Anglický týden: Utopený Vydra v týmu, který hraje na dva Crouche

13.02.2019, 16:59
Názory a komentáře
V srpnu ještě svítilo slunce. Matěj Vydra si splnil sen a konečně si po letech opět zahraje Premier League! Sláva! Po zajímavém úvodu angažmá v Burnley však reprezentační útočník narazil a svůj osamocený ligový gól už rozšíří jen stěží. Čí je to chyba? Je prostě elitní anglická soutěž pro Vydru moc? Nebo selhal manažer Sean Dyche, který měl už před půl rokem tušit, že kupuje nevhodného hráče?

Celé to do sebe tak nějak zapadalo. Sympatický a progresivní krok od jinak lehce zkostnatělého týmu, jímž Burnley tak nějak jako poslední mohykán v kosmopolitní Premier League je. Matěj Vydra měl být osvěžení dobře odhadnutelného týmu, který v útoku vyznával hru na dva urostlé bijce, kteří nemusí být pohybově zrovna dvakrát nadaní, ale mají horu svalů, umí to ve vzduchu a poradí si v šestnáctce.

Tak jako Sam Vokes, tak jako Chris Wood, tak jako Ashley Barnes. No a k nim měl přibýt agilní a rychlý Vydra, který je navíc shodou okolností jeden z nejlepších kanonýrů druholigové Championship za poslední roky. "Je jiný než útočníci, které máme. Nabízí odlišný poziční smysl, může hrát bok po boku s druhým útočníkem a může hrát i jako číslo 10," řekl o Vydrovi jeho současný šéf Sean Dyche.

Záměr aktuálně nejdéle sloužícího manažera v Premier League se dá na každý pád odhadnout poměrně snadno. Cílem Vydrova příchodu (když už teda přišel) bylo obnovení dobře fungující spolupráce jednoho pohyblivého střelce a jednoho statičtějšího držáka, který pro něj bude tvořit prostor a vyhrávat souboje.

Tak trochu vnucený pokus o návrat do starých časů

Tak, jak to fungovalo v sezónách 2015/16 a o rok později - když Burnley postoupilo do Premier League, aby pak přežilo nováčkovskou sezónu. Tehdy totiž v systému 4-4-2 sázel Dyche na dlouhána Sama Vokese a rychlonohé dynamo Andreho Graye. V systému, který byl funkční přesně podle výše zmíněných parametrů. Funkční natolik, že spolu tihle dva nejdřív nastříleli 38 druholigových a následně 19 prvoligových branek.

Tím se však pomalu dostáváme k jadérku problému. Gray totiž poté vyměnil Burnley za Watford a Sean Dyche - možná z nouze, možná z přesvědčení - trošku pozměnil svůj styl na výše zmíněnou hru na dvě věže. A jakýkoli další pokus o jakousi reversní renesanci ofenzivy skončil průšvihem.

Předzvěst toho, jak asi Vydrovo angažmá může skončit, měl Dycheovi ukázat už nedávný záměr Jeffem Hendrickem coby "desítkou" v systému 4-4-1-1. Časově limitovaný a hlavně nepovedený záměr, dlužno podotknout. Už tehdy se ukázalo, že Burnley je skutečně posledním přeživším dinosaurem, který jakýmsi záhadným způsobem dokáže i v roce 2019 fungovat se dvěma hrotovými "targetmany" v jedné sestavě. Ba co víc - funguje s nimi lépe než s jakoukoli jinou alternativou.

Burnley je tým postavený na nakopávaných míčích na dvě devítky vedle sebe. Abychom se nepochopili špatně - není tím myšleno žádné Hnátkovské "dlouhý míč a trefovat zařízení". Clarets mají v Gudmundssonovi, Bradym, zraněném Lennonovi a nově i kometě McNeilovi velmi kvalitní křídla, která představují zajímavé možnosti. Jejich primárním úkolem je nicméně posílat do nebezpečných pozic přesné centry. Protože když máte ve vápně takové dva hlavičkáře, musíte je využívat. Z možnosti se tak v Burnley stala nutnost.

Vydra jako Gulliver mezi obry

Není divu, že Vokes, Woods i Barnes jsou podle statistik WhoScored.com mezi devíti útočníky, kteří podstoupili nejvíc vzdušných soubojů z celé ligy - a to třeba Vokes už dva týdny v klubu vůbec není. Takhle to Burnley prostě hraje, přičemž Ashley Barnes představuje takovou oplácanou verzi allroundera, který je jakž takž zdatný i s míčem u nohy, ale zároveň jako magnet přitahuje míče a vyhrává souboje. Hráč, který je jako šitý na míru Burnley, ale v jiném týmu Premier League by se prosadil jen stěží.

Po měsících a měsících zkušeností člověka musí přepadnou myšlenka, jestli on Vydra nebyl Burnley spíš tak nějak vnucen. Jasně, těžko se v Premier League představuje, že by manažer dostal hráče, o kterého nestál. Myšlenkové pochody managementu proto plynuly spíš stylem: Když můžete přivést hráče, který byl dvakrát nejlepší střelec v Championship, proč byste to nezkusili? Vždyť Burnley se stylem hry hodí právě spíš do druhé ligy, živelnější a tvrdší než elitní Premier League; a tak by to mohlo klapnout. No... teď už víme, proč.

Na obranu Dychea však musíme přiznat, že Vydra šanci dostal. Nebylo jich sice tolik, jak by si možná zasloužil, ale prostor měl. A zpočátku vše vypadalo i růžově - při debutu skóroval z lavičky v Evropské lize, a pak začal dostávat minuty i v Premier League. Po dvou cameech proti Manchesteru United a Wolverhamptonu dostal konečně možnost od začátku a dokonalosti bylo učiněno zadost - Burnley rozstřílelo Bournemouth 4:0, Vydra dal vítězný gól a Clarets vůbec poprvé v sezóně vyhráli. Balada.

Jenže jen ten, kdo zápas pozorně sledoval, viděl, že statistiky jsou jediné, co Vydrovi hrálo do karet. Na hřišti to totiž vypadalo tak, že na hřišti jsou dva týmy - jedenáctičlenný Bournemouth a desetičlenné Burnley. A k tomu se tam někde navíc ochomýtá Matěj Vydra. Ne snad že by tehdy platilo příhodné "hráli o deseti". Český forvard byl však na úplně jiné vlně. Nerozuměl si vlastně s nikým, nabíhal si do špatných prostorů, volil špatná řešení. Ona vítězná branka byla ostatně dorážkou odraženého míče, kdy Vydra těžil z individuální schopnosti čichu na góly, nikoli z nějakého týmového souznění.

Je o hráče typu Vydra v Burnley vůbec zájem?

Proto dostal šanci od začátku ještě jednou proti Cardiffu, a jelikož se výkon nezlepšil, putoval kvapem opět mezi náhradníky. Poslední kapkou pro Dychea byl zápas na Olympijském stadionu s West Hamem, kde Vydra zase herně propadl a od té doby s ním trenér evidentně nepočítá. Hraje v pohárech, a když jde o ligu, trenér někdy raději nechá na place po celých 90 minut stejné hráče, než aby musel Vydru poslat do zápasu.

Posuňme se teď do ledna roku letošního roku a využijme pozoruhodnou citaci Seana Dychea: "Poslední přibližně tři roky strávil mimo Premier League a my jsme si nemysleli, že ho rovnou vrhneme na hřiště. Tušili jsme, že se bude muset přizpůsobit naší hře a on na tom stále tvrdě pracuje."

Tohle vám řekne manažer poté, co hráče v září zapojí do základní sestavy a vzápětí ho z ní zase vyšoupne? Hned po přestupu sice ryšavý manažer zdůrazňoval, že má Vydra rezervy v kondici, ale aby se nejlepší střelec Championship šest měsíců přizpůsoboval hře týmu? Týmu jako je Burnley, který lpí na alespoň částečném zachování primitivní taktiky stylu "nakopni a rvi se o míč"?

A to ještě přehlížím slůvko přibližně (v originále: or so).), z nějž vyloženě stříká, jak blízký má Sean Dyche k Matěji Vydrovi vztah. Tady zkrátka něco nehraje a diplomatické vyjadřování plné argumentačních faulů je jen dalším důkazem.

No a na závěr ještě jeden důkaz, jak to Dyche se snahou přidat do útočného dua odlišné a vzájemně se doplňující prvky myslel vážně. Totiž zimní přestupové období. Vokes odešel a Burnley mohlo k Vydrovi přidat dalšího borce, který toho oběhá hodně a hlavně rychle. A kdo v tandemu s urostlými chasníky Barnesem a Woodem nebude muset vyhledávat dlouhé míče a chodit do hlav. No, a tak přišel Peter Crouch...

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (184)

Přidat komentář
AnthonyR

Zajímavý článek Vydra si v Anglií jméno vybudoval a asi by udělal nejlíp, když by zkusil úplně jinou ligu. Třeba Bundesliga by mu mohla sednout.

Reagovat
zelda

Zpátky do Česka za kamarádkou

Reagovat
mayday

Taky si myslím, že Bundesliga by mu seděla.

Reagovat
smazaný uživatel

Zpátky do Jihlavy

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
nani92

vybudoval si v Anglicku meno

Reagovat
Grahf

Matej "not the Crouch" Vydra

Reagovat
Y.N.W.A

...vybudoval si jméno, že je dobrej pro Championship, ale na PL prostě nemá

Reagovat
Pablos

třeba to jako myslel tak, že si vybudoval jméno na nějákej střed serii A či Bundesligy

Reagovat
shitcool

Reagovat
smazaný uživatel

Docela kritický článek směrem k trenérovi

Reagovat
bobis21

Zaslouženě. Letošní sezónu fakt nezvládá. Tým je místo hry o Evropu v souboji o záchranu a i když se nedaří tak pořád hraje stejnou taktiku a nasazuje stejné hráče (kteří jsou evidentně z formy).

Reagovat
mayday

On si někdo myslel, že budou hrát o Evropu?

Reagovat
bobis21

Vloni byli 7. a dostali šli do EL. Z kádru odešel jen jeden hráč a naopak 3 nebo 4 přišli. Pokud se v další sezóně hraje o udržení, necoje špatně.

Reagovat
mayday

Podle mě byla spíš ta loňská sezona právě výjimečná. Nemyslím si, že by měli kvalitnější kádr než většina klubů.

Reagovat
BílíAndelDrcKo

to že boli 7. bol obdobný "zázrak" ako titul Líšok... proste nadštandardne fungovalo pár jednoduchých "aspektov" ich hry.

Reagovat
salaminoo

Reagovat
fenixLFC

vlanajsok bol vystrel mimo, ten kader patri medzi to slabsie v lige

Reagovat
vodka

Reagovat
Kucka

Reagovat
davered

z formy? 7 zapasu v lize bez porazky, coz je vubec nejdelsi serie klubu v historii. A vykonostne to slo od te doby taky vyrazne nahoru

Reagovat
bobis21

Já mluvil o podzimu kdy to takhle bylo...

Reagovat
davered

"Letošní sezónu fakt nezvládá." Plus clanek se zminuje o soucasnem stavu (od konce transfer window), ne o podzimu

Reagovat
bobis21

Ano, a v letošní sezóně měl sérii kdy z 12 zápasů v lize byla 1 výhra - přesto nijak neměnil taktiku ani složení. O tom jsem mluvil.

Reagovat
davered

Ne, to neni pravda. Behem te doby zkousel ruzna rozestaveni a casto hral 3-5-1, respektive 5-3-1. Prave v tom obdobi se prostridalo pomerne dost hracu v sestave, zejmena na kridlech a v utoku. Od zacatku te serie neporazitelnosti a s navratem Heatona do branky naopak jede prakticky totoznou sestavu beze zmeny.

Reagovat
bobis21

Na 3 zápasy z celé sezóny změnil taktiku, fakt skvělé

Reagovat
davered

Tak proc to menit? Loni z toho bylo neskutecny 7. misto a letos od doby, kdy se k tomu systemu vratil ma Burnley z cele ligy vedle Man United nejlepsi formu. Tem hracu a tymu proste tohle sedi.

Reagovat
bobis21

Ty pořád mluvíš o úplně jiném období než o kterém jsem psal já

Reagovat
davered

Tak nevim, proste loni to by 4-4-2, minimalni zmeny v sestave nebo v taktice a uspech. Letos zacatek sezony, vic zmen a neuspech. Pak navrat do starych koleji a uspechy se vratily. Bylo by fajn obcas zapracovat nejake zmeny, ale proste se to zatim neosvedcilo.

Reagovat
vodka

to je ale blbost

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vodka

Dyche tam dlouhodobě s tím materiálem a rozpočtem dělá skoro zázraky (respektive loni to zázrak byl, letos to cca odpovídá kvalitě kádru). Burnley je na anglické poměry pidiměsto. Platy měli ještě loni nejnižší v PL, jejich vedení dřív dělalo zadarmo, respektive si nevypláceli plat.

K tomu stylu a hráčům - oni těží/těžili ze špičkové organizace, sehranosti a pracovitosti, kdy se přes ty jejich 2 řady po čtyřech strašně blbě dostává. Letos je dost pohřbívaly právě individuální chyby, kdy někdo propadl, nezahustil prostor atd., teď se holt vrátili k absolutním základům - vzadu to ukopem, vepředu nějak umlátíme...

Reagovat
Talker

Tak Burnley mělo loni zázračnou sezonu, kvalitou hráčů jsou někde v té spodní polovině tabulky - před nimi je dost kvalitnějších týmů. Kdyby k nim přišel manažer, který by chtěl hrát jiným stylem, tak se mu to rozpadne pod rukama nebo by to musel celé přebudovat.

Podle mého pro ně je je cíl, kdy budou spokojení, udržet PL v pohodě (tj nějaké 13.-15. místo) a cokoliv navíc je bonus. Tohle není Soton nebo Newcastle.

Reagovat
Stannis Baratheon

ale kritika je na místě

Reagovat
Kucka

Reagovat
Josifek

Vydra je hlavně rychlý, agilní, dravý a má slušnou a pohotovou střelu hlavně v pokutovém území. Tím tak nějak výčet jeho předností končí. Přijde mi, že fotbalové myšlení nemá nejlepší, řešení situací a taktické návyky taky žádný top. Technika průměr - resp. obejde jednoho hráče díky rychlosti a pak se většinou utopí v dalších kličkách. Na pátou nejlepší ligu na světě to stačí, na tu druhou už ne

A v repre mě taky zatím nezaujal, takový Schick je talentem a stávající kvalitou úplně jinde..

Ale tak i tak Vydra nemusí smutnit a tu kariéru nemá vůbec špatnou. Měl by se vrátit klidně do Champu a zas tam patřit mezi kanonýry, to nemusí být vůbec špatný život

Reagovat
smazaný uživatel

Vydra má trošku smysl, že v současnosti se Burnley daří, a tak trenér nemá moc důvod do sestavy nějak zásadně sahat. Vydra příležitost dostal, bohužel nebyl tak produktivní, jak se čekalo, navíc týmu se celkově moc nedařilo. Bohužel Vydra vyčnívá především v rychlosti, která v Chapmu na ty beky docela platí. Většinou to jsou méně pohybliví obránci, zatímco v rámci PL už je to trošku jiná pohádka.

Reagovat
Y.N.W.A

moje řeč, v PL prostě s jeho odskakováním míče při zpracování nemá co dělat...

Reagovat
smazaný uživatel

Burnley rozstřílelo Bournemouth 4:0, Vydra dal vítězný gól a Clarets vůbec poprvé v sezóně vyhráli. Balada.

Balada je lyricko-epický veršovaný útvar mnohdy s ponurým, strašidelným dějem a většinou nešťastným, někdy až tragickým koncem. Námětem je v mnoha případech provinění člověka, které je potrestáno řízením nadpřirozených bytostí či osudu.

Reagovat
blade115

Reagovat
Azazelo RD

Balada o Tomovi Kučovi. Režie Zdeněk Troška, v hlavní roli Marek Vašut. Poděkování Českým drahám za umožnění točit na 78 nádražích ČR. V kinech a nádražních bufetech od 1.1.2021.

Reagovat
TheTopFootbaler

1/1 verbala doporučuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Máš pravdu, ale balada myslím, taky může být pomalá píseň, ne?

Reagovat
jenage

Reagovat
smazaný uživatel

Ustohal

Reagovat
davered

Na te soucasne jedenactce proste neni co menit. Maximalne Hendrick je obcas trochu nahoru dolu, ale na kridle by asi Vydra nezahral

Reagovat
smazaný uživatel

Ozil v plnem treninku, ale v nominaci na zitrejsi zapas chybi

Reagovat
Bakary3

Tak to je skandál, že ho nenominovali na zápas proti Bělorusům, kterej by stejně tak akorát odchodil

Takhle místo něj dostane šanci někdo, kdo si jí bude vážit a postup by to nemělo nijak ohrozit, no fuj.

Reagovat
Usty

Ještě dlužno dodat, že Barnes má oproti Vydrovi ještě o něco větší herní inteligenci.

Reagovat
lampas

Měl by zkusit Bundesligu nebo Serii A.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrej pokus, ale Hendrick je mnohem lepsi nez Vydra a do hry Burnley se hodi.

Reagovat
FC Porto FC

na podhrotu ? vážně ?

Reagovat
smazaný uživatel

Ano. Je bojovnej, ma dobrou strelu.

Reagovat
fenixLFC

tak to bolo jasne ze na PL nema. vedelo sa to dlhe roky a nebola nahoda ze aj ked nejaky jeho tim postupil tak ho uz nechcel, respektive sa onho ako o jedneho z najlepsich strelcov kluby PL nesli prave dvakrat prethrnut.Holt championship je jeho strop a teraz to iba potvrdzuje

Reagovat
Pride

Ty jsi strašně zoufalej

Reagovat
fenixLFC

Cim? Ze ked sq tu pravidelne plakalo ze ho nechcu timy PL tak som vravel ze na to nema? Alebo tym ze ked ho zobrali tak ukazuje ze na to nema? Sorry on nie je hviezda ktora by mala na tim lepsieho stredu tabulky, tam budu hladat spolahlivejsieho strelca. A evidentme sa tym mensim prisposobit nevie

Ani teraz aji vo west brome

Reagovat
Pride

Já už ti po několikáté píšu, že kurva v PL nedostal ani čuchnout. Pokud by v Burnley aspoň chvíli pravidelně nastupoval, tak se můžeme s klidem bavit, jestli na to má nebo ne. On ale přestoupil do týmu, kde se mu ten dement Dyche nedá absolutně žádnou šanci, protože hraje na vysoké kopyta v útoku a to Vydra opravdu nesplňuje.

Jsem si jistý, že týmům ze spodku tabulky by se Vydra hodil.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten "dement Dyche" minulou sezonu udelal sedmy misto a zajimaly se o nej dost velky kluby. Mozna by neuskodilo trochu respektu. V clanku se o sancich, ktery Vydra dostal, pise. Nevim, kolik by jich melo byt, kdyz se ztrapnil pokazdy, kdyz nastoupil.

Reagovat
HullCity

Dement Dyche...loni úžasné 7.místo a letos už to zas vypadá,že se bez problémů udrží v lize,ale dement Dyche no...a pokud bys to četl a podíval se na statistiky,tak šance měl,akorát totálně vyhořel,takže nechápu to tvoje absolutně žádnou šanci.A ty kopyta mají dohromady 13 branek,lepší jak dávat šanci šmatlákovi,který se prosadil akorát tak ve 2.lize.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak asi nebude nahoda, ze vo West Brome si ani necuchol, Watford ho po postupe do PL radsej znovu poslal do Championship a teraz nehra ani za Burnley ako zolik.

Reagovat
Pablos

tak třeba v Readingu žádná hitparáda, v Derby taky né první sezónu ...pak sám to někde říkal, že se tam změnil styl hry alá podobně jako kdysi ve Watfordu a najednou začal bejt platnej a dával hafo gólů... prostě on nebude nějákej moc přizpůsobivej hráč, prostě jede na jednu notu furt a pokud to tak ten tým nehraje, tak je mimo.

Reagovat
smazaný uživatel

A to jeste nikdo nezminil jeho pusobeni v narodaku, kde je pokazdy strasnej a to uz ma odkopanejch 25 zapasu. Muzeme to svest na taktiku, jako u vsech nasich hracu..ale pravda je takova, ze na top uroven proste nema.

Reagovat
Pablos

Já to ale nesvádím na nic, já to právě považuji za mínus

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to jsem nemyslel tebe, ale obecne jeho zastance.

Reagovat
Josifek

Tak jasné to bolo jen takým odborníkom, jakým jsi ty. Jinak ale souhlas, jeho přednosti vyniknou spíš v nějaký chaotičtější hurá lize, kde je to hlavně o běhání, dravosti a pohotové střele. Ve Skotsku by byl král

Reagovat
FC Porto FC

no jistě a Crouche přivedli protože je Vydrova chyba že se nehodí do systému centrů...

Reagovat
Liquid

Reagovat
Pablos

no ale ono taky třeba... šel do Derby a první sezonu tam dal 5 gólů za sezonu ...v Champu ...druhou tam nasází 22 ...kdbyby tam nebyl tu druhou.. tak se dá klidně říct tvojí úměrou, že na Champ už nemá. V Burnely v lize dostal když to převedu na minuty 3 zápasy. Jasný třeba na PL nemá, ale nezatracoval bych ho a neměl okamžitě tak jisté soudy jako ty.

Reagovat
fenixLFC

lenze v PL a najam v timoch v ktorych hrava si nemozu nanho dovolit cakat polroka, rok dokial sa rozbehne, to musi ukazat kvalitu hned. jednak maju tie kluby dost penazi na to aby is kupili lepsieho hraa hned a jednak o balik o ktory sa hra si nemozu dovolit prist zostupom kvoli neproduktivnemu utocnikovi

Reagovat
Pablos

Ale jo, neříkám že dokazuje nějak opak, že by se v ní mohl chytit, nadruhou stranu je to prostě pro mě prostě českej hráč v PL a v koutku duše prostě budu vždy doufat. Ale tak jako tak i za to co odvedl v Champu má můj respekt.

Reagovat
Pablos

Prostě prostě prostě... Bych to tak mohl číst než to odešlu

Reagovat
dave30

Tak já myslím, že se alespoň solidně zajistí. Už v Derby měl na Champ nadstandartní peníze, v PL bude mít 30 - 40 tisíc liber týdně určitě (to tam má skoro každý). No a jestliže podepsal tříletou smlouvu... Pokud o něho bude zájem, tak si moc nepohorší, pokud ne, tak to tam ty 2 roky ještě vydrží, kolem třicítky se vrátí domů a bude hrát kaprligu pro radost.

Reagovat
Liquid

zase situace která potvrdila fakt, že jsem tu 1 z nejrespektovanějších uživatelů, když jsem narozdíl od EF kavárny znovu tvrdil, že Vydra na Premier League prostě nemá a opět se v dalším z celků PL neuchytí

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
blade115

EF kavárna

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Respektovaný uživatel jako ty by mohl vědět, že je to Elita. Žádná EF kavárna. Nezaváděj tu diskurz EF zemanovců nebo-li jak my elitáři říkáme EF plebsu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Swarley

Reagovat
smazaný uživatel

nebo-li

Reagovat
smazaný uživatel

shame shame shame

Reagovat
Liquid

Reagovat
Busby babes

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Sosi

Reagovat
Rišty

nebo co?

Reagovat
db18

Reagovat
Tommy the Gunner

Reagovat
smazaný uživatel

EF kavárna

Reagovat
smazaný uživatel

©

Reagovat
Liquid

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Josifek

Já teda nepamatuju snad na nikoho, kdo by tu s rozhodností tvrdil, že Vydra na PL má, spíš si pamatuju, že tu většina tvrdila, že to zas nedá, něco podobnýho, jak s Kalasem

Jinak tvá pozice zde je jistě neotřesitelná. Ale k chlubení to moc není

Reagovat
Liquid

článek nechci hledat, ale podobně jak kdysi u Baroše v Liverpoolu, vždycky se to házelo na trenéra a "nikdy" za to nemohl samotný hráč, podobně tu právě psali, že se k Vydrovi nechovali fér ve Watfordu a že už v týmu který bude hrát EL konečně dostane prostor a prosadí se

Reagovat
dave30

Vždy za to může trenér, že naši hráči venku nehrají. To bylo, je a bude. A je jedno, jestli to byl (je) Vašek Kadlec, Pokorný, Barák nebo Vydra.

Reagovat
Busby babes

Reagovat
kvasha16

byt 1 z najrespektovanejsich uzivatelov a zaroven byt proti "EF kavárni"? to mi nejako nevychadza

Reagovat
DeformFCB

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
REPLIKATOR

Jak utopit Vydru aneb Konec českých hráčů v Anglii.

Reagovat
smazaný uživatel

To je dobrý.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

moc do toho nevidím a ptám se slušně, je Ashley Barnes bijec?

Reagovat
smazaný uživatel

Kloppovy komentáře řeší FA Jen mu dejte !

Reagovat
smazaný uživatel

Skôr by mali riešiť toho postranného , ale aj Klopp nemôže takéto veci hovoriť

Reagovat
smazaný uživatel

v létě hostovačka směr skotsko, takovy Rangers ,tam by dal by dal 15 a vic golu + evropa

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

to by bolo fajn

Reagovat
REPLIKATOR

Výměnou do Hearts místo Vaněčka

Reagovat
wjillm

Na to nemá kondici.

Reagovat
oli9

by byl ideál

Reagovat
Liquid

Skotsko by mu mohlo sedět

Reagovat
Seydou Doumbia

Myslíš že odejde Morales? Potom by tam byl zbytečný když tam je i Defoe.

Reagovat
smazaný uživatel

Morales pujde do champu

Reagovat
hilarious

Je mi ho docela líto, když vidím, jací dřeváci před ním dostávají přednost....

Reagovat
oli9

Reagovat
smazaný uživatel

to jo, hlavně Wood je pořádné dřevo

Reagovat
hilarious

pravdu díš

Reagovat
kardous

Reagovat
Tommy the Gunner

Reagovat
shitcool

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Pablos

každopádně to vypadá, že jeho kariéra v PL se definitivně uzavírá, s takovým životopisem nemá šanci.

Reagovat
kattos

Knězi, jsi to ty?

Reagovat
Euphael

OT: Fotbalová asociace bude řešit komentáře manažera Liverpoolu Jürgena Kloppa na adresu rozhodčího Kevina Frienda po zápase proti West Hamu. Liverpool v zápase vstřelil první gól, při kombinaci se ale James Milner ocitl v ofsajdu. Podle Kloppa se to rozhodčí o poločase dozvěděl a ve druhém poločase pak několika nepřesnými verdikty svou chybu kompenzoval. (skysports.com)

Paneboze, tak sympaticky kluk to byl, než ho ten zkurveny Liverpool znicil....plačka

Reagovat
Swarley

On bude brečet i když jim rozhodčí pomůže, to je nový level

Reagovat
smazaný uživatel

Ty tez svuj brekot kazdym komentom posuvas na novej level

Reagovat
Josifek

Tak Mourinho level to ještě zdaleka není, ale učí se rychle, kluk jeden

Reagovat
stiflerovamama

Znak objektivity, že dokáže rozhodcu skritizovať aj keď nám ako vravíš pomohol, aj keď to bol čiarový nie hlavný. A v tom zápase boli naozaj tragickí, asi všetko pískali úplne naopak a bohužiaľ Friend naozaj robil to čo robí mnoho rozhodcov, chybu kompenzuje ďalšími chybami.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Josifek

Já myslím, že je pořád stejný

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
bbbauch

Reagovat
hromdopolice

Mládí v prdeli, do důchodu daleko, a prosazení se v Premier league v nedohlednu...Mates Mates, už to tam zabal a jdi zkusit jinou zemi, tady to nemá budoucnost, mě osobně by tam už nikdo neviděl teda..

Reagovat
dave30

Věř tomu, že ty peníze by tě tam udržely. To, co tady má průměrný občan za měsíc v korunách, to on má týdně v librách.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja myslím, že by PL mohol v pohode zvládnuť, ale v tíme, kde by bol jasná jednotka a hralo sa na neho. Nie je zas taký strašný, aby nemohol hrať v PL, ale nie v Burnley, kde sa hrá na vysokých silových útočníkov.

Reagovat
fenixLFC

a v ktorom time? driva vacsina klubov ma lepsieho utocnika a to aj z timov co su za nimi. zaklad by hral tak mozno v cardiffe a huddersfielde; newcastlu by bol na hovno lebo hra na iny typ hrota. a tie dva kluby-cardiff a hudder sa jedna radsej popozeraju po istejsej volbe a najma tak ako tak vpyadnu takze si nemozu dovolit davat mu dve sezony cas

Reagovat
smazaný uživatel

Pilib De Brún (Phil Brown)

Pilib De Brún (Phil Brown)

@Malachians

The fact Utd still havent appointed a DOF tells me one of the following

1. Woodward still sees himself as head of recruitment

2. They have no intention of spending big in the summer (a new appointment will need months to work on those deals)

3. They aren't seriously looking.

Bohuzial velmi presne, nehovoriac o tych novych zmluvach, co Edo rozdava, nikoho ako Dof proste neriesi

Reagovat
Busby babes
Reagovat
smazaný uživatel

the club wanted to appoint a director of football who would take account of increasing administration needs, handling club operations, but that role would not have any say in transfers and would be more focused on governing body regulations, registrations and general day-to-day business....cize to podstatne si Edo zobrat neda, preto aj veselo rozdava zmluvy teraz

Reagovat
Busby babes

hm takze sis precetl prvni odstavec a dal se uz nedostal? A jeste sis to i blbe vylozil. Tenhle odstavec rika, jaka byla jedna z puvodnich myslenek za tou pozici. A taky je tam vysvetleny, ze to uz davno neplati.

Btw mas tam i receny, kdo ty smlouvy dojednava a spolurozhoduje o nich.

Reagovat
iamek

Takže DoF nebude ?

Reagovat
Busby babes

tak nevim, cetli jste ten clanek?

Vsak je to tam napsany, ze to je porad plan. Ale nevim, obcas mi prijde, ze je tu predstava, ze si proste rekneme: chcem DoF. ok, Nejlepsi je treba Monchi, tak druhej den poslen nabidku a treti den uz je v klubu a ma zarizenou kancelar...

Je to tam celkem rozumne vysvetleny, ze to bude pro nas obrovska zmena, tradicne u nas mel nejvetsi moc manager, to chceme zmenit. A v kazdem klubu ta pozice funguje jinak a je jinak definovana. Takze sami za a zjistujeme jednotlive pristupy a ktery by nam mohl vyhovovat nejvic.

A druha vec je pak spravny clovek na tu pozici a jeho dostupnost. Je to naprosto klicova pozice pro fungovani klubu, absolutne mi nevadi, pokud si davame na cas. Normalni byznys na takovou pozici hleda cloveka mesice, to jen ve fotbale se to zaflekuje za tyden a pak se vsichni divi, ze to stoji za hovno.

Reagovat
iamek

Nečetl. Zase tak dobrou angličtinu nemám

Reagovat
Busby babes

aha, sorry.

No tak proste zkoumame moznosti, jak to maji jinde, protoze kazdej klub ma tu pozici pojatou trochu jinak, tak co by pro nas mohlo byt nejlepsi. Pak se tam k tomu vyjadrujou i nejaci agenti jaka je jejich zkusenost. Zmineny jsou Mitchel, ktery pry uz neni moc zvazovanej. Docela zajimave je jmeno Jordi Cruyffa, kteryho na tu pozici chtela Barca posledni dva roky a je velky pritel s Olem. A jeden agent rika, ze by pro nas mohl byt super Michael Zorc z BVB. A ze je hodne dulezite aby ten clovek zapadl, takze treba Monchi, ze by byl asi spis spatnou volbou...

Ale obecne, ze to chceme udelat poradne a zvazit vsechny moznosti.Takze ten uvodni prispevek je proste klasickej Brun jako attention whore. Zbytecne plasi. Uvidime jak to dopadne. Kazdopadne to bude nejspis i tak, ze u tech nejvetsich hvezd a prestupu bude mit konecne slovo stejne Woodward, ale tak je to bezne vsude, ze CEO rozhoduje o tech nejvetsich prestupech/smlouvach.

Reagovat
smazaný uživatel

Po dvou "cameech" proti Manchesteru United a Wolverhamptonu

Co to je za slovo tvl?

Reagovat
jaRys9

Reagovat
TheTopFootbaler

Cameo je celkem normální slovo, jen se sem moc nehodí.

Reagovat
Busby babes

https://twitter.com/ManUtd/status/1095950623416168448

Zemrel Eric Harrison, trener Class of 92'.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kissak

OT: tak tohle je opravdu big fail Premiership.cz

Jednadvacetiletý obránce Crystal Palace Aaron Wan-Bissaka by mohl přestoupit do Crystal Palace. (The Sun)

Reagovat
salami

Mne prijde kritika toho prestupu dost prehnana, Vydra prisel, aby mel trener i typologicky jinyho utocnika, byl predpoklad, ze by mu post ve dvouclenym utoku mel sedet. Bohuzel se nedarilo celymu Burnley, do toho klasicky jeste EL, ktera odvedla pozornost a tym byl v krizi. Vydrovi to nesedlo hned od prvniho zapasu a potreboval cas na prizbusobeni. V Burnley ale nemohli na Vydru cekat a zvolili navrat ke starymu systemu, vubec se jim nedivim a sklizej za to ovoce. Obecne by se dalo rict, ze trochu precenili svoje sily, ale vydra nutne nemusel rict posledni slovo, mezitim se snad trochu sehral a prizpusobil a az nebudou v sestupovym ohrozeni, tak treba dostane vic prostoru.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

skor je prehnana kritika dychea ze co si to vobec dovoluje vydru nestaviat

Reagovat
Busby babes

https://www.football365.com/news/five-transfer-questions-for-man-utd-this-summer

Dobre popsane, co budem v lete resit. Young, Shaw a to, jestli na to maji. U Younga mame jasno. CB a koho. Potencialni nahrada/backup za Matice. A co s utokem...

Reagovat
Tolstobik

Tvl ja se divim te kritice Shawa, me prijde, ze je to nas nejlepsi obrance (mozna druhej po Lindelofovi momentalne), vetsinu zapasu hraje solidne a defenzivne rozhodne nehori, podpora utoku by asi mohla byt lepsi, ale je mu 23 porad...

Reagovat
Busby babes

no mel letos par dobrych zapasu, jinak je to prumer. Nevim, me zas prijde, ze se u nej zas hleda to, proc ho chvalit. Ale tu kvalitu zas tolik nepotvrzuje. Nevim, podle me bude muset zabrat jinak prijde nekdo jinej. mozna ne letos, ale za rok.

Reagovat
Talker

Mourinhovo propuštění vyšlo United draho

José Mourinho byl před dvěma měsíci propuštěn z funkce manažera Manchesteru United a anglický klub musel zaplatit vysokou kompenzaci - portugalskému kouči a jeho asistentům vyplatil celkem 19,6 milionu liber. (skysports.com)

Spíš angažování Mourinha vyšlo united draho. To, že to takhle dopadne bylo jasné snad všem - podepíše se nový kontrakt, následně to všechno posere a odejde s tučným odstupným. Navíc je to vyšlo relativně levně - pokud ubojují LM, tak jen díky tomu dostanou dvojnásobek než kdyby si nechali Mourka a zůstali na 6.-10. místě.

Reagovat
Busby babes

tak ono pokud posoupime do LM, tak se nam to bohate vyplati. .

Reagovat
Talker

Vždyť jo, s Mourkem byste se možná dostali do EL, bez něj máte reálnou šanci na LM. Fakt jste si ho nemohli nechat ještě pár týdnů?

Reagovat
Pablos

někdo ty dluhy ve Španělsku platit musí

Reagovat
stiflerovamama

Vedle AC Milán a Atlética Madrid se o francouzského křídelníka Allana Saint-Maximina zajímá také německá Borussia Dortmund. Píší o tom německá média, podle kterých by vestfálský klub mohl být ochotný zaplatit až 30 milionů eur.

Sa vravelo, že Klopp ho uprednostňoval pred Salahom, možno by stálo za to skúsiť ho na doplnenie tej trojky, šikovné rýchle krídlo.

Reagovat
avicii

tu trojku doplnime asi Wilsonom a k tomu Timo Werner a som spokojny co sa utoku tyka

Reagovat
fff

Ktovie ako dopadne Kent este. Ten je v Rangers jeden z naj hracov, no neviem, ci ma na LFC.

S Wilsonom su asi na tom rovnako.

Reagovat
stiflerovamama

Lovren zrejme mimo na Bayern. Prúser by to bol už sním, ale predsa len dvojica Matip a asi Fabinho je ešte väčší prúser. Očakávam v obrane strašný chaos. Škoda, že práve vo fáze keď môže rozhodovať každý gól.

Reagovat
smazaný uživatel

hrozne, nemame sancu

Reagovat
13

Samozřejmě že máme, jen bude potřeba dominantní výkon zálohy. Jestli hodlá Kloppo betonovat, tak s touhle stoperskou dvojkou to nevyjde. Řešením je na ně vlítnout a zlomit je jako Man City v LM loni.

Reagovat
smazaný uživatel

Ved ja som to nemyslel vazne, len sa tu poslednu dobu pred kazdym zapasom vyplakava, ze niekto chyba. Uz len cakam kedy niekto pride s tym, ako by sa nam hodil Clyne

Reagovat
13

OK, sorry.

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern si z nas spravi Arsenal

Reagovat
smazaný uživatel

Nevidím jeden dôvod myslieť si, že by mal byť Fabinho-Matip väčší chaos v obrane ako Lovren-Matip. Fabinho bude chýbať skôr zálohe a ešte sa to viac zvýrazní, keď bude mimo aj Gini.

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
stiflerovamama

Neviem no, predsa len Matip-Lovren spolu odohrali celkom dosť zápasov aj keď to samozrejme nebola žiadna sláva. Keď hral Fabinho proti Brightonu tak hral dobre, ale boli tam momenty kedy bolo vidieť, že to stopér nie je, a vtedy tam potrebuješ hráča, ktorý ťa usmerní, bude to dirigovať ( ako Virgil), čo sa obávam, že Matip nedokáže. Ale snáď sa mýlim, a samozrejme nás neodpisujem. A Gini by mal byť fit, dnes uz trenoval.

Reagovat
smazaný uživatel

Times psali, že měl proti Wolves v poháru hrát stopera Hendo místo Fabinha, tak třeba se dočkáme překvapení. Navíc souhlasím s tím, co píše Oliver.

Reagovat
Malresi

Ja som istejsi s Fabinhom a Matipom ako cokolvek s Lovrenom. Doma staci plichta, v Nemecku vyhrame.

Reagovat
fenixLFC

jj urcite vyhrame v nemecku nase statistiky v hostujucich zapasoch LM pod kloppom tomu jasne nasvedcuju

Reagovat
Malresi

Uvidíš. Negarantujem, ale mám tušenie a to mi výjde vždy skoro.

Reagovat
smazaný uživatel

"Anglický týden: Utopený Vydra" - jo, tenhle nadpis asi v současný době upoutá hodně pozornost

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele