Před začátkem jara: SK Slavia Praha

07.02.2019, 21:10
Názory a komentáře
Mají široký kádr, skvělého trenéra a čtyřbodový náskok na Viktorii Plzeň (která má také skvělého trenéra, ale o něco užší kádr). Nové posily se jeví velmi dobře, do výtečné formy se vracejí staré známé tváře, na stoperu i pátý hráč v pořadí by jinde byl lídrem obrany. Má současná Slavia vůbec nějakou chybu? Pohled na kádr a styl hry sešívaného kolosu před startem jarní části sezony nabízí tento rozbor.

Slavia může být se zimní přípravou maximálně spokojená. Z pěti zápasů čtyři výhry a jediná prohra proti silnému Salcburku, přičemž už samotné setkání s takto ambiciózním klubem, kde se fotbal zkrátka dělá dobře (ať má na jeho původ názor leckdo jakýkoliv), je rozhodně pro Nezmara s Trpišovským zdrojem inspirace. S trochu nadsázky se dá říct, že ty nejlepší přípravné zápasy Slavia absolvuje každodenně na tréninku. Disponuje totiž tak silným kádrem, že zápas proti druhé jedenáctce může být pro hvězdy Slavie daleko větší výzvou i cennější zkušeností, než srandamače proti mladíčkům z Brentfordu či přátelům z Pekingu. Slávistická příprava se neobešla bez bolístek (zejména ohledně trenérova nosu), Slavia ovšem z podzimního ajfru nic neztratila a do ligy může vstoupit suverénně, hrdě jako vedoucí mužstvo a největší adept na celkový triumf.

Defenziva


Přestoupí, nepřestoupí? Deadline day ovládla kauza Michel Ngadeu. Slávistický stoper už byl jednou nohou ve Fulhamu, ke transferu ale nakonec nedošlo. Jestli si někdo může drbat hlavu, jsou to ale právě Angličané. Pro SKS šlo totiž o win-win situaci.

Pokud by Ngadeu odešel, Slavia by inkasovala 4,5 milionů euro za letos 29letého stopera, který ne zcela zapadá do současného herního stylu a navíc za něj má několik potenciálních náhrad. Pokud by neodešel, tak oblíbenec fanoušků a proslulá defenzivní zeď, která limity a nedostatky (rozehrávka, sbírání žlutých karet, občas poziční hra a zbytečné vystupování) kompenzuje přednostmi (zvíře v osobních soubojích, když zapne beast mode, naprosto neprostupný), zůstává.

Nakonec došlo k možnosti číslo 2. Ngadeu zůstává, což je možná trochu škoda pro Alexe Krále, který dorazil z Teplic. Na věci se ale příliš nemění. Klíčovou roli ve stoperské dvojici nadále bude mít Ondřej Kúdela, který je pro současnou Slavii díky svým schopnostem v rozehrávce téměř nepostradatelný a doplní ho právě Ngadeu či Simon Deli, pokud bude zdravý. Král díky svým přednostem eventuelně může naskočit občas místo Kúdely.

Na pravém beku řádí Vladimír Coufal, jeden z nejlepších hráčů podzimu. Hned v úvodu sezony nasadil laťku proklatě vysoko a téměř po celou podzimní část z ní neslevil. Malý výpadek formy přišel až v prosinci, když se vracel po zranění, to je ale aspoň důkaz, že jde o člověka a ne robota. Jinak totiž byly jeho výkony nadpozemské.

Nalevo lajnu i trenérův nos kosí Jan Bořil. Co do fotbalové kvality asi nejslabší článek obrany Slavie, to ale nahrazuje bojovností a lídrovstvím. "Béřa" je populární v kabině i mezi fanoušky, navíc mu i dle slov trenéra Trpišovského prospívá konkurence - když ví, že nemá nic jistého, o to víc zapne. Na podzim tak do sestavy téměř nepustil posilu z Jablonce Jaroslava Zeleného. Blonďatý fotbalista na omezeném prostoru příliš nezazářil, to ale není dáno jeho malými fotbalovými schopnostmi, jako spíše nedostatečnou suverenitou a sebevědomím. Aby Zelený nebyl na hřišti zakřiknutý, potřebuje hrát. Určitě by bylo fajn, kdyby dostal během jara víc příležitostí, což se možná díky Bořilově stylu hry a sbírání žlutých karet i stane.

Branku pak střeží Ondřej Kolář, který si dosud úplně nezískal srdce slávistických fans. Brankář, na kterého Trpišovský sází díky jeho rozehrávce, podle mnohých nechytí nic navíc, není tou jistotou a oporou, kterou musí tým mít, pokud chce vyhrávat důležitá utkání a dojít do Ligy mistrů. V průběhu podzimu to žádná sláva nebyla, ke konci podzimní části si ale přece jen trochu reputaci napravil, když v několika prosincových duelech Slavii podržel.

Co se týče defenzivních postů, v záloze je pak nejgólovější bek široko daleko Michal Frydrych, který zastane post stopera i pravého obránce. Na hostování do Bohemky zamířil Lukáš Pokorný, který po návratu z Montpellier dosud nenašel starou formu a o hostování se uvažuje i v případě Jakuba Jugase. Bývalý zlínský kapitán pod Trpišovským na jaře učinil značný progres a i přes své pohybové limity a do určité míry nemotorný projev byl spolehlivou součástí slávistické defenzivy. Pak se ale zranil a na podzim do hry nezasáhl, teď je kvůli obrovské konkurenci až stoperem číslo pět. Hostování dává smysl.

Střed pole


Tomáš Souček a Josef Hušbauer, dva klíčové slávisté, kteří v ligové soutěži na podzim nastříleli devět branek. Zatímco za jednoho není náhrada, za druhého alternativa dost výrazně vystrkuje růžky. Tomáš Souček je nejlepším hráčem Fortuna ligy a jeho progres za poslední roky je úctyhodný. Zapracoval na svých limitech a blonďatý čahoun je teď hvězdou Slavie i celé soutěže. Slávisté za něj nemají náhradu, což může být po jeho odchodu velký problém. Zatím to vypadá, že by jeho roli mohl převzít Alex Král, který má na pozici defenzivního středopolaře velmi dobré předpoklady.

Co se týče Hušbauera, to je samozřejmě po všech stránkách kontroverzní postava. Ať už z hlediska jeho rudé minulosti, tak z hlediska jeho herního přínosu. Asi žádný jiný hráč sešívaných totiž nerozděluje fanoušky tolik jako právě muž s desítkou na zádech. Jedni ho obdivují a považují za rozdílového hráče, druzí mu vyčítají, že je líný na krok a že slávistickou hru v důležitých a náročných zápasech zpomaluje. Pravdu mají oba tábory.

V zápasech vyššího tempa (především v evropských pohárech, kde Slavia příliš nedržela míč) bylo vidět, že Hušbauer zkrátka má své jasně dané limity. Na druhou stranu, jeho úloha kreativního záložníka vedle Součka, který sbírá předfinální a finální pasy, tam tmavovlasý středopolař neměl konkurenci. Hušbauera nemusíte milovat, má svoje negativa, kvůli kterým nikdy neudělal díru do světa v zahraničí, zároveň jde ale o hráče, který má něco navíc - klíč k otevírání obran pouhou kolmicí či jednoduchým nápadem. Proto za něj Slavia neměla alternativu.

V zimě ale z Liberce přestoupil Petr Ševčík, jenž logicky nejvíce zapadá právě na Hušbauerovo místo. Není tak gólový jako jeho nový spoluhráč, přihrávat a zakládat akce ale umí stejně tak dobře. Oproti Hušbauerovi je samozřejmě navíc rychlejší a poctivější při napadání. Najednou tak Trpišovskému vzniká příjemný problém - na jeden post tu jsou dva velmi dobří fotbalisté.

Dá se čekat, že řešení bude ve většině zápasů šalamounské. Nechat sedět Ševčíka, to by byla chyba. A nechat sedět Hušbauera, který je z lavičky prakticky nulový a navíc rozhodně není připraven na pozici náhradníka? To by byla taky chyba, tím spíše, že Hušbauer ve většině zápasů, kde bude Slavia soupeře drtit, stále má hře SKS co nabídnout.

Dá se tedy čekat, že Ševčík obsadí post AM, na kterém se v závěru podzimu krásně zabydlel Miňo Stoch. Slovenský už znovu reprezentant si z křídla stejně neustále sbíhal do středu, takže jeho přesunutí na post ofenzivního středopolaře dával smysl. Teď se ale zřejmě bude muset vrátit zpět na křídlo.

Útok


Tím pádem bude většinu času ze čtveřice Jaromír Zmrhal, Lukáš Masopust, Peter Olayinka a Mick van Buren hrát jenom jeden (když budeme předpokládat, že v útoku bude stále ve většině ligových zápasů nastupovat Milan Škoda). Vypadá to nejspíš na Olayinku, neboť Zmrhal bude díky své defenzivní práci na křídle využitelnější v Evropě.

V útoku je pak jedničkou stále Milan Škoda. Slávistický kapitán už má svá léta, už není jasným lídrem sešívaného hrotu, ostatně se tam už v minulé sezoně střídali se Stanislavem Teclem a lehce výhodnější pozici ve finále měl právě druhý jmenovaný. On však ukazuje, že stále má Slavii co nabídnout, v přípravě hrál velmi dobře a v generálce s Rosenborgem se během pěti minut podílel na dvou nebezpečných situacích, když se skvěle uvolnil na pravém křídle a odsud centroval. Jako by vzkazoval fanouškům i trenérovi, že není jen kladivem do vápna a sklepávačem balonů, ale hodí se i do rychlejšího, kombinačnějšího stylu hry.

Na hrotu se dále můžou objevit Peter Olayinka či Mick van Buren, typologicky jiní útočníci, vhodnější více do zápasů ve vysokém tempu, kde Slavia bude spíše spoléhat na brejky, hned příští týden se tedy nabízí první utkání s Genkem v Evropské lize. Výhoda ofenzivní lajny Zmrhal - Stoch - Olayinka a van Buren nad nimi navíc je, že se téměř všichni mohou na hrotu libovolně točit v průběhu utkání.

Muris Mešanovič je protagonistou výtečného chorálu, ve Slavii už se s ním ale příliš nepočítá a minuty tak bude sbírat zřejmě akorát v poháru.

Taktika a sestava


Zatímco přes řeku se rozmýšlejí, v jakém rozestavení nastoupit a zda hrát na tři či čtyři obránce, na Slavii je jasno. Rozestavení 4231, které se případně s přísunem Hušbauera blíže vápnu může měnit na 4141, už je v sešívaných duelech poměrně rigidní. V obraně není pochyb o tom, že jasnou jedničkou mezi stopery je nyní Ondřej Kúdela, kdyby vypadl, je třeba nahradit ho Králem, duo Deli - Ngadeu je sice impozantní, má ale své limity, což ukázal třeba zápas s Bordeaux, v němž Kúdela chyběl kvůli zranění.

Ve středu pole je klíčovou postavou Souček, místo v základu má jasné i produktivní Stoch. Otázkou tedy je, zda bude svými střelami děsit brankáře soupeře z pozice AM či z křídla. To bude zřejmě záležet jen na tom, zda se trenér Trpišovský rozhodne do utkání poslat zároveň Hušbauera i Ševčíka. Pokud ano, vrátí se Stoch na pravé křídlo, pokud ne, zůstane uprostřed.

Co se týče hádanky Hušbauer/Ševčík, dá se čekat, že v ligových utkáních bude nadále dostávat prostor Hušbauer. Jelikož ale Ševčík rozhodně v přípravě ukázal, že si místo v základu zaslouží, bude operovat výše, na podhrotu. Otázkou je, jak mu to sedne a jak si oba hráči vyhoví na hrací ploše.

Co se týče Liberce, tam Ševčík vystřídal v záloze snad všechny pozice a všude byl platný. Jelikož se totiž jednalo o kvalitativně odskočeného hráče, většinou se hra Liberce přizpůsobovala jemu a nikoliv on hře Slovanu. To samozřejmě bude v SKS jiné, tady Ševčík bude muset plnit pokyny a jeho pole působnosti nebude tak široké a variabilní. Dá se ale čekat, že hra s ním coby AM bude jiná než se Stochem nebo s Balutou. Asi se nebude tolik pokoušet o střelu jako slovenský hráč, zároveň nemá takové individuální schopnosti jako rumunský reprezentant, po fyzické stránce a z hlediska napadání by ale svou úlohu měl plnit na výbornou. Utkání v Liberci navíc ukázala, že se umí zapojit do povedené kombinace před vápnem a pobídnout ostatní ke skórování, což se ve Slavii může hodit. Sešívané mužstvo totiž často soupeře opticky drtí po vápno, tam ale nastává problém - neefektivní koncovka a velké spalování šancí. Většinou tak Slavii musel zachraňovat screamerem zpoza vápna Stoch či Hušbauer. V tomhle by mohl být Ševčík užitečný.

Coby startér se dá určitě brát Peter Olayinka, drahá posila se v závěru podzimu rozehrála do nebývalé formy. I když zrovna nebyl produktivní, skvěle bojoval a zapojoval se do akcí. Ku prospěchu mu hraje i to, že v utkáních, kde nebude třeba, aby hrál útočník zády k bráně, je použitelný i na hrotu útoku, což platí pro i Micka van Burena.

Blonďatý Nizozemec ukázal v přípravě velký zápal pro hru, kdy i po nepříjemném zranění vlétnul zpět na trávníky jako velká voda. Jde o rychlostního, náběhového, agresivního hráče, schopného zahrát na křídle i na hrotu. Ve Slavii určitě najdeme lepší fotbalisty, van Burenova agresivita, agilita a univerzální využitelnost z něj ale dělá nebezpečnou zbraň, ať už na závěrečné dvacetiminutovky do unavených obran, nebo do evropských duelů proti silnějším soupeřům.

Jaromír Zmrhal, slávistický odchovanec a další hráč, na kterého existuje dvojí názor. On ale ukazuje, že do Slavie patří, i do té současné, která má dobrých hráčů plný kádr. Skvěle brání, zapojuje se do akcí, jde o perfektního tahového hráče, který má především čuch na góly v důležitých zápasech. Pokud má Slavia vyhrát proti Plzni, Spartě či důležité utkání v evropských pohárech, buďte si skoro jisti, že branku vstřelí Zmrhal.

A co z toho plyne?


Slavia má ohromně silný tým, mohla by v klidu sestavit dvě výtečné jedenáctky. Duo Nezmar - Trpišovský si jede podle sebe a jejich ideje zatím vychází na výbornou. Na první pohled je tak těžké najít, kde by se mohl v současné Slavii vyskytnout problém, samozřejmě kromě neovlivnitelných faktorů typu zranění.

Největším slávistickým problémem nadále zůstává koncovka. Někdo, komu by se dalo říkat gólový útočník, ve Slavii chybí. Jaro ukáže, zda se do této pozice zvládne nominovat nestárnoucí MŠ21. Komplikací by samozřejmě bylo i to, pokud by tam Stochovi přestaly padat rány zpoza vápna a naopak se vrátil ke své neformě z úvodu sezony, kdy byl naopak nejhorším hráčem na hřišti.

Jinak to ale zatím vypadá na samá pozitiva a sociální jistoty. Slavia samozřejmě nemá titul v kapse, čtyřbodový náskok na Plzeň není nijak obří, nota bene když výjezd na Viktorii Slavii už příští týden čeká. Otázkou je, zda může hrát v konečném zúčtování úlohu to, že zatímco Trpišovský o titul dosud nehrál, Vrba je naopak zkušeným mazákem. I tak by ale ve zbytku jara měla Slavia být tím nejlepším týmem. Má jednoznačně nejširší kádr, fungující kabinu, v domácích utkáních je navíc žene dopředu nabitý Eden. Tým navíc zaznamenává neustálý progres. Už na jaře uměl Trpišovského tým fotbalem nadchnout (viz skvělá otočka proti Sigmě), stále to ale zejména v obraně mělo velké nedostatky. Když to srovnáme s podzimem, tak Slavia najednou měla po Chelsea nejlepší defenzivu v Evropské lize.

Tým, který měl na jaře v obraně okénka a působil rozhašeně, najednou v šesti zápasech proti obtížným evropským soupeřům inkasoval tři branky. Právě zápasy proti Zenitu, Bordeaux a Kodani přitom pro sešívaný tým můžou být další cennou zkušeností. Ukázalo se, že fotbal made by Trpišovský funguje i v Evropě. Je samozřejmě otázkou, zda to bude stačit i na belgický Genk, který i přes nepříliš zvučné jméno rozhodně nenabídne žádnou procházku rozkvetlou loukou, budou to dva nesmírně obtížné duely. I kdyby se ale nepostoupilo, Slavia může být s vlastní prezentací v Evropě v aktuálním ročníku spokojená.

A soustředit se na domácí scénu, kdy musí být jasným cílem double. Lepší mužstvo totiž v lize aktuálně není.

Autor: Jan Pikous

Komentáře (207)

Přidat komentář
mistr129

Reagovat
db18

OT: Weber vzal Buchu na půl roku, aby "přestál" období, než v létě přivedou Budínského (o kterého už dlouhodoběji stojí i Baník...), teď v zimě je ale jeho příchod asi nereálný, tak brali Buchu na hostování.

Reagovat
Spalovač šancí

Může se ten jeho přestup do Plzně zrušit?

Reagovat
db18

Pochybuji, jelikož měl rok do konce smlouvy, tak si myslím, že bychom max. museli zaplatit Slavii jeho zbývající plat... (to UEFA umožňuje)

Reagovat
Euphael

blbost

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
20DollarsInMyPocket

U Budínského se divím, že je furt v Karviné, pro Baník nebo Jablonec by to byl super hráč.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Jablonec ho asi nějak zatím nepotřenuje, jelikož je stále v týmu Trávník, i když zraněný. A pro Baník bude asi dost drahý.

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Však Baník právě prašule má, jen se nechce nechat natáhnout, jak to lze vidět u dnešní Sparty nebo Slavie.

Reagovat
smazaný uživatel

A hlavne pro nej nemame misto. 4-5-1 sme nehrali, nehrajem a ani hrat nebudem...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak on Budínský nemusí hrát přímo ofenzivního záložníka. Myslím, že by byl platný i v té dvojici například s Janošem. Konkurenc pro Hrubého by se hodila jako sůl. Ten kluk za poslední 3-4 sezóny totálně stagnuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Vsak tu je 2 roky. Ale jinak souhlasim, ze konkurence pro Hrubeho by se hodila,... nicmene urcite jiny typ nez je Budinsky.

Reagovat
smazaný uživatel

Nepočítám jen v Baníku, ale i v Teplicéch a předtím v Baníku taky. Neustále se mi nelíbí jeho laxnost v soubojích. Samořejmě je to jiný typ, nicméně variabilita je důležitá a fotbal se dávno posunul k univerzálnosti. Hráči se musí umět systému přizpůsobit, těžko jim trenér ušije roli na míru.

Reagovat
Tochal

Hrubý je skvělej hráč do přípravy, kde všichni hranou na 80 %, takže vyniká jeho technika a přehled a nedostatky se ztrácejí. Jenže jak se začne hrát naostro, je v polovině soubojů trochu pozdě, z druhé poloviny uhne, a rázem nabízí v podstatě jenom dobře zahrávané standardky.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas, je to průměrný hráč do středu zálohy, který má dobrou střelbu ze střední vzdálenosti, slušnou techniku, ale chybí mu důraz.

Reagovat
smazaný uživatel

A co kdyby ste v záloze měli nějaký soubojovy hovado jako Ngadeu a vedle něj Hrubý??

Reagovat
smazaný uživatel

Tak už tam hraje Janoš. Problém je, že hráč v lize nesmí ti ze soubojů uhnout, ačkoli to není jeho primární úkol, tak je musí absolvovat během zápasu. S Hrubého mám pořád pocit, že tam jde tak nějak na půl plynu, aby si náhodou neublížil.

Reagovat
salami

Tam ani tak nejde o ten prinos z pohledu nejakyho vybojovani balonu, jemu ten neduraz brani v tom predvest dobrej vykon, nechava se odstrcit a nema prostor ani nic vymejslet nebo hrat individualne, kdyz ho rozhodi v podstate kazdej kontakt. To byl jeho problem uz ve Slavii a cekal jsem, ze na tom trochu zapracuje, evidentne podle reakci banikovcu zadnej posun nenastal.

Reagovat
lichna.

Reagovat
smazaný uživatel

Baník má víc peněz než Plzeň. Vždyť přeplatili i Filla...

Reagovat
Spalovač šancí

Trpiš by mohl začít pomalu předělávat Zmrhala na levého beka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Mohl by tam zkusit Sykoru, kterej po prichodu Sevcika nebude dostat tolik minut v zaloze.

Reagovat
Spalovač šancí

Sýkora neumí bránit

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyz tam hral, tak se mi docela libil a dopredu by byl lepsi nez Boril. Musel by mu dozadu ale pomahat Zmrhal, no.

Reagovat
Spalovač šancí

Jenže Zmrhala bych posunul dozadu jako alternativu k Bořilovi proto, že na něj pravděpodobně nezůstane místo na křídle.

Reagovat
skat

Sýkoru bych bral jako podhrota do slovanu - jestli nebude hrát, tak by mohl zaplácnout to místo po Ševčíkovi. Jeho nej zápasy ve slovanu byly právě na podhrotu za Barošem. A mohl by k nám i chtít - ne jako Baluta - i když na půlroční hostovačku bych ho nechtěl ani zadara

Reagovat
mayday

Ale jo Při vší úctě teď co tam mají fotbalisty, tak Zmrhal se může rovnat maximálně nasazením. Na beka by mohl být ale ideální.

Reagovat
Mass

A nakonec, podobně jako Hloušek, skončí na stoperu

Reagovat
Adhol

Letos double

Reagovat
Bucky

Byl by zasloužený, letos o parník nejlepší tým v lize.

Reagovat
Adhol

cením a dvonásob od Sparťana

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
Bucky

Tak abys měl radost i Ty, tak doufám, že spadnete. Lepší?

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
smazaný uživatel

Trpiš jak prohlásil, že Škoda má jiný styl, tak už tím určitě myslel, že Škoda se do našeho herního systému prostě už nehodí.

Reagovat
smazaný uživatel

Predstaveni MISTRA

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
skat

neříkej hop, dokud nejsi za základní částí - jestli nebude odstup po zákl části mezi 1. a 2. větší než 6b tak není nic jistýho... Jako jestli někomu z té první pětky přeji titul, tak je to slávie, ale tohle chvástání nemám rád.

Reagovat
smazaný uživatel

tady nejde o chvástání, ale důvěru...prostě věříš jako fanda, že to tvůj oblíbený klub ukope.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně by to chtělo už úspěch v Evropě, ale letos tomu věřím

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Genk by asi Slávie měla porazit, pak bude hodně záležet na losu. Nicméně trošku slabina v Evropě může být útok.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo toho se obávám. Proto doufám, že v útoku nebude v Evropě Škoda, ten může hrát maximálně proti Dukle.

Reagovat
smazaný uživatel

Otázka koho na ten hrot postavit. Přece jenom v Evropě už je potřeba útočník, co dokáže trefit zařízení, nebo zápas tvrdě odmaká a vytvoří příležitost pro hráče z druhé vlny. Možná by nebyl špatnou variantou Buren, ten je aspoň schopný do všeho vletět po hlavě.

Reagovat
smazaný uživatel

Genk letos ve všech soutěžích 3 prohraný zápas jen. No sem zvědavej.

Reagovat
Euphael

nelzi

Reagovat
smazaný uživatel

Na druhou stranu je to vcelku přijatelný soupeř. Samozřejmě tam byly i slabší týmy, ale taky o dost silnější.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, ale bude to těžký. Slavie není favorit.

Reagovat
Stannis Baratheon

Genk 4 prohry, Slavia 5 proher. Slavia i Plzeň musejí projít, protože lehčího soupeře ve vyřazovací fázi EL už snad nejde.

Reagovat
Uwe háže buly

To teda jde.

Reagovat
Stannis Baratheon

Ano, možná pokud vyhrají svojí skupinu a budou nasazení. Pak možná ano.

Reagovat
smazaný uživatel

"Tak Genk by asi Slávie měla porazit"

Reagovat
smazaný uživatel

Co je na tom vtipného?

Reagovat
smazaný uživatel

To neustálé podceňování suverénního lídra kvalitnější ligy, než je naše

Reagovat
Fabregas@ole

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
smazaný uživatel

Slávie dokázala doma porazit Bordeaux a Zenit, remizovala s Kodaní. To nejsou úplně slabé týmy. Genk naproti tomu ve skupině, kde byl papírově silnější nebo srovnatelný soupeř Besiktas uhrál jen o bod více než Slávie. Ty šance bych viděl tak 55:45 pro Genk, ale proč by to Slávie nemohl zvládnout

Reagovat
Fabregas@ole

"Tak Genk by asi Slávie měla porazit,..." - Už to tady nechci vidět.

Slavia hraje proti favorizovanému soupeři. Tečka

Reagovat
salami

"Slavia hraje proti favorizovanemu souperi. Tecka." Uz to tady nechci videt. sance jsou plus minus vyrovnany, nekdo muze lehce favorizovat Slavii, nekdo Genk. Vysledky v Evrope podobny, Slavia herne obstala proti souperum jako je Dynamo Kyjev nebo Zenit, ktery stavim kvalitativne vejs nez Genk. Navic Genk byl v podstate nejslabsi klub, kterej Slavia ve svy pozici a tyhle fazi mohla dostat, kazdopadne ja to vidim 50 na 50, rozhodnou detaily.

Reagovat
smazaný uživatel

V jakém kritériu je Genk výrazně lepší než Slávie?

Reagovat
Fabregas@ole

Upřímně, nevím. Belgickou ligu nesleduji. Jsem však přesvědčený, že profi bookies korektně favorizují vskutku lepší tým.

Reagovat
smazaný uživatel

Já sem si hru Genku trošku nastudoval a Slávie to bude mít nesmírně těžké. Ale třeba sem si všiml, že obě jejich porážky v lize byly právě na domácím hřišti. Takže i tam by Slávie nemusela být bez šance. Navíc jsou to dva zápasy a ne dlouhodobá soutěž. Jejich silnou stránkou je ofenziva, avšak dost inkasují.

Reagovat
Fabregas@ole

+ si myslím, že 5 % dělá to, že SKS hraje odvetu venku

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Mass

Reagovat
Bucky

Reagovat
Fabregas@ole

Btw. sázkovky to mají přibližně 65 ku 35 % pro Genk. Postup SKS by byl pro Evropu překvapením

Reagovat
smazaný uživatel

Taky jsem toho názoru,že to není 50/50. Genk je třída a Slávka může jen překvapit. To by trpiš byl bůůůůůůůh.

Reagovat
smazaný uživatel

Super článek

Reagovat
stas87

Nech uz ta liga zacne, je dost otravne ked je tu za den sedem clankov o ceskej lige.

Reagovat
smazaný uživatel

Protože to je ČESKÝ server, tudíž tu jsou hlavně články o ČESKÉ lize.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty seš otravnej.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Stannis Baratheon

Reagovat
popltak

Umři

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
TheAdy

Reagovat
smazaný uživatel

my se těšíme, protože naše kluby za něco stojí

Reagovat
C-M@ster

To nechápu. Však je jedno jestli jich je tu denně 5, 10 nebo 50, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Proč to taky psát zrovna u článku který není jen blábol z ČTK.

Reagovat
Greny

Ideální je 5-7

Reagovat
Liquid

jen si je čti, pouze ti to může pomoct

Reagovat
Stannis Baratheon

Tak choď na německé stránky a budeš moci diskutovat a číst články jen o BL. A kromě toho, až začne, tak jich tu bude ještě víc.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Losinho

Vem si klíčenku a jdi do pr..

Reagovat
Stannis Baratheon

ať si jí ani nebere

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Těžký články ignorovat a bejt radši v BL sekci... všem by se podle mě ulevilo

Reagovat
stas87

Milujem ak niekto hovori za väcsinu, to ma vzdy pobavi. Je tu takmer 50 komentarov a ten moj vyvolal najviac reakcii a to ste reagovali na uplnu blbost. Taky maly rypanec a kolko emocii a reakcii to vyvola..

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Já za nikoho nemluvím, však tam píšu podle mě... Se nediv, že to vyvolá nějaký reakce, když tu úplně zbytečně píčuješ. Já taky nechodím do španělský sekce psát, že je El Clasico podělaný divadlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
TheAdy

Reagovat
smazaný uživatel

Taky se mi nelíbí, jak někteří reagují a je mi jasné, že jsi se český lize nevysmíval.

Reagovat
Diego2

Nonstop rypes do neceho ceskeho, ja se divim nac sem vubec chodis....co to ma hlavne za vyznam nekam chodit a kritizovat to nonstop...kdyby hrala Slavia i s Pjunikem Jerevan tak nabehnes jak sledujes Pjunik a jak jim fandis

Reagovat
mayday

U nějakýho vtipnýho zatrollení se zasměju, v pohodě. Ale jestli něco nesnáším, tak že někdo leze na článek, kterej ho asi nezajímá a píše tak, že už je těch článků moc atd.

Ať už to myslí vážně nebo ne a snaží se jen rýpat a pak se ukájet, jak se někdo rozčiluje. Největší chudáci tyhle typy...

Reagovat
Zark

teď mi asi napíšeš něco o tatrách a sandálích, ale vážně..., nemáš už z toho česka nějaký komplex? Zkus zvážit odbornou pomoc

Reagovat
stas87

Ty jediny mi stojis za reakciu, na zvysok tych smudlov sa mozem vysrat. Mna len bavi, ako cesi vyskoci jak certik z krabicky, pokial do nich clovek trochu rypne. Slovaci su presne to iste co cesi, tiez neznesu rypanec.

Ale vazne...preco cesi jazdi do Tatier? Sak su to najhorsi turisti na horach, akurat stoji kazdy vyjazd tisicky euro zachrannu sluzbu a vela casu, kym sa najdu. Nemozu ostat doma na svojom kopceku menom Snezka?

Reagovat
andrew96

Ale vůbec, do Tater se vždy rád vracím, lidé příjemní. Jen se člověk musí umět chovat.

Reagovat
Zark

Díkyy abych rekl pravdu, nevedel jsem prave jestli trollis, ale nekde uz v diskuzi predtim jsem videl, ze si mel narazky na cz opetovane, tak jsem to vzal vazne-

Kdyz teda vodbocim od tech tater, protoze sam sem tam nikdy nebyl a nevim jaka je statistika nehod cechu oproti jinym v %... proto bych do toho jaxi nechtel nejak zabruslovat hh.

Slysel sem, ze bydlis v cr? nebo bydlel si, asi mas timpadem dobre moznosti na srovnani cesi X slovaci a asi jsi i v prime konfrontaci tehle vtipku a mezinarodnosti rivalite delsi dobu a uz to mozna ani nevnimas,.. nebo prave naopak vice..? Tak pak by me zajimalo, estli si tady v cr jinak rad, nebo by ses radeji sebral a sel zpatky na slovensko, kdyby ti nic nebranilo.. ? Pripadne teda jesti mluvis slovensky nebo ty slova placas jak ti huba narostla a zdali mas nejakou perlicku ci vtipek nakonec na odlehceni..

Reagovat
stas87

Rypnem si ako vela uzivatelov tu, nie som vynimka. Ale troubove ako vyrazenzkadru ci ako sa ten lojza vola, tak im takmer vzdy stojim za reakciu. Naopak to nie je, pretoze ked niekto podrypne do Slovenska ci slovakov, tak s tym väcsinou nemam problem. Sam pre seba si poviem ze ten clovek je mental a uz to dalej neriesim. A fakt ma bavi tie reakcie blbov, sa mozu posrat ked nieco napisem, sak to pod tymto clankom vidis sam.

No, ja praveze drvivu väcsinu zivota prezil v CR, takze to rypanie poznam z oboch stran. Ked som mal menej rokov, tak som niekedy neunasal ked sa tu navazali do vsetkeho slovenskeho, ale casom som si sam pre seba tieto reakcie zakazal, nestoji mi to za to uz a nevidim v tom zmysel.

Slovensko bolo velmi fajn v casoch pred zavedenim eura, vtedy som premyslal ze by som tam nejaky ten rok zil aj zarabal. Ale od zavedenia eura uz tu potrebu nemam, vela veci sa zhorsilo a tym padom to pre mna prestalo byt aktualne. Na dovolenku tam vyrazim rad, ale zit tam? To asi nie, ale k tomu mam aj ine dovody a tie tu ventilovat nebudem.

To nemam, mozno niekedy inokedy.

Reagovat
Zark

opet diky.

Jsi zajimavy uzivatel stasi, tvoje laska k BL je vsem jasna, ale co jine ligi..? mas cas je sledovat nebo te nektera aspon laka a chtel by jsi na ten a ten zapas nekdy vyjet?

A kdy vodbocim .. Do ktere sekce tady na ef rad zavitas, a do jake zase radeji nepachnes a proc? Tyjo, trochu jako interview ze

Reagovat
stas87

Pokial mam cas, tak sa snazim sledovat timy, ktore mam v oblubenych. Dost casu mi zoberie aj SHL a v nej mam oblubenu Frölundu. Takze svoj cas mam rozdeleny medzi tieto dve sutaze. Inak sem tam zavitam pod LL, ale v inak citam prevka aj suhrny z kazdej ligy. Prilis nemusim PL, tam je koncentracia blbov spolocne s LL asi najvyssia. Musim velmi dlho hladat relevantne info.

Tak sa spytam aj ja teba. Ktoru ligu okrem talianskej sledujes? Ktora sekcia ti pride z hladiska diskusie a prinosnych informacii najlepsia a ktora naopak najhorsia?

Reagovat
db18

Myslím, že procentuálně vyjdou nejhůř Poláci...

Reagovat
smazaný uživatel

Odborná pomoc nebo se nesrat do český sekce aspoň

Reagovat
Tochal

Vidíš, a já bych jí tu měl nejradši denně 70, i ten nejhorší zápas český ligy je pro mě atraktivnější než všechna ta El Clásica a Ligy mistrů.

Reagovat
Lof

Reagovat
smazaný uživatel

Super článek!

Reagovat
Zark

a ten na bezfrází jsi četl?

Reagovat
smazaný uživatel

Můžu poprosit o odkaz?

Reagovat
Zark

jasne, že můžeš kamaráde, tento odkaz bude jednou znát celý svět !

https://www.bezfrazi.cz/nez-me-poslou-domu/

Reagovat
PlackaSKS

víceméně souhlas až na tu hru škody v přípravě. vyjma posledního zápasu byl marnej.. už se těšim na sobotu

Reagovat
smazaný uživatel

Vyjma posledního zápasu?Vždyť tam ani jednou nevystřelil.Akorát na začátku tam dvakrát dobře přihrál, protože Rosenborg ten začátek totálně prospal.Oni jsou na začátku přípravy.Pak už si ani nekopl a v poločase byl střídanej.

Reagovat
PlackaSKS

to řikáš jakoby byl v poločase střídanej kvůli výkonu, což neni pravda. je mi jedno v jaký fázi přípravy byli, je mi jedno kolikrát vystřelil na bránu. herně byl jen proti rosenborgu slušnej, do tý doby mu to nešlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Z rozhovoru sem pochopil, že ani Trpiš už moc na Škodu nespoléhá.

Reagovat
PlackaSKS

naprosto jasně řekl, že škoda je útočník číslo jedna.. na tiskovce a těmihle slovy. mně by to nevadilo kdyby hrál třeba mick, ale nevim nevim

Reagovat
smazaný uživatel

Otázkou je, jestli je první volbou jelikož nikoho lepšího nemá, nebo protože je tak úžasný. A tady sem měl pocit, že je to ta první varianta. Možná i proto chtěli ještě Doležala.

Reagovat
PlackaSKS

Ta varianta že by byl úžasný určitě ne ale jestli vážně chytil formu jak říká trpis, tak proč ne no

Reagovat
smazaný uživatel

Přiznám se, že přípravu Slávie nemám detailně nasledovanou, takže si nedovolím hodnotit formu Škody. Nicméně z toho mála, co sem měl možnost vidět je daleko od své ideální formy. Samořejmě netuším, co po něm Trpiš chtěl a ve výsledku třeba hrál přesně dle pokynů.

Reagovat
PlackaSKS

je to klidně možný.. daleko víc se zapojoval do rozehrávky, sklepával míče pro ostatní hráče.. asi taková klasika od vysokýho hrotovýho útočníka. jen chodilo daleko mín centrů do vápna, bylo to víc po zemi v rychlosti. to neni úplně pro něj. ale víc to bude vidět asi zítra, přeci jen to byla jen příprava. ale je vidět, že už to není ono, ztratil hrozně moc na rychlosti, výbušnosti. se zraněnym teclem je to ale pořád náš nejlepší útočník no. dávat tam olayinku mi přijde .. škoda , obzvlášt když i z křídla se do zakončení dostane

Reagovat
Mass

Taky dřív to bylo vidět víc, protože neměl až tak kvalitní spoluhráče v záloze. Kolikrát to musel vzít sám a probít se do vápna. Teď mu stačí sklepnout na bombera a čekat na dorážku.

Reagovat
PlackaSKS

to máš pravdu. navíc on mi přijde jako ten typ, že když se ostatním nedaří, tak o to víc zapne. ted je to takový "když tam nepudu, ono se nic neděje"..

Reagovat
salami

Zjednodusil bych to na to, ze uz dost ztratil hlad po golech, neni tam to za kazdou cenu dat gola, hraje vic profesorsky a na to zase uplne nema.

Reagovat
PlackaSKS

Možná.. Nevím.. Je to takový.. S menším nasazením jako v pratelaku no. Asi se to tak teda dá rict

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem hodně zvědavý, jak tu zálohu Trpiš poskládá. Nejsilnější varianta mi připadá s trojicíc Ševčík-Hušbauer-Souček ve středu a Stoch, Olayinka na křídlech. Ale čekám spíše nějakou rotaci skrz blížící se EL.

Reagovat
Mass

Já předpokládám, že se rozestavení ani sestava z podzimu nebude měnit.

Reagovat
PlackaSKS

já vidim nejsilnější asi bez hušbyho se zmrhalem a olayinkou na křídlech.. rozhodně v el, kde to bude daleko rychlejší. s teplicema čekám přesně to co si napsal.. ale pro trenéra musí bejt příjemný rozhodování mezi 16 kvalitníma hráčema na základ s tim, že je i dost zápasů, aby to protočil. v tom je obrovský pokrok

Reagovat
smazaný uživatel

Já něvřím tomu, že Trpiš posadí Hušbauera. To už spíše bych si tipnul, že si sedne Ševčík.

Reagovat
PlackaSKS

V lize klidně, 14.cekam Ševčíka místo husbyho. Trpis zatím neměl problém posadit kohokoli když se našel lepší. snad mu to vydrzi

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Sala ofiko dead

Reagovat
smazaný uživatel

kde to je? nikde to není . furt věřím

Reagovat
smazaný uživatel

The Sun, Mirror a další. Už je to i na FB, jeho tělo našli na dně mimo letadlo.

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
Stannis Baratheon

Nesmysl. Však ho unesla mafie.

Reagovat
ratusek

Nebo krabí lidi

Reagovat
smazaný uživatel

nebo pan Krabs se Spongebobem a teď z něj dělají krabí hambáče a všem nám ohledně těla lhali

Reagovat
Venny

Pěkně napsaný Jsem zvědavej, jestli si na jaře vůbec zahraje Baluta, vypadá to s ním neslavně.

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych ho ještě neodepisoval. Měl pár dobrých momentů na podzim a musí si zvyknout na specifika ligy. Teď to bude mít asi těžké, ale do budoucna by se měl prosadit.

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Měl by rozhodně hru o dost zjednodušit, dost často vymejšlí úplný hovadiny. Bude to mít teď těžký, když bude přinejlepším takovým třetím střídajícím hráčem.

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
Beči

Je to od Sparťana asi paradoxní, ale přeji titul víc Slávce než Plzni.

Reagovat
smazaný uživatel

Vsadim svoje poslední kilo na to, že nejsi sám.

Reagovat
Rarášek

Reagovat
PlackaSKS

Taky ho přeju spíš Slavii...

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
JeséRodriguez

Konečně je to tady, nejlepší liga na světě se opět hlásí o slovo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
sosna

"zvíře v osobních soubojích, když zapne beast mode"

Reagovat
Mass

Asi nevíš proč mu ve Slavii říkají Nespoutaný Django

Reagovat
sosna

To teda nevím. Na to přišli ve vířivce?

Reagovat
Losinho

To asi nebude popis Hušbauera

Reagovat
salami

husbauer kdyz zapne beast mode, tak to vetsinou znamena zakrok smrdici sadrou, tady se z nej dela pomalej chodici flegmous a to teda rozhodne neni

Reagovat
Losinho

95 procent času je

Reagovat
smazaný uživatel

To hodláte do startu jarní části ligy (dnes 18:00) stihnout všech 16 týmů?

Reagovat
vaala

Všechny ne, jenom budoucího mistra ligy.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky už se těším na článek o Spartě.

Reagovat
smazaný uživatel

Docela slušný počet kvalitních hráčů, když se přihlédne k tomu, že v článku vůbec není zmíněn třeba Sýkora, Matoušek nebo Kovář

Reagovat
PlackaSKS

Kovář

Reagovat
salami

baluta zasahnul skoro do kazdyho zapasu alespon jako stridajici hrac a v podstate jsem ho nevidel obejit hrace, udelat nejakou zajimavou nahravku nebo krom golu nejak dobre vystrelit, takze se divim, kde se furt bere neco o jeho individualni kvalite. Prebrani a vedeni mice ma fajn, ale neumi to vyuzit ve prospech tymu, tak k cemu to je?

Reagovat
mayday

Hlavně taky stal nějak 70-80, což je randál a tak nějak se to schovalo za Spartu, protože ta těch provarů má samozřejmě víc.

Ale celej podzim v podstatě paběrkoval a neudělal vůbec nic.

Reagovat
salami

Mel jsem pocit, ze se mluvilo o 60-70, ale to na veci nic nemeni. Pro me velky zklamani no. Navic mu pribyla konkurence.

Reagovat
ratusek

No proti nám ten trpaslík zlobil a kdyby ho Trpiš nesmyslně nestřídal, tak bychom to nedali

Reagovat
salami

S vama jsem to zrovna nevidel a nenapadlo me, ze by zaril zrovna tam, protoze to vsichni hodnotili jako nas nejhorsi zapas na podzim

Reagovat
mayday

Tak to nehraje moc roli, je to hodně i tak.

Reagovat
Tochal

Tak zrovna střelbu má vynikající, z kroku posílá přesně mířený pumelice, dal i nějaký břevno z velký dálky atp. U něj je hlavní problém přepínání z útoku do obrany a zpátky, má spíš chuť toulat se na soupeřově a úkolovat se tak nějak sám.

Reagovat
Shevchenko

To máte co dělat abyste během dneška přestavili zbylých 15 týmů.

Reagovat
ZB 07

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ZB 07

Konečně solidní rozbor, škoda, že se s tím nezačalo dřív. Takovej článek by si zasloužil určitě každej tým.

Reagovat
ManUnited

Reagovat
Mass

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ratusek

Každej den jeden tým a po dvou kolech budou ty poslední týmy psát znova

Reagovat
Mass

S článkem se dá souhlasit, jen to že Kúdela je defenzivní jednička bych netrvdil, v obranných statistikách je horší než Král a mnohem horší než Deli a Ngadeu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
BílíAndelDrcKo

ten článok písal fanúšik Slávie. Až príliš sa to opiera o dojmy a také jednoduché frázy to je skôr manifest ako rozbor

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
smazaný uživatel

A taky fanúšik Plzně, protože během dneška vyjde víceméně stejně pozitivně vyznívající text i o Viktorce

Reagovat
Mass

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Gloryhunter

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
Euphael

O kom vsem vyjde podobny clanek? Nerikej mi ze das celou ligu

Reagovat
BílíAndelDrcKo

Ak je to tvoje tak to nemyslím v zlom, ale naozaj je to také povrchné, ako.... máme stopéra Kamila, kt. je silny hlavičkár a Peter má výbornú ľavačku tak hrá laveho záložníka. Jirka je najslabší hráč tak hrá pravého obrancu. Snažime sa hrať kombinačne, každý stráži hráča a dlhé lopty nenecháme padnúť.

Reagovat
PlackaSKS

akorát tomu na slovensku nerozumíte, protože je to o fotbale. jooo, kdyby to bylo o ovcích, tak to je jiná

Reagovat
Radar

triggered

Reagovat
Rarášek

Reagovat
BílíAndelDrcKo

natiahni sa máš kŕč

Reagovat
PlackaSKS

sem to zkusil a ted mě bolí noha ještě víc.. klasická rada z východu

Reagovat
Stannis Baratheon

brát si radu od Jidášů... to můžeš do toho hrobu skočit rovnou sám

Reagovat
PlackaSKS

Berou zidi jidase vůbec za svého?

Reagovat
Stannis Baratheon

to já nevím to bys měl vědět ty

Reagovat
PlackaSKS

nastuduju a dám vědět

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
dadoprso

Co to je podzimní ajfr?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele