal vyrovnávací branku, takže pro FCK je důležitej.

No a Hloušek zatím odehrál jen dva zápasy. Minule v Hoffenheimu střídal v průběhu první půle zraněnýho Kircha, ale zápas jsem neviděl, tak nehodnotím. No a dneska hrál v základu, chvíli nalevo, pak zase napravo, měl tam i jednu šanci, po střele Tifferta do břevna, ale netrefil to. Moc toho nepředvedl, po hodině šel dolů. Ale podle mě půjde postupně nahoru, přecejen dlouho nehrál a navíc si zvyká na nový tým a ligu.

Uf, snad si to přečteš.

Reagovat
F.Torres

jj díky za souhrn tak snad se šimůnek uzdraví a aspon 3češi budou hrát zase v základu, to by byla celkem paráda Jinak je dobře, že se daří Morávkovi, aspon se rozehraje na ME21

Reagovat
jv

Nz.

Reagovat
slovaňáák

Skvěle shrnuto.

Jinak nevíš jestli je ten Petsos s opcí nebo ne?

Reagovat
jv

Je tam na ročním hostování bez opce. Co jsem tak četl, tak Leverkusen s ním počítá, ale protože by teď momentálně nehrál, tak jde hostovat. Tohle má Bayer zmáklý nejlíp v celý BL. Viz. Djakpa, Sukuta-Pasu, Oczipka, Hegeler, právě Petsos, Risse, Kaplan, Petersch to jsou všechno hráči Leverkusenu, ale protože by nehráli, tak jdou hostovat a v létě se vrátí zpátky a porvou se o šanci. Další sezónu se vrátí z dlouhodobejch hostovaček Pamić, Hosogai a Lucas. Völler to má promyšlený dobře.

Reagovat
slovaňáák

Jojo těch hráčů mají všude po hostovačkách dost, v tomhle jsou fakt skvělý. Teď mají kádr našlapanej, zejména zálohu a pro ty hráče momentálně není místo, ale zase si myslím, že né všichni až se vrátí, tak se prosadí. Ale třeba Risse, Hegeler, Oczipka těm celkem věřím, i ten Petsos nevypadá zle. Tihle by mohli nahradit do budoucna odevšivší hráče..

Reagovat
jv

Nejlepší vyhlídky má podle mě Sukuta-Pasu a Kaplan.

Reagovat
slovaňáák

Tak Sukuta-Pasu je z těch všech největší talent, o tom není sporu, mohl/může být i hvězdou Áčka repre, ale přijde mi, jakoby se jeho vývoj teď trochu pozastavil, byli tam i nějaké ty zranění...

Reagovat
jv

Podle mě bude od příští sezóny pomalu nastupovat za Leverkusen.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak si myslím, že gol kola má Morávek a ne Robben

Reagovat
Arne

To zase ne, trefil to rovně a přímo, ale to Robbenovo, to byla jiná kategorie.

Reagovat
smazaný uživatel

Děláš jak kdyby takové goly padaly v každém kole Ale asi máš pravdu, trochu jsem k tomu připočítal i situaci (Robben na 4:0, Morávek v 90.minutě na 1:1)

Reagovat
Arne

Já jsem až teď viděl třetí gól Leverkusenu, to byla paráda. Dvakrát narážečka a pak dloubáček přes ležícího Oku... Asi bych volil tento, i když ty dva další jsou taky vynikající.

Reagovat
jv

Hanno to provedl mistrně. Já bych zatím taky volil asi tenhle. Jinak z Leverkusenu jde docela strach, podle mě jim odchod Helmese jen prospěje a půjde k duhu. Dneska mě to připomínalo ten starej dobrej Leverkusen z minulých let, ale oproti tomu tam byla lepší obrana, chudák Friedrich, ten si asi hned tak nekopne. Reinartz a Hyypiä jsou dobrá dvojka. Ballack to taky má složitý, dneska nešel do hra ani jako střídající, přednost dostal právě Hanno. Navíc znovu podržel Adler, ještě to bude velkej boj...

Reagovat
Arne

Já myslím, že byste to už měli dát... Leverkusen taky časem znovu ztratí a Bayern je venku totálně neschopnej.

Reagovat
jv

Tak doufám, že jo. Snad se to teď nezačne... To by mě hodně mrzelo.

Reagovat
jv

Tak já jsem zatím gól Robbena neviděl, už se teším na sestřihy.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Honza Morávek nám vstává z mrtvých(po tom roce v Schalke) a já mu to přeju doufám,že nespadne Lautern ale snad ne jinak nekoukal na ten zápas dneska někdo? Jak hrál Hloušek?díky

Reagovat
jv

Nehrál nic moc, měl to ale ohromně těžký... Na druhou stranu, kdyby proměnil tu šanci, tak by to mohlo být úplně jinak. Podle mě půjde nahoru.

Reagovat
Sosi

ale on se tam zas vrátí, ne?

Reagovat
jv

Jj, po sezóně se vrací do S04.

Reagovat
smazaný uživatel

No Dortmundu akosi začína dochádzať šťava, tak to bude možno ešte veľmi zaujímavý bundesligový finiš FCB

Reagovat
jv

Proč myslíš? Nemůžeš to soudit podle výsledků, ale výkonů, a ty jsou pořád hodně dobrý.

Reagovat
smazaný uživatel

Samotný výkon je ti k ničemu, pokud začneš ztrácet body.

Reagovat
jv

Jj, to taky, ale pořád věřím tomu, že to dopadne. I když při výsledkách a formě Leverkusenu s Bayernem to bude ještě zajímavý. Uvidíme po evropských pohárech, kde oni hrajou a my ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, vypadnutí BVB z EL bylo velmi prozíravým tahem.

Reagovat
godwood

Reagovat
jv

Tak jsem to nemyslel...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
slovaňáák

To jsou, ale pořád zahazujeme spoustu šancí, které nás pak stojí body..

Reagovat
jv

Právě...

Reagovat
slovaňáák

To, že remizujeme neznamená, že nám dochází šťáva..

Reagovat
smazaný uživatel

Len narážam na to, že už to nie je ten suverénny Dortmund. Každopádne, bude to ešte zaujímavé a to ma teší

Reagovat
smazaný uživatel

Morávek se pěkně zlepšuje! Jen tak dál

Reagovat
didosh

Je čas dát větší prostor Morávkovi v repre!

Reagovat
smazaný uživatel

U21 ho potřebuje víc

Reagovat
jv

Zatím ještě ne.

Reagovat
Sosi

Místo Poláka ideál

Reagovat
smazaný uživatel

Řadový hráč týmu 2 příčky nad sestupem ideál do repre? Kdyby ten tým nějak převyšoval, ale takhle? Ukáže se příští sezonu v Schalke a o to, že nedostane šanci se nebojím (i když, jestli se nechytne tak to všichni budou svádět na zlého Magatha)

Reagovat
jv

Asi tak.

Reagovat
Sosi

Nádhernej gól!

Reagovat
smazaný uživatel

Morávek hraje čím dál líp, hlavně ať mu to vydrží ten gól byl nádhernej... http://www.goalsarena.com/video/germany-bundesliga/12-02-2011-kaiserslautern-borussia-dortmund_en.html

Reagovat
smazaný uživatel

Tak s tím Stuttgartem to začíná být opravdu vážné, dostat od Norimberku doma 4 góly...ale co, chybět v bundeslize moc nebudou.

Reagovat
smazaný uživatel

mě docela jo, je to tradiční klub, mají pěkný stadion, dobré fanoušky

Reagovat
Arne

Přesně... I když tuhle jsem četl nějakej článek, kde nějakej českej fanoušek ty švábský kritizoval.

Reagovat
smazaný uživatel

nooo, když se daří, tak mají solidní kotel. Jediné, co se dá tady veřejně kritizovat je Suttgarter Bierer

Reagovat
Arne

Nevím, jak to probíhalo včera, ale teď jsou taky v solidních sračkách a fanoušci docela dost fandili, i když po neúspěchu to dají hráčům pořádně sežrat... Jinak pivo v Bádensku mají asi špatný všude, co jsem tak slyšel.

Reagovat
smazaný uživatel

akorát, co mě docela mrzí, že jak BvB, tak třeba VfB před zápasem pouští hymnu Liverpoolu a Celticu YNWA. Jako by nemohli nemohli mít nějakou svoji domácí tvorbu a pouští tam tuhle "krádež".

Reagovat
Arne

Naprostý souhlas. Takhle když to zpívají, tak z toho není cítit ta hrdost na klub, ty emoce... Na Schalke vždycky pustí takový prastarý songy kdoví z jaký doby, je to něco o hornících nebo tak, a je to o ničem jiným hned. I když takovej c.core přitom kroutí očima a s Frankiem si z toho dělali prdel, tak je to furt stopro lepší než něco brblat anglicky.

Reagovat
smazaný uživatel

Kvůli tý hymně měli problémy s nějakými muslimy. Nevíš o tom něco bližšího?

Reagovat
Arne

Ono je to bohužel docela rozšířený... HSV forever and ever je sice nádhernej song, ale prostě proč anglicky? Proto jsem moc rád za naše Nur nach Hause, i když ta melodie je taky "ukradená" od Roda Stewarta.

Reagovat
jv

Nedá se než souhlasit no, je to škoda...

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

100. pro Bastiho návrat na DM

Reagovat
Arne

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tomu Poldimu ta páska sakra pomáhá

...a nebýt rozbitého faxu nehrál by ani Novaković, který se teď taky dostal do formy

Reagovat
Arne

Jj, příkladný kapitán, burcuje a celkově to táhne... Druhá branka stejně jako Novakoviće parádní.

Jinak proč myslíš, že by Nova nehrál? Pokud by zůstali u tohodle rozestavení, tak Choupo-Motinga si samotnýho na hrotu moc nedokážu představit.

Reagovat
smazaný uživatel

říkalo se, že má přijít kvůli tomu, aby měl Novaković konkurenci...

Reagovat
smazaný uživatel

a stejně ho nemám rád, fracka namachorvaného

Reagovat
jv

Jj, zapnul v pravou chvíli.

Reagovat
Arne

Wow, tak takhle suverénní výhru jsem nečekal... Nepamatuju, kdy jsem viděl hrát Köln takhle dobře. Možná ještě ve 2. lize a taky proti Mainzu, jak Roda rozhodl o postupu.

Ten boj o záchranu mi letos přijde zajímavější než boj o poháry... Tam jsou první tři jasní, tady je to zamotaný a fakt nevím, kdo se tam nakonec uvrtá.

Reagovat
smazaný uživatel

a už je tam namočen i Wolfsburg

Reagovat
smazaný uživatel

Mohli by si vyměnit pozici se Stuttgartem. A ideálně ještě Gladbach se St. Pauli, ale ti už se z toho asi nevyhrabou

Reagovat
jv

Souhlasím, taky jsem se nestačil divit. Teď to chce ještě výhru Werderu.

Reagovat
smazaný uživatel

už to vypadá, že se ten tým začíná jistě probouzet... Mertesacker - teď mám dobrý dojem i z Marina a Hunta, uvidíme, jestli jim to vydrží po celý zápas

Reagovat
Arne

Tu první čtvrthodinu hrají docela solidně... Lahůdka byla, jak tam Marin kousek za půlkou vykličkoval asi tři hráče a přes čtvrtýho to přehodil spoluhráči.

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Jee to je škoda, že jsem přišel až na konec. No aspoň se po dlouhé době kouknu na Werder

Reagovat
smazaný uživatel

ze by sa Poldie konecne rozstielal

Reagovat
smazaný uživatel

hehe, Peszko žlutá

Reagovat
jv

Jj, začíná mít slušnou statistiku.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokračuje v tradici z Lechu

Reagovat
jv

Reagovat
Arne

Chodí do toho jak blázen, ale je dobrej, takovej dravej. Na křídlech měl Köln problémy, když tam ani Poldi neuměl zahrát, ale teď Peszko - Clemens hrají velmi dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

Peszko je ďábel, maká, běhá ale je to agresor. Dávám tomu tak 3-4 zápasy a buď si nahrabe stopku za žlutý či červenou

Reagovat
smazaný uživatel

Ci pana ide ma roztrhnut.Po minulom kole som slubil že už slovo TItul nespomeniem ale neda mi to teraz . alVo Wolfsburgu ktory sa trapi sme mohli po polčase vyhravat 0-3 a my namiesto toho sme dostali stupidni gol pred koncom..Minule kolo v Koline sme stratili ,od*ebali 3 body,vyhraty zapas sme mali už .a nakonec toto..to jest 5 bodov.Pozrite si teraz tabulku pripočitaje si knej 5 bodov čo sme hlupo stratili a jak by vyzerala tabulka : už teraz by ma DOrtmund naložene.., a to je ešte pred nami 12 zaposov.škoda fakt,o tych 5 bodov sme prišli vlastnou hlupostou..takto by to bolo už len 8 bodov,a to hrame najbližši domaci zapaas z BVB

BAYERN!

Reagovat
smazaný uživatel

a parada Kolin,ešte dneska vyhraju Bremy a krasne kolo :P Ked budu fit Robbery, Schweini bude hrat tam kde patri DM,a nie stred Ottl-Pranjič .a Gomez bude nadalej forme, + Muller hra teraz famozne..Je tu šanca vyradit Inter,v Lige už titul tažko ukopeme,sustredit sa na LM.Len ta obrana ma straši :/ Tymoščuk nie je stoper na tažke zapasy,a tak isto lava strana,aj ked včera hral Gustavo dobre ale,to nas TSG vobec nepreveril..

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.bvb.de/?%9CR%1B%E7%F4%9D Može Dortmund ešte startit takych 15 bodov ?

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Hip hip huraaaa :-), nadherny konec vikendu. Dneska budu opravdu dobre spat, zacinam verit, ze se zachrani (tuk tuk na drevo) :-)

Reagovat
Arne

Gratulace, dneska to bylo moc dobrý.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, hrali fakt uplne jako jiny tym...

Reagovat
jv

Přidávám se.

Reagovat
slovaňáák

Když to nebude na úkor Laternu..

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Silvestre to je děs

Reagovat
jv

S Werderem to nevypadá vůbec dobře, další velikán bude namočenej v sestupových starostech.

Reagovat
Godwinson

Ya Konan

Reagovat
smazaný uživatel

Frontzeck byl vyhozen z Gladbachu spíše jsem od něj čekal, že to po tomto zápase složí sám... teď jsem zvědavej, kdo příjde, žeby Doll, aby zachraňoval druhou Borussii?

Reagovat
smazaný uživatel

...dle mne zasloužená remíza Werderu, vzhledem k letošní úrovni hry Hannoveru je to výsledek, který Werderu může dodat sebevědomí, po gólu se sice výkonost Werderu propadla, ale do 2. poločasu vyběhli hráči už správně nabuzení... Mertesacker se výkonostně už pravděpodobně dal do kupy, Frings se oproti posledním zápasům také nehorázně zlepšil... ke konci zápasu jsem se trochu bál, že to sudímu ujede, nakonec to ale vyřešil asi správně (možná až na Zielera, ale to bylo špatně vidět)

Reagovat
jv

Jj, nakonec zasloužená remíza, oba týmy sice mohli vstřelit vedoucí branku, ale ani jeden tým nebyl výrazně lepší, takže je to spravedlivý.

Reagovat
slovaňáák

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, všechno vyřešil dobře, jen odpustil červenou Konanovi. Ale Zieler zase z toho vápna fakt nevyběhl, ale to bylo na rozhodnutí docela těžký a stejnak z toho nic nebylo...

Reagovat
smazaný uživatel

jj - ale asi to bylo bez karty, což je dobře... pamatuji si, že Wiese skočil k zemi po míči někde mezi rohem velkýho a malýho vápna a vyjel až ven z vápna, jak byl mokrý trávník - a sudí ho ocenil žlutou kartou (LM, proti Chelsea nebo proti Barceloně)

Reagovat
smazaný uživatel

Podolski se konečně rozstřílel

Reagovat
smazaný uživatel

...jinak, jestli se FCK a Wolfsburg neodpoutají od dna tabulky a také nějak významně od sebe, tak se v 33. kole můžem těšít na zápas, ve kterym se Lakić po vzoru Schiebera může "odstřelit" do druhé ligy

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
jv

Konečně jsem zkouknul všechny sestřihy, takže bych to trochu zhodnotil...

Nejdřív bych chtěl napsat, že remízu v Lauternu neberu, jako ztrátu, jak tu někdo píše. Na jednu stranu jsem i rád, Lautern se musí udržet.

K Bayernu... V pravou chvíli se jim vrátili Robbéry a rozstřílel se Gómez, ale záleží na tom, jak dlouho zůstanou zdraví. Góly Robbena parádní, ale přesto bych za gól kola zvolil trefu Balitsche, to byla lahůdka, jak tam vyšachovali celou obranu Eintrachtu, včetně Nikolova.

Potěšil mě i Köln, když bude takhle pokračovat, tak bych se o záchranu nebál... Poldi s Novou to vystřílí, jinak Poldi když začalo téct do bot, tak zabral, to se cení nebo jestli mu tak pomohla ta páska?

Se záchranou by už neměl mít potíže Norimberk, i když jsem ho řadil k adeptům na sestup... Mnou odepisovaný St. Pauli znovu zabodovalo a i bez zraněnýho Ebberse začalo střílet branky, takže už to s tím sestupem nevidím tak jasně. Naopak hodně špatně to vypadá s Gladbachem, de Camargo se nejspíš podepsal pod pořádný problémy... A i když jsem tomu nechtěl věřit, tak to mají hodně nahnutý, stejně tak je na tom VfB, u kterýho by byl ten sestup ještě neuvěřitelnější... No a povážlivě se přibližuje i Werder a Vlci.

Jinak před LM konečně zabralo i S04 a hlavně teda ve druhý půli už se dalo na ten fotbal koukat, což se předtím vždycky říct nedalo...

Už teď se těším na zápas v AA, tam se ukáže.

Reagovat
smazaný uživatel

Gladbach to má spočítaný, rád bych tam viděl i Köln, naopak doufám, že se zmátořej Brémy i se Schaafem a škoda by byla i Stuttgartu, i když to pan Bobič nedělá vůbec dobře, a s lidma jako Harnik se budou těžko zachraňovat.

Reagovat
jv

Tak pořád je do konce ještě 12 kol, takže jistýho ještě není nic, ale mají to jak Gladbach, tak i VfB hodně nahnutý... Werder by měl taky zabrat.

Reagovat
smazaný uživatel

Harnik patří k tomu lepšímu co Stuttgart má naopak chybuje Molinaro, opět doufají ve vzkříšení Elsona, jenže jejich momentálně nejlepší hráč je pravděpodobně zrovna odstřelil do druhé ligy

Reagovat
smazaný uživatel

škoda, že Lehmann dostal žlutou, protože de Camargovi projel třpytkou před nosem a Igor se chytil a tím prohlášením si přátele určitě neudělal

Reagovat
Arne

Lehmann je pěknej hajzl, ještě se takhle vychloubat, jak je vlastně děsně chytrej.

Reagovat
jv

Reagovat
Arne

Já docela začínám věřit, že by se tam mohl utopit Wolfsburg... To bych fakt pořádně oslavil, bez přehánění.

Gladbach je podle mě jasnej, zvlášť když zřejmě přijde Favre. Stuttgart se snad zvedne a skončí tam St. Pauli. To mělo teď trošku lepší los, vždyť někdy v září bylo snad pátý. A kdo půjde do baráže, ten jí taky vyhraje, takže doufám, že do ní z druhý ligy půjde Bochum nebo Augsburg, ne my.

Reagovat
smazaný uživatel

Wolfsburg dolů a Helmes do Kölnu

Reagovat
jv

Nedá se než souhlasit.

Reagovat
smazaný uživatel

Morávek Shalke

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele