Anglický týden: Koncepce snadno a rychle. Má projekt Sarri v Chelsea šanci?

06.02.2019, 20:31
Názory a komentáře
Novým trenérem Chelsea se stal Maurizio Sarri. Muž, který nikdy nic nevyhrál a na rozvoj svých fotbalových vizí potřebuje v první řadě čas a podmínky, dorazil do klubu, kde se trenéři potkávají ve dveřích a sezona bez získané trofeje se rovná živelné pohromě. Může tohle vůbec fungovat?

Když do Chelsea většinou před sezonou přicházel nový trenér, museli mu v Cobhamu otevřít dveře, jak měl plné ruce trofejí. Londýnský klub si za manažery většinou volil kouče, kteří toho v předchozích angažmá vyhráli dost. Dokonce i André Villas-Boas, asi nejméně hvězdné jméno z této společnosti, přicházel do Chelsea jako čerstvý vítěz Evropské ligy s Portem.

Maurizio Sarri nikoliv. Italský stratég v Neapoli zaujal stylem hry, tím, jak se pod ním zlepšili někteří hráči, jeho tým rozhodně snesl přívlastek charakteristický. A vlastně i úspěšný, když byla po celá léta Neapol největším soupeřem Juventusu na všech frontách.

Nicméně netriumfoval nikde. Nevyhrál ani ligu, ani Coppa Italia, neuspěl ani v žádné z evropských soutěží. Když už měl Juventus na lopatě, vždy přišlo selhání. Do Chelsea, mužstva, kde se sezona bez trofeje považuje za holé neštěstí (a taky za posledních deset let byly takové jenom tři), přišel muž, který nevyhrál nikdy nic.

Fotbal made by Sarri

V jistém pohledu šlo o překvapivou volbu, stejně jako když PSG angažovalo Thomase Tuchela. Do klubu, který by si do znaku mohl napsat slogan "Trofeje až na prvním místě", dorazil kouč, k němuž se nejvíc hodí slovo progresivní. Odlišný od ostatních, charakteristický a přitom tvrdě suverénní ve svém chápání fotbalu. Ví jasně, co chce hrát a s kým to chce hrát. Jak Sarri, tak Tuchel nejsou na první dobrou trenéry, které si vybíráte, když chcete v omezeném časovém úseku ovládnout všechny dostupné poháry. Vyberete si je, chcete-li mužstvu vtisknout charakteristickou herní tvář, jednoznačný rukopis, u kterého si pak každý divák řekne:"Jasně, takhle hraje můj klub."

Něco takového se ale o Chelsea zrovna říct nedá. Za poslední tři roky a tři měsíce se u kormidla vystřídali José Mourinho, Antonio Conte a Maurizio Sarri. Tři muži s absolutně odlišnými pohledy na fotbal, vyznávající jiný herní styl, preferující jiné hráče.

Krásně je to vidět na příkladu Victora Mosese. V titulové sezoně jasný člen základní sestavy, skvělý a užitečný wingbek. Jenže italští trenéři se na lavici vystřídali a z nigerijského hráče se stal Pan nikdo, který si v podstatě nekopl do balonu.

Není to totiž hráč do Sarriho systému. Na rozdíl třeba od Jorginha, což naopak je hráč do Sarriho systému jako dělaný. Lépe řečeno, Jorginho JE Sarriho systém. Italský středopolař je pro bývalého trenéra Neapole něco jako Michael B. Jordan pro Ryana Cooglera. Stěžejní figura, bez kterého si své dílo neumí představit.

Což se samozřejmě ne každému fanouškovi Chelsea líbí. Ono když se kvůli vám musí z oblíbené pozice posouvat všemi milovaný N'Golo Kanté, sympatie zrovna nezískáte. Jorginho navíc nestřílí góly ani si nepřipisuje milion bodů za asistence. Jeho úloha je jiná, pro Sarriho jasně daná. Řada fanoušků v něm ale vidí jen hráče, který přihrává do stran a často ho lze snadno vyřadit ze hry, když proti němu soupeř bude hrát osobku.

Proč proboha najednou potřebujeme registu? Tak se ptá leckterý fanoušek Blues. Problém je ovšem v tom, že žádná diskuse s příznivci na téma, nakolik musí být poslední hráč ve středu pole metronom a dirigent celé hry, a zda by se nestálo za to postavit na tento post jiný typ záložníka, se teď jednoduše nekoná. O Jorginhovi, případně typově podobném hráči na danou pozici, Sarri nepochybuje. Stejně jako o rozestavení. Chtěli byste v Chelsea vidět 4-2-3-1? Máte smůlu. Sarri ze 4-3-3 neuhne, ani kdyby trakaře padly. Že byste rádi viděli Kantého níž, tak, jako dřív hrával ve dvojičce s Drinkwaterem či s Fabregasem, a před nimi ofenzivněji založeného podhrota? Tůdle.

Jak je Sarri o svém stylu přesvědčen, tak je i tvrdohlavý. Nemá plán B, má jen plán A. A když nefunguje, tak znovu plán A. Zda půjde v přípravě Chelsea o plán AAA, to ukáže až čas. Otázkou je, kolik ho milovník cigaret v londýnském týmu dostane.

Celou situaci skvěle vystihl titulek článku jednoho anglického redaktora. Sarriho styl potřebuje čas. Problém ale je, že ho žádá ve špatném klubu. Trefné. Kdybyste totiž vybírali na evropské scéně klub, který má se svými trenéry nejméně trpělivosti, parta z Cobhamu bude rozhodně patřit na absolutní top.

Kdy naposled v Chelsea někdo na trenérské sesli vydržel tři roky? Ano, správně, José Mourinho při svém prvním angažmá. Ne, Chelsea vážně není klub, který by dal manažerovi čas. Vyhrávat se musí hned, jinak jdeš od válu.

A nebo aspoň byla. Možná se to s příchodem Maurizia Sarriho změní. Třeba si s příchodem nového kouče v zasedačce v západním Londýně řekli: "Oukej, je čas změnit strategii. Přišel kouč, který z nás může udělat výborný tým, který bude fotbalem bavit celou Evropu, ale nebude to hned. Potřebuje s tím stylem seznámit současné hráče, přivést si nové, kteří mu do jeho vnímání fotbalu sedí a s těmi, kteří na něj nemají dispozice či buňky, se rozloučit. Nebude to otázka jedné, dvou sezon, potřebuje čas."

Třeba se to stalo. Šlo by přitom o moudrý krok. Ne z hlediska konkrétního výběru Maurizia Sarriho, to už je na vkusu každého, zda mu je počínání tohoto kouče sympatické a zda ho považuje za absolutní špičku. Ale aspoň z toho pohledu, že v Chelsea konečně pochopili, že je nejdřív třeba mít vizi a do ní pak dosazovat lidi. Je ale otázkou, zda něco takového vážně nastalo. A další, jestli tomu fanoušci věří.

Kdo je tady ředitel?

Všichni známe populární Marinu, která si na uvítacích fotografiích podává ruce s novými posilami. Je to však ona, která určuje sportovní směr klubu? Nebo někdo jiný z rady ředitelů? V Chelsea teď nikoho, komu by se říkalo sportovní ředitel, nenajdeme. Je tedy za sportovní stránku klubu a veškeré přestupy zodpovědný pouze Maurizio Sarri? To asi ne. Je to zkrátka nepřehledné a v tom je ten problém.

Základem všeho by měla být myšlenka, jakým stylem chceme hrát. Podle této myšlenky by sportovní ředitel měl vybrat trenéra a společně vybírat hráče. Ideálně tak, aby až trenér z klubu odejde, mohl přijít jiný, který bude moct pokračovat v práci bez toho, že půlku kádru musí vyrazit a nahradit jinými.

Právě tohle je totiž jeden z argumentů, který Sarriho zastánci v nelítostných bitvách proti Sarriho odpůrcům (aka Jorginho fuj, Kanté na DM) zastávají. Má skvělou vizi, ale nemá na ni hráče! To ale také není úplně fér argument. Současná Chelsea možná není tou, kde váleli Lampard a Ashley Cole, stále jde ale o mužstvo (jasně, bez božského magora Diega), které předloni vyhrálo suverénně titul a loni i přes velké Conteho spory s kádrem i vedením klubu dokráčelo k prestižnímu FA Cupu. Nejde o partu troglodytů, které musíte učit fotbal.

To musí chápat i Sarri. Řešením je pracovat s těmi, které má k dispozici teď, ne přestěhovat do Londýna půl Neapole. Tenhle tým, navíc když už v útoku není bolestínek Morata, určitě má na to hrát pěkný fotbal a být konkurenceschopný. A získávat trofeje.

Protože, přiznejme si, Chelsea bez trofejí, to nejde dohromady. A následující měsíce, možná už týdny, všechno ukážou. Může to být sezona par excellence, pokud ale Chelsea prohraje finále Ligového poháru proti Citizens a vypadne z FA Cupu, k tomu skončí v lize mimo top 4 a navíc neuspěje v Evropské lize, bude to sezona velice bídná. A Sarriho pozice bude najednou o poznání složitější.

Je přitom otázkou, jak moc velkou důvěru od vedení má. Zda se skutečně Chelsea rozhodla překopat svou koncepci, která dosud zněla "Žádnou koncepci nemáme", a nebo se nic nezměnilo a Sarri bude za rok opouštět Stamford Bridge stejně jako jeho předchůdci. Ono upřímně, odhadnout myšlenkové pochody představitelů klubu, kteří postupně odmítnou nabídky ve výši 60, 70 a 80 milionů eur za Williana, vážně není zrovna jednoduché.

Autor: Jan Pikous

Komentáře (294)

Přidat komentář
Kincl

Nantes chce prachy od Cardiffu prý :D

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mastný Chobot

však to je logické

Reagovat
Blasphemer

No a? To spíš Cardiff jsou pěkný mrdky, pokud to nechtějí zaplatit.

Reagovat
db18

Reagovat
redyyz

oni to zaplatit chcu...aj to tak prezentuju, najpr si o tom nieco zisti a potom tu tresni blbost

Reagovat
Spalovač šancí

Reagovat
smazaný uživatel

A co ti hovorila Joanna? Aj ti otrcila bulu???

Reagovat
EXoRcIsT

tie prachy by mali dat Salovej rodine

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Cobra

Reagovat
smazaný uživatel

To sú prachy za obchodnú transakciu. Nantes predali hráča Cardiffu.

Rodina dostane zrejme prachy zo životnej poistky. Predpokladám, že Emiliano niečo také mal.

Reagovat
Busby babes

nehlede na to, ze urcite bude nejaka pozustalost.

Reagovat
SpartaOvenka

to tělo no..

Reagovat
Hany45

scvrklý z vody...no to je pozůstalost

Reagovat
Neutron

nebyvaju mrtvoly z vody nafuknute skor?

Reagovat
Hany45

ale tak asi taky omlouvám se

Reagovat
Neutron

Reagovat
mistr129

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Whitemedia

a co Salův pes, tomu taky dát nějakou část z té sumy..

Reagovat
Azazelo RD

Snad se najdou alespoň kosti.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
nani92

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Josifek

Jeho psovi

Reagovat
smazaný uživatel

A neslo by to udelat ze strany Nantes tak, ze poslou mrtvolu a reknou ze Sala dorazil? Tim by odpadlo to, ze Sala nikde...

Reagovat
tunkic

Reagovat
smazaný uživatel

úplně právem......Nantes nemohou za to, že je mrtvý. Pokud už bylo vše kompletně dojednáno tak ať zaplatí. Moralisti budou mít kecy, ale oni by taky chtěli svoje peníze

Reagovat
Zark

Reagovat
Walter_Sobchak

Taktiež Cardiff chce svojeho najdrahšieho hráča ale bohužial ho už nedostane. To sa bude ešte určite riešiť cez súdy.

Reagovat
smazaný uživatel

Obvinil bych Salu, že se nedostavil k líčení

Reagovat
Baronne

HAHAHAHAHAHA, hrozně vtipný tyvole

Reagovat
smazaný uživatel

Ak bol v čase letu oficiálne hráčom Cardiffu, tak na tom súde dlho nepobudnú.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale stejně je to v prdeli. Cardiff se odhodlá a koupí nejdražší posilu, která mu dorazí v rakvi

Reagovat
Walter_Sobchak

aj taký je život

Reagovat
smazaný uživatel

Život nie je fér, alebo chudobnému aj z hrnca vykypí.

Reagovat
Busby babes

nebude. UEFA ten prestup zaregistrovala, platbu tusim v tuhle chvili blokuji do vysetreni, co se stalo. Ale tou registraci se ten prestup stal. Cardiff bude moct vymahat penize po pojistovne nebo po vinikovi nehody/pozustalych po Salovi, pokud by tim letem nejak porusil smlouvu.

Reagovat
icemike

Tak ať si ho najdou...

Reagovat
pingla

když si objednáš balíček u Pošty a ona ti ho nedodá, zaplatíš za něj?

Reagovat
Ferguson6

Ale v tomto prípade pošta balíček dodala. Akurát sa balíček ešte vrátil rozlúčiť sa s odosielateľom a keď sa k tebe vracal, spadol do mora. Ale v čase, keď sa vracal k odosielateľovi si ho už dostal a bol tvoj.

Reagovat
pingla

Reagovat
Marv

Tak teď jen jestli se nedal do 14 dnů vrátit bez udání důvodu..

Reagovat
smazaný uživatel

Copak ty si objednáváš balíček u pošty? Objednáváš si ho přece u prodávajícího, pošta je pouze zprostředkovatel distribuce.

Reagovat
Ferguson6

možno si objednal obálky

Reagovat
Stannis Baratheon

Tak pokud měl podepsáno už, tak je to zcela logické a není na tom nic vtipného.

Reagovat
r.mrazik

No...kdyz to vezmes z urcite strany,tak kdyby ho cardiff nekoupil,tak ma nantes porad sveho hrace (a navic by zil)...

Je logicke ze chteji penize

Reagovat
eibe

Hráč podepsal v Cardiffu, Nantes tedy přišlo vinou Cardiffu o útočníka, že jim tam letěl podepsat smlouvu a podepsal. Nantes žádá právem prachy.

Reagovat
SunFells

To je dobře v pytli situace, pro oba kluby je to dost neopomenutelná částka a je u obou logické, že v tom nechtějí být tratní, tak stejně budou za parchanty.

Reagovat
smazaný uživatel

Veľmi trefné.

Ja osobne neverím, že si v klube dali hlavy dokopy a určili si jasnú víziu. Sarriho po neúspešnej sezóne vyhodia a príde ďalší pokusny králik.

Reagovat
Whitemedia

Nemá.

Reagovat
Kovi81

Reagovat
Zaschrona

Článek zajímavý, ale kde je preview?

Reagovat
Cobra

Reagovat
Usty

Se nedělá článek k jednomu zápasu, kemo, musíš přímo rozklilnout ten mač, tak prevko je.

Reagovat
Zaschrona

Pod ty v případě PL skoro nikdo nekomentuje, takže bude lepší zůstat tady.

Reagovat
Whitemedia

dnes doufám fandíš City

Reagovat
Zaschrona

Fandím výhře, ale prohra mě moc mrzet nebude, pokud zvlášť bude po lepším výkonu.

Reagovat
Kixi Syhimour

To byla zbytečná cenzura

Reagovat
ADM

Odhadnout myšlenkové pochody představitelů klubu, kteří postupně odmítnou nabídky ve výši 60, 70 a 80 milionů eur za Williana, vážně není zrovna jednoduché.

To platí aj opačne, ak tie ponuky fakt padli

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
Marv

Když dá někdo 100 za Coutinha, pak existuje velká šance, že to dá i za Wiliana

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
C-M@ster

Soccerstreams_pl zabanovany

Reagovat
m.sali

I know kde teď shánět streamy? já už se koukal jenom tam...

Reagovat
Cobra

Přesunuli to na discord.

https://discord.gg/Kx5zU8

Reagovat
C-M@ster

Nesnáším discord

Dík

Reagovat
Zark

je v tom nějaká žena?

Reagovat
C-M@ster

Ne

Reagovat
Zark

peníze?

Reagovat
C-M@ster

Jj, i zadarmo je drahej

Reagovat
Zark

Reagovat
Teoretik

dík

Reagovat
smazaný uživatel

Kde můžu vzít pozvánku? Odkaz už nefunguje/vypršel.

Reagovat
Teoretik

sry, netuším

Reagovat
icemike

Na furt?

Reagovat
C-M@ster

Tak asi jo. Asi tam zkrátka nebudou tolerovat odkazy na streamy a bude se to dávat na discord.

Reagovat
Busby babes

jj, vysvetlovali to tam, ze si na ne PL nebo dalsi ligy doslaply.

Reagovat
icemike

Reagovat
Zark

Chválím článek hh

Reagovat
smazaný uživatel

Před sezónou nas mnozi tipovala tak na 8 misto, po skvelem startu jsme videli titul, takze je to jak nad ocekavani, tak trochu zklamani

Reagovat
TheTopFootbaler

Kdo vás tipoval na osmé místo?

Reagovat
smazaný uživatel

Nejsem si jistej, ale v nejakem clanku pred sezonou jsem to cetl v komentarich a ne jednou

Reagovat
TheTopFootbaler

To mohly být možná tak vtipy, ale každý soudný věděl, že TOP 4 je pro vás nutnost.

Reagovat
Zaschrona

Pickford při rohu úplně mimo. Kdyby Laporte trefil hlavou bránu, tak už zas po standardce tečem...

Reagovat
smazaný uživatel

Jedem city dejte jim bůra

Reagovat
nani92

Sarri nie je projekt, je to ľudská bytosť

Reagovat
Zark

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SunFells

Reagovat
ACSMan

Přesně tak někde tam v něm také tluče Jorginho.

Reagovat
Kincl

JEdeme City at se dotáhnete na ty červený bastardy

Reagovat
Whitemedia

(y)

Reagovat
nani92

Reagovat
Liquid

Reagovat
Glonden2

Reagovat
icemike

Reagovat
icka

Reagovat
Side

Kde teď hledáte streamy když zabanovali soccer streams na redditu?

Reagovat
Side

sorry, už to vidím nahoře

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě poměrně slušná varianta na ronaldo7.net.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem rád, že do Chelsea přišel konečně trenér co chce hrát pohledný a utočný fotbal. Po všech těch autobusových trenérech aka Mourinho a Conte to je skvělá změna Sice se pod COntem a MOurinhem vyhrávaly trofeje ale fotbal to byl kolikrát nekoukatelný.. Aby proti Chelsea udělal Manchester City rekord v počtu přihrávek na zápas jako vloni po tom jsem myslel že už se na zápas Cheslea nepodívám. Ale na to že Sarri přišel až na poslední chvíli v létě, nevěděl jestli zůstane Hazard co s Courtoisem atd.. Tak si myslím že na to jak je ten jeho styl specifický začal ho tomu týmu rychle vštěpovat pod kopačky. Bohužel doplatil na to že Chelsea do utoku koupila fotbalistu co byl přecitlivělejší než 12 ti letá školačka ( Za mě Morata nikde neukázal že může být světový utočník číslo jedno ve velkoklubu..Proto nechápu jak mohl hrát za tolik vekoklubů a ted jít ještě do atletika..) Pak tu je Willian co za 5 let na křídle dokazal dát 25 golu cca takže za mě dá rozum že se ted dostáva do problemu kvuli špatnému utoku Hazard to sám neutáhne.. Proto doufám, že vedení Cheslea to vidí a dá konečně trenerovi čas a prostředky! Klopp v první sezoně skončil v pulce tabulky a guardiola na tom taky nebyl dobře viz výprask od Evrtonu 4-0 atd.. Věrím že to je trenér co dokáže vyhrávat trofeje bohužel v Neapoli neměl takové prostředky aby dokázal zastavit rozjetý Juventus v Chelsea to má.. jen musí to vedení trochu ho podpořit nic víc..

Reagovat
Zaschrona

Owny měl pravdu. Hrát s Walcottem je jak hrát v deseti.

Reagovat
Cobra

On je dnes úplně k hovnu. Já levačkou bych dokázal dát lepší centr, než on.

Reagovat
Zaschrona

Nejvíc mě štve tím, jak tomu očividně nedává maximum směrem dozadu. Rozdíl v tom mezi ním a Bernardem je veliký...

Reagovat
smazaný uživatel

tipujem ze v lete cina/amerika. nerozumiem wengerovi ze ho nechaval u nas tak dlho

Reagovat
mayday

Já jsem říkal kamarádům, co fandí Arsenalu, už před x lety - to není fotbalista, to je sprinter. Ten patří na tartan, a ne na hřiště.

Reagovat
SunFells

Skvělá historka

Reagovat
Hokaido

Pro mě je teda strašnej šok, jakej traged to ve skutečnosti je. Vždycky jsem se ho trochu zastával, ale byl jsem úplně vedle.

Reagovat
SunFells

Celou kariéra hrál v Arsenalu. Na tento tlak, který na hráče vyvíjí Zaschrona, nemohl být připraven.

Reagovat
Svatej

Yay, tebe jsem tu nevidel pekne dlouho

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
icemike

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
kvasha16

Reagovat
blade115

Ty jo, přemýšlím, jestli jsem někdy něco takového řekl... Ale takhle zbytečný, nicneříkající článek, notabene napsaný tak nesnesitelně otravným stylem, to jsem už teda dlouho nečetl. Člověk se vlastně dozví, že Sarri se do Chelsea moc nehodí, že je paličatý ve svých postupech, že Chelsea často mění trenéry, že na ně klade okamžité nároky co do úspěchů, že nemá sportovního ředitele ... a nic. Vlastně jen několikrát zopakované všem dobře známé fakty.

Já třeba jako Sarriho odpůrce (aka Kanté na jiné pozice mě zajímá asi až jako poslední, kdyby náhodou...) bych si radši přečetl nějakou podpůrnou analýzu z taktického hlediska. Třeba co už se Sarrimu za ten půlrok povedlo v tom kádru zavést. Nebo nějaké problémy, které je potřeba vyřešit, aby to začalo fungovat. Prostě cokoliv, na co se dá nějak argumentovat...

K celé problematice Sarriho v Chelsea mám už asi jen toto - dejme tomu, že se to všechno přes nekonečnou dřinu podaří a Sarriho systém bude fungovat. Co pak? Bude tady styl, který je brutálně neflexibilní, který odmítá pragmatismus ve vypjatých zápasech a jehož modifikaci hraje Guardioal v PL už třetím rokem a kluby se proti tomu postupně začínají učit hrát. Podle mě to konverguje ke stavu, kdy Sarri udělá pět zápasů to samé, ani jednou to nevyjde a on půjde do kšá. A celá ta námaha zase k ničemu. V PL je víc než kde jinde potřeba někdo, kdo umí pružně reagovat, pokud chce mít dlouhodobý úspěch. Sarri tohle nemá a asi ani nebude mít, pokud nepopře sám sebe a to, co ho proslavilo... Nemám z toho dobrý pocit, ani kdyby ten jeho zázrak měl konečně začít fungovat...

Reagovat
Zark

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli u clanku v rubrice Nazory a komentare cekas ze se 'neco dozvis' tak je chyba u tebe

Reagovat
Zark

Reagovat
blade115

To víš že jo. Názory a komentáře, ale přitom tu žádný názor prezentován není. Je přitom naprosto legitimní očekávat, že se v každém článku dozvíš něco nového, ať už jde o fakt nebo pohled na věc. Ale strohé opakování již známých faktů ti projde nanejvýš u nekrologu.

Reagovat
smazaný uživatel

Autor to nepíše iba pre fanúšikov CFC, či ľudí prioritne sledujúcich PL. Píše to pre všetkých, teda aj pre tých, čo preferujú PD, BL, SA či Ligue1 a títo nemusia detailne poznať situáciu v CFC, ale v rámci všeobecného prehľadu si to prečítajú a rozšíria svoje znalosti.

Reagovat
blade115

Může být. Ale je přinejmenším zvláštní si v nadpisu vytyčit otázku, na kterou vlastně autor není schopen odpovědět a vlastně se i snažně jakémukoliv jejímu náznaku vyhýbá.

Reagovat
smazaný uživatel

- V Chelsea teď nikoho, komu by se říkalo sportovní ředitel, nenajdeme. Je tedy za sportovní stránku klubu a veškeré přestupy zodpovědný pouze Maurizio Sarri? To asi ne. Je to zkrátka nepřehledné a v tom je ten problém.

- Základem všeho by měla být myšlenka, jakým stylem chceme hrát. Podle této myšlenky by sportovní ředitel měl vybrat trenéra a společně vybírat hráče. Ideálně tak, aby až trenér z klubu odejde, mohl přijít jiný, který bude moct pokračovat v práci bez toho, že půlku kádru musí vyrazit a nahradit jinými.

- Současná Chelsea možná není tou, kde váleli Lampard a Ashley Cole, stále jde ale o mužstvo (jasně, bez božského magora Diega), které předloni vyhrálo suverénně titul a loni i přes velké Conteho spory s kádrem i vedením klubu dokráčelo k prestižnímu FA Cupu. Nejde o partu troglodytů, které musíte učit fotbal.

To musí chápat i Sarri. Řešením je pracovat s těmi, které má k dispozici teď, ne přestěhovat do Londýna půl Neapole. Tenhle tým, navíc když už v útoku není bolestínek Morata, určitě má na to hrát pěkný fotbal a být konkurenceschopný. A získávat trofeje.

Jojo, zadny nazor tu prezentovan neni

Reagovat
blade115

Sorry, ale tohle je hromada obecných plků a klišé, které můžeš říct o kterémkoliv jiném klubu.

Reagovat
smazaný uživatel

Vidis to a mne jako fandovi CFC to, ze se tu vystridaj tri treneri a kazdej chce hrat uplne neco jinyho a to, ze tu chybi nakej director of football co by tomu dal vizi, jako obecny plky a klise neprijde.

Reagovat
blade115

A já s tím nemám problém, říkám svůj názor a pro mě ten článek nemá žádnou hodnotu, naopak mě spíš irituje tím otravným stylem, jakým byl napsán. Jestli tobě se líbí, tak ok, sto lidí, sto chutí a někomu stačí fakt málo.

Reagovat
smazaný uživatel

'a nekomu staci fakt malo' Ne, proste nemuzes svuj nazor vyjadrit normalne bez povysovani, musis se proste chovat jako arogantni idiot. Kdo ma jinej nazor, tomu staci fakt malo. O takovou diskusi nemam zajem

Reagovat
blade115

Říká někdo, kdo tuhle diskuzi začal ve stylu "jestli se ti to nelíbí, je chyba v tobě"...

Reagovat
smazaný uživatel

Ne 'jestli se ti to nelibi', ale jestli otviras komentarovy clanek s tim ze se z nej chces dozvedet nove informace. Je to glosa/sloupek, ne historie islandskyho fotbalu nebo pruvodce stadiony pred turnajem. Cetl jsi nekdy noviny?

Reagovat
blade115

"Četl si někdy noviny?" Ne, prostě nemůžeš svůj názor vyjádřit normálně bez povyšování, o takovou diskuzi nemám zájem.

Reagovat
smazaný uživatel

Pro tebe ten článek nemá žádnou hodnotu, protože jako důležitý aspekt zmiňuje čas, něco, co jsi konkrétně ty Sarrimu nikdy nedal. Jediný smysl by ti dávalo, kdyby někdo napsal něco o tom, jaký je Sarri zoufalec, jak jeho styl stojí za vyliž a jaké je to společenské faux pas, nosit teplákovku na fotbal.

Reagovat
blade115

Jo, přesně tak to je, máš naprostou pravdu, kámo.

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
aramaki

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hyrax

Reagovat
smazaný uživatel

až na ten začiatok, autor si za snahu nezaslúži takú tvrdú kritiku podľa mňa...

Reagovat
Zark

ale jen podle tebe...

Reagovat
blade115

Já právě proto vážně málokdy kritizuju redaktory, sám vím jaká s tím je práce, ale tohle mi přijde tak mimořádně blbý, že to zmínit musím.

Reagovat
Taiger

Co na to Swarley?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
icemike

Tak sám Sarri tvrdil, že plan B má, ale přijde a řadu, až se hráči naučí plán A. On přišel vážně pozdě, dokud byl čas trénovat, něco předváděli. Teď ta série co 4 dny zápas neumožňuje nic... Kde jsou repre pauzy, když je člověk potřebuje...

Reagovat
r.mrazik

Co by natrenoval kdyz vsichni hraci zmizi na repre srazy?

Reagovat
icemike

Půlka týmu už nereprezentuje... Víceméně

Reagovat
blade115

Naposled, kdy měl týden přípravy, tak dostal na prdel... Ale ne, chápu, tohle se neudělá přes den. Otázkou opravdu je, jestli ten jeho fotbal vůbec chtít... A teda nepřijde mi, že by někde řekl, že má plán B. O prostě jen odmítl, že by uvažoval o něčem jiném, když hráči neumí ještě ani ten jeho Sarriball.

Reagovat
Svatej

Tak jestli ti to ode me bude bez zdroje stacit, tak vim, ze i na c-fc strankach fb to jeho vyjadreni o planu B citovali, takze Sarri asi neco dalsiho mit bude, ale evidentne cela jeho hra vychazi z nejakyho klice a bez toho nic dalsiho rozjizdet nejde..

Reagovat
blade115
Reagovat
M0rb1D4S

Říkal sám na některé z tiskovek, že má připravené i jiný herní plán, ale ten momentálně nemůže používat, jelikož hráči ještě nechápou ani samotný plán A.

Reagovat
blade115

https://www.chelseafc.com/en/videos/v/2019/02/01/sarri----we-do-not-need-a-plan-b--ZqYW02aDE6F5n3VP22MEc4NGn3iJhXSy

Tahle? Tam nic takového neříká. Jako lepší asi bude přijít s odkazem, než se tady takhle dohadovat.

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Svatej

Jsem si ani necetl popis v linku, rovnou na to klikl s tim, ze to urcite nerekl takhle narovinu a spis to ctes mezi radky a musim se priznat, ze jsem se hned vterinu na to musel zasmat sam sobe, kdyz mi dal facku ten titulek

Kaaazdopadne asi si s tim dam cas a zkusim jeste mrknout na ty srovnani dat. Prijde mi, ze se o tom prave zminoval uz dvakrat v rozdilnych tydnech, kde jednou to tak jednoznacne nesdelil, ale po druhy uz i mluvil o konkretnich upravach, tak treba neco vyhrabu.

Jen teda jeste povinne doppnim, ze vyhazov Conteho se prave v takovych situacich cimdal vic ukazuje jako nejvetsi chyba klubu v poslednich xxx letech. Pruznejsiho manazera jsme jeste nemeli a mozna mit nebudem..

Reagovat
blade115

Reagovat
Alan_Shearer

Reagovat
Tommy the Gunner

Sarriho proslavila teplakovka a cigareta v hube

Reagovat
Whitemedia

zrovna jsem chtěl psát, jak je Zouma zatím super..

Reagovat
Zaschrona

Ale i tak je poslední měsíce náš nejlepší stoper, úplně jednoznačně...

Reagovat
Zaschrona

Death

Taxes

Penalty to Liverpool

Everton concede from a set piece

Reagovat
smazaný uživatel

i keď to posledné je skôr o Silvovi, než o Evertone

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Klopp ukázal jasně že se dá hrát PL s stylem 4-3-3 a to bych řekl že naprosto precizně! Jenže na tento styl je potřeba plnou sestavu která přesně ví o hraje a to se neudělá za měsíc, navíc pokud nejsou správní hráči, tak se nepřekopou. Problém pro Sarriho je dementní vedení klubu, když to nepůjde- bude mu hořet za zadkem .

Reagovat
bbbauch

Klopp ukazal ze se da hrat v pl 4-3-3, vynaleznul pressing, co dal nam ukaze, kdo vi

Reagovat
cink

Reagovat
kiwwi

Reagovat
niflheim

Reagovat
icka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kvasha16

Reagovat
gunner123

Reagovat
Luc-Luc

skoda golu do satny, ale viselo to ve vzduchu delsi dobu...everton zatim dost slaboucky, moc si neveri, city se dostavaji do sanci lehce

Reagovat
Luc-Luc

skoda golu do satny, ale viselo to ve vzduchu delsi dobu...everton zatim dost slaboucky, moc si neveri, city se dostavaji do sanci lehce

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli CFC opravdu odmítla Malcoma+prachy za Williana, nebo jen Malcoma, tak je něco neuvěřitelné, že ho CFC nevzala.

On v Barce skoro nehraje, naskočí proti RM a je jejich nejlepší hráč(všechny šance co Barca měla šli přes něj). Přímočarý rychlý, i pokud nemá tu finální fázi tak vypilovanou, je mnohem perspektivnější a je mnohem větší šance že ten potenciál ještě naplní.

Reagovat
technecium

Reagovat
Amarino

Stejně tak je neuvěřitelné, co se děje v Barce, že přivedou Boatenga, Vidala...navíc jestli chtěli dát Malcoma pryč plus cash za Williama?! To by se jeden pos*al...Včera mě utvrdil Malcom v tom, že by měl hrát určitě víc namísto Coutinha, který se podle mě dotkl stropu samotným příchodem do klubu... V neposlední řadě ale Valverde není trenér pro Barcu, to co hráli první poločas, bylo mizerné, přišlo mi, že nikdo nevěděl, jak hrát.

Reagovat
smazaný uživatel

hrali jsme proti realu a ten ma vzdycky hodne dobrejch prvnich 20 min, pak odpadnou ale stihnou dat gol a pak hrajou na brejky, couts je bidak a mel by jit do evertonu

Reagovat
Liquid

Sarri je šlápota vedle, musí se pakovat

Reagovat
icemike

Článek hezký, ale nic nového v něm není. Musíme počkat, letošní sezóna je seznamovací. Jakákoliv trofej bude vlastně úspěch. Top 4 je cíl, zbytek je nadplán.

Reagovat
nani92

Diky šampioni

Reagovat
Liquid

Reagovat
Liquid

skvěle City s Evertonem dlouho neuměli, ale teď ty 3 body je musí nesmírně posilnit

Reagovat
Luc-Luc

Everton bohuzel neprekvapil, nicmene v sobotu to bude opet o 3 a v nedeli chelsea vybojuje remizku

Reagovat
MCFC_8

Nejako si si velmi isty...

Reagovat
Luc-Luc

uvidis, selzete opet doma

Reagovat
MCFC_8

Par tych brejkov v 2.polcase dotiahnut a nemusel to byt taky nervak, 3 body doma, ideme dalej

Reagovat
fenixLFC

tak si silva udrzal svoju pracu

Reagovat
Luc-Luc

jinak ale kdyz se podivam na stridani city, tak je to az nefer, co oni tam muzou poslat z lavicky za hrace...my tam mame Studge s Lallanou

Reagovat
smazaný uživatel

34 days ago, Liverpool were playing to go 10 points clear at the top of the table. Today they’re second.

Reagovat
Busby babes

svet opet zacina byt v poradku.

Reagovat
iamek

City

Reagovat
REPLIKATOR

Morelos třetí červená karta v lize a všechny proti Aberdeenu

Reagovat
fff

Ono na jednej strane je pravda, ze mame skvelu sezonu, o zapas menej, najlepsia obrana v lige, o zapas menej a mame to vo vlastnych rukach.

Na druhej strane po prehre City s Newcastlom sme mali v rukach to, ze budeme na 1. mieste o 7 bodov.

Dva tyzdne neskor uz sme 2. (ano viem, ze mame o zapas menej) a hned to vyzera horsie a nech hovoria hraci co chcu, musia t mat v hlavach. 1. miesto o 7 bodov a zrazu 2. miesto a tlak vyhrat, aby sme sa dostali dopredu aspon o 3 body.

Musime sa v najblizsom zapase nastartovat, lebo o dalsie dva tyzdne sa mozme uz na MC pozerat z dialky, ktoru uz nedobehneme,

Reagovat
Miguel19

Ale máte o zápas méně.

Reagovat
fff

A oni o zapas viac.

Reagovat
Agent z Melmacu

liverpool záápas k dobru a city zápas k zlu

Reagovat
Le Gunner

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
nani92

To,že máte o zápas menej by som až tak neprecenoval, proste máte o zápas menej

Reagovat
smazaný uživatel

Vy si vôbec nemôžete dovoliť pustiť City do úniku. Rebreak by ste už nedali, nemáte na to mentálne.

Jednoduchá rada : už nestrácať!

Ja viem, že sa to ľahko píše, ale ťažko realizuje...

Reagovat
tunkic

Dobrá rada Hlavně k tomu tady z místních fanoušků asi těžko někdo přispěje

Reagovat
Golasso

Dobrá rada nad zlato Kdyby to fungovalo, tak nám pak prosím poraď taky, díky

Reagovat
kiwwi

lenze teraz to ma vo vlastnych rukach uz aj City

Reagovat
fenixLFC

coze

Reagovat
Whitemedia

to by mě zajímalo, co je zrovna na tomhle příspěvku tak směšné

Reagovat
fenixLFC

pretoze to je proste kravina ze to ma city vo vlastnych rukach. nema, furt musia cakat na nase zavahanie

Reagovat
Whitemedia

Když teď vyhrají každý zápas, tak věřím, že to ve vlastních rukou mají a oni toho schopni jsou.. těžko říct, jak to nakonec dopadne, ale takový výsměch si to nezasloužilo

Reagovat
fenixLFC

aj keby vyhrali vsetky svoje zapasy tak furt musia cakat na nase vysledky takze nie v rukach to nemaju.

Reagovat
kiwwi

takze ty tvrdis, ze nemaju vo vlastnych rukach davat dost golov aby si ustrazili GD?

Reagovat
smazaný uživatel

Vsak maji o jeden odehraný zápas víc. Napsal to tam třikrát.

Reagovat
tunkic

*jenom třikrát

Reagovat
smazaný uživatel

Bože

Reagovat
Svatej

Reagovat
Pony Slaystation

Reagovat
Luc-Luc

ty jsi normalne debil ne ?

Reagovat
smazaný uživatel

Dávnejšie by takýto klasifikacny stupeň mentálnej retardacie bol príznačný, dnes sa už však používa spoločensky prijateľnejšie označenie - hlboká mentálna retardacia.

Reagovat
fenixLFC

tak co white, este furt si to nezasluzi vysmech?

Reagovat
Whitemedia

nepřišlo mi to směšné v noci, kdy jsem se vrátil zlitej jako Dán a nepřijde mi to směšné ani teď

Reagovat
smazaný uživatel

Romko

Reagovat
Whitemedia

nechej toho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mato178178

nie lebo ak liverpool nestrati tak bude mat viac bodov ... co je na tom take nepochopitelne

Reagovat
icka

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Bayern +

Reagovat
smazaný uživatel

Tak čisto teoreticky máš pravdu.

Ak berieme ale do úvahy súčasnú formu, šírku kádra, rozlosovanie, mentálne rozpoložení... tak

Reagovat
Godwinson

Mozna to, ze je to uplna picovina

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Busby babes

nemaj. Pokud Pool vyhraje vsechny zapasy, je mistrem. Ale chapu te, uz pocitas s tim, ze jim dame bura.

Reagovat
kiwwi

To je ten základný predpoklad

Reagovat
Busby babes

v poradku.

Reagovat
Kixi Syhimour

ok

Reagovat
niflheim

Nemáte o zápas méně?

Reagovat
Busby babes

prosim te, nejsem si jistej, jestli te na to nekdo upozornil, ale nemate o zapas mene?

Reagovat
Greny

OT: ten Morelos z Rangers je trošku magor ne?

Reagovat
stas87

Co si Dostal slubuje od Ilvesu? Uplne cakam, ze bude dvojka s dvomi zapasmi...alebo ho posludo Mestisu.

Reagovat
Greny

co asi chytat? podle me tam dostane sanci, ti brankari, co tam jsou nijak oslniva cisla nemaji.. a treba Škarek tam chyta docela bez problemu ne?

navíc z tech rozhovoru to vypada ze by mohl mít i nejaky prislib ze sanci dostane.

v Kometě by sanci momentalne nedostal.. po navratu Čiliaka, ktery bude nejspis jednicka a krýt mu zada bude Vejmelka... by byl nejspise az brankar číslo 4 (předpokladam ze v playoff by v pripade zraneni jednoho z dvojice Ciliak - Vejmelka dostal sanci Klimeš, ktery ma nejlepsi cisla ve WSM a taky patri Komete

a jelikoz Trebíči (farma Komety konci za 2 tydny sezona ) tak by mel nejspis volno... jedine ze by sel chytat za juniory...

Reagovat
stas87

Skarek je uz teraz dvojka za Olkinuorom, aj ho Lahti poslalo na par zapasov do Mestisu. S Olkinuorom zacali vyhravat, ked bol Skarek s repre. Po navrate uz chytal ten Mestis a myslim jeden ci dva zapasy v Liize.

To viem, ze ani jeden z nich snad ani nema 90% uspesnost, ale to je dan za to, akym stylom Ilves hra. V ich zapasoch je vela golov, kludne dostanu 6-1 a v dalsom vyhraju 5-3. Navyse su v desiatke, v PO budu a do konca zakladnej casti je asi mesiac. Finska sa hra aj teraz cez repre pauzu, takze priestor na to mu dat vela sanci do konca zakladnej casti nie je. Ja osobne mu neverim, prichadza dost neskoro a myslim si, ze zamieri do Mestisu. Keby bol v Ilvesu od novembra ci decembra, tak by sancu minimalne na par zapasov dostal. On je ale len na hostovacku a uz len tento fakt mu velmi nepomoze.

Aky rozhovor myslis? Ja cital len clanok ze odchadza do konca sezony do Tampere.

Reagovat
Greny

tak ono i kdyby mel chytat Mestis tak je to pro nej lepsi nez aby za 14 dni koncil sezonu.

no bylo tam neco ze jsou radi ze umozni do konce sezony Lukasovi chytat zahranicni soutez a ze by mel dostat dost prilezitosti aby nabral zkusenosti..

Jinak v Tampere zije Sasu ze jo? ze nekde bylo zmineno ze na tom prestupu ma velkou zasluhu a mel by Lukasovi ve vsem potrebnym pomoci

Reagovat
stas87

Tak o tom ziadna, ze je lepsie chytat Mestis ako tu komediu co chyta teraz. A aj Mestis sa hra este minimalne v polke marca, potom mas WC18, tam on uz ale chtat nemoze, ze? Nie som si isty ale uz by mal byt starsi.

Neviem ake predstavy Brno ma a co vedenie Ilvesu slubilo, ale brat na hostovacku vo februari brankara s tym, ze by mal chytat...to mi skratka vychadza na ten Mestis. Ale ak tu sancu dostane, zachyta dobre, tak dvojkou byt moze.

Ano, Sasu zije v Tampere ale zalozil firmu na sportove oblecenie a cca raz za dva mesiace ide do CR. U Brna ma firmu, ktora vyraba dresov.

Inak Hovi chytal v kariere len za Tapparu, nikdy za ilves. A v sezone 15-16 bol asistentom trenera pri tureckej repre. On bol svojho casu priekopnik finskych hracov minimalne v CR. Zachytal si aj na Slovensku a vsade sa mu darilo.

Reagovat
havrys99

už v EL mi přišel hrozně ublíženej. Zakončení dobrý, ale hrozně labilní, když dostane nakopáno, prostě typický jižan..

Reagovat
Zaschrona

https://pbs.twimg.com/media/DywYw2eW0AcXeHw.jpg

Baines na Henryho. Ale jinak milá fotka.

Reagovat
fenixLFC

Londýnská Chelsea podle italských médií sleduje po Gonzalovi Higuaínovi dalšího útočníka z Itálie. Tentokrát si vyhlédla Lorenza Insigneho z Neapole. Blues v něm údajně vidí potenciální náhradu za Belgičana Edena Hazarda.

to vazne sarri nevie hrat s nikym inym nez s tym co pod nim bolo v neapole?

Reagovat
Golasso

Zrovna Insigneho naprosto chápu, to by byl nákup jako blázen a Chelsea bych ho záviděl

Reagovat
Svatej

Reagovat
Golasso

Hele jestli se ti to nelíbí, tak zavolej Abramovičovi, ať nám ho nechá, díky

Reagovat
Malresi

Ten hráč sa imho do PL nehodí, ak áno, tak vôbec nie do Chelsea. Ale ako možnú náhradu Hazarda, zvlášť pod Sarrim, by som si ho v lete vedel predstaviť.

Reagovat
Golasso

Myslím si, že by si poradil i v PL. Já právě nevím, jestli by to byla úplně náhrada za Hazarda, ale do toho Sarriho systému asi ok, jak říkáš

Reagovat
smazaný uživatel

Skvělý článek, díky. Možná se zdá být jen opakováním známého, ale vzhledem k tomu, že to ještě ani mnozí fanoušci Chelsea nepochopili, tak určitě není zbytečný.

Reagovat
Muffi

Pokud Sarri umí jen jeden styl, tak s tím může z velkoklubů trénovat leda ty, kde má neomezené finanční možnosti (City) nebo jasnou převahu nad konkurencí v lize a díky tomu prakticky jistý titul (PSG, Juve, Bayern) Jinde s tím bude mít problémy. Noví trenéři přinášejí vlastní postupy a styl hry, ale taky je musí přizpůsobit klubu, kádru a lize ne jednoho ze dvou skutečně rozdílových hráčů stavět mimo pozici kvůli Jorginhovi.

Reagovat
Generalní Gladiator

kurz na city 1.75, na liverpool 2.20-city hraje čtyři soutěže, pool zápas k dobru, los víceméně stejnej, důvody proč takovej rozdíl?

Reagovat
Busby babes

protoze je City favorit?

Reagovat
Generalní Gladiator

Zajímavej postřeh,vidím to spíš 50:50, city je schopno ztratit kdykoli a v tom množství zápasů tupkem.

Reagovat
Generalní Gladiator

tuplem

Reagovat
Busby babes

City ma sirsi a kvalitnejsi kadr a vetsi zkusenosti, to pro ne hovori. Samozrejme to neznamena, ze vyhrajou, ale nedivim se bookmakerum. ti navic zohlednuji i vysi sazek. Vsad milion na Pool a pohnes tim.

Reagovat
technecium

Kádr City mi zas tak široký nepřijde... Krajní beci, defenzivní záložníci...

Reagovat
Busby babes

jedine na tom DF to nemaj pokryty. Ale zrovn krajni beky maji v pohode bych rekl. Mendy, Walker, za nima Danilo a Delph? Pripadne na tech krajich zaskakuje nekdo ze stoperu. Proti Poolu maji ten sirsi kadr rozhodne kvalitnejsi.

Reagovat
technecium

Mendy se snad ani nedá počítat ne?

Reagovat
Busby babes

jako, ze hrac, kterej bude hrat zaklad se neda pocitat? ma odehrano z tech jejich krajnich beku 1018 minut. Nejvic ma Walker. Danilo 1045, Delph 1057. myslim, ze muzeme Mendyho v klidu pocitat. V PL ma Mendy dokonce vic nez Delph a Danilo.

Reagovat
mikelinos

Reagovat
LeonardoUžoa

Sarri: Mám toho vedení po sem.

Reagovat
Malresi

Možno trošku OT, i keď súvisí to s PL sekciou:

Čo myslíte, že nastane po konci kariéry CR7 a hlavne potom, čo LM10 skončí v Barce? Mám na mysli dopad na samotné kluby, ale aj na pôsobenie tých klubov v Lige Majstrov. To aký efekt to bude mať na Real Madrid uvidíme teraz na jar v LM, hoci v lige to vidno už od začiatku. Naopak, Juventus príchod Ronalda značne posilnil a je jeden z top favoritov na zisk "ušatej" trofeje.

Môj názor je, že sa dominancia španielskych tímov (mám na mysli najmä LM, EL ma nezaujíma) z LM vytratí, ako sa vytratila v období rokov 2003-2008 ( s výnimkou jednej trofeje Barcy za éry Ronaldinha ) a navráti sa dominancia klubov z PL kvôli finančnej sile a najlepším manažérom u daných klubov. Kluby ako City, United, LFC, možno Spurs a Arsenal sa stanú favoritmi a podľa mňa práve v okruhu 10 rokov vzíde najviac krát víťaz z týchto klubov doplnený o kluby ako Juve, Bayern a práve aj Barca a Real ale v ďaleko menšej miere ako v posledných rokoch.

Samozrejme záleží to na viacerých faktoroch. Kto napríklad nahradí Oleho na lavičke United. Udrží City Guardiolu? Bude LFC robiť výpredaj do Španielska? Nemyslím si. Zvlášť ak sa vyhrá titul a urobí dobrý výsledok v LM tak hráči aj južanského pôvodu ako Firmino napr. nebudú chcieť odchádzať. Ak áno, tak za také peniaze ako napr. Coutinho, kde sa dá zohnať náhrada za "pár desiatok melónov".

Toto je len môj názor, ale bol by som rád, ak by ste sa pripojili. Dobrú kritiku veľmi rád privítam. Zvlášť, ak je postavená na argumentoch.

Reagovat
Neutron

tie kluby maju taktiez svoju financnu silu a skor si myslim, ze sa u nich vyprofiluje niekto iny kto ich bude tahat alebo ich hra bude viac tymova, nemyslim, zeby stratili svoje pozicie.

Reagovat
Malresi

Status nestratia rovnako, ako ho nestratili ani keď neboli tak dominantní ako sú v poslednom desaťročí. Skôr ide o to, že by sa to mohlo viac diverzifikovať medzi ostatné kluby, kde majorita zdrojov je práve v Anglicku. Zabudol som na Chelsea samozrejme.

Reagovat
Neutron

tak ono casom do urcitej miery sa to rozdeli ako spominas ty. Nemoze vecne trvat taka prevaha spanielskych timov. Dalsia vec je ta, ze napriek obrovskych financnych moznostiach v Anglicku, je Real a Barca pre vela hracov jednoducho cosi viac ako hocikto z Anglicka kde to proste mozno pride do takeho stadia, ze ked bude nejaky top hrac odist tak ho neudrzi ani velky plat.

Reagovat
Malresi

S tym sa stotoznujem. Tam sa uz ale potom bavimr o obrovskej financnej kompenzacii, za ktoru si ten anglicky klub kupi hociaku nahradu.

Ked sa nad tym zamyslim, bude rozhodovat, kto ma lepsiu akademiu resp. scouting a nasledne zapracovanie hracov.

Reagovat
Neutron

no...nahradu ako nahradu, vsetci sa anglicke timy snazia osklbat lebo vedia, ze mozu coz je teda skoda, lebo aj za priemerakov budu anglicke timy vyhadzovat baliky...

Reagovat
Malresi

O to viac šikovne to tým pádom pod Kloppom robí Pool, nemyslíš? Zober si kolko stál trojlístok Salah, Mane, Firmino (i ked ten prisiel pred JK) + VVD, Wijnaldum, Chambo

Reagovat
Neutron

tak ono Salah sa dosiahol status toho rozdieloveho hraca prave az v Liverpoole, nie? VVD prisiel za velke prachy, ale zase jeho prinos za to urcite stoji, ostatnych az tak posudit neviem. Kazdopadne flopy sa najdu ci uz v Liverpoole tak aj v inych kluboch, tomu sa nevyhne snad nikto.

Reagovat
Malresi

To je pravda, ale ktorý klub z TOP 5 líg, ktorý hrá o titul má trojlístok za 110 mil € cca? (rátam Salah 50, Mané 40 a Firmino 20)

Navyše títo borci spravili rekord v počte gólov v LM. O tvojej poslednej vete sa nemusíme baviť, máš pravdu.

Reagovat
Neutron

no to nema ziadny, lenze ked ich Pool kupoval tak o titul velmi nehral, prave az tito borci a samozrejme Kloppova praca vyustila do toho co momentalne Pool predvadza. Neviem co by sa dialo, keby trebars Salah zacal trucovat a Pool by chcel za neho priviest hotoveho hraca. Asi by museli vysolit ranec za niekoho a uz by to pravda asi nebola. Ale to su iba spekulacie samozrejme.

Reagovat
Malresi

To ti musím dať Jedine že by z Wilsona spravil gólostroj z AMka

Reagovat
kiwwi

29m libier = 20m eur is the new 13.5=15

https://www.bbc.com/sport/football/33250535

Reagovat
Generalní Gladiator

O real bych se vážně nebál, neudělat tu hloupost,že šli do sezony bez náhrady za ronalda, tak jsou zase mezi top favority(do toho mbappého tehdy měli praštit).A i tak jsou defakto na stejném jako loni+jsou dokonce dál v domácím poháru.Odejít nám takhle messi jako např.neymar nebo cr7,jsme v prdeli.Výhoda je,že neodejde a jeho role bude postupně slábnout a otěže musí přebrat jiní, rozhodující bude,jak trefíme mladé posily,co přicházejí už teď(arthur,dembele,de jong,todibo...).Síla klubů PL roste,ale třeba chelsea jde evidentně dolů,united maj šlušný základ se vrátit mezi elitu, liv a city jsou top..jde to za manažery, potkat bohaté city za pelého, to se člověk těšil,co s nima provedem, dnes v mých očích nejsme favoritem ani proti poolu ani city a je to do značné míry těma dvěma na lávce.Vyrovná se to, tipnul bych 3týmy PL,bayern,juve,real,barca,psg se o to budou bít.

Reagovat
Malresi

Môžem iba súhlasiť. Ako fanúšik Barcy si spokojný s tými mladými posilami ? Podľa mňa, i keď za prehnanú sumu, ste získali jackpot v Dembelém. Záleží to ale na jeho povahe. Ak bude workoholik a pôjde stoj čo stoj za úspechom, tak máte GB winnera. Malcolm je imho nadpriemerný hráč no a de jong zatial neprišiel a todibo ani neviem kto je. Arthur ten sa mi pozdáva, ten je fajn.

Inak, čo tak Sancho alebo Nelson ?

Reagovat
Generalní Gladiator

Ješte k tvojí poznámce výš,kde píšeš až o pěti angl.týmech jako favoritech.Dle mně není možné koncentrovat to nejlepší do tolika klubů v jedné lize.Pokud city,unt,liv budou dominovat, proč by opravdu top hráč šel jinam,kde nic nevyhraje třeba 5let?Dembelé baví,radost pohledět na jeho pohyb,kterej má snad ještě lepší než mbappé,ale u něj rozhodne hlava.Arthur pokud poroste jako doteď,tak o zálohu nemám obavy, pokud se chytne de jong a odchovanec puig, máme duši týmu na jednu dekádu komplet (ale je tam mnoho pokud,jak vidíš)..Malcolm?Nemá talent dembouse..Sancho?je dobrej,ale takovejch křídel je víc,navíc já křídla nevidím jako pozici,která bude rozhodovat o našem osudu,my potřebujem vhodné stopery,střed pole a devítku, ty kraje se dají trochu lepit..

Reagovat
Malresi

Samozrejme súhlas. Máš pravdu, ale aj CFC, Arsenal a Spurs budú hrať imho rok čo rok aspon 8-finále.

To som rád, ja v Španielsku fandím Seville FC, ale z tej dvojky mám radšej FCB práve kvôli Messimu, ale najmä kvôli ére okolo Giulyho a Deca. Na stopera kúpte De Ligta, ak ho nekúpime my, čo asi ťažko, do stredu De Jong a Rabiot a na deviatke máte Luisa a lepšieho hráča zatial niet k dispozícii. Viem, že vás láka Firmino, ale ten nikdy nedá 30 golov za sezonu.

Reagovat
Generalní Gladiator

rabiot už padl, snad nepřijde,všichni byli proti,mě zase tolik neiritoval,ale je pravda,že nemá tu nadstavbu,kterou by mohl barce poskytnout(většina z nás má tu vidinu,že zase budeme mít naprosto dominantní střed pole a ona je to nutnost,jenom s ním můžeme bejt úspěšní i po konci messiho) plus jeho charakter. Firmino ne, stál by moc a bylo by to řešení jen na pár let..jak píšeš, na devítku potřebujem střelce,kterej je vhodnej i do kombinace..

Reagovat
Malresi

Dominantnú zálohu? S kým ? Arthur a k nemu kto ? Napadá ma Thiago a Verratti alebo práve De Jong. Koho na hrot? Ako píšem, ako Luis nie je momentálne lepší nikto mladší a dostupnejší. Možno Gabriel Jesus? Pochybujem. Išiel by som po niekom menej známom. Jovič, Plea, Piatek alebo Aubameyang, ktorý je preverený a z Arsíku by ste ho v poho vykúpili, i keď za ranec.

Reagovat
Generalní Gladiator

arthur,de jong,puig, sledujem felixe, uvidíme, arthur s de jongem jsou typy,které ovládnou střed pole, puig je hráč,kterej může rozvracet obrany,má tu všemi nenáviděnou DNA barcy, jenom to chce takovou maličkost, prosadit se na nejvyšší úrovni Devítka-o tom debatujem už dlouho, jesus je v city-konec debat, z těch ostatních je nejlepší volba asi jovič, auba je už starej

Reagovat
Malresi

To drzim palce. Nenapadol vas niekto od nas zo sevilly do toho stredu? Napr. Roque?

Reagovat
Generalní Gladiator

máme poměrně plno, plus dva odchovance na čekané-puig alena-nemá cenu kupovat další hráče s +- podobných potenciálem..

Reagovat
Malresi

Chápem. Tak uvidíme čo prinesú najbližšie roky. Ja by som bol rád za konfrontáciu Barca - Pool alebo Barca - BVB.

Reagovat
Generalní Gladiator

bvb chci už dlouho, liv jsem čekal v osmf, ale bůh se slitoval

Reagovat
Generalní Gladiator

dáte titul? mám na vás vsazeno

Reagovat
Malresi

Musíme, inak čakaj kopec samovrážd Máme to vo svojich rukách.

Reagovat
Generalní Gladiator

respektive puig ho má větší než alena,ale i alena může bejt hodně dobrej,je to odchovanec,má srdce, věřím,že by mohl přijmou prvního náhradníka, kterej si taky zahraje dost, někdo další je zbytečnej, pokud to nebude hráč, co bude dalších 10r dominovat

Reagovat
Malresi

Mne sa zdá, že Alena sa už spomína roky rokúce a stále nikde nič.

Reagovat
Generalní Gladiator

zranění, letos hraje víc a ukazuje se dobře, na pozici, o které jsem psal, by mohl být ok

Reagovat
Malresi

Díky. Ak to nevýjde do roka, tak zrejme dáte pálku za niekoho iného, že?

Reagovat
Generalní Gladiator

asi ne, arthur, de jong, busquets, vidal,raketa,alena,puig-není nutnost nikdo novej,ale příležitost málokdy číhá dvakrát

Reagovat
Malresi

Som zvedavý ako si s týmto poradíte na európskej scéne proti rýchlym a technickým hráčom

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele