Názory a komentáře

Očima Claudia Ranieriho: Tohle není žádný sen

Anglická Premier League se nezadržitelně blíží ke konci a favoritem na její letošní opanování je stále Leicester City. Svěřenci Claudia Ranieriho i přes dramatickou víkendovou remízu 2:2 s West Hamem zůstávají s přehledem na čele tabulky a právě italský manažer se nedávno pro web The Player’s Tribune rozepsal o strhující pouti svého týmu za nebývalým úspěchem.

Vzpoura slabých a čísla z Mnichova

Třicáté kolo nabídlo vzpouru slabých, když ze šesti nejhorších týmů v tabulce jich hned pět vyhrálo! Ten nejlepší tým - Bayern - ale vyhrál rovněž. Za uplynulým kolem Bundesligy se ohlíží komentátor Eurosportu Michal Šíma.

Na Letné se aplaudovalo vestoje. Sparta si to za evropské tažení zasloužila

Spartě se sice ve včerejší odvetě čtvrtfinále Evropské ligy nepodařil podobný husarský kousek jako Liverpoolu, který zvrátil zdánlivě ztracený zápas s Dortmundem, ale přesto si hráči v rudých dresech vysloužili od fanoušků ve vyprodané Generali Areně významný potlesk. Zasloužili si ho.

Hitzfeld se opřel do Tuchela, Darmstadt se mstil za pivo

Parádní představení ve druhé půli bitvy o Porůří jako by zastínilo zásadní fakt. Dortmund vycouval z boje o německý titul. Za 29. kolem Bundesligy se ohlíží komentátor Eurosportu Václav Procházka.

Premier League v kostce (33. kolo)

Leicester už popáté v řadě zvítězil, ještě k tomu s čistým kontem, a jeho šance na titul jsou zase o něco větší. Sedmibodový náskok na čele nedokázal Tottenham umazat ani přes jasnou výhru nad Manchesterem United. Třetí Arsenal naopak po remíze s West Hamem z boje o první místo definitivně odpadl.

Sýrie se přiblížila MS, o tažení navzdory Asadovi se však nejedná

Sýrie se v úterý 29. března stala jedním z týmů postupujících do další fáze kvalifikace o MS 2018, kam má vstup povolena již pouze kontinentální smetánka, a zároveň si tak s předstihem zajistila místo na příštím Asijském poháru. Takový úspěch se na pohled jeví o to sladší, přihlédneme-li k převládajícímu chaosu v zemi, ale v tomto směru opatrně...

Místo trestu odměna. Paták nemá jet na Euro, ale na dovolenou

Jeden by si řekl, že ten pohár už jednou přetéct musí. Jenže se tak neděje a v české nejvyšší soutěži se s železnou pravidelností dočkáváme obrazů, po kterých zůstává jen ošklivá pachuť. Naposledy úřadování rozhodčích rozlítilo Zlín, který poměrně dlouho sahal po jarní senzaci.

Vykoupený Bičík a letenský inzerát se značkou: hledáme stopery

Na Estadio El Madrigal se včera ještě ani pořádně nezačalo hrát a fanoušci Sparty už měli hlavy v dlaních. Nakonec si do odvety veze pražský tým poměrně nadějný výsledek, který se však bude snažit přetavit v postup v zásadně poslepované sestavě.

Na koho to slovo padne, ten musí jít z kola ven

Po reprezentační pauze otevřela Bundesliga závěrečnou kapitolu sezóny 2015/2016. Boj o setrvání v německé nejvyšší fotbalové soutěži se dostává do dramatické koncovky, kde na chyby už není čas. Na situaci na spodku tabulky se zaměřil komentátor Eurosportu Tomáš Petr...

Premier League v kostce (32. kolo)

Přesně před rokem byl Leicester poslední a na záchranu ztrácel sedm bodů. I dnes je mezi ním a nejdůležitějším protivníkem odstup sedm bodů, Foxes však Premier League kralují a šest kol před koncem zhlíží na druhý Tottenham s výše zmíněným luxusním náskokem. V neděli totiž porazili Southampton 1:0, zatímco Spurs o den dříve ztratili při remíze 1:1 s Liverpoolem.

Conteho čeká v Chelsea velká výzva. A to okamžitě po příjezdu

"Jsem hrdým trenérem národního mužstva mé země a jen tak atraktivní role, jako je manažer Chelsea, mohla následovat," uvedl po podepsání smlouvy na Stamford Bridge Antonio Conte. Atraktivní štací pro něj působení v Chelsea a obecně v Premier League jistě bude, zároveň ale bude také velkou výzvou...

Březnová Premier League v kostce

Už jen dva měsíce a sedm kol zbývá do konce strhující sezóny Premier League. O titul si to pravděpodobně rozdají Leicester s Tottenhamem, které momentálně dělí pětibodový rozestup. O dalších šest bodů zpátky je Arsenal, který má zápas k dobru. Právě tuto honbu za vavříny podrobně rozebereme v tradiční měsíční kostce z Premier League.

Přituhuje, 1. Bundesliga dospěla do cílové rovinky

Do konce bundesligové sezóny zbývá sedm zápasů. Ve hře zůstává 21 bodů. A protože se teď bez naší zamilované ligy budeme muset obejít až do prvního dubna, můžeme ve volném čase spekulovat a tipovat, jak to všechno dopadne.

Premier League v kostce (31. kolo)

Dva nejlepší týmy Anglie svoji cestu k cíli rychle krátí, Leicester i Tottenham mají před sebou už pouze sedm ligových utkání. Situace na čele je pořád stejná, Lišky i Kohouti shodně zvítězili a pětibodový odstup se tak nezměnil. Svěřenci Claudia Ranieriho vyhráli počtvrté z pěti posledních zápasů 1:0 a vidina Garyho Linekera ve spodním prádle v Match of the Day je stále reálnější...

Únorová Premier League v kostce

Boj o titul se dostává do závěrečné čtvrtiny a nyní to už vypadá na pouhé dva účastníky. Arsenal i Man City neustále ztrácejí, zatímco Leicester a Tottenham sbírají body jako na běžícím páse. Právě Kohouti zvládli únor úplně nejlépe, když vyhráli všechna čtyři utkání. V pomyslné měsíční tabulce předstihli vedoucí Leicester, jenž získal devět bodů - o jeden víc než "třetí" Chelsea.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele