Bundesliga - souhrn 33. kola

07.05.2011, 17:27, aktualizováno 07.05.2011, 17:27
Komentáře a souhrny
Nejzajímavějším výsledkem byla v sobotu v Bundeslize jednoznačně kanonáda Bayernu, který rozstřílel St. Pauli 8:1 a rozhodl o jeho sestupu. Leverkusen jen remizoval s Hamburkem a musí ještě hájit druhé místo. Brémy mají po výhře nad mistrem z Dortmundu jistou záchranu. Vyhrál také Gladbach a Köln, naopak padl Wolfsburg...

VfL Wolfsburg - 1. FC Kaiserslautern 1:2

07.05.2011 15:30

Góly: 6. Mario Mandžukić - 25. Srđan Lakić, 44. Martin Amedick

Kaiserslautern naplno zabodoval potřetí v řadě, dnes zvítězil ve Wolfsburgu a zpečetil tím své setrvání v nejvyšší německé soutěži. O něj naopak Vlci budou muset ještě bojovat poté, co konkurentovi podlehli 1:2 a hrozí jim dokonce i přímý sestup.

Wolfsburští potřebovali body mnohem víc než soupeř a na hřišti to bylo znát - domácí tým brzy napadal a hnal se dopředu, za což byl navíc rychle odměněn. V šesté minutě udělali hosté v rozehrávce obrovskou chybu, což dorážkou z bezprostřední blízkosti potrestal Mandžukić - 1:0. Štěstí poté zkoušel dvakrát Diego z přímého kopu, na druhé straně zase Benaglio poslal k zemi Hlouška a mohl být rád, že za to sudí Kircher nenařídil penaltu.

Domácí převaha se postupně vytrácela a v 25. minutě byla definitivně pryč, což zařídil budoucí hráč Wolfsburgu Lakić. Chorvatský kanonýr si našel míč po rohovém kopu a mezi domácími stopery Friedrichem a Kjaerem srovnal na 1:1. Lautern byl najednou nahoře, Tiffert tvořil hru, zahrával standardky a po jedné takové se urodil druhý gól. Kjaer tentokrát nebránil dostatečně těsně Amedicka a ten ve 44. minutě dal pravačkou na 1:2.

Po přestávce se hosté pochopitelně stáhli a hrálo už jen výhradně VfL. Vyrovnáno mohlo být tři minuty po obrátce, hlavičku Mandžukiće ale odvrátil Jessen. Po hodině hry pak měl možnost hned dvakrát zaúřadovat Helmes, jenže v obou případech ideální pozici prováhal a selhal. S postupujícím časem se na wolfsburské kopačky stále častěji vkrádala nervozita, a když se v závěru neurodilo ani z pološancí Koa a Riethera, mohli se hosté radovat.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - SC Freiburg 2:0

07.05.2011 15:30

Góly: 80. Mike Hanke, 82. Marco Reus

Mönchengladbych zásluhou pozdních gólů Hankeho a Reuse přehrál Freiburg a plně taky využil zaváhání svých nejbližších konkurentů. Hříbata tak na barážové pozici vystřídala Frankfurt a zároveň se bodově dotáhla na Vlky, kteří o skóre zaujímají poslední místo zaručující přímou záchranu.

Domácí začali ihned od úvodu velmi aktivně. Neuběhla ani minuta hry a Idrissou trefil z dobré pozice boční síť. To bylo ale na dlouhou dobu všechno. Další možnost přišla v jedenácté minutě a byli to překvapivě hosté. Cissé obešel v pokutovém území Danteho a následně vypálil, ale ter Stegen si s jeho přízemní ranou poradil.

Ve 29. minutě rozehrával standardní situaci ze zajímavé pozice Arango, ale Baumanna výrazněji ohrozit nedokázal. Ve 39. minutě zablokoval Dante nejprve střelu Cissého, následně srazil ránu Makiadiho a potom i napodruhé obral o míč Cissého. Minutu před koncem prvního poločasu mohlo z ničeho nic nečekaně udeřit, Dante nakopl do pokutového území dlouhý míč, Baumann situaci podcenil, ale naštěstí pro něj se balón odrazil od tyče zpátky do hřiště.

Po změně stran měli znovu velkou příležitost hosté, Rosenthal našel Cissého, jenž neváhal a z úhlu vypálil, ale ter Stegen byl pozorný a vyrazil na roh. Po hodině hry rozehrával standardní situaci Reus, ale ani jeden z trojice Idrissou, Stranzl a Dante nedokázal usměrnit míč do branky. V 66. minutě viděl za zákrok na Idrissoua druhou žlutou kartu Toprak a musel tak předčasně odejít do kabin. Za čtyři minuty našel Jantschke v dobré pozici Idrissoua, ale ten mířil vedle. Ten samý hráč se ocitl v dobré příležitosti i o chvíli později, ale ani tentokrát nedokázal zamířit mezi tři tyče.

Za dalších sedm minut využil Hanke chyby Schustera a z hranice pokutového území prostřelil Baumanna - 1:0. O dvě minuty později našel Hanke přesným pasem z vlastní poloviny Reuse, ten s míčem udělal pár kroků a parádní ranou zvýšil na 2:0. Minutu před koncem mohl ještě snížit Cissé, ale parádním volejem trefil břevno a mladičký ter Stegen si tak připsal už třetí čisté konto v řadě.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - Hannover 96 2:1

07.05.2011 15:30

Góly: 58. Tamás Hajnal, 61. Shinji Okazaki - 66. Lars Stindl

Stuttgart přehrál Hannover a navázal tak na své předchozí povedené výsledky, svěřenci Bruna Labbadii si tak připsali již čtvrtou výhru v řadě. 96ky naopak ztratili i tu poslední naději na účast v Lize mistrů.

VfB začalo aktivně, už ve třetí minutě našel Boulahrouz přesným centrem Cacaua, ten ale z dobré pozice nedokázal vůbec trefit branku. Další velká možnost domácích přišla ve čtrnácté minutě, po standardní situaci Kuzmanoviče pálil z 18 metrů Okazaki, ale Zieler se překonat nenechal. Hosté odpověděli stejnou mincí, Pinto ale mířil pěknou střelou nad branku.

Hostující tvůrce hry měl další možnost ve 24. minutě, ale Ulrich si jeho střelu ze standardní situace bezpečně pohlídal. Na další zajímavou příležitost jsme si museli počkat až do 38. minuty a byli u toho opět hosté. Schmiedebach našel Schlaudraffa, ten ale pálil přímo do míst, kde stál Ulrich. O pět minut později vypálil z velké dálky Cacau a jen těsně minul Zielerovu branku. Těsně před odchodem do kabin chybova Haggui, ale překvapený Harnik nedokázal nabídnutou šanci využít.

Po obrátce pálil znovu Pinto, ale Ulrich situaci s přehledem zvládl. V 58. minutě našel Cacau Harnika, ten to chtěl zkusit sám, ale byl blokován, a tak zezadu přiběhl Hajnal a nechytatelnou střelou posílá domácí do vedení - 1:0. O tři minuty později našel aktivní Cacau na středu Okazakiho, ten s míčem udělal pár kroků a střelou k pravé tyči zvyšoval na 2:0.

Neuběhlo ani pět minut a Hannover kontroval, Schlaudraff přihrál Stindlovi, který z hranice pokutového území prostřelil Ulricha a snižoval na 2:1. V 71. minutě měl velkou příležitost zvýšit vedení Boulahrouz, ale ze šesti metrů nedokázal trefit branku. A hosté toho mohli hned vzápětí využít, ale Pinto pálil ze standardní situace těsně vedle a nedokázal tak odvrátit další těsnou porážku svého týmu.

Více informací k zápasu

1. FC Norimberk - TSG Hoffenheim 1:2

07.05.2011 15:30

Góly: 16. Philipp Wollscheid - 40. Roberto Firmino, 87. Gylfi Sigurdsson

Zápas mezi 1. FC Norimberk a TSG 1899 Hoffenheim již nerozhodoval vůbec nic, přesto byl velkou událostí. Po sezóně totiž Norimberk opouští klubová legenda Marek Mintál, který Norimberk jako nováčka soutěže táhl svými góly za záchranou. Tehdy jich za sezónu nastřílel hned 24 a vysloužil si tak přezdívku "das phantom", protože nikdo nevěděl, kdy udeří.

Zápas samotný začal velký tlakem domácích. Již v úvodu trefil po svém průniku po křídle Christian Eigler břevno. Norimberk ale nemusel smutnit dlouho, když už v 16. minutě se ujal vedení. Mehmet Ekici rozehrával volný přímý kop a místo očekávaného centru zvolil přihrávku pod sebe na nikým neatakovaného Philippa Wollscheida, který i s pomocí teče Comppera propasoval míč do brány - 1:0.

Hosté však ničeho nedbali a ještě do konce prvního poločasu snížili a rovněž po standardní situace. Tu zahrával mladíček Gylfi Sigurdsson a poslal míč přesna na hlavu Roberta Firmina - 1:1.

Druhou půli zahrozil z dálky za hosty Ryan Babel, avšak Raphael Schäfer zůstal pozorný a jeho jedovatou střelu vytěsnil na roh. Větší vzrušení přišlo až v 63. minutě, avšak nikoliv před bránami, ale u postraní čáry. Almoga Cohena totiž vystřídal právě Marek Mintál, pro kterého to byl poslední domácí zápas v dresu Norimberka, a fanoušci mu přichystali bouřlivé přivítání.

Netvralo to ani dlouho a Marek Mintál se málem zapsal mezi střelce. Po sklepnutí Juliana Schiebera se opřel do míče svojí levačkou a Tom Starke měl co dělat, aby jeho střelu vyrazil. Ovšem skóre zápasu uzavřeli hosté, když přihrávka Comppera za obranu propadla po obrovské minele Wollscheid až na Sigurdssona a ten v poklidu Schäfera obstřelil - 1:2.

To však domácí nakonec mrzet nemuselo, protože své si tuto sezónu odvedli a dnešní zápas byl hlavně pro diváky a Marka Mintála, který po ovacích ve stoje a skandování tribun opustil hřiště v slzách a naposledy se rozloučil s diváky Norimberka.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - 1. FC Köln 0:2

07.05.2011 15:30

Góly: 24. Adil Chihi, 90. Lukas Podolski (pen.)

I ve svém druhém utkání na lavičce 1. FC Köln slaví Volker Finke tříbodový zisk, který dnes zajistil Kozlům s definitivní platností záchranu. Po gólech Chihiho a Podolského se naopak hodně přítižilo Frankfurtu, který se kolo před koncem propadl na předposlední příčku.

Domácí Eintracht přitom vstoupil do zápasu mnohem aktivněji, jeho ofenzivní akce ale stále narážely na dobře sešikovanou defenzivu hostí. Na pořádnou šanci se tak čekalo až do 17. minuty a paradoxně jí měl Köln, když Chihi předvedl pěknou individuální akci a ztroskotal až na pozorném Fährmannovi. První varování z domácího týmu mezitím vyslal dalekonosnou střelou Caio.

Krátce nato, konkrétně ve 24. minutě, ale přišel pro (skoro) celou Commerzbank-Arenu pořádný šok. Jung lehkovážně ztratil míč, který převzal do své správy Novaković a na pravém okraji malého vápna našel Chihiho, který nikým neobtěžován zabodl nůž do domácích zad - 0:1. Eintracht byl totálně demoralizován, až ho v poslední minutě první půle málem vysvobodil hostující stoper Geromel, který si dal vlastní gól, ten ale nebyl kvůli ofsajdu jednoho z domácích hráčů uznán.

Frankfurtským ovšem chyběla ofenzivní myšlenka a na tom nic nezměnilo ani po změně stran posunutí Caia na ofenzivnější pozici. Na druhé straně mohl v 52. minutě pojistit vedení Novaković, jenže neuspěl ani nadvakrát - poprvé ztroskotal na Fährmannovi a podruhé přestřelil. Domácí neustále šli do většího rizika a nechávali vzadu volné prostory, těch ale nevyužil ani Podolski, jehož parádní pokus šel kousek nad.

Pořádnou příležitost si Eintracht ve druhém dějství ani nevypracoval a jen díky špatné koncovce Kozlů byl stále při životě. Chihi, střídající Sanou a Podolski v posledních pěti minutách odmítli dodat svému mužtvu klid, ve třetí minutě nastavení ale posledně jmenovaného fauloval Fährmann a sám "Prinz Poldi" proměněnou penaltou uzavřel na konečných 0:2. Porýnský tým tak může slavit, zatímco Frankfurt se za týden pokusí v Dortmundu o zázrak.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - Hamburger SV 1:1

07.05.2011 15:30

Góly: 54. Stefan Kießling - 2. Heiko Westermann

V BayAreně se nakonec body dělily a Leverkusen tak musí o druhé místo zaručující přímý postup do Ligy mistrů bojovat až do konce.

Hamburk vstoupil do utkání nejlépe jak mohl, už ve druhé minutě střílel na Adlera z dálky Aogo, domácí brankář balón neudržel, vyrazil ho pouze k Westermannovi, jenž už si věděl rady - 0:1. Domácí byli inkasovanou brankou evidentně zaskočeni. Ve dvanácté minutě chyboval v pokutovém území Hyypiä, ale Rincón nedokázal z dobré pozice zamířit mezi tři tyče.

Postupen času se začala hra vyrovnávat, ale v další velké příležitosti se ocitli znovu hosté. To se psala 29. minuta, Aogo našel pěkným pasem Guerrera, ten si poradil s domácí obranou, ale následně sám před Adlerem vysoko přestřelil. Po půlhodině hry rozehrával Kadlec v rozmezí dvou minut hned dvě standardní situace, ale Rosta se mu výrazněji ohrozit nepodařilo. Ve 36. minutě měl po rohovém kopu Vidala další velkou možnost Kadlec, ale ani tentokrát nedokázal zamířit mezi tři tyče. Pět minut před koncem první půle našel Kadlec Barnettu, ale ani on nedokázal dostat balón do branky.

Po obrátce začali domácí hodně aktivně s cílem co nejdříve srovnat krok. To se jim také v 54. minutě povedlo, Vidal přesným pasem našel Kießlinga, a ten prostřelil Rosta - 1:1. Po hodině hry to zkusil z velké dálky Tesche a povedenou ranou mířil jen těsně vedle Adlerovy branky. O chvíli později si vyměníil míč Kießling s Kadlecem, druhý jmenovaný ale následně nedokázal zamířit mezi tři tyče.

V 76. minutě využil Sam chyby ve středu pole, ale potom nedokázal dalekonosným lobem zamířit do branky. Za pět minut napřáhl Vidal a pěknou střelou trefil tyč hostující branky. Bayer vrhl s přicházejícím koncem všechny síly do útoku, což se mu nakonec mohlo ještě vymstít, ale Pitroipa nedokázal ani nadvakrát vyzrát na Adlera, který tak zajistil svému týmu aspoň bod.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - 1. FSV Mainz 05 1:3

07.05.2011 15:30

Góly: 47. Klaas-Jan Huntelaar - 52. André Schürrle, 82. Lewis Holtby, 85. Nikolče Noveski

Ač v zápase Schalke 04 - 1.FSV Mainz 05 o mnoho nešlo, byl k vidění velmi napínavý duel. Vyhrát mohly oba celky, ale nakonec byli úspěšnější hosté a porazili Schalke 3:1.

První šanci zápasu si vypracovali záhy domácí, když Jurado krásným obloučkem za obranu pobídl Farfána a ten poslal míč pod sebe do vápna na Raúla. Raúl si míč zpracoval a vystřelil, ale jeho rána byla zblokována, přesto se dostal ještě k odraženému míči a opět vypálil, jenže tentokrát vše jistil gólman Wetklo.

Hosté odpověděli rázně a v 11. minutě dokonce vstřelili gól, který však nebyl pro údajný ofsajd uznán. André Schürrle ležérně šajtlí našel za obranou Floriana Hellera, který tváří v tvář Neuerovi nezaváhal. Zaváhali ale jiní, a tak se šlo do kabin za stavu 0:0.

Do druhé půle nasadil Ralf Rangnick uzdraveného Huntelaara, který nahradil překvapivě stopera Metzeldera. Tento tah se brzy vyplatil, když po pouhých dvou minutách pobytu na hřišti Huntelaar zaúřadoval. Farfán zatočil rohový kop přímo na hlavu Höwedese, který jej posunul na hlavu holandského kanonýra a ten zblízka nezaváhal - 1:0.

To bylo ovšem ze strany domácích vše a pak již úřadovali jen hosté. Velký obrat odstartoval Lewis Holtby v 52. minutě, který je v Mainzu na hostování právě ze Schalke. Ve středu pole obelstil hned 4 protihráče a naservíroval nádhernou přihrávku na Schürrleho. Ten si prvním dotykem obhodil Neuera a druhým uklidil míč do prázdné svatyně - 1:1.

Schalke se mohlo opět ujmout vedení, jenže to by střídající Charisteas nesměl po závaru před brankou Mainzu trefit pouze břevno. A tak dle pořekadla nedáš - dostaneš slavili na druhé straně hřiště gól hosté, který nedal nikdo jiný než právě Lewis Holtby. Velký podíl na této brance patří Sami Allaguiovi, který nádhernou křižnou přihrávkou dokonale překvapil obranu Schalke a Holtby i s trochou štěstí prostřelil Neuera mezi nohama - 1:2.

I v poslední brance hostů měl prsty kdo jiný, než Lewis Holtby. Ten si naběhl na pěknou kolmou přihrávku Elkina Sota, poslal míč do vápna pod sebe a kapitán Mainzu Nikolce Noveski definitivně potvrdil výhru svého týmu.

Více informací k zápasu

FC St. Pauli - Bayern Mnichov 1:8

07.05.2011 15:30

Góly: 78. Marcel Eger - 10. Mario Gómez, 32. Daniel van Buyten, 52. Mario Gómez, 54. Arjen Robben, 74. Franck Ribéry, 84. Arjen Robben, 86. Mario Gómez, 88. Franck Ribéry

Bundesliga zná prvního sestupujícího, po prohře s Bayernem se jím stalo St. Pauli, které navíc v posledním domácím utkání sezóny utrpělo obrovský debakl 1:8. I pro vítězné mužstvo toto kolo znamenalo jednu jistotu - srdnatý Hannover již bavorskému celku třetí příčku nevezme.

Vyprodaný Millerntor viděl od prvních minut znatelnou převahu vysoce favorizovaných hostí, z nichž především Robben si dělal, co chtěl. Nejprve pálil těsně vedle, poté na jeho pas jen tak tak nedosáhl Gómez a v desáté minutě už Bayern vedl. Müller poslal míč před branku, kde Thorandt zkoušel malou domů Kesslerovi, jenže jeho úmysl vystihl Gómez a s povděkem skóroval - 0:1. Domácí se poté vzchopili a herně ještě drželi krok, před Buttovu branku se ale pořádně dostat nedokázali.

Po necelé půlhodině Gómez s Müllerem rozebrali soupeřovu defenzivu, prve jmenovaný ale nedokázal přesně zakončit, což se nepovedlo ani o chvíli později Tymoščukovi. Ve 32. minutě ale zahrával Robben rohový kop, na první tyči hlavičkoval van Buyten a i s pomocí teče nešťastného Thorandta zvýšil na poločasových 0:2.

Ještě před přestávkou musel zasahovat Butt proti ráně Daubeho a krátce po ní trefil Lechner spojnici, poté už ale začal znovu úřadovat Bayern a v 52. minutě bylo prakticky rozhodnuto, když Robben našel Gómeze a ten z ostrého úhlu upravil již na 0:3. Navíc dvě minuty nato se Robben přesunul do role střelce, když mu skvělou pozici připravil parádní akcí Müller - 0:4. Nizozemský křídelník měl chvíli nato další příležitost, k druhé dnešní trefě mu ale pár centimetrů chybělo.

Poté si dali Mnichované chvíli oddych a s pátým zásahem přispěchali až v 74. minutě. Další anarchie v domácí obraně nabídla míč Klosemu, jenž předložil dozadu Ribérymu a ten už neměl se zakončením problém - 0:5. O čtyři minuty později se St. Pauli dočkalo alespoň čestné trefy, když se po rohovém kopu uvolnil na přední tyči Eger a parádní hlavičkou snížil na 1:5.

Samý závěr zápasu ale patřil znovu favoritovi a skóre narostlo do obludných rozměrů. V 84. minutě nacentroval zleva Ribéry a Robben se trefil k zadní tyči netradičně hlavou - 1:6. Za dvě minuty rozjel Klose akci na Robbena, který připravil pozici ve středu Gómezovi a ten si pojistil korunu pro krále střelců - 1:7. O další dvě minuty se ještě pěkným padáčkem prosadil Ribéry a uzavřel skóre na 1:8 z pohledu nešťastného St. Pauli.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - Borussia Dortmund 2:0

07.05.2011 15:30

Góly: 6. Mikaël Silvestre, 64. Claudio Pizarro

Werder s přehledem přehrál BVB a připisuje si tak na své konto zasloužené tři body, díky kterým si zároveň definitivně zajištuje bundesligovou příslušnost i pro příští sezónu.

Utkání začalo v poklidném tempu, v první zajímavé příležitosti se ve třetí minutě ocitl Lewandowski, ale místo střely se pouštěl do zbytečných kliček a o míč přišel. O tři minuty později z ničeho nic udeřilo, Silvestre rozehrával rohový kop z levé strany, Weidenfeller vyrazil míč pouze nad sebe, Piszczek následně odhlavičkoval pouze zpátky k Silvestremu, který přízemní střelou propálil všechno, co mu stálo v cestě - 1:0.

Za další čtyři minuty po dalším Silvestreho rohu a zmatku ve vápně pálil jen těsně vedle Fritz. Ve třinácté minutě přišla další povedená akce domácích, Marin si zpracoval Fritzovu přihrávku, otočil se, zbavil se Subotiče a z mírného úhlu napálil přízemní ranou levou tyč hostující svatyně. Ve zbývajícím průběhu prvního dějství se hrálo především ve středu hřiště, hra byla ovlivněna mnoha nepřestnostmi, a tak jsme, až na Marinovu neškodnou střelu žádné další šance neviděli.

I po změně stran začali výrazně lépe domácí, ale paradoxně mohlo v 58. minutě udeřit na druhé straně. Po Piszczekově centru a chybě Mertesackera s Fritzem se do nečekané šance dostal Barrios, ale Wiese svůj tým podržel. Po hodině hry se do velké příležitosti dostal Marin, ale za překonaným Weidenfellerem zachránil na brankové čáře Hummels. V 64. minutě našel Bargfrede parádním obloučkem Pizarra, ten si dobře zpracoval, pohrál si s obranou a parádní ranou do pravého dolního rohu zvyšoval na 2:0.

O dvě minuty později našel Pizarro skvělým pasem za obranou rozběhnutého Marina, ale ten situaci zbytečně uspěchal a mířil vedle. Postupem času se začala hra pozvolně uklidňovat a vyrovnávat. V 81. minutě napřáhl v nadějné pozici Piszczek, ale pálil těsně vedle. V nastaveném čase mohl za hosty ještě snížit Kuba, ale Wiese předvedl další jistý zákrok a po dlouhé době si tak připsal čisté konto.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Borussia Dortmund33226564:2172
2.Bayer Leverkusen33198663:4465
3.Bayern Mnichov33188779:3962
4.Hannover 96331831246:4457
5.1. FSV Mainz 05331741250:3855
6.1. FC Norimberk331381246:4247
7.Hamburger SV331281345:5144
8.SC Freiburg331351541:4944
9.TSG Hoffenheim3311101249:4743
10.1. FC Kaiserslautern331271445:4943
11.VfB Stuttgart331261559:5742
12.Werder Brémy3310111245:5841
13.1. FC Köln331251645:6141
14.Schalke 04331171537:4240
15.VfL Wolfsburg338111440:4735
16.Borussia Mönchengladbach331051847:6435
17.Eintracht Frankfurt33971730:4634
18.FC St. Pauli33852034:6629

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (68)

Přidat komentář
Kily

Mathieu Delpierre by se mohl dát na baseball, jako closer je, koukám, vynikající

Reagovat
smazaný uživatel

už se těšim na příští sezonu!! Bayern!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Hm tak estli Eintracht fakt sestoupí tak už vidím jak Sparta koupí Fenina. Já ho fakt nechci Snad v Signal Iduna parku vyhrajou a HSV pošle Gladbach do 2. ligy.

Reagovat
jv

Tak z těch namočených týmů mají jednoznačně nejhorší formu, takže je to hodně reálný. Doufám, že si z Westfalenstadionu odvezou naloženo a půjdou o patro níž, protože by jim to jen prospělo. A hlavně by to znamenalo aspoň baráž pro Gladbach, což by bylo pro Favreho obrovský zadostiučinění.

Reagovat
Yanek

Takže AC v druhém koši pro LM, díky Bayern

Reagovat
slovaňáák

Lautern super, Gladbach taky perfetkní, snad pošlou Vlky do baráže.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
herbage

Mikaël Silvestre

Reagovat
slovaňáák

Největší tragéd nám dál, no.

Reagovat
jv

Tak dneska byl v podstatě bezchybnej. Nejenže dal vítěznou branku, ale taky tam dvakrát ke konci první půle skvěle odvracel Schmelzerovo centry, takže kdoví jak by to bez něj Werder zvládl? Za dnešek zaslouží jednoznačně , takhle ale měl hrát celou sezónu.

Reagovat
didosh

Kur*a všechny dbešní výsledky jsem uhádl,jen to mělo menší chybu,nevsadil jsem!!!!!!! Kur*a,pi*a,šul*n,j*bat........

Reagovat
Filipow

Didoshi, kurva se neříká..

Reagovat
smazaný uživatel

...ta se pí*á

Reagovat
didosh

Pane Strážný neříká.!

Reagovat
stas87

takze dneska najlepsie vysledky ake vobec mohli byt este ten gladbach posunut o tu jednu priecku vyssie a maximalna spokojnost

Reagovat
Ferguson6

Škoda St. Pauli Ale Silvestre

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska to radši ani nebudu komentovat, protože jsem ovlivněný návalem zlosti z předváděné hry a zasekaného ultranekvalitního streamu

Reagovat
REPLIKATOR

Německá média přinesla zprávu, že Borussia Dortmund v pondělí uspořádá tiskovou konferenci, na které oznámí odchod Nuriho Sahina do Realu Madrid. Turecký záložník byl ústřední postavou letošních úspěchů BVB a jelikož má ve smlouvě zahrnutou klauzuli, že může být vykoupen za 10 milionů eur, pravděpodobně ho ve Vestfálsku neudrží.

Vypadá to že Mordor zase uskuteční skvělý přestup za slušnou částku jako v případě Özila

Reagovat
jv

Tak je to očekávanej vývoj, bohužel no. Ale to, že takhle vykupuje z BL její nejlepší hráče za směšný prachy to mě sere nejvíc a nejhorší na tom je, že si to BL kluby způsobujou sami...

Reagovat
Aldeano

Gomez

Reagovat
smazaný uživatel

Nevíte někdo jak si vedou naši v Kaiserslauternu? Morávek byl střídanej a nedávno ani nebyl v základu, Hloušek taky střídanej a Bílek snad ani nehraje, k zápasům se nedostanu, tak by mě docela zajímali ejich výkony...

Reagovat
smazaný uživatel

Mori nastupuje obvykle v základu, ale v poslední době měl zdravotní potíže a dnes nedohrál také kvůli zranění - střídal jej o půli Adam Němec. Adam Hloušek nastupuje také pravidelně, ale dneska se mu zas až tolik nedařilo, a Bílajz to má z česko-slovenské Lautern kolonie asi nejtěžší, protože na jeho flek def. štíta je tam velká konkurence a trenér dává šanci spíše Petsosovi. Nie mehr zweite Liga :-)

Reagovat
jv

Morávek nastupuje v podstatě od začátku sezóny v základu a patří mezi nejlepší hráče Lauternu. Výrazně se tak podepsal pod tuhle mimořádně vyvedenou sezónu. Jak nehrál, tak měl zranění, který bylo ještě pozůstatkem z repre. Pro něj by bylo nejlepší, kdyby mohl v Lauternu ještě aspoň rok zůstat.

Hloušek hraje od svýho příchodu taky pravidelně a dá se říct, že obstál, i když to někdy není úplně ono. Ale podle mě v Lauternu zůstane.

Bílek hrál v postupový sezóně pravidelně a patřil k nejlepším, letos začal taky v základu, ale postupem času z něj hlavně díky velké konkurenci vypadl, ale svý si na hřišti vždycky odvede, je platnej. Ale na jeho pozici má Kurz prostě lepší hráče.

Jinak Šimůnek je dlouhodobě zraněněj. Ale hlavní je, že všichni pomohli k záchraně.

Reagovat
smazaný uživatel

co ten Sahin? je to pravda?

Reagovat
Aldeano

Taky by mne zajímalo. Ale jinak pro Real za 10 mega skvělá posila

Reagovat
jv

Bohužel je.

Reagovat
smazaný uživatel

BREMY ZABRALY! je videt ze pizzaro je proste tahoun tymu, a ten marin kdyby mel vetsi formu a hral lepe tak tam taky neco prida... !!! ale jsem spokojeny s udrzenim!!!

Reagovat
jv

Marin byl dneska výbornej.

Reagovat
smazaný uživatel

"Ďakujem za nádherné roky v najlepšom klube na svete s najlepšími fanúšikmi na svete. Ďakujem za všetko, milujem vás," skonštatoval pri rozlúčke pred tribúnou Mintál. Fanúšikovia odpovedali zborovým pokrikom: "Legenda, legenda".

Reagovat
Kovi81

Reagovat
herbage

Reagovat
jv

Fantom.

Reagovat
Bayern +

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně,že se vrátil útočný fotbalový bůh Klaas Jan Huntelaar A hned dal branku.To se pozná kvalita.Za rok bude Schalke excelovat

Reagovat
13

na to by se potřebovali zbavit nepotřebných hráčů, kteří do týmu nic nepřinášejí a koupit nějaké kvalitní posily

Reagovat
herbage

Morávek se Schalke pěkně pomstil, ale kam se hrabe dnes na Holtbyho

Reagovat
smazaný uživatel

Pomstil? Za co? To je v tomhle případě docela nevhodně zvolené slovo. Holtby se sice mohl cítit ukřivděný kvůli Magathovi, ale Morávek mohl být rád, že dostal tolik šancí na to jak špatně hrál...

Reagovat
smazaný uživatel

Huraaa, FC Kooooole

Reagovat
JozkokozleJ

Dnes ma vysledok "capkov" - "kozlov" velmi potesil. Hlavne kvoli Gladbachu.

Gut Arbeit

Reagovat
smazaný uživatel

Ja vim, co je cap ;-), pritel je Slovak ;-). Me take potesil, take kvuli Gladbachu, kteremu rovnez preji zachranu :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Koooole?

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, ale udelala jsem preklep, ma to byt Kolle :-), to je v kolsch, kolinskem dialektu :-). Zpivaji to i v te klubove hymne: Mer stonn zo dir FC Kolle.

Reagovat
smazaný uživatel

já si nebyl totiž jistej, co tím básník chtěl říct :)

Reagovat
smazaný uživatel

Ja vim, ono to bez diakritiky, a navic s preklepem, vypada vselijak :-)

Reagovat
Godwinson

Gylfi

Reagovat
smazaný uživatel

Frankfurt dokázal sestoupit. Kdo by to po podzimu řekl

Reagovat
jv

Ještě není všem dnům konec, i když v případě Eintrachtu to dobře nevypadá...

Reagovat
herbage

Tak ne jen Slavie, i ve Frankfurtu fanoušci řádili

Reagovat
herbage

Tak ten sportovní ředitel Eintrachtu frajer, takhle tam jít před fanoušky

Reagovat
Arne

Asi nemyslíš Bruchhagena, to moc frajer neni... Takhle bezostyšně si tam vypalovat hubu, když je tam kouřit zakázaný.

Ten prezident ale jo, takhle tam mezi ně vlítnout.

Reagovat
herbage

Jj, prezident, pak jsem se opravil

Reagovat
smazaný uživatel

Co myslíš pustí jim to BVB ?

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
jv

To se nestane.

Reagovat
smazaný uživatel

co se dělo?

Reagovat
herbage

Nevím, koukal jsem an ARD, ale hráči Frankfurtu pro prohře se běželi sprintem schovat do tunelu, za nimi běželo asi 300 fanoušků a za nima pak těžkooděnci. Pak tam byla menší strkanice, nasadili na ně vodní děla a nakonec to přišel uklidit přímo prezident Eintrachtu

Reagovat
smazaný uživatel

8:1 .MILUJU Bayern tohle umí jen oni

Reagovat
jv

Konečně jsem viděl všechny sestřihy, tak bych to trochu zhodnotil...

Z naší strany to bylo hodně špatný, ale to bylo celkem dopředu jasný, takže to nemá cenu hodnotit. Ze strany Werderu byl výbornej Pizarro, Marin a překvapivě Silvestre , kterej dneska kromě vítězný branky zachránil i při nebezpečných centrech Schmelzera.

Lautern znovu ukázal svou sílu, s přicházejícím koncem sezóny hraje líp a líp, škoda, že už je konec. Lakić zase skvělej, ale zajímalo by mě jestli si uvědomoval, když dával branku, že tím může v podstatě poslat svůj budoucí tým do velkých potíží... Ze strany Vlků byl zase dobrej Mandžukić, kterej se po příchodu Felixe až zázračně rozstřílel a možná z něj roste novej Džeko...

Jinak největší radost mi spolu s Lauternem udělal Gladbach, protože to co ten tým pod Favrem začal předvádět je něco neuvěřitelnýho. Reus zase výbornej a jestli to příští týden nepoděláme tak jako dneska, tak to bude parádní, protože tu baráž by si s tímhle pohlídali. A i když bych Reuse chtěl, tak začínám věřit tomu, že nikam přestupovat nebude, což by asi nakonec bylo nejlepší.

Odchod Nuriho je zdá se zpečetěn, ale bohužel se s tím díky tý klauzuli nedá nic dělat a Real získá dalšího prvotřídního hráče za směšnou sumu... Aspoň že přijde Ilkay a nejspíš i ten Perišić, kterýho jsem sice zpočátku nechtěl, ale nakonec by to mohla být zajímavá posila použitelná na několika postech, takže nakonec by s ním mohla být spokojenost. A ta jeho letošní statistika, ta je úžasná, to se musí nechat.

Reagovat
smazaný uživatel

Vlci se ne a ne vzpamatovat

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.youtube.com/watch?v=AfC-FV9kOJI tady je něco málo, co se dělo včera ve Frankfurtu

Reagovat
smazaný uživatel

NEVI NEKDO CO PRESNE BUDE S ARNAUTOVICEM? odejde?

Reagovat
smazaný uživatel

a GLADBACH si zaslouzi udrzeni v bundeslize,... ten tym je sympaticky! i pres jejich vysoke prohry dokaze zahrat skvele zapasy a potrapit jakykoli jiny tym

Reagovat
smazaný uživatel

parádní víkend ve Stuttgartu, a to co se týká všech akcí ve městě, nejen fotbalu VfB

Reagovat
smazaný uživatel

No, ve Stuttgartu se mi líbil teda jen jejich stadion a pak ta dlouhá třída, co vede k náměstí, jinak město nic moc teda

Reagovat
smazaný uživatel

ono to město má úplně jiný charakter, než města klasický, vypadá to tam, jak kdyby mezi parky postavili vilky a baraky :)) Každopádně tenhle víkend byl na zámeckým náměstí filmový festival, do toho 125 let automobilu v Něměcku, takže v centru vystavený auta všech značek a kvalit, jízda veteránu přes město atd, atd.. takže bylo všude plno lidu, pivo teklo proudem a wursty voněly snad až do Mnichova :) Celkově parádní víkend :)

Reagovat
smazaný uživatel

no, ty jejich wursty nic moc teda, hlavně u stadionu. Pivo jo, to už šlo ale mimo stadion, na stadionu měli odporný

Reagovat
smazaný uživatel

Tak co Augsburg, bude mít na to jak hráčsky, tak finančně na Bundesligu?

Reagovat
smazaný uživatel

dle mne se usadí asi tak jako Freiburg (nebo se pletu a vezmou si to jako výlet po x desítkách let...)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele