EF Podcast #13: Czexit se odkládá

14.12.2018, 21:15
Názory a komentáře
Povedený týden českých týmů v pohárech, dozvuky posledních skupinových zápasů Ligy mistrů i dění v anglické Premier League. Taková jsou témata třináctého podcastu.

Potlesk a klobouček. Slavia i Plzeň završili bezvadný podzim v evropských pohárech, někteří jejich hráči (najmě Patrik Hrošovský a Tomáš Souček) se už nějaký čas zkouší skrz skvělé výkony prokopat ven, tedy do lepší zahraniční soutěže, a český koeficient prožil jeden z těch lepších týdnů.

Nejen detailní zhodnocení všech tří českých zástupců ve skupinách (velmi dobrý dojem zanechal i Radův Jablonec) však třináctý EF Podcast nabízí.

Řeč přijde i na Ligu mistrů, zejména na zápas Liverpool - Neapol, kde fotbalovou veřejnost zaujaly dva hojně diskutované momenty - faul Virgila van Dijka a brankářský moment Allisona proti střele Milika.

Podcast zavíráme anglickou PL - vracíme se k utkání Chelsea se Citizens a poutáme na duel United s hochy z Anfieldu. Má Josého družina sebemenší šanci?

O tom všem a mnohém dalším diskutují uondaní a nemocní Martin Kantor (Counter) a Jan Pikous (Piky). Přejeme příjemný poslech.

1) Úvod (00:20 - 01:41)

2) Slavia (01:41 - 17:27)

3) Plzeň (17:27 - 24:13)

4) Jablonec a hodnocení českého podzimu (24:13 - 30:46)

5) Liverpool a dva diskutované zákroky (30:46 - 41:26)

6) Kdy přijde fotbalový Brexit? (41:26 - 47:43)

7) Překvapení a zklamání skupin (47:43 - 54:20)

8) Preview Liverpool vs. Man Utd (54:20 - 59:10)

9) Review Chelsea vs. Man City (59:10 - 1:09:31)

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (127)

Přidat komentář
Liquid

tak pravý czexit - vystoupení z EU doufám, že přijde do 10ti let

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
jacobT

Reagovat
sosna

Myslíš do tvých 10ti let?

Reagovat
smazaný uživatel

Čím dřív tím líp.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Y.N.W.A

Jantar, který napíše "10ti" by jistě hlasoval pro výstup, protože není schopen domyslet důsledky... Pěkná taškařice se nyní děje ve Spojeném království, chtějí ven, ale neví jak

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
r.mrazik

Tyvoe

Reagovat
lampas

Reagovat
pepinho2

Reagovat
Blasphemer

jj a bude z nás druhé Švýcarsko

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Já také upřednostňuji švýcarský model

Reagovat
Blasphemer

Model upřednostňuju od Míry z Plzně, ale ve Švýcarsku by se určitě taky něco našlo.

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
Swarley

Umí vyrábět hodinky a to ty taky neumis!

Reagovat
Nihilister

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Kepy_FCB
Reagovat
Shevchenko

To se dřív ty rozpadneš

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Liquid

o tom také nepochybuji, žádný pseudostát nevydrží dlouho, po GB půjde Polsko a Maďarsko a my také, a pnutí v EU bude pokračovat

Reagovat
JozkokozleJ

Jasne, Polsko, stat snad s najväcsou podporou EU medzi obyvatelmi.

Reagovat
Liquid

nikde není napsáno, že se vystoupit musí referendem, vládnou tam konzervativci a tato strana Kaczynských byla vždy proti EU

Reagovat
JozkokozleJ

Ale no tak; jednak PiS nie je protieuropska a jednak je mnoho dovodov, preco je tvoj prispevok nezmysel. Podpora Poliakov EU, POL je najväcsi cisty prijemca dotacii, Poliaci pocetne najviac vyuzivaju slobodu pohybu (prace), atd. Tieto temy su vzdy na dlho, ale s Polskom si totalne ustrelil.

Reagovat
Black Jagir

Maďarsko? Před deseti lety bylo na pokraji krachu a teď svoji situaci vylepší odchodem z EU? Ale no tak...

Reagovat
kiwwi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Kucka

Reagovat
papanegra

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
pospec7

Reagovat
meno

lol

Reagovat
Rišty

desetiti,,, kolik to je?

Reagovat
Posledni Kovboj
Reagovat
Rišty

Reagovat
mistr129

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
kiwwi

Reagovat
Zaschrona

Proč jsi vybral zrovna mě?

Reagovat
kiwwi

pretoze ostatni su bud nounejmi alebo dementi

Reagovat
Zaschrona

Tak teda díky.

Reagovat
Euphael

ty jsi chytry kluk, to je patrno uz z tveho twitteru...skoda ze fandis Evertonu akorat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ono ani nic jiného nezbude, pokud se nezmění směr jakým se teď EU vydala. Pokud by zůstala na principu otevřených hranic a volném obchodu, tak by to bylo v pohodě. A ne regulace zbraní a nařizování státům koho mají přijmout. A třešnička na dortu jsou pokusy o Evropskou armádu . Od toho je snad NATO ne? Západní státy v čele s Německem a Francií se snaží udělat z EU jeden velký superstát, něco na způsob USA, ale to je špatně. Pomalu ale jistě chtějí státům sebrat jejich identitu. Ale na to je až moc velký rozdíl mezi jednotlivými členy (jazyk, zvyky, smýšlení obyvatelstva). Britové už si řekli dost a chtějí vystoupit. Mají ale výhodu jejich ekonomiky a moc jim to neuškodí. Ikdyž u nás by ty následky taky tak strašný nebyly, pokud by se pak EU nerozhodla s námi přestat obchodovat atd. Nejlepší by bylo kdyby vystoupila najednou celá V4, potom by se to s vzájemnou pomocí dalo zvládnout bez větších překážek.

Babiš je možná zmrd, ale aspoň on a jeho vláda nejde na ruku všemu co si EU pískne a tak by to mělo být. Nedej bože aby se nějakým způsobem dostali ke vládě Piráti a jim podobní

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Liquid

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Euphael

Reagovat
meno

CzechOut by nás zabil.

Nikdo nikomu identitu nebere. To slyšíš jenom u Okamury, KSČM a podobných dementů.

Britové se poserou až vystoupí, jestli vůbec vystoupí.

Babiš je zmrd, ale podívej se na jeho chování u nás a v EU. U nás si hraje na supermuže, co dokáže všechno, ale při konforntaci s politiky evropského významu šoupe nohama.

Reagovat
Tommy the Gunner

Reagovat
Kostomlat

Reagovat
Tommy the Gunner

Reagovat
remeslnik

Shotku, chci ti jenom říct, že kdybychom buď my sami, nebo i celá V4ka, teď vystoupili z EU, tak bychm byli totálně v pr... Ukaž mi u nás jakýkoliv projekt, od staveb, výstavby či oprav silnic, výstavby nových výrobních provozů, až po kulturu a sport, který by nebyl realizován s pomocí peněz z EU ? Kde bychom my jako stát (-y) získávali finance za výrobky, práci, služby, kdyby nebyl nikdo, kdo by měl zájem (až na vyjímky) od nás cokoliv kupovat, co by sami ( zbytek EU a Světa) neměli v minimálně strejné kvalitě? A to ještě jsem ani nezmínil fakt, že když už je u nás něco na slušné úrovni, s čím bychom mohli vylézt na trh (např. automobilky, pivovary, hutě, ap.), tak to vše je v cizích rukách (- čili aktiva by odcházely, jakože už stejně většina odchází, mimo republiku), anebo jsou v rukách různých našich mafiánů, kteří se s tebou budou určitě o zisk spravedlivě dělit. Za těch skoro třicet let se buď vše, co za něco stálo, prodalo a teď to vydělává do jiných kapes, nebo to bylo koupeno jen proto, aby to bylo udušeno a zlikvidováno jako nežádoucí konkurence. Zůstaly by nám tu jen super a hypermarkety, ve kterých by nám bylo ještě více než dosud, prodáváno to, co už jinde "zvadlo" a jako takové nikdo nechce a pár montoven, dokud by se to něco nenaučili montovat jinde.

A co se týká samotného vystoupení z EU, tak proti by byli v prvé řadě všichni ti naši kmotři a (jimi placení) "naši" politici, kteří by o tom rozhodovali ( eventuální referendum mezi obyvatelstvem o vystoupení by bylo pro námi volené "panstvo" stejně jen poradní, né závazné) a to hlavně proto, že jim všem by vyschl přívod značného množství financí právě z té EU.

Takže žádné ... "dalo by se zvládnout bez větších překážek" !!! My bychom byli až jedni z posledních, co by odcházeli a kdoví, jestli bychom nebyli ti úplně poslední, co by pak zhasli .

Reagovat
kiwwi

Reagovat
Liquid

To mě vždycky baví podobný kecy, jak bychom byli v háji kdyby celá V4 vystoupila, a v 90.letech se tu jako nestavělo nic když jsme nebyli v EU??? Samozřejmě stavělo, EU je špatný byrokratický projekt, dotace jsou zlo.

Reagovat
remeslnik

Je dobře, že jsem tě pobavil. Jasně že EU je projekt k většímu prospěchu hlavně silnějších, něco v podobě Marschalova plánu po válce a že to nebylo v prvé řadě myšleno k tomu, abychom MY se měli stejně dobře, jako ti na Západě. A jasně že v devadesátých letech se stavělo, stejně jako v 80´, 70ˇa dřív. Jenže tehdy bylo všechno NAŠE a bylo to za peníze, které jsme si vydělali, pokud nechceš jít do detailů s bartrovými obchody se SSSR, Kubou nebo třeba Mongolskem !!! Teď nám nepatří NIC !!! Ty vidíš, že se neustále něco buduje, ale za jakou cenu?! Podívej se, jak jsme jako stát zadlužení !! a to si myslíš, že by nám to EU odpustila? Na to, abys mohl něco velkého budovat, musíš mít velké peníze. A kde je jako chceš vzít ?! Nebo si myslíš, že celou naši ekonomiku uživí třeba cizinecký ruch nebo zemědělství, jako Polsko? Jasně že dotace jsou zlo, ale bez nich by se u nás ani nikde nekoplo do země, vždyť to píšu výše, tak nevím, proč to rozporuješ? Tvrdím, že dnes bychom si sami ani neuprdli. Kdyby se i nakrásně podařilo nějakým zázrakem z té smyčky vyklouznout, tak všichni ti bossové a jiní mafiáni by si zbalili všechny zpeněžitelné aktiva ( včetně patentů) a šli by žít jinam.

Reagovat
lampas

Reagovat
technecium

Já nejsem kdoví jak pro Evropskou integraci, ale projekt společné Evropské armády je imho do budoucna naprosto nezbytný, protože sníží závislost Evropy na USA. NATO beru jako přežitek a mělo by od něj být upuštěno. USA mají svoje zájmy a tím, že budou Evropské státy součástí NATO budou pomáhat USA a ne sobě. Nic si nenalhávejme, USA už není nic po Evropě je to jen jejich další konkurent, a kroky Trumpa tomu odpovídají. Evropa jako taková se musí začít chovat odpovídajícně svému ekonomickému vlivu po politické a vojenské stránce, jinak ji USA a především Čína v budoucnosti převálcují.

Reagovat
Kixi Syhimour

jasně, takové naše armáda by proti Rusákům byla neškodná, USA už se jednou to věcí v Evropě nevměšovali a dopadlo to 2. světovou. NATO je naprosto nezbytné, je to pojítko mezi Evropou a USA a je to alespoň nějaká ochrana proti východu. Putin nevkročí do Estonska, které je v NATO, protože by se bál, že by Trump kvůli Estonsku riskoval jadernou válku, Ukrajina v NATu není a jak to dopadlo.

Reagovat
sosna

Reagovat
Kixi Syhimour

Argument?

Reagovat
sosna

Jen mě vždycky pobaví tohle zjednodušené vykreslení dobra (západu) proti zlu (východu). Ale teďka před Vánoci se to hodí, takové pohádkové.

Reagovat
technecium

Do deseti let už nebude platit pravidlo, že USA je nás spojenec. My potřebujeme je, oni nás ne. V tom je jiná situace než před WW1 a 2. Pamatuj na má slova. Evropa potřebuje svoji armádu

Reagovat
pawelFCB

Cesko vstupovalo do jine Unie, nez jaka je dnes... EHS se proste zvrhlo v neomarxistický hnus je nad sily bezneho cloveka. A dnesni novodobi svazaci tomu naramne tleskaji. Stejne tak by tleskali i RVHP za komousu. Od prednich politiku u nas porad slysim, ze by se mela EU reformovat... a jaka reforma to ma byt? Merkel nedavno rikala, ze by clenske staty EU mely Unii predat jeste vice sve suverenity.

Reagovat
meno

Vysvětli mi ten neomarxistivký hnus

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Alan_Shearer

Reagovat
Tommy the Gunner

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

Pral bych si to, ale Cesko si holt vystoupeni dovolit nemuze. Cesko by dopadlo mnohem hure, nez VB po vystoupeni... s podminkami jeste horsimi, nez vyjednala VB. Vzdycky me pobavil, pobavilo... jak nekteri politici u nas pripadne vystoupeni strasne zlehcuji... se divim, ze nedelaji poradce VB, jak uspesne vyjednat dobrou smlouvu s EU.

Reagovat
GarethBaleCZ

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
r.mrazik
Reagovat
bayern987

Reagovat
Busby babes

bozi.

Reagovat
r.mrazik

jj,je to genialni

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jacobT

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud vím, tak lidové hlasování už bylo.

Reagovat
mistr129

Hlasování, který nic neznamenalo

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, jen ukázalo to co občané chtějí. A vlastně znamenalo to, že byl spuštěn brexit.

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
smazaný uživatel

Vzdyt referendum uz bylo, nechapu tu narazku.

Reagovat
fabec1222

Hlasování sice bylo, ale všichni očekávali, že skončí výsledkem "Zůstat v EU", proto se pořád snaží to zvrátit.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Blasphemer

Slavia bezmála 16 minut a Plzeň sotva 7 minut?

Reagovat
Counter

Největší roli hrálo asi to, že Slavia byla aktuálnější, nahrávali jsme to bezprostředně po jejím zápase.

Reagovat
Busby babes

https://www.youtube.com/watch?v=AuJKVBfWfGs

Is Die Hard Christmas movie?? Spoiler alert: Samozrejme ze je.

Reagovat
Whitemedia

Splést si Azpiho se Zappacostou

Reagovat
smazaný uživatel

jaj, to je slušnej fail...

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně,aby přišel NATOxit

Reagovat
drussbarb

Prosím kluky,aby řešili fotbal,ano?

Tam se případná demence ztratí ve fanouškovství

V NATU zůstáváme a chceme zůstat, proboha

Reagovat
meno

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Kostomlat

Reagovat
smazaný uživatel

32:28-35:00 Pikousův monolog a 30x prostě.

Reagovat
Whitemedia

prostě říká pořád

Reagovat
smazaný uživatel

Ale tady jich byl schopný říct pět během pár vteřin.

Reagovat
smazaný uživatel

Jihočech s krásnou češtinou, hlavně že minule drbal Ustyho, že jako moravák neumí mluvit, mongol jeden.

Reagovat
LokoLFC

Reagovat
Eichel

som rád, že nie som jediný komu to pílilo uši.. ja som už ani nevnímal o ćom hovorí len som čakal na proste

Reagovat
smazaný uživatel

Hele ale on David Luiz to finále LM hrál

Reagovat
smazaný uživatel

Trapný nadpis je to tentokrát, nikoliv ty vaše předchozí slovní patlaniny. Dobře jste věděli, jak bude vypadat diskuze. Clickbait.

Reagovat
meno

Za každý prostě panáka!

Reagovat
mayday

Za dvě minuty kaša blato.

Reagovat
Mönchengladbach

Desetkrát za minutu jakoby, prostě, vlastně - nejsem si úplně jist, jestli to už nebylo jakoby prostě vlastně schválně.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím si, nebo mám aspoň takový pocit, že Sarri už bude konečně ten trenér co zůstane delší dobu a přinese do Chelsea takovou vetší stabilitu a něco vybuduje. Po půl roce Sarriho ve funkci zrovna v Chelsea tipovat jak dlouho vydrží je blbost ale... Jsou tady určitý věci co tu fakt nepamatuju, (možná za anchelotiho ale ten mi nepřijde jako tip trenéra co by dokázal zlepšovat hráče a celý tým nějak dlouhodobě, ten byl vždy záruka rychlého uspěchu a nic víc..) Tak třeba jakým stylem se snažíme hrát, vždy tu byl styl aláá Mourinho, Conte který nikdo moc nebavil a hráči si ho taky tak neužívali za to Sarriball to se vedení musí líbit! Pak Sarri je známej že má fakt dobrý vztahy se všema hráčema to takovej Mourinho si to vždycky z někým rozhádal a o Contem ani nemluvím. Další plus pro něj a jak sám už řekl on nemá rád přestupový spekulace a nebude vyčítat při tiskovce vedení že nekoupili hráče co chtěl a že má tým na hovno jako někdo... A bude se snažit pracovat s hráči co má. Právě Maurizo by mel začít budovat novou Chelsea a dohnat City a začít budovat z Chelsea zas Top Evropskej KLub co sám řekl na tiskovce. Myslím že když se mu podáři v tisknout do týmu ten jeho styl fotbalu a bude se vyhrávat tak ho nechá vedení pracovat dlouho i když třeba nevyhraje hned žádnou trofej.. ale kdo ví jak to bude za rok.

Reagovat
Kixi Syhimour

za první část příspěvku

Reagovat
Mastný Chobot

Czexit je chujovina, Czechout je lepšie

Reagovat
Zark

Ti pražáci se nedaj poslouchat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
havrys99

Mňága <3

Reagovat
Frick

Hm, když to tak vidim.....

https://www.eurofotbal.cz/clanky/souteze-na-britskych-ostrovech-30138/?nocount=1#forum

tady jsem založil politickou diskuzi. Myslim si, že by bylo fajn, pokud se diskuze pod fotbalovými články zvrhne v debatu o politice, tak by měla pokračovat jinde.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele