Názory a komentáře

Můj dům, můj hrad

Jsou jiní než ostatní, jsou poslední záchranou. Když se povede překonat obranu soupeře, zbývá ještě brankář. A pokud stojí mezi tyčemi osobnost typu Manuela Neuera, nemá útočník zdaleka vyhráno. Od začátku aktuální sezóny 2015/2016 je mezi tyčemi Eintrachtu Frankfurt Lukáš Hradecký.

Analýza: PSG přečíslilo střed zálohy Chelsea

V otevřeném, ofenzivním a poměrně vyrovnaném osmifinále Champions League se nakonec z postupu radovali hráči Paříže poté, co se jim díky brankám Rabiota a Ibrahimoviče podařilo stejně jako v domácím prostředí zvítězit 2:1.

V Dortmundu šachovnice, ve Freiburgu závěje. A dobré zprávy pro Hamburk!

Pár postřehů nejen ke šlágru jara se za 25. kolem bundesligy ohlíží komentátor Eurosportu Václav Procházka. Byla z toho nakonec téměř šachová partie. V bitvě dvou nejlépe střílejících týmů soutěže gól nepadl, boj o titul se v Dortmundu nezdramatizoval, ale zároveň Bayern svému jedinému vážnějšímu soupeři nezasadil rozhodující ránu.

Premier League v kostce (29. kolo)

To je úprk! Nejrychlejší Liška v anglické historii se hbitě vyhýbá ranám z Kanónu a nevšímá si ani nebývale urputně dotírajících Kohoutů. Vzájemný střet v severolondýnském derby skončil remízou a Leicester díky výhře ve Watfordu unikl dvěma největším konkurentům o další dva body. Na druhý Tottenham, jenž může hořce litovat ztracené výhry nad Arsenalem, má už pětibodový náskok...

Premier League v kostce (28. kolo)

Zkáza favoritů byla dokonale naplněna. Ani jeden z týmů reálně bojujících o titul ve vloženém kole neuspěl - a pouze Leicester dokázal bodovat. Jeho domácí remíza s WBA, původně považována za ztrátu, tak ve finále znamenala další bod náskoku oproti Tottenhamu, Arsenalu i Manchesteru City. O Ligu mistrů se díky jejich zaváhání částečně zapojuje i Manchester United a West Ham.

Premier League v kostce (27. kolo)

Syndrom neúspěchu sužuje Arsenal dál a dál. Po šťastné výhře nad Leicesterem Kanonýři cítili velkou šanci, jenže prohra s poslepovanou sestavou Manchesteru United je vrátila zpět do pětibodové vzdálenosti od vedoucího Leicesteru. Lišky porazily Norwich, zatímco Tottenham pokračuje ve vítězném tažení díky výhře nad Swansea.

Rekordy - každodenní součást Bundesligy

Peter Stöger, trenér Kolína, byl ve svém 57. utkání Bundesligy na dobré cestě k 13. bezgólovému výsledku. Nestalo se, protože jeho svěřenci neuhlídali Vedada Ibiševiče. Jeho protějšek z páteční předehrávky 23. kola, trenér berlínské Herthy Pál Dardai, je prvním koučem Berlíňanů od září 2009, který si drží v nejvyšší německé lize pozitivní bilanci, tedy má více výher než proher...

Premier League v kostce (26. kolo)

Svátky lásky a fotbalu se střetly v nelítostném souboji. Ať už každý z vás strávil Valentýna jakkoli krásně se svoji lepší polovičkou, ani ten, kdo zůstal o Premier League, nemusel klopit hlavu. Super Sunday splnila očekávání, dvě bitvy o titul doplnilo "vraždění neviňátek" ve Villa Parku. Dobrý fotbal se navíc hrál i v sobotu, gólové hody byly k vidění pro změnu na Stamford Bridge.

Útočením k porážce

Hannoveru ani poctivý výkon plný vůle a bojovnosti na body nestačil. Přestože nastoupil s defenzivní taktikou, nakonec se ukázalo, že příliš útočil. Za 21. kolem Bundesligy se ohlíží komentátor Eurosportu Michal Šíma.

Premier League v kostce (25. kolo)

Budu citovat Garyho Linekera: Je pětadvacáté kolo a my jsme v šoku, že lídr tabulky vyhrál zápas? Leicester City už dávno není jen kometka držící se krátce na nebi, než se zřítí dolů. Teď už na pětibodovém stupínku hrdě trůní na špičce Premier League. Na hřišti Manchesteru City potvrdili Foxes svoji úžasnou formu a zvítězili 3:1.

Kanonýr Claudio V.

Bundesligové 20. kolo otevřel souboj Borussie Mönchengladbach s Werderem Brémy. Zápas měl nakonec jasného vítěze, když se hosté na sever Německa vraceli s potupným výsledkem 1:5. Jediný gól Werderu sice přišel vniveč, přesto jeho historická hodnota je velká. Claudio Pizarro se díky ní v tabulce střelců dotáhl na Ulfa Kirstena. Nejen na góly Claudia Pizarra se zaměřil komentátor Eurosportu Tomáš Petr.

Premier League v kostce (24. kolo)

Mělo se za to, že Liškám brzy dojde dech. Že náročnější los nemůžou zvládnout a začátkem února už budou pod první čtveřicí. Jenže Leicester díky kanonýrovi Vardymu porazil i Liverpool a dál vládne tabulce s tříbodovým náskokem! Arsenal naopak už počtvrté v řadě selhal, potřetí nedal gól a spadl na "své" čtvrté místo až za Tottenham.

Guardiola riskuje, ale do Man City jde proto, že je sám nejlepší

V Premier League bude od léta působit pořádně těžká trenérská váha. Jakmile Manchester City oznámil, že v červnu nahradí Manuela Pellegriniho veleúspěšným Pepem Guardiolou, vyvolalo to mnoho zájmu. Pro Citizens to je skutečně velký úlovek, Guardiolovi však mnozí vyčítají, že si "zase" vybral tu nejsnazší cestu. Jenže to není tak snadné...

Aubameyang dál útočí na Müllera. Červený drak se zlobil! Co by vyřešilo video?

Pocit hořkosti. Zloba. Nemalé pozdvižení. A zase debaty o videu. Na druhé straně radost i z poněkud nečistého vítězství. Dortmundští mohli jásat, série jejich domácích úspěchů a kanonáda Pierra-Emmericka Aubameyanga pokračují. To vše přinesl nakonec pořádně třaskavý duel Dortmundu s Ingolstadtem, nad nímž žlutočerní zvítězili 2:0. Ale byla to pekelná dřina, pomohla k tomu i zjevná chyba rozhodčích a další sporné verdikty.

Chelsea odstřelila Terryho i fanoušky. Nejvíc ale bude krvácet sama

Fanoušci Chelsea si již jistě mysleli, že to nejhorší mají v letošní sezoně za sebou. Katastrofální ligová sezona, konec manažera, který chtěl vybudovat dynastii, nejistá budoucnost. Jenže ta nejtvrdší rána nakonec přišla ve chvíli, kdy už byli všichni v očekávání jedině lepších zítřků.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele