semifinále - odvety
04.05.2011 20:45 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

Manchester United po dvou letech ve finále znovu proti Barceloně

Manchester United i v oslabené sestavě potvrdil postup přes Schalke a po dvou letech ve finále Ligy mistrů znovu změří síly s Barcelonou. Red Devils vyhráli 4:1, brankami se o to přičinili Valencia, Gibson a dvakrát se trefil Anderson...

K první nebezpečné střele zápasu se probojoval hostující Jefferson Farfan, ale branku Edwina Van der Sara minul. Následně do z velké dálky zkoušel Gibson, jeden z mnoha hráčů širšího kádru, kteří nastoupili dnes s vědomím veledůležitého víkendového utkání s Chelsea od první minuty.

Hosté se snažili něco si vytvořit, většina jejich šancí byla ovšem zastavena hned v zárodku. V pětadvacáté minutě se dostal k hlavičce z dobré pozice Smalling, na centr od rohového praporku však nedosáhl ideálně a branku netrefil. O minutu později se už domácí radovali z branky, která definitivně rozhodla o postupujícím z této semifinálové dvojice.

Nádhernou kolmici za obranu vyslal Darron Gibson, našel naběhnutého Antonia Valenciu a ten již neměl problém jesličkami překonat Neuera v brance Schalke. Prakticky hned z protiútoku mohl vyrovnat Raúl, jeho hlavička sice měla gólové parametry, Van der Sara ale nepřekonala.

A mohli United jen o pět minut po úvodním gólu svůj náskok navýšit. Jedenatřicátou minutu si bude ještě hodně dlouho přehrávat v hlavě Manuel Neuer. Rafaelův aut sklepl Anderson k Valenciovi, který přiťukl míč Gibsonovi, jehož rána směřující do středu Neuerovy branky se odrazila od ruky německého brankáře do tyče a následně za brankovou čáru.

Dvougólové vedení však domácím Red Devils vydrželo jen čtyři minuty, pak chyboval v rozehrávce Smalling a prudký centr Uchidy se odrazil od Raúla a Evanse k nikým nehlídanému Juradovi, jehož nekompromisní střela skončila v šibenici domácí svatyně. Do prvního dějství se vešly ještě nebezpečné akce Valencii a na druhé straně také Farfana, z těchto mráčků ovšem nezapršelo, a tak se do kabin šlo za vedení Manchesteru United 2:1.

Druhý poločas načal další hezkou střelou aktivní Farfan, dnes by však snad nedal gól, ani kdyby se hrály poločasy tři. V šestapadesáté minutě pohotově vypálil Anderson, tentokrát byl ale Neuer na místě. Stejný hráč se pak dostal ještě do jedné šance, ani v tuto chvíli ale ještě skórovat nedokázal. Chuť si ale spravil v sedmdesáté druhé minutě, kdy se na pravé straně perfektně uvolnil Nani a naservíroval Andersonovi přihrávku do šestnáctky. Brazilský záložník napoprvé ještě vystřelit nedokázal, míč se k němu však vrátil a tvrdá rána na bližší tyč již brankou skončila.

A trvalo to jen další čtyři minuty a demolice Schalke byla dokonána, Valencia našel za obranou Berbatova, ten naservíroval míč před prázdnou branku Andersonovi a bylo to 4:1. Střídající Huntelaar na sebe upozornil deset minut před koncem, to ale tváří v tvář Van der Sarovi selhal. Následně vypustil na nizozemského veterána v brance United ostrou ránu Edu, následná gólová dorážka Huntelaara už byla z ofsajdu.

Manchester United tak i podruhé s přehledem porazil Schalke a postupuje do finále Ligy mistrů, kde si v odvetě za rok 2009 zahraje s Barcelonou. Schalke odvedlo v letošním ročníku nejprestižnější klubové soutěže fantastickou práci a už semifinále je rozhodně nad očekávání, v něm se však jasně ukázalo, že je naprostým maximem. Do boje o trofej tak celkovým skóre 6:1 hladce prošli United.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (711)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele