Před začátkem jara: AC Sparta Praha

10.02.2019, 13:03
Názory a komentáře
Nejpopulárnější tým v Česku je po podzimu v lize na pátém místě. Sparta čeká na titul už od roku 2014 a jedno je jisté - letos se rozhodně nedočká. Po příšerné podzimní části je jednoznačným cílem a povinností třetí místo. Zvládnou to Ščasného hoši?

Sparta je nejslavnější a dlouhodobě nejúspěšnější tým v Česku. Do každé sezony musí jít s cílem vyhrát titul a uspět v pohárové Evropě, jinak to ani nejde. Jak to dopadlo v této sezoně, víme. V Evropské lize superostuda se srbskou Suboticou, v lize je z toho po podzimu páté místo. Ztráta na Plzeň třináct bodů, ztráta na Slavii sedmnáct bodů. Tohle si fanoušci rudého týmu neobjednali.

Během podzimu došlo k několika změnám, měnil se trenér, měnil se sportovní ředitel, měnil se i šéf klubu. Má současná Sparta na to zvednout se k lepším zítřkům, nebo bude paběrkování pokračovat? Rozbor všech hráčských řad ACS i situace v managementu nabízí tento text.

Defenziva



Kdyby měli sparťané všechny posty pořešené právě jako pozici brankáře, mohli by si hvízdat. Dúbravku nahradil Rumun Nita, který odvádí spolehlivé výkony a patří mezi nejlepší gólmany v soutěži, pokud není úplně nejlepší. Alternativou za něj je navíc taktéž velmi dobrý Heča.

Taková sláva už to ovšem není na stoperu. Místo v základní sestavě bude mít nejspíš Lukáš Štetina, což zní vzhledem k prachmizerné přípravě děsivě. Dává to ovšem smysl, jelikož si místo v základu zřejmě vybojoval mladíček Plechatý. A při vší úctě k bývalému stoperu Olomouce, dvojice Radaković - Plechatý na první pohled zkušeností, sebejistotou a lídrovstvím příliš neoplývá. Variantou je samozřejmě i Costa, se kterým Ščasný počítá už více jako se středním obráncem, než s krajním bekem.

O pozici levého beka by si to měli rozdat Eldar Civić a nová posila z Jablonce Matěj Hanousek. Favoritem pro start jara je druhý jmenovaný, je ale otázkou, zda jde o dobré rozhodnutí. Hanousek je jedním z mnoha hráčů ze severu Čech, který v posledních letech přišel do Sparty či do Slavie. Nejsem ale přesvědčený o tom, že v tomhle případě Sparta z Jablonce koupila to nejlepší. Hanousek v Jablonci nepatřil mezi největší tahouny, prožil sice celkem slušný podzim, je ale otázkou, co Spartě na levém beku může nabídnout. Určitě rychlý běh, ale podařené centry či kvalitní pokusy o zakončení od něj úplně neočekávám. Ale možná se budu mýlit a Hanousek zazáří stejně jako Coufal u sousedů.

U Eldara Civiće by mohla fungovat spolupráce se Srdjanem Plavšićem, když nastoupí na levém křídle. A pokud bude posílat častěji podobné centry jako ten v derby se Slavií u prvního gólu, určitě se šance na jeho nominaci zvýší.

Nepříliš veselé povídání o defenzivě Sparty završíme na pravém beku a bohužel se dá skoro říct To nejhorší na konec. Ondřej Zahustel je dobrým hráčem do mužstva, které hraje na brejky, do tahového způsobu hry. Mužstvu, které ovšem má kralovat na míči (a sám Ščasný opakovaně prohlašuje, že chce hrát především dominantní fotbal) nemá co nabídnout. Jak ukázala i příprava, jeho fotbalové dovednosti nejsou na úrovni Sparty a letenský klub může jen zaplakat, že nepřivedl výše zmíněného Coufala. Alternativou, která by měla co nejdříve Zahustela v sestavě nahradit, je Tomáš Wiesner. S Rumunem Chipciem už se asi počítá jen na jeho původní post křídla.

Přejdeme k dalším řadám a nebojte, tam už to bude veselejší.

Střed pole



Pokáč smutní, Nicolae Stanciu už ve Spartě není. Sparta přišla o jednoho ze dvou svých nejtalentovanějších fotbalistů, na druhou stranu však také konečně vyřešila rébus, jak narvat rumunského špílmachra a Kangu do jednoho týmu, aby tím netrpěl ani jeden z nich. Končí věčné otázky, zda se Stanciu netrápí na křídle, zda se nemá změnit rozestavení a podobně, nyní už bezpochyby mimořádný hráč ve Spartě dohrál.

Byť je Zdeněk Ščasný znám coby velký příznivec rozestavení se třemi stopery, dá se čekat, že Sparta bude nastupovat téměř výhradně v rozestavení 4-3-3, případně 4-5-1. Uprostřed zálohy je tak místo pro tři šťastné muže - kandidáti jsou ovšem minimálně čtyři.

Úlohu posledního vzadu by měl zastávat Martin Frýdek. Jeden z mála Čechů, který v posledních letech pravidelněji nastupoval, má nyní v týmu poměrně silnou pozici. Nejen že je jedním z pěti členů nově ustanovené komise zkušených lídrů, což je nový institut Rosického se Ščasným, ale velmi pravděpodobně bude také nejčastěji nastupovat s kapitánskou páskou.

Druhý post v záloze by měl nejspíše alespoň v úvodu sezony připadnout Michalu Sáčkovi. Jeden z velkých rudých talentů má za sebou povedenou přípravu, a proto by měl dostat přednost před novou posilou Martinem Haškem. To se může na první pohled jevit překvapivě, když Hašek přichází z Bohemky s vizitkou jednoho z nejlepších středopolařů ligy, prosazení se do zálohy Letenských ovšem nebude tak jednoduché.

Jedno místo, to nejblíže brance soupeře, má totiž zarezervované Guélor Kanga. Muž, který vzbuzuje emoce, zároveň jde ale o nejlepšího fotbalistu ve sparťanském dresu. Jeho ofenzivní schopnosti jsou pro Spartu klíčové, a to nejen díky výtečným střelám z dálky. Duo Frýdek a Sáček/Hašek za ním navíc pokryje velké množství prostoru, tudíž mu můžou vytvořit solidní back up a on se může více soustředit na práci blíže vápnu, což je ostatně daleko podobnější jeho původnímu postu.

Do Sparty totiž přicházel jako typický ofenzivní záložník v rozestavení 4-2-3-1, kde odehrál víc než 150 zápasů. Až ve Spartě ho nutili stahovat se níže a chodit si pro balony víc do středu, čímž trochu snižovali jeho potenciál.

Kangovi hejtři by možná tohoto hráče viděli nejradši mimo sestavu, podobné názory jsou ovšem vzhledem k jeho nepopiratelné kvalitě scestné. Kanga je svéráz, jeho nepopularita může být pochopitelná, fotbalově ovšem převyšuje snad až na Tetteha všechny sparťanské hráče v poli. A navrhovat hezký český střed pole Frýdek, Sáček, Hašek je mírně řečeno slabomyslné.

Sparta by sice disponovala nejběhavější zálohou ve střední Evropě, chyběl by jí ovšem tah na branku a ofenzivní spojení s křídlem a hroťákem. Sáček je talentovaný a pracovitý fotbalista, na pozici AM však nemá dostatečně kvalitní finální řešení a zakončení. Větší smysl by už dával Hašek, stále jde však o hráče, jehož největší předností je kvalitně pokrýt velký prostor a velká fyzická kondice. A takového hráče přece nebudete topit na desítce, kde jsou úkoly úplně jiné.

Sáček s Haškem nad sebou je střelba vedle, naopak lze oba hráče dobře uplacírovat vedle sebe v případě, že by do zápasu nenastoupil Frýdek, což by v utkání proti slabším soupeřům mohla být varianta. Sáček sice není brousek Frýdkova typu, díky svému hernímu přehledu a dobré poziční hře ale dovede velmi dobře odebírat míče.

Útok



Největší očekávání logicky vzbuzuje jméno Davida Moberga Karlssona. Švédská posila v přípravě moc nezářila, což samozřejmě nemusí absolutně nic znamenat. Místo v základu by ale měla mít jisté, stejně jako na druhé straně Alexandru Chipciu, pro kterého zřejmě definitivně skončila sparťanská etapa na pravém beku.

Je otázkou, zda by nebylo lepší severskou posilu zapojovat postupně, než ho rovnou hodit bez kruhu do základu. Očekávání budou velká, s týmem ještě logicky není tolik sehraný a navíc má za sebou Ondřeje Zahustela. Sympatického Švéda nečeká snadný úvod. Je třeba, aby s ním v případě nepříliš dobrých výkonů měli fanoušci trpělivost a neodepsali ho po pár duelech.

Zatímco na stoperu aby člověk kvalitního hráče pohledal, v útoku je naopak sparťanská soupiska širší než sympatický rudý redaktor a můj dobrý přítel Lukáš Pečeně. Jasnou jedničkou je Benjamin Tetteh, kterého lze při zranění Krmenčíka asi v pohodě označit za nejlepší devítku v tuzemské lize.

Na pozici dvojky se možná trochu překvapivě propracoval Václav Drchal. Sparťanský mladíček zaslouží velký obdiv, skvěle se vylízal z nepříjemného zranění kolene a v přípravě ukázal, že i v 18 letech má Spartě hodně co nabídnout. To ostatně platí i o jeho ještě mladším kolegovi Hložkovi, který v šestnácti letech nabízí famózní tvořivost i pokrytí balonu. Sparta ho v přípravě zkoušela na více postech včetně křídla, logičtější se ovšem jeví jeho využití jako alternativa za Kangu na pozici podhrota.

Po vleklém zranění se vrací Václav Kadlec. Talentovaný hráč a někdejší velký příslib českého fotbalu to ale bude mít hodně těžké. Nejlepší výkony předváděl na pozici second strikera, útočníka z druhé vlny. To by ovšem Sparta musela přejít na rozestavení 4-4-2, což asi pod Ščasným už nikdo vidět nechce. Na křídle je Kadlec poloviční, na devítce má velkou konkurenci a jeho nasazení na AM by v současné Spartě asi nedávalo smysl.

Otazníky a tajenky



Při pohledu na sparťanskou sestavu je vám vlastně všechno jasné. Až na nepříliš dobrou obranu, která by rozhodně příchod kvalitního stopera a pravého beka snesla, má Ščasného tým velmi dobrou kvalitu, rozhodně vyšší než Jablonec nebo Ostrava. Třetí místo se tak vzhledem k finančním možnostem Sparty jeví jako naprostá povinnost, pokud by ho Sparta neuhrála, jednalo by se jednoduše o fail.

Další věcí, kterou je třeba ocenit, je zapojování talentovaných mladých hráčů. Velký prostor konečně dostává Sáček, coby s právoplatnými členy A-týmu se jedná s Plechatým, Hložkem, Drchalem. Konečně Sparta fakt, že má dlouhodobě výbornou mládež, proměňuje ve svou zbraň.

Stále jsou ale ve Spartě věci, které vyvolávají otazníky. Prvním je neustále diskutovaná kauza Dočkal. Přijde, nepřijde? Je třeba, není třeba? Někteří příznivci po příchodu kreativního ofenzivního hráče volají jako po návratu spasitele, je ale otázkou, zda by byl Dočkal v současnosti skutečně pro Spartu posilou. Fotbalově ano, to bezesporu. Jaký by to ale dávalo smysl v kabině? Jak by si sedl s Kangou? Hrál by z křídla, kde samozřejmě nenabízí létání po lajně a poctivost, nebo by hrál uprostřed? Koho by ze sestavy vystrnadil? Musela by kvůli němu ACS měnit rozestavení? A vážně je dobrý nápad dávat za něj takové prachy? Když se člověk podívá na možnosti Sparty ve středu pole a v ofenzivě a na skvěle zvládnutou přípravu, odpověď musí znít: "Ne, Dočkala nepotřebujeme".

Velkým tématem je samozřejmě osoba Zdeňka Ščasného. Jen si to shrňme:

konec září 2016 - Ščasný ve Spartě končí jako trenér
konec prosince 2017 - Ščasný se do Sparty vrací na vyšší pozici sportovního ředitele, je šéfem Andrey Stramaccioniho
březen 2018 - Stramaccioni odvolán, přichází Hapal, Ščasný cítí okamžitou změnu
konec července 2018 - Hapal po ostudě se Suboticou odvolán, trenérem se stává Ščasný, dle slov Sparty jde o dočasné řešení, sportovní ředitel mužstvo přebírá na přechodné období, klub hledá nového kouče
konec srpna 2018 - Sparta potvrzuje Ščasného jako trenéra na dobu neurčitou
konec prosince 2018 - Ščasný končí jako sportovní ředitel, nahrazuje ho Rosický, který ho ovšem ponechává coby trenéra

Rozhodně zajímavý vývoj. Ještě pikantnější souvislosti celé věci dává následující výrok nového klubového šéfa Františka Čupra v rozhovoru pro Isport: "Osobně se domnívám, že pan Ščasný si zasloužil šanci, aby pokračoval. Souhlasil jsem s jeho argumenty, že i když přivedl do týmu nové hráče základní sestavy, tak stále část mančaftu zdědil z dob Andrey Stramaccioniho a Pavla Hapala."

Takže si to rozeberme. Zdeněk Ščasný, muž, který v listopadu 2018 na tiskovce řekl, že Sparta disponuje lepším kádrem než Slavia, se při vyhodnocování špatného podzimu v prosinci 2018 hájí tím, že "část mančaftu" (který je přitom lepší než Slavia) není jeho, neboť tyto hráče zdědil po dvou předchůdcích. Po předchůdcích, jimž ale po dvě přestupová období šéfoval coby sportovní ředitel. Už to je vtipné.

Ještě vtipnější ale je, že nový šéf Sparty uznale pokývá hlavou a tyto argumenty uzná jako věcné a relevantní.

Nejsledovanější sparťanskou postavou je nyní bezpochyby Tomáš Rosický. Legendární hráč je novým sportovním ředitelem. Mnozí příznivci rudých z řad veřejnosti i médií jeho jmenování do funkce vnímají jako příchod spasitele, který Spartu pozvedne k lepším zítřkům. Na hodnocení je každopádně brzy, Rosickému nezbývá než popřát hodně štěstí. Nečeká ho totiž vůbec snadný úkol.



A co z toho plyne?



Sparta má potenciál. Disponuje hráči, kteří jsou na českou ligu nadstandardní (Nita, Kanga, Tetteh), talentovanými mladíčky (Drchal, Plechatý, Hložek) i hráči, kteří na svém postu v nejvyšší soutěži patří mezi nejlepší, případně mají potenciál se ještě zlepšovat (Hašek, Sáček). Pak je tu ale hodně otázek. Dovede se Kanga udržet na uzdě, aby skutečně přinášel Spartě jen fotbalovou radost a nikoliv rozčarování z nepřístojného chování a zbytečných disciplinárních prohřešků? Budou posily Hanousek či Karlsson trefami do černého? Je skutečně Dočkalův příchod už mimo hru?

A samozřejmě otázka ústřední. Je správné, že po tragickém podzimu mužstvo nadále vede Zdeněk Ščasný? Muž, který byl během dvou let a tří měsíců ve Spartě trenérem, pak sportovním ředitelem, pak sportovním ředitelem a prozatímním trenérem, pak sportovním ředitelem a stálým trenérem a nakonec opět jen trenérem? Je Rosického důvěra ve zkušeného lodivoda oprávněná?

Na všechny tyto otázky se budeme postupně dozvídat odpovědi.

Autor: Jan Pikous

Komentáře (212)

Přidat komentář
KingMaster13

Před začátkem jara stihnout 2 týmy to je kumšt

Reagovat
REPLIKATOR

Jaro přece začíná až 20. března, takže zbývá spousta času

Reagovat
KingMaster13

Ok, pravda, tak to si mě admini docela vyndali

Reagovat
kilobyte

Už jsi jdou pro chleba.

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta, Slavia, FCVP jsou tři, ne?

Reagovat
KingMaster13

No Spartu jste stihli po začátku jarní části až

Reagovat
smazaný uživatel

Jaro pro Spartu začíná dneska v 17:00

Reagovat
KingMaster13

Ok, tak jo Jinak určitě ty články jsou přínos a jsme za ně rádi. Chápu, že asi máte na to málo času ale je škoda, že jste neudělali takhle rozbor pro všechny týmy před začátkem Takhle to bude zase vypadat na tlačenku těch první 3 a i já sám bych se rád dozvěděl víc třeba o Opavě A není to kritika jen taková poznámka do budoucna jak to ještě potunit

Reagovat
Pablos

no za mě třeba ... že to vůbec nemusí být tak rozsáhlé, za to prostě o celé lize ...spíš tak něják ty nově příchozí a jejich možné přínosy pro tým, pak jen takové shrnutí slabin a vyzdvihnutí silných stránek ..a to by si myslím úplně stačilo. Ale je to samosebou jen můj pohled.

Reagovat
ratusek

První 3? To jsme byli my

Reagovat
KingMaster13

Pravda..... na vás se vysrali a vzali raději nezajímavý tým z pátého místa

Reagovat
ratusek

Reagovat
ManUnited

Co Jablonec a Baník?

Reagovat
KingMaster13

Co zbylých 13 týmů

Reagovat
oli9

Reagovat
smazaný uživatel

To bylo stejný v podcastu ČT. Tabulka nikoho nezajímá a jeli první tuhle trojku. Zbytek vmáčkli někam nakonec okomentovali s tím, že přípravné zápasy neviděli a nevědí co od těch týmů čekat. Že Vatajelu nemá ani na juniorskou ligu, Trávník je nějaký divný, jinak by se o něj zajímala česká špička a z první šestky v podstatě vyloučili všechny krom těch tří, takže tam bude Liberec a k němu asi Dukla s Karvinou nebo nevím

Reagovat
HorajzmAmmann

já si normálně přeju, aby sa Sparta vypadla z top6 a hrál tam Liberec a Zlín Sparta vypadne s Opavou v P-O a bude hotovo

Reagovat
Banikovec7

Tak o tobě je známo, že fotbalu nerozumíš a tvé názory jsou amatérské a naivní.

Reagovat
HorajzmAmmann

jelikož fotbalu rozumím, tak už konečnou tabulku vím teď a jenom tady napínám ostatní

Reagovat
Banikovec7

Řekni

Reagovat
HorajzmAmmann

1. Slavia

2. Plzeň

3. Sparta (+ výhra v poháru)

4. Jablonec

5. Baník

6. Liberec

7. Slovácko

8. Zlín

sestup Příbram a Dukla

zbytek nezájem !

Reagovat
Banikovec7

To snad radši ani ne, ještě bychom pak chytli v zápase o EL Slovácko...

Reagovat
HorajzmAmmann

snad radši ani nechci aby Baník postoupil do EL. Těch keců proč Jankulovski nepřivedl toho a toho a proč neutratil tolik za toho a toho a proč Baník vypadnul v předkole EL protože Baroš hrál hovno, protože Pazdera hrál hovno, protože nemáme útočníka, protože nemáme dobrou klobásu na stadionu, protože nebáme vyhřívaný sedačky ...

Reagovat
Banikovec7

Tak to já zase jo, takové kecy budou vždy, bez ohledu na to jaká soutěž se hraje a jak si vedem.

Reagovat
HorajzmAmmann

tak samozřejmě nadsázka, ale číst pak komentáře, že nemá cenu postupovat jenom do předkola když se stejně nedostaneme do skupiny (atp...) mě už fakt nebaví. Po x letech ve sračkách pořád negativní...

Reagovat
smazaný uživatel

Tý Spartě nějak věříš…

Reagovat
HorajzmAmmann

po dnešku prohazuji Spartu s Baníkem

Reagovat
KingMaster13

S tím pohárem bych brzdil. Když jsem viděl včera jak hrají Teplice....tak jen aby cesta Sparty neskončila už na Stínadlech

Reagovat
kilobyte

Kolikátý skončí Baník?

Reagovat
HorajzmAmmann

5.

Reagovat
Baronne

Tohle už jsme zažili ne? Ale teď už to vypadá líp no

Reagovat
HorajzmAmmann

kdybych napsal do dvou sezon 5-7 tak mi taky nikdo neveri. Kdyby nebyl Vrto pica a normalne posilil misto Panice, Azackeho a podobne tak to bylo I minulou sezonu...

Reagovat
Baronne

Tyhle obhajoby můžou skončit jedinym způsobem, sázkou o nick?

Reagovat
HorajzmAmmann

Klidne skocim z mustku v trenkach

Reagovat
HorajzmAmmann

Ael ok., beru nick...

Reagovat
Baronne

Ostrava TOP 5?

Reagovat
HorajzmAmmann

na 100%

Reagovat
Losinho

a korunoval to Vacek tvrzením, že na odchodu Stancia nezáleží, protože by stejně začínal na lavičce

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
PlackaSKS

ty vole

Reagovat
smazaný uživatel

expert

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle byl celkově jeden z nejhorších podcastů, co jsem slyšel. I to, jak nechtěli ani jedinou chybu u vás vytknout, působilo dost komicky.

Reagovat
ratusek

Co?

Reagovat
HorajzmAmmann

o těch se snad píše už dost ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Opravdu není v mých silách zpracovat rozsáhlý a poctivý rozbory všech ligových týmů. Proto jsem se zaměřil na 3 dlouhodobě nejlepší, nejsledovanější a nejpopulárnější.

Reagovat
Baronne

Vosic je sice osina v prdeli, ale ten Jablonec by se mi ještě líbil , jinak za články

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
db18

...ok, a teď znovu otázka, proč je třetí Sparta?

Reagovat
smazaný uživatel

Protože má nejvíc fanoušků, největší finanční zázemí a zajímá (ať už pozitivně či negativně) nejvíc lidí, což ostatně dokazuje i počet přečtení a komentářů u tohohle textu za tu chvilku co tu je.

Reagovat
HorajzmAmmann

hoď tu Baník a uvidíš ty komentáře ...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Železná Sparta

Reagovat
db18

No, počet zobrazení ale taky souvisí s tím, kdy to vyšlo... oproti tomu článek o Plzni vyšel v době, kdy většina diskutujících někde chlastá.

Reagovat
KingMaster13

Což je ale takové tematické když je to o Plzni

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Stejně jako většina těch, o kterých se v tom článku píše.

Reagovat
db18

No právě... máš si to přečíst s ranní kocovinou, aby ses cítil jako ty hráči...

Reagovat
Ferguson6

To by ti hráči najskôr museli vedieť citat, čo u niektorých pochybujem

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hokaido

Lol

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta je největší klub v Čechách. Momentální umístění není duležité.

Reagovat
smazaný uživatel

Traoré nepatří do soupisky Zlína, je hráčem Slavie. Džafič není hráčem Mladé Boleslavi, vrátil se na konci roku 2018 z hostování zpět do Zlína.

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli budou fakt dávat šanci těm jejich mladíkům, tak začnou snad být i sympatičtí

Reagovat
smazaný uživatel

Civic a Plavsic, ze jsou krajani, jo? Ti by vam dali

Reagovat
mayday

Už brousí nože

Reagovat
raduinho

Nejpopulárnější tým v Česku

Reagovat
Mr.Mike

Jelikož má nejvíc fanoušků tak asi nejpopulârnější bude

Reagovat
smazaný uživatel

je to tak, no.

Reagovat
db18

Proč se přeskočili týmy, které budou chtít urvat mistrovskou skupinu na úkor týmu, který se bude snažit proklouznout do skupiny o poháry?

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
Baronne

Piky10.02.2019 13:22#

Opravdu není v mých silách zpracovat rozsáhlý a poctivý rozbory všech ligových týmů. Proto jsem se zaměřil na 3 dlouhodobě nejlepší, nejsledovanější a nejpopulárnější.

Zkus číst

Reagovat
HorajzmAmmann

tady to někdo bere osobně

Reagovat
kilobyte

1. Sparta se bude snažit proklouznout z 5. místa na 10.?

2. Nikdo je nepřeskočil.

Reagovat
db18

Na 7. Liberec už je blízko...

Reagovat
kilobyte

Proklouznout někam znamená dostat se tam na poslední chvíli a nebo o kousek. Takže by to mělo být 9. nebo 10. místo.

Reagovat
db18

Přesně tak... jen tam na poslední chvíli chcete spadnout...

Reagovat
kilobyte

Tomu snad ani sám nevěříš.

Reagovat
meno

7. Je to logické, protože se dá klouzat oběma směry.

Reagovat
kilobyte

Ale proklouznout bych bral jenom na horu. Dolu bych označil spíše jako sklouznout.

Reagovat
meno

Když v zimě kloužu na ledu (nemůžu najít brusle, ale chci si s klukama zahrát ), tak kloužu tam i zpět jak drak

Reagovat
kilobyte

Tam i zpět možná jo. Ale těžko kloužeš dolů pod led.

Reagovat
meno

Sparta do druhý nepůjde

Reagovat
Pablos

tam z kola ven půjde Zlín a nebo Baník

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
kilobyte

U Eldara Civiće by mohla fungovat spolupráce s krajanem Plavšićem, když nastoupí na levém křídle.

Reagovat
Losinho

A co teprve, když bude levýho stopera hrát Radaković.

Reagovat
Han střelil první

To tam fakt bylo?

Reagovat
smazaný uživatel

Osa Civić - Plavšić - Kulić

Reagovat
smazaný uživatel

Ty seš ale vtipalek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

*Kerić

Reagovat
Pablos

Nesledujete někdo náhodou (ze zvědavosti) jak hraje Karavajev po přestupu ?

Reagovat
smazaný uživatel

Hraje každý zápas, tak asi dobře. Je ho škoda, byl to snad poslední kvalitní cizinec ve Spartě.

Reagovat
PlackaSKS

teda řikat, že stanciu, kanga nebo tetteh nejsou kvalitní...

Reagovat
smazaný uživatel

Já se spíš divím, že si ještě někdo myslí, že kvalitní jsou. Tetteh ještě ok, ten má alespoň potencial, ale co předváděli Stanciu a Kanga v druhé půlce podzimu to byla naprostá tragédie.

Reagovat
kilobyte

Tak ale to se dá říci i o posledních zápasech Kary.

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť byl tehdy na jaře nejlepší. Spartě se taky zrovna nedařilo, ale on vynikal.

Reagovat
kilobyte

A pak na podzim ho posadil Zahustel, který hrál lépe.

Reagovat
smazaný uživatel

Nehrál, no.

Reagovat
kilobyte

Jako Zahustel v těch zápasech vypadal hrozně a dost toho pokazil, ale dělal góly na rozdíl od Kary, který byl z formy. Tím neříkám, že Zahustel je lepší. Odstavit Karu byla chyba, ale říci že Kanga a Stanciu nejsou kvalitní je blbost.

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
PBLead

Reagovat
smazaný uživatel

1/10

Reagovat
smazaný uživatel

* kolik výher získala Sparta s těmihle megahvězdami z posledních desteti zápasů.

Reagovat
smazaný uživatel

Kolik má titulů za posledních 10 let, kdy hráli víceméně jenom domácí hráči?

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím, 4? Když neměla titul tak byla druhá, nejhůř třetí. Teď pátá místa a za posledních 10 kol předposlední.

A hlavně výsledky v Evropě. Sparta hrávala v EL super zápasy. Ještě před dvěma lety vyhrála skupinu s hráči jako Sáček, Fýrdek, Čermák či Pulkrab. Teď k nim přibyly megahvězdy a třetí předkolo je stopka. Obrovský propad.

Reagovat
smazaný uživatel

+ Vaslui, Hacken, Malmo, Bern...

Já se s demagogem fakt bavit nebudu. A pokud si nepamatuješ, proč se sáhlo k té internacionalizaci, tak se s tebou nemá cenu absolutně o ničem bavit.

Reagovat
smazaný uživatel

To jsou čistá fatka, tak se s tím smiř.

Reagovat
smazaný uživatel

4 tituly jsou čistá fakta

Tebe je na EF škoda.

Reagovat
smazaný uživatel

A vlastně ještě Panathinakos, CSKA, Žilina, Steaua a znova Panathinakos...

No sakra, ani na srdcaře nebylo spolehnutí.

Reagovat
smazaný uživatel

Protože tyhle kluby jsou na úrovni Subotice A já jsem prý demagog.

Sparta dřív něco nevyhrála, ale taky měla spoustu úspěchů. Teď nevyhrávala NIC!

Reagovat
smazaný uživatel

Subotice byla náhoda, nic víc. Stejně se málem vypadlo i se Sonderyjske 3 roky zpátky. Jenomže tam se haluzácky postoupilo, tady ne. Fotbal je někdy o štěstí, víš?

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně náhoda, vlastně celé ty dva roky jsou náhoda

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Na smůlu a štěstí můžeš svést nějaké nepovedený zápas. Jako třeba ten Sonderyjsk nebo Hacken. Ale fakt né, když hraje příšerně dva roky. Od příchodu těch vašich megahvězd.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jako jo, dřív na tom Sparta nebyla tak dobře jak mohla být. Ale pořád to byly skvělé výkony o proti součastnému stavu. Když vypada Sparta z EL, tak alespoň uspěla doma a naopak. Teď hoří na všech frontách.

Reagovat
twerp

Jo a taky před dvěma lety ji dělilo pět minut od vyřazení se Sönderjyske, což je soupeř možná pro druhé předkolo....

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže tehdy by to byl průšvih, teď to byl odraz výkonosti.

Reagovat
smazaný uživatel

A taky, s kolika cizinci vyhrála ten titul Plzeň? Nebo Slávia či Liberec? Zkoušeli to taky, ale dostali dřív rozum.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já obrátím tvou logiku. Kolikrát byla Sparta pátá v těch deseti letech?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Snad bude Sparta bavit jako na podzim!

Reagovat
smazaný uživatel

Po dvou letech bídy a nekvality se konečně Sparta zase vrací k osvědčenému modelu mladých čechů. Uvidíme, jak dlouho jí to vydrží. Výsledky se určitě zlepší, horší než podledních 10 kol to ani snad horší být nemůže.

Reagovat
smazaný uživatel

sparta holt umí čarovat

Reagovat
smazaný uživatel

Jen aby nečaroval Chovanec.

Reagovat
smazaný uživatel

tak ten čaruje taky, ale ani 12. hráč nepomáhá

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kaspar

me zaujalo hlavne tohle: Je otázkou, zda by nebylo lepší severskou posilu zapojovat postupně, než ho rovnou hodit bez kruhu do základu. Očekávání budou velká, s týmem ještě logicky není tolik sehraný a navíc má za sebou Ondřeje Zahustela.

Reagovat
Kocour Klapuška

OT: Co říkáte na Jinou ligu?

Reagovat
fantomas

Hošek mě hrozně sere.

Reagovat
Euphael

me taky...rekni mi pls, ze to neni jen kvuli tomu, ze je fanousek spurs

Reagovat
fantomas

Ne, ani zdaleka. Celkovym vystupovánim.

Reagovat
Euphael

Reagovat
Ross Geller

Heleme se, kdo se tu po dlouhé době objevil.

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
smazaný uživatel

Ale prosim tebe...

Reagovat
fantomas

Nemám nárok na vlastní názor? Oukeeej

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Na druhou stranu je z tý sestavy Mádl, Bosák, Hošek asi nejnormálnější...

Na Šídla jsem si ještě nestihl udělat názor...

Reagovat
fantomas

Mádl na mě občas působí jako autista první dojem takovej, že je jednim z těch, kterym jde psaní, ale holt mluvení a nonverbální projev zaostávaj.

Reagovat
Hyrax

U něj byl ten přechod z psaní na točení videa hodně nešťastný.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
fantomas

Vtipná reakce na něčí názor

Reagovat
r.mrazik

tak vymlouvat ti to nebudu preci,kdyz je to osobni pohled

ale tak kdyz mi prijde srandovni a nepochopitelny...

Reagovat
smazaný uživatel

To ze je mu nekdo nesympatickej je srandovni a nepochopitelny?

Reagovat
r.mrazik

tam je to dulezite to slovo MI...

Reagovat
Kocour Klapuška

Hošek?

Reagovat
salami

Z ty trojky asi nejlepsi, Madl je zakomplexovanec, prestoze a informace ma slusny, Sidla mam rad, ale tomu zase chybu ten prehled a informace a zacina ho bejt trosku moc. Ale chapu, ze to jeho vystupovani nekomu muze vadit.

Reagovat
db18

Zatím nic, protože během LFC - Bournemouth běželo, že jí budou dávat od 20:45 a nakonec jí dávali hned po zápase, takže jsem mezítím samozřejmě přepl na jiný program...

Reagovat
Hector17

První 2 slova v článku a člověku se chce grcat. Proč nerozeberete i ostatní týmy?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak on nejpopulárnější asi je, jen to není proto, že by mu lidi fandili, ale protože se mají komu smát

Reagovat
Bruny

In Zdenda I trust!

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Jak to vypadá s tím triem Plechatý, Drchal, Hložek, dostanou nějakou větší minutáž, nebo je Ščasný nebude chtít zabít? Zrovna třeba Drchal mi přijde, že by mohla být klidně dvojka v útoku, místo toho dřeváka Pulkraba.

Reagovat
smazaný uživatel

Plechaty - dnes dost mozna zaklad, pokud ne, tak je prvni volbou na stopera z lavicky

Hlozek - bude naskakovat na konci zapasu

Drchal - asi zacne jako dvojka za Tettehem, ale polde me uz je ted lepsi a mel by hrat zaklad

Reagovat
Rarášek

Hm ..

Reagovat
smazaný uživatel

tak gulbis ma info vid..

Reagovat
smazaný uživatel

2 z cih dnes základ, takže minutáž bude.

Reagovat
smazaný uživatel

z nich

Reagovat
HorajzmAmmann

je to tak i oficiálně

Reagovat
Zark

ne ze bych vam do toho chtel kecat, ale jaro uz je tady kua

Reagovat
Bruny

Štětina patřil v přípravě k tomu nejslabšímu a má místo v základu, hm. Tak snad mile překvapí... a když ne, tak příště už Costík.

Reagovat
Posledni Kovboj

Stetina je tam pode me proto, ze Costa stoji kvuli kartam (?)

Reagovat
Bruny

To nejspíš jo, ale Radakovič vypadal v přípravě líp jak Štetina...tak tam mohl být dneska spíš on.

Reagovat
Posledni Kovboj

no...dej se vule bozi

Reagovat
Stannis Baratheon

Souboj o třetí místo s Jabloncem do posledního kola

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
Baronne

Co je se Švédem?

Reagovat
smazaný uživatel

Přišel na trénink s bruslema a hokejkou, tak ho Zdenda prozatím vyřadil z kádru.

Reagovat
smazaný uživatel

To bylo super vtipný

Reagovat
smazaný uživatel

Cílem je útok na třetí místo...ach jo..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

No je to smutný..o nic jinýho mi nejde.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak výš už teď těžko můžete pomýšlet.

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě

Reagovat
smazaný uživatel

"Nejsledovanější sparťanskou postavu je není bezpochyby Tomáš Rosický."

Tenhle překlep dokonale vystihuje moje pocity ze Sparty posledních dvou let...

Reagovat
božský John

No, dat tyhle tri nazorovy clanky plny dojmologoie do tipu a ANALYZ, to chce teda odvahu

Reagovat
smazaný uživatel

Protoze to, do jaky podrubriky na EF je to zarazeny, je to nejdulezitejsi Mas k tomu neco vecnyho, nebo jenom debilni kecy?

Reagovat
božský John

Mam. Predstavoval bych si aspon ty dojmy podlozit cislama. Kdyz napriklad napises, ze Nita patri mezi nejlepsi golmany v lize, mozna ze je nejlepsi, tak bych jako ctenar ocekaval nejaky "protoze" a argument. Nezlob se na me, ale takhle to je pro me jenom placnuti.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Jirka3811

Zvládnou to s přehledem prvoligových fotbalistů

Reagovat
smazaný uživatel

spartááá spartáááá

Reagovat
JeséRodriguez

1:0 v suchým, co tam máš dál?

Reagovat
Mr.Mike

Suchý bylo no.. Se člověk chozenim nezapotí

Reagovat
smazaný uživatel

Presne tak..o tom prave mluvim

Reagovat
cink

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ja jsem nehodnotil v 70minute vysledek 0:0, ale ten vykon ... pokud jsi spartan a jsi s timto spokojeny, gratuluji.

Reagovat
BaggioRoberto

Co to je za novinařinu? Jedno je jisté letos se určitě nedočká. Pokud Sparta vyhraje všechny zbývající zápasy, tak díky nástavbě ten titul udělá. A to musí být pro všechny v klubu jediným cílem, nic jiného pro Spartu neexistuje. Že je realita taková, že pod Křetínským, Kotalíkem a Ščasným žádnej titul nehrozí nikdy a jen díky štěstí se ten cíl nerozplynul už dnes je sice jasné, ale novinář nemá předjímat, ten má jenom oznámit cíl Sparty je titul a po prvním jarním zaváhání napsat Sparta hledá trenéra, Ščasný neuspěl.

Reagovat
smazaný uživatel

Tyvole, to je moc toto.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cink

Reagovat
Pablos

tak ve své čisté podstatě je to pravda ...hraje se ještě o 30 bodů plus nadstavba ...pokud tedy existuje i sebemenší teoretická možnost ten titul získat, tak to předkládat jako jisto jistej fakt, je opravdu předjímání.

Reagovat
Mönchengladbach

Co to blábolíš? Slavii i Plzni už může i s nadstavbou sebrat maximálně šest bodů, přičemž na ně ztrácí šestnáct a deset. Takže i když Sparta úplně všechno vyhraje, může skončit deset bodů za mistrem.

Reagovat
Pablos

začínat větou co to blábolíš... a pak tam hodit tohle jako týmy můžou předskočit někoho v tabulce jen tím způsobem, že je v přímém souboji porazí jo ?

Reagovat
Mönchengladbach

Ty nejsi zrovna nejbystřejší, viď?

Na větu:

"Pokud Sparta vyhraje všechny zbývající zápasy, tak díky nástavbě ten titul udělá."

reaguji:

"Takže i když Sparta úplně všechno vyhraje, MŮŽE skončit deset bodů za mistrem."

Reagovat
Pablos

v poho toho, že to tvrdí jako fakt jsem si nevšiml něják. Nevim proč, ale viděl jsem tak u něj taky jen, že možná tak to sorry

Reagovat
Mönchengladbach

Reagovat
smazaný uživatel

drz hubu

Reagovat
lampas

Kšiltovka nemá mentalitu vítěze a Plzeň je vyčpělá. Útočit ze zadních pozic může být pro Spartu výhoda. Pokud do 30. kola bude odstup za prvním místem do 6 bodů (z pohledu Sparty), tak je titul její. Nadstavbu si pohlídá. Ohromným impulsem pro tým navíc bude to, až se k nim připojí Dočkal.

Reagovat
KoryVCF

Reagovat
salami

Stihaci jizda vcera zacala

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
KingMaster13

Docela odvážné toto tvrdit po vydřené výhře nad Bohemkou. Realita bude taková, že Sparta remizuje na Dukle a její ztráta se na nás či Plzeň ještě prohloubí

Reagovat
smazaný uživatel

Proč si tam Rosa drží Ščasnýho? Ze soucitu? Z vděku, že ho něco naučil? Škoda, že Rosa neměl příležitost učit se od nejlepších...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele