Názory a komentáře

ANKETA: Český fotbal v roce 2015

Rok 2015 se nezadržitelně chýlí ke svému konci, a tak EuroFotbal.cz uspořádal již tradiční anketu, jež se poohlédne za uplynulým rokem v českém fotbale. Česká reprezentace dostala podobné známky jako loni, vedle jedniček byly i dvojky. V Evropské lize tentokrát české kluby neudělaly ostudu. Nejčastěji skloňovaným fotbalistou roku Petr Čech. Ligovým mistrem bude Sparta nebo Plzeň, sestoupí Baník a Jihlava...

Premier League v kostce (18. kolo)

Boxing Day je spolu s prvním a posledním ligovým víkendem nekouzelnějším kolem celé sezóny Premier League. Všechny ostatní velké fotbalové soutěže spí zimním spánkem, zatímco fanoušci anglické kopané dostávají na druhý svátek vánoční plnou palbu deseti zápasů. Skvělý fotbal byl k vidění i letos a vánočním králem je jednoznačně Kevin De Bruyne.

Velký je Madrid, větší však ego Pérezovo

Psal se konec roku 2014 a v našem fotbalovém světě bylo zřejmě nemožné najít spokojenější tábor fanoušků, než právě ten madridský. Počínaje stále ještě čerstvými vzpomínkami na desátý triumf mezi evropskou klubovou elitou a konče aktuální rekordní šňůrou vítězství v řadě. Uplynulo 12 měsíců a nad Madridem se vznáší oblaka paniky, beznaděje a temných zítřků.

Premier League v kostce (17. kolo)

Deset zápasů, osm vítězství, dvě remízy. Nezastavitelný Leicester v honbě za šokujícím umístěním v letošní sezóně Premier League přejel i Everton, Lišky tak zůstávají v čele o dva body před Arsenalem. Z boje o prvenství na čas odpadl Manchester City, jenž právě s Kanonýry včera prohrál. V závěsu čeká na jakékoli zaváhání početná londýnská ekipa spolu s uhasínajícími Rudými ďábly.

Potížista z Gladbachu a další průšviháři

Podzimní část Bundesligy uzavřel v neděli duel Borussie Mönchengladbach s Darmstadtem. Utkání bylo nádhernou tečkou za první polovinou sezóny a ideální pozvánkou na její jarní pokračování. Jedinou kaňkou v očích domácího publika mohla být asi jen další červená karta pro Granita Xhaku. Za jeho divokým podzimem a dalšími vyloučeními se ohlíží komentátor Eurosportu Tomáš Petr.

Světový fotbal sťal dva nejvyšší muže. Jen v Česku se nám stále smějí do obličeje

Problémy světového fotbalu by se dalo popsat hodně listů, ale dnes se přeci jen stav věcí posunul tím správným směrem. Představitelé v posledních měsících značně pošramocené značky ukázali, že jim není osud nejsledovanější hry světa lhostejný - a tak s okamžitou platností sesadili dva její nejmocnější muže. V České republice si o něčem takovém můžeme nechat zdát.

Stabilizovaný Baník v roce 2015?

Rok 2015 se pomalu chýlí ke svému konci a přichází tak správný čas pro bilancování. Hodně náročných dvanáct měsíců za sebou má FC Baník Ostrava, tradičnímu slezskému klubu se nedařilo po sportovní ani finanční stránce a značnou měrou se pod to podepsalo jeho vedení, pojďme si tak celý rok krůček po krůčku rozebrat...

Premier League v kostce (16. kolo)

Pohádka Leicesteru pokračuje, naopak krize Chelsea stále ne a ne skončit. Dva největší příběhy dosavadní Premier League se střetly v šestnáctém kole na King Power Stadium a zápas odrazil rozpoložení obou celků přesně tak, jak se dalo očekávat. Foxes zvládli zápas lépe a především díky Riyadu Mahrezovi se vrátili do čela s dvoubodovým náskokem na druhý Arsenal.

Odměna za věrnost

Markus Weinzierl se dočkal zasloužené odměny za věrnost. Před třemi lety dostal nabídku od FC Augsburg, aby jej vedl v Bundeslize. Nabídku přijal, na lavičce vystřídal Jose Luhukaye a FCA posouval tabulkou výš.

Premier League v kostce (15. kolo)

Letošní sezóna nepřestává překvapovat. Leicester i po patnácti kolech neustoupil ze svého sveřepého ataku nejvyšších příček, aktuálně je dokonce první s dvoubodovým náskokem na druhý Arsenal. Kanonýři jsou zároveň jediným týmem z papírově elitních celků, který zvítězil. Ztratily totiž oba celky z Manchesteru, Tottenham, Liverpool i Chelsea.

Vlčí mlha

Utkání Wolfsburg - Dortmund bylo jedním ze dvou hlavních taháků patnáctého kola Bundesligy. Vypadalo ale trochu jinak, než si leckterý fanda na začátku představoval. Příčinou byl mimořádně slabý výkon domácího týmu v prvním poločase utkání.

Premier League v kostce (14. kolo)

Čtrnácté kolo Premier League bylo strhující především první den. Přestřelky na každém rohu, jako bychom se snad vrátili do saloonů divokého západu, překrásné dalekonosné trefy (konečně!) a nakonec i to, na co fanoušci anglického fotbalu tak napjatě čekali. Jamie Vardy dokázal nemožné a přímo "domácímu" týmu kanonýra Van Nistelrooye vstřelil gól v jedenáctém utkání v řadě.

Darmstadt žije svůj sen

Čtrnácté kolo přineslo opět natolik dominantní Bayern, že se v Allianz Areně k házenkářskému bránění uchýlila i čtvrtá Hertha, úspěch Hamburku v severoněmeckém derby, šlágr mezi Leverkusenem a Schalke nebo čtyřgólové nadílky Hannoveru a Dortmundu. S komentátorem Eurosportu Radoslavom Vagalským se ale těmto tahákům vyhneme...

Ligue 1 speciál: Těžký život ve slunné Okcitánii

Pohled na tabulku nemusí být vždy dokonalým ukazatelem skutečné hry týmu; existují neovlivnitelné faktory jako počasí, zranění, rozhodcovské kiksy, či prosté štěstí a smůla. Dlouhodobá soutěž ovšem tyto dílčí detaily většinou eliminuje; na tom se asi shodneme všichni. Tedy až na fanoušky letošního Toulouse..

Nová móda nezlomila Bayern. Vypořádá se i se zázrakem?

Můžete ho nesnášet, proklínat, považovat jeho styl za neatraktivní, ale co je podstatné? Bayern dál vítězí. Jeho bojové prostředky mu přinesly další úspěch. Obhájce titulu zlomil i Schalke, byť se dlouho zdálo, že to nepůjde. Za další výhrou Pepa Guardioly a spol., ale i dalšími momenty 13. kola bundesligy se ohlíží Václav Procházka, komentátor Eurosportu.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele