Názory a komentáře

Guardiola riskuje, ale do Man City jde proto, že je sám nejlepší

V Premier League bude od léta působit pořádně těžká trenérská váha. Jakmile Manchester City oznámil, že v červnu nahradí Manuela Pellegriniho veleúspěšným Pepem Guardiolou, vyvolalo to mnoho zájmu. Pro Citizens to je skutečně velký úlovek, Guardiolovi však mnozí vyčítají, že si "zase" vybral tu nejsnazší cestu. Jenže to není tak snadné...

Aubameyang dál útočí na Müllera. Červený drak se zlobil! Co by vyřešilo video?

Pocit hořkosti. Zloba. Nemalé pozdvižení. A zase debaty o videu. Na druhé straně radost i z poněkud nečistého vítězství. Dortmundští mohli jásat, série jejich domácích úspěchů a kanonáda Pierra-Emmericka Aubameyanga pokračují. To vše přinesl nakonec pořádně třaskavý duel Dortmundu s Ingolstadtem, nad nímž žlutočerní zvítězili 2:0. Ale byla to pekelná dřina, pomohla k tomu i zjevná chyba rozhodčích a další sporné verdikty.

Chelsea odstřelila Terryho i fanoušky. Nejvíc ale bude krvácet sama

Fanoušci Chelsea si již jistě mysleli, že to nejhorší mají v letošní sezoně za sebou. Katastrofální ligová sezona, konec manažera, který chtěl vybudovat dynastii, nejistá budoucnost. Jenže ta nejtvrdší rána nakonec přišla ve chvíli, kdy už byli všichni v očekávání jedině lepších zítřků.

Lednová Premier League v kostce

Premier League se překlenula do druhé poloviny a v jejím čele stále stojí Leicester City. O tři body zpět jsou největší favorité - Manchester City a Arsenal, který v lednu získal jenom pět bodů z dvanácti možných. Lednovým "mistrem" se však stal Southampton, jenž při opatrnějším systému Ronalda Koemana třikrát vyhrál a pokaždé udržel čisté konto. Velkou lednovou událostí byl návrat Dimitriho Payeta.

Eredivisie - souhrn 21. kola

Roda se rozešla s Ajaxem smírně, načež amsterodamský klub zůstává o bod za PSV Eindhoven, který vyhrál nad De Graafschapem. Groningen uspěl ve Zwolle, výtečnou lednovou formu potvrdil Alkmaar...

Premier League v kostce (23. kolo)

Už v sobotu se fanoušci Premier League měli co otáčet, aby stihli všechno zajímavé, co anglická liga nabídla. Začněme devítigólovým thrillerem, z něhož se především fanoušci Liverpoolu dlouho vzpamatovávali. Přes zajímavý obrat malého londýnského derby Crystal Palace, dalšímu zklamání Man Utd, až po další krásný duel West Hamu s Man City. V neděli Everton potvrdil roli nevypočitatelného celku, když prohrál se Swansea, načež Chelsea překvapila Arsenal...

Bayern posouvá Bundesligu vpřed!

Osmibodový náskok na Borussii Dortmund, šestnáct bodů na třetí Herthu BSC. Dominance Bayernu Mnichov v letošní sezóně, zdá se, nijak nevybočuje z rámce těch předchozích. Způsobuje náskok Bavorů nudnost a nevyrovnanost Bundesligy? Nad dramatičností nejvyšší německé soutěže a vlivu Bayernu Mnichov na obraz Bundesligy se zlehka zamýšlí komentátor Eurosportu Radoslav Vagaský.

Recenze knihy Já jsem Zlatan Ibrahimović

Švédský útočník se stal s patnácti přesnými trefami nejlepším střelcem první poloviny letošní sezony Ligue 1. Uvidíme, kolik přidá v té druhé, která nedávno odstartovala. Mnohými je považován za jednoho ze tří nejkvalitnějších fotbalistů současnosti. I proto, že dokáže dávat nesmírně důležité branky a de facto sám rozhodovat klíčové zápasy, na něž s radostí vzpomíná.

Premier League v kostce (21. kolo)

Premier League o víkendu na ostrovech uvolnila program pro FA Cup a na 21. kolo si tak příznivci anglické kopané museli počkat až do úterý, respektive do středy. Čekání se každopádně vyplatilo, k vidění bylo několik skvělých zápasů a spoustu krásných gólů, o nichž se ještě zmíníme později.

Červenobílý podzim

Podzim v Synot lize přinesl několik překvapení, příjemných i nepříjemných. Spokojení určitě nejsou fanoušci v Jablonci, Teplicích a Ostravě, kde se sice nic velkého nečekalo, nicméně čtyři body po podzimu jsou zklamáním. Naopak v dobrém budou na podzim 2015 vzpomínat tábory Liberce, Zlína a především pražské Slavie. Do Edenu se kromě zlepšených výsledků dostavil i nový majitel a svítá na lepší časy. Pojďme se ale na podzim Slavie podívat krok za krokem.

Přelom roku ve Francii: Novoroční Ligue 1 speciál (2/2)

Ještě než se v pátek 8. ledna zápasem mezi PSG a Bastií rozeběhne jarní část francouzské nejvyšší soutěže, podíváme se v podrobném dvoudílném Speciálu na podzimní boje a vyhlídky jednotlivých klubů do druhé poloviny sezony. Ve druhé části se zaměříme na elitní desítku..

Prosincová Premier League v kostce

Prosinec v Premier League zvládl nejlépe Arsenal, který vyhrál čtyři z pěti utkání a posunul se do čela tabulky. V jeho blízkosti zůstává i Leicester, jenž získal pouze o dva body méně. Na desítce se zastavil i Tottenham, Watford, Stoke a překvapivě Bournemouth. Naopak úplně bez bodu zůstal v prosinci Sunderland. Druhým nejhorším celkem byl dvoubodový Manchester United.

Přelom roku ve Francii: Novoroční Ligue 1 speciál (1/2)

Ještě než se v pátek 8. ledna zápasem mezi PSG a Bastií rozeběhne jarní část francouzské nejvyšší soutěže, podíváme se v podrobném dvoudílném Speciálu na podzimní boje a vyhlídky jednotlivých klubů do druhé poloviny sezony. První díl se soustředí na situaci ve spodní polovině tabulky..

Premier League v kostce (20. kolo)

Na každého přijde dobrý den! Chelsea včera konečně předvedla dobrý výkon i proti silnému soupeři; na hřišti Crystal Palace především ve druhém dějství dominovala a nakonec zvítězila 3:0. Velkou zásluhu na tom mělo "brazilské trio" Diego Costa, Willian, Oscar - všichni tři totiž měli prsty ve dvou brankách. Na čelo, které okupuje Arsenal s dvoubodovým náskokem na Leicester, je to však stále daleko.

Premier League v kostce (19. kolo)

Mistrem první poloviny Premier League je Arsenal! Naprosto bez debat je hlavním "viníkem" tohoto úspěchu německý záložník Mesut Özil, který celý podzim předvádí fantastické výkony a korunu jim nasadil v pondělní utkání proti Bournemouthu. Právě vítězství 2:0 posunulo Kanonýry ve spojení s remízou Leicesteru s Manchesterem City do čela.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele